Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 24, 2025, 03:09:22

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: PIRAMIDY EGIPSKIE  (Przeczytany 114971 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
poufne
Gość
« Odpowiedz #75 : Sierpień 10, 2010, 00:41:15 »

Poszukuje filmiku o piramidach, który kiedyœ przewin¹³ siê przez forum a teraz ni widu ni s³ychu o nim. Uœciœlaj¹c filmik by³ o piramidach jako generatorach energii. Na filmie by³a mowa o:
- tunelach irygacyjnych jakie znajdowaÂły siĂŞ w pobliÂżu piramid
- bateriach zasilanych przez piramidy
- piramidzie jako generatorze energii.
- produkcji chyba discovery lub national geogr.

Bardzo zale¿y mi na tym ¿eby zobaczyÌ ten film jeszcze raz i wyci¹gn¹Ì wiêcej szczegó³ów.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #76 : Sierpień 10, 2010, 04:52:16 »

nie jestem pewien czy o to ci chodzi:
http://www.youtube.com/watch?v=1zbCSvPnwvw&feature=related

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #77 : Sierpień 23, 2010, 21:52:28 »

Poznamy tajemnicĂŞ piramidy? "CoÂś tam jest"

Przez cztery i pó³ tysi¹ca lat Wielka Piramida w Gizie budzi zachwyt i fascynuje, ale wci¹¿ kryje w sobie tajemnice, które od wielu lat naukowcy staraj¹ siê przenikn¹Ì. Teraz jednak zespó³ robotyki z Leeds University, we wspó³pracy z egipsk¹ Najwy¿sz¹ Rad¹ Staro¿ytnoœci, przygotowuje roboty, które maj¹ zaspokoiÌ ciekawoœÌ badaczy - podaje independent.co.uk.

Piramida Cheopsa, ktĂłra zostaÂła wzniesiona (wedÂług oficjalnej wersji) okoÂło 2560 roku p.n.e., to jedyny "cud staroÂżytnego Âświata", ktĂłry przetrwaÂł do dziÂś. W jego sercu sÂą dwa pokoje, znane jako Komora KrĂłlowej i Komora KrĂłla. W 1872 roku w Komorze KrĂłlowej odkryto dwa korytarze, ale jak do tej pory nikomu nie udaÂło siĂŞ ustaliĂŚ dokÂąd one prowadzÂą.

W 1992 roku za pomoc¹ kamer próbowano rozwik³aÌ, nurtuj¹c¹ naukowców od lat, tajemnicê. Kamera ods³oni³a drzwi z wapienia z dwoma miedzianymi uchwytami. Po dziesiêciu latach podjêto próbê przedostania siê przez drzwi. Po przewierceniu siê przez nie natrafiono jednak na... kolejne drzwi. Obecnie naukowcy wyœl¹ robota, który bêdzie w stanie przewierciÌ siê przez tê zaporê, aby zaspokoiÌ ciekawoœÌ badaczy.

- Drugie drzwi nie przypominajÂą tych pierwszych. Wydaje siĂŞ, Âże coÂś za nimi siĂŞ znajduje - powiedziaÂł Dr Zahi Hawass, szef Rady NajwyÂższej, ktĂłry jest odpowiedzialny za wyprawy do piramidy.

Pytanie "Co znajduje siĂŞ za drugimi drzwiczkami" od lat nurtuje badaczy na caÂłym Âświecie.  Jak waÂżne informacje staroÂżytni budowniczowie piramid mogli tam ukryĂŚ ?

Wed³ug Egiptologów Wielka Piramida w Gizie zosta³a wybudowana ponad 4500 lat temu. Œwiat nauki odrzuca mo¿liwoœÌ istnienia innych, starszych cywilizacji. Odrzucaj¹ bo nie wierz¹, czy odrzucaj¹ bo siê czegoœ boj¹ ? Fakt istnienia starszej cywilizacji zmusi³by naukowców do przepisania dziejów historii œwiata.

W 1872r. Waynman Dixon w poÂłudniowym szybie komory krĂłlowej w Wielkiej Piramidzie znalazÂł trzy maÂłe przedmioty - niestarannie obrobionÂą kamiennÂą kulĂŞ, maÂły hak z metalu i kawaÂłek drewna. Naukowcy uznali te przedmioty za oryginalne, pochodzÂące z czasĂłw staroÂżytnoÂści.  Archeologia stanĂŞÂła w obliczu dowodĂłw, ktĂłre mogÂły caÂłkowicie przekreÂśliĂŚ wszystko to, co dotychczas twierdziÂła. ObecnoœÌ Âżelaza dowodziÂła, Âże to nie Egipcjanie, a nieznana cywilizacja w czasach znacznie wczeÂśniejszych zbudowaÂła piramidy. Co wiĂŞcej, kawaÂłek drewna odkryty przez DixonĂłw pozwoliÂłby nam na datowanie piramid metodÂą radioaktywnego wĂŞgla C14 !  DziĂŞki czemu moÂżna by byÂło okreÂśliĂŚ datĂŞ powstania piramid… Niestety... przed koĂącem XIX wieku trzy maÂłe przedmioty, byĂŚ moÂże najwaÂżniejsze odkrycie archeologiczne wszechczasĂłw zaginĂŞÂły z brytyjskich muzeĂłw. LudzkoœÌ straciÂła wielkÂą szansĂŞ na poznanie prawdy o historii egipskich piramid.

Od wielu lat w Egipcie tuszowane sÂą fakty aby uniemoÂżliwiĂŚ poznanie prawdy. Co stanie siĂŞ, jeÂżeli za drugimi drzwiami w Wielkiej Piramidzie zostanÂą odkryte dowody potwierdzajÂące istnienie innej cywilizacji ?  Czy poznamy prawdĂŞ  ? Czas pokaÂże…
- MateriaÂł pochodzi z serwisu: onet.pl

http://www.czasnowejery.pl/

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #78 : Sierpień 23, 2010, 23:43:48 »

By³em kiedyœ - zupe³nie przypadkowo - na spotkaniu Badaczy Pisma Œwiêtego poœwiêconemu Wielkiej Piramidzie. Wyk³adowca dowodzi³, a by³ bardzo dobrze przygotowany do prelekcji, ¿e ten monument jest oczywistym znakiem od Boga dla dzisiejszych pokoleù. ¯aden zdrowo myœl¹cy cz³owiek wspó³czesny nie powinien mieÌ w¹tpliwoœci, ¿e ten blisko 150-metrowy gigant budowlany nie móg³ zostaÌ samodzielnie wybudowany przez cz³owieka epoki br¹zu! A tym samym powinniœmy go postrzegaÌ, jako niezniszczalne przes³anie dla przysz³ych pokoleù, potwierdzaj¹ce ingerencjê Pana przy jego budowie.

ZastanĂłwcie siĂŞ sami: jak ludzie poganiajÂący bydÂło po Ăłwczesnych pastwiskach i ÂścinajÂący zboÂże zwykÂłym sierpem, mogli porwaĂŚ siĂŞ na budowĂŞ takiej skomplikowanej i gigantycznej budowli!? Nie wiem, czy pomĂłgÂł im przy tym dziele Jahwe, czy Annunaki z Nibiru (jak twierdzi Zecharia Sitchin), ale nie wierzĂŞ, Âże zrobili to samodzielnie ĂłwczeÂśni Egipcjanie...

StaÂłem przed tym monumentem 5 lat temu i w tym roku rĂłwnieÂż zamierzam zadrzeĂŚ gÂłowĂŞ w spojrzeniu na wierzchoÂłek Wielkiej Piramidy. Uwierzcie mi: tego nie mĂłgÂł zbudowaĂŚ samodzielnie Ăłwczesny czÂłowiek!
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #79 : Sierpień 24, 2010, 05:07:06 »

http://oroasor.wordpress.com/project-cheopsa/

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #80 : Sierpień 24, 2010, 08:30:48 »

Krzysiu UÂśmiech Zgadzam siĂŞ z tobÂą

songo1970 dziekujĂŞ ci bardzo  Buziak

KsiĂŞga Koheleta 3,1
east
Gość
« Odpowiedz #81 : Sierpień 24, 2010, 10:58:39 »

cytat z arta od songo "
Z miasta[podziemnego] wyniesiono wieloœcienny obiekt krystaliczny rozmiarów pi³ki futbolowej, którego nadnaturalny charakter zaprezentowano niedawno na konferencji w Australii. G³êboko wewn¹trz niego znajduj¹ siê hieroglify, które przewracaj¹ siê powoli, jak kartki ksi¹¿ki, kiedy za¿¹da siê tego w myœlach, bez wzglêdu na to, kto go trzyma. ten niesamowity przedmiot zawiera w sobie nieznan¹ technologiê i zosta³ ostatnio przes³any do NASA w celu poddania go analizie.

Jak czytam takie opracowania to szlag mnie trafia. Czemu te wszystkie waÂżne odkrycia tak siĂŞ utajnia ?
Wie tylko garstka, nieliczni, agendy rzÂądowe .. cfaniaki.
Traktuj¹ ludzkoœÌ jak prywatny folwark, jak byd³o, bateryjki do zasilania Systemu. S¹dz¹, ¿e separuj¹c ludzkoœÌ od tych odkryÌ zachowaj¹ przewagê w³adzy i wiedzy. Na szczêœcie to iluzja, gdy¿ "byd³o" siê budzi. Odkrywa w³asn¹ moc. Staro¿ytne artefakty nie s¹ nam tak na prawdê potrzebne .
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2010, 11:05:51 wysłane przez east » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #82 : Sierpień 24, 2010, 11:26:53 »

podejrzewam że artefaktów jest więcej tych znalezionych i nieodnalezionych, i są ważne dlatego tak się to ukrywa przed naszą cywilizacją.
Ci ludzie o których wspomniałeś east- z pewnością rozumieją wagę tych odkryć i wiedza która się w nich zawiera im po prostu zagraża- gdyż zburzy wiele mitów i dogmatów na których opiera się dzisiejszy świat,-
są one ważne jako źródło wiedzy, ale podmiotem zawsze jestesmy my-ludzie, reszta to droga do prawdy..

pozdr. UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2010, 11:27:46 wysłane przez songo1970 » Zapisane

Rafaela
Gość
« Odpowiedz #83 : Sierpień 24, 2010, 12:40:37 »

Ja tez tak uwazam.
Bylam dwa razy w Egipcie. Patrzac na to wszystko co zostalo odkryte i obecnie pokazane ludziom , mowi jedno- ze te pozostalosci sa po
ogromnej kulturze i technice.
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #84 : Sierpień 27, 2010, 11:38:32 »

He he

tylko Âżeby siĂŞ nie okazaÂło, Âże kaÂżda piramida ma swojego Hawasa.

Ciekawi mnie, czy boœniackie piramidy te¿ jakoœ siê ³¹cz¹ z nasz¹ dzieln¹ Œl꿹, mo¿e nasi forumowi œlê¿aùscy wymiatacze spróbowali sprawê "rozpykaÌ". Anu¿ siê znajdzie coœ w historycznych zapisach i obrazach, co bêdzie mo¿na wyjaœniÌ boœniack¹ "odnog¹", nie naci¹gaj¹c przy tym faktów oczywiœcie.

Ps.Artq - w BoÂścni i tak cieplej, niÂż gdzieÂś tam pod WrocÂławiem  ;-)

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
Kiara
Gość
« Odpowiedz #85 : Sierpień 28, 2010, 09:20:16 »

cytat z arta od songo "
Z miasta[podziemnego] wyniesiono wieloœcienny obiekt krystaliczny rozmiarów pi³ki futbolowej, którego nadnaturalny charakter zaprezentowano niedawno na konferencji w Australii. G³êboko wewn¹trz niego znajduj¹ siê hieroglify, które przewracaj¹ siê powoli, jak kartki ksi¹¿ki, kiedy za¿¹da siê tego w myœlach, bez wzglêdu na to, kto go trzyma. ten niesamowity przedmiot zawiera w sobie nieznan¹ technologiê i zosta³ ostatnio przes³any do NASA w celu poddania go analizie.

Jak czytam takie opracowania to szlag mnie trafia. Czemu te wszystkie waÂżne odkrycia tak siĂŞ utajnia ?
Wie tylko garstka, nieliczni, agendy rzÂądowe .. cfaniaki.
Traktuj¹ ludzkoœÌ jak prywatny folwark, jak byd³o, bateryjki do zasilania Systemu. S¹dz¹, ¿e separuj¹c ludzkoœÌ od tych odkryÌ zachowaj¹ przewagê w³adzy i wiedzy. Na szczêœcie to iluzja, gdy¿ "byd³o" siê budzi. Odkrywa w³asn¹ moc. Staro¿ytne artefakty nie s¹ nam tak na prawdê potrzebne .

Jest to rodzaj ksiegi , hieroglify sa zapisem ale innym niz literowy sa to rodzaje symboli pod ktorymi kryje sie olbrzymia wieloaspektowa wiedza.
Niestety albo na szczescie stety zyje na ziemi tylko trzech ludzi ( trzy osoby) ktore potrafia ja odczytac.
Oni  sie nie spiesza z ujawnieniem siebie , a nikt inny nie jest w stanie ich odszukac bez ich zgody. I fajnie , na wszystko jest wlasciwy czas.

Symbole to cudowne sekrety czyta sie je zawsze podswiadomoscia , a nauka odczytu trwa przez wiele wcielen moi mili.

Trzecie oko to tylko skaner , co przez nie zobaczysz? To co ktos ze swiata duchowego zechce jako obraz zamanifestowac temu ciekawskiemu otwierajacemu swoj skaner .
Warto zrozumiec znaczenie slowa WIDZENIE DUCHOWE, bo nie jest to widzenie fizyczne przez skaner ( trzecie oko) to tylko taki gadzet dla niecierpliwych  ktorych mozna wodzic za nos podsylanymi holograficznymi obrazami , lub calymi filmami , ktore maja sie nijak do rzeczywistosci.

No coz? Wpojono ludziom tak duzo falszywych informacji ze teraz po dlugim czasie uznaja je za prawdziwe , i ani im sie sni je weryfikowac.

Technologia zastosowana w budowie tej kuli nie jest najnowsza w porownaniu do wspolczesnosci mozliwosci pozaziemskich cywilizacji.

Opowiadanie o tych wsplczesnych uzywanych na ziemi dzieki wspolpracy pewnych grup z cywilizacjami wywolalo by pukanie sie w czolo.
Tak wiec czasami lepiej milczec i poczekac az ludzka swiadomosc dojrzeje do przyjecia info , ktore wykracza poza mozliwosc akceptacji nawet tych ktorzy uwarzaja sie za rozwinietych duchowo z akceptacja nowinek.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 09:20:42 wysłane przez Kiara » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #86 : Sierpień 28, 2010, 09:27:47 »

Witaj KiaruÂś   Buziak Chichot
Czy mogÂłabyÂś uchyliĂŚ choĂŚ odrobinkĂŞ wiecej rÂąbka tej tajemnicy  Z politowaniem Kim sÂą (mniej wiĂŞcej) te trzy osoby ?? Przyznam Âże rozbudziÂłaÂś mojÂą ciekawoœÌ  Z politowaniem

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Kiara
Gość
« Odpowiedz #87 : Sierpień 28, 2010, 09:34:55 »

Witaj KiaruÂś   Buziak Chichot
Czy mogÂłabyÂś uchyliĂŚ choĂŚ odrobinkĂŞ wiecej rÂąbka tej tajemnicy  Z politowaniem Kim sÂą (mniej wiĂŞcej) te trzy osoby ?? Przyznam Âże rozbudziÂłaÂś mojÂą ciekawoœÌ  Z politowaniem

Witaj chanell
Niestety nie moge , moge powiedziec ze nikt z ekipy Cheopsa ani powiazanych z nimi ludzi.Nie moge o nich tez wiele opowiedziec. Na ziemi sa ( nie doslownie oni) od zawsze wiedze przekazuja ustnie jeden drugiemu , kontakty miedzy soba po za tym utrzymuja telepatycznie.
Dwoje z nich zna sie doskonale , trzecia osobe nadal sami poszukuja. Tyle moge powiedziec.
Trzeba czekac na wlasciwy czas , stanie sie

Kiara. UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 09:35:18 wysłane przez Kiara » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #88 : Sierpień 28, 2010, 09:41:18 »

moge powiedziec ze nikt z ekipy Cheopsa ani powiazanych z nimi ludzi

Nawet nie pomyslaÂłam o nich, pierwsze skojarzenie miaÂłam z Hawassem.Nie wiem czy to on ,ale broni dostepu do wiedzy ukrytej  w piramidach to pewne    DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Kiara
Gość
« Odpowiedz #89 : Sierpień 28, 2010, 09:57:52 »

moge powiedziec ze nikt z ekipy Cheopsa ani powiazanych z nimi ludzi

Nawet nie pomyslaÂłam o nich, pierwsze skojarzenie miaÂłam z Hawassem.Nie wiem czy to on ,ale broni dostepu do wiedzy ukrytej  w piramidach to pewne    DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech

Nie z tego co wiem to nie on , ale on jest straznikiem pewnego stowarzyszenia , Ktore zna dokladnie przepowiednie i wie jakie musza byc zwiastuny czasu by dostep do wiedzy ukrytej mogl byc otworzony.
Ale tez jego wsplpraca z innymi nieoficjalnymi ( powiedzmy organizacjami) zdyskfalifikowala go , z powodu roznych nieczystych posuniec.

Tak wiec jego funkcja istnieje fizycznie , na polu duchowym i energetycznym wypalila sie juz w odpowiednim czasie zastapi go ktos inny, czyst.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 09:58:12 wysłane przez Kiara » Zapisane
Torton
Gość
« Odpowiedz #90 : Sierpień 28, 2010, 12:21:49 »

Chyba Wam siĂŞ pali grunt pod nogami. Hawass jest czÂłonkiem tej rady staroÂżytnych, jego zdaniem jak i tej rady jest ochrona obiektĂłw staroÂżytnych w Egipcie aby to dziedzictwo nie zniszczyli jacyÂś napaleni szaleĂący.

I aby taka pani L. nie okradÂła dziedzictw tej planety, ktĂłre po czĂŞÂści leÂży w Egipcie. Wiecie ile takie misy, dzbany itp. kosztujÂą u kolekcjonerĂłw? Nawet nie jesteÂście sobie wstanie tej sumy wyobraziĂŚ. Niech siĂŞ PCh mĂŞczy jeÂżeli coÂś znajdÂą gratuluje brawo  JĂŞzyk

Ale wÂątpiĂŞ aby ruszyli do przodu w poszukiwaniu labiryntu.
arteq
Gość
« Odpowiedz #91 : Sierpień 28, 2010, 19:44:07 »

Na ziemi sa ( nie doslownie oni) od zawsze wiedze przekazuja ustnie jeden drugiemu , kontakty miedzy soba po za tym utrzymuja telepatycznie.
Dwoje z nich zna sie doskonale , trzecia osobe nadal sami poszukuja.
Ufff...
WiĂŞc tak - porozumiewajÂą siĂŞ telepatycznie, ale juz z trzeciÂą osobÂą nie mogÂą... dlatego jej poszukujÂą. Oni nie wiedzÂą, ale za to nasza przepeÂłniona "wiedzÂą" Kiara wie...

No i to juÂż standardowe "wiem, ale nie powiem..." ech... pewne rzeczy jednak siĂŞ nie zmieniajÂą.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #92 : Sierpień 29, 2010, 11:41:02 »

Posty o piramidach w BoÂśni przeniosÂłem tu:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=784.0

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #93 : Kwiecień 25, 2011, 13:25:38 »

Poni¿ej zamieszczam doœÌ obszerny fragment z ksi¹¿ki Ludzie - giganci czy Bogowie, zawieraj¹cy nieco informacji dotycz¹cych wieku piramid:

Sfinks, Orion i piramidy

Tylko trzy piramidy wzbudzaÂły i nadal wzbudzajÂą podziw od zarania naszej cywilizacji. Ten wielki kompleks budowlany, majstersztyk kamieniarski staroÂżytnych znajduje siĂŞ w Giza tuÂż obok Kairu w dzisiejszym Egipcie lub jak sami siĂŞ nazwali, w Zjednoczonej Republice Arabskiej. NiewÂątpliwie oglÂądano je od najdawniejszych czasĂłw, ale dopiero sÂłowo pisane zostawiÂło najstarszy i najtrwalszy Âślad tych oglĂŞdzin. StaroÂżytni nie tylko wyraÂżali swĂłj zachwyt i podziw, ale takÂże przekazali wiadomoÂści (prawdziwe, zasÂłyszane lub zmyÂślone) nam potomnym. My zaÂś niektĂłre przyjmujemy za „dobrÂą monetĂŞ” w zaleÂżnoÂści od subiektywnego odczucia. Opieramy siĂŞ przy tym tylko na istniejÂących dokumentach. O iloÂści dokumentĂłw opiewajÂących piramidy spalonych lub zniszczonych nie mamy najmniejszego pojĂŞcia. Do wspomnieĂą nale¿¹ juÂż zbiory aleksandryjskie lub krĂłla Assurbanipala. Z dokumentĂłw staroÂżytnych, opisujÂących piramidy, wybraÂłem ciekawsze fragmenty i jak sÂądzĂŞ zasÂługujÂące na wiĂŞkszÂą uwagĂŞ.

Al-Makrisi - NajwiĂŞksze piramidy sÂą te trzy, ktĂłre aÂż po dzieĂą dzisiejszy stojÂą pod miastem Misr [Kair]. Ludzie nie wiedzÂą nic pewnego, kiedy je zbudowano, jakie jest imiĂŞ ich twĂłrcy i powĂłd zbudowania i wypowiadali najró¿niejsze zdania, ktĂłre jednak po wiĂŞkszej czĂŞÂści sÂą niewÂłaÂściwe. [...] Nauczyciel Ibrahim Ben Wasif Sah Al-Katib powiada w swoich „WiadomoÂściach o Egipcie i jego cudach”, tam, gdzie mĂłwi o Sauridzie, [...] jednym z krĂłlĂłw Egiptu przed potopem [...] To on byÂł twĂłrcÂą obydwu wielkich piramid pod Misr.

Czy Misr to na pewno Kair? Nie by³bym taki pewny. Pod pojêciem Misr, Arabowie rozumieli tak¿e ca³y Egipt, a od zarania Kair nazywaj¹ Al-Kahira (co po arabsku oznacza tak¿e Marsa i nie wiadomo do czego to przypi¹Ì). Kair jest arabskim miastem budowanym zapewne z tego co uda³o siê rozebraÌ, rozbiÌ i zabraÌ z egipskich staro¿ytnych budowli. Bardziej na Misr pasuje mi Memfis. Na dobr¹ sprawê, czy Kair istnia³ ju¿ w tym czasie? Zauwa¿yÌ nale¿y tak¿e, ¿e Al-Makrisi pisze o Sauridzie jako budowniczym tylko dwóch wielkich piramid. Mo¿na s¹dziÌ, ¿e piramid¹, która ju¿ sta³a by³a ma³a piramida (zwana nadal piramid¹ Mykerinosa). Jest tak¿e bardzo mo¿liwe, ¿e tej piramidy jeszcze wtedy nie by³o.

Z gĂłry doskonale widaĂŚ, Âże czêœÌ terenu pod piramidami przypomina tabliczkĂŞ czekolady. Jedni dopatrujÂą siĂŞ w tym tzw. mastab, jeszcze inni twierdzÂą, Âże to pozostaÂłoÂści pozyskiwania budulca na piramidy i bloki kamienia do budowy piramid byÂły wycinane z miejscowego podÂłoÂża, a nie sprowadzane z Assuanu. Obie teorie uwaÂżam za „robocze”, gdyÂż nie wyjaÂśniono najwaÂżniejszego - czy budulec piramid jest tworzywem naturalnym czy sztucznym.

Ostatnimi czasy dokonano nastêpnych odkryÌ w rejonie Giza. Pomiêdzy Sfinksem a œredni¹ piramid¹ odkryto sieÌ podziemnych tuneli, a w jednym z nich sarkofag ³udz¹co podobny wygl¹dem i wielkoœci¹ do sarkofagów z serapeum w Sakkara. Jak by³o do przewidzenia, natychmiast okrzykniêto to miejsce grobem Ozyrysa, oczywiœcie jako cenotaf, bo nieboszczyka jak zwykle nie by³o. Dlaczego jednak tego Boga taplano w wodzie? Owszem, Ozyrysa przedstawia siê jako boga podziemnego œwiata, ale nie s³ysza³em, by by³ tak¿e Bogiem wody, która wype³nia wiêkszoœÌ podziemnych korytarzy i która raczej nie sprzyja pochówkom. SieÌ podziemnych kana³ów przemawia za moj¹ hipotez¹, w której twierdzê, ¿e Giza stanowi³a jeden z elementów centrum hydro-energetycznego zarz¹dzaj¹cego wod¹ z jeziora Mojrisa.

Al-Makrisi cd. - Powodem wybudowania obydwu piramid by³o to, ¿e na trzysta lat przed potopem Saurid mia³ nastêpuj¹cy sen: Ziemia wraz ze swoimi mieszkaùcami odwróci³a siê do góry nogami, ludzie uciekali w œlepym poœpiechu, i gwiazdy spada³y na Ziemiê. [...] Na piramidach i na ich sufitach, œcianach i kolumnach zapisano arkana wszelkich nauk tajemnych wykorzystywanych przez Egipcjan i wizerunki wszystkich gwiazd, a tak¿e nazwy œrodków leczniczych jak te¿ przynoszonych przez nie po¿ytków i szkód, do tego wiedzê o talizmanach, wiedzê arytmetyczn¹ i geometryczn¹ i w ogóle wszystkie ich nauki, w sposób zrozumia³y dla tych, którzy znaj¹ ich pismo i jêzyk. [...] S¹ ludzie, którzy powiadaj¹: pierwszy Hermes, którego zwano TrzykroÌ Wielkim w jego w³aœciwoœciach jako proroka, króla i mêdrca (on jest tym, którego Hebrajczycy zw¹ Henochem, synem Jareda, syna Mahalalela, syna Kenana, syna Enosza, syna Seta, syna Adama - niech mu Allach b³ogos³awi - to jest Idrysem) wyczyta³ w gwiazdach, ¿e przyjdzie potop. Wtedy kaza³ zbudowaÌ piramidy i pomieœciÌ w nich skarby, uczone pisma i wszystko, czym siê martwi³, ¿e przepaœÌ i zgin¹Ì mo¿e, aby by³o ochronione i zachowane.

Abu Zaid Al-Balhi - Na piramidach znajdowaÂł siĂŞ napis sporzÂądzony w ich jĂŞzyku. Odczytano go i napis brzmiaÂł: Obie te piramidy zostaÂły zbudowane, gdy „SpadajÂący SĂŞp” znajdowaÂł siĂŞ w znaku Raka. Policzono lata od tamtej chwili do hidÂżry Proroka Mahometa i otrzymano dwakroĂŚ po 36000 lat sÂłonecznych.

Co moÂże oznaczaĂŚ - „...SpadajÂący SĂŞp znajdowaÂł siĂŞ w znaku Raka”? W Mezoameryce SpadajÂącym OrÂłem byÂło zachodzÂące SÂłoĂące. JeÂśli przyj¹Ì tĂŞ analogiĂŞ dla Egiptu, to w owym czasie SÂłoĂące zachodziÂło w znaku Raka czyli wschodziÂło w KozioroÂżcu. NajbliÂższa nam era KozioroÂżca w zodiaku babiloĂąskim, bez uwzglĂŞdniania „wielkiego uskoku ...”, byÂła w latach 22418-20186 pne., a siĂŞgajÂąc g³êbiej okoÂło 48338-46106 oraz 74258-72026 lat temu. Czy moÂżna siĂŞgaĂŚ aÂż tak daleko? Herodot pisaÂł o wypowiedzi kapÂłanĂłw z Heliopolis: Powiedzieli, iÂż w owym czasie zdarzyÂło siĂŞ cztery razy, Âże SÂłoĂące opuÂściÂło swe zwykÂłe miejsce - dwa razy wzeszÂło tam, gdzie obecnie zachodzi i dwa razy zaszÂło tam, gdzie obecnie wschodzi”. Nie chodzi tu bynajmniej o obrĂłcenie siĂŞ Ziemi do gĂłry nogami. Tu chodzi o ruch precesyjny doskonale znany Egipcjanom. Z opisu wynika, Âże chodzi tu o 1,5 cyklu - okoÂło 38880 lat!

Muhammad ben Abdallah ben Abd al-Hakam - Moim zdaniem piramidy mog³y zostaÌ zbudowane tylko i wy³¹cznie przed potopem, poniewa¿ gdyby zosta³y zbudowane póŸniej, ludzie by o nich wiedzieli.

Abd-el Latif (albo Abd Al-latif) - Piramidy te zbudowano z wielkich bloków kamiennych, które maj¹ od dziesiêciu do dwudziestu ³okci d³ugoœci oraz dwa do trzech ³okci wysokoœci i szerokoœci. Godn¹ specjalnej uwagi jest pozycja, z jak¹ bloki te dobierane, ³¹czone i ustawiane jeden na drugim. Poszczególne warstwy tych bloków tak do siebie przylegaj¹, ¿e nie mo¿na by miêdzy nie wsadziÌ ani ig³y ani nawet w³osa. Po³¹czone s¹ te kamienie zapraw¹. [...] Nie wiadomo z czego jest ta zaprawa. Dotychczas takiej nie widzia³em. Kamienie te pokryte s¹ pismem, którego litery s¹ dzisiaj nieznane i których nikt dzisiaj nie potrafi odczytaÌ. Nie spotka³em w ca³ym Egipcie nikogo, kto móg³by powiedzieÌ, ¿e pismo to zna lub kto by o nim cokolwiek s³ysza³. Napisów (wyrytych na kamieniach) jest tak du¿o, ¿e gdyby przysz³o przepisaÌ je na papierze, to tylko te, które s¹ widoczne na ok³adzinach dwóch piramid wype³ni³yby wiêcej ni¿ 10000 stron.

Pisma staro¿ytnych, po odrzuceniu fantazji autorów, s¹ w zasadzie zgodne. Wed³ug nich piramidy zbudowano dla zabezpieczenia ówczesnej wiedzy. Kompleks piramid w Giza, na przedmieœciach Kairu, sk³ada siê z trzech du¿ych piramid, Sfinksa (chocia¿ mam pewne w¹tpliwoœci, czy Sfinksa mo¿na ³¹czyÌ z piramidami) oraz jego œwi¹tyni,. Nikt nie jest w stanie odpowiedzieÌ, czy piramidy i Sfinksa zbudowano w tym samym czasie. Jedno co mo¿e to wszystko po³¹czyÌ, to bardzo wysoka i nieznana technika budowy. Wokó³ wielkiej piramidy znajduj¹ siê mastaby (grobowce?) przypisywane IV i V dynastii.

Mniejsze piramidki wyglÂądajÂą jak koraliki przy duÂżych, masywnych broszkach. ChoĂŚ niepozorne, musiaÂły takÂże kosztowaĂŚ niemaÂło wysiÂłku, i nie moÂżna mieĂŚ pewnoÂści, czy przypadkiem nie stanowiÂą (razem z duÂżymi piramidami) pewnej sensownej caÂłoÂści - trzy wielkie piramidy, trzy maÂłe przy Wielkiej, trzy maÂłe przy MaÂłej piramidzie. ByĂŚ moÂże coÂś w ten sposĂłb chciano zasygnalizowaĂŚ? MoÂże ktoÂś ma ciekawÂą koncepcjĂŞ?

OsobnÂą zagadkĂŞ stanowi postaĂŚ Sfinksa i jego ÂświÂątynia wykonane z olbrzymich blokĂłw kamiennych (wyciĂŞtych z macierzystej skaÂły, z ktĂłrej wyrzeÂźbiono Sfinksa). Istnieje hipoteza, Âże poczÂątkowo kompleks Giza obejmowaÂł tylko Sfinksa, jego ÂświÂątyniĂŞ oraz olbrzymiÂą platformĂŞ w miejscu Âśredniej piramidy, ale to na razie nic pewnego. Sfinks, wedÂług teorii alternatywnej, miaÂł wyobraÂżaĂŚ lwa, ktĂłry w dniu rĂłwnonocy oglÂądaÂł wschĂłd sÂłoĂąca na tle swojego niebiaĂąskiego odpowiednika (gwiazdozbioru) w Erze Lwa. W Egipcie Era Lwa przypadaÂła na lata 14138-11690 pne., a wczeÂśniej na 40058-37610 pne., jeÂśli wzi¹Ì pod uwagĂŞ tylko dwie ostatnie (wedÂług naszego, babiloĂąskiego, podziaÂłu nieba odpowiednio: 11690-8810 pne i 37610-34730 pne. Ery babiloĂąskie sÂą nie wiedzieĂŚ czemu przesuniĂŞte o jeden „dom SÂłoĂąca” do przodu w stosunku do egipskich).

Inna hipoteza jest zwiÂązana z odkryciem Roberta Bouval'a, belgijskiego inÂżyniera astronoma-amatora. W roku 1993 ogÂłosiÂł swoistÂą zbieÂżnoœÌ ukÂładu trzech piramid z ukÂładem gwiazd w „pasie” Oriona. PóŸniejsze badania potwierdziÂły jego spostrzeÂżenie. UkÂład piramid jest odbiciem „pasa” Oriona na Ziemi. Co wiĂŞcej, Droga Mleczna jest odwzorowana na Ziemi przez bieg Nilu. Jak opisuje to Graham Hancock w swej ksiÂące „ÂŚlady palcĂłw bogĂłw”:

„Prace te [...] wykazaÂły, iÂż zespó³ trzech piramid jest niewiarygodnie dokÂładnÂą ziemskÂą mapÂą pasa Oriona, ktĂłra dokÂładnie ilustruje kÂąty pomiĂŞdzy nimi i daje pewne wyobraÂżenie o rozmiarach gwiazd. Co wiĂŞcej, mapa rozpoÂściera siĂŞ dalej na pó³noc i poÂłudnie, aby obj¹Ì kilka budowli na pÂłaskowyÂżu obok Gizy.”

Tu pan Graham chyba przesadziÂł. Nie podaje o jakie budowle chodzi i nic takiego nie moÂżna odnaleŸÌ. ByĂŚ moÂże chodzi tu o staroÂżytne Memfis i Heliopolis, a byĂŚ moÂże o budowle, ktĂłre dawno zniknĂŞÂły z powierzchni Ziemi. NiektĂłrzy kojarzÂą Heliopolis z Syriuszem, Abusir z Betelgeuze a Abu Roasz z Rigel lecz trudno tu  o wyciÂągniĂŞcie jednoznacznych wnioskĂłw gdyÂż musielibyÂśmy mieĂŚ niezbitÂą pewnoœÌ, Âże budowle te naleÂżaÂły do jednego i tego samego projektu - projektu „Giza”. NiespodziankÂą byÂły inne obliczenia astronomiczne Roberta Bouval'a. Przyj¹³, Âże wzorcem byÂł gwiazdozbiĂłr Oriona w najniÂższym poÂłoÂżeniu nad horyzontem, a w tym przypadku miejsce takie Orion zajmowaÂł 10450 lat pne. Przyj¹³ teÂż, Âże piramidy mogÂły powstaĂŚ nie póŸniej niÂż przed tym rokiem.

Dla przypomnienia - najniÂższe poÂłoÂżenie, to poÂłoÂżenie kaÂżdego gwiazdozbioru najniÂżej nad horyzontem w jego kulminacji (dokÂładnie na kierunku poÂłudnia) spowodowane specyfikÂą ruchu obrotowego Ziemi. Zmienia siĂŞ w pionie przez wahanie nachylenia ekliptyki. To wahanie wynosi nieco mniej niÂż 3° (od 22,1° do 24,5°) i przebiega w cyklu okoÂło 41 tys. lat. Jednak jak sÂądzĂŞ, datĂŞ tĂŞ naleÂżaÂłoby przesun¹Ì o okoÂło 3000 lat wstecz, gdyÂż prawdopodobnie Bouval w swoich obliczeniach nie uwzglĂŞdniÂł „wielkiego uskoku skorupy ziemskiej”, ktĂłry przesun¹³ gwiazdozbiory Zodiaku o ponad jeden „dom sÂłoĂąca” do tyÂłu. W takim razie Orion zajmowaÂłby to poÂłoÂżenie okoÂło roku 13450 pne.

OkreÂślenie daty powstania kompleksu, choĂŚ bardzo waÂżne, nie wydaje mi siĂŞ istotne, z tego wzglĂŞdu, iÂż moÂżna byÂło zbudowaĂŚ kompleks w kaÂżdym innym czasie. Wydaje mi siĂŞ, Âże najwaÂżniejszÂą rzeczÂą w tym wszystkim byÂła jakaÂś korelacja miĂŞdzy Orionem, a budowniczymi piramid.

Inny uczony, Amerykanin John Anthony West, zaj¹³ siê badaniem Sfinksa oraz jego œwi¹tyni¹ z punktu widzenia geologii. Z jego hipotezy wynika, ¿e Sfinks wraz ze œwi¹tyni¹ liczy sobie wiêcej ni¿ 10 tysiêcy lat, a dowody nie natury historycznej a geologicznej. Stwierdzi³, ¿e erozja Sfinksa nast¹pi³a nie w wyniku dzia³ania wiatru i piasków pustynnych, a d³ugotrwa³ych opadów deszczu jakie w Egipcie mia³y miejsce w okresie koùcz¹cym epokê lodowcow¹ (oko³o 12500-9500 lat pne).

Dowody te potwierdzi³ w ca³ej rozci¹g³oœci amerykaùski geolog Robert Schoch na sympozjum Amerykaùskiego Stowarzyszenia Geologicznego w roku 1992. Porównajmy wygl¹d œwi¹tyni Sfinksa ze œwi¹tyni¹ Chefrena. Ró¿nica jest widoczna ju¿ na pierwszy rzut oka. Pierwsza zniszczona erozj¹, druga nienaruszona (mo¿e dlatego, ¿e kiedyœ by³a przykryta kamiennymi p³ytami?). Ponadto wygl¹d œwi¹tyni Chefrena przypomina wygl¹d Ozyrejonu z Abydos. Prostota i brak inskrypcji.

Jest jedno „ale”. OglÂądajÂąc przez „geologicznÂą lupĂŞ” caÂły kompleks w Giza, Âślady, o ktĂłrych mĂłwi West widaĂŚ tylko na korpusie Sfinksa, na Âścianach okalajÂących go i w jego ÂświÂątyni. A reszta? Na Âżadnej z piramid nie ma podobnych ÂśladĂłw, a stanowiÂą duÂżo wiĂŞkszÂą powierzchniĂŞ niÂż Sfinks. Jednak Âżadna z piramid nie posiada okÂładziny, bo te podobno odpadÂły okoÂło 2000 lat temu podczas wielkiego trzĂŞsienia ziemi, zaÂś resztki pozostaÂłe na szczycie Âśredniej piramidy nie byÂły poddane badaniu.

Na pierwszy rzut oka, i to z daleka, nie widaÌ erozji tego typu co na Sfinksie. Takich samych œladów brak w œwi¹tyni Chefrena, wiêc logicznie przyjmuj¹c - albo Sfinks jest najstarsz¹ budowl¹ tego rejonu, a piramidy i resztê musiano dobudowaÌ ju¿ po wielkich ulewach, albo erozja Sfinksa ma zupe³nie inny charakter. Jest te¿ trzecia mo¿liwoœÌ - ok³adzina piramidy by³a odporna na d³ugotrwa³e dzia³anie wody.

Ludzie - Giganci czy Bogowie, Leszek Wiktor Klimek
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2011, 13:33:01 wysłane przez Dariusz » Zapisane

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #94 : Czerwiec 09, 2011, 20:15:11 »

Pod poniÂższym linkiem znajdziemy artykuÂł, w ktĂłrym podano kilka ciekawych informacji o piramidach w Gizie jak rĂłwnieÂż kilka intrygujÂących spekulacji:

http://tvĂą24.pl/nieumierajizyjwiecznie.html

Niestety link nie chce siĂŞ otwieraĂŚ dlatego wklejĂŞ ten artykuÂł w caÂłoÂści:

Piramida powodem dÂługowiecznoÂści!

Piramida, czyli urz¹dzenie sk³adaj¹ce siê z symboli nieœmiertelnoœÌi (trójk¹ta i kwadratu). Teraz nie dziwcie siê, ¿e Reptilianie ¿yj¹ ponad 4000 lat, jak zamieszkuj¹ miejsac pod piramidami zwanymi "Monumentami". Od wieków wierzono, ¿e Piramidy w Gizie to budowle nawierzchne, niestety po opublikowanym przez nas filmie na ³amach FAKTA/tvù24 dowiedziliœmy siê i¿ piramida to tylko i wy³¹cznie zadaszenie jakiegoœ pomieszczenia. Tak wiêc w Egipcie pod ziemiami Gizy znajduje siê tzw. miasto Reptiliaùskie, gdzie istoty ¿yj¹ce tam lekko do¿ywaj¹ 4000 lat. Teraz zwróÌmy uwagê na monumenty maj¹ce miejsca w wa¿nych miastach Œwiata, gdzie wp³yw na region maj¹ czo³owi Drakoni. Wszêdzie tam zauwazymy monument piramidy, jako nie tylko symbol nieœmiertelnoœci, ale miejsce spoczynku i relaksu dla Drakonów.

Co mĂłwi o piramidach obecna zebrana wiedza:
WedÂług wiedzy staroÂżytnej, Piramida reprezentuje Âżycie i duchowe odrodzenie, wiedze duchowÂą oraz mÂądroœÌ. ÂŁÂączy w sobie trĂłjkÂąt stanowiÂący symbol narodzin Âżycia i Âśmierci oraz kwadrat wyraÂżajÂący cztery strony Âświata. Dla staroÂżytnych Egipcjan Piramida symbolizowaÂła oÂś Âświata i centrum Kosmosu. WierzchoÂłek Piramidy wyraÂżaÂł najwyÂższy poziom duchowego rozwoju. SÂłowo „Piramida” wywodzi siĂŞ najprawdopodobniej od greckiego rzeczownika „pyro” oznaczajÂącego ogieĂą oraz sÂłowa „amid” - znajdowaĂŚ siĂŞ w centrum. Termin „Piramida” moÂżna wiĂŞc przetÂłumaczyĂŚ jako ogieĂą znajdujÂący siĂŞ w centrum. Ogniskuje ona i potĂŞÂżnie wzmacnia energiĂŞ kosmicznÂą w swoim wnĂŞtrzu. StaroÂżytni Egipcjanie uwaÂżali tĂŞ energiĂŞ za si³ê ktĂłra przenika wszelkie formy Âżycia. StÂąd teÂż Piramida byÂła traktowana przez wtajemniczonych jako budowla majÂąca zapewniĂŚ nieÂśmiertelnoœÌ. PiramidĂŞ uwaÂża siĂŞ po dziÂś dzieĂą jako potĂŞÂżny znak symboliczny.

Najwa¿niejsz¹ z Piramid jest Wielka Piramida w Gizie zaliczana nie bez powodu do najbardziej fascynuj¹cych budowli na naszej Planecie. To jeden z tzw. siedmiu cudów œwiata. Wielka Piramida jest czymœ znacznie wiêcej ni¿ s³ynnym staro¿ytnym zabytkiem - zosta³a wzniesiona w najsilniejszym miejscu mocy na Ziemi. W tym miejscu koncentruje siê z ogromn¹ si³¹ energia Ziemi i Kosmosu. Tu przechodzi g³ówny kana³ energetyczny naszej Planety. Innym z czynników wp³ywaj¹cych na wyj¹tkowoœÌ wielkiej Piramidy jest jej forma, wywo³uj¹ca liczne, nie do koùca wyt³umaczalne zjawiska. Powstaje w niej nie tylko efekt mumifikacji, ale tez wiele innych bardziej zadziwiaj¹cych fenomenów, dziêki odpowiednim proporcjom Piramidy: domniemana wysokoœÌ-164,64 m; œrednia d³ugoœÌ boku podstawy-235,35 m, k¹tom nachylenia œcian i boków (zastosowano w niej idealny k¹t nachylenia œcian i

bokĂłw wynoszÂący 51°51’)°

Nawet niewielkie modele Wielkiej Piramidy, po ustawieniu ich wed³ug stron œwiata, wywieraj¹ pozytywne oddzia³ywanie zarówno na organizmy ¿ywe jak i materiê nieo¿ywion¹. Jest to wyj¹tkowe przedsiêwziêcie konstrukcyjne przewy¿szaj¹ce swoim rozmachem i precyzj¹ o ca³e tysi¹clecia mo¿liwoœci cz³owieka z dawnych epok. Zespó³ Piramid i Sfinks w Gizie s¹ dzie³em zaawansowanej cywilizacji spuœcizn¹ legendarnych Atlantów. Wielka Piramida zawiera zaklêt¹ w kamieniu ogromna wiedzê dotycz¹c¹ otaczaj¹cego nas œwiata, a nawet - jak twierdz¹ niektórzy - wydarzeù przesz³ych i przysz³ych z dziejów ludzkoœci.

Do wnêtrza Wielkiej Piramidy mo¿na siê dostaÌ poprzez wejœcie znajduj¹ce siê w œcianie pó³nocnej. Prowadzi ono do ma³ego korytarza zstêpuj¹cego w dó³ do komory wykutej w skale, po³o¿onej pod Piramid¹. Z korytarza odchodzi jeszcze inne przejœcie, tym razem w górê. Wiedzie ono do niedu¿ej komory zwanej

Komor¹ Królowej, a nastêpnie do tzw. Wielkiej Galerii. Z Wielkiej Galerii wchodzi siê do przedsionka, a z niego do Komory Królewskiej. Licz¹c od poziomu gruntu, jest ona umieszczona na wysokoœci 45 m, co jest ewenementem wœród Piramid egipskich. Komora ma 10,5 m d³ugoœci i jest dok³adnie dwa razy d³u¿sza ni¿ jej szerokoœÌ. W wymiary komory Wpisany jest idealny trójk¹t prostok¹tny o proporcjach 3:4:5. Wskazuje to na ogromn¹ wiedzê geometryczn¹. Œciany Komory Królewskiej sk³adaj¹ siê ze stu wypolerowanych bloków granitowych u³o¿onych w Piêciu rzêdach, co ma ukryte znaczenie matematyczne i numerologiczne. Wewn¹trz komory znajduje siê pusty sarkofag bez pokrywy. Sarkofagu u¿ywano do rytua³ów maj¹cych zapewniÌ wtajemniczonym nieœmiertelnoœÌ. Poniewa¿ chodzi³o o najwy¿szy rodzaj wiedzy, kap³ani przekazywali j¹ tylko ustnie osobom wybranym. Cz³owiek, który dost¹pi³ wtajemniczenia w Piramidzie, stawa³ siê nadajnikiem uzdrawiaj¹cych energii. Radiesteci odkryli, ¿e w pomieszczeniu nad Komor¹ Królewsk¹ znajduje siê rodzaj generatora drgaù, utworzonego z czterech kamiennych elementów konstrukcyjnych po³o¿onych jeden pod drugim. Pod Komor¹ Królewsk¹ znajduje siê pomieszczenie o szerokoœci 3 m i wysokoœci 5,5 m wype³nione szczelnie krystalicznym Piaskiem, co mo¿e mieÌ znaczenie dla funkcjonowania ca³oœci jako generatora energii. Wymiary sarkofagu z Komory Króla odpowiadaj¹ wymiarom Arki Przymierza opisanej w biblijnej Ksiêdze Wyjœcia. Przypuszcza siê, ¿e w sarkofagu gromadzono równie¿ energiê kosmiczn¹ olbrzymiej mocy. Jej zbadanie i wykorzystanie mo¿e staÌ siê punktem prze³omowym dla dalszego rozwoju ludzkoœci.

Wielka Piramida sÂłuÂżyÂła teÂż jako rodzaj radiolatarni, poniewaÂż wysyÂłaÂła silnÂą wiÂązkĂŞ

promieniowania w zakresie zieleni. Dziêki temu wêdrowcy zarówno na morzu jak i na pustyni, mogli np. za pomoc¹ wahad³a zlokalizowaÌ kierunek, z którego nap³ywa promieniowanie od Piramidy. Promieniowanie Wielkiej Piramidy by³o, wiêc znakomitym punktem odniesienia w nawigacji. W staro¿ytnym Egipcie potrafiono te¿ prawdopodobnie przekszta³caÌ i wzmacniaÌ fale wysy³ane przez Piramidê. Wykorzystano do tego rezonans kszta³tu ró¿nego rodzaju ornamentów i amuletów. Znakomitym rezonatorem uzdrawiaj¹cych wibracji Piramidy jest m.in. krzy¿ ¿ycia Ankh, cylindry S³oùca i Ksiê¿yca, oko Horusa, wahad³o Izis, Kornak, Ozyrys, Pierœcieù Atlantów i inne.

Zespó³ zabytkĂłw w Gizie skÂłada siĂŞ z trzech duÂżych Piramid—Wielkiej Piramidy Cheopsa, Piramidy Chefrena, Mykerinosa, Sfinksa oraz kilku pomniejszych. W Gizie moÂżna spotkaĂŚ ³¹cznie dziewiĂŞĂŚ Piramid. Po trzy Piramidy pomocnicze moÂżna znaleŸÌ zarĂłwno przy wielkiej Piramidzie jak i Piramidzie Mykerinosa. Przypuszcza siĂŞ, Âże maÂłe Piramidy pomocnicze powstawaÂły zanim przystĂŞpowano do wznoszenia wiĂŞkszych. GenerowaÂły one wolne energie Kosmosu, ktĂłre potrafiono wykorzystaĂŚ np. do podnoszenia blokĂłw, a i byĂŚ moÂże do ich obrĂłbki.

Wielka Piramida i Sfinks w Gizie ci¹gle pozostaj¹ w krêgu najbardziej zagadkowych obiektów na Ziemi. Ca³y teren wokó³ Wielkiej Piramidy i Sfinksa znajduje siê na obszarze podwy¿szonego promieniowania w miejscu koncentracji silnego strumienia pozytywnych energii Ziemi i Kosmosu. Jest to szczególne miejsce mocy albo czakram Ziemi. Obszar Wielkiej Piramidy wyró¿nia siê najsilniejsza moc¹ promieniowania. Jej œciany nie s¹ g³adkie i jest ona w³aœciwie schodkowa. Ogromne wapienne bloki tworz¹ potê¿ne schody po których mo¿na siê wspi¹Ì a¿ na szczyt. Dziœ s³ynna Piramida ma wiele pokruszonych bloków i obitych kantów. W wyniku trzêsieù Ziemi i ingerencji ludzi, brakuje dziœ ok³adziny zewnêtrznej, która sprawia³a, ¿e g³adka powierzchnia Wielkiej Piramidy lœni³a niegdyœ z daleka. Piramida pozbawiona jest tez wierzcho³ka. Zamiast niego ustawiono na górnej Platformie metalowy stela¿. Wielka Piramida otulona jest niewidzialnymi œcianami promieniowania. To one tworz¹ g³adkie, zewnêtrzne œciany budowli i to m.in. dziêki nim efekt oddzia³ywania Piramidy mimo zniszczeù i uszczerbków zostaje zachowany. Jak wykaza³y pomiary, œciany zewnêtrzne Wielkiej Piramidy Astralnej siêgaj¹ 52,5 m od kantów bloków dolnej warstwy widzianej Piramidy. Podobnie przedstawia siê sytuacja na Platformie wierzcho³kowej Piramidy.

Bloki skalne uÂżyte do budowy Wielkiej Piramidy sÂą spolaryzowane magnetycznie. SÂą one skierowane stronÂą dodatniÂą ku gĂłrze. Tak uÂłoÂżone kamienne konstrukcje powstrzymujÂą szkodliwe energie Ziemi i magazynujÂą energie Kosmosu. PolaryzacjĂŞ magnetycznÂą budowniczowie ustalali prawdopodobnie poprzez dotyk. Osoby wraÂżliwe, gdy dotknÂą dodatniej strony kamienia odczuwajÂą ciepÂło, natomiast przy dotkniĂŞciu strony ujemnej pojawia siĂŞ wraÂżenie zimna.

Moc promieniowania Wielkiej Piramidy wynosi wewnÂątrz tzw. Komory KrĂłlewskiej 170.000 jednostek B.S.M (skala Bovisa-Simonetona-Mateli). Jest to najsilniejsze promieniowanie z jakim siĂŞ dotÂąd spotkano. Na zewnÂątrz natĂŞÂżenie promieniowania jest mniejsze i wynosi przy podstawie budowli od 50.000 do 100.000 jednostek BSM. Na czubku natĂŞÂżenie promieniowania osiÂąga poziom 140.000 jednostek, podobnie jak w podziemnej komorze znajdujÂącej siĂŞ 30 m pod powierzchniÂą ziemi.

Wykryto rĂłwnieÂż i ustalono przebieg stref geomantycznych wychodzÂących z Wielkiej Piramidy. Strefy geomantyczne utworzone sÂą przez niewidzialne strumienie energii kosmicznej ciÂągnÂące siĂŞ nierzadko na duÂże odlegÂłoÂści. Strefy geomantyczne majÂą zazwyczaj kilka-kilkadziesiÂąt metrĂłw szerokoÂści. ÂŁÂączÂą one tzw. miejsca mocy, czyli punkty koncentracji pozytywnych energii Ziemi i Kosmosu. W takim miejscu o olbrzymiej intensywnoÂści wzniesiono Wielka PiramidĂŞ. Wychodzi z niej aÂż dziesiĂŞĂŚ strumieni energii. Wiele miast przez ktĂłre przebiegajÂą strefy geomantyczne

wychodz¹ce z Wielkiej Piramidy, to nie tylko wa¿ne oœrodki kultu, ale równie¿ miejsca istotne dla rozwoju ludzkoœci. S¹ to strumienie energii, które ³¹cz¹ siê w nastêpuj¹ce linie:

1) liniĂŞ grecko-druidzkÂą;

2) liniĂŞ bantu-sÂłowiaĂąskÂą;

3) liniĂŞ afrykaĂąsko-rosyjskÂą;

4) liniĂŞ Wyspy Wielkanocnej i Syberii;

5) liniĂŞ Jerozolimy, DogonĂłw i InkĂłw;

6) liniĂŞ meksykaĂąsko-babiloĂąsko-cesarskÂą;

7) liniĂŞ tybetaĂąskÂą;

Cool liniĂŞ indiaĂąsko-persko-indyjskÂą,

9) liniĂŞ atlandydzko-krymsko-buddyjskÂą;

10) liniĂŞ aborygeĂąsko-rzymskÂą.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2011, 20:26:14 wysłane przez Dariusz » Zapisane

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #95 : Czerwiec 09, 2011, 20:26:45 »

c.d.

Skrzy¿owanie a¿ dziesiêciu stref energetycznych maj¹ce miejsce w Gizie, jest zupe³nym ewenementem. Energie generowane z miejsca w którym j¹ zbudowano, oplataj¹ wiêkszoœÌ najwa¿niejszych dla rozwoju ludzkoœci oœrodków. Piramida w sposób znacz¹cy wzmacnia owe subtelne energie i ukierunkowuje ich przebieg. Z Wielkiej Piramidy by³ przekazywany znacz¹cy impuls do rozwoju ludzkoœci prawie na ca³¹ kulê ziemsk¹. Istnieje te¿ pewna zdumiewaj¹ca zbie¿noœÌ. Na liniach z Gizy w ró¿nych zak¹tkach œwiata spotyka siê Piramidy albo budowle w kszta³cie Piramid, a nawet pewne w¹tki egipskie czy atlantyckie wystêpuj¹ w historii tych miejsc.

Wielka Piramida sk³ada siê z 2 300 000 kilkutonowych bloków kamiennych. Najciê¿sze z nich to granitowe p³yty stropowe Komory Królewskiej wa¿¹ce 73 tony. Osi¹gniêto dok³adnoœÌ zachowania poziomu rzêdu 0.013%. Ca³kowita objêtoœÌ Piramidy razem z podstaw¹ wynosi obecnie ok. 2.665,867.9 m szeœÌ; ciê¿ar ca³kowity: ok.6.905.239t. Nie wydaje siê prawdopodobne, aby przy zastosowaniu prymitywnych technik budowlanych mo¿na by³o wznieœÌ tak¹ konstrukcjê.

DziÂś wielu specjalistĂłw uwaÂża, Âże kÂąt 51°51’ zastosowany w Wielkiej Piramidzie (nachylenie Âścian bocznych do podstawy) posiada decydujÂące znaczenia dla energetycznego oddziaÂływania Piramid, podobnie jak zÂłote proporcje zastosowane w ich konstrukcji. Odkryto, Âże Egipcjanie znali wartoœÌ liczby π. Zakodowali jÂą np. w stosunku obwodu podstawy Piramidy do jej podwĂłjnej wysokoÂści. Budowniczowie Wielkiej Piramidy okreÂślili dokÂładnie Âśredni promieĂą orbity Ziemi po ktĂłrej kr¹¿y ona wokó³ SÂłoĂąca. Odkryto rĂłwnieÂż, Âże stosunek poÂłowy boku podstawy Piramidy do wysokoÂści Âściany bocznej wyraÂża dokÂładnie zÂłote proporcje. W wielu jej wymiarach odnaleziono takÂże zakodowany promieĂą rĂłwnikowy i biegunowy Ziemi. Powierzchnia Âściany bocznej Piramidy rĂłwna siĂŞ kwadratowi jej wysokoÂści. Wielka Piramida skrywa rĂłwnieÂż prĂŞdkoœÌ obrotu Ziemi na rĂłwniku i wiele innych danych dotyczÂących wymiarĂłw i odlegÂłoÂści w UkÂładzie SÂłonecznym. Odkryto na podstawie wiedzy zaszyfrowanej w Piramidzie wiele liczb wyraÂżajÂących odlegÂłoÂści zarĂłwno na Ziemi jak i w Kosmosie, wiedzĂŞ dotyczÂącÂą chemii, biologii czy genetyki, wielkoÂści fizyczne i matematyczne. Z wymiarĂłw wielkiej Piramidy odkodowano wspaniaÂłe Piktogramy. PrzedstawiajÂą one nie tylko spirale i ró¿nego rodzaju figury geometryczne, ale rĂłwnieÂż niezwykÂłe rysunki. Ogromne znaczenie dla budowniczych Piramid posiadaÂła nie tylko matematyka ale rĂłwnieÂż astronomia. Potwierdzono hipotezĂŞ, Âże rozmieszczenie Piramid w Gizie odzwierciedla gwiazdozbiĂłr Oriona. Odtworzenie mapy nieba na Ziemi poprzez ukÂład Piramid ma znaczenie religijne. WedÂług wiary staroegipskiej, dusza faraona wĂŞdrowaÂła po Âśmierci ku gwiazdom. Wielka Piramida miaÂła byĂŚ bramÂą wejÂściowÂą do nieba, urzÂądzeniem do transmisji duszy. Wymierzono kÂąty nachylenia czterech bardzo wÂąskich szybĂłw odchodzÂących z dwĂłch najwiĂŞkszych komĂłr znajdujÂących siĂŞ we wnĂŞtrzu Wielkiej Piramidy. Obliczono, Âże byÂły one skierowane na AL Nitak w gwiazdozbiorze Oriona oraz na Syriusza. Orion zwiÂązany byÂł w mitologii z najwyÂższym bĂłstwem zmartwychwstania Ozyrysem, a Syriusz z IzydÂą. Skoro szyby wychodzÂące z Komory KrĂłla znajdujÂącej siĂŞ w Wielkiej Piramidzie skierowano na Oriona, a z Komory KrĂłlowej na Syriusza, to w Piramidzie mĂłgÂł odbywaĂŚ siĂŞ symboliczny rytuaÂł poczĂŞcia przez Ozyrysa i IzydĂŞ boga ÂświatÂła Horusa.

Obecny nasz stan wiedzy nie pozwala na wyjaœnienie czym w³aœciwie jest energia Piramid. Mo¿emy jednak w sposób naukowy mierzyÌ skutki ich oddzia³ywania zarówno na materiê nieo¿ywion¹ jak te¿ na organizmy ¿ywe. Odkryto w Piramidach zjawisko mumifikacji i regeneracji materii ¿ywej jak i nieo¿ywionej. Zastosowano modele Piramid w celu wzmocnienia si³ witalnych organizmu. Doœwiadczenia wykaza³y, ¿e wzrost roœlin w podlewanych wod¹ przetrzymywan¹ w Piramidzie jest znacznie bujniejszy. Produkty ¿ywnoœciowe w Piramidzie nie tylko d³u¿ej zachowuj¹ œwie¿oœÌ, ale dodatkowo polepszaj¹ siê ich walory smakowe. W próbkach wody wstawionych do Piramid zwiêksza siê w sposób niewyt³umaczalny zawartoœÌ Pierwiastków œladowych. Umieszczenie w Piramidzie nasion przed zasiewem zwiêksza ich Piony. Uda³o siê równie¿ udowodniÌ, ¿e medytacja i relaksacja w Piramidzie bardzo ³atwo prowadzi do wystêpowania fal mózgowych o rytmie alfa œwiadcz¹cych o odprê¿eniu organizmu. Piramidy powoduj¹ równie¿ korzystn¹ stymulacjê organizmu cz³owieka. Odczuwa siê przybór si³, poprawê pamiêci, normuje siê praca serca, ustaj¹ uporczywe bóle g³owy. Model Piramidy skutecznie pomaga równie¿ w leczeniu reumatyzmu, bólów krêgos³upa, miêœni, napiêcia nerwowego oraz ogólnie poprawia samopoczucie. Piramida przyczynia siê równie¿ do zmniejszenia radioaktywnoœci. Mo¿e równie¿ sprawiÌ zasklepienie siê dziur ozonowych. Efekt oddzia³ywania Piramidy nastêpuje po ustawieniu jej boków wed³ug stron œwiata.

Dotychczasowe badania radiestezyjne wykazaÂły, Âże w modelu Piramidy wystĂŞpujÂą trzy rodzaje energii:

energia elektryczna, generowana przez wierzchoÂłek Piramidy; energia magnetyczna, emitowana ze Âścian bocznych;

energia mentalna, zwana teÂż zielonym promieniowaniem Ozyrysa, o dziaÂłaniu mumifikujÂącym, ktĂłrÂą moÂżemy spotkaĂŚ w najwiĂŞkszym nasileniu wewnÂątrz na 1/3 jej wysokoÂści.

Piramida sama w sobie nie wytwarza energii, ale rezonuje j¹ poprzez swój kszta³t wtedy, gdy jest zestrojona z biegunem magnetycznym Ziemi. Dzia³ania tej energii nie mo¿na porównaÌ z jak¹kolwiek inn¹ energi¹ fizyczn¹. Istnieje hipoteza, ¿e Piramida ma zdolnoœÌ poch³aniania zjonizowanego wodoru z Kosmosu i ³¹czenia go z podczerwieni¹ s³oneczn¹ tworz¹c w ten sposób bioenergiê. Dlatego jej oddzia³ywanie jest tak korzystne dla organizmów ¿ywych. Wzmocnienie i zwielokrotnienie energii kosmicznej mo¿liwe jest dziêki odbiciom, które rozchodz¹ siê wewn¹trz Piramidy. Sama forma Piramidy zapewnia te¿ skupianie energii.

Poszczególne boki Piramidy maj¹ nastêpuj¹ce znaczenie dla cz³owieka: œciana pó³nocna wi¹¿e siê z bogactwem i obfitoœci¹; œciana po³udniowa z ochrona przed atakiem; œciana wschodnia z mi³oœci¹ i pogoda ducha; œciana zachodnia ze zdrowiem i si³¹.

Ciekawie rozk³ada siê widmo wystêpuj¹cego promieniowania. Badania wykaza³y, ¿e ka¿da strona Wielkiej Piramidy u jej podstawy promieniuje innym kolorem radiestezyjnym. Od strony pó³nocnej wyczuwalne s¹ wibracje odpowiadaj¹ce kolorowi bia³emu i zielonemu, od po³udniowej - bia³emu i niebieskiemu, od strony wschodniej - kolorowi czerwonemu, od zachodniej - bia³emu i ¿ó³temu. W Komorze Królewskiej, najbardziej energetycznym miejscu Wielkiej Piramidy, dominuje wibracja koloru bia³ego. Przy wierzcho³ku prawdopodobnie równie¿ dominuje kolor bia³y.

Najbardziej zagadkowym obiektem nekropolii w Gizie jest Sfinks, pomnik o g³owie cz³owieka i korpusie lwa, wykuty w litej wapiennej skale. Uwa¿a siê, ¿e zosta³ zbudowany wczeœniej ni¿ Wielka Piramida. Pos¹g ma przesz³o 73 m d³ugoœci, 11 m szerokoœci w ramionach i 20 m wysokoœci. Wed³ug symulacji komputerowej obrazu nieba, Sfinks spogl¹da³ na wschodz¹ce s³oùce w dniu równonocy wiosennej. Poniewa¿ pos¹g jest pó³ lwem, sprawdzono, kiedy S³oùce wschodzi³o w dniu wiosennej równonocy na tle konstelacji Lwa. Okaza³o siê, ¿e ok. roku 10.500 p.n.e. Tylko w tamtym czasie tu¿ przed œwitem, wzrok Sfinksa skierowany by³ dok³adnie na swego odpowiednika na niebie. Jak wykaza³y przeprowadzone badania radiestezyjne, Sfinks znajduje siê równie¿ w miejscu o niezwyk³e silnym promieniowaniu. Jego natê¿enie siêga 90.000 jednostek Bovisa. Z przodu pos¹gu dominuje przenikliwe promieniowanie w zakresie zieleni ujemnej, co z pewnoœci¹ zwi¹zane jest z funkcj¹ Sfinksa jako stra¿nika Piramid.

Warto wspomnieĂŚ jeszcze o obeliskach. Nazywane „igÂłami Kleopatry” sÂą lekkie i bez trudu moÂżna je przenieœÌ w inne miejsce. NajwyÂższe znane dziÂś kamienne iglice mierzÂą okoÂło 35 metrĂłw. W Egipcie obeliski staÂły zazwyczaj parami wewnÂątrz kompleksu przed ÂświÂątyniami oraz na zewnÂątrz, bezpoÂśrednio przed wejÂściem. Obeliski byÂły narzĂŞdziami ktĂłre sÂłuÂżyÂły dziaÂłajÂącym w ÂświÂątyniach kapÂłanom i goÂściom do uwolnienia siĂŞ od kaÂżdej nadmiernej czĂŞstotliwoÂści drgaĂą. KorzyœÌ z nich polegaÂła na tym, Âże opuszczajÂących ÂświÂątyniĂŞ usprawniaÂły do codziennego Âżycia poza ÂświÂątyniÂą. Radiesteci wyjaÂśniajÂą dziÂś, Âże pomiĂŞdzy obeliskami nastĂŞpuje rodzaj masaÂżu ludzkiej aury. Dzisiaj trzynaÂście obeliskĂłw stoi w Rzymie, najwiĂŞksze z nich znajdujÂą siĂŞ: na Lateranie, na Placu ÂŚw. Piotra, jak rĂłwnieÂż w Stambule, ParyÂżu, w Nowym Jorku, w Londynie. OkreÂślenie „igÂła” jest w stosunku do nich nader trafne. MoÂżna wyobraziĂŚ je sobie jako igÂły sÂłu¿¹ce do akupunktury Ziemi, ktĂłre umieszczono w szczegĂłlnie wraÂżliwych miejscach na osi pó³noc-poÂłudnie w celu skanaÂłowania dziaÂłaĂą energetycznych.

Wokó³ Piramid ogniskowa³o siê ca³e ¿ycie spo³eczne Egipcjan. Do wznoszenia ich wykorzystywano ogromne zasoby surowców i si³ ludzkich. Istnia³o w¹skie grono specjalistów-projektanci i mierniczowie nale¿eli do najbli¿szego otoczenia faraona. Niewolnicy czy pracownicy przymusowi nie byli niezbêdnie potrzebni, albowiem jest wielce prawdopodobne, ¿e budowa Piramid prowadzona by³a jedynie w czasie wylewu Nilu. W pozosta³ych okresach ludzie musieli wracaÌ do prac polowych. Podczas wznoszenia Piramid przestrzegano pewnych podstawowych zasad:

z powodĂłw religijnych Piramidy wznoszono na zachodnim brzegu Nilu, czyli

po stronie zachodu SÂłoĂąca;

ustawiano je powyÂżej linii najdalszego zasiĂŞgu wylewu rzeki;

nie mog³y byÌ zbyt oddalone od Nilu, aby trudnoœci w transporcie materia³ów budowlanych sp³awianych rzek¹, nie przeci¹ga³y czasu budowy;

Piramida musia³a byÌ ustawiona w ten sposób, aby jej œciany skierowane by³y na wprost czterech kardynalnych kierunków-pó³nocy, po³udnia, wschodu i zachodu;

potrzebny byÂł mocny fundament;

Piramidê lokalizowano blisko spo³ecznoœci oddaj¹cej czeœÌ faraonowi; w ich budowie przestrzegano œcis³ych proporcji matematycznych. Wielka Piramida w Gizie jest najbardziej obszernym zbiorem wiedzy atlantyckiej. Najbardziej charakterystyczn¹ jej cech¹ jest po³¹czenie wiedzy intelektualnej i duchowej osi¹gniête przez wspó³dzia³anie m.in. religii, magii, astronomii, techniki. Jest to stopienie w jedno techniki i sztuki, czerpanie w pe³ni z mo¿liwoœci jakie stwarza nam przyroda i œwiat energii kosmicznych. Wiedza ta w odleg³ych czasach zosta³a podarowana Ziemianom przez jak¹œ zaawansowan¹ cywilizacjê kosmiczn¹. Ci którzy j¹ zaadaptowali i rozprzestrzenili na Ziemi, pochodzili z Atlantydy. Atlanci po kataklizmie który obj¹³ ich wyspê, przywêdrowali m.in. do Egiptu. Ich spadkobiercami byli staro¿ytni Egipcjanie. Starali siê przekazaÌ nam jedynie tak¹ wiedzê, która jest dla nas bezpieczna i mo¿e stanowiÌ czynnik rozwoju gatunku ludzkiego.

Od lat wmawiano nam fa³szyw¹ teze i¿ nasze DNA jest kopiowane i jak ma to do ka¿dej kopii, ka¿da kopia jest s³absza. No có¿, ale rodzi siê pytanie, czego te nasze coraz to gorsze DNA w momencie kopulacji wytwarza nowe cia³o, które tak jak te poprzednie ¿yje ok. 100 lat? Podczas emisji energii z czakry splotu s³onecznego nasze cia³o staje siê jednym wielkim polem elektromagnetycznym i w fazie iskrzenia z innym polem czyli partnera wytwarza siê spiêcie o takim natê¿eniu jakie daje piramida i dziêki temu dochodzi do owej reakcji. Cz³owiek potrzebuje regeneracji cia³a poprzez czakry, które s¹ blokowane w ró¿nych typu przypadkach zwi¹zanych w globalistycznym systemie Reptilian. Zablokowana czakra nie mo¿e reaktywowaÌ utraty energii, przez co cz³owiek siê starzeje i w okreœlonym dla DNA wieku umiera. Piramida przy fazie odblokowanych czakr reaktywuje wyczerpanego cz³owieka i wskrzesza go energetycznie, dziêki czemu owy cz³owiek mo¿e ¿yÌ wiecznie!

(Tu znajduje siê film którego nie potrafiê przenieœÌ)

W fazie gdy Ziemiê zdobêd¹ na cacy Reptilianie planuje siê i¿ bêd¹ miasta piramidowe gdzie owa spo³ecznoœÌ bêdzie mieszkaÌ i mno¿yÌ siê. Ludzi ma zostaÌ niewielu którzy po za œcianami piramidowych miast bêd¹ robiÌ dla owej cywilizacji Reptilian jako niewolnik owego systemu.

Dla wielu moÂże okazaĂŚ siĂŞ to nietypowym wytÂłumaczeniem nieÂśmiertelnoÂści i trudnym faktem do uwierzenia, wiĂŞc polecamy zrobiĂŚ swojÂą dla siebie piramidĂŞ odpowiadajÂącÂą rĂłwnikowi i zwrotnikowi, poczym samemu zobaczyĂŚ jakie zachodzÂą tam reakcje. O ostrzeniu Âżyletek chyba juÂż nie musimy wspominaĂŚ, gdzie mimo ostrzenia nie ubywa ani gram metalu, a stĂŞpiona koĂącĂłwka dokonuje reaktywacji. (DowĂłd: wystarczy zwaÂżyĂŚ ÂżyletkĂŞ) Tego typu regeneracja, regeneruje nasze narzÂądy w ciele czÂłowieka i poprawia egzystencjĂŞ fizyczno duchowÂą.

Osoby sk³adane po œmierci w piramidzie mia³y na celu iœÌ do tzw. Œwat³a. Co istotne w piramidzie by³y specjalne otwory ku odpowiednim planetom. Piramida to tak¿e jakby pas lotniczy dla transferu dusz z danych planet na inne, w których na nowo w nowym ciele siê odradzaj¹ reinkarnacyjnie. Jak wiadomo nie jednemu, dusza widzi œwiat³oœÌ, a idealnie skierowany tunel idealnie je kieruje. Piramida jest tak¿e idealnym sprzêtem do zbierania dusz z ca³ego Œwiata i przesy³ania ich do danego miejsca okreœlonego przez tych co nas czyni¹ niewolnikami. Te reakcje idealnie s¹ tak¿e opisane je¿eli chodzi o 3 i 4 gêstoœÌ czyli wymiar. Reptilianie opanowali oba te wymiary tworz¹c super urz¹dzenie do zbierania dusz, jakim s¹ piramidy przez co ¿adna istota duszy ludzkiej nie mo¿e wejœÌ wy¿ej ni¿ do 4 tzw. nieba. Te informacje od wieków by³y zabronione i ukrywane przed ludŸmi. Ci co sprzedali nasze ¿ycie armi bestii sami nie wiedz¹, ¿e u kresu ich czasów ta sama rzecz przyda¿y siê i im. Na Œwiecie jest kilka piramid dla tzw. Drakonów dziêki, dziêki którym dusze Drakonów id¹ w miejsce, te gdzie pierwotnie zosta³o to zalecone przez tzw. Boga, jednak¿e ju¿ tam w 4 wymiarze zamykaj¹ drzwi do bram 5 nieba rodz¹c siê tak jako przywodcy zgarnianych dusz przez Piramidy umiejscowione na Ziemi i nie tylko.

Fotografia piramidy drakonĂłw:

Piramida - Symbol wzrostu, mocy i wiecznego odnawiania siĂŞ Âżycia!!!

janusz

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 29

« Odpowiedz #96 : Czerwiec 10, 2011, 00:22:07 »

Projekt Europa

<a href="http://www.youtube.com/v/ObAsqnyJ760?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/ObAsqnyJ760?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #97 : Czerwiec 10, 2011, 19:46:49 »

Wielkie dziĂŞki >Janusz<. DuÂży uÂśmiech
Ku wiadomoÂści wszystkich, ten wstawiony przez >Janusza< filmik jest tym, ktĂłrego nie udaÂło mi siĂŞ zamieÂściĂŚ we wczeÂśniejszym poÂście.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2011, 15:05:26 wysłane przez Dariusz » Zapisane

chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #98 : Czerwiec 10, 2011, 20:16:19 »

Bardzo ciekawe UÂśmiech Te urzÂądzenia obok piramidy ,to chyba dziaÂła orgonowe ?

KsiĂŞga Koheleta 3,1
janusz

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 29

« Odpowiedz #99 : Czerwiec 11, 2011, 00:09:29 »

Darku-Nie ma sprawy DuÂży uÂśmiech
Warto takÂą piramidkĂŞ wybudowaĂŚ na wÂłasnej dziaÂłce. UÂśmiech
Strony: 1 2 3 [4] 5 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: