chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #25 : Październik 17, 2008, 17:12:33 » |
|
Piękny Kiaro 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Księga Koheleta 3,1
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #26 : Październik 17, 2008, 22:52:42 » |
|
No to ładnie, wszystkie piszą,  nie utulą człeka ciszą,  tylko czytać na głos każą,  gdy powabny rym usmażą.  Ja smakowałbym się w ciszy,  nikt nie mówi,  nikt nie słyszy  poetyckie wizje miewał  kolorami świat opiewał  I od dzisiaj zacznę chyba  pędzlem przy widokach kiwać  a poezji nie tknę wcale  w mym codziennym weny szale  Pełen weny Thotal
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #27 : Październik 17, 2008, 22:55:11 » |
|
Thotal ,jesteś thotalnym poetą 
|
|
|
|
Księga Koheleta 3,1
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #28 : Październik 18, 2008, 07:27:47 » |
|
Jestem Thotuś - :)tuuś
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #29 : Październik 18, 2008, 20:22:23 » |
|
Nie jestem i nigdy nie miałem do wierszoklectwa smykałki, ale pamietam taki bardzo fajny wierszyk (już z długą brodą): Ala ma kota a kot ma Alę, Ala go kocha, a on ją wcale. 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #30 : Październik 18, 2008, 20:43:43 » |
|
Niczym Thot totalnnie szczery Niczym dama ma maniery Niczym malarz w kolor mierzy Niczym gwiazda jest na wierzy Chce uslyszec barwy cisze Chce kolysac szeptu spiewem Chce juz uczuc miec ulewe Chce swym chceniem.... Dzisiaj wczoraj, moze jutro Dzien zawola choc cichutko Nadejsc zechce ukojeniem Rzeknie, TOTUS! Tys POETOM , a nie leniem.  W podziwie dla weny Totusia.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 18, 2008, 20:44:36 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #31 : Październik 18, 2008, 21:16:56 » |
|
Heh, świetne to wasze pisanie czyta sie bajkowo  I pomyśleć ze wiersze kojarzyły sie ze szkołą i wkuwaniem, a to przecież takie radosne
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #32 : Październik 18, 2008, 21:27:35 » |
|
Taka moja mało twórczość spontaniczna  wiara i wolność miłość i szczęście radość i zdrowie mam dzięki tobie nadzieja na pokój nadzieja na życie nadzieja na dobro nadzieja to okno do marzeń spełnienia i szczęścia łez uronienia
|
|
|
|
|
|
|
Septerra
Gość
|
 |
« Odpowiedz #33 : Październik 18, 2008, 21:49:42 » |
|
nadzieja to plan, on ziści się nam, przydarzy się, wszystko się zdarzy więc uwierz za dwóch, ty i twój duch, z nadzieją wam będzie do twarzy -1,2,3...
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #34 : Październik 18, 2008, 22:50:55 » |
|
Michał,Kiara i Septerra, Totuś,Mora,Rafaella wszyscy piszą rymowanki, nawet chanell staje w szranki. 
|
|
|
|
Księga Koheleta 3,1
|
|
|
Hironobu15
Gość
|
 |
« Odpowiedz #35 : Październik 18, 2008, 22:58:25 » |
|
Mi jakoś nie wychodzą rymowanki...
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #36 : Październik 20, 2008, 00:13:00 » |
|
Gryząc pióra, z głową w chmurach, muszę to powiedzieć, że przy Kiarze, więcej łażę, by leniem nie siedzieć.
Pozdro - Thool
|
|
|
|
|
|
|
Joel
Gość
|
 |
« Odpowiedz #37 : Październik 20, 2008, 00:18:59 » |
|
To wszystko dlatego, że sztuka powstaje z naszych emocji. A my często silniej przeżywamy smutek niż radość. Dlatego smutne i nostalgiczne wiersze i muzyka wydają nam się być lepsze od tych wesołych. Wiem, że to może nie na temat, ale nie mogłam się powstrzymać. Piosenka tak smutna, że aż niesamowita - http://pl.youtube.com/watch?v=lYOWLohqNx8Musze to przyznac, niesamowita piosenka  Przypadla mi do gustu, prosze przeslij mi na PW wiecej takich lub tu na forum, Dziekuje. Co do wierszy, wiecej ich prosze - fajnie sie je czyta  Channel daje tak mocno w szranki Az z polek spadaja szklanki Pisz wiecej rymowanek Wiedz, ze nie zabranie tutaj nigdy szklanek  Pozdrawiam, Joel.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 20, 2008, 00:21:40 wysłane przez Joel »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #38 : Październik 21, 2008, 23:08:14 » |
|
Jesienna nostalgia Zawitaj w skromne nasze progi, kasztanem sypnij nam pod nogi. Poranną mgiełką nas oplataj i pajęczyną babiego lata. Ostatnim ciepłym promykiem słońca, niczym kobieta ciepła nęcąca. Obrazy maluj w żółci, w czerwieni chwilo ulotna złotej jesieni. Ja nie chcę zimy ja już chce wiosnę !!!! przegońmy zimę 
|
|
|
|
Księga Koheleta 3,1
|
|
|
ambroży
Gość
|
 |
« Odpowiedz #39 : Październik 26, 2008, 19:42:45 » |
|
jesieniąniebo zasnuło spokojem ziemię niemal całą zielony szal nadziei brunatno-złote przybiera blaski a w parku wiewióreczka ruda po liściach, po patyczkach czyni drobne trzaski żuczek w norkę, niczym krecik na zimę się chowa łęty na kartofliskach uleciały z dymem i łasica zwinna częściej w ciepło tuli głowę tak kolejna kartka życia opada i kolejna pora roku mija 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2008, 20:09:02 wysłane przez ambroży »
|
|
|
|
|
ambroży
Gość
|
 |
« Odpowiedz #40 : Październik 28, 2008, 10:41:36 » |
|
o poranku jałowymsłońce głowę filuternie przekrzywiło zza chmury mrugnęło łaskawie a wy śpiochy w pieleszach jeszcze z kimże ja się dziś pobawię hej, poeci pora wstawać! i za pióra szybko chwytać bo mnie chmury wnet przykryją i nie będzie kogo witać! 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 28, 2008, 10:42:26 wysłane przez ambroży »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #41 : Październik 28, 2008, 19:58:37 » |
|
Mój poeto ! wiersze z rana ja mam pisac? Rano w głowie pustka,cisza Lepej mysli się z wieczora, kiedy przyjdzie noca pora, Przez dzien mysli gromadzone wnet na papier przełożne
|
|
|
|
Księga Koheleta 3,1
|
|
|
ambroży
Gość
|
 |
« Odpowiedz #42 : Październik 28, 2008, 20:46:55 » |
|
księżycowemu poecie - Channelowiksiężycowy z Ciebie stwór mroczne w głowie czyżby myśli ja żem myślał - że trzeźwiutki rano wstajesz - i napiszesz, co też nocą Ci się przyśni jakie światy penetrujesz z Morfeuszem za pan brat i po jakich to wertepach nieznanych nam chadzasz a może pośród i samych gwiazd? a Ty nocą gwiazdy lecz na wędkę widać łowisz wśród ciemności szukasz weny może racja - nocą ciszej a nuż, usłyszysz jej brzmienie skoro nie chcesz rano w stokrotkach, śniegu, kwiatach akacji, czy życie! 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2008, 10:06:11 wysłane przez ambroży »
|
|
|
|
|
ambroży
Gość
|
 |
« Odpowiedz #43 : Październik 28, 2008, 21:28:14 » |
|
karosz mój
pędziwiatr wystukuje przyjaźń w rytm kłusa i galopu
gonić z nim chmury słońca złote i motyle
skrzydła rozwinąć w deszcz
o północy
.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2008, 10:08:19 wysłane przez ambroży »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #44 : Październik 28, 2008, 22:35:05 » |
|
Mój poeto,mój Ambroży, żaden ze mnie nocny marek, żaden księzycowy stwór. Cóż poradzę że ma dusza w stronę gwiazd co noc wyrusza? Gdy poproszę Morfeusza , to mnie do snu tuli mile poprawiając mi poduchę przedłużając słodkie chwile.
|
|
|
|
Księga Koheleta 3,1
|
|
|
ambroży
Gość
|
 |
« Odpowiedz #45 : Październik 29, 2008, 10:51:52 » |
|
cóżtak to widać z kanałami bywa zanurzyć się w słodkiej pościeli zmrużyć oczy a tu cały nieboskłon przed nimi się toczy opowieści się wiją i zapładniają umysł wrażeń głodny tę ziemię niczyją 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2008, 10:52:36 wysłane przez ambroży »
|
|
|
|
|
Hironobu15
Gość
|
 |
« Odpowiedz #46 : Październik 29, 2008, 18:24:00 » |
|
Świetne te notki;]
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #47 : Październik 29, 2008, 19:31:16 » |
|
Nim sen slodki oczka zmruzy Nim snic zaczniesz o podrozy Nim rozkosza rozkolyszesz czas
Przytul marzen bukiet caly I posluchaj serca brzmienia By w objeciach ukojenia trwac
Nim poranek sie usmiechnie Nim srebrzysta gwiazdka zblednie Nim jutrzenki zadrzy blask
Ta chwileczka , choc krociotka Dla twych marzen jest jak lodka W kolorowy cie zabira swiat.
Kiara
|
|
|
|
|
|
|
ambroży
Gość
|
 |
« Odpowiedz #48 : Październik 29, 2008, 21:30:22 » |
|
rezonansświat kolorami wybucha i tonie zarazem w niemocy patrzysz i wiesz tu tonów głębokich brak i uderzeń w wielki dzwon co w tobie już z lekka drży w zniecierpliwieniu tu ciszy z tego płynącej a ocknie się i drugi człowiek i nowa pojawi się pieśń  .
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2008, 21:37:36 wysłane przez ambroży »
|
|
|
|
|
ambroży
Gość
|
 |
« Odpowiedz #49 : Październik 30, 2008, 21:43:35 » |
|
poeta
pusto wokół i mokro ni psa z kulawą nogą ni szubrawca na lekarstwo nawet
poeta myśli przemoknięte na półkę położył
i duma ostatnią z nich dyżurną jak kaloryfer ustawić bezpiecznie
z myślami nigdy nie dojdziesz do ładu
zgasił ostatniego papierosa z radiem i w kapciach po świecie co się wciąż kurczy poczłapał
tyle pisał
epitafium porządnego jednak sobie nie wysmażył
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2008, 10:46:13 wysłane przez ambroży »
|
|
|
|
|
|