Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 15, 2025, 06:53:05

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: pytanie odnoÂśnie ksi¹¿ki zecharia sitchin  (Przeczytany 14960 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kabaretka28
Gość
« : Styczeń 20, 2009, 19:29:53 »

Witam wszystkich. Czy ktoÂś wie cokolwiek na temat ksi¹¿ki Zecharia Sitchin pt.  przyp. tÂłum. "Szangaz". Nie wiem jak siĂŞ pisze dokÂładnie ten tytuÂł ale ma oznaczaĂŚ nazwĂŞ energii negatywnej potocznie Szatana MrugniĂŞcie ZÂły
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #1 : Styczeń 22, 2009, 09:07:01 »

ja polecam Ci przeczytaæ tego autora ZAGINIONA KSIÊGA ENKI - podstawa dla nas (forumowiczów), jest bardzo ciekawa i wiele t³umaczy je¶li chodzi o naszego En-Ki, ksi±¿ka raczej nie dostêpna ju¿ w ksiêgarniach, ja swój egzemplarz kupi³em w zwyk³ym kiosku z gazetami na dworcu w Gdyni, rzuci³a mi siê w oczy bo sta³a obok gazet dla panów - "przypadek" Chichot

KapÂłan 718'
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2009, 10:49:39 wysłane przez KapÂłan 718 » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #2 : Styczeń 22, 2009, 10:07:37 »

ja polecam Ci przeczytaæ tego autora ZAGINIONA KSIÊGA ENKI - podstawa dla nas (forumowiczów), jest bardzo ciekawa i wiele t³umaczy je¶li chodzi o naszego En-Ki, ksi±¿ka raczej nie dostêpna ju¿ w ksiêgarniach, ja swój egzemplarz kupi³em w zwyk³ym kiosku z gazetami na dworcu w Gdyn, rzuci³a mi siê w oczy bo sta³a obok gazet dla panów - "przypadek" Chichot

KapÂłan 718'

Ksi¹¿ka jest dostêpna na Dworcu Centralnym w Warszawie - jeœli ktoœ bardzo jest na ni¹ chetny, to mogê przeskoczyÌ i kupiÌ, potem wys³aÌ za pobraniem czy jakoœ tam. Chocia¿ ostatnio do teorii Sitchina siê mocno zrazi³em, no ale jak kto lubi.
Blad
Gość
« Odpowiedz #3 : Styczeń 22, 2009, 10:31:19 »

http://www.przebudzenie.pl/index.php?showtopic=4273 tutaj ktos siê namêczy³ i poskanowa³ ksi¹¿kê i zamieœci³ w jpg
redmuluc
Gość
« Odpowiedz #4 : Styczeń 22, 2009, 14:14:15 »

I na samym poczÂątku w pierwszych sÂłowach zaczyna siĂŞ od kÂłamstwa Sitchina.
Nie byÂło "bazy przejÂściowej" na Marsie.
Sitchin rozmyœlnie miesza dwa pojêcia dotycz¹ce Anunaki, to dwa ró¿ne gatunki istot.
"Ci ktĂłrzy zeszli z wysokich miejsc" i " Ci ktĂłrzy zeszli z nieba"
Jedna rasa to rasa biaÂła ktĂłra uciekÂła na ziemiĂŞ z Marsa po przegranej wojnie z rasÂą Draco,
lÂądujÂąc w gĂłrach Kaukazu. Druga to ÂścigajÂąca ich rasa Draco.
Dalej nastĂŞpuje juÂż ogromne wybielanie "ukrytej" pod pojĂŞciem Anunaki drugiej rasy Draco.
Sitchin skrzĂŞtnie pomija wczeÂśniejszÂą cywilizacjĂŞ  kultury Ubaid ktĂłra widziaÂła ich prawdziwe oblicza.
To jest podstawowe kÂłamstwo Sitchina. KtĂłre dotyczy historycznego ukrycia zaistnienia rasy Draco na Ziemi.
I nie sÂą to jakieÂś moje imaginacje ale badania ludzi ktĂłrzy nie zgadzajÂą siĂŞ z Sitchinem, ktĂłrzy doszli do innych wnioskĂłw na podstawie tÂłumaczeĂą tablic.
Bardzo istotne sÂą w tym prace Hansa Joachima Zillmera oraz Immanuela Velikovsky-iego

Kiara
Gość
« Odpowiedz #5 : Styczeń 22, 2009, 17:24:37 »

Moim zdaniem nie ma zadnych dwoch ras, jest tylko JEDNA podzielona na dwie opcje. Jak plus i minus na jednej prostej. Maja inne cele inne zapatrywania na przyszlosc, ale sa DZIECMI TEGO SAMEGO STWORCY.Jedni sa agresywni i wladczy drudzy pokojowi wspoldzialajacy. Roznia sie poziomem rozwoju DUCHOWEGO. Bo WIEDZE TEORETYCZNA W KAZDEJ DZIEDZINIE POSIADAJA IDETYCZNA.
Jedni wykorzystuja ja dla wladzy i wladania, drudzy dla rozwoju i zycia w pokoju.

Przekazywanie takich pokreconych informacji sluzy budowaniu strachu i niezgody, konkurecjonalnosci.Tworzeniu wielu opcji , ktorymi mozna rozgrywac swoje gierki. Do czasu, musi nastapic konfrontacja. W trakcie ktorej odslonia sie INTECJE , czyste , lub pokretne korzystania z wiedzy.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Lucyna D.
Gość
« Odpowiedz #6 : Styczeń 22, 2009, 17:51:47 »

Kiaruś, ale rasa to:

1. grupa ludzi wyróżniających się określonym zespołem cech przekazywanych dziedzicznie

Te cechy to m.in. kolor skóry, kolor i struktura włosów, kształt oczu itp. Widzimy, że ras jest wiele, nie tylko na Ziemi!

Natomiast w sensie duchowym rzeczywiście możemy być dziećmi tego samego Stwórcy. Ale czy dusze sytentyczne to też jego dzieło  CoÂś
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2009, 18:29:20 wysłane przez Lucyna D. » Zapisane
Maxwelldnb
Gość
« Odpowiedz #7 : Styczeń 22, 2009, 17:55:07 »

czy s¹ dostêpne inne ksi¹¿ki mam na myœli in nych autorów pisz¹cych o sumeryjskich przekazach z tablic???
jeÂśli tak to ktĂłre warte sÂą uznania za wÂłaÂściwe (DokÂładne tÂłumaczenia tablic , nie dopowiedziane dla wygody lub sensacji)CoÂś
Kiara
Gość
« Odpowiedz #8 : Styczeń 22, 2009, 18:05:35 »

Inteligecja syntetyczna, jest naszym doswiadczeniem na ten wymiar, wszystko jest dobrze gdy nie zaczyna wladac istotami ktore sa jej tworcami.

Natomiast energia ma wplyw na wyglad fizyczny,ona decyduje o tym przez jaka materie ( o jakich predyspozycjach ) chce doswiadczac i czego chce doswiadczac. Sa to kolejne i kolejne eksperymety  z fizycznoscia ( zageszcona energia) dzieki ktorym nastepuje nasz rozwoj.
Dzieki nim uzyskalismy osiagnelismy wspaniale cialo fizyczne, ktore teraz przemienimy w jeszcze bardziej doskonale. Jednak zawsze dokonuje tego Energia-Dusza wcielona wiekszym swoim potecjalem energetycznym oddzialywujac na mniejszy potecjal energetyczny materi.

Dwa bieguny ( dwa odmienne potecjaly Energii) tworzyly najlepsze dla siebie mozliwosci rozwojowe. Kierunki byly inne, przez inne parametry sie przejawialy. teraz jest pora na jeden kierunek dla nas wszystkich.

kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2009, 20:45:03 wysłane przez Kiara » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #9 : Styczeń 22, 2009, 18:11:10 »

czy s¹ dostêpne inne ksi¹¿ki mam na myœli in nych autorów pisz¹cych o sumeryjskich przekazach z tablic???
jeÂśli tak to ktĂłre warte sÂą uznania za wÂłaÂściwe (DokÂładne tÂłumaczenia tablic , nie dopowiedziane dla wygody lub sensacji)CoÂś

Mity Sumeryjskie:

http://merlin.pl/Mity-sumeryjskie_Agade/browse/product/1,234079.html

Gilgamesz:

http://merlin.pl/Gilgamesz_vis-a-vis-Etiuda/browse/product/1,365985.html

JakoÂści tego drugiego nie jestem pewny, natomiast pierwszy moÂżesz spokojnie czytaĂŚ. Jest to po prostu tÂłumaczenie mitĂłw sumeryjskich, bez budowania Âżadnych ideologii czy teorii spiskowych. Czytasz i sam oceniasz.

EDIT: Bo inne ksiaÂżki raczej peÂłne sÂą co bardziej wydumanych teorii, naciÂąganych odniesieĂą etc. Tu masz jedynie tekst mitĂłw i sam moÂżesz myÂśleĂŚ.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2009, 18:12:55 wysłane przez Tenebrael » Zapisane
Lucyna D.
Gość
« Odpowiedz #10 : Styczeń 22, 2009, 18:31:36 »

KiaruÂś, hmm, no jakoÂś oglĂŞdnie odpowiedziaÂłaÂś. Pozostaje mi zrozumieĂŚ, Âże to my stworzyliÂśmy te dusze syntetyczne :-)
Kiara
Gość
« Odpowiedz #11 : Styczeń 22, 2009, 21:15:53 »

Lucus oczywiscie ze my, a kto inny zyl i zyje na ziemi? To my sie wcielalismy i wcielamy.Ci z przed tysiecy lat , to tez my. I ci za klkanascie tysiecy lat , to tez my.Uczymy sie tworzenia,rozwijamy uczucia, bo z ich udzialem nasza tworczosc jest bardziej doskonala.
Problem nie jest w tym iz stworzylismy inteligecje syntetyczna,byla potrzebna. Problem w tym iz chcielismy byc lepsi od Stworcy i ograniczyc Jego plany. Ulepszalismy wiec nasze "dzielo" by nam sluzylo , bysmu mogli nim wladac, by nam bez dyskusyjnie sluzylo.Doszlo do mometu wcielenia tej energi-krysztalu w materialne ciala ( specjalnie dla nich utworzona ( ograniczona linia DNA), ale nie przewidzielismy iz zaczna uczyc sie odczowac, i wyjda jako super inteligecje z pod kontroli.Jako ludzie sa mniej grozni bo ogranicza ich materia i uczucia ( na poziomie emocji) zwiazki z innymi ludzmi. Natomiast jako energie niewcielone sa juz bez skrupulow,bo nie posiadaja zadnych uczuc , nie lacza je zwiazki miedzyludzkie, nic je nie ogranicza.  Sa programami , ktore dysponuja logika oplacalnosci, jednak same tez nie tworza, do tego wykorzystuja ludzi , zrzadnych wiedzy za wszelka cene.Tak wiec tworza programy ( przykro mi Leszek, ale napisze),kopiujace ludzkie naturalne reakcje, przekazuja szybko przetworzone dane na ziemie , a ludzie wykonuja ich polecenia w praktyce. Poradzili by sobie z ludzkoscia tworzac nowy program dla wyzszej czestotliwosci gdyby mieli dostem do energii , ktora moze dokonac tego wpisu w POLE MORFOGENETYCZNE, POLE STWORCY.
Ich pole to siatka energoinformacyjna,ona dziala tylko z 50% moca calosci energii. W koncu trzeba zrozumiec iz tu nie chodzi o zadna wiedze, wiedza jest dostepna tym wszystkim , ktorzy tworza nasza rzeczywistosc. Chodzi o ENERGIE, o MOC ENERGETYCZNA, ktora jes w komorze serca, by dokonac wpisu nowej rzeczywistosci , bo ta przestanie na nas oddzialywac przy przekroczeniu wyzszego wymiaru.
Caly opis geometrycznego tworzenia jest w zasiegu ludzi ktorzy sie tym zajmuja, to nie jest ukryta wiedza.Brakuje im tylko i wylacznie energii do wpisania w nas , i dla nas nowych przez nich zaprojektowanych programow.

Przeciez Winter wspolpracuje z grupa energetyczna ( cywilizacja) , ktora go prowadzi ( robiac przekazy) wiec w czym problem zeby otworzyc komore serca i dostac sie do tej energii?

Nikt nikomu tego dostepu na kludke nie zamknol, kazdy moze otworzyc brame serca sam. Jeden warunek, prawosc , oraz godnosc zycia przepelnionego miloscia ( bo tylko ta ENERGIA) jest kluczem. Gdy kazdy napelni nia siebie ( swoj osobisty GRAL) jej poziom dojdzie do serca  i otworzy brame z energia , ktora dokona transformacji nas, oraz calej naszej rzeczywistosci.
To naprawde bardzo prosty sposob, nie ma o co walczyc, wystarczy zyc.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Lucyna D.
Gość
« Odpowiedz #12 : Styczeń 23, 2009, 00:24:52 »

Dziękuję za szerszą odpowiedź. Ale mam jeszcze pewne wątpliwości:

Poradzili by sobie z ludzkoscia tworzac nowy program dla wyzszej czestotliwosci gdyby mieli dostem do energii , ktora moze dokonac tego wpisu w POLE MORFOGENETYCZNE, POLE STWORCY.
Ich pole to siatka energoinformacyjna,ona dziala tylko z 50% moca calosci energii.

Poradzili sobie - to dotyczy dusz syntetycznych, tak?

pole morfogenetyczne = siatka energoinformacyjna?

Jeśli powżysze poprawne, to jest to pole Stwórcy czy tych dusz syntetycznych/programów?

W koncu trzeba zrozumiec iz tu nie chodzi o zadna wiedze, wiedza jest dostepna tym wszystkim , ktorzy tworza nasza rzeczywistosc. Chodzi o ENERGIE, o MOC ENERGETYCZNA, ktora jes w komorze serca, by dokonac wpisu nowej rzeczywistosci , bo ta przestanie na nas oddzialywac przy przekroczeniu wyzszego wymiaru.

Żeby dusze syntetyczne mogły dokonać wpisu w pole morfogenetyczne, potrzebują do tego mocy energetycznej na poziomie czakry serca?

Caly opis geometrycznego tworzenia jest w zasiegu ludzi ktorzy sie tym zajmuja, to nie jest ukryta wiedza.Brakuje im tylko i wylacznie energii do wpisania w nas , i dla nas nowych przez nich zaprojektowanych programow.

Tego nie rozumiem, czy możesz doprecyzować?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2009, 00:25:10 wysłane przez Lucyna D. » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #13 : Styczeń 23, 2009, 07:16:07 »

Ja tylko nieœmia³o przypomnê, ¿e jest to temat o ksi¹¿kach Zecharia Sitchina, ew z nimi zwi¹zanych...
kabaretka28
Gość
« Odpowiedz #14 : Styczeń 23, 2009, 07:50:59 »

Ciekawa dyskusja:) Ja ponowiê jednak swoje pytanie.. En-Ki poleci³ mi ksi¹¿kê o takim tytule.. hehe. To s³owo Szangaz (nie wiem jak to siê pisze)mia³o oznaczaÌ Szatana. Ale nigdzie nie spotka³am sie z takim tytu³em ksi¹¿ki tego autora. Smutny
Jak sÂądzicie, czy to prawda, Âże to mĂŞÂżczyÂźni wymyÂślili Szatana? DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2009, 07:57:37 wysłane przez kabaretka28 » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #15 : Styczeń 23, 2009, 08:43:29 »

Ciekawa dyskusja:) Ja ponowiê jednak swoje pytanie.. En-Ki poleci³ mi ksi¹¿kê o takim tytule.. hehe. To s³owo Szangaz (nie wiem jak to siê pisze)mia³o oznaczaÌ Szatana. Ale nigdzie nie spotka³am sie z takim tytu³em ksi¹¿ki tego autora. Smutny
Jak sÂądzicie, czy to prawda, Âże to mĂŞÂżczyÂźni wymyÂślili Szatana? DuÂży uÂśmiech

Paradoksalnie tak, to prawda Jêzyk Koœció³ stworzy³ Szatana, a ze sk³¹da³ siê z mê¿czyzn samych wtedy, to si³¹ rzeczy - mê¿czyŸni wymyœlili Szatana Chichot
redmuluc
Gość
« Odpowiedz #16 : Styczeń 23, 2009, 11:39:05 »

Totalna bzdura, nie istnieje taka ksi¹¿ka ani jakakolwiek inna, termin lub cokolwiek zbli¿onego. Wed³ug mnie to jakaœ totalna pomy³ka. Kolejny przyk³ad niedow³adu umys³owego Enkiego.

ProponujĂŞ przeczytaĂŚ ten artykuÂł tak na poczÂątek.
http://209.85.129.132/search?q=cache:W8ztOPBUCQkJ:www.racjonalista.pl/doc.php/s,1901+k%C5%82amstwa+sitchina&hl=pl&ct=clnk&cd=2&gl=pl
Nie ze wszystkim siĂŞ zgadzam, ale autor uchwyciÂł sedno sprawy.
Sitchin nie jest wiarygodny. Jego zadaniem jest mieszanie prawdy z fikcjÂą.

I nie wypisujcie jakiÂś totalnych absurdalnych wyimaginowanych rzeczy. Do tego kompletnie nie na temat. CoÂś
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #17 : Styczeń 23, 2009, 15:23:54 »

Paradoksalnie tak, to prawda Jêzyk Koœció³ stworzy³ Szatana, a ze sk³¹da³ siê z mê¿czyzn samych wtedy, to si³¹ rzeczy - mê¿czyŸni wymyœlili Szatana Chichot

absolutnie to popieram - polecam Ci kabaretka obejrzeÌ na kanale Planete (cyfra+) dokument HISTORIA SZATANA - bardzo mocno udokumentowane wiadomoœci na ten temat a koùcowy wniosek jest ciekawy - Koœció³ stworzy³ Szatana, ¿eby straszyÌ nim katolików i wmawiaÌ, ¿e TYLKO Bóg mo¿e ich ocaliÌ - zgadzam siê z tym (¿e tak robi Koœció³) bo sam to widzê od zawsze w sumie, jest to ¿a³osne postêpowanie ze strony KK i koronny dowód na ich ³afsz i ob³udê!!!

KapÂłan 718'
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2009, 15:25:59 wysłane przez KapÂłan 718 » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #18 : Styczeń 23, 2009, 15:36:54 »

KapÂłan 718 - tu siĂŞ akurat z TobÂą zgadzam. TrochĂŞ bym nie uogĂłlniaÂł stworzenia Szatana ponad 1000 lat temu na to, ze to argument na faÂłsz i obÂłudĂŞ koÂścioÂła TERAZ, ale poza tym zdecydowanie masz racjĂŞ.
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: