Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 19, 2025, 03:06:59

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ZECHARIA SITCHIN I PROJEKT CHEOPS  (Przeczytany 39572 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #25 : Marzec 24, 2009, 17:50:09 »

Kap³an 718 - a jeszcze chwile temu w w¹tku: "Kod peszerowy i wiedza wspó³czesna - komentarze" tak bardzo krzycza³eœ, ¿e ludzie wa¿¹ siê nie zgadzaÌ z Modem/Adminem - a tu taki psikus, temat dalej sam to robisz. Hipokryzja, jak widzê, nie zna granic...

PomijajÂąc juÂż fakt, Âże piszesz nie na temat.

A co do zmiany, to moÂże faktycznie by siĂŞ przydaÂła, Âżeby raz na zawsze siĂŞ z TobÂą rozprawiÂł, i byÂłby spokĂłj, bo Tom1ek mimo wszystko jest BARDZO pobÂłaÂżliwy... (do Tom1ek'a - oczywiÂście naprawdĂŞ nie uwaÂżam, by CiĂŞ naleÂżaÂło "zmieniaĂŚ" UÂśmiech )
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2009, 17:52:06 wysłane przez Tenebrael » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #26 : Marzec 24, 2009, 18:19:20 »

bo teraz jak zobaczyÂłem co zrobiÂł z ocenzurowaniem mnie nawet na forum - podpadÂł mi! Âżadna hipokryzja, to forum jest dynamiczne i raz kogoÂś chwalisz a zaraz potem wrĂŞcz odwrotnie...

i tyle!

718'
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #27 : Marzec 24, 2009, 18:31:38 »

bo teraz jak zobaczyÂłem co zrobiÂł z ocenzurowaniem mnie nawet na forum - podpadÂł mi! Âżadna hipokryzja, to forum jest dynamiczne i raz kogoÂś chwalisz a zaraz potem wrĂŞcz odwrotnie...

i tyle!

718'

Dobra ROBOTA,Redmuluc!Wyglada na to,ze” Niebianska sciema”zostaje
rozszyfrowana.
Umiesc wszystkie mozliwe materialy na ten temat w necie lub jesli masz taka mozliwosc,to
nawet w Nexusie.Ja bym nawet podeslal je U.Wroclawskiemu,zeby unikneli kompromitacji.
Wszak to jednak nasza rodzima uczelnia a jej blamaz w swiecie nikomu nie wyjdzie na dobre.
Zwlaszcza nam,Polakom.

PS1.
Kaplan718.Rozumiem,ze uciekasz z tegoForum
jak szczur z tonacego okretu,ale niczym to zrobisz,
moglbys chociaz napomknac,dlaczego to administracja
tego forum jest taka be- be.Zeby wszyscy wiedzieli!
Ja nie zauwazylem!
Pozdrawiam i Good luck!
PS2.
Ciekawe,kiedy Stanley to zrobi.
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2009, 18:38:17 wysłane przez Kahuna » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #28 : Marzec 24, 2009, 18:33:43 »

i tyle!

718'

Tak, tak - raz siê powo³ujesz na regulamin, jak Ci wygodnie, a jak ju¿ nie wygodnie, to masz regulamin w d... i robisz to samo, za co krytykowa³eœ kogo innego, i za co domaga³eœ siê dla niego punktów ujemnych. Jeœli to nie jest hipokryzja i moralnoœÌ Kalego, to ja ju¿ nie wiem, co mia³oby ni¹ byÌ ;]
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #29 : Marzec 24, 2009, 18:34:23 »

nigdzie nie uciekam a tonÂący okrĂŞt to TO FORUM a nie PCH - a redmuluc paradoksalnie odwaliÂł kawaÂł dobrej roboty... dla PCH  ZÂły

moÂże kiedyÂś zrozumiecie o co mi chodzi...

718'
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #30 : Marzec 24, 2009, 18:43:47 »

nigdzie nie uciekam a tonÂący okrĂŞt to TO FORUM a nie PCH - a redmuluc paradoksalnie odwaliÂł kawaÂł dobrej roboty... dla PCH  ZÂły

moÂże kiedyÂś zrozumiecie o co mi chodzi...

718'

Przenigdy!Bo to jest niemozliwe.O czym sie sam przekonasz!
Pozdrawiam.
redmuluc
Gość
« Odpowiedz #31 : Marzec 24, 2009, 19:40:08 »

Umiesc wszystkie mozliwe materialy na ten temat w necie lub jesli masz taka mozliwosc,to
nawet w Nexusie.Ja bym nawet podeslal je U.Wroclawskiemu,zeby unikneli kompromitacji.
Wszak to jednak nasza rodzima uczelnia a jej blamaz w swiecie nikomu nie wyjdzie na dobre.
Zwlaszcza nam,Polakom

Na pewno zrobiĂŞ to na swojej nowej stronie, i zaznaczĂŞ w artykule do Nexusa. MogĂŞ wysÂłaĂŚ to opracowanie na UW tylko musiaÂłbym mieĂŚ adres lub jaki wydziaÂł go zaprasza.

Ian Lawton - badacz i autor specjalizujÂący siĂŞ w historii staroÂżytnej i duchowej filozofii, napisaÂł takie zdania o Sitchinie na swojej stronie. www.ianlawton.com

"Sitchin konsekwentne demonstruje niedocenianie, kilku najbardziej podstawowych zasad sumeryjskiej i akadyjskiej gramatyki. Nawet w przypadku ca³kowicie odmiennych s³ów, gdzie brak jakichkolwiek podobieùstw pomiêdzy dwoma ca³kowicie ró¿nymi (innymi) jêzykami. Miesza je wzajemnie w celu dalszej interpretacji sylab i robieniu z nich dalszych z³o¿eù." Takie mieszanie siê jêzyków pozwala Sitchinowi dokonywaÌ zdumiewaj¹cych "odkryÌ".

"Przez  ostanie ĂŚwierĂŚwiecze, ksi¹¿ki Sitchina miaÂły znaczny ogĂłlnoÂświatowym wpÂływ i przekonaÂły bardzo wielu ludzi, Âże gdzieÂś ÂżyjÂą nasi bogowie ktĂłrzy sÂą z "krwi i koÂści". Ta idea zostaÂła rozszerzona i przyjĂŞta przez wielu JAKO ELEMENT WIARY, ÂŻE ONI WRÓCÂĄ ABY URATOWAÆ RODZAJ LUDZKI. PRZYPUSZCZAM IÂŻ JEST TO ISTOTNIE NIEBEZPIECZNY CEL."

Jak widzicie caÂłkowicie odmienne zdanie na temat Sitchina ma nie tylko Dr Heiser.
Ian Lawton zauwaÂża w tym potencjalne niebezpieczeĂąstwo.
Mnie siĂŞ to kojarzy tylko z jednym. "FaÂłszywa Inwazja Obcych".

ÂźrĂłdÂło: http://jcolavito.tripod.com/lostcivilizations/id14.html

« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2009, 19:41:59 wysłane przez redmuluc » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #32 : Marzec 24, 2009, 20:00:14 »

Podejrzewam, Âże ludzie z UW doskonale zdajÂą sobie sprawĂŞ z tego jak dziurawy jest pch. MoÂże i nieelegancko ale wydaje mi siĂŞ, Âże oni po prostu wykorzystujÂą okazjĂŞ w postaci sponsorowania badaĂą naukowych.
Pch ma natomiast tak¹ korzyœÌ, ¿e dalej moze bujaÌ w ob³okach, roztaczaÌ narcystyczne wizje i jakoœ istnieÌ w Egipcie przy porz¹dkach czy wykopaliskach.
Po prostu kaÂżda ze stron ma to czego potrzebuje druga: UW bez pieniedzy PCh nie miaÂłby moÂżliwosĂŚi pogrzebania w Egipcie, PCh bez wiarygodnosci i powagi UW nie dostyaÂłby pozwoleĂą na wykopki. Tak uwaÂżam.
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #33 : Marzec 24, 2009, 20:07:48 »

Arteq - myÂślĂŞ podobnie. Nie jest to raczej entuzjastyczne podejÂście UW do tez stawianych przez PCh (bo kaÂżdy chyba naukowiec by je obÂśmiaÂł), a swoista symbioza, w ktĂłrej kaÂżdy dostaje to, czego potrzebuje, a przy okazji pomaga w celach drugiego.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #34 : Marzec 24, 2009, 21:17:46 »

tene - efektem Twojego ci±g³ego krzyczenia jaki to Sitchin jest z³y, straszny i ob³udny by³o to, ¿e kilka dni temu kupi³em WSZYSTKIE DZIEWIÊÆ KSI¡¯EK JAKIE WYDANO W POLSCE PRZEZ WYDAWNICTWO "PROKOP", nie by³o mi ¿al 270 z³, ¿eby siê przekonaæ, ¿e nie masz racji i ka¿dy kto jedzie po Sitchinie nie umie po³±czyæ wiedzy astronomicznej, ezoterycznej z zawi³ymi kodami staro¿ytnych cywilizacji, ja widaæ umiem bo dla mnie to jest jasne i okazuje siê, ¿e czê¶æ z tego wiem od wielu lat ju¿!!!

cĂłz, tajemnica NIBIRU kryje siĂŞ w zapisie NIB.RU i WÂŁAÂŚCIWYM TEGO ZINTERPRETOWANIEM - zrobiÂłem to nawet bez Sitchina a internet to potĂŞga jednak UÂśmiech

718'
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #35 : Marzec 24, 2009, 22:42:19 »

tene - efektem Twojego ci±g³ego krzyczenia jaki to Sitchin jest z³y, straszny i ob³udny by³o to, ¿e kilka dni temu kupi³em WSZYSTKIE DZIEWIÊÆ KSI¡¯EK JAKIE WYDANO W POLSCE PRZEZ WYDAWNICTWO "PROKOP", nie by³o mi ¿al 270 z³, ¿eby siê przekonaæ, ¿e nie masz racji

To jest tzw samospe³niaj¹ca siê przepowiednia. Skoro kupi³eœ po to, by przekonaÌ siê, ¿e NIE mam racji, a nie po to, by samemu na trzeŸwo oceniÌ, to rêczê Ci, ¿e tak czy siak, nie wa¿ne, jakie bzdury by Sitchin nie wypisywa³, dojdziesz, i¿ udowodni³, ¿e racji nie mam. Tak wiêc ju¿ samo podejœcie masz b³êdne, wiêc i wnioski takie si³¹ rzeczy bêd¹ musia³y byÌ ;]

SwojÂą drogÂą - ja krzyczĂŞ? Gdzie? Kiedy? Jak na razie to w Twoim co drugim poÂście widaĂŚ wykrzykniki, wielkie litery etc.

ka¿dy kto jedzie po Sitchinie nie umie po³¹czyÌ wiedzy astronomicznej, ezoterycznej z zawi³ymi kodami staro¿ytnych cywilizacji, ja widaÌ umiem bo dla mnie to jest jasne

Lub teÂż bardzo chcesz to powiÂązaĂŚ, co, jak wyÂżej - daje wyniki, ktĂłre dla Ciebie sÂą jasne i ciekawe, ale obiektywnie - tendencyjne i faÂłszywe.

cĂłz, tajemnica NIBIRU kryje siĂŞ w zapisie NIB.RU i WÂŁAÂŚCIWYM TEGO ZINTERPRETOWANIEM

ÂŚmiem zauwaÂżyĂŚ, Âże najwiĂŞkszym moim argumentem przeciw Sitchinowi jest wÂłaÂśnie branie DOSÂŁOWNIE tego co odczytuje i odnoszenie tego do FIZYCZNEJ rzeczywistoÂści i HISTORYCZNEJ prawdy. A jak sam piszesz, tak nie moÂżna, naleÂży interpretowaĂŚ to na zupeÂłnie innych pÂłaszczyznach. Innymi sÂłowy, tak wielbiÂąc Sitchina, jednoczeÂśnie (choĂŚ zapewne kompletnie tego nieÂświadomy) przytakujesz moim argumentom ;] DziĂŞki!
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2009, 22:43:31 wysłane przez Tenebrael » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #36 : Marzec 25, 2009, 00:15:59 »

mia³em na myœli to, ¿e kupi³em ca³oœÌ, ¿eby mieÌ wgl¹d w to i samemu oceniÌ sytuacjê, a co do tego co piszesz - poczytaj sobie KOSMICZNY KOD i poka¿ mi tam gdzie jest coœ FIZYCZNEGO, o to spis treœci:

1. GWIEZDNE KAMIENIE
 2. LOS MA DWANAÂŚCIE STACJI
 3. BOSKIE POKOLENIA
 4. MÊDZY LOSEM A PRZEZNACZENIEM
 5. O ÂŚMIERCI I ZMARTWYCHWSTANIU
 6. KOSMICZNE OGNIWO: DNA
 7. WIEDZA TAJEMNA, ÂŚWIÊTE TEKSTY
 8. UKRYTE KODY, MISTYCZNE LICZBY
 9. PROROCTWO: ZAPISKI Z PRZESZÂŁOÂŚCI
10. PÊPEK ZIEMI
11. CZAS PROROCOTWA
12. BÓG, KTÓRY POWRÓCI£ Z NIEBA

rozdziaÂł 7 i 8 jest genialny, Sitchin wyjaÂśnia czemu liczba 666 jest taka waÂżna i co oznacza i skÂąd pochodzi, doszedÂłem do wniosku, Âże z tego samego miejsca co 718 - z poza Ziemi i nie przekazaÂł tego umysÂł czÂłowieka...

jak. ciekawostkê dodam, ¿e ANKI to AN - Niebiiosa oraz KI - ziemia wiêc ENKI to ten, który przyszed³ z Niebios na Ziemiê lub ten który to ³¹czy - poœrednik miêdzy Niebem a Ziemi¹
Kiara
Gość
« Odpowiedz #37 : Marzec 25, 2009, 01:06:07 »

Tylko ze,  ANKI to nie to samo co ENKI, trzeba to odrozniac te poczatkowe dwie litery w imieniu. AN nie rowna sie EN. Trzeba wiedziec jak w historii zacierano slady i zastepowano litere A litera E obnizajac wibracje A do E, a tymsamym zmieniajac dzwiek i wibracje energetyczna  w bardzo wielu slowach.
Bog Slonca byl RA, ale Enki zamienil to na RE , naprawde nie jest to to samo.
ANKI byl prawdziwym Panem Ziemi, natomiast ENKI jest lub byl Panem Ziemi drugiej ( czyli tej na ktorej obecnie zyjemy) zmanipulowanej przez swojego wladce.
Nie mozna dokonac prawdziwego odczytu stosujac zamieniona wersje zapisu, zawsze bedzie wychodzila polprawda.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 01:09:28 wysłane przez Kiara » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #38 : Marzec 25, 2009, 07:46:21 »

KapÂłan 718 - owszem, zauwaÂż tylko, Âże jest to JEDNA ksiĂŞga. PozostaÂłe to wydumania teoria Sitchina, bazujÂąca na DOSÂŁOWNYM interpretowaniu mitĂłw sumeryjskich, jako historycznej prawdy, zresztÂą bardzo tendencyjne (dlaczego, to juÂż opisywaÂłem tu wiele razy, wiĂŞc nie ma sensu siĂŞ powtarzaĂŚ).

Jeœli chodzi o interpretacjê An-Ki, to znowu naci¹gasz. To, ¿e coœ brzmi podobnie, nie znaczy, ¿e oznacza to samo. Po drugie, znaczenie "Niebo-Ziemia" jest baaardzo enigmatyczne, i mo¿e oznaczaÌ wiele ró¿nych rzeczy - bez osadzenia tego porz¹dnie i bez naci¹gania w kontekœcie, wniosków nie wyci¹gniesz ¿adnych.

Kiara - TeÂż mijasz siĂŞ z prawdÂą. Zmiana z "ra" na "Re" wcale nie musi byĂŚ celowym znieksztaÂłceniem, a najzwyczajniej w Âświecie zmianÂą w wymowie, w procesie ksztaÂłtowania siĂŞ jĂŞzyka, ktĂłra miaÂła odbicie w piÂśmiennictwie. Dam Ci banalny przykÂład: wszĂŞdzie na Âświecie mĂłwi siĂŞ o faraonie Achenatonie. Jedynie w Polsce, z racji prostszej wymowy przyjĂŞÂła siĂŞ nazwa (w mowie i piÂśmie) Echnaton. Tak wiĂŞc nie ma sensu znowu podczepiaĂŚ wszystkiego pod celowy spisek w celu zatarcia prawdziwego znaczenia. SwojÂą drogÂą, nie wiem, czy czasami identyczna sytuacja nie jest z Ra i Re.

EDIT: I sprawa siê wyjaœni³a, co do Ra/Re równie¿ siê mylisz. Zerkn¹³em do angielskojêzycznej ksi¹¿ki + angielskojêzycznej wikipedii. Cytaty:

(polska): Ra, Re
(angielska): Ra (pronounced as Rah, and sometimes as RĂŠ)

Tak wiĂŞc jest to czysto polskie znieksztaÂłcenie, polegajÂące na tym, Âże albo zapisuje siĂŞ imiĂŞ tego bĂłstwa tak, jak byÂło zapisywane (Ra), albo tak, jak jest wymawiane (Rah, Re)

WidaÌ wiêc kolejny raz, ¿e nie ma sensu dorabiaÌ ró¿nych spiskowych teorii tam, gdzie sprawa jest prozaiczna.
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 07:51:00 wysłane przez Tenebrael » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #39 : Marzec 25, 2009, 09:59:53 »

Absolutnie sie nie myle , rozmawialam z czlowiekiem ktory studiowal  dawne jezyki ,zmiane fonetyki i pisowni, jezukow  wymiane pewnych liter i dzwiekow w inne jest to robione w trakcie dziejow.Czy naturalnie? Czy celowo by obnizac wibracje , znieksztalcac brzmenie i zacierac slady orginalu? To juz inna sprawa. Natomiast mity sa doskonalymi nosnikami dawnej prawdy, trzeba je tylko potrafic odczytywac.
ENKI gdy zaczol wladac ziemia zastepowal swoja osoba ANA Stworce , tworzyl wiele imion podobnie brzmocych cecha charakterystyczna dla jego epok wlasnie jest zastepowanie A przez E.
Ten fakt jest ogolnie znany.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #40 : Marzec 25, 2009, 10:55:46 »

Absolutnie sie nie myle , rozmawialam z czlowiekiem ktory studiowal  dawne jezyki ,zmiane fonetyki i pisowni, jezukow  wymiane pewnych liter i dzwiekow w inne jest to robione w trakcie dziejow.Czy naturalnie? Czy celowo by obnizac wibracje , znieksztalcac brzmenie i zacierac slady orginalu? To juz inna sprawa. Natomiast mity sa doskonalymi nosnikami dawnej prawdy, trzeba je tylko potrafic odczytywac.
ENKI gdy zaczol wladac ziemia zastepowal swoja osoba ANA Stworce , tworzyl wiele imion podobnie brzmocych cecha charakterystyczna dla jego epok wlasnie jest zastepowanie A przez E.
Ten fakt jest ogolnie znany.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Nie bardzo rozumiem o jakich zmianach mĂłwisz, skoro zapis imienia RA jest zapisem hieroglificznym. Akurat znam pismo hieroglificzne na tyle aby czytaĂŚ i zapis RA jest zapisem hieroglifu ust, wymawianego przez Egipcjan jako rrrrrrr, oraz hieroglifu rĂŞki  czytanego Ahhh lub Aaaahj. Egiptolodzy doszli do brzmienia tego sÂłowa na powstawie porĂłwnaĂą z jezykiem koptyjskim oraz jezykami stroÂżtynymi podczas rozkodowywania pisma hieroglificznego. Zatem o jakich zmianach enkiego mĂłwisz? Zapis RE bierze sie stÂąd Âże angole czytajÂą litere E jak IJ lub, a nie jak polskie E.

To co piszesz, nie odnosi siê do tematu omawianego ale do zasad ewolucji fonetyki jezyków, ró¿nych jezyków i ró¿nych zapisów tego samego imienia w innych jezykach. Mo¿e jednak lepiej nie wymieniaÌ s³owa "ABSOLUTNIE sie nie mylê !!!!".
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 10:58:28 wysłane przez nagumulululi » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #41 : Marzec 25, 2009, 11:04:40 »

Mowie o zmianach , ktore nastepowaly i nastepuja , a nie o pierwotnym zapisie, bo pierwotny jest prawidlowy jednak wspolczesny  odczyt i wymowa sie zmienia. Pozniej stosuje sie zapis wedlog fonetycznego brzmienia juz w sposob odpowiedni do zwyczajow gramatyki danego jezyka.
Jak odnajde uzasadnienie , ktore tez czytalam kiedys to wkleje.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #42 : Marzec 25, 2009, 11:11:09 »

Na pewno zrobiĂŞ to na swojej nowej stronie, i zaznaczĂŞ w artykule do Nexusa. MogĂŞ wysÂłaĂŚ to opracowanie na UW tylko musiaÂłbym mieĂŚ adres lub jaki wydziaÂł go zaprasza.

Z adresem nie powinno byc problemow,po prostu” zagoogluj”
i sprawa zalatwiona.Sitchina na pewno zaprasza wydzial geologii,gdyz wydzialu
architektury tam jeszcze nie ma.Zreszta odpowiednie pismo do samego rektora
moze by bylo najwlasciwsze.

Achenaton = Echnaton
Nie ma tu  uproszczenia jezykowego.Ang. brzmienie tego slowa(pronouns)
jest  Eknaton,czyli tak samo,jedynie zamiast k,my wymawiamy –ch.Czyli tak jak
powinno brzmiec.Anglicy jednak” znieksztalcili”wiele antycznych slow i lacinskich
przyslow i rowniez  wymawiaja je” po swojemu”.Dlatego pomiedzy tymi
slowami postawilem znak =.

Mnie siĂŞ to kojarzy tylko z jednym. "FaÂłszywa Inwazja Obcych".

Raczej chciales powiedziec – pozorowana inwazja obcych,w celach prowokacji.
Chyba nie ma takiego zagrozenia,choc nic w tym swiecie nie jest niemozliwe.
Element ten przewija sie w jednej z teorii spiskowych,tylko jak to wykonac technicznie,
zeby bylo to w 100% wiarygodne ,nie bardzo jeszcze wiadomo. MrugniĂŞcie
Pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 11:13:54 wysłane przez Kahuna » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #43 : Marzec 25, 2009, 11:22:42 »

Czyli wymowa Echnaton pisana ma byc Eknaton zeby mogla tak zaistniec
A ENKI powinno byc wymawiane ENCHI, bo K wymawia sie jak CH, tylko dlaczego skoro wymawiamy H , to piszemy CH?

Juz mi sie przypomnialo na forum historykow to zjawisko tez bylo poruszane.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
redmuluc
Gość
« Odpowiedz #44 : Marzec 25, 2009, 11:28:04 »

Z adresem nie powinno byc problemow,po prostu” zagoogluj”
i sprawa zalatwiona.Sitchina na pewno zaprasza wydzial geologii,gdyz wydzialu
architektury tam jeszcze nie ma.Zreszta odpowiednie pismo do samego rektora
moze by bylo najwlasciwsze.

MogĂŞ wysÂłaĂŚ meila na UW kiedy na swojej stronie podadzÂą jakieÂś konkretne informacje Âże jest faktycznie go zapraszajÂą.
Jednak jak napisaÂł @arteq, skoro UW zachowuje siĂŞ jak pewne panie pod latarniÂą (a nie chodzi mi o elektrykĂłw) MrugniĂŞcie
to po prostu to olejÂą. Nie wydaje mi siĂŞ aby ktoÂś mu odpisaÂł: "Przepraszamy Pana ale okazaÂło siĂŞ Âże od 7 lat jest Pan zwykÂłym Âłosiem, niestety musimy odwoÂłaĂŚ imprezĂŞ" DuÂży uÂśmiech

PS . wysÂłaÂłem maila do rzecznika prasowego uczelni z zapytaniem czy to naprawdĂŞ organizujÂą...na razie czekam.

Raczej chciales powiedziec – pozorowana inwazja obcych,w celach prowokacji.
Chyba nie ma takiego zagrozenia,choc nic w tym swiecie nie jest niemozliwe.

Projekt BlueBeam, oraz statki typu ARV, temat pozorowanej inwazji niepokoj¹co powraca w ró¿nych Ÿród³ach.
Z tego co wiem to przewija siĂŞ o tym w filmie UFO The Greatest Story Ever Denied, oraz np Bankowym przejĂŞciu Ameryki icke o tym teÂż mĂłwi. MyÂślĂŞ Âże sÂą juÂż gotowi.

http://prawda2.info/viewtopic.php?t=6395
http://prawda2.info/viewtopic.php?t=6095

Pisze tak na marginesie, na pewno ÂśledzĂŞ ten temat.

Ponadto Sitchin zaczyna wypuszczaÌ po swoim "face liftingu" ksi¹¿ki i DVD w stylu "WILL THE END COME IN 2012"
albo "2012 Kiedy powrĂłcÂą Anunnaki" i zaczyna siĂŞ "podcieraĂŚ" (nie podpieraĂŚ) kalendarzem majĂłw. Ciekawe co to za "rewelacje" sÂą tam zawarte. Kolejny Patryk Geryll.
KupiÂłbym ale szkoda mi pieniĂŞdzy. MrugniĂŞcie

« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 12:49:21 wysłane przez redmuluc » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #45 : Marzec 25, 2009, 12:28:59 »

Kahuna i redmuluc - powaÂżnie siĂŞ naraÂżacie takimi dziaÂłaniami i myÂślĂŞ, Âże to nie pozostanie bez odpowiedzi... za daleko trochĂŞ siĂŞ posuwacie juÂż!

718'
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #46 : Marzec 25, 2009, 12:42:34 »

to po prostu to olejÂą. Nie wydaje mi siĂŞ aby ktoÂś mu odpisaÂł: "Przepraszamy Pana ale okazaÂło siĂŞ Âże od 7 lat jest Pan zwykÂłym Âłosiem, niestety musimy odwoÂłaĂŚ imprezĂŞ"
Rozweseliles mnie.Sa lepsze i bardziej grzecznosciowe formy odwolania
takiego zaproszenia.Arteq i Tene maja racje,ale znaczacy glos ma na
pewno Jego Magnificencja Rektor, a odwolanie zaproszenia nie musi wiazac sie ze szkoda dla obopolnych korzysci PCH i UW.Jesli Rektor,wie-
dzac o tym,ze zaprasza "losia"zdecyduje sie na to,wiec wystawia swiadomie reputacje uczelni na szwank.A to juz inna para kaloszy.

Z tego co wiem to przewija siĂŞ o tym w filmie UFO The Greatest Story Ever Denied, oraz np Bankowym przejĂŞciu Ameryki icke o tym teÂż mĂłwi. MyÂślĂŞ Âże sÂą juÂż gotowi.

Tak,tez o tym slyszalem.Niemniej jest to szatanski plan samego wierz-
cholka Illuminati,tzw. grupy M-40,o ktorej tez nie wiemy na pewno
czy istnieje naprawde.Ale jesli damy wiare teoriom spiskowym - to
wszystko jest mozliwe.Lepiej nie wierzyc. Cool
Pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 12:43:40 wysłane przez Kahuna » Zapisane
redmuluc
Gość
« Odpowiedz #47 : Marzec 25, 2009, 12:58:59 »

Oczywiœcie istnieje mo¿liwoœÌ ¿e po obejrzeniu przez Lucynê czy Browna tego DVD "2012 Kiedy powróc¹ Anunnaki" Sitchina.
Us³yszycie na sesji "... no có¿ chyba bêdziemy musieli przybyÌ osobiœcie..." bo tarcza nie teges albo, Nibiru zabraknie. Du¿y uœmiech
"Potrzebujemy faraona bo flota Marduka musi mieĂŚ jakiÂś "dynks" do nawigacji." ZÂły

Kahuna i redmuluc - powaÂżnie siĂŞ naraÂżacie takimi dziaÂłaniami i myÂślĂŞ, Âże to nie pozostanie bez odpowiedzi... za daleko trochĂŞ siĂŞ posuwacie juÂż!

Komu ? Jeszcze zresztÂą nic nie zrobiÂłem, za wyjÂątkiem zadania pytania, bo mam zamiar tam siĂŞ wybraĂŚ. MrugniĂŞcie Spokojnie.

Na twojej stronie przeczytaÂłem:
"Aleister Crowley jest, jak siê okazuje, bardzo istotn¹ person¹ dla Projektu Cheops. Nie ma potrzeby przedstawiaÌ dok³adnie jego bardzo bogatej biografii tutaj, bo to nie to ma byÌ g³ównym tematem niniejszego opracowania.
Wystarczy zaznaczyĂŚ, Âże Aleister Crowley jest najwiĂŞkszym magiem XX wieku, wiedzÂą o tym doskonale osoby bĂŞdÂące w temacie."

Ty chyba Âżarty sobie robisz Szok, jesteÂś wyznawcÂą Satanizmu ?!. Opierasz siĂŞ na badaniach najgorszego Âświra jaki chodziÂł po ziemi ? ZÂły
W sumie nie moja broszka... to twĂłj biznes.
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 14:01:34 wysłane przez redmuluc » Zapisane
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #48 : Marzec 25, 2009, 13:42:34 »

Czyli wymowa Echnaton pisana ma byc Eknaton zeby mogla tak zaistniec
A ENKI powinno byc wymawiane ENCHI, bo K wymawia sie jak CH, tylko dlaczego skoro wymawiamy H , to piszemy CH?

Juz mi sie przypomnialo na forum historykow to zjawisko tez bylo poruszane.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Kiara,Kiara.
To zupelnie inaczej.Po polsku powinno sie pisac Echnaton i wymawiac
tak samo.Anglicy beda pisac Achenaton,ale wymawiac -Eknaton.Przez -k.
Enki natomiast beda pisac i wymawiac podobnie jak my.Czy troche rozjasnilem?
To nie moja wina,ze tak akurat jest. MrugniĂŞcie
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 13:44:40 wysłane przez Kahuna » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #49 : Marzec 25, 2009, 18:10:53 »

Redmuluc:

Ty chyba Âżarty sobie robisz Szok, jesteÂś wyznawcÂą Satanizmu ?!. Opierasz siĂŞ na badaniach najgorszego Âświra jaki chodziÂł po ziemi ?

Hmmm, no nieco tu nie masz racji. Crowley sensu stricte nie byÂł satanistÂą. ChoĂŚ w zasadzie wyznawane przez niego idee prowadziÂły do tego samego, tyle, Âże nieco inaczej to uzasadniaÂły. Ale satanistÂą nie byÂł.

A Âże byÂł Âświrem, i WARTO by byÂło jego biografiĂŞ umieÂściĂŚ, to inna rzecz - bo po przeczytaniu biografii jasnym siĂŞ robi, Âże wiele jego tez byÂło po prostu odbiciem urazĂłw z dzieciĂąstwa, niczym wiĂŞcej.

Kiara:

Oryginalna wersja (tak, dzisiejsza rĂłwnieÂż) to Achenaton. Tyle, Âże WYMOWA tego wyrazu jest "E(ch/k)naton". Polacy natomiast po prostu zapisujÂą je fonetycznie, jako "Echnaton". Mam nadziejĂŞ, Âże juÂż rozumiesz, o co chodzi.

Co do Ra - caÂły czas ten wyraz funkcjonuje, miĂŞdzynarodowo nazywa siĂŞ tego boga "RA". I znowu, w Polsce zapisuje siĂŞ albo oryginalnie (Ra), albo zgodnie z innÂą WYMOWÂĄ (fonetycznie) - Re.

Mam nadziejê, ¿e ju¿ Ci rozjaœni³em sprawê, ¿e jeœli by³y jakieœ zmiany, to jedynie przez polskich t³umaczy, którzy nieco na wyrost chcieli dopasowaÌ pisowniê polsk¹ tych wyrazów do wymowy. Podobnie zreszt¹ jest z wyrazem "franchise", który niektórzy na si³ê t³umacz¹ "franczyza".
Strony: 1 [2] 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: