Elzbieta
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #50 : Czerwiec 01, 2010, 16:09:12 » |
|
Ja rowniez chcialabym polecic przeczytanie ksiazki Henryka Pajaka - " Nowotwory Watykanu" Zapewne jest to ksiazka nie dla ludzi, ktorzy maja slaba wiare. Milusiego dzionka - Ela
P.S. Barneyos - Dziekuje bardzo napewno skorzystam. Raz jeszcze Milusiego dzionka -Ela
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2010, 21:21:48 wys³ane przez Elzbieta »
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
Punkty Forum (pf): 2
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 689
|
|
« Odpowiedz #51 : Czerwiec 03, 2010, 19:59:39 » |
|
Elo ! Kamal Salibi - "Kim By³ Jezus ? Spisek w Jerozolimie" http://www.racjonalista.pl/ks.php/k,32Tak ksi±¿ka prowokuje !!! Tej wersji nie znacie !!!
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
kris1976_wlo
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #52 : Czerwiec 09, 2010, 14:20:13 » |
|
Witam wszystkch, W zasadzie dopiero do³±czy³em do spo³eczno¶ci, ale dowiedzia³em siê o wielu pozycjach jakie chcia³bym poczytaæ a ¿e sam jestem "poszukuj±cym" chcia³bym siê podzieliæ równie¿ ciekawymi pozycjami, które nie s± tutaj wymienione. Je¶li siê pomyli³em i zdublujê pozycjê przepraszam. "¯ycie i nauka mistrzów dalekiego wschodu" - nie bêdê rozpisywa³ siê co zawiera, poniewa¿ i tak ka¿dy z czytelników bêdzie widzia³ to na swój sposób. Bardzo ciekaw± pozycj± s± ksi±¿ki Franza Bardon'a "Kybalion"; "Frabato" ; Wtajemniczenie do Hermetyzmu" ; Klucz do prawdziwej Kaba³y"; "Praktyka magicznej inwokacji" Pozycje te zawieraj± nauki maga z XX wieku, zarówno praktyczne jak i teoretyczne a co ciekawe s± opisem pierwszych kart tarota. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
mani
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #53 : Lipiec 01, 2010, 04:51:13 » |
|
Witam wszystkich. Ja wam proponuje Biblie Chrzescijanska. Biblia znaczy biblioteka i tam wlasnie wszystko jest wyjasnione. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
Punkty Forum (pf): 2
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 689
|
|
« Odpowiedz #54 : Lipiec 01, 2010, 08:41:48 » |
|
Elo !! Przy czytaniu Biblii sugerujê uzupe³niæ wiedzê o nastêpuj±ce pozycje. Zapoznanie siê z nimi pozwoli spojrzeæ szerzej na pewne sprawy z tamtych czasów. 1. Teksty z Qumran. 2. Teksty z Nag Hamadi. 3. Dzie³a Józefa Flawiusza: Wojna ¯ydowska, Dawne Dzieje Izraela, Przeciw Apionowi. 4. Jezus Mê¿czyzn± - Barbara Thiering. 5. Kim By³ Jezus ? Spisek w Jerozolimie - Kamal Salibi. 6. Pi±ta Ewangelia. 7. Kod Peszer. Mo¿na doj¶æ do ciekawych wniosków. Oj, tak....
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
quetzalcoatl44
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #55 : Lipiec 03, 2010, 23:55:44 » |
|
np jakich?
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #56 : Lipiec 05, 2010, 16:31:08 » |
|
Richard Bach Iluzje, czyli cz³owiek, który nie chcia³ byæ mesjaszem jest na Chomiku: http://chomikuj.pl/kamael4?fid=102031521Dziêki przyjacielowi zamieszczam. Mam nadziejê , ¿e siê nie obrazi, ¿e ja to, a nie on tu wrzucam. Chocia¿ ... tak na prawdê on to "inny ja"
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #57 : Lipiec 07, 2010, 04:41:59 » |
|
A czy kto¶ pamieta ten komiks? http://chomikuj.pl/damian193/komiksy/L*c4*85dowanie+w+andach+ludzie+i+potwory*2c+walka+o+planet*c4*99 (trzeba przekopiowaæ ca³y link do przegladarki bo klikniêciem ¼le wchodzi) Zapewne t± serie przeczyta³a Lucyna £oboz. Wla¶nie przeczyta³em to jeszcze raz po 25 latach. Swietne na ten czas i bardzo w temacie PCH.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2010, 04:44:26 wys³ane przez Lucyna »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #58 : Lipiec 11, 2010, 21:28:30 » |
|
>Thotal<, my¶lê ¿e nie bêdziesz mia³ mi za z³e, ze zamie¶ci³em ksi±¿kê przez Ciebie podan± : Michael Newton w swych ksi±¿kach; "¯ycie miêdzy wcieleniami", "Wêdrówka dusz",
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2010, 21:28:43 wys³ane przez Dariusz »
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #59 : Lipiec 17, 2010, 09:45:18 » |
|
http://www.nieznany.pl/Grzmot-ciszy-pbi-5333.htmlKiedy ksi±¿ka Grzmot Ciszy zosta³a pierwszy raz wydana, okrzykniêto, ¿e wyprzedza o sto lat swoj± epokê. Tajemna m±dro¶æ, któr± zawiera nie zosta³a nigdy przedtem publicznie ods³oniêta. Od tamtego czasu rozsiani po ca³ym globie uczniowie Joela S. Goldsmitha po¶wiêcili swe ¿ycie, aby duchowe zasady, zwane Drog± do Nieskoñczono¶ci, przejawiæ w praktyce i uczyniæ widzialnymi dla wszystkich. Napisany wspó³czesnym jêzykiem Grzmot Ciszy uczy: jakie s± cele i funkcje umys³u, wyja¶nia zasadê niestawiania oporu, ods³ania tajemnicê jednej si³y i ukryte znaczenie Kazania na Górze. Dla tych, którzy maj± „uszy do s³uchania i oczy do patrzenia" objawienie Grzmotu Ciszy jest per³± bez ceny. Duchowe prawa ods³oniête tutaj s± podstaw± dla ¿ycia duszy i uwalniaj± nas od wiêzów wzglêdem jakichkolwiek osób, okoliczno¶ci i rzeczy - wolni, by ¿yæ i przemierzaæ Ziemiê bez lêku... dziêki £asce. Nowe pokolenie poszukuj±cych sensu ¿ycia i otwartych na prawdê odkrywa teraz nauki Joela S. Goldsmitha, które choæ przekazane w po³owie XX wieku nie straci³y nic ze swojej aktualno¶ci, ¿ywotno¶ci i mocy. Przewidujê, ¿e ten duchowy przekaz dotrze i wp³ynie na jeszcze wiêksz± ilo¶æ osób w obecnym okresie, ni¿ za ¿ycia autora. Wszystkie dzie³a Joela S. Goldsmitha napisane s± pod g³êbokim natchnieniem i wnosz± istotny wk³ad w duchowe przebudzenie ludzko¶ci. (Eckhart Tolle - autor ksi±¿ki "Potêga Tera¼niejszo¶ci") Na biurku, przy którym pracujê mam ma³e zdjêcie Joela S. Goldsmitha. Czujê jego obecno¶æ codziennie. Uwa¿am Joela za jednego z moich najwa¿niejszych nauczycieli. Jego ponadczasowa m±dro¶æ prowadzi mnie stale w mojej pracy. (Wayne W. Dayer, autor "Potêgi Intencji") Joel S. Goldsmith otworzy³ drzwi mojej duszy. W niezwyk³y sposób pomóg³ mi w poszukiwaniu wewnêtrznego pokoju (Marianne Williamson, autorka ksi±¿ki "Dar Przemiany") JOEL S. GOLDSMITH (1892-1964), jeden z najwiêkszych mistyków XX stulecia. Trzon jego twórczo¶ci po¶wiêcony by³ duchowemu uzdrawianiu, rozpoznaniu natury jedno¶ci, ¿yciu w stanie Boskiej Obecno¶ci. Dzisiaj jego nauki s³u¿± kszta³ceniu w tak ró¿norodnych ¶rodowiskach, jak seminaria rozwoju duchowego, czy kursy dla biznesmenów. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #61 : Lipiec 21, 2010, 07:04:18 » |
|
Polecam z calego serca ksiazke pt.Nowy wspanialy swiat. HUXLEY Aldous. Ksiazka napisana byla juz w latach 30 ubieglego stulecia , autor opisuje wizje swiata projektowanego , lub juz istniejacego w jego fantazji. Jednak przed sama smiercia mial odwage wyznac iz nie jest to tylko fantazja a projekt dotyczacy calej ludzkosci podporzadlowanej sobie przez elity zarzadzajace.Wspolczesny nam czas byl prologiem do zrealizowania tych zamierzen w przyszlosci. Tym razem i nareszcie sie nie udalo nie zaistnieje ta wizja w przyszlosci na planie przez nas korygowanym. Ale jak to jest z ta przyszloscia? Skad wziela sie ta pelna wiedza w przeszlosci , czyli w naszych czasach? Otoz my tu i teraz cofnelismy sie ( duza grpa ludzka) do przeszlosci w stosunku do tego nowego wspanialego swiata istniejacego juz w nie az tak odleglej przyszlosci. Cofnelismy sie by wejsc w czas ( a jest to calkowicie mozliwe dla wyzej rozwinietych cywilizacji z przyszlosci) by zmienic przeznaczenie i wyprowadzic ziemie oraz ludzkosc na droge pozytywu oraz mozliwosci przekroczenia wyzszego wymiaru. Tak wiec sporo ludzi odkrywa w sobie wiedze z przyszlosci w stosunku do wspolczesnych ich zyc , a tak naprawde jest to wiedza przeszlosci w stosunku do ich zyc z poza ziemi obecnej. Brak realizacji wizji przyszlosciowych kreowanych przez roznych jasnowidzow jest dowodem na to ich zmienilo sie przeznaczenie ziemi , oraz nasza droga rozwojowa. Czyli wizja opisywanego swiata dla nas juz nie zaistnieje , chociaz tak naprawde w przeszlosci ziemi zaistniala. Kazda taka korekta niesie w sobie niebezpieczenstwo niezrealizowania pozytywnego , i wgrania coraz bardziej wyrafinowanych i doskonalych metod ograniczania oraz blokowania przyszlych pokolen. Kilka lat temu widzialam ten wiat , widzialam wiele rzeczy ktore tam istnialy ale nie wiedzialam wowczas do czego odniesc moj oglad.Byly to fragmety bardzo dziwne dla mnie , ktore mnie zaskakiwaly swoja niesamowitoscia , jednak nie do konca wiedzialam o co w tym chodzi. Po przeczytaniu tej ksiazki zrozumialam co widzialam i skad te obrazy pochodza. Zycze milej lektory. Ksiazka jest tania niecale 15 zl. w Empiku , obecnie dostepna. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #62 : Lipiec 24, 2010, 12:04:07 » |
|
Kochani Polecam wam ksi±¿kê Paulo Coelho pt."Czarownica" bardzo ciekawa i bardzo na czasie
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #63 : Lipiec 24, 2010, 12:42:16 » |
|
Kochani Polecam wam ksi±¿kê Paulo Coelho pt."Czarownica" bardzo ciekawa i bardzo na czasie Chanell, ¿e ksi±¿ka ciekawa, nie w±tpiê. Ale czemu na czasie? Czy¿by¶my mieli wysyp czarownic? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #64 : Lipiec 24, 2010, 13:21:01 » |
|
Niezale¿nie od tego, co pisze Coelho , "Czarownic" na forum ci u nas dostatek )
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #65 : Lipiec 24, 2010, 17:32:22 » |
|
. Ale czemu na czasie? Ptaszku na czasie ,poniewa¿ jest w niej o rozwoju duchowym ,magii i poszukiwaniach Boga east "Czarownic" na forum ci u nas dostatek np. ja
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #66 : Lipiec 24, 2010, 22:59:37 » |
|
Ja te¿ jestem "czaruj±cy" Ale to chyba opinia nie grzesz±ca skromno¶ci±
|
|
|
|
|
|
|
greta
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #67 : Lipiec 25, 2010, 12:42:44 » |
|
Witajcie,nie bylo mnie dluzszy czas,ale pracowac trzeba.Mam pytanie,czy wie ktos z Was moze,albo ma ktos jakies namiary na to jak mozna sie skontaktowas z Siergiejem Lazariewem?Z gory bardzo dziekuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
greta
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #69 : Lipiec 26, 2010, 09:46:12 » |
|
Dzieki chanell,znalazlam do niej nimer telefonu postaram sie skontaktowac.Serdecznie pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #70 : Lipiec 27, 2010, 19:43:24 » |
|
W jednym z w±tków >Janusz< poda³:
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #71 : Lipiec 27, 2010, 22:15:38 » |
|
Witaj, w ofercie na naszej stronie pojawila sie nowa ksiazka Osho - "Ksiega madrosci" (640 stron, 60 zl, twarda okladka), jedna z najlepszych ksiazek Osho, legendarna pozycja ze "zlotego okresu" Osho. http://foof.most.org.pl/g_ksiazk/ksiega_m.htmNie czyta³em, ale znaj±c OSHO musi byæ "bogato"... Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #72 : Lipiec 31, 2010, 09:49:28 » |
|
W jednym z w±tków >JACK< napisa³: Edycja: Równie¿ >Silver< zamie¶ci³ posta z odno¶nikiem do ksi±¿ki, któr± warto uwieczniæ:Polecam fascynuj±ca ksi±¿kê :
Dr. Nathaniel Branden - ''Sze¶æ filarów poczucia swojej warto¶ci''.
Jest to podstawowa lektura, aby przeczytaæ, zrozumieæ, a dopiero potem wyruszyæ w ¦wiat... Pytanie ? Czy np. dr.Nathaniel Branden jest ''autorytem ? Nie,... jest on tylko przeka¼nikiem wiedzy, do¶wiadczeñ, umiejêtno¶ci....
Ebooka, tej ksi±¿ki nie ma na necie - trzeba szukaæ w ró¿nych ksiêgarniach.
pozdr.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 01, 2010, 20:30:33 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #73 : Sierpieñ 22, 2010, 21:35:23 » |
|
W jednym z w±tków >barneyos< napisa³: Elo ! Wspomniana przez Easta ksi±¿ka to Pierwsza Ziemska Cywilizacja Alana Butlera i Christophera Knighta. Kontynuacj± jest ich nastêpna pozycja: Kto zbudowa³ Ksiê¿yc.
Czyta³em i serdecznie polecam obie pozycje. Ksi±¿ka, zwa¿ywszy na opis >east'a< dotyczy min. sieci "ley lines" i piramid. Zapowiada siê wielce ciekawie, je¶li wiêc ma kto¶ linka do tych publikacji to bardzo prosimy o zapodanie go.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 22, 2010, 21:36:33 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #74 : Wrzesieñ 18, 2010, 13:08:21 » |
|
W jednym z w±tków >tenenbrael< poda³ ksi±¿kê wart± przeczytania: Je¶li chcecie ksi±¿kê, w której wspaniale pokazane jest ¶cieranie siê tradycji, religii pogañskiej i chrze¶cijañskiej, gor±co polecam "Mg³y Avalonu" - wersja legendy arturiañskiej, fantastyczna wprawdzie, ale, jako ¿e bazowana na rzeczywistych kultach pogañskich, wspaniale oddaj±ca ducha tego starcia, tej ró¿nicy i zmiany.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 18, 2010, 13:52:17 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
|