chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« : Sierpień 17, 2009, 09:48:11 » |
|
No prosze,z naszych panów wyszed³ mêski szowinizm.Nie spodziewa³am siê tego po was !!! To znaczy kobieta ma rodziÌ wychowywaÌ dzieci,sprz¹taÌ i ogólnie siedzieÌ cicho .W³anie taki siê nasuwa wniosek z waszych postów,a jesli pozwolicie na popracowaÌ to tylko po spe³nieniu tych wszystkich czynnoœci Owszem równouprawnienie jest mitem ,bo œwiatem ¿¹dz¹ mêscy szowiniœci i nie dopuszczaj¹ kobiet do w³adzy.Oczywiœcie zaraz siê odezw¹ g³osy .¿e to nieprawda,ale wystarczy poczytaÌ statystyki ,jaki procent kobiet jest na stanowiskach i u w³adzy. Kiedyœ nale¿a³am do tych szarych myszek -kur domowych ,ale te czasy siê ju¿ skoùczy³y (dla mnie jakieœ 10 lat temu) i teraz nie dam siê facetom zapêdziÌ do garów ;P ==================================================== Wspolczesna kobieta ( szczegonie mloda), nie da sobie zalozyc juz kaganca i kantara.
Nikt nie chce jej zak³adaÌ kagaùca, a jeœli wyznaczenie kobiecie roli rodzicielki i opiekunki swoich dzieci siê kobietom nie podoba, to mog¹ mieÌ pretensje tylko do Stwórcy, mo¿e niech zmieni¹ p³eÌ. Jeœli siê rodzi dziecko, to trzeba te¿ o nie zadbaÌ, ewentualnie oddaÌ w dobre rêce, je¿eli matka sama nie jest w stanie, a nie pozostawiÌ na pastwe losu, tylko o to chodzi, nie zabrania siê kobietom robienia kariery zawodowej. Symeonie,je¿eli siê "robi" dziecko te¿ trzeba go wychowaÌ i o niego zadbaÌ .To nie jest wy³¹cznie rol¹ kobiety Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2009, 18:24:04 wysłane przez Dariusz »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Symeon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpień 17, 2009, 10:47:45 » |
|
Chanell, chyba jesteœ troche przewra¿liwiona. Nikt tu nie wspomina³ o garach itd., nikt te¿ nie mówi³, ¿e tylko kobieta ma wychowywaÌ dzieci. Ja przypomnia³em tylko fakt, ¿e to kobieta zosta³a stworzona do rodzenia dzieci, niezale¿nie czy to Wam siê podoba czy nie, taka jest Wasza rola. A jeœli siê to dziecko urodzi to Waszym przede wszystkim moralnym obowi¹zkiem jest dobrze to dziecko wychowaÌ (razem z mê¿em), w ostatecznoœci - jeœli matka nie bêdzie mog³a z ró¿nych przyczyn wychowaÌ dziecka - mo¿e powierzyÌ wychowanie komuœ innemu, kto zrobi to lepiej ni¿ ona i zapewni dziecku warunki do prawid³owego rozwoju.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpień 17, 2009, 10:59:09 » |
|
Moze masz racjĂŞ ze jestem przewraÂżliwiona,ale ja tu nie byc skoro pracujĂŞ prawie za dwĂłch i robie to samo co moi koledzy w pracy(czasem nawet wiĂŞcej) a zarabiam o poÂłowĂŞ mniej ? i zaznaczam Âże nie siedze w pracy na necie jak to robiÂą moi koledzy.Taka sytuacja zdaza siĂŞ tez w innych firmach. Potem przychodzimy do domu i faceci do telewizji ,a kobiety do garĂłw i dzieci.Nie mĂłw mi Âże jest inaczej.JeÂśli jest to napewno w malutkim procencie.Kobiet niestety w poczuciu obowiÂązku robiÂą to bo musza ,bo tak zostaÂłysmy wychowane. Jest jednak w naszej kobiecoÂści coÂś co czego nigdy nie doÂświadczy facet, kiedy masz w sobie dziecko,ono siĂŞ rusza ,kopie,moÂżesz do niego mĂłwic.To jest piĂŞkne uczucie i tylko przeznaczona nam kobietom.To jest to co lubie w swoim byciu kobietÂą.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2009, 11:04:39 wysłane przez chanell »
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpień 17, 2009, 12:02:41 » |
|
prawda jest nieco inna kobieta nie do ka¿dej pracy siê nadaje... nic dziwnego, ¿e w niektórych miejscach dostaje mniejsze p³ace skoro pracuje mniej wydajnie sprawa ta nie dotyczy np pracy w biurze gdzie szczerze mówi¹c nie mam pojêcia dlaczego kobiety zarabiaj¹ mniej... co gorsza gdzieœ kiedyœ czyta³em ¿e najbardziej gnêbione w pracy s¹ kobiety które w pracy maj¹ szefów - tak¿e kobiety... najlepiej by by³o jakby kobieta mog³a wychowywaÌ dzieci i nie musieÌ pracowaÌ i otrzymywaÌ za to pensjê... wtedy ka¿da mia³aby do wyboru - albo zostaÌ w domu albo siê realizowaÌ w ¿yciu zawodowym... najwa¿niejsze to doceniaÌ te, które realizuj¹ siê w domu - wcale nie s¹ kurami domowymi ale gospodyniami - opiekuj¹ siê ca³ym domem, rodzin¹ itd - jeœli oprócz tego potrafi¹ jeszcze znaleŸÌ czas na pracê - to tym wiêkszy szacunek   dla wszystkich kobiet edytowa³em by poprawiÌ buziaka ;P
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2009, 12:12:09 wysłane przez Val Dee »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #4 : Sierpień 17, 2009, 12:10:21 » |
|
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpień 17, 2009, 12:11:42 » |
|
che che - ja siĂŞ do sejmu nie nadajĂŞ - mam zbyt wysokie normy moralne ;P
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpień 17, 2009, 20:37:46 » |
|
Chanell, mylisz siê - bardzo szanujê kobiety. Podj¹³em tok myslenia Kiary i... okrzyknê³aœ mnie szowinist¹.
Równouprawnienie w pojêciu g³oszonym przez feministki jest strasznym nieporozumieniem i krzywd¹ - na dowód tego przedstawi³em ¿¹danie mo¿liwoœci rodzenia i piersi. Kobiety i mê¿czyŸni to dwie diametralne ró¿ne osobowoœci. Powo³ani s¹ do innych zadaù i celów. Maj¹ siê uzupe³niaÌ a nie byÌ zamienni. by³y ju¿ has³a "kobiety na traktory". Mê¿czyŸni g³ównie kieruj¹ siê rozumem [wiem, czêsto trudno w to uwierzyÌ] i logik¹, a kobiety sercem i uczuciami. Najszczêœliwsze zwi¹zki to takie w których ma³¿onkowie to zrozumieli i szanuj¹, nawzajem doceniaj¹c swoj¹ pracê. Ka¿da z p³ci ma równie¿ wrodzone predyspozycje i w³aœnie co z tym zwi¹zane - okreœlone miejsce dzia³aù. Odk¹d kobiety masowo skupiaj¹ siê g³ównie na pracy zawodowej nie maj¹ tyle czasu i si³y dla rodziny i domu, rodziny cierpi¹, a spo³eczeùstwo siê stacza.
Id¹c tokiem równouprawnienia - móg³bym gotowaÌ obiad, a ¿ona w tym czasie niech kopie dó³ pod fundament na ogrodzenie - wszak to 100% równouprawnienie. Tylko co po tym - efekty mizerne, obie osoby umêczone. Takich przypadków móg³bym mno¿yÌ setki... Co nie oznacza, ¿e nie nale¿y pomóc ¿onie przy obiedzie b¹dŸ sprz¹taÌ po sobie.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpień 17, 2009, 20:57:32 » |
|
Arteq  ja to wszystko wiem i w wiêkszoœci siê z tob¹ zgadzam.Znam rolê kobiet i wiem jak jest wa¿na w wychowaniu dzieci.Jednak strasznie siê je¿ê jak facet (nie ty) pisze ¿e kobieta stworzona jest tylko do rodzenia dzieci i zajmowania siê domem.Czuje siê wtedy jak podgatunek cz³owieka.W dzisiejszym œwiecie gdzie rz¹dzi pieni¹dz,wiêkszoœÌ kobiet musi pracowaÌ,bo sam mê¿czyzna nie jest w stanie utrzymaÌ rodziny.Dlatego powinien byÌ równy podzia³ obowiazków domowych.W³aœnie o to mi chodzi³o w moim poœcie.Sorry pewnie niezbyt jasno napisa³am.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2009, 21:01:04 wysłane przez Dariusz »
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpień 17, 2009, 21:09:00 » |
|
Kobieta nie sÂłuÂży do rodzenia i sprzÂątania - jeÂżeli ktoÂś tak myÂśli to bardzo Âźle o nim Âświadczy i powinien od kobiet trzymaĂŚ siĂŞ jak najdalej.
Chanell, oboje wiemy, Âże w pewnych dziedzinach mĂŞÂżczyzna nigdy nie dorĂłwna kobiecie - np. w prowadzeniu domu. u mnie nie ma rĂłwnego podziaÂłu obowiazkĂłw domowych z 2 przyczyn: 1. mam inne obowiÂązki i do mnie naleÂży siĂŞ z nich wywiazywaĂŚ, 2. nawet gdybym wysiliÂł siĂŞ do granic moÂżliwoÂści Âżona i tak bije mnie w tym na gÂłowĂŞ. I dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Sierpień 17, 2009, 22:43:18 » |
|
Ja uwazam ze to "ROWNOUPRAWNIENIE"- od samego poczatku poszlo nie takimi torami jak byc powinno. Mozna dlugo dyskutowac, kazdy z nas bedzie mial napewno swoja racje. Prawda jest taka ze w tym calym przeobrazeniu kobieta zostala bardzo wykorzystana, nastepnie rodzina i jej malzenstwo. Nie tak powinno wygladac rownouprawnienie, to rownouprawnienie udezylo w zdrowa rodzine, a skutki sa tego juz dlugo widoczne i beda jeszcze gorsze. Tematy jak cieplo rodzinne, gniazdo rodzinne- nie istnieja. Nie ma na to czasu ani kobieta ani mezczyzna. Wychowywanie dzieci- nastepny temat- kto ma wychowywac dziecko?. Matka musi isc do pracy, ojciec tez, bo rodzina nie ma szans na przezycie jednego miesiaca z jednej meskiej wyplaty. Tak wiec zlobki i przedszkola wychowuja nasze dzieci, kiedy dzieci wracaja do domu, matka jest zmeczona bo musiala normy wypracowac, a ojca moze jeszcze nie ma w domu bo musi dluzej pracowac, albo spotkal kolegow i nie wiadomo kiedy przyjdzie do domu. Nie bede dalej pisala, bo kazdy moze dalej pisac, bo dobrze zna temat. Chce tylko powiedziec ze kobieta i mezczyzna jada na takim samym wozku i do tego nie wiadomo dokad. Kiedy sie postazeja, beda schorowani i dostana pare groszy emerytury, za malo do przezycia, a za duzo do smierci. Ja osobiscie uwazam ze w tych czasach , przy tej technice gdzie maszyny odebraly ludziom prace, powinny maszyny zarobic na to aby rodzina mogla sie zdrowo rozwijac, aby kobieta byla kobieta , matka i interesujaca malzonka, a mezczyzna przykladnym ojcem i dobrym malzonkiem. Zeby nareszcie rodzina zaczela funkcjonowac zdrowo w szczesciu i szacunku do wszystkiego.
|
|
|
|
|
|
|
Symeon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpień 17, 2009, 23:21:32 » |
|
strasznie siê je¿ê jak facet (nie ty) pisze ¿e kobieta stworzona jest tylko do rodzenia dzieci i zajmowania siê domem.
Kobieta nie sÂłuÂży do rodzenia i sprzÂątania - jeÂżeli ktoÂś tak myÂśli to bardzo Âźle o nim Âświadczy i powinien od kobiet trzymaĂŚ siĂŞ jak najdalej.
To kobiecie BĂłg powierzyÂł role rodzicielki, takie sÂą fakty, nie oznacza to jednak, Âże moÂże ona tylko rodziĂŚ dzieci, siedzieĂŚ caÂły czas w domu, zajmowaĂŚ siĂŞ garami itp, ja tak nie napisaÂłem, prosze, czytajcie ze zrozumieniem. Pisze to juÂż poraz n-ty, ale musiaÂłem, bo widze, Âże ciÂągle Âźle jestem rozumiany.
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Sierpień 18, 2009, 08:40:49 » |
|
Mi siê wydaje, ¿e mo¿na siê dogadaÌ co do równouprawnienia w domu. Je¿eli decydujemy sie na ma³¿eùstwo to znaczy, ¿e wczeœniej ze sob¹ rozmawialiœmy ze zrozumiem. Wszystko mo¿na ustaliÌ co kto robi i w czym sobie pomagamy. U mnie w domu m¹¿ np bardzo chêtnie myje naczynia, odkurza, czasem coœ ugotuje i upiecze ale nie prasuje nie nie pierze, ja te¿ nie naprawiam drobnych sprzêtów, nie sprz¹tam samochodu nie myje go i tak dalej. Wszystko jest kwestia dogadania siê. Nie wyobra¿am sobie, ¿e przychodzê do domu z pracy gotuje obiad, dzieci g³odne a m¹¿ siedzi z piwem przed telewizorem jest to nie do przyjêcia i zwykle jest w tym sporo winy kobiety. Powinna powiedzieÌ spokojnie co jej sie nie podoba i ¿e jest tez zmêczona, a cz³owiek który kocha zrozumie i postara siê w miarê swoich mo¿liwoœci pomóc. Je¿eli chodzi o rodzenie to fakt jest taki, ¿e bezdyskusyjnie natura sama rozdzieli³a co kto robi, co nie oznacza ¿e mê¿czyzna odpowiedzialny i gotowy na potomstwo nie pomo¿e. Wielu mê¿ów wstaje w nocy do dzieci pomimo ¿e rano idzie do pracy, bo rozumie ¿e kobieta po porodzie jest obola³a. Do stworzenia równouprawnienia potrzebna jest empatia i szacunek z 2 stron, takie jest moje zdanie. Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpień 18, 2009, 11:55:40 » |
|
Do stworzenia rownouprawnienia, potrzebne jest wychowywanie synow przez matki inaczej niz do tej pory. Nie tworzenia rol meskich i damskich ( to sie ustali w zyciu), biologiczne funkcje i tak pozostana przy kazdym z aspektow.Rafaelo bardzo trafne spostrzezenie ; " Ja osobiscie uwazam ze w tych czasach , przy tej technice gdzie maszyny odebraly ludziom prace, powinny maszyny zarobic na to aby rodzina mogla sie zdrowo rozwijac, aby kobieta byla kobieta , matka i interesujaca malzonka, a mezczyzna przykladnym ojcem i dobrym malzonkiem." Moim zdaniem pracodawcy pozbawiajacy pracy ludzi z powodu zastapienia ich technika, powinni zwolnionym placic normalnie czesc ich wynagrodzenia do konca zycia. Wysokosc zalezna od wieku i mozliwosci znalezienia innej pracy. Nie powinno chodzic o dobro jednego czlowieka , kosztem tych , ktorych pozbawia sie srodkow do zycia. Prawa Czlowieka to pozor , one nie istnieja. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Sierpień 18, 2009, 12:28:52 » |
|
To jest tak,¿e pracodawcy wol¹ zatrudniÌ mê¿czyznê ni¿ kobietê bo zwyczajnie lepiej siê to im op³aca. Jeœli pracodawca ma do wyboru zatrudniÌ 23 letni¹ kobietê i 23 letniego mê¿czyznê z takimi samymi kwalifikacjami,to kogo wybierze?-oczywiœcie mê¿czyznê,dlatego,ze lepiej na tym wyjdzie. Kobieta w ka¿dej chwili mo¿e zajœÌ w ci¹¿e,urodziÌ dziecko,a co z tym idzie pójœÌ na zwolnienie,firma traci pracownika który nie pracuje a musi dostawaÌ zap³atê. Decyduj¹ wzglêdy czysto finansowe,trzeba te¿ zrozumieÌ pracodawców.
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Sierpień 18, 2009, 18:08:27 » |
|
Moim zdaniem pracodawcy pozbawiajacy pracy ludzi z powodu zastapienia ich technika, powinni zwolnionym placic normalnie czesc ich wynagrodzenia do konca zycia. Wysokosc zalezna od wieku i mozliwosci znalezienia innej pracy.
to dopiero by nas zapĂŞdziÂło w recesjĂŞ gospodarczÂą i zbiednienie caÂłego narodu... dlaczego przedsiĂŞbiorca ktĂłry stara siĂŞ zmniejszyĂŚ koszty produkcji musi byĂŚ karany utrzymaniem jakiegoÂś lenia? co gorsza - on przecieÂż nie bĂŞdzie pÂłaciÂł z wÂłasnej kieszeni tylko przerzuci to na koszty wÂłasne a co za tym idzie produkt bĂŞdzie droÂższy, efektem bĂŞdzie to Âże wszyscy bĂŞdziemy pÂłaciĂŚ na utrzymanie lenia, ktĂłry byÂł zbyt maÂło wydajny w pracy lub zbyt gnuÂśny na znalezienie innej pracy to ja dziĂŞkujĂŞ za takie propozycje :/
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Sierpień 18, 2009, 22:40:07 » |
|
Kochani, mam wrazenie ze schodzimy z tematu!.
Juz dzisiaj powinnismy wiedziec ze podzial zyskow na calym swiecie jest nie w pozadku, dlatego dzisiaj mamy ogromne problemy gospodarcze. Takiej sytuacjii jaka mamy w dzisiejszych czasach, jeszcze nie bylo. Ty Val Dee jestes poruszony leniem, ja jestem poruszona psem ktory nosi kolie za ogromne pieniadze i je mieso specjalnie spreparowane aby bylo lekko strawne dla jego leniwego zoladka.
Takich roznych przykladow mozemy podawac bez konca. Taka jest sprawa ze pracodawcy czesto przeciagaja strune, ludzie bardzo czesto nie sa odpowiednio oplaceni i sa wykozystywani do bolu. Aby zapanowala sprawiedliwosc w podziale dobr i zyskow musi najpierw sie stac cos niesamowitego, cos czego nie mozna sobie wyobrazic. Jedno jest pewne jak na dzisiaj, ze w rodzinie powinni wszyscy pracowac nad tym aby praca i wypoczynek byla rowno podzielona na wszystkich domownikow.
Kiedy jest silny mezczyzna? Kiedy ma przy sobie silna i madra kobiete. Pozdrawiam wszystkich Rafaela.
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Sierpień 19, 2009, 04:39:34 » |
|
Kochani, mam wrazenie ze schodzimy z tematu!.
Juz dzisiaj powinnismy wiedziec ze podzial zyskow na calym swiecie jest nie w pozadku, dlatego dzisiaj mamy ogromne problemy gospodarcze. Takiej sytuacjii jaka mamy w dzisiejszych czasach, jeszcze nie bylo. Ty Val Dee jestes poruszony leniem, ja jestem poruszona psem ktory nosi kolie za ogromne pieniadze i je mieso specjalnie spreparowane aby bylo lekko strawne dla jego leniwego zoladka.
Takich roznych przykladow mozemy podawac bez konca. Taka jest sprawa ze pracodawcy czesto przeciagaja strune, ludzie bardzo czesto nie sa odpowiednio oplaceni i sa wykozystywani do bolu. Aby zapanowala sprawiedliwosc w podziale dobr i zyskow musi najpierw sie stac cos niesamowitego, cos czego nie mozna sobie wyobrazic. Jedno jest pewne jak na dzisiaj, ze w rodzinie powinni wszyscy pracowac nad tym aby praca i wypoczynek byla rowno podzielona na wszystkich domownikow.
Kiedy jest silny mezczyzna? Kiedy ma przy sobie silna i madra kobiete. Pozdrawiam wszystkich Rafaela.
juÂż rĂłwny podziaÂł dĂłbr kiedyÂś u nas byÂł i za bardzo nie wyszÂło... bo ma byĂŚ rĂłwny wg czego? zasÂług? potrzeb? a jak ktoÂś ma pieniÂądze to niech je wydaje jak chce - to jest jego sprawa
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Sierpień 22, 2009, 11:33:32 » |
|
Tak wiêc statystycznie oko³o 87%-93% kobiet uprawia prostytucjê ze swoimi mê¿ami, czy partnerami.. ..jednak jest to wci¹¿ "prostytucja", choÌ zinstytucjonalizowana.
I co wy na to drogie panie? Jakie sÂą wasze opinie na ten temat?
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Sierpień 22, 2009, 12:03:08 » |
|
Kamil a co my na to mamy powiedzieć tak jest, sex dla świętego spokoju, dla normalnej atmosfery i tak dalej. Myślisz że tylko pieniądze są zapłatą za sex? Dlaczego tak sie dzieje ponieważ czasem kobiety chcą normalnej atmosfery w domu ( mężczyzna który zaprzeczy, że z powodu barku seksu nie jest wybuchowy i nerwowy jest kłamcą, ale pozbawiony jest testosteronu) a czasami tak ponieważ nie tylko KK ale i inne religie wymagają od kobiety posłuszeństwa w tej sferze też.... czy to się wszystkim podoba czy nie, zwykle taka jest prawda jak napisał PHI Pozdrawiam  Dziwi mnie fakt że o tym nie wiesz? może to też znaczyć, że jeszcze nie byłeś w długotrwałym związku lub słabo obserwowałeś zachowania dorosłych 
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2009, 12:04:02 wysłane przez wiki »
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Sierpień 22, 2009, 13:25:25 » |
|
z ostatnich wieÂści
najwiĂŞcej wypadkĂłw samochodowych powodujÂą kobiety w wieku 30-40 lat
p.s. czyli jak sypiam ze swojÂą dziewczynÂą to ona siĂŞ prostytuuje? ;P
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2009, 13:26:18 wysłane przez Val Dee »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #20 : Sierpień 22, 2009, 13:40:22 » |
|
Hej, a moÂże tak nowy temat zaÂłoÂżymy, np. "prostytucja ...", a tu skupimy siĂŞ bardziej na rĂłwnouprawnieniu.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Linda
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Sierpień 22, 2009, 13:45:26 » |
|
 p.s. czyli jak sypiam ze swojÂą dziewczynÂą to ona siĂŞ prostytuuje? ; Ech....zalezy czy ona robi to z potrzeby czy z obowiazku...?....zresztÂą sama juz pogubiÂłam sie w tym temacie... 
|
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Sierpień 22, 2009, 14:46:13 » |
|
Wiki napisaÂła:
Dlaczego tak sie dzieje poniewaÂż czasem kobiety chcÂą normalnej atmosfery w domu
To ja serdecznie tobie i twojej rodzinie wspó³czuje jak od seksu zale¿y dobra atmosfera w twoim domu
mĂŞÂżczyzna ktĂłry zaprzeczy, Âże z powodu barku seksu nie jest wybuchowy i nerwowy jest kÂłamcÂą,
A teraz zaczyna siĂŞ atakowanie i obwinianie o wszystko mĂŞÂżczyzn.Klasyczna zagrywka. A dlaczego wszystkich pakujesz do jednego worka? Dlaczego jeÂśli nie znasz poszczegĂłlnych ludzi osobiÂście przyklejasz im etykietĂŞ? JeÂśli powiem,Âże wszyscy muzuÂłmanie to mordercy i terroryÂści to bĂŞdzie w porzÂądku?
a czasami tak poniewaÂż nie tylko KK ale i inne religie wymagajÂą od kobiety posÂłuszeĂąstwa w tej sferze teÂż...
Co zosta³o na deser? Oczywiœcie zwalenie winy na koœció³ katolicki,on te¿ musi przecie¿ oberwaÌ,nie przesz³o by jak by nie wmieszaÌ do tego KK
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2009, 14:46:55 wysłane przez kamil771 »
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Sierpień 22, 2009, 15:02:12 » |
|
Dzięki za współczucie przyda się czasem  pożyjesz zobaczysz, a kk to nie jedyny winowajca (czytaj uważniej), na temat muzułmanów się nie wypowiadam bo ich nie znam, choć czytałam sporo o "wolności kobiet" Polecam Kwiat pustyni Waris Dire , Fatwa Jacky Trevane tak na początek książki biograficzne. Coś wydaje mi się ( nie wiem czy dobrze) że jesteś w wieku buntu, nie martw się ja te przez to przechodziłam  z czasem zaczniesz akceptować  a na deser ? czasami kobieta sama ma ochotę  Pozdrawiam  )
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2009, 15:03:00 wysłane przez wiki »
|
|
|
|
|
|