sarah54
Gość
|
 |
« Odpowiedz #25 : Styczeń 13, 2009, 19:52:15 » |
|
Kiaro- myÂślĂŞ, Âże doskonaÂła istota duchowa nie pojawi siĂŞ w materii na ziemi. Rola tego Wzniesionego Mistrza jest inna. Nie wykluczone Âże pojawi siĂŞ ktoÂś inny.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #26 : Styczeń 13, 2009, 20:16:47 » |
|
Oczywiscie ze Jezus ( ten o ktorym myslimy wszyscy) a nie ktos kto tez nosil takie imie, mial zone MM a z nia dzieci. Zyl jak Czlowiek w tamtych czasach, byla to niezwykla ENERGIA wcielona w materie wiec doknala niezwyklych rzeczy.Nie byl ukrzyzowany ( tak jak odaje KK) , przeszedl bardzo wielkie cierpienie , ktore zaakceptowal. Cierpienie psychiczne jest o wiele wieksze niz fizyczne jako energia. No tak, a pierwszych chrzeÂścijan ukrzyÂżowywali dla zabawy. OczywiÂście juÂż wtedy KRK manipulowaÂł, dlatego tak wielu wtedy daÂło siĂŞ oszukaĂŚ i zabiĂŚ straszliwÂą ÂśmierciÂą z Jego imieniem na ustach... jasne.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #27 : Styczeń 13, 2009, 20:58:20 » |
|
Z tego co ja wiem , to jest to przeslanie ( kaplan jest bliski prawdy). mowi iz to co zewnetrzne gora ( bio trojkat rowniez reprezetuje gore) , jest czescia wieczy. Prawdziwa wiedza zawarta jest w jej wnetrzu ( w jej srodku)w jaskini. Ta wiedze reprezetuje jak zawsze PELNIA , a klo jest jej graficznym obrazem. Wejsc do grobowca , to poznac wiedze, umrzec dla tego co juz wiemy ( wiedzy zewnetrznej)a zmartwychwstac dla tego co jest w nas wiedzy wewnetrznej. Istotnie rtojkat reprezetuje mezczyzne, a kolo kobiete. wiec trzeba wiedze poznajac odwrocic wszystko o 180 stopni na ziemi. wowczas okaze sie ze to co jest zewnetrzne to tylko przyjrywka tego co jest wewnetrzne , czyli prawdziwej wiedzy, wyszlo z wewnetrznosci. A jezeli chodzi o dzieci to z tego ( co jest moja wiedza) Jezus i MM mieli troje; 1. Sarena ( dziwczynka) i dwoch chlopcow. Jezeli zdecydowanie mozna stwierdzic iz facet w sarkofagu mial syna to nie jest ani Jezus , ani jego brat Jakub. Moze jeden z jego synow? nie wiem nie widzialam filmu. Moze tez byc calkowita mistyfikacja. Kiara  ps. wcale chrzescijan nie musieli krzyzowac dla zabawy, mogla to byc prawda, dzisiaj pewnie w imie Jezusa ukrzyzowali by tez wiele osob. Tylko jaki to mialo by zwiazek z prawdziwa wiedza , ktora On przekazywal ? A moze i mialo bo wiedzieli ze to co zaczyna glosic opcja Rzymska to bujda modyfikowana "genetycznie"? Nie wiem? Dla mnie mozesz wierzyc w co tylko chcesz to Twoja i tylko Twoja sprawa.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2009, 21:02:54 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #28 : Styczeń 13, 2009, 21:21:12 » |
|
@Kiaro ja to w³aœnie tak widzê - i mo¿e to symbolizowaÌ pochówek DWOJGA (pary) WA¯NYCH LUDZI, którzy w³aœnie w jakiœ sposób s¹ symbolizowanio poprzez po³¹czenie mêskiego z ¿eùskim i to ten aspekt jest taki wa¿ny w³aœnie! ktoœ robi¹c ten znak nad grobowcem (nie musieli go oznaczaÌ wcale przecie¿!) chcia³ przekazaÌ coœ przysz³ym pokoleniom, dopiero zaczynam, rozumowaÌ w sposób symboliczny tak jak mia³o to miejsce w czasach Jezusa i rozumiem to mniej wiêcej tak "patrzcie wszyscy tutaj, bo w tym miejscu s¹ pochowani oni", jest to zwrócenie na jednak aspekt seksualny, trójk¹t zawsze aspekt mêski a ko³o zawsze ¿eùski, znamienne jest to, ¿e okrêg jest jakby w trójk¹cie, co wskazuje na po³¹czenie tego.... zaznaczam, ¿e pisa³em to do Kiary...
@Tene - zapraszam na GG, ja teÂż znam ten symbol i to od dawna bardzo a po obejrzeniu mi siĂŞ Âśni nawet, moje skojarzenia to coÂś z masonami i w tÂą stronĂŞ - silnie na mnie on oddziaÂływuje od obejrzenia filmu, wiem, Âże siĂŞ nie bĂŞdziesz ÂśmiaÂł - ten symbol mnie woÂła...
KapÂłan 718'
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Gość
|
 |
« Odpowiedz #29 : Styczeń 13, 2009, 21:42:15 » |
|
jest to zwrĂłcenie na jednak aspekt seksualny, trĂłjkÂąt zawsze aspekt mĂŞski a koÂło zawsze ÂżeĂąski, KapÂłan 718'
TrĂłjkÂąt nie zawsze oznaczaÂł tylko aspekt mĂŞski, co najlepiej widaĂŚ w heksagramie gdzie sÂą 2 trĂłjkÂąty,
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #30 : Styczeń 13, 2009, 21:51:58 » |
|
Blad juz odpowiadam - trĂłjkÂąt skierowany ku gĂłrze to symbol mĂŞski a ku doÂłowi to ÂżeĂąski - widaĂŚ to w prawdziwej symbolice masonĂłw gdzie cyrkiel jest mĂŞski a wĂŞgielnica jest ÂżeĂąska, jest to wÂłaÂśnie takie po³¹czenie, co do heksagramu, to symbolizuje on po³¹czenie mĂŞskiego z ÂżeĂąskim - PEÂŁNIĂ I RĂWNOWAGĂ!
mnie nie zagniesz Blad bo siedzĂŞ w tym wszystkim od dziecka a mam 25 lat teraz, jak coÂś pisze to wiem co piszĂŞ i nie wmawiaj mi, Âże myle fakty - Ty Âźle rozumiesz co ja piszĂŞ i tak to wyglÂąda wÂłaÂśnie - jak piszĂŞ Jezus nie myÂśle o tym co Ty! rozumiesz? nazywamy tak samo ale nie myÂślimy o tym samym...
KapÂłan 718'
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #31 : Styczeń 13, 2009, 22:07:25 » |
|
Kiara, KapÂłan - szczerze, to tak bym tego nie interpretowaÂł. Nie tyle, Âże mam coÂś przeciw takiej interpretacji, ale... jakby to uj¹Ì... coÂś mi w niej nie gra. CzujĂŞ, Âże ma to nieco inne znaczenie, niezaleÂżne od symboliki mĂŞÂżczyzny, kobiety i PeÂłni. ÂŻe jest to symbol bardziej ogĂłlny, reprezentujÂący pewnÂą ZASADĂ, zawierajÂący jednoczeÂśnie treœÌ wszystkiego, co przekazywaÂł i uosabiaÂł Jezus. Nie wiem jeszcze, co - mam nadziejĂŞ siĂŞ tego dowiedzieĂŚ z apokryfĂłw, ktĂłre sÂą juÂż w drodze do mnie.
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Gość
|
 |
« Odpowiedz #32 : Styczeń 13, 2009, 22:26:14 » |
|
Zacytujê jeszcze raz trójk¹t zawsze aspekt mêski a ko³o zawsze ¿eùski, znamienne jest to, ¿e okrêg jest jakby w trójk¹cie, co wskazuje na po³¹czenie tego.... Kap³an 718'
Ja twierdzĂŞ Âże NIE ZAWSZE Blad juz odpowiadam - trĂłjkÂąt skierowany ku gĂłrze to symbol mĂŞski a ku doÂłowi to ÂżeĂąski - widaĂŚ to w prawdziwej symbolice masonĂłw gdzie cyrkiel jest mĂŞski a wĂŞgielnica jest ÂżeĂąska, jest to wÂłaÂśnie takie po³¹czenie, co do heksagramu, to symbolizuje on po³¹czenie mĂŞskiego z ÂżeĂąskim - PEÂŁNIĂ I RĂWNOWAGĂ!
mnie nie zagniesz Blad bo siedzĂŞ w tym wszystkim od dziecka a mam 25 lat teraz, jak coÂś pisze to wiem co piszĂŞ i nie wmawiaj mi, Âże myle fakty - Ty Âźle rozumiesz co ja piszĂŞ i tak to wyglÂąda wÂłaÂśnie - jak piszĂŞ Jezus nie myÂśle o tym co Ty! rozumiesz? nazywamy tak samo ale nie myÂślimy o tym samym...
KapÂłan 718'
Ja twierdzĂŞ Âże nie zawsze wiesz co piszesz, a piszesz co wiesz. Co do znaku, na poczÂątku filmu jest o nim mowa, oraz to Âże znajdowaÂł siĂŞ na podobnych kryptach
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #33 : Styczeń 13, 2009, 22:37:09 » |
|
ja grochem o ÂścianĂŞ rzucaĂŚ nie mam zamiaru juÂż!!! jak zrozumiem o co w tym chodzi to nie napiszĂŞ tego tutaj - skoro tak nie chĂŞtnie to czytacie!
po za tym to wiedza dla mnie a nie dla wszystkich, Blad ostatnie sÂłowo NIE CHODZI MI O SENS Z FILMU ALE TEN PIEROWTNY I ARCHETYPOWY
KapÂłan 718'
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : Styczeń 13, 2009, 22:58:53 » |
|
Ju¿ wiem gdzie widzia³em podobny symbol - film SG-1 - symbol na wrotach oznaczaj¹cy miejsce pochodzenia czyli ziemiê. Ró¿nica jest taka ¿e ko³o znajduje siê nad ostrzem a nie w nim.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #35 : Styczeń 13, 2009, 23:15:18 » |
|
sarach54, z tego co wiem i co jest logiczne , to tylko On moze przeprowadzic ziemie i ludzkosc w nowa ere. On to robil za kazdym razem i za kazdym razem z kobieta jako pelnia duchowo energetyczna. Takie przejscie jest zarazem wpisem nowej wiedzy w jadro ziemi oraz w siatke morfogenetyczna. Na jej podstawie ludzkosc czerpie wzorce rozwojowe. Nigdy nie robi tego nikt inny, tylko Energia o takiej mocy , ktora posiada wylacznie On moze dokonac takiego wpisu. Co to dla Ciebie znaczy mistrz wzniesiony? Takich jest wielu, ale to nie koniec ich ewolucji, to koniec kolejnego etapu rozwojowego. Przed nimi sa nastepne i nastepne. Ten , ktory byl Jezusem na ziemi , nie dokonczyl wowczas pelnego wpisu ( mysle ze, ludzie byli nie gotowi), minelo 2000 lat ziemskich, sa gotowi. A On dal slowo iz wroci, dokonczy to co wowczas nie bylo mozliwe. Ja wiem iz slowa dotrzyma. Kiara  ps. Blad to jest zupelnie inny symbol o innym znaczeniu.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2009, 23:17:46 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
sarah54
Gość
|
 |
« Odpowiedz #36 : Styczeń 13, 2009, 23:26:27 » |
|
Kiaro-DotrzymaÂł. Dla zainteresowanych:http://wolnomularstwo.pl/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1 P.s. Trzeba umieĂŚ oddzielaĂŚ ziarno od plew.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #37 : Styczeń 13, 2009, 23:35:08 » |
|
Sarach 54 ty wiesz swoje , ja wiem swoje. nie wchodzi ten link , moze podaj jeszcze raz? Dotrzymal czsciowo, wpisam mozliwosc przemiany ciala fizycznego w subatomowe zlote. Jednak cala wiedza Stworcy Czlowiekowi nie zostala przekazana. teraz to zrobi. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Gość
|
 |
« Odpowiedz #38 : Styczeń 13, 2009, 23:38:53 » |
|
Powiem tak, zawsze mnie bawiÂło dorabianie teori do faktĂłw, a wszkole najzabawniejsze pytanie to byÂło takie : Co autor chciaÂł powiedzieĂŚ przez .................
|
|
|
|
|
|
|
sarah54
Gość
|
 |
« Odpowiedz #39 : Styczeń 13, 2009, 23:48:24 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #40 : Styczeń 14, 2009, 00:08:04 » |
|
Dzieki sarach 54 jak chcesz mi cos przekazac to powiedz na pw. ja nie jestem polaczona z zadna organizacja ni kosciolem , ni ruchem rozwoju duchowego. Nie mialam i nie mam nauczycieli, oprucz duchowych przewodnikow, bo tak wybralam. Nie korzystam z zadnych filozofi, bo uwazam ze wymuszaja sposob myslenia. Chce byc wolna z wyboru. Wowczas nie patrzy sie przez pryzmat czyjejs wiedzy. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #41 : Styczeń 14, 2009, 00:35:05 » |
|
Ju¿ wiem gdzie widzia³em podobny symbol - film SG-1 - symbol na wrotach oznaczaj¹cy miejsce pochodzenia czyli ziemiê. Ró¿nica jest taka ¿e ko³o znajduje siê nad ostrzem a nie w nim.
to jest A z kóleczkiem - symbol Atlantis - nie tylko Ty ogl¹dasz SG-1, ja to lubiê bo jest po³¹czeniem magii i technologii a to mnie interesuje bardzo... Kap³an 718'
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Gość
|
 |
« Odpowiedz #42 : Styczeń 14, 2009, 00:47:55 » |
|
ByĂŚ moÂże masz racje , ale to na pewno nie jest A. Tak mi sie po prostu przypomniaÂło Âże coÂś podobnego widziaÂłem http://pl.wikipedia.org/wiki/Gwiezdne_wrota_(urz%C4%85dzenie) i nigdzie nie twierdziÂłem Âże TYLKO JA oglÂądam
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2009, 00:51:54 wysłane przez Blad »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #43 : Styczeń 14, 2009, 00:57:48 » |
|
mia³em na myœli greck¹ Alfa, a nad ni¹ jest kó³eczko ale jak pisa³a Kiara - to nie ten symbol, podobny ale tam jest wa¿ne to, ¿e okr¹g jest pod tym trójk¹tnym ³ukiem...
KapÂłan 718'
|
|
|
|
|
|
|
sarah54
Gość
|
 |
« Odpowiedz #44 : Styczeń 14, 2009, 01:03:54 » |
|
Alfa i omega- to obiekt moich ostatnich poszukiwaĂą.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2009, 01:04:23 wysłane przez sarah54 »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #45 : Styczeń 14, 2009, 02:39:01 » |
|
Alfa i omega- to obiekt moich ostatnich poszukiwaĂą.
ciekawe, a kto powiedziaÂł "Jam jest ALFÂĄ I OMEGÂĄ", ten trop teÂż moÂże okazaĂŚ siĂŞ ciekawy  dziĂŞkuje Ewo za Abifa - dobrze, Âże ludzie otwierajÂą oczy i to nawet masoni! KapÂłan 718'
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #46 : Styczeń 15, 2009, 15:08:28 » |
|
Kiara:
Ta wiedze reprezetuje jak zawsze PELNIA , a koÂło jest jej graficznym obrazem. Wejsc do grobowca , to poznac wiedze, umrzec dla tego co juz wiemy ( wiedzy zewnetrznej)a zmartwychwstac dla tego co jest w nas wiedzy wewnetrznej. Istotnie rtojkat reprezetuje mezczyzne, a kolo kobiete.
Z samÂą symbolikÂą siĂŞ zgadzam, ale problem leÂży w czym innym. W filmie pokazane sÂą teÂż inne kopie tego symbolu, na urnach. Tam z kolei owszem, jest "daszek" na gĂłrze, ale nie ma KOÂŁA, a jest KROPKA (punkt). Co sugeruje, Âże "koÂło" na grobowcu nie miaÂło byĂŚ koÂłem jako takim, a po prostu bardziej artystycznie przedstawionym punktem (gdyby miaÂło byĂŚ koÂłem, gdyby istotna byÂła symbolika koÂła tutaj, to i na urnach byÂłoby koÂło - a skoro jest kropka, znaczy to tyle, Âże naleÂży ten symbol rozpatrywaĂŚ nie jako koÂło, a jako punkt). Co niweluje sens dalszych rozwaÂżaĂą o tym jako o symbolu dualistycznym (mĂŞsko-kobiecym)
EDIT:
PS. Dlatego te¿ tak mocno zawsze uczulam wszystkich, którzy chc¹ cokolwiek analizowaÌ, tak jak i tych, którzy czytaj¹ ksi¹¿ki/inne materia³y, w których s¹ ró¿ne teorie, aby zawsze dobrze przypatrzyli siê, na czym BAZUJE dana teoria (czy czyjaœ inna, czy ich w³asna) - czy faktycznie dane, na jakich je buduj¹, s¹ spójne, jednoznaczne, pewne. Bo zdarza siê, ¿e ludzie maj¹ bardzo dobrze skonstruowane, spójne teorie, które wydaj¹ siê prawdopodobne, ale po przyjrzeniu siê przes³ankom, na których bazowali, okazuje siê, ¿e albo przes³anki te s¹ ma³o wiarygodne, albo na si³ê dopasowywane do teorii, albo po prostu kiepsko zanalizowane. St¹d do bólu zawsze pytam: "Na czym to bazujesz?", "Sk¹d to wiesz?" etc. (to nie jest konkretnie do Kiary skierowane, a ogólnie, jakby coœ)
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2009, 15:22:42 wysłane przez Tenebrael »
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #47 : Styczeń 15, 2009, 17:39:58 » |
|
(Nowy post, bo i wiadomoœÌ kompletnie ró¿na treœciowo od poprzedniej)
KapÂłan 718 - wÂłaÂśnie obejrzaÂłem wersjĂŞ reÂżyserskÂą filmu. Nigdzie nie znalazÂłem informacji, w ktĂłrej genetycy z DNA wyczytywaliby, ile razy Yeshua i Mariamne uprawiali seks. MoÂżesz podaĂŚ konkretny fragment (od... do...) ?
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #48 : Styczeń 15, 2009, 19:05:56 » |
|
oglÂądaj uwaÂżniej wiĂŞc - ja dobrze pamiĂŞtam ten fragment- utktwiÂł mi mocno w pamiĂŞci!!!
ok, proszĂŞ BARDZO...
film THE LOST TOMB OF JESUS (2007), re¿yseria - JAMES CAMERON, d³ugoœÌ filmu - 1 godzina 26 minut, badanie DNA zaczyna siê od 55 minuty - OGL¥DAJ UWA¯NIE I S£UCHAJ I CZYTAJ NAPISY UWA¯NIE!!!
a potem dopiero napisz, Âże siĂŞ mylĂŞ...
EDIT: w angielskim to s³ysza³em a teraz mam wersjê z napisami i jest jakoœÌ dziwnie przet³umaczone, pamiêtajmy, ¿e angielskie SEX to zarówno P£Eà jak i SEKS, naukowcy udowodnili, ¿e tych dwoje by³o ma³¿eùstwem a ¿e DNA pobrano z grobu rodzinnego i ¿e wykluczono pokreweiùstwo tych dwojga to ju¿ chyba jasne - a, ¿e tamci naukowcy to nejwiêksi na œwiecie specjaliœci - bo takich poproszono o analizê to raczej nie nale¿y mówiÌ, ¿e nie maj¹ racji....
nie rozumiem jak TEN WAÂŻNY fragment znikÂł gdzieÂś nagle :/
718'
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2009, 19:23:17 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #49 : Styczeń 15, 2009, 19:12:16 » |
|
Ja nie napisaÂłem, Âże siĂŞ mylisz, tylko Âże nie wyÂłapaÂłem nigdzie tego fragmentu. StÂąd poprosiÂłem o konkretny namiar  Wiesz zresztÂą, Âże ja piszĂŞ Âże siĂŞ ktoÂś MYLI dopiero gdy wiem, Âże faktycznie siĂŞ MYLI. A tak to sobie za chwilkĂŞ puszczĂŞ, zobaczĂŞ i przeczytam 
|
|
|
|
|
|
|
|