Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #50 : Sierpień 19, 2009, 02:48:14 » |
|
PosÂłuchajcie logiki tych wypowiedzi i wyciÂągnijcie swoje wÂłasne wnioski : Pani profesor mĂłwi: ( Instytut Neurologii i Pediatrii ) Nie wspomnĂŞ, Âże profesorowie w instytutach, to nie wyizolowana grupa ludzi, tylko Ci ludzie siĂŞ nawzajem kontaktujÂą, wymieniajÂą siĂŞ wzajemnie wiedzÂą, konsultujÂą. Pani profesor : 1.43 : 2.50 WedÂług danych AmerykaĂąskiego Centrum Kontroli ChorĂłb, ktĂłra rejestruje wÂłaÂśnie przypadki powikÂłaĂą poszczepiennych wynika: 9 -90 tys. powikÂłaĂą w tym: 6-60 tys.zgonĂłw niemowlÂąt, oraz : 9 razy czĂŞÂściej upoÂśledzenie umysÂłowe. A co mĂłwi teraz ten lekarz (pediatra ), a raczej ta lekarzyna, bo do prawadziwego lekarza (profesora ) to jej jeszcze chyba jak stÂąd do nieba, ktĂłra jeszcze prĂłbuje kÂłamaĂŚ, Âże przeglÂądneÂła milion prac - oczywiÂście jest to typowa manipulacja sÂłowna, aby w ten sposĂłb podkreÂśliĂŚ swoje racje. 2 .54 : 3.17 Nigdy tego nie wykazano, przejrzaÂłam milion prac ! A wiĂŞc zaprzecza wszystkiemu co piĂŞĂŚ sekund wczeÂśniej powiedziaÂła p.profesor. A teraz Wam powiem jak to wyglÂąda po stronie ludzi myÂślÂących, lub moÂże po stronie tzw. prawdziwego, a nie pseudonaukowego Âświata naukowego, bo wiem jaki majÂą oni stosunek do takich lekarzyn jak ta z tego wywiadu. Poprostu nie sÂłuchajÂą takich ludzi, dlatego, Âże liczy siĂŞ przede wszystkim dorobek naukowy , doÂświadczenie, liczÂą siĂŞ lata pracy, a to Âże jakiÂś lekarzyna powie ludziom, Âże przejrzaÂł milion prac to brzmi jak beÂłkot. Miejsce takich ludzi jak ta caÂła pani pediatra jest w wiejskich oÂśrodkach zdrowia - tam najlepiej siĂŞ sprawdzajÂą. Pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2009, 08:35:21 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #51 : Sierpień 19, 2009, 11:37:46 » |
|
Co tu komentowaĂŚ.... Jaka jest alternatywa dla szczepionek?
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2009, 14:20:06 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
Linda
Gość
|
 |
« Odpowiedz #52 : Sierpień 19, 2009, 14:52:42 » |
|
 Kiedy siê czyta takie posty to ca³a praca nad soba bierze w ³eb....  A co mówi teraz ten lekarz (pediatra ), a raczej ta lekarzyna, bo do prawadziwego lekarza (profesora ) to jej jeszcze chyba jak st¹d do nieba, która jeszcze próbuje k³amaÌ, ¿e przegl¹dne³a milion prac - oczywiœcie jest to typowa manipulacja s³owna, aby w ten sposób podkreœliÌ swoje racje. Jak mozesz tak wyzywaÌ ludzi?..Kim ty jesteœ...Jedyn¹ win¹ tej pani jest to ,¿e siê z ni¹ nie zgadzasz.Ja tez sie z nia nie zgadzam ,ale nie przysz³o mi do g³owy , by tak j¹ z tego powodu obrazaÌ.Lekarzyna..?A ja s³ysza³am ,ze wyk³adowca akademicki..?Ty nie s³ysza³aeœ? Masz racjê ,to typowa manipulacja s³owna...tylko w twoim wykonaniu. Miejsce takich ludzi jak ta ca³a pani pediatra jest w wiejskich oœrodkach zdrowia - tam najlepiej siê sprawdzaj¹. Pozdrawiam Kogo teraz próbujesz obraziÌ..? Tysiace lekarzy ,którzy pracuj¹ na wsi ,czy ludzi korzystajacych z ich pomocy? A teraz Wam powiem jak to wygl¹da po stronie ludzi myœl¹cych, lub mo¿e po stronie tzw. prawdziwego, a nie pseudonaukowego œwiata naukowego, bo wiem jaki maj¹ oni stosunek do takich lekarzyn jak ta z tego wywiadu. Poprostu nie s³uchaj¹ takich ludzi, dlatego, ¿e liczy siê przede wszystkim dorobek naukowy Wyla³es ju¿ tyle zawisci....proponujê przeczytaj swoje posty jeszcze raz...Jeden przeczy drugiemu....jesli chodzi o dorobek naukowy...to ta pani mówi³a o dwudziestu latach pracy... Mysle sobie,¿e dostêp do róznych informacji w necie ,nie zawsze s³uzy naszemu rozwojowi....czasem moze byÌ nawet grozny... :)S³yszeliœcie o Towarzystwie P³askiej Ziemi? Wed³ug nich ziemie jest p³aska ,a s³once i ksiezyc kraz¹ wokó³ niej .Maja na to swoje argumenty... http://pl.wikipedia.org/wiki/Towarzystwo_P%C5%82askiej_ZiemiProponuje wiec patrzec na te sprawy, bez tego typu emocji ,które naprawdê szkodz¹.Nic nie jest przes¹dzone... Rzad czeski odmówi³ przeciez zakupu szczepionek...wolê myœlec ,¿e u nas bêdzie podobnie...  : http://www.ceskenoviny.cz/ekologie/
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2009, 15:06:29 wysłane przez Linda »
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #53 : Sierpień 19, 2009, 20:10:01 » |
|
T³umaczenie:(...) Reptilianie skierowali du¿y, wydr¹¿ony obiekt na ziemsk¹ orbitê, aby rozpocz¹Ì proces kolonizacji. Obiekt ten nazywamy obecnie Ksiê¿ycem. Konwencjonalna nauka uwa¿a Ksiê¿yc za twór naturalny, a jednak jest to jedyny znany w kosmosie obiekt, który nie wiruje wokó³ w³asnej osi. Ksiê¿yc jest zwrócony ku Ziemi zawsze jedn¹ stron¹, utrzymuj¹c sw¹ drug¹ stronê w ca³kowitych ciemnoœciach. Rezonans dŸwiêkowy wys³any ku powierzchni Ksiê¿yca daje nam stukot detonacyjny (pinging noise) w³aœciwy dla obiektu pustego w œrodku. Gdyby Ksiê¿yc by³ lity, to otrzymalibyœmy têpy lub g³uchy odg³os. Ksiê¿yc jest pusty. (...)" http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=362.msg1184#msg1184
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2009, 20:53:45 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #54 : Sierpień 19, 2009, 20:22:22 » |
|
Jak mozesz tak wyzywaĂŚ ludzi?..Kim ty jesteÂś...JedynÂą winÂą tej pani jest to ,Âże siĂŞ z niÂą nie zgadzasz.Ja tez sie z nia nie zgadzam ,ale nie przyszÂło mi do gÂłowy , by tak jÂą z tego powodu obrazaĂŚ.Lekarzyna..?A ja sÂłyszaÂłam ,ze wykÂładowca akademicki..?Ty nie sÂłyszaÂłaeÂś? Masz racjĂŞ ,to typowa manipulacja sÂłowna...tylko w twoim wykonaniu. Rozumiem, Âże gdyby powiedziaÂł, Âże tej pani potrzebna jest wizyta u psychiatry to wszystko byÂłoby ok i nie miaÂłabyÂś zastrzeÂżeĂą, tak?
|
|
|
|
|
|
|
Linda
Gość
|
 |
« Odpowiedz #55 : Sierpień 19, 2009, 20:53:46 » |
|
 SprawĂŞ uzycia sÂłowa "psychiatra tÂłumaczyÂłam juz..jedni zrozumieli i bez tego ..inni nie.TÂłumacze jeeszcze raz...miaÂło pokazac absurdalnosc tej teori wedÂług mnie...na siÂłe prĂłbowaÂłam sobie wytÂłumaczyc ,Âże moze Silver ma racjĂŞ ,ze sie tak wzburzyÂł...,ze moze nie powinnam tego sÂłowa uzyc..ale teraz ..po tym jak on obraza ludzi na lewo i prawo ....ÂżaÂłuje tylko straconego czasu... Szkoda ,ze na tym forum tylko panie maja odwage krytykowac podobne sytuÂłacje....NaprawdĂŞ wedÂług ciebie tylko to w poscie Silvera godne jest komentarza? A moze utworzyc watek ..Dyskusja dla poczatkujacych..wtedy nie bedziemy naraÂżeni na podobne ataki...Mam wra zenie ,ze w niektĂłrych przypadkach ,ilosc postĂłw napisanych ma wiĂŞksze znaczenie niz ich tresc... Nie bez znaczenia jest tez tupet i poziom agresji autora..TeÂż wyznajesz zasade..."lepiej siĂŞ nienaraÂżac?..."  :)Bardziej bezpiecznie "ÂświeÂżaczkom" 
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2009, 21:03:04 wysłane przez Linda »
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #56 : Sierpień 19, 2009, 23:08:27 » |
|
T³umaczenie: (...) Reptilianie skierowali du¿y, wydr¹¿ony obiekt na ziemsk¹ orbitê, aby rozpocz¹Ì proces kolonizacji. Obiekt ten nazywamy obecnie Ksiê¿ycem. Konwencjonalna nauka uwa¿a Ksiê¿yc za twór naturalny, a jednak jest to jedyny znany w kosmosie obiekt, który nie wiruje wokó³ w³asnej osi. Ksiê¿yc jest zwrócony ku Ziemi zawsze jedn¹ stron¹, utrzymuj¹c sw¹ drug¹ stronê w ca³kowitych ciemnoœciach. Rezonans dŸwiêkowy wys³any ku powierzchni Ksiê¿yca daje nam stukot detonacyjny (pinging noise) w³aœciwy dla obiektu pustego w œrodku. Gdyby Ksiê¿yc by³ lity, to otrzymalibyœmy têpy lub g³uchy odg³os. Ksiê¿yc jest pusty. (...)"
Prawdopodobnie tak to byÂło. Zadziwia mnie jednak - ta ich technologia, ktĂłra pozwala im nawet umieszczaĂŚ takie obiekty jak KsiĂŞÂżyc. KiedyÂś analizowaÂłem ten temat energetycznie.Nie wiem czy prawdziwie, czy nie prawdziwie to odebraÂłem, ale chodziÂło im miĂŞdzy innymi o zwiekszĂŞnie pola grawitacji.PociÂągnĂŞÂło to zasobÂą zrĂłwno pozytywne jaki nagatwne skutki na Ziemii. Reptilianie sÂą bez wÂątpienia potĂŞgÂą technologicznÂą. PeÂłno ich wszĂŞdzie, a rodzaj kamuflarzu jaki stosujÂą jest trudny do uchwycenia. Ale majÂą oni chyba problem ÂświadomoÂściowy, czyli istnieje rozdzwiĂŞk pomiĂŞdzy ich rozwojem technologicznym, a ÂświadmoÂściÂą bytu, ÂświadomoÂściÂą istnienia zgodnym z zamysÂłym ''Ducha''. Ich problemem jest nieÂświadoma emocja walki i przetrwania. Ale to moim zdaniem problem, tych, ktĂłrzy ich zaprojektowali, Âże tacy sÂą. Niemniej uwaÂżam, Âże i tak wszystko skoĂączy siĂŞ happy endem. WszechÂświat jest doskonaÂły.MoÂżna by nawte rzec, Âże Reptilianie sÂą doskanali, tacy jacy sÂą. No, ale to takie tylko moje luÂźne refleksje.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2009, 23:14:05 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #57 : Sierpień 19, 2009, 23:14:52 » |
|
Ta grupa z rozbudowana technologia nie ma roblemu swiadomosciowego. Oni sa perfekcyjnie swiadomi i samoswiadomi siebie, oraz swoich planow. Oni maja problem z uczuciami z rozwojem przez uczucia.Kiedys dawno temu odzielili je od siebie by rozwijac wylacznie logike , a teraz jest problem ze stosowaniem wiedzy osiagnietej dzieki lewj polkuli , gdyz nie ma harmoni miedzy polkulami oraz sercem i glowa. Musza sobie poradzic przed 2012, ich problem. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #58 : Sierpień 19, 2009, 23:21:19 » |
|
Ta grupa z rozbudowana technologia nie ma roblemu swiadomosciowego. Oni sa perfekcyjnie swiadomi i samoswiadomi siebie, oraz swoich planow. Oni maja problem z uczuciami z rozwojem przez uczucia.Kiedys dawno temu odzielili je od siebie by rozwijac wylacznie logike , a teraz jest problem ze stosowaniem wiedzy osiagnietej dzieki lewj polkuli , gdyz nie ma harmoni miedzy polkulami oraz sercem i glowa. Musza sobie poradzic przed 2012, ich problem.
Mia³em tu na myœli raczej œwiadomoœÌ wy¿szych uczuÌ, czyli tych jak to siê mówi wprost p³yn¹cych z serca. Podpieram siê w tym momencie twierdzniem, ¿e istota œwiadoma, czyli samoœwiadoma nigdy nie rani nikogi i niczego. A z t¹ w³aœnie œwiadomoœci¹, to oni chyba raczej maj¹ problem. Nie wiem na ile siê myli lub mówi prawdê Credo Mutwa, ale wnioski z jego wypowiedzi sk³aniaj¹ do napisania scenariusza, ¿e nie s¹ oni wpe³ni œwiadomi.Oni s¹ œwiadomi, ale wokól swojego egocentrycznego aspektu istnienia i tak bym to uj¹³.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2009, 23:23:41 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #59 : Sierpień 19, 2009, 23:25:17 » |
|
Kazdy jest egocentryczny w swoim istnieniu , to normalne. Chodzi tylko o to by energia , ktora posiada ogrzewal , nie oziebial otoczenie. to wszystko. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #60 : Sierpień 20, 2009, 08:08:56 » |
|
Ech Lindo, to¿ Silver wed³ug mnie u¿ywaj¹c s³owa "lekarzyna" chcia³ w³aœnie unaoczniÌ ignoranctwo i absurdalnoœÌ tez tej pani - wiêc zamys³ dok³adnie jak Twój. Ignoranctwo - bo ca³kowicie zla³a argumenty które minutê wczeœniej przytoczy³a profesor, absurdalnoœÌ w odniesieniu do mo¿liwoœci przeczytania miliona prac, a bycia g³uchym na fakty i badania.
|
|
|
|
|
|
|
Mobius
Gość
|
 |
« Odpowiedz #61 : Sierpień 20, 2009, 14:14:13 » |
|
UK: masowe groby dla ofiar grypy? Krematoria mogÂą dziaÂłaĂŚ non stop Ofiary ÂświĂąskiej grypy mogÂą byĂŚ pochowane w masowych grobach – podaje thelondonpaper.com. Jeden z dokumentĂłw Home Office przewiduje "groby dla duÂżej liczby niezidentyfikowanych osĂłb, wykopane mechaniczne z wyprzedzeniem, przeznaczone do efektywnego uÂżytkowania", a takÂże stworzenie "strefy licznych i ciÂągÂłych pochĂłwkĂłw". Rzecznik ministerstwa powiedziaÂł, Âże plany te, sÂą "moÂżliwoÂściÂą, a nie koniecznoÂściÂą", ale podkreÂśliÂł rĂłwnieÂż, Âże w kraju, masowe groby, powinny byĂŚ przewidziane, jeÂżeli zajdzie tak potrzeba. Masowe pochĂłwki to "najgorszy scenariusz", mĂłwiÂą planiÂści z ministerstwa. G³ównym celem tworzenia tego typu scenariuszy, jest zaktywizowanie lokalnych wÂładz w dziaÂłaniach na rzecz zapobiegania chorobie oraz przygotowania ich na ewentualne masowe wystÂąpienie wirusa. WÂładze Londynu ogÂłosiÂły, Âże w razie koniecznoÂści, krematoria bĂŞdÂą dziaÂłaÂły 24 godziny na dobĂŞ. W dokumencie Home Office przewidziano rĂłwnieÂż, Âże "pewne podstawowe usÂługi", Âświadczone przez wÂładze koÂścielne, bĂŞdÂą musiaÂły byĂŚ Âświadczone przez caÂły tydzieĂą. KsiĂŞÂża bĂŞdÂą musieli radziĂŚ sobie z du¿¹ liczbÂą pogrzebĂłw. WÂładze przewidujÂą rĂłwnieÂż uÂżycie wszelkiego rodzaju chÂłodni, jako dodatkowego miejsca przechowywania zwÂłok. ZrĂłdÂło- http://wiadomosci.onet.pl/2028298,28350,wiadomosceu.html
|
|
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #62 : Sierpień 21, 2009, 12:00:26 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #63 : Sierpień 21, 2009, 14:55:49 » |
|
Ja bym zwrocila uwage na inny aspekt zwiazany z psami.One maja zupelnie inne pasmo widzenia, widza to czego normalnie ludzie nie widza. Sa w stanie odrozniac hologram od rzeczywistosci. Pewna informacja o ich mozliwosciach byla nam przekazana w filmie Terminator, tam psy odrozniaja ludzi od istot o idetycznym wygladzie jak ludzie. Czlowiek jeszcze, lub juz tego nie potrafi ( malo jest takich , ktorzy posiadaja ta mozliwosc ), tak wiec czipowanie psow moze miec zwiazek z energetycznym zaburzeniem ich mozliwosci odrozniania rzeczywistosci. Wystarczy tylko uruchomic pewne czestotliwosci , ktore wlacza blokade tej funkcji w psich czipach. Kiedys bardzo dawno temu czytalam ksiazke Innana, w ktorej rowniez byly opisane te psie mozliwosci. Obserwujcie swoje zwierzeta , a duzo sie dowiecie o nich i otoczeniu na , ktore reaguja i jak reaguja na co . Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2009, 20:40:00 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #64 : Sierpień 22, 2009, 20:14:05 » |
|
Rzad Francji odklada plany wprowadzenia stanu wyjÂątkowego “ÂświĂąskiej grypy”Opublikowano: 22.08.2009 | Kategoria: WiadomoÂści ze Âświata, Zdrowie  FRANCJA. Minister zdrowia Francji, Roselyne Bachelot powiedziaÂła, Âże rzÂąd zaniechaÂł planĂłw postawienia kraju w stan najwyÂższego poziomu pandemii z powodu “ÂświĂąskiej grypy”, ktĂłry miaÂł rozpocz¹Ì siĂŞ juÂż od wrzeÂśnia, mimo Âże dotychczas zanotowano tylko jeden przypadek Âśmiertelny. ... http://wolnemedia.net/?p=16809EDIT XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Grecy bĂŞdÂą zmuszani do podpisywania deklaracji, Âże przyjmujÂą szczepionkĂŞ dobrowolnie Opublikowano: 21.08.2009 | Kategoria: WiadomoÂści ze Âświata, Zdrowie ... http://wolnemedia.net/?tag=szczepionki-who************************************************* ByĂŚ moÂże juÂż byÂło to zamieszczane: WnieÂśmy pozew zbiorowy o oskarÂżenia kryminalne przeciwko WHO i firmom farmaceutycznym planujÂącym ludobĂłjstwo (aktualizacja) http://wolnemedia.net/?p=16194
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2009, 18:35:29 wysłane przez Dariusz »
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Symeon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #65 : Sierpień 25, 2009, 17:36:09 » |
|
Rząd USA nie ma złudzeń - umrze 90 tys. osób Wirus grypy H1N1 może doprowadzić do śmierci 90 tysięcy Amerykanów, głównie dzieci i młodych osób dorosłych, jeśli rozwinie się na jesień, tak jak spodziewają się eksperci. Takie ostrzeżenie pojawiło się w raporcie, który został właśnie opublikowany przez prezydenckich doradców w Stanach Zjednoczonych. (...)  Sekretarz ds. Zdrowia, Kathleen Sebelius, poinformowała, że jak dotychczas testy kliniczne szczepionki przeciwko H1N1 nie wskazują na występowanie szkodliwych efektów ubocznych, poza tymi, które występują przy innych szczepionkach przeciwko grypie. Nie będzie jednak formalnej decyzji o rozpoczęciu kampanii szczepień, dopóki testy te nie zostaną zakończone – powiedziała Sebelius. Ta decyzja należy do mnie – powiedziała sekretarz, podkreślając, że uczestnictwo w programie szczepień będzie całkowicie dobrowolne. Jak dodaje Sebelius, wśród najbardziej zagrożonych osób są kobiety w ciąży, pracownicy opieki zdrowotnej oraz rodzice lub opiekunowie dzieci poniżej szóstego miesiąca życia. Dorośli poniżej 65 roku z przewlekłymi chorobami, takimi jak astma, również bardziej narażeni są na zachorowanie na H1N1. (...) http://wiadomosci.onet.pl/2030903,441,item.html
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2009, 17:42:24 wysłane przez Symeon »
|
|
|
|
|
Linda
Gość
|
 |
« Odpowiedz #66 : Sierpień 27, 2009, 09:42:37 » |
|
Wci¹¿ cicho o makabrycznej konferencji 21-go sierpnia w Waszyngtonie skoĂączyÂła sie kilkudniowa MiĂŞdzynarodowa Konferencja n.t. “ÂŚwiĂąskiej Grypy”. WziĂŞÂło w niej udziaÂł 700 osĂłb z 40 krajĂłw: przywĂłdcy i czoÂłowi decydenci z wielkich firm, znamienici naukowcy, przedstawiciele instytucji zdrowia publicznego, egzekwowania prawa i sÂłuÂżb pierwszego reagowania oraz inni eksperci – w tym decydenci “przemysÂłu wieprzowego” – biedne prosiaczki, maciorki, warchlaczki i tuczniki do naszych schabowych, bekonĂłw i kabanosĂłw – “to ich wina, ta grypa latajÂąca jak ptaki?”. W programie konferencji przewidziano makabrĂŞ, zamieszki i chaos, ktĂłre nasza “generaÂł we Wiedniu” Jane Burgermeister podsumowaÂła jako “koniec USA”: “Konferencja przygotowuje na katastrofĂŞ w USA, na masowe ewakuacje, zapaœÌ gospodarki oraz chorobĂŞ lub ÂśmierĂŚ 40 procent siÂły roboczej. Dlaczego, jeÂśli przecieÂż ludzie majÂą dostaĂŚ ponoĂŚ bardzo skuteczny zastrzyk na “ÂświĂąskÂą grypĂŞ”?. Konferencja omawiaÂła zarzÂądzanie masowÂą ÂśmiertelnoÂściÂą, ochronĂŞ (chyba przez policjĂŞ i armiĂŞ) “centrum zarzÂądzania akcjÂą ratunkowÂą”, ktĂłre ma podlegaĂŚ ÂŚwiatowej Organizacji Zdrowia i ONZ, i z ktĂłrego wyjdÂą rozkazy do zespo³ów dziaÂłania przeciw pandemii. Konferencja poruszaÂła ewakuacjĂŞ i masowy transport (dokÂąd, do obozĂłw FEMA??) Za³ó¿my jednak , Âże Burgermeister siĂŞ przepracowaÂła, o czym ÂświadczyÂłaby parodniowa przerwa. Ale zobaczcie sami program konferencji [www.cesa.net/DOCS/08192009.PDF]. Co prawda, nie wymienia siĂŞ FEMA, lecz sÂą tam tematy cytowane przez dziennikarkĂŞ. OmĂłwmy niektĂłre z nich: CaÂły artykuÂł: http://grypa666.wordpress.com/2009/08/26/wciaz-cicho-o-makabrycznej-konferencji/
|
|
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #67 : Wrzesień 03, 2009, 09:09:28 » |
|
ÂŚwiĂąska grypa - medialne kÂłamstwa 1976-2009 (1/2) polskie napisy
|
|
|
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #69 : Wrzesień 04, 2009, 19:37:59 » |
|
Szanowni PaĂąstwo,DziĂŞkujĂŞ za Wasze listy, niektĂłre bardzo dramatyczne. Nie mam czasowych moÂżliwoÂści odpowiadania w szczegó³ach na kaÂżdy list z osobna, wiec odpowiem na waÂżniejsze poruszane przez Was kwestie w jednym wspĂłlnym liÂście. DominujÂące pytanie byÂło: ktĂłre szczepionki zawierajÂą lub nie rtĂŞĂŚ ( thimerosal)? Oto ich lista, oparta na danych z Polskiego UrzĂŞdu Rejestracji Lek Ăłw: * Euvax (Wzw B, Life Sciences, prod. koreaĂąska) – 0,01 % THIM * Engerix B (Wzw B, Glaxo) – 0,005% THIM * Hepavax - 0,01% * D.T.COQ (DTP, Sanofi) – 0,01 % THIM * DTP (Biomed, KrakĂłw) – 0,01 % THIM * TETRAct-HIB (DTP+Hib) (Sanofi) – 0,01% THIM * D - Szczepionka bÂłonicza (Biomed) – 0.01% THIM * DT – Szczepionka bÂłoniczo-tĂŞÂżcowa (Biomed) - 0,01% THIM * DTP - Szczepionka bÂłoniczo-tĂŞÂżcowo-krztuÂścowa (Biomed) – 0,01% THIM * Szczepionki przeciw grypie (opakowania wielodawkowe) – 0,01 % THIM 0,01% thimerosalu dostarcza jednorazowo 25 mikrogramĂłw rtĂŞci w dawce szczepionki. Co do innych szczepionek obecnych w Polsce na rynku, nie mam peÂłnych informacji. Nie powinny go mieĂŚ nastĂŞpujÂące szczepionki: Infanrix Imovax Poliorix Act-Hib Hiberix Pedvax Hib Procpomvax Pentaxim HBVaxPro Tripacel Nie mogĂŞ paĂąstwu radziĂŚ czym i kiedy szczepiĂŚ Wasze dzieci. Moje jedynie zasugerowaĂŚ wglÂąd na stronĂŞ internetowÂą, gdzie moÂżna zobaczyĂŚ programy szczepieĂą w innych krajach UE. http://www.euvac.net/graphics/euvac/vaccination/vaccination.htmlNajbezpieczniejsze wydajÂą siĂŞ programy skandynawskie, gdzie dzieci sÂą szczepione dopiero po 3 miesiÂącu Âżycia. ÂŚwiadczy o tym najmniejsza umieralnoœÌ niemowlÂąt w tych krajach. Bezpieczny wydaje siĂŞ teÂż czeski program szczepieĂą. Wyró¿niajÂą siĂŞ one tym, Âże nie szczepi siĂŞ tam noworodkĂłw (z wyjÂątkiem tych, ktĂłrych matki sÂą zakaÂżone ¿ó³taczkÂą B lub pochodzÂą z regionĂłw o duÂżej zachorowalnoÂści na gruÂźlicĂŞ). A jest ich niewiele. Polecam takÂże stronĂŞ organizacji Generation Rescue, zaÂłoÂżonÂą przez rodzicĂłw dzieci autystycznych i tych uszkodzonych szczepionkami, we wspó³pracy z mÂądrymi pediatrami i naukowcami http://www.generationrescue.org/vaccines.html . NajcenniejszÂą wiedzĂŞ na temat bezpieczeĂąstwa szczepieĂą moÂżna zdobyĂŚ w oparciu o zbiorowe doÂświadczenia innych rodzicĂłw. Trzeba pamiĂŞtaĂŚ, Âże kaÂżde dziecko jest inne i moÂże inaczej zareagowaĂŚ na szczepienia. Jedno jest pewne, Âże rtĂŞci naleÂży unikaĂŚ. Ustawa o Chorobach ZakaÂźnych, ktĂłra weszÂła w Âżycie w styczniu b.r. daje rodzicom prawo decydowania o programie szczepieĂą ich dzieci. Warto z niego korzystaĂŚ Âświadomie i rozsÂądnie. I na pewno warto znaleŸÌ sobie uczciwego pediatrĂŞ, ktĂłry posÂłuÂży Wam mÂądrÂą radÂą. Zanim zaszczepi siĂŞ dziecko moÂżna i powinno siĂŞ za¿¹daĂŚ od lekarza ulotki, ktĂłra pokazuje peÂłen skÂład danej szczepionki. I zanim podejmie siĂŞ takÂą czy innÂą decyzjĂŞ, warto teÂż sprawdziĂŚ, na ile dana choroba na ktĂłra siĂŞ szczepi lub nie, jest groÂźna, jak czĂŞsto zdarza siĂŞ wÂśrĂłd niemowlÂąt i czy istniejÂą skuteczne metody jej leczenia. JeÂśli nie ma, na pewno powinno siĂŞ szczepiĂŚ. Decyzje te bĂŞdÂą teÂż zaleÂżeĂŚ od tego, czy ktoÂś bardziej boi siĂŞ moÂżliwych powaÂżnych powikÂłaĂą poszczepiennych, czy ryzyka zachorowania dziecka na jak¹œ chorobĂŞ zakaÂźnÂą. ÂŻyczĂŞ PaĂąstwu powodzenia i rozwagi w podejmowaniu niewÂątpliwie trudnych decyzji dotyczÂących szczepieĂą Waszych dzieci. Rodzice na Zachodzie przeszli przez te same dylematy co Wy i jakoÂś nauczyli siĂŞ rozsÂądnie decydowaĂŚ. Jestem pewna, Âże i Wy dojdziecie do tego samego. Korzystajcie z ich doÂświadczeĂą. ÂŁaczĂŞ serdeczne Âżyczenia zdrowia dla PaĂąstwa i Waszych pociech. Prof. Maria Dorota Majewska
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #70 : Wrzesień 04, 2009, 19:49:23 » |
|
co do Szwecji to najmniejsza umieralnoœÌ niemowl¹t jest tam z innego powodu - a mianowicie opieki lekarskiej nad ciê¿arn¹ kobiet¹ przed i w trakcie porodu ;P
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #71 : Wrzesień 04, 2009, 21:40:43 » |
|
DziĂŞki za linka. Z informacji, ze ÂźrĂłdÂła, ktĂłre podaÂłaÂś wynika, cytujĂŞ : KaÂżdego roku na grypĂŞ na Âświecie choruje od 200 do 500 milionĂłw ludzi, z czego od 3 do 5 milionĂłw stanowiÂą ciĂŞÂżkie przypadki choroby, z ktĂłrych od 200 do 500 tysiĂŞcy koĂączy siĂŞ ÂśmierciÂą. , a wczeÂśniej w tym samym artykule W marcu agencje poinformowaÂły, Âże w Meksyku, a nastĂŞpnie w Teksasie i Kalifornii ludzi atakuje nowy szczep wirusa typu A/H1N1. 26 kwietnia WHO oficjalnie ogÂłosiÂło epidemiĂŞ w Meksyku, ostrzegajÂąc przed moÂżliwoÂściÂą pandemii. 11 czerwca pandemia staÂła siĂŞ faktem. (..) Z wiĂŞkszÂą dokÂładnoÂściÂą znamy za to liczbĂŞ zgonĂłw, ktĂłra na caÂłym Âświecie przekroczyÂła juÂż 800 i zbliÂża siĂŞ do tysiÂąca. a zatem zdrowy rozsÂądek i matematyka podpowiadajÂą, Âże .. a) w okresie jesienno-zimowym, czyli w ciÂągu powiedzmy 4 miesiĂŞcy zwykÂła grypa zabija 500 000 osĂłb kaÂżdego roku i nie jest to pandemia, tylko normalka b) w okresie od Marca do teraz, czyli do WrzeÂśnia , 6 miesiĂŞcy, A/H1N1, zmutowana grypa, zabiÂła 1000 ( jeden tysiÂąc ) osĂłb i juÂż dorobiono tu gĂŞbĂŞ pandemii. Zdanie wyrĂłbcie sobie sami. Nie omieszkam teÂż tutaj zacytowaĂŚ wypowiedÂź jednego z lekarzy ze wspomnianego artykuÂłu : Skuteczne, udowodnione dziaÂłanie antywirusowe ma czosnek. Ale czosnku koncerny farmaceutyczne nie mogÂą opatentowaĂŚ i dlatego nie sÂą zainteresowane produkowaniem preparatĂłw opartych na tej roÂślinie. PROSTE I LOGICZNE.
|
|
|
|
|
|
|
lukasz245
Gość
|
 |
« Odpowiedz #72 : Wrzesień 04, 2009, 22:42:23 » |
|
RzÂąd USA nie ma zÂłudzeĂą - umrze 90 tys. osĂłb
bzdura , bzdura i jeszcze raz bzdura , jak umrze 1000 czy nawet 20 tys osob to co reszte na ulicy dobija zeby im 90 tys wyszlo , czy specjalnie zaraza i pozwola im umrzec , z WTC im sie udalo to z wirusem pewnie tez im sie uda  choroby takie jak : choroba wscieklych krow , swinska grypa , AH1N1 , AIDS sa wyprodukowane przez laboratoria wiec musza miec szczepionke tylko ze poszukiwania lekow przynosza ogromne zyski wiec po co dawac szczepionke jak mozna dac cos co tylko zwalnia chorobe a nie leczy  RZAD USA TO NAJWIEKSZA ORGANIZACJA TERRORYSTYCZNA NA SWIECIE 
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2009, 22:47:19 wysłane przez lukasz245 »
|
|
|
|
|
|
Mobius
Gość
|
 |
« Odpowiedz #74 : Wrzesień 19, 2009, 14:45:14 » |
|
Zamiast szczepionek dostali worki na cia³a PRZYGOTOWANIA DO EPIDEMII PO KANADYJSKU Karygodn¹ wpadkê zaliczy³o kanadyjskie ministerstwo zdrowia (Health Canada), które rdzennej ludnoœci w ramach przygotowaù do epidemii œwiùskiej grypy dostarczy³o... worki na cia³a. Cz³onkowie rdzennej spo³ecznoœci (tzw. First Nations) w prowincji Manitoba byli zszokowani i oburzeni gdy odkryli, co w tym tygodniu przys³a³ im rz¹d w ramach przygotowaù do epidemii. Kanadyjska minister zdrowia zarz¹dzi³a dochodzenie w tej sprawie. - Jako minister zdrowia i jako rdzenna mieszkanka, czujê siê obra¿ona - powiedzia³a minister Leona Aglukkaq. Uzna³a tê wpadkê za nieakceptowaln¹ i nieczu³¹. - By³em bardzo zmieszany i naprawdê przestraszony, ¿e przys³ali worki na cia³a do (rdzennych - red.) spo³ecznoœci - powiedzia³ wielki wódz z Manitoby Ron Evans. - Myœla³em, ¿e przygotowuj¹ siê na to, co przewiduj¹ eksperci - doda³. Przedstawiciele ministerstwa zdrowia przeprosili za zbêdny alarm i t³umaczyli, ¿e przys³anie worków na cia³a to tylko okresowa wymiana zapasów. ród³o- http://www.tvn24.pl/12691,1620090,0,1,zamiast-szczepionek-dostali-worki-na-ciala,wiadomosc.html
|
|
|
|
|
|
|
|