Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czerwiec 20, 2025, 16:02:46

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: *Ciekawe programy w TV*  (Przeczytany 37364 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« : Styczeń 29, 2010, 13:07:56 »

Na niebie na ziemi

czwartek, 4 lutego - 23:50 | Planete
dokument - Polska 2007 | 65 minut

W Wylatowie od wielu lat dzieją się rzeczy niezwykłe. Na okolicznych polach pojawiają się tajemnicze piktogramy, a na niebie można zauważyć dziwne światła, które zdecydowanie nie pochodzą od gwiazd czy samolotów. Mieszkańcy zastanawiają się, czy jest to sygnał istnienia pozaziemskich cywilizacji. Odpowiedzi na to pytanie szukają rzesze ufologów, którzy przybywają do Wylatowa. Jednym z pasjonatów jest Ireneusz Krokowski człowiek, który bezwzględnie pragnie dotrzeć do prawdy, głęboko w coś wierzy i potrafi zatracić się w pasji.

Już pojutrze:
Na koniec stycznia TVN24 pokaże  " Teorię spiskową  - zamachy w Londynie" 12.20  Autorzy  dokumentu przeprowadzili własne dziennikarskie śledztwo by wykryć kto naprawdę stał  za zamachami w Londynie sprzed 5-u lat.  Dziennikarze doszli do szokujących wniosków… Jakich? Zobacz w TVN24.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2010, 13:19:15 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Enigma
Gość
« Odpowiedz #1 : Styczeń 30, 2010, 20:55:42 »

MoÂżna teÂż poleciĂŚ cykliczne felietony, reportaÂże na TVP3 ogĂłlnym, bÂądÂź regionalne w tygodniu (tj nie w weekend) pojawiajÂą siĂŞ doskonaÂłe reportaÂże, nieokrojone czasowo i bez opcji spoÂłeczno-politycznych.
Szkoda Âże tak póŸno wieczorem, lecz nie raz zdarzyÂło mi siĂŞ obejrzeĂŚ dokumenty o globalnym przepÂływie pieniĂŞdzy, nĂŞdzy i zadÂłuÂżeniu w Afryce (kobiety i dzieci w kamienioÂłomach  Szok ), deficycie budÂżetowym USA, kobiecej lidze hokeja w Tybecie  MrugniĂŞcie , bojownikach w Palestynie i wiele innych bardzo ciekawych.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #2 : Luty 20, 2010, 19:36:09 »

2012: Ostateczna przepowiednia 2012: The Final Prophecy

jutro, 21 lutego - 07:00 | National Geographic
dokument | 60 minut

Majowie przepowiedzieli I wojnĂŞ ÂświatowÂą i tsunami w Azji. Autorzy zastanawiajÂą siĂŞ, czy naleÂży powaÂżnie potraktowaĂŚ ich proroctwo dotyczÂące koĂąca Âświata w 2012 roku.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Luty 26, 2010, 15:12:12 »

2012: Ostateczna przepowiednia 2012: The Final Prophecy

jutro, 21 lutego - 07:00 | National Geographic
dokument | 60 minut

PodajĂŞ linka na wypadek, jeÂśli ktoÂś nie mĂłgÂł obejrzeĂŚ, a byÂłby zainteresowany:
http://www.vidoemo.com/videosearch.php?q=National+Geographic+2012+Ostateczna+Przepowiednia

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #4 : Luty 26, 2010, 19:42:37 »

w tą niedziele na TVN24 - 12.20 dokument pt. "Fabryka szpiegów CIA"
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2010, 19:43:32 wysłane przez songo1970 » Zapisane

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #5 : Marzec 02, 2010, 13:06:06 »

Apokalipsa 2012

Discovery - 2010-03-09 Dokument 22.30

W programie wypowiedzi naukowców na temat zagłady, która według przepowiedni Majów ma nastąpić 21 grudnia 2012 roku.
« Ostatnia zmiana: Marzec 08, 2010, 10:12:19 wysłane przez songo1970 » Zapisane

janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Marzec 02, 2010, 18:11:26 »

Coœ ostatnio bardzo du¿o tych programów wypuszczaj¹. Jakaœ seria? Najpierw Ostateczna Przepowiednia, potem Enigma, teraz Apokalipsa... Ciekawe. Jak nie uda mi siê obejrzeÌ na bie¿¹co, poszperam w sieci i mo¿e znajdê link jak do Ostatecznej Przepowiedni.
Songo1970, nie podaÂłeÂś godziny emisji.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #7 : Marzec 08, 2010, 10:10:42 »

poniedziaÂłek 08.03.2010 15:00 National Geographic
Królestwo kryszta³owej czaszki: OpowieœÌ o legendzie (Crystal Skulls: Behind The Legend)
(Dokument)
60 minut,
KrysztaÂłowa czaszka od ponad 80 lat budzi podziw ludzi, ktĂłrzy jÂą widzieli. Jest wykonana z niesÂłychanÂą precyzjÂą i znajomoÂściÂą anatomii. SkÂłada siĂŞ z dwĂłch czĂŞÂści: czaszki i ruchomej Âżuchwy z 32 zĂŞbami. Model zostaÂł wyrzeÂźbiony z jednego kawaÂłka kwarcu.

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #8 : Kwiecień 25, 2010, 14:47:31 »

Bliżej prawdy Closer to Truth
Jak uzasadnić istnienie Boga?

poniedziałek, 26 kwietnia - 16:45 | Planete
odc. 1
dokument - Kanada 2000 | 40 minut

Twórcy dokumentu poszukują odpowiedzi na najważniejsze pytania dotyczące ludzkiej egzystencji. Naukowcy, akademicy i artyści omawiają najnowsze odkrycia oraz ich obecny i ewentualny wpływ na życie ludzkości, przy okazji poruszając fundamentalne kwestie dotyczące wiary i wiedzy. Głos zabiera kilkudziesięciu intelektualistów reprezentantów różnych dziedzin i dyscyplin naukowych. Z wiedzą i doświadczeniem dociekają odpowiedzi na nurtujące wszystkich pytania, aby w rezultacie znaleźć się bliżej celu bliżej prawdy.
Twórcy dokumentu poszukują odpowiedzi na najważniejsze pytania dotyczące ludzkiej egzystencji. Naukowcy, akademicy i artyści omawiają najnowsze odkrycia oraz ich obecny i ewentualny wpływ na życie ludzkości, przy okazji poruszając fundamentalne kwestie dotyczące wiary i wiedzy. Głos zabiera kilkudziesięciu intelektualistów reprezentantów różnych dziedzin i dyscyplin naukowych. Z wiedzą i doświadczeniem dociekają odpowiedzi na nurtujące wszystkich pytania, aby w rezultacie znaleźć się bliżej celu bliżej prawdy.

świetny dokument 10/10
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2010, 14:49:35 wysłane przez songo1970 » Zapisane

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #9 : Marzec 03, 2011, 07:54:36 »

w tÂą niedziele- na TVN24 o 12.20 z cyklu E.Ewart przedstawia dokument pt. "Tajemnice scjentologi"
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2011, 06:09:31 wysłane przez songo1970 » Zapisane

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #10 : Kwiecień 24, 2011, 12:28:50 »

wÂłaÂśnie na TVN24 skoĂączyÂł siĂŞ Âświetny dokument "the living matrix the movie"
strona- http://www.thelivingmatrixmovie.com/
trailer- http://www.youtube.com/watch?v=T4Ca2C01ios

najproÂściej o tym do czego doszÂła nowoczesna nauka/medycyna,-
Âże materia jest skondensowanÂą energiÂą, a energia to informacja ktĂłra pÂłynie z pola morfogenetycznego,-
tak wiĂŞc wszystko co istnieje jest tylko przejawem/innym stanem skupienia tego samego- ÂŚwiadomoÂści!

============================================

a teraz na Planete- "Paranolmalne badanie wielkiej piramidy"!

ScaliÂłem posty
Dariusz
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2011, 15:44:50 wysłane przez Dariusz » Zapisane

krzysiek
Gość
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 24, 2011, 22:38:52 »

Ten program na Planete leciaÂł juÂż wiele razy. Ostatnio parĂŞ dni temu. JakoÂś nie mam zaufania do zaprezentowanych tam wydarzeĂą. Pachnie wyraÂźnie kiczem i naciÂągactwem.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 25, 2011, 12:04:57 »

WÂłaÂśnie teraz na National Georaphic  rozpocz¹³ siĂŞ film "Ewangelia Judasza".
Polecam, zwÂłaszcza, Âż juÂż go widziaÂłem. DuÂży uÂśmiech MrugniĂŞcie

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #13 : Kwiecień 27, 2011, 15:42:35 »

dzisiaj dla wszystkich- czy promieniowanie moÂże pokonaĂŚ przyrodĂŞ/Âżycie?? UÂśmiech

Czarnobyl Tchernobyl: Une histoire naturelle

Âśroda, 27 kwietnia - 22:05 |  TVP 1

Film dokumentalny - Francja 2010 | 70 minut

Autorzy dokumentu badajÂą odrodzenie fauny i flory wokó³ ruin elektrowni atomowej w Czarnobylu, w ktĂłrej w 1986 roku doszÂło do wybuchu reaktora. NajbliÂższa elektrowni strefa wci¹¿ jest niedostĂŞpna ludziom. Promieniowanie radioaktywne utrzymuje siĂŞ tam na wysokim poziomie, ale mimo to naukowcy dokonujÂą niezwykÂłych odkryĂŚ.

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Wrzesień 04, 2011, 17:49:54 »

Na "PLANETE" emitujÂą wÂłaÂśnie program o szkodliwoÂści GMO i naciskach odgĂłrnych wywieranych na tych, ktĂłrzy rozpowszechniajÂą informacje o szkodliwoÂści tej modyfikacji.

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Listopad 01, 2011, 16:25:26 »

Na Discowery WORLD za chwilĂŞ emisja programu pt. "Nazistowskie UFO".

barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #16 : Listopad 02, 2011, 08:52:45 »

Wczoraj, 01.11.2011 w Dzień Dobry TVN ok.10 był Jan Witold Suliga i opowiadał bardzo ciekawe rzeczy na temat uzależnień w rozwoju duchowym.

Więcej info na jego stronach:

http://www.jws.net.pl/
http://ctud.blox.pl/html
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2011, 08:53:00 wysłane przez barneyos » Zapisane

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
arteq
Gość
« Odpowiedz #17 : Listopad 02, 2011, 11:27:59 »

Nom, fajnie. Ale jeszcze fajniej byÂłoby otrzymaĂŚ info o programie... chociaÂż ze 2 godziny przed emisjÂą Chichot
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #18 : Listopad 02, 2011, 15:48:36 »

Nom, wiem, ale gostek gadaÂł raptem caÂłe 5 minut, a ja nie wiedziaÂłem o tym odpowiednio wczeÂśniej i miaÂłem dylemat, czy pisaĂŚ o zalegÂłej sprawie, czy nie pisaĂŚ wcale.

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
Astre
Gość
« Odpowiedz #19 : Sierpień 02, 2012, 17:26:36 »

DziÂś o godz.20-tej w programie MikoÂłaja Rozbickiego na TV www.wolnaludzkosc.pl  miĂŞdzy innymi wywiad z wolnomularzem stopnia najwyÂższego przeprowadzony przez Jana Van Helsinga dotyczÂący prawdziwych motywĂłw wojny w Iraku i zamierzeĂą NWO,  ktĂłrych celem prawdopodobnie  ( jest/ byÂło ? ) opanowanie  "Gwiezdnych WrĂłt."
ptak
Gość
« Odpowiedz #20 : Sierpień 02, 2012, 22:27:52 »

OglÂądaÂł ktoÂś? ByÂły jakieÂś rewelacje?  DuÂży uÂśmiech
Astre
Gość
« Odpowiedz #21 : Sierpień 04, 2012, 01:32:21 »

OglÂądaÂł ktoÂś? ByÂły jakieÂś rewelacje?  DuÂży uÂśmiech

Widocznie nie oglÂądaÂł nikt ?
ZapomniaÂłem  wczeÂśniej dopisaĂŚ :  uprzedzam,  Âże oglÂądanie takich rzeczy
niestety czĂŞsto ludzi boli.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2012, 01:33:33 wysłane przez Astre » Zapisane
Lucyfer
Gość
« Odpowiedz #22 : Sierpień 04, 2012, 08:28:49 »

Cytat: Astre
Widocznie nie oglÂądaÂł nikt ?
ZapomniaÂłem  wczeÂśniej dopisaĂŚ :  uprzedzam,  Âże oglÂądanie takich rzeczy
niestety czĂŞsto ludzi boli.
MrugniĂŞcie
<a href="http://www.youtube.com/v/OP0i6ilo7SY?version=3&amp;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/OP0i6ilo7SY?version=3&amp;</a>
ptak
Gość
« Odpowiedz #23 : Styczeń 10, 2013, 16:28:02 »

DziÂś, na TVP Kultura o godz. 17:15 film dokumentalny pt. „Niejedzenie”

Niejedzenie

Filmweb
7.2/10

•   FILM DOKUMENTALNY
•   Polska
•   2010
od 12 lat
ReÂżyseria:   Konrad SzoÂłajski

W skrĂłcie:   Film o osobach, ktĂłre konsekwentnie d¹¿¹ do odrzucenia jedzenia. TwierdzÂą one, Âże energiĂŞ do Âżycia moÂżna czerpaĂŚ bezpoÂśrednio ze sÂłoĂąca.

-------------------

Akurat tego filmu nie oglÂądaÂłam lecz tematyka ciekawa. Sama kiedyÂś przymierzaÂłam siĂŞ do
zaprzestania jedzenia.  Chichot Ale to juÂż chyba w nastĂŞpnym wcieleniu.  DuÂży uÂśmiech
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #24 : Styczeń 10, 2013, 21:10:05 »

No i przegapi³em tak ciekawy film. Mo¿e ktoœ ogl¹da³? Ja równie¿ by³bym zainteresowany wykupieniem abonamentu do tej "s³onecznej sto³ówki".

No, ale sÂą tacy, ktĂłrzy twierdzÂą, Âże na SÂłoĂące w ogĂłle i w Âżadnych okolicznoÂściach nie moÂżna patrzeĂŚ, wiĂŞc chyba moÂżna co najwyÂżej doprowadziĂŚ siĂŞ do anoreksji, jeÂśli nie Âśmierci gÂłodowej  MrugniĂŞcie Aczkolwiek nasz znany sznsonista - niejaki Stachursky - teÂż kiedyÂś ogÂłosiÂł, Âże Âżywi siĂŞ jedynie oglÂądaniem wschodzÂącej tarczy sÂłonecznej. Nie wiem, jak mu to "smakuje", ale nie wyglÂąda na wychudzonego, ani na oÂślepÂłego  DuÂży uÂśmiech
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: