songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« : Styczeń 29, 2010, 13:07:56 » |
|
Na niebie na ziemi
czwartek, 4 lutego - 23:50 | Planete dokument - Polska 2007 | 65 minut
W Wylatowie od wielu lat dzieją się rzeczy niezwykłe. Na okolicznych polach pojawiają się tajemnicze piktogramy, a na niebie można zauważyć dziwne światła, które zdecydowanie nie pochodzą od gwiazd czy samolotów. Mieszkańcy zastanawiają się, czy jest to sygnał istnienia pozaziemskich cywilizacji. Odpowiedzi na to pytanie szukają rzesze ufologów, którzy przybywają do Wylatowa. Jednym z pasjonatów jest Ireneusz Krokowski człowiek, który bezwzględnie pragnie dotrzeć do prawdy, głęboko w coś wierzy i potrafi zatracić się w pasji.
Już pojutrze: Na koniec stycznia TVN24 pokaże " Teorię spiskową - zamachy w Londynie" 12.20 Autorzy dokumentu przeprowadzili własne dziennikarskie śledztwo by wykryć kto naprawdę stał za zamachami w Londynie sprzed 5-u lat. Dziennikarze doszli do szokujących wniosków… Jakich? Zobacz w TVN24.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2010, 13:19:15 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Styczeń 30, 2010, 20:55:42 » |
|
Mo¿na te¿ poleciÌ cykliczne felietony, reporta¿e na TVP3 ogólnym, b¹dŸ regionalne w tygodniu (tj nie w weekend) pojawiaj¹ siê doskona³e reporta¿e, nieokrojone czasowo i bez opcji spo³eczno-politycznych. Szkoda ¿e tak póŸno wieczorem, lecz nie raz zdarzy³o mi siê obejrzeÌ dokumenty o globalnym przep³ywie pieniêdzy, nêdzy i zad³u¿eniu w Afryce (kobiety i dzieci w kamienio³omach  ), deficycie bud¿etowym USA, kobiecej lidze hokeja w Tybecie  , bojownikach w Palestynie i wiele innych bardzo ciekawych.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 20, 2010, 19:36:09 » |
|
2012: Ostateczna przepowiednia 2012: The Final Prophecy
jutro, 21 lutego - 07:00 | National Geographic dokument | 60 minut
Majowie przepowiedzieli I wojnĂŞ ÂświatowÂą i tsunami w Azji. Autorzy zastanawiajÂą siĂŞ, czy naleÂży powaÂżnie potraktowaĂŚ ich proroctwo dotyczÂące koĂąca Âświata w 2012 roku.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 26, 2010, 19:42:37 » |
|
w tą niedziele na TVN24 - 12.20 dokument pt. "Fabryka szpiegów CIA"
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2010, 19:43:32 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 02, 2010, 13:06:06 » |
|
Apokalipsa 2012
Discovery - 2010-03-09 Dokument 22.30
W programie wypowiedzi naukowców na temat zagłady, która według przepowiedni Majów ma nastąpić 21 grudnia 2012 roku.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 08, 2010, 10:12:19 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 02, 2010, 18:11:26 » |
|
Coœ ostatnio bardzo du¿o tych programów wypuszczaj¹. Jakaœ seria? Najpierw Ostateczna Przepowiednia, potem Enigma, teraz Apokalipsa... Ciekawe. Jak nie uda mi siê obejrzeÌ na bie¿¹co, poszperam w sieci i mo¿e znajdê link jak do Ostatecznej Przepowiedni. Songo1970, nie poda³eœ godziny emisji.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 08, 2010, 10:10:42 » |
|
poniedzia³ek 08.03.2010 15:00 National Geographic Królestwo kryszta³owej czaszki: OpowieœÌ o legendzie (Crystal Skulls: Behind The Legend) (Dokument) 60 minut, Kryszta³owa czaszka od ponad 80 lat budzi podziw ludzi, którzy j¹ widzieli. Jest wykonana z nies³ychan¹ precyzj¹ i znajomoœci¹ anatomii. Sk³ada siê z dwóch czêœci: czaszki i ruchomej ¿uchwy z 32 zêbami. Model zosta³ wyrzeŸbiony z jednego kawa³ka kwarcu.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 25, 2010, 14:47:31 » |
|
Bliżej prawdy Closer to Truth Jak uzasadnić istnienie Boga?
poniedziałek, 26 kwietnia - 16:45 | Planete odc. 1 dokument - Kanada 2000 | 40 minut
Twórcy dokumentu poszukują odpowiedzi na najważniejsze pytania dotyczące ludzkiej egzystencji. Naukowcy, akademicy i artyści omawiają najnowsze odkrycia oraz ich obecny i ewentualny wpływ na życie ludzkości, przy okazji poruszając fundamentalne kwestie dotyczące wiary i wiedzy. Głos zabiera kilkudziesięciu intelektualistów reprezentantów różnych dziedzin i dyscyplin naukowych. Z wiedzą i doświadczeniem dociekają odpowiedzi na nurtujące wszystkich pytania, aby w rezultacie znaleźć się bliżej celu bliżej prawdy. Twórcy dokumentu poszukują odpowiedzi na najważniejsze pytania dotyczące ludzkiej egzystencji. Naukowcy, akademicy i artyści omawiają najnowsze odkrycia oraz ich obecny i ewentualny wpływ na życie ludzkości, przy okazji poruszając fundamentalne kwestie dotyczące wiary i wiedzy. Głos zabiera kilkudziesięciu intelektualistów reprezentantów różnych dziedzin i dyscyplin naukowych. Z wiedzą i doświadczeniem dociekają odpowiedzi na nurtujące wszystkich pytania, aby w rezultacie znaleźć się bliżej celu bliżej prawdy.
świetny dokument 10/10
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2010, 14:49:35 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #9 : Marzec 03, 2011, 07:54:36 » |
|
w tÂą niedziele- na TVN24 o 12.20 z cyklu E.Ewart przedstawia dokument pt. "Tajemnice scjentologi"
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2011, 06:09:31 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 24, 2011, 12:28:50 » |
|
wÂłaÂśnie na TVN24 skoĂączyÂł siĂŞ Âświetny dokument "the living matrix the movie" strona- http://www.thelivingmatrixmovie.com/trailer- http://www.youtube.com/watch?v=T4Ca2C01iosnajproÂściej o tym do czego doszÂła nowoczesna nauka/medycyna,- Âże materia jest skondensowanÂą energiÂą, a energia to informacja ktĂłra pÂłynie z pola morfogenetycznego,- tak wiĂŞc wszystko co istnieje jest tylko przejawem/innym stanem skupienia tego samego- ÂŚwiadomoÂści! ============================================ a teraz na Planete- "Paranolmalne badanie wielkiej piramidy"! ScaliÂłem posty Dariusz
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2011, 15:44:50 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 24, 2011, 22:38:52 » |
|
Ten program na Planete leciaÂł juÂż wiele razy. Ostatnio parĂŞ dni temu. JakoÂś nie mam zaufania do zaprezentowanych tam wydarzeĂą. Pachnie wyraÂźnie kiczem i naciÂągactwem.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 25, 2011, 12:04:57 » |
|
W³aœnie teraz na National Georaphic rozpocz¹³ siê film "Ewangelia Judasza". Polecam, zw³aszcza, ¿ ju¿ go widzia³em. 
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 27, 2011, 15:42:35 » |
|
dzisiaj dla wszystkich- czy promieniowanie mo¿e pokonaÌ przyrodê/¿ycie?? Czarnobyl Tchernobyl: Une histoire naturelle œroda, 27 kwietnia - 22:05 | TVP 1 Film dokumentalny - Francja 2010 | 70 minut Autorzy dokumentu badaj¹ odrodzenie fauny i flory wokó³ ruin elektrowni atomowej w Czarnobylu, w której w 1986 roku dosz³o do wybuchu reaktora. Najbli¿sza elektrowni strefa wci¹¿ jest niedostêpna ludziom. Promieniowanie radioaktywne utrzymuje siê tam na wysokim poziomie, ale mimo to naukowcy dokonuj¹ niezwyk³ych odkryÌ.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #14 : Wrzesień 04, 2011, 17:49:54 » |
|
Na "PLANETE" emitujÂą wÂłaÂśnie program o szkodliwoÂści GMO i naciskach odgĂłrnych wywieranych na tych, ktĂłrzy rozpowszechniajÂą informacje o szkodliwoÂści tej modyfikacji.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #15 : Listopad 01, 2011, 16:25:26 » |
|
Na Discowery WORLD za chwilĂŞ emisja programu pt. "Nazistowskie UFO".
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
 GawĂŞdziarz
Punkty Forum (pf): 2
|
 |
« Odpowiedz #16 : Listopad 02, 2011, 08:52:45 » |
|
Wczoraj, 01.11.2011 w Dzień Dobry TVN ok.10 był Jan Witold Suliga i opowiadał bardzo ciekawe rzeczy na temat uzależnień w rozwoju duchowym. Więcej info na jego stronach: http://www.jws.net.pl/http://ctud.blox.pl/html
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2011, 08:53:00 wysłane przez barneyos »
|
|
Pzdr barneyos  ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\" \"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Listopad 02, 2011, 11:27:59 » |
|
Nom, fajnie. Ale jeszcze fajniej byÂłoby otrzymaĂŚ info o programie... chociaÂż ze 2 godziny przed emisjÂą 
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
 GawĂŞdziarz
Punkty Forum (pf): 2
|
 |
« Odpowiedz #18 : Listopad 02, 2011, 15:48:36 » |
|
Nom, wiem, ale gostek gadaÂł raptem caÂłe 5 minut, a ja nie wiedziaÂłem o tym odpowiednio wczeÂśniej i miaÂłem dylemat, czy pisaĂŚ o zalegÂłej sprawie, czy nie pisaĂŚ wcale.
|
|
|
|
Pzdr barneyos  ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\" \"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Sierpień 02, 2012, 17:26:36 » |
|
DziÂś o godz.20-tej w programie MikoÂłaja Rozbickiego na TV www.wolnaludzkosc.pl miĂŞdzy innymi wywiad z wolnomularzem stopnia najwyÂższego przeprowadzony przez Jana Van Helsinga dotyczÂący prawdziwych motywĂłw wojny w Iraku i zamierzeĂą NWO, ktĂłrych celem prawdopodobnie ( jest/ byÂło ? ) opanowanie "Gwiezdnych WrĂłt."
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Sierpień 02, 2012, 22:27:52 » |
|
OglÂądaÂł ktoÂś? ByÂły jakieÂś rewelacje? 
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Sierpień 04, 2012, 01:32:21 » |
|
OglÂądaÂł ktoÂś? ByÂły jakieÂś rewelacje?  Widocznie nie oglÂądaÂł nikt ? ZapomniaÂłem wczeÂśniej dopisaĂŚ : uprzedzam, Âże oglÂądanie takich rzeczy niestety czĂŞsto ludzi boli.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2012, 01:33:33 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
Lucyfer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Sierpień 04, 2012, 08:28:49 » |
|
Widocznie nie oglÂądaÂł nikt ? ZapomniaÂłem wczeÂśniej dopisaĂŚ : uprzedzam, Âże oglÂądanie takich rzeczy niestety czĂŞsto ludzi boli. 
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Styczeń 10, 2013, 16:28:02 » |
|
DziÂś, na TVP Kultura o godz. 17:15 film dokumentalny pt. „Niejedzenie”Niejedzenie Filmweb 7.2/10 • FILM DOKUMENTALNY • Polska • 2010 od 12 lat ReÂżyseria: Konrad SzoÂłajski W skrĂłcie: Film o osobach, ktĂłre konsekwentnie d¹¿¹ do odrzucenia jedzenia. TwierdzÂą one, Âże energiĂŞ do Âżycia moÂżna czerpaĂŚ bezpoÂśrednio ze sÂłoĂąca. ------------------- Akurat tego filmu nie oglÂądaÂłam lecz tematyka ciekawa. Sama kiedyÂś przymierzaÂłam siĂŞ do zaprzestania jedzenia.  Ale to juÂż chyba w nastĂŞpnym wcieleniu. 
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Styczeń 10, 2013, 21:10:05 » |
|
No i przegapi³em tak ciekawy film. Mo¿e ktoœ ogl¹da³? Ja równie¿ by³bym zainteresowany wykupieniem abonamentu do tej "s³onecznej sto³ówki". No, ale s¹ tacy, którzy twierdz¹, ¿e na S³oùce w ogóle i w ¿adnych okolicznoœciach nie mo¿na patrzeÌ, wiêc chyba mo¿na co najwy¿ej doprowadziÌ siê do anoreksji, jeœli nie œmierci g³odowej  Aczkolwiek nasz znany sznsonista - niejaki Stachursky - te¿ kiedyœ og³osi³, ¿e ¿ywi siê jedynie ogl¹daniem wschodz¹cej tarczy s³onecznej. Nie wiem, jak mu to "smakuje", ale nie wygl¹da na wychudzonego, ani na oœlep³ego 
|
|
|
|
|
|
|
|