quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« : Styczeń 17, 2010, 02:12:29 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2010, 02:37:20 wysłane przez quetzalcoatl44 »
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Styczeń 20, 2010, 08:19:14 » |
|
musisz wiedziec co znaczy po hebrajsku jahszuah, co oznacza akrostych ichthys (ryba), jaka jest symbolika ryby, jaka jest symbolika merkaby i kwiatu zycia...biorac to wszystko pod uwage zadziwiajace jest ze ten znak ulozyl sie wlasnie w taki sposob, ze teraz dopiero ujrzal swiatlo dzienne (efez to jedno z miast wymienonych na poczatku apokalipsy), biorac to wszystko pod uwage, mysle ze nie ma przypadkow (a jezeli juz to bardzo zadko..) i ze wszystko jest zywe, i ze Jezus, Jahszuah to mesjasz jedyny i prawdziwy
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Styczeń 20, 2010, 10:37:49 » |
|
musisz wiedziec co znaczy po hebrajsku jahszuah, co oznacza akrostych ichthys (ryba), jaka jest symbolika ryby, jaka jest symbolika merkaby i kwiatu zycia...biorac to wszystko pod uwage zadziwiajace jest ze ten znak ulozyl sie wlasnie w taki sposob, ze teraz dopiero ujrzal swiatlo dzienne (efez to jedno z miast wymienonych na poczatku apokalipsy), biorac to wszystko pod uwage, mysle ze nie ma przypadkow (a jezeli juz to bardzo zadko..) i ze wszystko jest zywe, i ze Jezus, Jahszuah to mesjasz jedyny i prawdziwy
Tak , ryba , kwiat zycia i merkaba maja ze soba scisle polaczenie , bardzo scisle. Otorz osoba , ktora uruchomi merkabe ponownie ( ustawi jej pierwowzor , ktory niesie w sobie pokaze sie znak ryby. Pierwotny momet wyjscia zycia z praoceanu w swiat fizyczny. Caly sekret tkwi w ponownym ustawieniu wzorca zycia ziarna zycia czyli 5 elemetow Venus. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2010, 10:38:10 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Styczeń 20, 2010, 21:48:40 » |
|
hm Kiara a co moze oznaczac ustawienie pierwowzoru? i w jakim senssie piszesz o ustawieniu wzrorca zycia i 5 elementow wenus?, zreszta wydaje mi sie ze wszysscy musza uruchomic merkabe kazdy po trochu:)
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2010, 22:40:16 wysłane przez quetzalcoatl44 »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 21, 2010, 09:35:53 » |
|
hm Kiara a co moze oznaczac ustawienie pierwowzoru? i w jakim senssie piszesz o ustawieniu wzrorca zycia i 5 elementow wenus?, zreszta wydaje mi sie ze wszysscy musza uruchomic merkabe kazdy po trochu:)
no có¿, tego w biblii nie ma - a widziaÂłem w innym wÂątku, Âże pisaÂłeÂś "wierz w bibliĂŞ, tylko to ma jakiÂś sens" - odpowiedziaÂłem na to, Kiara pisze o tym, Âże poprzednie ustawienie miaÂło miejsce 2000 lat temu a odpowiedzialny byÂł za to Chrystus (nie myliĂŚ z Jezusem!) - 5 elementĂłw Wenus? PENTAGRAM - symbol Wenus o Merkabie napisaÂłem BARDZO DUÂŻO na forum Leszka - a ten w akcie uznania daÂł mi bana  zaÂłoÂżyÂłem wÂątek nowy TU - http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4568.0proszĂŞ o przeniesienie postĂłw o Merkabie z tego dziaÂłu do zaÂłoÂżonego przeze mnie... 718' ======================================== mĂłj post z forum Leszka - http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=461.0dodam od siebie, Âże peÂłen zapis to MERKABAH (hebr. merkavah), z mojej pracy z tym zagadnieniem / formu³¹ wynika, Âże to AH lub ACH jest kluczowe jako, Âże Egipt to moja pasja od zawsze, rozumiem, Âże wedÂług naszych staroÂżytnych braci najwaÂżniejsze 3 czĂŞÂści ciaÂła to KA, BA, ACH (Akh), to trzecie czyli ACH jest pominiĂŞte w interpretacji sÂłowa MER-KA-BA-AH a to b³¹d! ACH to ÂŚwietliste Istnienie, NieÂśmiertelna CzêœÌ CiaÂła, ktĂłra zostaje po ÂŚmierci, tÂłumaczenie ACH z egipskiego dobrze oddaje angielskie sÂłowo "The Shining One", przykÂład uÂżycia ACH to imiĂŞ Faraona Echnatona - ACH-EN-ATON UÂśmiech to co piszĂŞ to nie moje wymysÂły ale egiptologia jak ja to zwĂŞ zaawansowana, bardziej duchowa niÂż same suche zwroty odczytane gdzieÂś na Âścianach mam teÂż wÂłasnÂą teoriĂŞ co do czÂłonu MER, otó¿ pochodzi od egipskiego meri - KochaĂŚ, MiÂłowaĂŚ, od tego sÂłowa pochodzi semickie MIRIAM / MARIAM czyli nasze Maria, ciekawe wydaje mi siĂŞ teÂż MARIAMNE (patrz czêœÌ 4 Nassima) jak dla mnie to po prostu MERI-AMON - Ukochana Amona CiekawostkÂą jest takÂże to do czego kiedyÂś doszedÂłem - MER to takÂże egipskie mr - Miejsce Wznoszenia / Wznoszenie SiĂŞ (Ascendencji), TAK Egipcjanie zapisywali sÂłowo "Piramida" - zapisywane to jest hieroglifem ze stoÂżkiem z poprzecznÂą belkÂą u doÂłu - ciekawostkÂą jest, Âże nie piszÂą o tym egiptolodzy, wiĂŞc to informacja po za mainstreamem jako, Âże to POWAÂŻNE forum, podaje odnoÂśnik do tzw. Listy Gardinera http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_hieroglyphs/german-Gardiner-list-translatedhieroglif O24 - mr ("piramida") po co o tym piszĂŞ? bo widaĂŚ, co pomija OFICJALNE tÂłumaczenie Merkaby - tego nie przeczytacie, to moje odczucia podczas lat poszukiwaĂą - nie jestem od was lepszy, jestem uwaÂżny i szukam tam gdzie mi siĂŞ mĂłwi, Âże NIE MA JUÂŻ NIC DALEJ... wiĂŞc tak, MER-KA-BA-AH to "SpÂływanie ÂŚwiatÂła MiÂłoÂści na Ka oraz Ba i poprzez to WZNOSZENIE SIĂ" mam nadziejĂŞ, Âże nie macie mi za zÂłe tonu jakim piszĂŞ, ale chce podkreÂśliĂŚ, ze ta czêœÌ to to co NIE JEST MĂWIONE O MERKABIE - Dlaczego pomijana jest MIÂŁOÂŚĂ?! niech kaÂżdy sam odpowie sobie na to pytanie - ja dodam od siebie, Âże gdy siĂŞ zna tÂą informacjĂŞ nie trzeba pÂłaciĂŚ za KUR$Y - wtedy wszystko dzieje siĂŞ samo, bez pomocy tzw, nauczycieli C.D.N (jeÂśli bĂŞdzie zainteresowanie) pozdrawiam sÂłonecznie, KapÂłan 718 wiĂŞc zapraszam do dyskusji 718' ScaliÂłem posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2011, 15:21:13 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 21, 2010, 12:53:20 » |
|
Kap³an, by³oby mi³o, gdybyœ zechcia³ umiesciÌ kopiê tego postu tutaj<wed³ug naszych staro¿ytnych braci najwa¿niejsze 3 czêœci cia³a to KA, BA, ACH (Akh), to trzecie czyli ACH jest pominiête w interpretacji s³owa MER-KA-BA-AH a to b³¹d! ACH to Œwietliste Istnienie, Nieœmiertelna CzêœÌ Cia³a, która zostaje po Œmierci, t³umaczenie ACH z egipskiego dobrze oddaje angielskie s³owo "The Shining One", hieroglif O24 - mr ("piramida") Ciekawostk¹ jest tak¿e to do czego kiedyœ doszed³em - MER to tak¿e egipskie mr - Miejsce Wznoszenia / Wznoszenie Siê (Ascendencji), TAK Egipcjanie zapisywali s³owo "Piramida" - zapisywane to jest hieroglifem ze sto¿kiem z poprzeczn¹ belk¹ u do³u przyk³ad u¿ycia ACH to imiê Faraona Echnatona - ACH-EN-ATON Uœmiech A-TON ..w istocie równiez znaczy: rezonans wznoszenia. Czyli moznaby to ujrzeÌ/us³yszec jako: "ACH" JEST wznoszenia rezonansem (tonem)równie dobrze mo¿naby siê przyjrzeÌ s³owu: adam ah - ziemia -?adamakh a mo¿e adaM-ach? {A- D-A- M} - Akh Niemniej tu siê wkrad³ b³ad ma³y ACH to Œwietliste Istnienie, Nieœmiertelna CzêœÌ Cia³a, która zostaje po Œmierci, gdy¿ nie tyle "cia³a" co istoty
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2010, 13:34:23 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 21, 2010, 13:14:01 » |
|
ok znalazlem rozwiazanie:) tylko nie wiem czemu nie dzialaja zalaczniki?
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 21, 2010, 13:41:24 » |
|
ok znalazlem rozwiazanie:) tylko nie wiem czemu nie dzialaja zalaczniki?
tam zacytowa³em komunikat scryptu..przypuszczalnie w kraju posiadaj¹cym rezerwy dyskowe w HektoTerabajtach zabrak³o miejsca na za³¹cznik pierzastego 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2010, 13:46:03 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 21, 2010, 14:03:57 » |
|
w kazdym razie nie wiedzialem ze to ulozy sie do tego stopnia litery aramejski i greckie (to w sumie tez aramejskie) ukladaja sie we wzor stworzenia:) czyli magia i runy dzialaja:)
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2010, 14:06:13 wysłane przez quetzalcoatl44 »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 21, 2010, 15:18:23 » |
|
w kazdym razie nie wiedzialem ze to ulozy sie do tego stopnia litery aramejski i greckie (to w sumie tez aramejskie) ukladaja sie we wzor stworzenia:) czyli magia i runy dzialaja:)
brawo! and Nobel goes to...  Post Scriptum: PHI - http://forum.ip7.eu/index.php?topic=314.new#new718'
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2010, 15:20:42 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Styczeń 21, 2010, 15:43:12 » |
|
Bardzo ciekawe, to i ja dorzucê coœ ¿eby by³o jeszcze fajniej. Czy przygl¹daliœcie siê literom sanskryckim wpisanym w symbole 7 g³ównych czakr? Literki s¹ bardzo ³adne i kiedyœ przysz³a mi chêÌ zapoznania siê z nimi. Oto krótkie spostrze¿enia, co do czakry AdŸna (czyli tej od poznania 7 oka)  Zazwyczaj w symbolice umieszcza sie œrodkowy znak Om (albo raczej 'aum') Aum to dla mnie pierwotny dŸwiêk rozchodz¹cy sie w przestrzeni, ¿ywa wibracja kosmosu. A - pocz¹tek - o -przestrzeù , nosowe m - rozchodzenie i zasada nieskoùczonoœci. Ale niemniej wa¿ne s¹ dwa sk³adniki umieszczone na boku 'p³atków' które to aum (czy te¿ w skrócie om) wzbudzaj¹:  Ta z lewej to 'ha' owo tchnienie wiatru ¿ycia. Cicha przestrzeù (imho zasada ¿eùska) lub dŸwiek w eterze którego nie s³yszymy. Ta z prawej to kSa, czasem rysowana w formie uproszczonej ale akurat ta forma bardziej do mnie przemawia. ChoÌ jest rzadziej stosowana œliczne zawijasy tej litery przywodz¹ mi na myœl, wê¿a kundalini, który zagnie¿d¿a sie w wolnej przestrzeni 3 oka Mamy wiec dwie sk³adnie Om bezdŸwiêczne tchnienie - ha i wê¿owate kSASam dŸwiêk Ksa, kse... kojarzy³ mi siê z wymow¹ Krysna-Chrystus no ale to tylko moje skojarzenie, byÌ mo¿e b³êdne... DodaÌ tu mo¿na jeszcze ¿e w alfabecie sanskryckim spó³g³oski s¹ skonstruowane z 'a' tak jakby by³o ono podstaw¹ z³o¿onej konstrukcji. Mamy wiec :ba, bha, ca, cha, da, dha... itd. W zapisie to podstawowe 'a' rysuje siê jako pionowa kreska. Wiec odrobinê dywaguj¹c: na pocz¹tku by³o @ króre w zwi¹zku z H..a przeistoczy³o sie jak¿e dŸwiêczne a-u-m i ca³¹ reszte... 
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 21, 2010, 17:14:44 » |
|
O super! Dzieki, @kap³an Fajne obrazki quetzal zrobi³eœ:  tu te¿ ciekawe jest to: 4-8-6-2 tylko te bia³e t³o wkurzaj¹ce jest   ten z lewej jest super   Natomiast w tym nie bardzo rozumiem Twoj¹ wizjê  rozrysowa³byœ to, o co Ci chodzi³o? bo nie nad¹¿am 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2010, 17:22:04 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Styczeń 27, 2010, 17:57:30 » |
|
hej to jak myslicie? to przypadek ze te litery sie tak ukladaja? i ma zwiazek ze sw geometria i ze zawarty jest w nich wzror stworzenia?
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Styczeń 27, 2010, 20:54:11 » |
|
Merkabah to nowy/stary pojazd dla cz³owieka. Podobno wszyscy go posiadamy , ale nie potrafimy go aktywowaÌ. Unieruchomiony pojazd Merkabah wed³ug mnie , to coœ jak ten oœmioœcian na wy¿szym obrazku . Uruchomiony to ten poni¿ej.  ZwróÌcie uwagê na to ,¿e to oœmioœcian , który siê obraca - wygl¹da trochê jak atom. Z innego punktu widzenia - to "nadmuchany" oœmioœcian ( jak balonik ). Oœmioœcian, czyli inaczej dwie po³¹czone podstaw¹ piramidy .
|
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |