ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #500 : Czerwiec 21, 2011, 11:30:43 » |
|
Moja miłość ostatnia
tak bardzo ją przyzywałam aż przyszła niespodziewanie prędko tak bardzo jej potem nie chciałam nie poszła za nic mając udręki
granica nas dzieli daleka ptakiem myśli czułe lecą już całe dwa lata tęsknoty w sercach nazbyt mocno pieką
zeszłego roku cię widziałam zeszłego roku całowałam usta gorące
czas trochę pamięć zatarł
teraz na sznurek perły nawlekam niczym mantrę dwa słowa powtarzam teraz drżąca miłością strojna niecierpliwie na ciebie czekam
21.06.2011
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #501 : Czerwiec 21, 2011, 11:44:36 » |
|
powiedz...
powiedz miłości moja czego ty chcesz?
kamienie obojętności złej po drodze kruszyć...
o czym marzysz nieustannie
by kwiat lotosu nie tylko w bagnie ale i w domu każdym zakwitł...
by prostotą i niczego niechceniem każdego objąć i serce poruszyć
i śpiewać tam, gdzie zabrakło nut czesać obłoki ufną nadzieją
by, Prawdy, dokonał się cud i wprost przejawiło się wreszcie
wszechoobejmujące Istnienie...
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2011, 22:31:04 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #502 : Czerwiec 25, 2011, 07:34:28 » |
|
Dobrze że jesteś, bez ciebie nuda, bez ciebie w życiu nic się nie uda, z tobą wystarczy zupy połowa, przed tobą myśli nie muszę chować, starczy że jesteś, że się uśmiechasz, że zawsze w ciszy cierpliwie czekasz, dobrze że jesteś, miło gdy wracasz, ciepła, kochana, sercem bogata, dobrze że jesteś... Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #503 : Czerwiec 25, 2011, 07:45:52 » |
|
czemu umysł się dręczy, czemu dręczy się i ciało, kiedy masz niewiele wystarcza tak mało, usnąłem i przebudziłem się bez pamięci, nic nie pamiętam, zostały mi chęci, kiedyś wrócę do domu i zapukam w drzwi, nie wiem kto mi otworzy, może będziesz to ty.
|
|
|
|
"Pustka to mniej niż nic, a jednak to coś więcej niż wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstają wszystkie możliwości. To jest Absolutna Świadomość; coś o wiele więcej niż nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #504 : Czerwiec 26, 2011, 10:29:14 » |
|
W oczekiwaniu…
co noc to samo misterium w ciszy rozedrganej
na ścianie pantomima rąk anioła zaklinanie o trzepot skrzydeł widzialny
tęsknotą przepełniona imię z niebytu przyzywam
na stole kielich pusty po winie dojrzałym
czy ziści się jeszcze ta miłość osobliwa?
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #505 : Czerwiec 27, 2011, 09:06:07 » |
|
Nie do twarzy ci w tej minie, szybko w moich oczach giniesz, jeszcze tydzień, jeszcze dwa, i nie będzie ciebie brak. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #506 : Czerwiec 27, 2011, 11:25:42 » |
|
A ty kochanie, jakie miny masz jakie słowa sączysz z ust - mruczysz czule jak ten kotek czy jak tygrys, czasem głosik dasz?
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #507 : Czerwiec 27, 2011, 15:50:12 » |
|
Przenikanie
kamień na którym czasami siadam po wędrówkach znojnych nauczył się moich myśli strukturę twardą fale zmieniły obojętności ujmując
i choć czas jego reakcji nieskończenie długi a serca za szybko umierają
kamień jest żywy
myśl uwięziona korytarze zimne nietoperzom toczy gwiezdne portale
tak wiele z nas w kamieniach przydrożnych
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #508 : Czerwiec 27, 2011, 16:08:29 » |
|
Taki sobie eliksir.... Trzy czwarte życia wymieszać z uśmiechem Zakropić łzami smutku w proporcji nie większej niż 10% dla kurażu puchar duży nadziei jest wskazany by mocy trunek nabrał dodać należy wspomnienia miłosne z barw życia wybrała bym dojrzałość by koloryt wspaniałością jaśniał dla zapędzonych przystanek życia polecam a dla melancholijnych , karuzelę marzeń dodała bym jeszcze szczyptę ( nie więcej)jutrzenki i wymieszała bym księżycowym blaskiem a później napełniła bym eliksirem czarę przyszłości ale tak by nie uronić ni jednego wspomnienia Pić zalecała bym maleńkimi łyczkami delektując się grą barw i smaków dotykając przeżyć zarówno radosnych jak i smutnych czasami działanie eliksiru jest długo , lub krótko trwałe zależne od subtelności duszy spragnionego woal nastroju unieść możne ku gwiazdom lub piekieł temperaturą rozgrzać pożądanie milej więc będzie zapewne eliksir pić we dwoje by piękno życia wypełniło sobą splatające się ludzkie losy spełnienia życzę ! Receptę zaś proszę przekazać tym , którzy po alkoholach wszelakich jedynie zawrót głowy pamiętają. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #509 : Czerwiec 28, 2011, 21:46:27 » |
|
Czy to grzech, czy nie grzech, o co chodzi w tej grze, czy rozumiesz coś z tego kochanie? Bo ja ciągle się łapię, myślę, w głowę się drapię, jak tęsknoty nie kończyć wzdychaniem. Czy całować poniżej, doprowadzać do zbliżeń, czy się raczej nastawiać na „nie”? czy ja czasu nie trwonię, czy nie myśleć mam o „niej” i gdy dumam figlarnie, to źle? Co to wszystko ma znaczyć, kto moralność wypaczył, może ty już kochanie to wiesz? Opowiadaj na uszko, nie zakrywaj poduszką, i bez obaw, po prostu mnie bierz. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #510 : Lipiec 02, 2011, 06:55:03 » |
|
Kocham dotyk twoich ust, kiedy pytasz mego ciała, - jak daleko byś mnie wiózł, gdybym cel podróży znała? Kocham pytający wzrok, delikatne dłoni znaki, - jak wysoki będzie lot, gdy już cel wyznaczę jakiś? Kocham każdy ciepły gest, bez pamięci ciał wzbieranie, - dokąd płynie życia test, jakie czeka nas poznanie? Pozdrawiam - Thotal =================================================== Uśnij w ramionach rozanielona, utulaj mnie żebym i ja, sny o aniołach w sobie przywołał, i tak jak ty w sercu je miał. Kochaj w marzeniach, niech cała Ziemia, poczuje nasze staranie, dajmy się cali porwać tej fali, a sen niech jawą się stanie. Pozdrawiam - Thotal
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 03, 2011, 08:49:31 wysłane przez Thotal »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #511 : Lipiec 09, 2011, 07:10:39 » |
|
W moim sercu cisza trwa, jeśli w twoim, to już dwa, ciche serca drgają w nas, drżą by zbudzić się na czas. To najlepsza pora by, trochę ja i trochę ty, dać się ponieść, ruszyć w tan, bo i ty masz i ja mam, chęć na miłość, w dobry czas, czas co spełni wszystko w nas, płynąc w ciszy, w marzeń tle, i to ty wiesz i ja wiem... Pozdrawiam - Thotal ============================================= Lubię patrzeć jak śpisz, jak się śmiejesz we śnie, jak się tulisz i drżysz, z niepokoju przed dniem. Lubię patrzeć jak śnisz, jak uciekasz w swój świat, jak się chowasz gdzie nic, nie przeszkadza ci trwać. Lubię poczuć gdy masz, błogi spokój, a ja, mogę patrzeć jak ty, ofiarujesz mi sny. Pozdrawiam - Thotal =============================================== Miałaś kochać tylko mnie, i nie wywiązujesz się, to już trzeci albo czwarty w tym kwartale, więc nie zapominaj się, chcieć powinnaś tylko mnie, a innego ani trochę, albo wcale. Podpisałaś tak jak ja, Pan w urzędzie mówił jak, na papierze było wszystko ustalone, że do końca naszych dni, nikt nie będzie ci się śnił, a zerkanie na innego - zabronione! Miałaś wdzięczna być po grób, po to był ten huczny ślub, po to dałem ci pierścionek z brylantami, i nie miało być ich trzech, mój animusz też już zdechł, - obiecałaś że będziemy tylko sami. Pozdrawiam - Thotal
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2011, 16:57:15 wysłane przez Thotal »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #512 : Lipiec 13, 2011, 18:30:27 » |
|
Powiem ci tylko moja mila, że będę zawsze, chcesz czy nie, żebyś się potem nie dziwiła, że jestem obok w każdy dzień. Powiem ci tylko mój aniele, że muszę z tobą być i żyć, i chociaż czasem brakuje wiele, to lepiej kochać niż z żalu wyć. Powiem ci tylko jedno słowo, więcej nie powiem, bo brak mi słów, KOCHAM bez przerwy i wciąż na nowo, ja ci to mówię i ty mi to mów... Pozdrawiam - Thotal =================================================== Spragniony jestem twojej bliskości, wystarczy dotyk, niewinny gest, niesiesz ze sobą tyle radości, że życie z tobą radością jest. Spragniony jestem twojej czułości, ona prostuje niechciane sny, jestem dla ciebie pełen wdzięczności, chcę być przy tobie, bądź przy mnie ty. Spragniony jestem twojej miłości, ona do życia porywa mnie, choć nie dorównam serca wielkości, to zawsze bądź pewna, że też kocham cię. Pozdrawiam - Thotal
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2011, 08:40:53 wysłane przez Thotal »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #513 : Lipiec 18, 2011, 08:36:27 » |
|
Leżysz na wznak, humoru brak, a mina, pożal się boże, gdzie oczu blask, radości brzask, - czy będzie ci jeszcze gorzej? Nie dręcz mnie już, zrzuć z siebie kurz, i przestań się wreszcie mazać, to mały skok, niewinny, w bok, - nie musisz się zaraz obrażać. Bardzo była, świeża, miła, barman nad wyraz gorliwy, i nie wiem jak, padłem na wznak, wtedy jak świat był na niby. Pamiętam że, nie wszystko wiem, "pomroczność jasna" dopadła, a ty już wstań, wybacz, bo drań, głowę ma dzisiaj w imadłach. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
|
« Odpowiedz #514 : Lipiec 19, 2011, 08:18:08 » |
|
Thotal jesteś miły figlarny " drań" Z przyjemnością czytam
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Księga Koheleta 3,1
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #515 : Lipiec 19, 2011, 21:15:25 » |
|
Za serce mnie chwyć, nie trzeba już nic, do szczęścia niewiele potrzeba, twój uśmiech ukoi, życie mniej boli, a razem nam bliżej do nieba Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #516 : Lipiec 22, 2011, 06:34:58 » |
|
Kocham cię.. między wierszami, nie umiem znaleźć słowa na "nie", kocham niechcący poza myślami, kocham nie wiedząc, skąd ja to wiem. Kocham cię.. między wierszami, obok jest troska i opieka, kocham z radością, dniami, nocami, - miłość leniwie płynie jak rzeka. Kocham cię.. między wierszami, kocham bez słowa, na piękne oczy, codzienne życie pomiędzy nami, dla tej miłości dalej się toczy. Kocham cię między wierszami Pozdrawiam - Thotal
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2011, 15:07:36 wysłane przez Thotal »
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #518 : Lipiec 31, 2011, 11:17:55 » |
|
rozmyślań c.d. w kwestii tej...
zalogowałam się do życia i mam w nim naprawdę żyć a nie w iluzji ustawicznie chwile poniewierać i w nieczynności tkwić...
żaden kobierzec miękki gdy serce moje twarde i zimne jak głaz żaden miękki dywan Matki Ziemi traw gdy nieczułość znaczy chwile
gdy nie mam siły na na zwyczajność i w codzienności prawdziwie trwać
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #519 : Lipiec 31, 2011, 12:16:08 » |
|
Rada moja na powyższe… -------------- Trwaj zatem w życiu miękko Iluzją nie znacz swoich chwil Twardość serca usuń prędko Nieczułość przegoń na sto mil A miłość w progi twe zagości Zniweczy gnuśność smętnych dni Kobiercem złotym cię wymości Niech zamysł taki ci się śni...
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2011, 12:17:12 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #520 : Lipiec 31, 2011, 16:43:29 » |
|
Pani moja Miła! serce nieczułe na rady głuche wtedy ślepota w duszy i uszy choć słyszą też wciąż głuche i głuche... rozważać tak można choćby do rana zrozumie jednak tylko ten kto prawdziwie kocha i jest kochanym...
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2011, 16:47:58 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #521 : Lipiec 31, 2011, 19:13:13 » |
|
I wreszcie wszystko znowu jasne Pani zarzucasz to co zawsze Nieczułość cudzą i głuchotę Ciężką twój język ma robotę…
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #522 : Sierpień 01, 2011, 00:23:33 » |
|
Rozważanie tu zarzutem? myślisz Pani tu o sobie? czyżbyś Pani winną była w kwestii tej i sposobie? dzisiaj całkiem krzepko uraczono mnie nalewką język stał się nadto giętki lecz do kłótni nie ma chętki
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #523 : Sierpień 01, 2011, 10:31:44 » |
|
* * *
Bo kochać znaczy wiedzieć Gdy oczy ślepe jeszcze Tchnieniem prawdę zapalać By świat ocalał wreszcie
Powróci pieśń zamierzchła I jasne wstaną zorze Przypomnisz sobie wówczas Iż wszystko stać się może
Dlatego w skałach rzeźbisz Co wciąż nieodgadnione Tajemnicę objawiasz By było policzone
I niech się zamkną dzieje Niech zniknie miecz na zawsze Bo kochać znaczy wiedzieć To dać świadectwo własne
01.08.2011
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #524 : Sierpień 01, 2011, 19:43:51 » |
|
Kocham się w tobie anonimowo, kochania mojej chęci odnogo. kocham z ukrycia, zamaskowany, dla kamuflażu dobrze naprany, bo kiedy przyjdzie stosowna pora, i zechcesz poznać adoratora, to chciałbym żebyś wcześniej nie znała, i z "kotem w worku" się pokochała... Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
|