Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #350 : Październik 27, 2010, 16:34:03 » |
|
Czystosc i Roza...
Kto czystoscia zycie scieli tak zwyczajnie wedle mow ten twardosci nie udzieli ni kamienia ani slow nie trza karku mu nadstawiac ani twarzy reka skryc Bo On godzien jest slow wielu pieknem barw ich bedzie zyc
Roza platkiem swym muskajac nie utoczy serca lez one delikatnoscia swa powstajac daja sercu zar jak piec zar milosci radosc tworzy lekko zycia barwiac ton Roza wonia kolorujac sen zly odgoni z Twoich skron.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2010, 19:13:44 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #351 : Październik 27, 2010, 16:50:16 » |
|
czystość, jasność....czystość, jasność w każdym względzie dywan prawdy ścieli wszędzie nie ukłują żadne słowa - jeśli serce jasne i gotowe na dzielenie, a nie branie na drugiego tak kochanie by nie ranił odchodzeniem kiedy łoże jeszcze dzieli by nie budził zakłamaniem kiedy słońce jest w pościeli... by miłował w czasy trudne - i w czyste zamieniał brudne bo na dobre i na złe, mało o tym kto pamięta i zwyczajnie o tym wie, że buduje życie takie jakie sam sobie chce...
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2010, 16:55:58 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #352 : Październik 27, 2010, 19:32:01 » |
|
Zycie Roz...
Choc roz wiele jest w ogrodach i mnogosci wyraz daja i choc pieknem swoim wabia nigdy wszak nie zniewalaja
Wolnosc cenia ponad miare ktorej lozem swym nie znacza godnosc wzycia wyznaczaja wolnosc dajac , wiec nie placza
Odchodzenie i zmienianie.... rzecz to ludzka w kazdym wzgledzie jednak gdy zawiera szczerosc dobro moze stworzyc wszedzie Byc na dobre i na zle... slowa , ktore czynia cuda byc na dobre i na zle? ale komu dzis sie uda sekret w nich zawarty caly zeby dwie osoby chcialy razem trudy pokonywac miast wciaz nimi siebie zbywac by nie tworzyc rzeczy zlych w ktorych pozniej trzeba tkwic Wedle mocy tej przysiegi tak opacznie rozumianej tak bezmyslnie przestrzeganej.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2010, 19:34:18 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #353 : Październik 27, 2010, 19:59:46 » |
|
rozumienie klucz do szczęścia warto o tym wpierw pamiętać przed przysięgą, obietnicą a nie ganiać za spódnicą gdy feromon władzę trzyma tam gdzie mądrość, zdrady ni ma!
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2010, 20:00:28 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #354 : Październik 27, 2010, 20:17:32 » |
|
Tak się róża przechwalała Swą pięknością zachwycała Że aż kolce jej wyrosły Wkrótce zwiędła w samotności…
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #355 : Październik 27, 2010, 21:15:24 » |
|
dziwnie...dziwnie ułożony jest ten świat gdzie ofiara tam i kat róża kolcem piękna broni pazurami swej wolności kot miłość nienawiścią czasem dyszy czasem głuchy dość ma ciszy zapach skunksa też jest po coś i pod ziemią srebro, złoto karaluchy czyszczą nadmiar i szczur mądry -tonie tylko głupi wariat! dziwnie, dziwnie ułożony jest ten świat zło i dobro? niezupełnie to jest tak...
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2010, 21:46:51 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #356 : Październik 28, 2010, 22:04:11 » |
|
(Haiku)
każdy jest fragmentem każdy fragment jest całością potłuczony hologram
|
|
|
|
"Pustka to mniej niż nic, a jednak to coś więcej niż wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstają wszystkie możliwości. To jest Absolutna Świadomość; coś o wiele więcej niż nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #357 : Październik 29, 2010, 08:17:27 » |
|
krokus
kryształowe oczy zimy uniosłem błękitem wiosennych źrenic
===============================
pieśń umarłych
palą duszy znicze, co odeszła z niczym
palą duszy udręczonej palą duszy umęczonej
życiem
płoną groby jak pochodnie orszak żywych jak przechodnie
pośród ulic obumarłych
dziś przechodzień, jutro jemu świece płoną świecił drugim znicz za zniczem nie pomyślał - że i on odejdzie
z niczem
Scaliłem posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2010, 14:07:26 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #358 : Październik 30, 2010, 15:15:29 » |
|
Dzien radosnych wspomnien o ukochanych po drugiej stronie teczy.....
Ni lisc zlotem wabiacy ni hryzantemy czerwien nie sa okruchem przywolan do ziemskiej skarbnicy wspomnien
Jeno serce bijace milosci blaskiem czystym jest dla Duszy wolnej we wspomnieniu zycia wszystkim
Bo tylko milosc laczy swiaty obok siebie w ktorych zyja bliscy daleko choc obok w serdecznosci niebie
Plonacej swiecy swiatlo swiatow jest polaczeniem droga jasnego ognia milosci ziemskiej wspomnieniem
Nie ma swiat smutkow wielkich dla serc ogniem zlaczonych bo to tylko iskiera malenka swiaty sa podzielone
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2010, 19:58:38 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
purattu
Gość
|
|
« Odpowiedz #359 : Październik 30, 2010, 16:35:36 » |
|
awraham ben jicchak...../szczesliwi ktorzy sieja
szczesliwi ktorzy sieja ale nie zbieraja poniewaz wedruja daleko.
szczesliwi sa ci zacnego serca ktorych mlodosc chwalebna dni wypelnia swiatlem gdy oni sami zdejmuja z ubran ozdoby rozchodzac sie po swoich drogach.
szczesliwi sa dumni lecz nie pyszni ktorych duma przelala sie poza brzegi duszy po to zeby stac sie biela pokory kiedy tecza strzelila z dolin i rozpiela sie na chmurach.
szczesliwi ktorzy wiedza ze ich serce wola na puszczy a milczenie kwitnie na ich wargach.
sa szczesliwi albowiem zgromadza sie w sercu swiata owinieci w szaty zapomnienia a ich trwanie bedzie nieskonczonym darem bez slow.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2010, 16:36:18 wysłane przez purattu »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #360 : Październik 30, 2010, 22:28:39 » |
|
dusza - (rymowanka)
stare czasy przypomina prosi o troszeczkę wina i pamięci jeszcze troszkę przypnie sobie jako broszkę
jako klamrę z czasem przeszłym choć tam smutki nie odeszły choć tam radość wciąż ta sama choć tak ludzie lubią kłamać
jednak duszy za tym tęskno choć nie słychać płacze często
............................................
==================================
w dzień zaduszny
darujemy wszystkiego po trosze
ja tobie kochanie na tacy słońca promyki niosę rogalik księżycowy i kwiatów naręcze za wspólne łzy, smutki
i miłość naszą
w podzięce
Scaliłem posty darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2010, 17:43:15 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #361 : Listopad 01, 2010, 17:30:04 » |
|
Polonczenie...
Tylko milosci promien swiatow jest lacznikiem tylko przezycie milosci na nim przewodnikiem tylko wspomnienie gorace co serce splatalo ogniami tylko lez potok teskny co pamiec koi dniami
A Ty choc daleko to blisko bo dla MILOSCI nie ma granic A Ty choc daleko to blisko bo My czas mamy za nic....
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2010, 17:30:40 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #362 : Listopad 02, 2010, 12:17:14 » |
|
wspominki
wspomnienia kryją mogiły znicze z lekka oświetlają ich sens
dumne chryzantemy kryją ostatnie brzmienia ciepłych słów
i niepokój spojrzenia zza mgły
takie krótkie rozstanie a zda się wiecznością
spowitą w niepotrzebne łkania i żal
czyż nie piękne są takie na chwilę kochanków rozstania
za jedno mrugnięcie czasu za kilka wiosny witań
spotkamy się niebawem tam gdzie nasza Przystań
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2010, 12:24:01 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
soook
Gość
|
|
« Odpowiedz #363 : Listopad 02, 2010, 16:58:52 » |
|
Jestem Ja
Jestem Tutaj , wiedząc Trwam oczekując Siebie
Nie odejdę , będzie tu Myśl Moja
Na górach depresji Jestem Ja
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #364 : Listopad 03, 2010, 10:02:23 » |
|
JESTEM
jestem słońcem, jestem cieniem jestem ptakiem, cudnym kwiatem jestem tęczą i nadzieją
jestem, jestem, jestem...
przepaścią bez dna i panem księżyca pyłkiem na wietrze, który wciąż wieje...
zorzą w odległym czasie lodową górą, bezbrzeżną pustynią
z tych, co kochają, a potem winią
jestem wszędzie, jestem zawsze czy los trudny, jasny, marny
czasem biały, czasem czarny...
jestem orłem i wiewiórką synem, matką, ojcem, córką
jestem jasny, lub przeklęty ale zawsze JESTEM wielki...
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2010, 16:02:08 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #365 : Listopad 27, 2010, 23:02:18 » |
|
szczęście
o szczęściu pan pani rozprawiasz niedbale a cóż o nim naprawdę wiesz
gdzie się kończy zaczyna
dlaczego kusi i błyszczy tysiącem znaczeń i migotliwych gier
jeśli jednak słowo takie istnieje to nie z próżni powstało
lecz z takiej materii i ducha która b y ć tym musi
i czymś nieuchwytnie szczególnym jak samo znaczenie jego
na p e w n o j e s t!
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #366 : Grudzień 01, 2010, 14:11:36 » |
|
To także stary tekst:
stary świat... zwietrzały myśli rozpierzchły się słowa na wszystkie strony
dusza o innej myśli tej, co lękiem za szybko umiera
bo razem tak jakby pewniej i całkiem bezpiecznie lecz tunel, nie jest tunelem Ariadny dawno zerwała się nić pustka pustek, z rozpaczy nawet nie da się wyć
martwy ptak na niebie utknął nie spadnie nieżywy, o nie...
jak wokół straszno, jak wokół smutno choć o miłości mówi się tyle
gdyby tak jednak poszybować hen gdyby tak jednak zapomnieć na chwilę
i znowu stać się lekkim i zwiewnym motylem
i znowu stać się...
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2010, 14:15:17 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
purattu
Gość
|
|
« Odpowiedz #367 : Grudzień 01, 2010, 14:45:19 » |
|
taki przyplyw ktory, plynac, zda sie spac zbyt pelen by zabrzmiec lub sie spienic.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #368 : Grudzień 01, 2010, 16:27:15 » |
|
...taki jest właśnie stary świat.
Ach, te słowa!ach, te słowa złaknione uczuć prawdziwych - zapisu uderzeń serca i nad łąką rozsnutych mgieł zapachu róży, mrugnięcia nagietka lotu jaskółki przed burzą koloru tęczy i ust Cyganek co, szczęście w zapale wróżą namiętnych pocałunków i wyznań w świętojańską noc co, z wiankiem popłynęła z nieznane chciałoby się, by słowa te zadrgały dźwiękiem, co zmieni się w Amen.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2010, 16:48:11 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
|
« Odpowiedz #369 : Grudzień 02, 2010, 04:04:31 » |
|
Delektuję się wspomnieniami one.... mnie wspierają... Podtrzymują mą nadzieję... ze mną pozostają... Budują me marzenia wyidealizowane... Mam nadzieję, że długo bez Ciebie nie pozostanę... Co robisz, o czym teraz myślisz czy, dzisiejszej nocy także mi się przyśnisz... ? Zamykam oczy, zlepiam się w snu otchłani... jesteśmy wreszczcie razem.... w sobie zakochani... Nie chcę, nie chcę budzić się z tego snu... nie chcę sam się budzić... kolejną noc cierpieć, nadzieją się łudzić że za chwilę do mnie przyjdziesz tak jak dawniej było... przebaczysz mi wszystko jak by nic się nie zdarzyło To wszystko już minęło co było najpiękniejsze... pozostały mi dzisiaj tylko listy i wiersze... pisane o Tobie, o Nas, o tym co do Ciebie czuję... Nie ukrywam...... nadal Ciebie potrzebuję...........
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2010, 04:25:24 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
|
« Odpowiedz #370 : Grudzień 02, 2010, 10:22:12 » |
|
Jezeli umarles dla kazdej radosci, milosci i szczescia, jezeli nie potrafisz juz uwierzyc w siebie ani w innych ludzi, sprobuj sie oczyscic i odrzucic wszystko co smutne b r z y d k i e, z a t r u t e, c i e m n e, i p o n u r e. Obudz sie z nocy swojego zniechecenia i zmeczenia zyciem do nowego poranka pelnego slonca, ptakow i kwaiatow. Otrzasnij sie z zimowego snu swojej apatii do nowej wiosny. Powstan! Bog napisal zmartwychwstanie na k a z d y m l i s t k u w s z y s t k i c h d r z e w. A wiec na pewno takze w twoje biedne serca czlowiecze.
Phil Bosmans
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2010, 10:25:24 wysłane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #371 : Grudzień 02, 2010, 20:11:05 » |
|
E.G.
mówisz moje granice moje dziecko książka samochód praca
i mój sen
moje życie moje słowa moja przestrzeń wciąż od nowa…
do czego ci więc jestem potrzebne ja Słońce co na wszystkich jednako sypię złotym promieniem
do czego ja Ziemia co tyle wieków już z noszę cię
i ja Księżyc co w okna wszystkie pospołu zaglądam
do czego ja człowiek przyjaciel żona i mąż
i ja nieodłączny twój cień
30 kwiecień 2005.
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
|
« Odpowiedz #372 : Grudzień 02, 2010, 21:12:20 » |
|
Kochac to nie znaczy wziac drugiego czlowieka, aby siebie wzbogacic, napelnic, lecz darowac siebie, drugiemu czlowiekowi, aby jego wzbogacic(...) Trzeba sie dlugo trudzic w pracy nad soba, by gest brania stal sie gestem dawania (...), gdy mowisz: kocham cie -mowisz: daruje ci siebie. Aby moc sie darowac, musisz sam siebie posiadac, a czy ty juz naprawde jestes w pelni posiadaczem siebie?
Q. Reussir
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #373 : Grudzień 06, 2010, 23:04:44 » |
|
wiosną... człapie bocianisko stary rozgląda się w poszukiwaniu pary zaskrzeczła ropucha: dopóki żyję dopóty nieszczęsny nie wie czego naprawdę wciąż szuka...
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
|
« Odpowiedz #374 : Grudzień 06, 2010, 23:38:29 » |
|
zimą:Nie człapie już bocian stary Bo zadek mu przymarzł do lodu. Ale nie traci wciąż wiary, Że trzeba doczekać do wschodu. Bo w ten czas - to nie przypadek - Rumiana buzia Słońca Cmoknie go w zimny pośladek; Radości nie będzie końca! Skostniała z zimna ropucha Też wkrótce miękka się stanie. I zanim wyzionie ducha Ptak zeżre ją na śniadanie... Morał mam dla ropuszki: Bądź sztywna bo trafisz w kiszki
|
|
|
|
|
|
|
|