Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 19, 2025, 17:18:14

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Dziennikarka pozywa ONZ i WHO o bioterroryzm i zamiar ludobĂłjstwa - A/H1N1  (Przeczytany 250860 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #300 : Listopad 21, 2009, 16:58:57 »

Songo1970, ostatnio na podstawie danych przytoczonych przez Leszka obliczyÂłam, jaki jest % osĂłb u ktĂłrych wystÂąpiÂły skutki uboczne w grupie 100 tys. zaszczepionych. Wiesz ile wyszÂło? 0,091% szans na to, Âże po szczepieniu wystÂąpiÂą jakiekolwiek komplikacje.
Dla porĂłwnania - ostatnio mĂłwiÂło siĂŞ, Âże ÂświĂąskÂą grypĂŞ Âłagodnie przechodzi 80% osĂłb zaraÂżonych, co pozostawia w szarej strefie 20% tych, ktĂłrzy przechodzÂą chorobĂŞ ciĂŞÂżko bÂądÂź nawet umierajÂą.
Obie te liczby dzieli nieprawdopodobna przepaœÌ, a jednak nie s¹ podawane opinii publicznej w taki sposób, by dostrzeg³a t¹ "subteln¹" ró¿nicê.
A ze zdaniem "kaÂżdy decyduje sam" bym polemizowaÂła, ale na to za wczeÂśnie. KaÂżdy moÂże sam decydowaĂŚ do momentu, gdy wirus nie stanowi realnego zagroÂżenia dla caÂłej ludzkoÂści. GdybyÂśmy jednak stanĂŞli przed prawdziwÂą epidemiÂą, czy teÂż pandemiÂą (wiem, Âże jest juÂż ogÂłoszona, ale jest to na razie zabieg zapobiegawczy), to chciaÂłabym, ÂżebyÂśmy wolnoÂści wyboru nie mieli, dlatego, Âże wĂłwczas trzeba byÂłoby myÂśleĂŚ o przetrwaniu mas, a nie jednostki.
I nie chcia³abym, ¿eby ¿ycie milionów zale¿ne by³o wówczas od grupy egoistów, którzy swoj¹ wolnoœÌ stawiaj¹ ponad ¿ycie innych.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #301 : Listopad 21, 2009, 17:20:14 »

i tak w zbyt wielu sprawach rz¹dy decyduj¹ za nas, tak wiêc jako jeden z ok 7mld. ludzi chcia³bym decyzje o tym jak mam post¹piÌ w razie zagro¿enia mojego ¿ycia podj¹Ì sam w zgodzie z moim sumieniem, tym bardziej ¿e je¿eli szczepionka jest tak bezpieczna i wiêkszoœÌ ludzi siê zaszczepi to o los gatunku nie ma siê co martwiÌ.

pozdrawiam!

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Leszek
Gość
« Odpowiedz #302 : Listopad 23, 2009, 21:28:37 »

Akcja "Rozs¹dnie ze szczepieniami" jest kierowana zarówno do polityków, naukowców, mediów jak i ogó³u spo³eczeùstwa. Zainicjowaliœmy t¹ akcje w celu poszerzenia œwiadomoœci i szukania najlepszych dróg do zachowania naszego zdrowia i ¿ycia.

Szczepionki odegraÂły bardzo waÂżnÂą role w XIX i XX wieku, jednak XIX przyniĂłsÂł kolejne odkrycia, kolejne fakty i napawajÂą one coraz
wiĂŞkszym sceptycyzmem co do masowych szczepieĂą.

Nasza akcja ma na celu wykazanie tych wÂątpliwoÂści i zachĂŞcenia do publicznej debaty na ten temat.

ÂŁÂącznie wysÂłaliÂśmy 1200 kopert z materiaÂłami  dotyczÂącymi szczepieĂą i powiÂązanych z nimi wÂątpliwoÂściami do politykĂłw, mediĂłw, instytucji.
WiĂŞcej szczegó³ów nt. akcji tutaj: http://fnbg.org/start.htm w zakÂładce ROZSÂĄDNIE ZE SZCZEPIENIAMI 

WkrĂłtce rĂłwnieÂż udostĂŞpnimy peÂłny wywiad z Prof. MajewskÂą ON-LINE, ktĂłrego fragmenty moÂżna obejrzeĂŚ tutaj:
Cz1 http://www.youtube.com/watch?v=sB8QbiCmCwI
Cz2 http://www.youtube.com/watch?v=dfVdrtX6R1k

east
Gość
« Odpowiedz #303 : Listopad 23, 2009, 23:32:21 »

Janneth napisaÂłaÂś :
I nie chcia³abym, ¿eby ¿ycie milionów zale¿ne by³o wówczas od grupy egoistów, którzy swoj¹ wolnoœÌ stawiaj¹ ponad ¿ycie innych.
To teraz otwĂłrz szeroko oczy i rozejrzyj siĂŞ dookoÂła. WÂłaÂśnie w takim Âświecie Âżyjesz. Garstka grubych ryb dyryguje gospodarkÂą Âświata.
Natomiast "zapobiegawcze" ogÂłaszanie pandemii , kiedy nie kwalifikuje siĂŞ nawet do epidemii to test na niezaleÂżne myÂślenie.

Poza tym  nie chodzi o to, Âżeby od razu zabiĂŚ szczepionkÂą .... przynajmniej nie od razu i niekoniecznie fizycznie.  Po co zabijaĂŚ dobrego niewolnika systemu ?
Wystarczy zabiÌ niezale¿ne myœlenie . Wystarczy napiêtnowaÌ takich , oznakowaÌ ich tytu³em "grupy egoistów". To Ci , co uwa¿aj¹, ¿e s¹ wolnymi ludŸmi. Co za nieodpowiedzialnoœÌ ! ( piszê ca³y czas maj¹c na myœli obecne w realia , a nie tego co by by³o gdyby ).
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #304 : Listopad 24, 2009, 02:04:08 »

To teraz otwĂłrz szeroko oczy i rozejrzyj siĂŞ dookoÂła. WÂłaÂśnie w takim Âświecie Âżyjesz. Garstka grubych ryb dyryguje gospodarkÂą Âświata.

Ci ludzie urodzili siê tak samo jak Ty, mo¿e mieli lepszy status spo³eczny, mo¿e gorszy. Wszyscy s¹ marionetkami, i Ty, i oni, i ja. Ale jeœli ju¿ ten teatr ma siê odbywaÌ za mojego i tak krótkiego ¿ycia, a mam go spêdziÌ bardziej w podziemiach ni¿ na piramidach, to nie bêdê przynajmniej w kó³ko narzekaÌ jak jest mi Ÿle i niedobrze i jak mn¹ manipuluj¹, bo to niczego nie za³atwi.
Trzeba dzia³aÌ, w jakikolwiek sposób, jaki dla Ciebie jest odpowiedni, nie dawaÌ siê oszwabiÌ i nie dawaÌ sob¹ manipulowaÌ. Œmieszne jest to, ¿e mówisz o grupach trzymaj¹cych w³adzê, a nie raczysz zastanowiÌ siê nad tym, ¿e skoro j¹ trzymaj¹ to maj¹ w garœci wszystkie te media, które podaj¹ Ci na codzienne œniadanie grub¹ garstkê "panicznych" informacji. Którymi siê ¿ywisz i dajesz siê wmanewrowaÌ w pojedynczego dna k³amstwo nie spodziewaj¹c siê, ¿e mo¿e istnieÌ coœ jeszcze g³êbiej.
Nasze media nas strasz¹ na przemian chorob¹ i szczepionk¹. One ju¿ od dawna prowadz¹ statystyki, z reszt¹ kto ich nie prowadzi. Wiedz¹ ju¿, ¿e spo³eczeùstwo woli wiadomoœci z³e od dobrych. Karmimy siê czyimœ bólem, strachem, czyj¹œ nienawiœci¹. Lubimy to nawet. Jesteœmy uzale¿nieni od z³ych wiadomoœci, a media t¹ s³aboœÌ po prostu wykorzystuj¹.
MoÂżna uznaĂŚ, Âże kÂłamstwem jest to, co mĂłwi, a raczej czego nie mĂłwi "wÂładza", wĂłwczas uwierzysz mediom i przyklaÂśniesz, Âże ich dÂługie nosy wywĂŞszyÂły spisek stulecia. Nie moÂżna wierzyĂŚ we wszystkie spiski, one za zwyczaj powstawaÂły na plotkach.
Jeœli nasze ¿ycie ma polegaÌ wy³¹cznie na tym, by domyœlaÌ siê co z³ego chc¹ nam zrobiÌ inni, to co my dobrego sami dla siebie zrobimy?

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Thotal
Gość
« Odpowiedz #305 : Listopad 24, 2009, 08:17:07 »

Janneth,
zauwa¿am, ¿e dalej nie rozumiesz w czym rzecz. Nie chodzi o to, ¿eby poddawaÌ siê nastêpnej manipulacji, teoriom spiskowym, tylko by zrozumieÌ, mieÌ œwiadomoœÌ systemu w jakim ¿yjemy.
East jest wed³ug mnie œwiadomy, mam wra¿enie, ¿e nie trawi go strach egzystencjalny, On po prostu chce, by jego œwiadomoœÌ poszerzy³a krêgi o nastêpnych uœwiadomionych, tylko tyle...

ÂŻycie zmusza nas do walki o siebie, moÂżna jÂą prowadziĂŚ na zewnÂątrz, a moÂżna teÂż od czasu do czasu skupiĂŚ siĂŞ na prawdziwym sobie i sprawdziĂŚ gdzie sÂą realia, a gdzie iluzja.

Luksusem jest posiadanie czasu dla siebie, najwyÂższÂą formÂą ÂświadomoÂści jest wiedza jak ten czas wykorzystaĂŚ.

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 09:26:33 wysłane przez Thotal » Zapisane
komandos040
Gość
« Odpowiedz #306 : Listopad 24, 2009, 15:34:58 »

Janneth napisaÂłaÂś :
Natomiast "zapobiegawcze" ogÂłaszanie pandemii , kiedy nie kwalifikuje siĂŞ nawet do epidemii to test na niezaleÂżne myÂślenie.

Poza tym  nie chodzi o to, Âżeby od razu zabiĂŚ szczepionkÂą .... przynajmniej nie od razu i niekoniecznie fizycznie.  Po co zabijaĂŚ dobrego niewolnika systemu ?
Wystarczy zabiÌ niezale¿ne myœlenie . Wystarczy napiêtnowaÌ takich , oznakowaÌ ich tytu³em "grupy egoistów". To Ci , co uwa¿aj¹, ¿e s¹ wolnymi ludŸmi. Co za nieodpowiedzialnoœÌ ! ( piszê ca³y czas maj¹c na myœli obecne w realia , a nie tego co by by³o gdyby ).
ÂŚwiĂŞta racja East.
Popieram .
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #307 : Listopad 24, 2009, 16:26:55 »

Janneth,
zauwa¿am, ¿e dalej nie rozumiesz w czym rzecz. Nie chodzi o to, ¿eby poddawaÌ siê nastêpnej manipulacji, teoriom spiskowym, tylko by zrozumieÌ, mieÌ œwiadomoœÌ systemu w jakim ¿yjemy.
East jest wed³ug mnie œwiadomy, mam wra¿enie, ¿e nie trawi go strach egzystencjalny, On po prostu chce, by jego œwiadomoœÌ poszerzy³a krêgi o nastêpnych uœwiadomionych, tylko tyle...

Ja rĂłwnieÂż odczuwam, Âże East'a nie trawi Âżaden strach ni obawa.
MoÂże i nie rozumiem Thotalu Waszego punktu widzenia, nie wymagajcie tego ode mnie. Ja siedzĂŞ gdzie indziej niÂż Ty czy East, a wiĂŞc mam prawo inaczej widzieĂŚ to, co widzicie teÂż i Wy.
East napisa³, ¿ebym rozejrza³a siê dooko³a, otworzy³a oczy i wtedy dopiero zauwa¿ê, w jakim pod³ym œwiecie ¿yjê, jak mn¹ steruj¹ i manipuluj¹ i ¿e moja przysz³oœÌ le¿y w rêkach grupy osób. Problem nie w tym, ¿e tego nie dostrzegam, bo dostrzegam, czego dajê non stop wyraz tutaj z ka¿dym moim postem. Problem polega na tym, ¿e nie mam zamiaru siedzieÌ i siê za³amywaÌ i mo¿e i Wy te¿ nie macie. Ale pisz¹c to co piszecie i w sposób w jaki to piszecie, straszycie innych ludzi. Robicie dok³adnie to samo co robi¹ media sterowane przez tych, którzy steruj¹ nimi i dziêki temu, ¿e w to wierzycie dajecie sterowaÌ te¿ sob¹. Ja jestem œwiadoma systemu, w jakim ¿yjê. Ale wola³abym pi¹Ì siê do góry ni¿ z do³u górê obserwowaÌ.
Teraz mamy sytuacjĂŞ, gdy ludzie tu piszÂący bojÂą siĂŞ, Âże nas jak kaczki odstrzelÂą wszystkich jak nie grypÂą, to szczepionkÂą.
A ja siê pytam - nawet gdyby ten proces unicestwiana mia³ trwaÌ latami i dziêki temu nie byÌ tak zauwa¿alnym - jaki mieliby cel te pacynki (w domyœle nas) zabijaÌ. Przecie¿ gdyby nie my, to oni by musieli zacz¹Ì pracowaÌ, to oni by musieli zacz¹Ì zarabiaÌ, musieliby stworzyÌ nowy system oparty na nowym niewolnictwie... Nie ma sensu ¿eby siê nas pozbywali. Po co robiÌ cokolwiek, skoro mo¿na nic nie robiÌ i ¿yÌ w takiej wygodzie, jak do tej pory?

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Thotal
Gość
« Odpowiedz #308 : Listopad 24, 2009, 18:48:53 »

Nie chodzi o wygody i zasoby materialne ( to taka otoczka) tylko o W£ADZÊ.

Pozdrawiam - Thotal:)
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 18:49:40 wysłane przez Thotal » Zapisane
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #309 : Listopad 24, 2009, 18:54:58 »

ChcÂą nas zabiĂŚ by mieĂŚ wÂładzĂŞ? Nad kim? Jak juÂż nas zabijÂą to kim bĂŞdÂą wÂładaĂŚ? JĂŞzyk
Thotal
Gość
« Odpowiedz #310 : Listopad 24, 2009, 19:14:35 »

Wszystkich nie zabijÂą, ale strach jaki wprowadzajÂą powoduje, Âże caÂła reszta godzi siĂŞ na niewolnictwo.
Ludzie sami zaproponuj¹ pods³uchy i kamery na samych siebie, zaszczepi¹ siê trucizn¹, by pó¿niej jak niewolnik pracowaÌ na lekarstwa i szpitale.

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 19:17:22 wysłane przez Thotal » Zapisane
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #311 : Listopad 24, 2009, 22:50:48 »

AÂż normalnie strach pomyÂśleĂŚ w jakim my Âświecie Âżyjemy JĂŞzyk

Dobrze Âże w 2012 juÂż ten koniec Âświata UÂśmiech
memphis
Gość
« Odpowiedz #312 : Listopad 25, 2009, 09:17:39 »

Kanada: firma farmaceutyczna apeluje o wycofanie groÂźnych szczepionek na A/H1N1

http://wiadomosci.onet.pl/2084103,12,kanada_firma_farmaceutyczna_apeluje_o_wycofanie_groznych_szczepionek_na_ah1n1,item.html

Pozdrawiam
Leszek
Gość
« Odpowiedz #313 : Listopad 26, 2009, 13:58:06 »

Uczeni straszÂą grypÂą, bo sÂą przekupieni

ÂŚwiatowa Organizacja Zdrowia ogÂłosiÂła pandemiĂŞ grypy i kazaÂła rzÂądom kupowaĂŚ szczepionki, bo eksperci WHO biorÂą ÂłapĂłwki od firm farmaceutycznych - pisze duĂąski "Information".
Koncerny zarobiÂą na tym 7 miliardĂłw euro. A nieprzekupny uczony mĂłwi, Âże WHO celowo nie zaleca, by myĂŚ rĂŞce.

Cytowany przez Polskie Radio i wypowiadajÂący siĂŞ dla "Information" profesor epidemiologii z Cochrane Center w Rzymie, Tom Jefferson mĂłwi, Âże uchodzÂący za niezaleÂżnych ekspertĂłw doradcy zarabiajÂą pieniÂądze w firmach farmaceutycznych.

Jak podkreÂśla Jefferson, choĂŚ naturalne Âśrodki zaradcze przeciw grypie (jak higiena i czĂŞste mycie rÂąk) mogÂą byĂŚ skuteczniejsze i taĂąsze niÂż szczepionka, w dokumentach WHO wspomina siĂŞ o tym zaledwie kilka razy, podczas gdy o szczepionkach kilkadziesiÂąt - relacjonuje artykuÂł serwis Polskiego Radia.

Z tekstu w "Information" dowiadujemy siê równie¿, ¿e na zwyk³¹, sezonow¹ grypê umiera co roku pó³ miliona ludzi. Tymczasem œwiùski szczep wirusa poch³on¹³ dot¹d... 6 tysiêcy ofiar. Psychoza, która zapanowa³a z powodu zwiêkszonej liczby zaka¿eù A/H1N1, jest moderowana przez w³adze jednostek odpowiadaj¹cych za bezpieczeùstwo zdrowotne. A jednostki te wydaj¹ raporty, które zgodne s¹ z duchem polityki marketingowej firm farmaceutycznych.

Warto przy okazji wspomnieĂŚ, Âże z doniesieĂą prasowych wynika, iÂż niektĂłre koncerny wydajÂą na badania naukowe 11 proc. budÂżetu, podczas gdy nakÂłady na na reklamĂŞ i public relations wynoszÂą 38 procent.
http://www.dziennik.pl/swiat/article491280/Uczeni_strasza_grypa_bo_sa_przekupieni.html

Informacja ÂźrĂłdÂłowa w Polskim Radiu:
http://www.polskieradio.pl/wiadomosci/prasazagraniczna/artykul123391.html
komandos040
Gość
« Odpowiedz #314 : Listopad 26, 2009, 15:44:27 »

TeÂż to czytaÂłem.
Faktem jest Âże to byÂły mega ÂłapĂłwy.
annabella
Gość
« Odpowiedz #315 : Listopad 26, 2009, 17:38:47 »

@Janneth

Wpiszcie z reszt¹ sami w google "Prof. Maria Dorota Majewska" i oceùcie... Same strony propagandowe przeciw szczepionkom. Czyli co mam rozumieÌ? Dziêki temu zaistnia³a? Mo¿e jestem szara masa, ¿e jej nie znam, ale proszê poka¿cie mi w takim razie jakieœ jej publikacje znajduj¹ce siê na powa¿nych stronach, wspó³pracê z innymi znanymi lekarzami, na jakich uczelniach i co wyk³ada³a... Cokolwiek, co mi udowodni ¿e ten cz³owiek by³ równie powa¿any przed afer¹, w jakiej bierze udzia³!

cas niecos znalazlam na googlach,nie tylko "propagande"

II MIÊDZYNARODOWE SEMINARIUM
NA TEMAT ZABURZEÑ SPEKTRUM AUTYZMU
AUTYZM JEST ULECZALNY
Seminarium dla rodzicĂłw, lekarzy, terapeutĂłw i wychowawcĂłw
Uniwersytet Warszawski
WydziaÂł Biologii
Ul. Miecznikowa 1 (OCHOTA)
WARSZAWA
PLAN WYK£ADÓW
Sobota 17 paÂździernika, 2009

8:00 - 8:50 am   Rejestracja

8:50 - 9:00 am
   POWITANIE I WPROWADZENIA
9:00 - 10:00 am   “Rola pestycydĂłw i innych neurotoksyn jako czynnik autyzmu”
Dr William Shaw  Dyrektor Great Plains Laboratory. USA
10:00 - 11:00 am   “Trzy stopnie interwencji dietetycznej przy autyzmie i AD(H)D”
Karyn Seroussi.  NORWEGIA
11:00 - 11:30 am   PRZERWA NA KAWÊ
11:30 - 12:30 am    „Co przemawia za biomedycznym leczeniem autyzmu”
Dr John Kucera, doktor nauk medycznych, organizacja „Defeat Autism Now” („Pokonajmy autyzm teraz”),   USA
12:30 - 1:00 pm   PYTANIA I ODPOWIEDZI
1:00 - 2:15 pm   LUNCH I WYSTAWY
2:15 - 3:15 pm   „Predyspozycje genetyczne, a naraÂżenie na substancje zanieczyszczajÂące Âśrodowisko. ZwiÂązek z chorobami przewlekÂłymi, ³¹cznie z autyzmem”.
Dr Robin Bernhoft, specjalista  medycyny ekologicznej, USA
3:15 - 4:15 pm   “Amalgamaty dentystyczne oraz niewÂłaÂściwe stosowanie fluorkĂłw – toksyczne efekty”
Dr Leticia  DomĂ­nguez-Shaw.  MEKSYK - USA
4:15 - 4:30 pm   PRZERWA I WYSTAWY
4:30 - 5:15 pm   Szczepionki, a zaburzenia nerworozwojowe: Czego dowiedzieliÂśmy siĂŞ z naszego badania”
Prof. Maria Dorota Majewska.  IPiN POLSKA
5:15 - 6:00 pm   PYTANIA I ODPOWIEDZI
Niedziela 18 paÂździernika, 2009
8:00 - 9:00 am   Rejestracja
9:00 - 10:00 am   “Leczenie spektrum autyzmu - przeÂłom w nauce”
Dr William Shaw  Dyrektor Great Plains Laboratory. USA
10:00 - 11:00 am   Autyzm: wieloukÂładowe zaburzenie oksydacyjne i zapalne”
Doktor Robin Bernhoft, specjalista medycyny ekologicznej USA
11:00 - 11:15 am   PRZERWA NA KAWÊ
11:15 - 12:15 pm   „Zastosowanie HBOT terapii tlenem hiperbarycznym i chelatacja w spektrum zaburzeĂą autystycznych”
 Dr John Kucera, doktor nauk medycznych, organizacja “Defeat Autism Now
12:15 - 12:45 pm   PYTANIA I ODPOWIEDZI

Prof. Dorota Majewska (POLSKA)

Profesor Maria Dorota Majewska  jest Âświatowej klasy neurobiologiem. UzyskaÂła tytuÂł magistra w dziedzinie biochemii i biofizyki na Uniwersytecie ÂŁĂłdzkim w Polsce, a tytuÂł doktora w dziedzinie neurochemii w Instytucie Medycyny DoÂświadczalnej i Klinicznej Polskiej Akademii Nauk w Warszawie w Polsce. Ponad 20 lat Âżycia zawodowego spĂŞdziÂła, pracujÂąc w Stanach Zjednoczonych w ró¿nych wiodÂących placĂłwkach naukowych i badawczych, takich jak Uniwersytet Missouri, Uniwersytet Harvarda oraz Narodowy Instytut Zdrowia. Jej wczesne prace byÂły poÂświĂŞcone badaniom neurochemicznych i neuropatologicznych mechanizmĂłw odpowiedzialnych za uszkodzenie mĂłzgu w czasie niedokrwienia i niedotlenienia, problemom biomedycznym zwiÂązanym z naduÂżywaniem lekĂłw oraz mechanizmom regulacyjnym neuroprzewodnictwa. Jej najwaÂżniejsze osiÂągniĂŞcie naukowe, ktĂłre zapewniÂło jej uznanie na caÂłym Âświecie, to fundamentalne odkrycie nowego mechanizmu regulacji jonotropowych receptorĂłw przekaÂźnikĂłw z udziaÂłem hormonĂłw sterydowych.
Prof. Majewska jest autorkÂą i wspó³autorkÂą ponad 80 prac badawczych, naukowych prac przeglÂądowych i rozdzia³ów ksi¹¿ek w dziedzinie neuronauki, ktĂłre doczekaÂły siĂŞ tysiĂŞcy cytowaĂą.”. Obecnie pracuje w Instytucie Psychiatrii i Neurologii w Warszawie w Polsce, gdzie prowadzi wykÂłady dla kilku doktorantĂłw i naukowcĂłw dotyczÂące potencjalnych powiÂązaĂą miĂŞdzy autyzmem a szczepieniami.

« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2009, 17:42:21 wysłane przez annabella » Zapisane
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #316 : Listopad 26, 2009, 17:43:32 »

Witaj annabella UÂśmiech
OdzyskaÂłam wiarĂŞ, Âże sÂą tu jeszcze dociekliwi ludzie, ktĂłrzy sprawdzÂą zanim uwierzÂą. MogÂłabym CiĂŞ jeszcze prosiĂŚ o link do strony, z jakiej to skopiowaÂłaÂś?

EDIT: JuÂż nie podawaj, znalazÂłam teÂż. Pewnie to ta sama strona - www.vegamedica.pl (Instytuj Medycyny Holistycznej) i www.ecomedica.pl
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2009, 17:52:01 wysłane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
annabella
Gość
« Odpowiedz #317 : Listopad 26, 2009, 18:11:51 »

dorzuce jeszcze link do ciekawego listu p. prof. Majewskiej
http://newworldorder.com.pl/artykul.php?id=1252
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #318 : Listopad 26, 2009, 18:58:33 »

A/H1N1 – nieco ostrzejsza forma przeziĂŞbienia; nie ma siĂŞ czym przejmowaĂŚ; standardowa farmakoterapia to herbata z miodem. Patrz rĂłwnieÂż Spisek.

Bein, Piotr (dr) – Âświatowej sÂławy  niezaleÂżny naukowiec: immunolog, wirusolog, bakteriolog, epidemiolog i spiskolog, ktĂłrego przeÂłomowe prace publikowaÂł m.in. Journal of Youtube Medicine; obecnie wykÂłada na Google University.

C – witamina; lek na wszystko, zapytaj siĂŞ babci; nie moÂże byĂŚ opatentowana przez przemysÂł farmaceutyczny wiĂŞc Codex Alimentarius chce jÂą zakazaĂŚ.

DTP – szczepionka bÂłoniczo-tĂŞÂżcowo-krztuÂścowa; w idealnym Âświecie powodowaÂłaby syndrom Âśmierci ³ó¿eczkowej, ale nie Âżyjemy w takim Âświecie wiĂŞc pĂłki co musimy kÂłamaĂŚ, Âże tak jest.

Epidemia – spisek.

Forum internetowe (np. szczepienia.org.pl) – jeÂśli udaÂło ci siĂŞ skutecznie unikn¹Ì szczepienia swojego dziecka i chcesz sobie napompowaĂŚ swoje ego ÂśmiejÂąc siĂŞ z idiotĂłw i naiwniakĂłw, ktĂłrzy mimo wszystko dbajÂą o swoje dzieci to wpadaj ÂśmiaÂło.

Google – podrĂŞcznik akademicki dla zapracowanych mam z zakresu epidemiologii, immunologii i wirusologii.

Homeopatia – dziedzina medycyny zajmujÂąca siĂŞ wypisywaniem odroczeĂą szczepieĂą dla Sanepidu.

Immunologia – nauka o tym jak ekologiczne warzywa i owoce oraz mycie rÂąk zapobiegajÂą chorobom zakaÂźnym.

Jarzyny – moÂżna stosowaĂŚ zamiennie ze szczepionkami; najlepiej ekologiczne.

Korelacja – nie waÂżne jak sÂłaba jest zawsze synonimem zwiÂązku przyczynowo-skutkowego; kauzacja.

List prof. Marii Majewskiej – Âświecki i naukowy odpowiednik Biblii, rĂłwnie przeÂłomowy i rĂłwnie wiarygodny, choĂŚ lepiej nie sprawdzaĂŚ ÂźrĂłdeÂł i przypisĂłw, po co siĂŞ rozczarowywaĂŚ?

Majewska, Maria (prof.) – naukowiec niezaleÂżny; mieszkaÂła w USA, pracowaÂła na Harvardzie i wstrzykiwaÂła szczurom timerosal, ergo: szczepionki powodujÂą autyzm.

NiezaleÂżny naukowiec – w zasadzie niekoniecznie naukowiec, ale jakakolwiek osoba; najczĂŞÂściej jego/jej poglÂądy w sposĂłb drastyczny odbiegajÂą od tego, co mĂłwiÂą inni naukowcy (ci zaleÂżni) oraz wyniki badaĂą publikowane w recenzowanych pismach specjalistycznych, co z kolei jest powodem nieuzasadnionego ostracyzmu ze strony Âświata nauki; jeÂśli ci¹¿¹ na nim/niej powaÂżne zarzuty dotyczÂące wadliwej metodologii badaĂą i nieetycznego postĂŞpowania, na pewno sÂą wynikiem spisku.

Odczyn poszczepienny – kaÂżda, nie waÂżne jak póŸna choroba czy inna niedyspozycja fizyczna, ktĂłra pojawiÂła siĂŞ po szczepieniu; jeÂśli byÂłeÂś jako roczne dziecko szczepiony przeciwko odrze, Âśwince i ró¿yczce i umrzesz w wieku 87 lat z powodu niewydolnoÂści ukÂładu kr¹¿enia na pewno bĂŞdzie to wynikiem szczepienia.

PrzemysÂł farmaceutyczny – coÂś jak przemysÂł tytoniowy tylko, Âże gorszy; produkuje toksyny; setki milionĂłw osĂłb, ktĂłre dziĂŞki jego produktom mogÂą w ogĂłle ÂżyĂŚ lub cieszyĂŚ siĂŞ lepszÂą jakoÂściÂą Âżycia to czêœÌ spisku.

RtĂŞĂŚ – skÂładnik timerosalu, ktĂłry jest skÂładnikiem szczepionek, ktĂłre sÂą skÂładnikiem autyzmu.

Sanepid – zbrodnicza organizacja, spadkobierczyni Waffen-SS; g³ówny jej cel to depopulacja Polski poprzez masowe i przymusowe wstrzykiwanie maÂłym, bezbronnym dzieciom toksyn.

Spisek – i wszystko jasne, po co dalej cokolwiek tÂłumaczyĂŚ?

Toksyna – kaÂżdy skÂładnik szczepionki, nie waÂżne jak dobrze przebadany i nie waÂżne jak dÂługo stosowany w farmacji; im bardziej jego nazwa jest trudniejsza do wymĂłwienia i zapamiĂŞtania, tym bardziej jest on toksyczny; dla zwiĂŞkszenia dziaÂłania efektu propagandowego dodawaj przedrostek neuro- (neurotoksyna), bĂŞdziesz brzmiaÂł jak uczony i na pewno wystraszysz nie jednÂą mamĂŞ w dyskusji internetowej.

Uniwersytet – za drogi i trzeba siĂŞ uczyĂŚ; lepiej pĂłjœÌ do Google.

Wirus – chyba wywoÂłuje choroby, ale najlepiej je przejœÌ naturalnie, broĂą BoÂże nie szczepiĂŚ; jeœÌ duÂżo czosnku, cytryny i cebuli, bo zaczynajÂą siĂŞ na literĂŞ “c” jak witamina C.

Youtube – coÂś jak Proceedings of the National Academy of Sciences albo The Lancet tylko, Âże bardziej obiektywne i wiarygodne.

ZaleÂżny naukowiec – przeciwieĂąstwo niezaleÂżnego naukowca; jako Âże pieniÂąde za publikowanie w Nature czy innym the Lancet nie starczajÂą na opÂłacenie rachunkĂłw i rat kredytu zaleÂżny naukowiec dorabia faÂłszowaniem danych na zamĂłwienie przemysÂłu farmaceutycznego i chemicznego; spiskowiec.

sÂłowniczek pochodzi stÂąd:
http://modnebzdury.wordpress.com/
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2009, 18:58:57 wysłane przez Val Dee » Zapisane
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #319 : Listopad 26, 2009, 19:14:18 »

Val Dee Chichot ÂŚwietny sÂłownik! PodpisujĂŞ siĂŞ obiema rĂŞkoma pod nim MrugniĂŞcie
Jak jeszcze powstanie piosenka bĂŞdÂąca zaprzeczeniem "No vaccine", to juÂż w ogĂłle przestanĂŞ czuĂŚ siĂŞ osamotniona.
Co Ty na to, Âżeby zrobiĂŚ coÂś twĂłrczego i zabraĂŚ siĂŞ za napisanie do niej tekstu i nagranie? UmieÂścimy na YT jako odpowiedÂź do w/w Chichot

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #320 : Listopad 26, 2009, 19:52:34 »

Val Dee Chichot ÂŚwietny sÂłownik! PodpisujĂŞ siĂŞ obiema rĂŞkoma pod nim MrugniĂŞcie
Jak jeszcze powstanie piosenka bĂŞdÂąca zaprzeczeniem "No vaccine", to juÂż w ogĂłle przestanĂŞ czuĂŚ siĂŞ osamotniona.
Co Ty na to, Âżeby zrobiĂŚ coÂś twĂłrczego i zabraĂŚ siĂŞ za napisanie do niej tekstu i nagranie? UmieÂścimy na YT jako odpowiedÂź do w/w Chichot

Cha - ja muzykalnie uzdolniony nie jestem wiĂŞc nie wiem czy byÂłby z tego jakiÂś hit JĂŞzyk

A ciekawy artykuÂł o szczepieniach jest teÂż tu:

Szczepionki niezgody
Aleksandra StanisÂławska 21-11-2009, ostatnia aktualizacja 21-11-2009 14:00

SzczepiĂŚ siĂŞ przeciwko nowej grypie czy nie? NaprĂŞdce przygotowane szczepionki mogÂą byĂŚ nieskuteczne albo groÂźniejsze od samej choroby – twierdzÂą sceptycy. Bez szczepionek wiele osĂłb umrze – oponujÂą inni
ÂźrĂłdÂło: AP

* WiĂŞksze korzyÂści niÂż zagroÂżenia

Kiedy w Meksyku na now¹ grypê zaczêli umieraÌ ludzie, œwiat wpad³ w panikê. Zarazek b³yskawicznie zawêdrowa³ do innych krajów, a Œwiatowa Organizacja Zdrowia (WHO) równie szybko og³osi³a pandemiê. Okaza³o siê, ¿e w wielu aspektach nowy wirus zachowuje siê inaczej ni¿ grypa sezonowa: u jednej osoby mo¿e zaledwie pogorszyÌ samopoczucie, u innej wywo³aÌ b³yskawicznie postêpuj¹c¹ œmierteln¹ niewydolnoœÌ oddechow¹.

Podczas gdy jedni straszyli zarazÂą na niespotykanÂą skalĂŞ, inni uspokajali, twierdzÂąc, Âże to tylko przeziĂŞbienie, ktĂłrego nie ma siĂŞ co baĂŚ. Ale zaszczepiĂŚ siĂŞ i tak warto, bo to jedyny sposĂłb ochrony przed pandemiÂą.

MĂŞtlik w gÂłowach, jaki powstaÂł w ciÂągu ostatnich miesiĂŞcy, z dnia na dzieĂą siĂŞ potĂŞguje. No bo skoro to tylko przeziĂŞbienie, to po co szczepiĂŚ? Jak mamy zaufaĂŚ poÂśpiesznie wypuszczonym na rynek szczepionkom, ktĂłrych byĂŚ moÂże wcale nie potrzebujemy? KomuÂś przecieÂż (w domyÂśle: firmom farmaceutycznym) mogÂło zaleÂżeĂŚ na wzbudzeniu paniki, ktĂłra napĂŞdziÂłaby sprzedaÂż sÂłabo przetestowanych, Âśmiertelnie niebezpiecznych szczepionek przeraÂżonym rzÂądom.

Szczepienia to chyba najwiĂŞksza – obok antybiotykĂłw – zdobycz medycyny. DziĂŞki nim udaÂło siĂŞ wyeliminowaĂŚ choroby, ktĂłre nĂŞkaÂły ludzkoœÌ od tysiĂŞcy lat.

Co siĂŞ dzieje, kiedy spoÂłeczeĂąstwa niemajÂące kontaktu z danym patogenem zaatakuje Âśmiertelnie groÂźna epidemia? Scenariusz jest brutalny, a znamy go chociaÂżby z historii podboju obu Ameryk. Przywleczone przez EuropejczykĂłw zarazki czĂŞstokroĂŚ sprawiaÂły, Âże starcia zbrojne nie byÂły juÂż potrzebne. O zwyciĂŞstwie konkwistadorĂłw w Meksyku zadecydowaÂła ospa zawleczona tam w 1520 roku. W krĂłtkim czasie mogÂła umrzeĂŚ poÂłowa z 20-milionowej populacji AztekĂłw. Na przybyszach z Europy ospa nie robiÂła jednak wiĂŞkszego wraÂżenia. Dlaczego?

Mechanizm radzenia sobie z infekcjÂą doskonaliÂł siĂŞ u HiszpanĂłw od setek lat. Kiedy ospa uderzaÂła, ludzie albo umierali, albo siĂŞ uodparniali. I tak do nastĂŞpnego razu, kiedy zaraza znĂłw atakowaÂła mÂłodsze, bardziej wraÂżliwe na infekcjĂŞ pokolenie. W koĂącu jednak spoÂłeczeĂąstwa czĂŞsto nawiedzane przez epidemie w duÂżej mierze uodparniaÂły siĂŞ na nie.

Wredny typ A

Ostateczny kres epidemiom ospy poÂłoÂżyÂła szczepionka wynaleziona w 1796 roku przez Edwarda Jennera. Lekarz ten utarÂł na proszek pĂŞcherzyki ospowe pobrane od cielÂąt cierpiÂących na lÂżejszÂą postaĂŚ tej infekcji (ospĂŞ krowiankĂŞ) i podaÂł je oÂśmioletniemu synowi biednego farmera. NastĂŞpnie chÂłopiec zostaÂł przez Jennera zaraÂżony prawdziwÂą czarnÂą ospÂą, na ktĂłrÂą nie zachorowaÂł. W ten sposĂłb odkryty zostaÂł mechanizm uodpornienia poprzez szczepienia. W 1980 roku ÂŚwiatowa Organizacja Zdrowia ogÂłosiÂła kres ospy na Ziemi. DziĂŞki szczepionkom dzieci nie chorujÂą dziÂś na Heinego-Medina, odrĂŞ czy krztusiec.

Ze szczepieniami na grypê nie jest ju¿ niestety tak ró¿owo. Typ A, z jakim mamy obecnie do czynienia, wci¹¿ nas przechytrza. To on najczêœciej powoduje epidemie i pandemie, które pojawiaj¹ siê na Ziemi co kilkadziesi¹t lat. Nie potrafimy im skutecznie przeciwdzia³aÌ. Dzieje siê tak dlatego, ¿e grypa ta doœÌ szybko zmienia strukturê bia³kow¹ swojej otoczki, dziêki czemu przeciwcia³a osób, które ju¿ raz na ni¹ chorowa³y, nie potrafi¹ rozpoznaÌ nowego szczepu wirusa jako zagro¿enia.

SÂą jednak wyjÂątki. W naszych organizmach kr¹¿¹ przeciwciaÂła‚ ktĂłre krzyÂżowo reagujÂą z ró¿nymi mutacjami wirusa. Oznacza to‚ Âże jeÂśli kilka lat temu pojawiÂł siĂŞ akurat ten typ grypy‚ to mamy dziÂś na niego ÂśladowÂą odpornoœÌ. Tak byÂło prawdopodobnie podczas pandemii w 1957 roku wywoÂłanej rĂłwnieÂż przez wirusa H1N1. Osoby, ktĂłre zetknĂŞÂły siĂŞ wĂłwczas z zarazkiem, mogÂą byĂŚ uodpornione na ÂświĂąskÂą grypĂŞ – twierdzÂą australijscy naukowcy w raporcie opublikowanym w tym roku w piÂśmie „New England Journal of Medicine”. Takiej odpornoÂści niestety nie majÂą ludzie poniÂżej 50. roku Âżycia, dlatego to oni najczĂŞÂściej zapadajÂą na najciĂŞÂższÂą postaĂŚ choroby. ÂŚmiertelnoœÌ nowej grypy jest obecnie szacowana na jeden zgon na piĂŞĂŚ tysiĂŞcy zachorowaĂą.

Szczepionka inna i podobna

Pocz¹wszy od 1945 roku, kiedy opracowano pierwsz¹ szczepionkê przeciw grypie, naukowcy s¹ zawsze o krok za wirusem. Próbuj¹ przewidzieÌ, które odmiany zaatakuj¹ najsilniej w kolejnym sezonie, i stworzyÌ odpowiednie preparaty. Zazwyczaj zawieraj¹ one kilka ró¿nych szczepów wirusa. Szczepionka przeciw œwiùskiej grypie jest inna, bo kryje siê w niej tylko pojedynczy szczep. Jednak pod ka¿dym innym wzglêdem preparat ten nie ró¿ni siê od szczepionek sezonowych, wykorzystywanych co roku w sezonie grypowym.

– Badania kontynuowane po zarejestrowaniu tych szczepionek wykazujÂą, Âże juÂż jedna dawka znakomicie stymuluje odpornoœÌ – mĂłwi dr PaweÂł Grzesiowski, kierownik ZakÂładu Profilaktyki ZakaÂżeĂą i ZakaÂżeĂą Szpitalnych w Narodowym Instytucie LekĂłw. – Dlatego ÂŚwiatowa Organizacja Zdrowia zarekomendowaÂła jednodawkowy schemat szczepieĂą.

Dwie z dopuszczonych w Europie szczepionek przeciw ÂświĂąskiej grypie – Focetria i Pandemrix – zawierajÂą sztucznie otrzymanego wirusa z biaÂłkami pandemicznymi, trzeci – Celvapan – kryje w sobie caÂłego zabitego wirusa pandemicznego, ktĂłry jest hodowany nie w kurzych zarodkach, ale w komĂłrkach pochodzÂących od ssakĂłw. DziĂŞki temu maleje ryzyko alergii u osĂłb uczulonych na biaÂłko kurze.

OprĂłcz tego w szczepionkach znajduje siĂŞ szereg substancji pomocniczych czy konserwujÂących. I to o nie toczy siĂŞ prawdziwa batalia medialna.

Kontrowersyjna rtĂŞĂŚ

Focetria i Pandemrix, wyprodukowane w niemal identyczny sposĂłb, zawierajÂą rtĂŞĂŚ kryjÂącÂą siĂŞ w zwiÂązku o nazwie tiomersal (lub thimerosal). Jest to substancja bakteriobĂłjcza i grzybobĂłjcza dodawana standardowo do wiĂŞkszoÂści szczepionek przeciw grypie sezonowej. Nie zawiera jej Celvapan.

HasÂło „rtĂŞĂŚ” juÂż samo w sobie dziaÂła jak wystrzaÂł ostrzegawczy.

– Producenci nie podajÂą, ile dokÂładnie jest tej rtĂŞci w szczepionkach, i to jest mocno podejrzane – mĂłwi prof. Maria Dorota Majewska z ZakÂładu Farmakologii Instytutu Psychiatrii i Neurologii w Warszawie. Badaczka ta rozpĂŞtaÂła ostatnio gÂłoÂśnÂą dyskusjĂŞ na temat dodatkĂłw do szczepionek. Jednym z koronnych argumentĂłw jest szkodliwoœÌ obecnych w nich zwiÂązkĂłw rtĂŞci.

Tymczasem na stronie internetowej Europejskiej Agencji Leków mo¿na ³atwo znaleŸÌ informacjê o tym, ¿e Focetria (tylko w opakowaniu wielodawkowym) i Pandemrix zawieraj¹ po 5 mikrogramów tiomersalu na dawkê.

– RtĂŞĂŚ jest jednÂą z najbardziej neurotoksycznych substancji, bowiem kumuluje siĂŞ w mĂłzgu – kontynuuje prof. Majewska. – Jej toksycznoœÌ jest znacznie wiĂŞksza w odniesieniu do noworodkĂłw i niemowlÂąt, ktĂłrym w Polsce podaje siĂŞ m.in. zawierajÂące jÂą szczepionki przeciw ¿ó³taczce typu B i niektĂłre preparaty skojarzone przeciwko bÂłonicy, tĂŞÂżcowi i krztuÂścowi. DokÂładanie jeszcze jednej szczepionki z rtĂŞciÂą wzmaga szkodliwy wpÂływ tego pierwiastka na organizm.

Szkodliwoœci rtêci nie da siê zaprzeczyÌ. Jednak, po pierwsze, szczepionki przeciw grypie nie wolno podawaÌ dzieciom poni¿ej szóstego miesi¹ca ¿ycia. Po drugie, w preparatach znajduje siê znikoma iloœÌ tego pierwiastka.

– W puszce tuĂączyka jest wiĂŞcej rtĂŞci niÂż w jednej szczepionce – ucina dr Grzesiowski. Pierwiastek ten dostaje siĂŞ do naszych organizmĂłw wtedy, gdy zjadamy ryby morskie, ale teÂż poprzez stare plomby z amalgamatu. RtĂŞĂŚ zawarta w szczepionce przeciw grypie jest dla dorosÂłego czÂłowieka mniej szkodliwa niÂż u¿¹dlenie osy. Na dzieci preparat podziaÂła nieco silniej, ale wedÂług specjalistĂłw z ZakÂładu Epidemiologii PaĂąstwowego ZakÂładu Higieny w Warszawie ten wpÂływ wci¹¿ pozostaje nieszkodliwy, co potwierdzajÂą m.in. badania wÂłoskich naukowcĂłw opublikowane w tym roku w piÂśmie „Pediatrics”.

Podejrzany skwalen

Drug¹ sporn¹ spraw¹ s¹ u¿ywane w Focetrii i Pandemriksie adiuwanty, czyli substancje wzmacniaj¹ce odpowiedŸ immunologiczn¹ organizmu. PodejrzliwoœÌ budzi fakt, i¿ preparatów z adiuwantami nie wolno podawaÌ kobietom ciê¿arnym, a ponadto do obrotu przez amerykaùsk¹ Agencjê ds. ¯ywnoœci i Leków zosta³y dopuszczone wy³¹cznie te szczepionki przeciw grypie, które adiuwantów nie zawieraj¹.

Adiuwanty nie s¹ z³em wcielonym. Œwiatowa Organizacja Zdrowia zaapelowa³a do producentów o dodawanie ich, bo dziêki temu mo¿na a¿ czterokrotnie zwiêkszyÌ wydajnoœÌ produkcji i szczepionki trafi¹ do wiêkszej liczby ludzi. W dopuszczonych w Europie szczepionkach przeciw grypie u¿ywa siê w tym celu skwalenu. Jest to zwi¹zek naturalnie wystêpuj¹cy w ludzkim organizmie, przetwarzany m.in. w cholesterol. Focetria i Pandemrix zawieraj¹ oko³o 10 miligramów tej substancji, nie ma jej natomiast w Celvapanie.

– Nadmiar skwalenu moÂże spowodowaĂŚ rozwĂłj chorĂłb autoimmunologicznych – twierdzi prof. Majewska. – Organizm wytwarza przeciw niemu przeciwciaÂła, ktĂłre mogÂą atakowaĂŚ nasze wÂłasne komĂłrki. Z tego rozwijajÂą siĂŞ schorzenia typu reumatycznego czy neurologicznego.

Jako dowĂłd badaczka przytacza przypadek szczepieĂą przeciw wÂąglikowi zaaplikowanych ÂżoÂłnierzom amerykaĂąskim przed wojnÂą w Zatoce Perskiej, ktĂłre miaÂły wywoÂłaĂŚ u nich rozlegÂłe problemy zdrowotne. O winie skwalenu ÂświadczyĂŚ miaÂły wykryte u ÂżoÂłnierzy przeciwciaÂła na ten zwiÂązek. O tym, jak silna jest ta pogÂłoska, Âświadczy fakt zamieszczenia sprostowania na stronie WHO. Czytamy tam: „Skwalen nie zostaÂł dodany do szczepionek zaaplikowanych weteranom wojny w Zatoce [...]. Przeprowadzono badania z udziaÂłem niemowlÂąt i noworodkĂłw nad szczepionkami zawierajÂącymi skwalen, ktĂłre nie wykazaÂły Âżadnych wÂątpliwoÂści co do ich bezpieczeĂąstwa”. WHO dodaje, Âże szczepionki ze skwalenem sÂą stosowane w Europie od 13 lat, w czasie ktĂłrych zuÂżyto kilkadziesiÂąt milionĂłw ampuÂłek, nie odnotowujÂąc przy tym powaÂżniejszych skutkĂłw ubocznych.

– Skwalen jest naturalnie wystĂŞpujÂącym zwiÂązkiem tÂłuszczowym, obecnym w roÂślinach, oleju z ryb, oliwie z oliwek. Nie ma dowodĂłw na szkodliwoœÌ tego zwiÂązku zawartego w szczepionkach. ÂŻadne adiuwanty w zarejestrowanych szczepionkach nie sÂą szkodliwe. Gdyby byÂły, nie otrzymaÂłyby dopuszczenia do rejestracji – mĂłwi dr Grzesiowski.

Do zamieszania wokó³ wiarygodnoœci szczepionek dok³adaj¹ siê i sami producenci, którzy zwietrzyli interes ¿ycia. Œwiat³o dzienne ujrza³ niedawno kontrakt zawarty pomiêdzy francuskim Ministerstwem Zdrowia a GlaxoSmithKline, wytwórc¹ Pandemriksu, w którym to dokumencie firma zastrzeg³a sobie, ¿e za ewentualne skutki uboczne wywo³ane przez szczepionkê odpowiedzialnoœÌ poniesie francuski rz¹d.

To zdecydowanie nie budzi zaufania i jeszcze bardziej opóŸnia termin akceptacji którejœ ze szczepionek przez nasze Ministerstwo Zdrowia.

– Podawanie szczepionek przeciw grypie ma sens przed sezonem grypowym, od wrzeÂśnia do grudnia – mĂłwi dr Grzesiowski. – Nie inaczej jest w tym sezonie. NaleÂży jednak podkreÂśliĂŚ, Âże nawet póŸniejsze szczepienia majÂą pewien zakres ochronny wobec tych osĂłb, ktĂłre nie zachorowaÂły.

A przecieÂż na uzyskanie peÂłnej odpornoÂści po zaszczepieniu potrzebujemy trzech – czterech tygodni. Co siĂŞ stanie, jeÂśli w tym czasie zetkniemy siĂŞ z wirusem A/H1N1? W pierwszym tygodniu zapewne zachorujemy na grypĂŞ, w drugim czĂŞÂściowa ochrona moÂże zmniejszyĂŚ u nas objawy. Po tym czasie szczepionka powinna juÂż zadziaÂłaĂŚ. Tylko ile jeszcze moÂżemy na niÂą czekaĂŚ?

DziĂŞkujĂŞ prof. Andrzejowi Mycowi za pomoc w napisaniu artykuÂłu

link:
http://www.rp.pl/artykul/2,395030.html
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2009, 19:53:17 wysłane przez Val Dee » Zapisane
Barbarax
Gość
« Odpowiedz #321 : Listopad 26, 2009, 20:05:01 »

Janneth, nie musisz pisaĂŚ tekstĂłw piosenek, bo i tak "wspaniale tworzysz".
A to dla Ciebie:
http://www.vismaya-maitreya.pl/zakryte_zagadki_tomasz_lis_na_zywo_-_23_11_2009_lektor_pl_video.html
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #322 : Listopad 27, 2009, 08:53:05 »

Media: nowa grypa to farsa? Sensacyjne wyniki śledztwa
Koncerny te zarabiają ogromne pieniądze na sprzedaży preparatów przeciwko grypie.

- Zaniepokojenie wywołuje fakt, że wielu naukowców, zasiadających w różnych komitetach WHO, przedstawia się jako niezależni eksperci, a w istocie figurują na liście płac farmaceutycznych gigantów - mówi profesor epidemiologii Tom Jefferson, badacz z Cochrane Center w Rzymie. Naukowiec podkreśla, że choć naturalne środki zaradcze przeciw grypie, jak higiena i częste mycie rąk, mogą być skuteczniejsze, to w dokumentach WHO wspomina się o tym zaledwie kilka razy, podczas gdy o szczepionkach kilkadziesiąt.

O śledztwie duńskich dziennikarzy pisze rosyjski dziennik "Nowye Izviestia". Gazeta wyjaśnia, że wielu naukowców pracujących w WHO, ukrywa fakt otrzymywania pieniędzy od światowych gigantów farmaceutycznych.

Czytaj w OnetBiznes: Komu opłaca się grypa?

Jak uważają pytani przez duńską gazetę specjaliści, przyczyną przesadzonej reakcji WHO na wirusa A/H1N1 jest udana kampania PR-owska przeprowadzona przez ekspertów organizacji. Niektórzy z nich są pracownikami kompanii farmaceutycznych.

Światowa Organizacja Zdrowia ogłosiła stan pandemii pod naciskiem grupy ekspertów, na czele której stoi Albert Osterhaus wirusolog z Erasmus Medical Center w Rotterdamie. Holenderski rząd prowadzi dochodzenie ws. jego działalności, ponieważ okazało się, że otrzymuje on pieniądze od kilku firm farmaceutycznych produkujących szczepionkę na nową grypę.

=============================

Popularny lek do zwalczania świńskiej grypy Tamiflu, szkodzi dzieciom bardziej niż pomaga. Tak podaje Sky News powołując się na najnowsze badania.

Brytyjska prasa podała informacje, ze Tamiflu powoduje u dzieci poddanych kuracji: bezsenność, koszmary, zmęczenie, bóle brzucha. Jak donosi Sky News Tamiflu nie działa, gdy dzieci chorują na ostra astmę lub infekcje ucha.

Dowiedziono, ze lek podawany dzieciom poniżej 12 roku życia może doprowadzić do ich odwodnienia. W wielu przypadkach Tamiflu wywołuje ostre wymioty.

Zdaniem naukowców lek nie powinien być podawany osobom, u których nie wystąpiły poważne objawy wirusa A-H1N1.

W Wielkiej Brytanii tygodniowo odnotowuje się 100 tys. nowych przypadków zachorowań na świńską grypę. Odradza się chorym zgłaszania się do szpitala. Lekarze nie chcą, aby chorzy przychodzili nawet do przychodni. Jeśli ktoś uważna, ze ma grypę dostanie paczkę z lekiem Tamiflu do domu.

Władze chcą w ten sposób zatrzymać chorych w domu, by nie pomnażali kolejnych zachorowań. Jeżeli chodzi o naukę, to niektóre szkoły już stoją przed perspektywa zamknięcia tuż po początku roku szkolnego.

Brytyjka BBC dostała polecenie, by przygotować specjalny kanał edukacyjny dla chorych na grypę dzieci.

Scaliłem posty
Darek

« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2009, 12:24:12 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
komandos040
Gość
« Odpowiedz #323 : Listopad 27, 2009, 09:06:43 »

To ostatnie juÂż podrygi farmakologii -chemicznej.
Czas bĂŞdzie wkrĂłtce uznaĂŚ medycynĂŞ "naturalnÂą" za priorytet.UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #324 : Listopad 28, 2009, 00:32:27 »

To ostatnie juÂż podrygi farmakologii -chemicznej.
Akurat .
Nie doceniasz bezdennej g³upoty ludzkiej przyjacielu, a to jedna z dwóch rzeczy, które Einstein uzna³ za nieskoùczone (choÌ co do Wszechœwiata to dopuszcza³ mo¿liwoœÌ pomy³ki ). Te miliony much , które uwa¿aj¹ , ¿e w³adza nie mo¿e siê myliÌ ,które teraz siê szczepi¹ gównem bêd¹ chorowaÌ, bêd¹ coraz s³absi, bezsilni, zchorowani, ale mimo to dalej bêd¹ wierzyÌ swojej "gównianej" medycynie oraz œlepej w³adzy.
Nadzieja w tym, Âże Ty , ja i paru innych rozsÂądnych ludzi stanie siĂŞ dziĂŞki tej  "pandemii idiotyzmu" odpornych na manipulacje, nadzieja jest, Âże od nas zarazi siĂŞ wirusem rozsÂądku  wielu innych ludzi i nadzieja w tym, Âże na ten wirus nikt nie wymyÂśliÂł skutecznej szczepionki. Niech wybuchnie pandemia rozsÂądku.
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2009, 00:32:59 wysłane przez east » Zapisane
Strony: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: