CzytaÂłem wczoraj fajny tekst myÂślĂŞ Âże tu pasuje

Satyam Nadeen swoje credo zatytuÂłowaÂł "Wielki Kosmiczny ÂŻart" i chyba zawarÂł w nim istotĂŞ nauk Maharaja z Bombaju

MyÂślisz, Âże powinieneÂś staĂŚ siĂŞ oÂświeconym. Daruj sobie, juÂż nim jesteÂś
Myœlisz, ¿e musisz pod¹¿aÌ jak¹œ œcie¿k¹, ¿eby dotrzeÌ do celu...Nie mêcz siê, nie ma ¿adnych œcie¿ek.
Myœlisz, ¿e oœwiecenie jest celem. OdpuœÌ sobie, nie ma ¿adnego celu...
MyÂślisz, Âże powinieneÂś zmieniĂŚ siebie i Âświat, Âżeby uczyniĂŚ go bardziej znoÂśnym. Wyluzuj siĂŞ, nie masz niczego do zrobienia...
Myœlisz, ¿e znajdziesz Boga w Indiach, czy Tybecie...Nie ma dok¹d zmierzaÌ...ŒwiadomoœÌ jest wszêdzie, i taka sama.
MyÂślisz, Âże twoja osobista historia ma jakieÂś znaczenie...Wszystkie sÂą takie same, niezaleÂżnie od tego, jak przebiegaÂły.
MyÂślisz, Âże twoja historia jest prawdziwa...W Âżadnej mierze, to tylko iluzja, to tylko sen...
MyÂślisz, Âże panujesz nad swoim Âżyciem...ÂŻart, jesteÂś tylko marionetkÂą w rĂŞkach ÂŹrĂłdÂła.
MyÂślisz, Âże masz wolnÂą wolĂŞ i dokonujesz wyborĂłw...Nic z tego, jest tylko przeznaczenie, stopniowo odsÂłaniajÂące swoje oblicze.
MyÂślisz, Âże masz jakiÂś wrogĂłw w Âświecie....Mylisz siĂŞ, oni, jak i wszystko inne, to tylko ÂŹrĂłdÂło.
Myœlisz, ¿e jest jakaœ tajemna formu³a pozwalaj¹ca znaleŸÌ Boga...Zrelaksuj siê, nie musisz nikogo szukaÌ, ju¿ jesteœ u siebie.
MyÂślisz, Âże BĂłg Âżyczy sobie podniesienia poziomu ÂświadomoÂści na planecie.. Dobre sobie, to tylko ÂŹrĂłdÂło bawi siĂŞ w granicach stworzonych przez siebie ograniczeĂą.
MyÂślisz, Âże BĂłg uczyniÂł ciebie odpowiedzialnym za twoje postĂŞpki...Nie zawracaj sobie tym gÂłowy, nie ma czegoÂś takiego jak karma.
Zabawiasz siĂŞ osÂądami, radujesz ocenami, lubujesz w porĂłwnaniach. ZamĂŞczasz preferencjami. Zatrzymaj siĂŞ wreszcie, wszystko jest dokÂładnie takie, jakie byĂŚ powinno.
Chcesz byĂŚ kimÂś waÂżnym i szanowanym. Daj spokĂłj, po prostu bÂądÂź.
Boisz siĂŞ Âśmierci jako najbardziej tragicznego wydarzenia twego Âżycia. Odwagi, ÂśmierĂŚ jest koĂącem ograniczeĂą...
Masz nadziejê na lepsze ¿ycie nastêpnym razem...JaŸù nie inkarnuje. Jest tylko ród³o, Ja Jestem.
ÂŻaÂłujesz przeszÂłoÂści, zamartwiasz siĂŞ teraÂźniejszoÂściÂą, lĂŞkasz siĂŞ przyszÂłoÂści...PrzebudÂź siĂŞ ! JesteÂś nieskoĂączonym ÂŹrĂłdÂłem, bawiÂącym siĂŞ swoim snem.
PodniecajÂą ciebie wszelkiej maÂści spiskowe teorie. Nie ma Âżadnego spisku, to tylko ÂźrĂłdÂło bawi siĂŞ ze sobÂą.
MyÂślisz, Âże twoje Âżycie ma jakiÂś cel...Nie ma indywidualnego Ja majÂącego cel. Jest tylko ÂŹrĂłdÂło. Ono ciĂŞ powoÂłaÂło i nigdy nie poznasz celu przez swĂłj, siÂła rzeczy, ograniczony umysÂł.