Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #50 : Styczeń 23, 2010, 11:42:24 » |
|
@channel / @enigma, ja do TEGO pijĂŞ co tom1ek napisaÂł... ByĂŚ moÂże po rezygnacji >Tom1ek'a< z funkcji admina >Stolo< nie do koĂąca pousuwaÂł jego uprawnienia. MyÂślĂŞ jednak, ze aby >Tom1ek< mĂłgÂł dokonaĂŚ zbanowania, pomimo iÂż ma dostĂŞp do tej funkcji, to i tak musi zaczekaĂŚ na akceptacjĂŞ jednego z adminĂłw.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #51 : Styczeń 23, 2010, 15:05:33 » |
|
W zasadzie tylko raz zdarzyÂło mi siĂŞ dostaĂŚ perm-bana na forum za podskakiwanie adminowi (ale przyznam szczerze Âże byÂł wyjÂątkowo niekumaty). I to na stronie hare-krysna ktĂłrych to teksty czĂŞsto propaguje... Bardzo nie spodobaÂło siĂŞ im Âże mam inne zdanie od obowiÂązujÂącej doktryny orz ze wytykam im wojnĂŞ z buddystami (choĂŚ sami sÂą mniejszoÂściÂą wyznaniowÂą w Polsce). Za to zanim siĂŞ mnie pozbyli ostatecznie, postanowiÂłam odrobinĂŞ napaskudziĂŚ. W wyniku kilku machinacji i wojny na podchody, ustalono Âże kolejne 'bany' bĂŞdÂą poddawane gÂłosowaniu kadry zarzÂądzajÂącej... 
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #52 : Marzec 23, 2010, 17:20:45 » |
|
Chcia³abym wszystkich powiadomiÌ, ¿e dwa dni temu na forum zmieni³a siê treœÌ regulaminu. Dariusz umieœci³ nowy regulamin, w miejscu starego. Serdecznie wszystkich prosimy o zapoznanie siê z treœci¹ nowego regulaminu. REGULAMIN - http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2100.msg56523#newJe¿eli ktokolwiek z was ma jakieœ pytania odnoœnie obowi¹zuj¹cych zapisów, mo¿na je tutaj zadawaÌ. Postaramy siê odpowiedzieÌ. PS. Jest wiêcej mo¿liwoœci zdobywania plusików  Wiêc nie ³amaÌ siê kochani, minusiki mo¿na odpracowaÌ 
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #53 : Marzec 23, 2010, 21:27:55 » |
|
Mam pytanie co do regulaminu w punkcie " - promujÂących Âśrodki odurzajÂące, narkotyki (art.1 Ustawy o przeciwdziaÂłaniu narkomanii z dnia 24 kwietnia 1997 r.). Moderator winien zareagowaĂŚ usuwajÂąc wypowiedÂź." Czy wywoÂłanie dyskusji o substancji psychoaktywnej poÂśrednio, a mam na myÂśli marihuanĂŞ, a wÂłaÂściwie zakazanÂą uprawĂŞ konopii indyjskich , bĂŞdzie uznane za promowanie ÂśrodkĂłw odurzajÂących, czy jedynie za dyskusjĂŞ na interesujacy temat ?
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #54 : Marzec 23, 2010, 22:29:54 » |
|
Myœlê, ¿e dyskusja o tej roœlinie a zachwalanie u¿ywania jej pochodnych (marihuany i co tam jeszcze odurzaj¹cego z niej siê czyni), to dwie ró¿ne sprawy, z których druga to ju¿ z³amanie regulaminu i ustawy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 22:43:45 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #55 : Marzec 24, 2010, 15:35:48 » |
|
East, rozmowa o tej roœlinie b¹dŸ przytaczanie artyku³ów (np. tych na temat badaù w³aœciwoœci leczniczych konopi czy te¿ ich oddzia³ywaniu, uzale¿nianiu cz³owieka) nie bêd¹ traktowane jako promowanie œrodków odurzaj¹cych. Ale nale¿y pamiêtaÌ, by otwieraj¹c takie tematy, wspomnieÌ chocia¿ jednym zdaniem o tym, ¿e narkotyki o jakich mowa s¹ w naszym kraju nielegalne, a posiadanie, u¿ywanie czy te¿ np. uprawa s¹ karane pozbawieniem wolnoœci.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #56 : Marzec 28, 2010, 18:10:40 » |
|
Czy zauwaÂżyliÂście nowy rekord na forum? W rubryce "uÂżytkownicy online" widnieje cyfra 993, podczas gdy zarejestrowanych uÂżytkownikĂłw mamy 702. Cokolwiek ciekawe to jest. 
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #57 : Marzec 28, 2010, 18:28:35 » |
|
Czy zauwa¿yliœcie nowy rekord na forum? W rubryce "u¿ytkownicy online" widnieje cyfra 993, podczas gdy zarejestrowanych u¿ytkowników mamy 702. Cokolwiek ciekawe to jest.  tak jak ten poci¹g na Bieszczady osi¹gn¹³ 333km/h- pokazywali na TVN24
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #58 : Marzec 28, 2010, 18:58:37 » |
|
Ja równie¿ wywnioskowa³em ¿e mo¿e to byÌ pomy³k¹. Teraz jednak nasuwa siê pytanie: co tê pomy³kê spowodowa³o? W przypadku serwera, na którym mamy nasze forum, mo¿na domniemywaÌ np. b³¹d tego serwera, mo¿e jakiœ atak hakerów (nie znam siê a¿ tak na tym, ale z mojego, laika punktu widzenia jest to dopuszczalne). Jednak jeœli ju¿ odczyty innych, zupe³nie niezale¿nych urz¹dzeù wskazuj¹ tak dziwne wyniki, to mo¿e to byÌ problemem, z czegoœ jednak wynikaj¹cym. Ciekawe, czy nap³yn¹ jakieœ inne sygna³y o takich przek³amaniach?
A swojÂą drogÂą, skÂąd masz tĂŞ informacjĂŞ, bo szukam na tvn24 i nie widzĂŞ nic o tym?
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2010, 19:14:17 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #59 : Marzec 28, 2010, 19:42:44 » |
|
Czy zauwa¿yliœcie nowy rekord na forum? W rubryce "u¿ytkownicy online" widnieje cyfra 993, podczas gdy zarejestrowanych u¿ytkowników mamy 702. Cokolwiek ciekawe to jest.  Darku, najprawdopodobniej by³y to boty wyszukiwarek przegl¹daj¹ce treœÌ forum, one licz¹ siê jako przegl¹daj¹cy. A tak poza tym liczba 'Najwiêcej online' zlicza nie tylko zarejestrowanych u¿ytkowników, ale te¿ goœci.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #60 : Marzec 28, 2010, 19:50:03 » |
|
ByĂŚ moÂże masz racjĂŞ >Janeth<, jednak i tak tyĂŚkĂŞ dziwne mi siĂŞ wydaje takie zmasowane wejÂście w jednej "chwili".
Edycja:
Poza tym, przynajmniej jak do tej pory, rejestr "u¿ytkowników online" wskazywa³ tylko zalogowanych forumowiczów, nie uwzglêdnia³ nigdy goœci, których jest codziennie zdecydowanie wiêcej. Mo¿e trochê sprecyzujê, iloœÌ goœci by³a zawsze podawana, jednak tam gdzie jest wynik 993, uwzglêdniani s¹ tylko zarejestrowani forumowicze.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2010, 20:24:22 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #61 : Marzec 28, 2010, 20:30:10 » |
|
Hmm... Sprawdzi³am u siebie w opcjach. Wygl¹da mi to jednak nie na iloœÌ zarejestrowanych u¿ytkowników danego dnia, a na iloœÌ wszystkich wejœÌ. W panelu administracyjnym jest taka opcja jak "ŒledŸ iloœÌ wejœÌ na dzieù". Ale g³owy sobie za to nie dam uci¹Ì.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #62 : Marzec 28, 2010, 20:34:46 » |
|
Bardzo moÂżliwe, Âże masz racjĂŞ, jednak dalej jest to dla mnie dziwne, bo ja w tym panelu nic nie zmieniaÂłem, poza prĂłbÂą uaktualnienia czasu, co zresztÂą mi nie wyszÂło. 
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #63 : Marzec 28, 2010, 20:46:59 » |
|
Darek, sprawdzi³am jeszcze raz  Na bank zlicza wszystkich, zarejestrowanych i goœci. Wesz³am ze swojego kompa jako admin i kompa obok jako goœÌ. Forum-widmo, wiêc jak mi siê wyœwietli³o w "Najwiêcej online" dwa, odpowiedŸ by³a jasna. Mam w podstawowych opcjach forum zaznaczone i "ŒledŸ statystykê dni" i "ŒledŸ iloœÌ wejœÌ na dzieù".
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #64 : Marzec 28, 2010, 21:23:36 » |
|
DziĂŞki, wiĂŞc coÂś chyba niechcÂący przestawÂłem, i stÂąd to wyolbrzymienie w statystykach.
Raz jeszcze dziĂŞki.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #65 : Marzec 28, 2010, 21:30:19 » |
|
Darku  Kompletnie nie ma za co. Dla mnie nadal zastanawiaj¹cym jest fakt, ¿e by³o tyle wejœÌ (nawet bior¹c pod uwagê ¿e s¹ to zarejestrowani + goœcie + boty) akurat dzisiaj. Mo¿e jakiœ program gdzieœ znowu? Na miarê ekspresu reporterów albo inna rewelacja o projekcie?
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #66 : Marzec 28, 2010, 21:36:01 » |
|
Mnie rĂłwnieÂż podobna myÂśl przyszÂła do gÂłowy. Zaraz przejrzaÂłem portale informacyjne, czy moÂże coÂś dziwnego wydarzyÂło siĂŞ na Âświecie i stÂąd to zainteresowanie. Ale nic takiego nie miaÂło miejsca.
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #67 : Kwiecień 03, 2010, 11:34:34 » |
|
Przeczytalem nowy regulamin forum i wszystko niby bylo OK do momentu,jak po uplywie pewnego czasu danego uzytkownikom na zaznajomienie sie z jego trescia,stwierdzilem,ze nowy regulamin "nie robi","nie gada",czyli nie dziala i nie jest egzekwowany przez tworcow regulaminu i moderatorow tego forum.No bo nadal niektore posty marka324 laduja w smietniku bez zadnego slownego uzasadnienia - kto,po co,za co i dlaczego lubuje sie je tam wrzucac.Czyzby brak odwagi..?A przeciez juz byla bardzo dobra prosba-propozycja Janneth, aby chociaz w kilku slowach,usuwajacy podal przyczyne i podpisal sie pod notatka.Oszczedziloby to innym moderatorom niepotrzebnych domyslow i nie rzucalo cienia podejrzen na tych ,ktorzy nie mieli z tym nic wspolnego.Cytuje punkt regulaminu...
- moderator zobowiÂązany jest poinformowaĂŚ uÂżytkownika o przyznaniu mu ujemnych punktĂłw forum poprzez opcjĂŞ Prywatnej WiadomoÂści oraz wpis do tematu „PrĂŞgierz - czyli bany, ostrzeÂżenia, kary", NaleÂży przy tym uwzglĂŞdniĂŚ treœÌ ukaranej wypowiedzi, iloœÌ przyznanych ujemnych punktĂłw oraz zapis regulaminu, jaki zostaÂł zÂłamany przez uÂżytkownika
Jest rowniez punkt regulaminu,ktory zabrania uzytkownikom reklamowania swoich byznesow oraz prywatnych stron internetowych,..cytuje..
- zakaz autoreklamy (umieszczania odnoÂśnikĂłw tudzieÂż banerĂłw do wÂłasnych stron) bez uprzedniej zgody administratora. Reklamy takie bĂŞdÂą usuwane przez administracjĂŞ forum.
Uzytkownik Kiara,ktora w swoim profilu a wlasciwie podpisie ma umieszczony banner reklamujacy jej wlasna strone internetowa,lamie ten punkt regulaminu juz od bardzo dawna,a Darek i moderatorzy toleruja to lub staraja sie tego nie zauwazac.Przypominam, ze byl wielki raban na ten temat,gdy kaplan 718 zaczal reklamowac swoja strone internetowa wlasnie w ten sam sposob i wtedy dostal chyba punkty karne za lamanie tego punktu regulaminu.Podobalo mi sie to i jestem bardzo za zakazem wszelkich prywatnych reklam.To forum moze byc sympatycznym i normalnym w przypadku gdy nie bedzie tolerowalo wybrykow osob uprzywilejowanych i karalo osoby krytycznie nastawione do PCH/MF i nielubiane.Spodziewamy sie wiec - w krotkim czasie -goracego "welcome"dla rozsadnego egzekwowania wszystkich punktow nowego regulaminu i szybkiego"bye,bye"dla reklamy peszer.pl.Jesli Kiara,tak sama z siebie, usunie banner ze swojego podpisu,to bedzie to uczciwe i wyrazem jej dobrej woli i akceptacji regulaminu.Jesli nie...to juz tylko pozostana dla niej odpowiednie "nagrody,laurki a moze i punkty. Pozdrawiam i wspanialych Swiat Wielkanocnych dla wszystkich.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2010, 11:43:29 wysłane przez Kahuna »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #68 : Kwiecień 03, 2010, 12:00:03 » |
|
Przeczytalem nowy regulamin forum i wszystko niby bylo OK do momentu,jak po uplywie pewnego czasu danego uzytkownikom na zaznajomienie sie z jego trescia,stwierdzilem,ze nowy regulamin "nie robi","nie gada",czyli nie dziala i nie jest egzekwowany przez tworcow regulaminu i moderatorow tego forum.No bo nadal niektore posty marka324 laduja w smietniku bez zadnego slownego uzasadnienia - kto,po co,za co i dlaczego lubuje sie je tam wrzucac.Czyzby brak odwagi..?A przeciez juz byla bardzo dobra prosba-propozycja Janneth, aby chociaz w kilku slowach,usuwajacy podal przyczyne i podpisal sie pod notatka.Oszczedziloby to innym moderatorom niepotrzebnych domyslow i nie rzucalo cienia podejrzen na tych ,ktorzy nie mieli z tym nic wspolnego.Cytuje punkt regulaminu...
- moderator zobowiÂązany jest poinformowaĂŚ uÂżytkownika o przyznaniu mu ujemnych punktĂłw forum poprzez opcjĂŞ Prywatnej WiadomoÂści oraz wpis do tematu „PrĂŞgierz - czyli bany, ostrzeÂżenia, kary", NaleÂży przy tym uwzglĂŞdniĂŚ treœÌ ukaranej wypowiedzi, iloœÌ przyznanych ujemnych punktĂłw oraz zapis regulaminu, jaki zostaÂł zÂłamany przez uÂżytkownika
Kahuna, nadal s¹dzê, ¿e moderator powinien podawaÌ powód usuniêcia posta. A posty Marka rzeczywiœcie nie ja usuwam. Chcia³abym wiêc zapytaÌ Darka, czy by³aby mo¿liwoœÌ, aby do regulaminu dodaÌ odpowiedni zapis mówi¹cy o tym, by moderator w usuwanym poœcie (nie w PW, bo to te¿ informacja dla innych moderatorów) podawa³ powód jego usuniêcia. A jeœli chodzi o baner Kiary - wydaje mi siê, ¿e z jakimœ administratorem to uzgadnia³a, bo ju¿ od dawna ma go w podpisie. Ale mogê siê myliÌ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2010, 12:02:42 wysłane przez janneth »
|
|
|
|
|
Kahuna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #69 : Kwiecień 03, 2010, 12:34:43 » |
|
A jeÂśli chodzi o baner Kiary - wydaje mi siĂŞ, Âże z jakimÂś administratorem to uzgadniaÂła, bo juÂż od dawna ma go w podpisie. Ale mogĂŞ siĂŞ myliĂŚ. Byc moze,ze masz racje,Janneth.Uzgadniala ,czy nie ...ze starym administratorem.Teraz mamy nowego i nowy regulamin forum,ktory w wymienionym przeze mnie punkcie zabrania tego typu praktyk.Wszelkie wiec wczesniejsze uzgodnienia powinny byc anulowane automatycznie.Albo obowiazuje nowy regulamin,albo sie traktuje jego podpunkty wybiorczo.Innej mozliwosci nie widze. Pozdrawiam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2010, 12:35:45 wysłane przez Kahuna »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #70 : Kwiecień 03, 2010, 14:08:12 » |
|
Chcia³abym wiêc zapytaÌ Darka, czy by³aby mo¿liwoœÌ, aby do regulaminu dodaÌ odpowiedni zapis mówi¹cy o tym, by moderator w usuwanym poœcie (nie w PW, bo to te¿ informacja dla innych moderatorów) podawa³ powód jego usuniêcia. Jest tak mo¿liwoœÌ i postaram siê w miarê szybko dokonaÌ tego uaktualnienia. Byc moze,ze masz racje,Janneth.Uzgadniala ,czy nie ...ze starym administratorem.Teraz mamy nowego i nowy regulamin forum,ktory w wymienionym przeze mnie punkcie zabrania Regulamin jest nowy, to fakt, jednak administracja, poza >Tom1ek'em< jest ta sama. Czyli >Stolo< dalej jest administratorem tego forum. Skoro wyrazi³ zgodê na tê reklamê to ja nie mam podstaw do ingerencji w jego decyzje.
|
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #72 : Kwiecień 05, 2010, 01:39:09 » |
|
Regulamin jest nowy, to fakt, jednak administracja, poza >Tom1ek'em< jest ta sama. Czyli >Stolo< dalej jest administratorem tego forum. Skoro wyraziÂł zgodĂŞ na tĂŞ reklamĂŞ to ja nie mam podstaw do ingerencji w jego decyzje. Stolo,poprosze Cie wiec o Twoja opinie w tej kwestii tak, zebysmy wiedzieli jasno,czy tylko Kiara ma ten przywilej,czy moga z niego korzystac inni forumowicze.Wczesniej juz napisalem,ze jestem przeciwny wszelkim reklamom wlasnych stron internetowych,bannerom ..itp..itd. Pozdrawiam. PS. Jak wazna jest notatka pod usunietym postem, juz teraz wiem.Podejrzewalem Thotala o to, po jego bunczucznych zapowiedziach, iz bedzie usuwal wszelkie posty nawet bez uzasadnienia,ale nie robi tego Thotal,a ta sama" chicken" co zawsze. I'm sorry Thotal. Pozdrawiam Thotala. Edit. I po tych glupich tlumaczeniach chanell,mimo ze byla juz moderatorem na tym forum,wiemy,ze do tej funkcji sie w ogole nie nadaje.Taka jest nie tylko moja opinia. Ona nie wiedziala..chociaz powinna..dajcie spokoj.Wstyd.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 05, 2010, 02:15:53 wysłane przez Kahuna »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #73 : Kwiecień 05, 2010, 11:47:46 » |
|
Juz nie pamietam kiedy to bylo , bo bylo dawno temu , gdy zamieszczany byl moj baner ( byla podobna dyskusja) otrzymalam pozwolenie na zamieszczenie go od administracji. Tak wiec Twoje saczenie jadu Kachuno jest bezpodstawne, zamieszczony jest zgodnie z wola administracji. Mysle iz jest to sprawa indywidualna dla kazdego forumowicza. Miast miotac sie o moje prawo do niego , jesli chcesz zamiescic swoj , zwyczajnie popros o to. Srdecznie pozdrawiam i zycze Ci zeby ten problem nie zacmiewal Ci atmosfery swiatecznej. Milych swiat. Kiara  ps. Bardzo prosze nie naduzywac niemilych i nie adekwartnych okreslen typu "glupie tlumaczenie Chanell.." bo tlumaczenie modratora Chanel sa madre i adekfatne do sytuacji. TO FORUM NIE SLUZY I SLUZYC NIE POWINO DO OBRAZANIA NIKOGO , WARTO O TYM PAMIETAC.Publiczne oskarzanie ja o glupote oskarzyciela stawia w bardzo zlym swiatle. Takich rzeczy ktos kto ( nawet nickiem ) nazywa sie Kahuna robic nie powinien. Nienawisc i zawisc to bardzo brzydkie cechy , prezetowanie ich w postach pokazuje twarz prezetujacego. Ja z przyjemnoscia widziala bym Twoja twarz pelna godnosci i radosci , zycze Ci takiego obrazu wlasnego z calego serca.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 05, 2010, 19:22:55 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #74 : Kwiecień 05, 2010, 18:11:22 » |
|
Edit. I po tych glupich tlumaczeniach chanell,mimo ze byla juz moderatorem na tym forum,wiemy,ze do tej funkcji sie w ogole nie nadaje.Taka jest nie tylko moja opinia. Ona nie wiedziala..chociaz powinna..dajcie spokoj.Wstyd. Mnie samemu do dziœ zdarza siê wiele jeszcze nie wiedzieÌ wiêc nie mam do >Chanell< pretensji o to i¿ czegoœ nie wiedzia³a. Fakt ¿e by³a wczeœniej moderatorem nie œwiadczy o tym i¿ musi wszystko wiedzieÌ, Wiele rzeczy by³o niedoprecyzowanych, dlatego wci¹¿ aktualizujemy regulamin, i jak widaÌ po poœcie >Chanell<, tego b³êdu nie bêdzie ju¿ powtarza³a.
|
|
|
|
|
|
|
|