Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 21, 2025, 10:02:35

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: deislamizacja  (Przeczytany 31507 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #50 : Czerwiec 17, 2010, 00:30:04 »

Kiaro, ok, masz mocne argumenty, ale napisz teÂż co na ten temat uwaÂża kobiecy Âświat Islamu. MoÂże to aprobujÂą i dzieje siĂŞ tak na ich wÂłasne Âżyczenie ?
Ja tego nie aprobujê , ani pewnie ¿aden facet z Zachodu. Nam wydaje siê to zezwierzêceniem, wynaturzeniem, ale s¹ spo³ecznoœci, w których panuj¹ zupe³nie inne zwyczaje , inna œwiadomoœÌ . Nie zawsze ta, wg nas, najlepsza. S¹ plemiona afrykaùskie, gdzie w sposób nienaturalny wyci¹ga siê uszy , czy wargi. Oni to akceptuj¹ . Oni tak postêpuj¹ i siê tym chwal¹ bez wzglêdu na to, co Ty o tym pomyœlisz.
W Âświecie Islamu panujÂą takie, a nie inne zwyczaje , ale kobieta teÂż nie jest tam uznawana za rĂłwnÂą mĂŞÂżczyÂźnie. Takie sÂą fakty. MoÂżemy je potĂŞpiaĂŚ, moÂżemy grzmieĂŚ z "ambony", a okazuje siĂŞ, Âże nawet moÂżemy je uÂżywaĂŚ jako argumenty w "ÂświĂŞtej wojnie" przeciwko Islamowi. Wzburzenie czy nawet nienawiœÌ Âłatwo widaĂŚ przychodzi miÂłoÂści bezwarunkowej. 

Moim zdaniem nie damy rady zmieniÌ Islamu z dnia na dzieù, ale te¿ spójrzmy, do czego dosz³y kobiety w niektórych krajach, uznawanych za ostojê Islamu. Gdzieniegdzie kobiety mog¹ ju¿ nie zakrywaÌ twarzy publicznie, nie musz¹ nosiÌ Sari, maj¹ prawa wyborcze. Œwiat islamski siê zmienia nie dlatego, ¿e my , Europejczycy pa³amy do nich nienawiœci¹ za to, co ur¹ga nawet prawom cz³owieka, ale dlatego , ¿e to ONE, kobiety Islamu chc¹ zmian i ¿¹daj¹ zaprowadzenia praw cz³owieka takich samych, jak obowi¹zuj¹ na ca³ym Œwiecie.

To kobiety zmieniajÂą ten Âświat na lepsze.

Dajmy im szansĂŞ, wspierajmy , a nie wrzucajmy do jednego worka pod nazwÂą terroryzm.

Oto jest odpowiedz kobiet arabskich;

" (Na wideo z TV Bahrain: http://terror-watch.net/media/womans_rights_islam.wmv  moÂżna posÂłuchaĂŚ Arabki z wielkÂą pasjÂą krytykujÂącej te paskudne praktyki. Jej krytyka „miĂŞdzyudzenia” w stosunku do maÂłych dzieci i mÂłodych dziewczynek znajduje siĂŞ pod koniec wywiadu.)"

Ja rozmawialam z kobietami arabskimi , one ( te z wieksza mozliwoscia do swoich praw , czyli w europie) brzydza sie takimi zwyczajowymi praktykami , ale mezczyzni w rodzie wymuszaja je na dziewczynkach i chlopcach. Robia to i mlodzi , czyli bracia i starsi w rodzinach.

Traktowanie kobiet jak nizszy gatunek sluzacy tylko do uciech seksualnych , pracy i prokreacji nie jest wymyslem kobiet a mezczyzn.
Kobiety sa zdominowane sila mezczyzny , oraz prawem przez nich stworzonym by nimi wladac.
One sa zastraszane , bite  i zabijane w razie oporu. Takie prawa maja wobec nich bracia i ojcowie , a wszystko dzieje sie w imie Boga i prawa zwyczajowego.

Oczywiscie Islam polski ( ten dawny na naszych terenach) nie stosuje takich praw i obyczajow ( to wiem mam kolezanke muzulmanke polska) ,natomiast islam z krajow arabskich przybywajacy do Polski usiluje swoje zwyczaje wprowadzac i u nas ( to tez wiem od niej) nie ma idealnej zgody miedzy tymi grupami w Polsce. Nasze kobiety sa przyzwyczajone do innego traktowania przez naszych muzulmanskich mezczyzn.

Jezeli chcesz poznac zagadnienie bardziej doglebnie wejdz w podane linki i poczytaj sobie.

Wszystko wyglada ladnie zewnetrznie , wewnatrz zwierzecosc ludzka pod przykryciem imienia Boga. Ja nigdy nie slyszalam aby Stworca akceptowal molestowanie seksualne dzieci , by takie obyczaje z wykorzystywaniem bezbronnych i slaszych byly mu mile.
By wolna wola dzieci i kobiet  nie miala zadnego znaczenia wobec silowej przewagi mezczyzn.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2010, 00:31:39 wysłane przez Kiara » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #51 : Czerwiec 17, 2010, 23:30:41 »

Pewnie nieuwaÂżnie przeczytaÂłaÂś mĂłj post Kiaro. Nie uwaÂżam, ze mĂŞÂżczyzna , jakiejkolwiek wiary , wyznania, miaÂł wiĂŞksze prawa od kobiety tegoÂż wyznania czy wiary.
JednoczeÂśnie  wyraziÂłem poglÂąd, Âże tylko i wy³¹cznie zasÂługÂą kobiet-muzuÂłmanek sÂą juÂż zaistniaÂłe zmiany na  plus.
Dlaczego wiêc Kiaro uparcie obrzucasz b³otem mê¿czyzn jako takich ? Uwa¿am, ze mê¿czyŸni w Polsce popieraj¹ wyzwoleùcze d¹¿enia kobiet islamu. O co wiêc Ci chodzi ?
Masz jakieÂś traumatyczne przeÂżycia z dzieciĂąstwa, czy co ?

Rzecz jasna , ze wyzwolenie nie nastÂąpi od razu, bo to jest proces, ale z czasem, to jest moÂżliwe.
jerkey
Gość
« Odpowiedz #52 : Czerwiec 18, 2010, 07:28:22 »

MĂłwimy jednak o relacjach Âświat islamu vs reszta. Co z tego, Âże sÂą "inni" muzuÂłmanie? (ZresztÂą ich "innoœÌ" polega na odrzuceniu czĂŞÂści Koranu i nauk duchownych islamskich  - chociaÂżby w kwestiach seksualnych -wiĂŞc czy nadal sÂą oni muzuÂłmanami w peÂłnoprawnym tego sÂłowa znaczeniu? Wg nich na pewno tak, wg tych z Iranu nie.)

W mojej opinii podejÂście dzisiejszego "natywnego" islamu prezentowanego w peÂłni w krajach jak Iran, Pakistan itp. swoim stosunkiem do kobiet pokazuje jaki jest ich stosunek do reszty Âświata. JeÂśli - juÂż nawet na poziomie prawnym - nie potrafi siĂŞ szanowaĂŚ swoich kobiet, swoich dzieci (sic!) to o czym to Âświadczy? Dla mnie jest to podobne zdehumanizowanie jak w przypadku nazistĂłw i duÂżej czĂŞÂści Niemiec w okresie 2 wojny, ktĂłrzy wymyÂślili sobie teorie o podludziach i zabijanie ÂŻydĂłw oraz innych nacji i grup byÂło dla nich jak rozdeptywanie robaka. Co z tego, Âże byÂło wielu NiemcĂłw, ktĂłrzy przeciwstawiali siĂŞ tej indoktrynacji? Czy to coÂś zmieniÂło w kwestii realizacji planĂłw 2 wojny i eksterminacji?

Jasne Niemcy w koĂącu odrzucili nazizm,aby siĂŞ zmieniĂŚ. Co wiĂŞc naleÂżaÂłoby zrobiĂŚ z dzisiejszÂą formÂą islamu ...

A tak w ogóle to có¿ to za religia skoro trzeba siê spod niej wyzwoliÌ, aby móc godnie ¿yÌ? I nie mówimy tutaj o jakiejœ ma³ej muzu³maùskiej sekcie, ale o ca³ych narodach wierz¹cych w to i postêpuj¹cych w sposób opisany w innych postach.

Jer
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #53 : Czerwiec 18, 2010, 19:37:22 »

Zakaz muzuÂłmaĂąskich chust w muzuÂłmaĂąskim kraju.

Zakaz muzuÂłmaĂąskich chust w muzuÂłmaĂąskim kraju
1 godz. 10 minut temu

Oko³o 5 tys. ludzi protestowa³o w pi¹tek w stolicy Kosowa Prisztinie przeciwko wprowadzonemu przez rz¹d zakazowi noszenia chust muzu³maùskich przez uczennice szkó³ publicznych.

...

http://fakty.interia.pl/fakty-dnia/news/zakaz-muzulmanskich-chust-w-muzulmanskim-kraju,1494877
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 18, 2010, 19:39:06 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
east
Gość
« Odpowiedz #54 : Czerwiec 19, 2010, 11:56:44 »

jerkey napisaÂł
MĂłwimy jednak o relacjach Âświat islamu vs reszta.

Dlaczego szukasz podzia³ów i tak usilnie siê ich trzymasz ? Dzielisz na lepszych i gorszych - w³aœnie dlatego œwiat jest podzielony i trwaj¹ w nim wojny. Jeœli chcesz uzdrowiÌ islam, to zacznij od uzdrowienia swojej wizji islamu, od uzdrowienia "islamu" w sobie.
JeÂśli - juÂż nawet na poziomie prawnym - nie potrafi siĂŞ szanowaĂŚ swoich  kobiet, swoich dzieci (sic!) to o czym to Âświadczy? Dla mnie jest to podobne zdehumanizowanie jak w przypadku nazistĂłw i duÂżej czĂŞÂści Niemiec w okresie 2 wojny

I  dlatego postanowiÂłeÂś walczyĂŚ z islamem, bo kojarzy Ci siĂŞ z nazizmem.  MyÂślisz, ze Ty, ktĂłry masz zupeÂłnie innÂą mentalnoœÌ, zmienisz tych ludzi si³¹ ?  Tak, si³¹, bo to wÂłaÂśnie Ty wrzucasz muzuÂłmanĂłw do worka z napisem terroryzm i to Ty chcesz ich "eksterminowaĂŚ" , alienowaĂŚ od reszty Âświata poza granicami Unii, a nawet Âświata ( najlepiej jakby wymarli ), a jak jÂą przekroczÂą - to strzelaĂŚ bez ostrzeÂżenia. Takie postawy wÂłaÂśnie usprawiedliwiajÂą wojny, a wojna niczego dobrego nie niesie, chyba jedynie tym, ktĂłrzy na niej zarabiajÂą.  Nie zastanowiÂło CiĂŞ, czy czasami Twoja postawa nie jest zaprogramowana przez tych, ktĂłrym zaleÂży na utrzymywaniu podzia³ów i zyskĂłw z wojen ?
TerroryÂści sÂą odpowiedziÂą na nasze wÂłasne lĂŞki. DopĂłki tego nie zrozumiemy, dopĂłty bĂŞdziemy zasilaĂŚ Âświat nienawiÂściÂą podzielony.
Poza zmian¹ siebie nie trzeba nic dalej zmieniaÌ, bo œwiat jednak nie jest podzielony, a wrêcz przeciwnie - i dlatego Twoja przemiana wymusi przemianê po "tamtej" stronie. Wszystko w œwiecie ³¹czy siê ze wszystkim tyle, ¿e wielu ludzi nic o tym nie wie, a nawet jak coœ tam do nich dociera, to uznaj¹ to za brednie - bo System wytresowa³ ich do innego myœlenia.
jerkey
Gość
« Odpowiedz #55 : Czerwiec 19, 2010, 15:33:29 »

Islam nie kojarzy mi siê z nazizmem. Mówi³em o podobnych mechanizmach dehumanizuj¹cych w³asne spo³eczeùstwo, które jest tam widoczne East, bez wzglêdu na to, czy Ci siê to podoba, czy nie. Nie rozumiem po co ta walka z Twojej strony o "asymilacjê na si³ê" za pomoc¹ mi³oœci. Jak ktoœ czegoœ nie chce, to nie chce i ju¿. Ale oczywiœcie lepiej zgrywaÌ siê na poprawnego politycznie, przepe³nionego mi³oœci¹ kosmopolitê.

I  dlatego postanowiÂłeÂś walczyĂŚ z islamem, bo kojarzy Ci siĂŞ z nazizmem

O strzelaniu, alienowaniu, czy walce z islamem nie mówi³em ani s³owa, wiêc nie wk³adaj w moje usta s³ów zas³yszanych z CNN. Po drugie mówisz tyle o wspó³dzia³aniu z mi³oœci¹ i nie tworzeniu podzia³ów, a sam konsekwentnie stosujesz odmienne metody. Ja nie kreuje siê przecie¿ na Twojego wroga.

TerroryÂści sÂą odpowiedziÂą na nasze wÂłasne lĂŞki. I dalej ...

Tekst roku normalnie. Ja zawsze myÂślaÂłem, Âże terroryzm sÂłuÂżyÂł realizacji konkretnych celĂłw politycznych, bez wzglĂŞdu na to kto je stosowaÂł. Rozumiem, Âże terroryzm ETA, Czerwonych Brygad i IRA - bez wzglĂŞdu na ideologiczne powody i usprawiedliwienia - to teÂż wytwĂłr "naszych lĂŞkĂłw"? Sorry East, ale Twoje stwierdzenie to typowe lewactwo, a TwĂłj sposĂłb myÂślenia - nawet jeÂśli w swej istocie poprawny i wÂłaÂściwy czÂłowiekowi - jest jednak oderwany od brutalnej rzeczywistoÂści rzÂądzÂącej siĂŞ swoimi prawami.

Rozumiem oczywiœcie, ¿e "histeria terrorystyczna" jest obecnie w du¿ym stopniu wykreowana - prawdopodobnie nawet w du¿ej czêœci sztucznie stworzona, w³¹cznie z samymi aktami przemocy (i to oczywiœcie niekoniecznie przez muzu³manów). Ale to co opowiadasz East to s¹ bajki i pobo¿ne ¿yczenia. IdŸ je poopowiadaj osobom, których szcz¹tki bliskich fruwa³y w powietrzu np. w Iraku. Ciekawe, czy teorie o walce z lêkami ich przekonaj¹.

Jer
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2010, 15:37:39 wysłane przez jerkey » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #56 : Czerwiec 26, 2010, 18:26:32 »

Jezeli Islam zadomowi sie rowniez w Polsce bedziemy musieli z naszymi czworonogami chodzic pieszo ( moze i z Warszawy do Krakowa) bo Islam nie dopuszcza przwozenia psow tym samym publicznym srodkiem transportu , ktorym jezdza jego wyznawcy.

Pies jest nieczysty i nie mozna go chodowac w domu , ani przewozic w publicznej komunikacji z ktorej korzystaja muzulmanie.

Tak wiec drzyjcie chodowcy psow , zycie waszych ulubiencow bedzie pod znakiem zapytania.

http://www.euroislam.pl/index.php/2010/06/daisy-wyrzucona-z-autobusu-przez-mahometa/
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #57 : Czerwiec 26, 2010, 22:35:31 »

W Chinach, Wietnamie i najbliÂższych okolicach psy majÂą jeszcze gorzej, bo sÂą zjadane Szok Podobno robiÂą z nich nawet "kisjel" i eskalopki. Brrr... ZÂły
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #58 : Czerwiec 27, 2010, 18:30:42 »

Pozwolenie na budowĂŞ ÂświÂątyni islamskiej nie jest toÂżsame ze zdominowaniem naszego prawa przez ich poglÂądy.
To trochĂŞ"strachy na lachy".

songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #59 : Czerwiec 27, 2010, 19:00:30 »

Pozwolenie na budowĂŞ ÂświÂątyni islamskiej nie jest toÂżsame ze zdominowaniem naszego prawa przez ich poglÂądy.

nie ma co popadaĂŚ w skrajnoÂści, ale lepiej mieĂŚ na oku co za kukuÂłcze jajo siĂŞ nam tu podrzuca,-
co do samego islamu to jeÂżeli dobrze pamiĂŞtam to nawet PiÂłsudski przeszedÂł na islam jak KRK nie chciaÂł mu daĂŚ rozwodu, i tak "historia koÂłem siĂŞ toczy"..

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Gość
« Odpowiedz #60 : Czerwiec 27, 2010, 20:51:17 »

To wszystko zalezy od ilosci wyznawcow danej religji w danym kraju.

Porozmawiaj z Francuzami o Islamie we Francji i innych krajach europejskich , niestety ta religja nie wnosi wartosci wyzszych niz mamy do tej pory.

Z jednej strony zwierze , psa stawia sie ponizej zwierzecych praw. A zdrugiej przez oficjalna zgode  religji na seks ze zwierzetami dehumanizuje sie czlowieka.
Nie wspomne o innych aspektach praw oficjalnie przyznawanych przez ta religje.

Panstwa islamskie to takie  w ktorych prawa i obowiazki ustala Islam , dziekuje bardzo za takie wzorce spoleczno religijne dla ludzi.

To jest normalne cofanie sie w rozwoju czlowieka do praw ustalonych przez tego kto dysponuje sila , bez mozliwosci podwazania ich pod grozba kamieniowania , spalenoia lub poderzniecia gardla.

Wcale nie chodzi o to by komukolwiek czego kolwiek zabraniac , ale by uswiadomic iz takie czyny sa niegodne i nieprawidlowe , ponizajace kazdego czlowieka , ktory tak postepuje.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 27, 2010, 20:54:48 wysłane przez Kiara » Zapisane
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #61 : Czerwiec 27, 2010, 21:35:40 »

ja nie slyszalem o takich praktykach w islamie, wogole przestepstwa sexualne zawsze byly tam bardzo surowo karane, tak czy inaczej zeofilia, pedofilia itd to sa praktyki zachodu-partie, siatki pedofili itd handel ludzmi na ogromna skale, w czasach swojej swietnosci islam byl jedna z najswpanialszych kultur- zatrzymal sie w rozwoju bo niezgodne z religia bylo ingerowanie w nature, dobrze sie dzieje ze ta luke gdy na zachodzie upadaja wszystkie wartosci, jak rodzina, religia itd zajmuje islam, zawsze puste miejsce musi sie zapelnic lepiej ze to jest islam niz np satanizm co tez jest mozliwe..surowe prawa sa potrzebne do tego zeby utrzymac wspolnote i prawo bo inaczej rodzi sie chaos
co do traktowania kobiet w kulturze islamu to tak czy inaczej wlasnie kultura islamu storzyla najwspanialszy pomnik milosci do kobiety taj mahal UÂśmiech
rowniez jak sie okazuje po latach zakaz przedswiania w sztuce figuratywnego mial gleboki sens, poza czczeniem balwanow i wynoszenia sie czlowieka ponad wszystko, pokazuje w jakim stanie jest np teraz sztuka europejska
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 27, 2010, 21:40:17 wysłane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #62 : Październik 17, 2010, 21:07:06 »

Islam jest jak  narkotyk
4 paÂź, 11:44        Der Spiegel

Fot. Getty Images/FPM

Politolog Hamed Abdel-Samad, syn egipskiego imama, mĂłwi o kontrowersyjnych tezach Thilo Sarrazina, wÂłasnej trudnej integracji w Niemczech oraz o swoim najnowszym dziele "Upadek islamskiego Âświata".

Spiegel: Niemcy sÂą dziÂś podzielone – pan naleÂży do frakcji zwolennikĂłw czy przeciwnikĂłw Sarrazina?[/b]

Hamed Abdel-Samad: Ani do jednej, ani do drugiej.

Znalaz³ pan z³oty œrodek w owej debacie na temat integracji? Czy te¿ nie chce pan daÌ plamy zarówno przed swoimi niemieckimi przyjació³mi, jak i muzu³maùskimi braÌmi w wierze?

W ogĂłle nie podoba mi siĂŞ sposĂłb, w jaki prowadzona jest ta debata. UrzÂądza siĂŞ sÂąd nad Sarrazinem albo bezmyÂślnie wiwatuje na jego czeœÌ. Wszystko koncentruje siĂŞ wy³¹cznie wokó³ jego osoby – Sarrazin, w roli bohatera czy teÂż kozÂła ofiarnego, staje siĂŞ chcÂąc nie chcÂąc przyjacielem ludzi bezczynnych i bezradnych. Wszystkie zaniedbania i zarzuty majÂą dziÂś tylko jeden adres: superman Sarrazin.

...

1/3

http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/religia/islam-jest-jak-narkotyk,1,3710492,kiosk-wiadomosc.html

« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2010, 21:08:52 wysłane przez Dariusz » Zapisane

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #63 : Październik 22, 2010, 10:35:02 »

JeÂśli nie nawrĂłcisz siĂŞ na islam, to…
21 paÂździernik 2010, Ziemowit Szczerek 

Skopje, stolica Macedonii. Sulejman siedzi na rybackim krzeseÂłku przy straganiku. Sprzedaje tam muzuÂłmaĂąskie gadÂżety: flagi z cytatami z Koranu, chusty, koszulki z napisem „islam opanuje Âświat”. ZmieniajÂą siĂŞ z kolegami co parĂŞ godzin. Wszyscy maja dÂługie brody, a broda Sulejmana jest nawet lekko ufarbowana na czerwono. Szkoda, Âże nie pozwala sobie zrobiĂŚ zdjĂŞcia. Nie chce teÂż powiedzieĂŚ, czy straganik jest ich prywatnym interesem, czy ktoÂś ich zatrudnia. ChĂŞtnie za to oznajmia mi, co siĂŞ ze mnÂą stanie, jeÂśli nie nawrĂłcĂŞ siĂŞ na islam. A bĂŞdzie ze mnÂą Âźle.

Jak wyglÂąda rozmowa z wahabitÂą?

...

http://swiatowidz.pl/?p=513

Strony: 1 2 [3] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: