Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 24, 2025, 14:19:18

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Mija 21 grudnia 2012, nic siĂŞ nie staÂło. Jak bĂŞdÂą siĂŞ tÂłumaczyĂŚ?  (Przeczytany 150253 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #275 : Grudzień 21, 2012, 10:19:43 »

Ja teÂż wszystkim ÂżyczĂŞ Transformacji ÂŚwiadomoÂści i przejÂścia przez te bramy.
Na pocieszenie dodam, Âże wedÂług wszelkich danych one pozostanÂą dla kaÂżdego otwarte, jeÂśli nie zdecyduje teraz, to do koĂąca Âżycia jest czas.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
east
Gość
« Odpowiedz #276 : Grudzień 21, 2012, 10:29:26 »

Ale¿ odwracanie kota ogonem i dewaluowanie tego co kiedyœ by³o najwiêksz¹ "wartoœci¹" na tym forum. Czym wokó³ czego ca³y ten cyrk do mamienia ludzi powsta³.
Szkoda tylko, Âże 2-3 lata temu nie byliÂście tacy mÂądrzy... tylko zawziĂŞcie bronili bajdurzeĂą pch.
Jak widaĂŚ po Arteq .. niektĂłrzy ludzie siĂŞ nigdy nie zmieniajÂą DuÂży uÂśmiech
Skoro przesilenie - jak zauwaÂżyÂła Kate , to warto o podsumowania, a nie tylko Âżyczenia.

Kiedy ponad 6 lat temu JA zapisaÂło siĂŞ tu na forum to wprzĂłdy oczytaÂło siĂŞ Samcia aÂż po uszy i stwierdziÂło, Âże hej, ale coÂś w tym musi byĂŚ. ByÂłem zafascynowany PCH , jego szczytnymi celami i takÂą pewnoÂściÂą co do przemian, ktĂłre przyjdÂą STAMTÂĄD (gdziekolwiek to miaÂłoby byĂŚ) . PóŸniej poznaÂłem inne opinie na tutejszym forum i mĂłj zapaÂł ostygÂł. Zacz¹³em szukaĂŚ informacji i dokopywaÂłem siĂŞ do rĂłwnie niezwykÂłych rzeczy, ale nie zwiÂązanych z PCh w Âżaden sposĂłb. W tym sensie PCh przyczyniÂł siĂŞ do pierwszej zmiany we mnie (rozwoju).PoznaÂłem np. Leszka dziĂŞki ktĂłremu zafascynowaÂłem siĂŞ ÂświĂŞtÂą geometriÂą.  Z kolei przyszÂła fascynacja MyÂślicielami-z-ZaÂświatĂłw pod wpÂływem Kiary, ale tu , dziĂŞki Artkowi, a póŸniej Ptakowi w pewnym momencie zapaliÂło siĂŞ ostrzegawcze ÂświateÂłko. PoszukiwaÂłem weryfikacji i znalazÂłem jÂą w najnowszych naukowych odkryciach na temat natury ÂŚwiadomoÂści. To z kolei staÂło siĂŞ trampolinÂą do zweryfikowania tego, co do tej pory braÂłem za pewniki aÂż do rozpoznania iluzji JA w³¹cznie. W tej krĂłtkiej historii pomin¹³em doÂświadczenia bezpoÂśrednie jako Âże one nie dotyczÂą juÂż  forum PCh, ale to one byÂły najbardziej istotne. PodsumowujÂąc. PCh staÂł siĂŞ przydatnym "kamieniem milowym" w rozwoju easta. Nie tyle dziĂŞki przekazom co dziĂŞki wymienionym ludziom ,ktĂłrym z tego miejsca skÂładam serdeczne podziĂŞkowania.
Zatem nie oceniam PCh jako cyrk, jakby chciaÂł Artek. Wszystko jest po coÂś.

Za jakiœ czas pewnie bêdzie analogicznie, tyle tylko, ¿e zamiast nibiru, na panewce spal¹... aktualnie zawziêcie prezentowane "m¹droœci"... i tak w kó³ko... a wniosków ¿adnych.

ByÌ mo¿e TAK, Artku, poniewa¿ ¿ycie nie stoi w miejscu, tylko ludzie siê fiksuj¹ na swoim " a nie mówi³em" blokuj¹c siebie na ów rozwój a jednoczeœnie z jak¹œ maniakalno-masochistyczn¹ przyjemnoœci¹ nie potrafi¹ oderwaÌ siê od kwêkania. Wnioski jak najbardziej s¹ i pojawi¹ siê zapewne nowe wnioski. To jest wielki plus dla tego forum, które - jakbyœ nie zauwa¿y³ - zmieni³o przecie¿ ju¿ raz swój profil i zmieni zapewne niejednokrotnie. Na tym polega rozwój.

Wtedy moja "wina" polega³a na tym, ze oœmiela³em siê krytykowaÌ tak wspania³e przekazy, podwa¿aÌ ich prawdziwoœÌ, aktualnie moja "wina" polega na tym... ¿e mia³em racjê...
Widzisz, ca³y problem w tym, ¿e postrzegasz to jako winê. Nie martw siê , bo hamulcowi te¿ s¹ potrzebni Uœmiech . Dziêki Tobie east wyhamowa³ z fascynacj¹ i wróci³ do weryfikacji. Pod tym wzglêdem nie mo¿na Tobie niczego zarzuciÌ, a przeciwnie, nale¿¹ siê podziêkowania.

@gosc
MoÂże naleÂży siĂŞ sprostowanie:

Nie jest istotne, Âże racja byÂła po, dajmy na to, MOJEJ stronie.
Istotnym jest sam fakt ZAISTNIENIA takiej a nie innej RACJI (czytaj: prawdy)

A z czyich ust ona wypÂłynie - to sprawa drugorzĂŞdna.
DziĂŞki za ten wpis gosciu, bo wÂłaÂśnie o to chodzi, aby widzieĂŚ przedmiot sprawy (abstrahujÂąc od tego co jest prawdÂą ) i nie przywiÂązywaĂŚ siĂŞ do niego jakoby byÂł wÂłasnoÂściÂą nieomylnego podmiotu JA. TrafiÂłeÂś w sedno rozpoznania. Prawda czy Nie-Prawda, to nie ma znaczenia. WaÂżne ,Âże zaistniaÂła weryfikacja, bo ona zawsze zaistnieje i to nie dziĂŞki komuÂś. Ona sama siĂŞ "obroni".

Tyle, Âże to nie oznacza, Âże skoro nibiru nie przyleciaÂła to moÂżemy teraz wrĂłciĂŚ na stare Âśmieci by uprawiaĂŚ swojÂą jedynie sÂłusznÂą prawdĂŞ.
Nie wchodzi siê dwa razy do tej samej rzeki. WiêkszoœÌ userów tego forum ju¿ dawno zorientowa³a siê ¿e nie o nibiru czy tam inne katastrofy , chodzi, a o istotê transformacji. O poszerzanie Œwiadomoœci , a bardziej o nie blokowanie jej fiksowaniem siê na jedynie s³usznej MOJEJ RACJI.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2012, 10:31:43 wysłane przez east » Zapisane
gosc5690
Gość
« Odpowiedz #277 : Grudzień 21, 2012, 10:47:38 »

No w³a¶nie. Nigdy nie zosta³o powiedziana rzecz poniek±d oczywista, ale jednak chyba nie do koñca - ¿e nie chodzi o tego, kto mówi, ale co jest mówione. Ów "kto" mo¿e byæ jedynie orêdownikiem - prawdy, pó³prawdy, æwieræprawdy b±d¼ fa³szu, pó³fa³szu, æwieræfa³szu itd.

ChoĂŚ ze stwierdzeniem "Prawda czy Nie-Prawda, to nie ma znaczenia" siĂŞ nie zgadzam, bo skoro "WaÂżne ,Âże zaistniaÂła weryfikacja, bo ona zawsze zaistnieje" to jej nastĂŞpstwem bĂŞdzie podsumowanie: TAK lub NIE, PRAWDA bÂądÂź BZDURA etc. Jako podsumowanie wczeÂśniejszych treÂści. Jako WNIOSEK.

I jak zawsze pisa³em, nie nawi¹zujê do wszelakiej maœci osobistych przemian ludzi na tym forum, bo to nie moja bajka (choÌ w innym temacie nagi¹³em dziœ to zamierzenie pewnym wpisem).
Do czego nawiÂązujĂŞ i czego siĂŞ czepiam - pisaÂłem juÂż wielokrotnie.
I dla mnie jest tu wyraŸny podzia³. Piszê o jednym, nie piszê o drugim. Stawiam granicê miêdzy, ¿e maksymalnie to uogólniê - przylotem nibiru a transformacj¹ jednostki. Dla mnie to dwa ró¿ne zagadnienia, nie ³¹czê ich
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2012, 10:49:45 wysłane przez gosc5690 » Zapisane
gosc5690
Gość
« Odpowiedz #278 : Grudzień 22, 2012, 08:33:38 »

hiacynt w innym wÂątku zacytowaÂł(a) :

Z informacji, do których dotar³ Drunvalo Melchizedek, wynika, ¿e wed³ug Majów istnieje okno czasu wokó³ daty 21 grudnia 2012, które Majowie nazywaj¹ Koniec Czasu. Pozostanie otwarte przez oko³o 7-8 lat. Okno to pojawi³o siê ok. 24 paŸdziernika 2007, ale nie wiadomo dok³adnie, kiedy zniknie. Jeœli czas otwarcia okna trwa ok. 8 lat, to zamknie siê ono w okolicach listopada 2015 roku. Z pewnoœci¹ jednak, w tym momencie, ¿yjemy w okresie zwanym Koniec Czasu.
MajÂąc to na uwadze, prawdopodobieĂąstwo tego, Âże przepowiednie MajĂłw speÂłniÂą siĂŞ dokÂładnie 21 czy 22 grudnia, czego spodziewa siĂŞ wiele osĂłb, jest raczej maÂłe. To co ma siĂŞ wydarzyĂŚ, bĂŞdzie miaÂło miejsce w trakcie KoĂąca Czasu – czyli w dowolnym momencie od teraz do listopada 2015 roku.

I sam podsumowaÂł(a):

No to albo jeszcze godzina zero dziÂś nad ranem albo stan gotowoÂści do 2015 roku.

3 lata temu napisaÂłem:
"Ale zapewne wielu z nich znajdzie sobie po cichu nowy cel, now¹ datê, nowych ³¹czników w miejsce lucyny... bo czy¿ mo¿na przyj¹Ì, ¿e mimo wszystko nie ostanie siê nikt, kto bêdzie dalej wyczekiwa³ nastêpcy nibiru?"

echhh........ : )

proponujê nie ³¹czyÌ 2 powy¿szych postów, odnosz¹ siê do innych treœci.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2012, 08:36:15 wysłane przez gosc5690 » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #279 : Grudzień 22, 2012, 10:26:33 »

A tak trochĂŞ przewrotnie i ku obronie argumentĂłw o tzw "koĂącu Âświata".
Co byÂś uczyniÂł, pomyÂślaÂł, zdziaÂłaÂł, gdybyÂś wiedziaÂł, Âże jutro nie istnieje ?
Jest taka opowieœÌ ze Wschodu :

ByÂła sobie dziewczya ,ktĂłra wÂłaÂśnie wychodziÂła za m¹¿ nastĂŞpnego dnia  i
planowaÂła wszystkie szczegó³y na tĂŞ okolicznoœÌ  ,ale z powodu tej caÂłej
Tradycji,  nie mogÂła byĂŚ ze swoim ukochanym od razu , czyli przed samym
aktem ma³¿eùstwa.
Zatem  nazajutrz jest Âślub. W tym dniu dzisiejszym ona musi dokonaĂŚ
ostatecznych ustaleĂą .
Mieszka w lesie i ma na dziÂś kilka ustaleĂą , ma to wypunktowane
Najpierw udam siĂŞ do cukiernika
Potem do krawca
Potem zobaczyĂŚ siĂŞ z kapÂłana
Na koĂącu tego dnia mogĂŞ zobaczyĂŚ ukochanego z ktĂłrym wypijĂŞ herbatĂŞ w oczekiwaniu na  dzieĂą jutrzejszy,
w ktĂłrym wpadniemy sobie w ramiona, och jak cudownie.

WiĂŞc jest peÂłna radoÂści, uniesienia idÂąc lasem by spotkaĂŚ siĂŞ najpierw z cukiernikiem  ( pierwszym na liÂście)
ale po kiku krokach tuÂż przed niÂą pojawia siĂŞ lew.
TwarzÂą w twarz . Bardzo gÂłodny lew. Ona moÂże aÂż wyczuĂŚ jego oddech.

W tym momencie, jak widzicie - CIACH - spotkanie z cukiernikiem staje siĂŞ
niewaÂżne. Ttak samo z krawcem - nie ma go juÂż.
KapÂłan teÂż - ciach - nie ma go na liÂście,  a nawet ukochany -ciach -teÂż znika z listy.

W tej chwili absolutnej samotnoÂści bez czasu , bez przyszÂłoÂści bez intencji bez przeszÂłosci
bez Âżadnego utoÂżsamiania siĂŞ.
Tak wiĂŞc Mistrz mĂłwi -  powitaj lwa na swojej ÂścieÂżce
 -----------------

ByĂŚ moÂże "nibiru" peÂłni w ludzkiej ÂświadomoÂści rolĂŞ takiego "lwa na ÂścieÂżce"
PozytywnÂą rolĂŞ. Jak daleko jesteÂś od tego miejsca teraz (koĂąca Âświata) ?
Co pozostaÂło do zrobienia ?
JakiÂż to niedokoĂączony biznes pozostaÂł do zrobienia ?
Zanim po prostu staniesz siĂŞ Istnieniem .

Czy nie dlatego ludzie stawiaj¹ sobie "koùce œwiata" jako punkty zwrotne w rozwoju ? Nie dlatego ,aby siê nimi straszyÌ i epatowaÌ, ale tak, jak w przypowieœci, aby oczyœciÌ umys³y ze œmieci. I zacz¹Ì od nowa.
Nowe ÂŚwiatÂło w Nowych Czasach po "punkcie zero".
janusz

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 29

« Odpowiedz #280 : Grudzień 22, 2012, 23:55:23 »

Tak apropos polskiego ratunkowego projektu. MrugniĂŞcie

<a href="http://www.youtube.com/v/kJqZb9Bq3C8?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/kJqZb9Bq3C8?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #281 : Grudzień 23, 2012, 00:57:51 »

http://www.youtube.com/watch?v=kl8mpAvTm_Y

http://www.youtube.com/watch?v=vxHR-Y6GBHQ

http://www.youtube.com/watch?v=pldftoUbM80
« Ostatnia zmiana: Grudzień 23, 2012, 01:15:51 wysłane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
gosc5690
Gość
« Odpowiedz #282 : Grudzień 23, 2012, 07:42:05 »

"Czy nie dlatego ludzie stawiaj¹ sobie "koùce œwiata" jako punkty zwrotne w rozwoju ? Nie dlatego ,aby siê nimi straszyÌ i epatowaÌ, ale tak, jak w przypowieœci, aby oczyœciÌ umys³y ze œmieci. I zacz¹Ì od nowa.
Nowe ÂŚwiatÂło w Nowych Czasach po "punkcie zero".
"

tak... naginajmy  teorie do rzeczywistoÂści, naginajmy.....
« Ostatnia zmiana: Grudzień 23, 2012, 07:42:20 wysłane przez gosc5690 » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: