Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 24, 2025, 09:12:19

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: KATASTROFA- SMOLEŃSK  (Przeczytany 89894 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Nebulitos
Gość
« Odpowiedz #50 : Kwiecień 12, 2010, 00:38:27 »

To rozjaœnia sprawê, ostre s³owa mia³y paœÌ z ust prezydenta. Zobaczcie sami:

http://wiadomosci.onet.pl/2153709,11,slowa__ktore_nie_padly_w_katyniu_swiat_mial_sie_nie_dowiedziec,item.html

Nie wiem co o tym myÂśleĂŚ, ale teraz trochĂŞ to wyjaÂśnia co mogÂło siĂŞ tam wydarzyĂŚ.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2010, 00:38:41 wysłane przez Nebulitos » Zapisane
Symeon
Gość
« Odpowiedz #51 : Kwiecień 12, 2010, 00:52:03 »

MiaÂły paÂśc ostre sÂłowa, ale Âświat by siĂŞ tym wydarzeniem nie zainteresowaÂł a w rosyjskich mediach zapewne znĂłw dyskredytowano by prezydenta KaczyĂąskiego. Nawet w Polsce duÂżo ludzi, szczegĂłlnie mÂłodych, nie wiedziaÂło co siĂŞ staÂło w Katyniu i kto do ego doprowadziÂł, niestety ale tak byÂło, moÂżna dotrzeĂŚ do sondaÂży. Teraz po katastrofie, caÂły Âświat zaczyna siĂŞ tym interesowaĂŚ, caÂły Âświat zastanawia sie jaki byÂł cel wizyty prezydenta i innych osobistoÂści w Katyniu i w ten sposĂłb - poprzez przedwczorajsze tragiczne wydarzenie - dowiadujÂą sie prawdy o tragicznych wydarzeniach sprzed 70-ciu lat.
east
Gość
« Odpowiedz #52 : Kwiecień 12, 2010, 00:54:08 »

(..)
Moim zdaniem ta wielka tragedia wydarzyÂła siĂŞ po to, aby KatyĂą pojawiÂł siĂŞ na ustach caÂłego Âświata i Âżeby do caÂłego Âświata wreszcie dotarÂło co tak naprawde wydarzyÂło siĂŞ w Katyniu i kto byÂł za to odpowiedzialny.
Gdyby nic szczegĂłlnego nie przytrafiÂło siĂŞ tamtego dnia to zapewne Rosja nadal nie braÂłaby odpowiedzialnoÂści za to co siĂŞ 70 lat temu w tamtym miejscu staÂło. (..)
Tragedia nie wydarzy³a sie po to, aby ktoœ obejrza³ film A.Wajdy w Rosji. Có¿ za uproszczenie .. troche nie tak.
Natomiast o ile mi pamiĂŞĂŚ odÂświeÂżyÂł komunista , Jaruzelski, w ostatnim wywiadzie dla Agory , to juÂż Jelcyn przeprosiÂł na oficjalnej ceremonii za KatyĂą  lat temu ileÂś. Pewnie moÂżna odnoÂśniki do tej informacji gdzieÂś znaleŸÌ. Jaruzelski , jak wiadomo, nie poleciaÂł bo siĂŞ obraziÂł za potraktowanie go jak walizkĂŞ.
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #53 : Kwiecień 12, 2010, 01:01:14 »

to co bylo kiedys, bylo kiedys chociaz wszystko jest teraz...zmienia sie tylko rozmiar pewnych rzeczy..czy cos sie zmienilo?, tarcza, zbrojenia, naprawde nikomu nic nie pomoga...naprawde mogloby byc normalnie to wszystko sa umowy miedzy ludzmi..., teraz stoimy przed czarna dziura i przebiegunowieniem co da sie odczuc i o czym zaswiadczaja starozytne cywilizacje...
Symeon
Gość
« Odpowiedz #54 : Kwiecień 12, 2010, 01:03:07 »

Tragedia nie wydarzy³a sie po to, aby ktoœ obejrza³ film A.Wajdy w Rosji. Có¿ za uproszczenie .. troche nie tak.

To jest jedna z prawdopodobnych przyczyn.
[edit] Oczywiœcie nie tylko, po to aby wyemitowano "Katyù" w g³ównej rosyjskiej telewizji w czasie najlepszej ogl¹dalnoœci, ale przede wszystkim po to, ¿eby ca³y œwiat siê o tym dowiedzia³, po kilkudziesiêciu latach milczenia na temat tej strasznej zbrodni.

Jaruzelski , jak wiadomo, nie poleciaÂł bo siĂŞ obraziÂł za potraktowanie go jak walizkĂŞ.

Nie ma nic dziwnego w tym, Âże nie poleciaÂł, bowiem miaÂł lecieĂŚ do MOSKWY dopiero na obchody 65. rocznicy zwyciĂŞstwa nad hitlerowskimi Niemcami, ktĂłre odbĂŞdÂą siĂŞ 9. maja.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2010, 01:13:23 wysłane przez Symeon » Zapisane
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #55 : Kwiecień 12, 2010, 01:04:36 »

czy naprawde nie rozmiecie ze te "male" oklicznosci - tej wielkiej tragedi nie maja znacznia? - wazne jest cos innego czy cokolwiek to w nas zmieni...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2010, 01:06:02 wysłane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
Symeon
Gość
« Odpowiedz #56 : Kwiecień 12, 2010, 01:17:34 »

Zmieni, ale tylko na tydzieĂą, moÂże na kilka. Wszyscy mieli nadzieje 5 lat temu, Âże ÂśmierĂŚ naszego papieÂża Jana PawÂła II coÂś w nas zmieni i jak widaĂŚ nie zmieniÂło na trwaÂłe, tak bĂŞdzie i tym razem, bo ludzie sÂą w zdecydowanej wiĂŞkszoÂści w pewnych dziedzinach niereformowalni.
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #57 : Kwiecień 12, 2010, 01:21:28 »

no coz to okolicznosci ich zmienia, zawsze i tak wszystko dzieje sie w nieskonczonosci...ktos inny to rozdzieli..tz ludzie sami do tego doprowdzaja
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2010, 01:49:51 wysłane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #58 : Kwiecień 12, 2010, 06:25:52 »

no comment-
http://kremlin.ru/transcripts/7423

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
jeremiasz
Gość
« Odpowiedz #59 : Kwiecień 12, 2010, 09:23:04 »

Ech...
ZginĂŞli ludzie. Z krwi i koÂści. Z wadami i zaletami. Jak Ty czy ja.

I pewnie niedÂługo zacznÂą siĂŞ oskarÂżenia o winĂŞ.
NiedÂługo zacznÂą siĂŞ domysÂły kto na tym skorzystaÂł, kto straciÂł? .
NiedÂługo pojawiÂą siĂŞ teorie spiskowe i szukanie drugiego dna.
NiedÂługo zacznÂą siĂŞ kalkulacje, liczenie gÂłosĂłw, granie na emocjach wyborcĂłw.

juÂż niedÂługo...

Ale moÂże jeszcze nie dzisiaj?
Ok?

pozdrawiam
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #60 : Kwiecień 12, 2010, 15:24:04 »

Uprzedzam Âże nikogo nie oskarÂżam  ,przekazujĂŞ tylko info z innego ÂźrĂłdÂła

Katastrofa w SmoleĂąsku: SÂłuÂżby zawiodÂły - co siĂŞ w naszym kraju dzieje ?         12-04-2010

PoniÂższy wywiad z paniÂą  redaktor Anna Pietraszak - doradca ZarzÂądu Telewizji Polskiej, udzielony dla Portalu "Nasza Polska", a opublikowany na Portalu Bibula.com, wyraÂźnie pokazuje, iÂż jeÂśli chodzi o bezpieczeĂąstwo Prezydenta i waÂżnych osobistoÂści, w Polsce nie dziaÂłajÂą nawet najprostsze i najbardziej oczywiste reguÂły. WydawaÂło by siĂŞ, iÂż jest to niemozliwe, lecz jednak... Jak dopuszczono do tego aby elita Polski w tak obszernym skÂładzie wsiadÂła do jednego samolotu ? Kto dopuÂściÂł do tego, Âżeby lista pasaÂżerĂłw kr¹¿yÂła po internecie ?  Co siĂŞ w Polsce naprawdĂŞ dzieje ? Politycy powiÂązani z gangami. NiewyjaÂśnione morderstwa i matactwa w dochodzeniach. Afera goni aferĂŞ. Jakich mamy politykĂłw i w co oni tak naprawdĂŞ graja ? CzyÂżbyÂśmy mieli znĂłw do czynienia z handlowaniem Polska na rzecz prywaty ? Historia siĂŞ powtarza ?
Wywiad ten warty jest przeczytania i chwili zadumy nad losem naszego kraju oraz nas wszystkich.

Redakcja
GlobalnaSwiadomosc

Polskie s³u¿by mia³y obowi¹zek nie dopuœciÌ do lotu prezydenta, polityków i genera³ów jednym samolotem
Aktualizacja: 2010-04-10 9:14 pm

O tym, Âże lista pasaÂżerĂłw byÂła znana wszystkim od dawna; Âże polskie sÂłuÂżby miaÂły obowiÂązek nie dopuÂściĂŚ do lotu prezydenta, politykĂłw i genera³ów jednym samolotem; o tym, Âże prezydent miaÂł kilka dni temu postanowienie wyjazdu do Katynia pociÂągiem z wdowami i sierotami katyĂąskimi… – o tym wszystkim w rozmowie z Robertem Witem Wyrostkiewiczem mĂłwi red. Anna Pietraszek, doradca zarzÂądu Telewizji Polskiej w wywiadzie dla Portalu NaszaPolska.PL.

Jak to moÂżliwie, Âże miaÂła Pani listĂŞ pasaÂżerĂłw kilka dni przed tragicznym odlotem prezydenckiego Tupolewa?

DostaÂłam tĂŞ listĂŞ od mÂłodych dziennikarzy, ktĂłrzy prosili mnie o radĂŞ z kim przeprowadziĂŚ ewentualnie wywiady. Ta lista pasaÂżerĂłw kr¹¿yÂła po prostu ot tak, juÂż od kilku dni, z maili na maile. Potem siedziaÂłam w domu, to byÂło w poniedziaÂłek, i zastanawiaÂłam siĂŞ jak to moÂżliwe, Âże ja mam peÂłnÂą listĂŞ genera³ów, kapelanĂłw, politykĂłw, ktĂłrzy lecÂą z prezydentem i Âże ta lista jest w obiegu. WierzyĂŚ mi siĂŞ nie chciaÂło, Âże oni wszyscy sÂą na tej jednej liÂście. PomyÂślaÂłam, Âże moÂże bĂŞdÂą rozdzieleni, Âże moÂże to tylko lista obecnoÂści w Katyniu. Nie mogÂłam tego poj¹Ì i niestety wzi¹Ì na serio. GeneraÂł Skrzypczak mĂłwiÂł niedawno w telewizji, Âże po wypadku Casy podkreÂślano wymĂłg bezpieczeĂąstwa, Âże kiedy leci kilku dowĂłdcĂłw to trzeba ich rozdzielaĂŚ, a przecieÂż z polskimi generaÂłami leciaÂł prezydent, nie tylko gÂłowa paĂąstwa, ale zwierzchnik siÂł zbrojnych, osoba odpowiedzialna za caÂłe bezpieczeĂąstwo kraju! Trzeba teraz zwrĂłciĂŚ uwagĂŞ na to jakim cudem znaleÂźli siĂŞ w jednym samolocie generaÂłowie, politycy i sam prezydent? Jakim cudem ta lista kr¹¿yÂła od tak po Internecie? Jakim cudem!? Czy nasz prezydent byÂł tak kompletnie pozbawiony ochrony? Kto pracowaÂł nad tym, Âżeby on byÂł tak nagi? Czy nikt nie myÂślaÂł o ich ochronie?… NiemoÂżliwe. To siĂŞ samo nie staÂło.

Mówi³a Pani niedawno o podró¿y prezydenta Kaczyùskiego do Katynia poci¹giem. Razem z rodzinami katyùskimi. Taki wariant podró¿y potwierdzi³ Pani równie¿ tragicznie zmar³y w tej katastrofie minister Stasiak. Niestety w ostatniej chwili prezydent podj¹³ decyzjê lub ktoœ go przekona³ do lotu drog¹ powietrzn¹. Co Pani o tym s¹dzi?

RozmawiaÂłam niedawno z ministrem Stasiakiem. Rozmowa dotyczyÂła kwestii transmisji, ktĂłre byÂły planowane od dawna w Telewizji Polskiej. I to co powiem za chwilĂŞ mĂłwiĂŞ z peÂłnÂą odpowiedzialnoÂściÂą jako doradca zarzÂądu Telewizji Polskiej. Przez godzinĂŞ rozmawiaÂłam z ministrem Stasiakiem. PrzekazaÂłam nie tylko swoje rady medialne, ale przede wszystkim doÂświadczenie. RobiÂłam bowiem pierwszÂą transmisjĂŞ satelitarnÂą z Katynia. WymyÂśliÂłam jÂą i doprowadziÂłam do realizacji jako ÂświeÂżo upieczona absolwentka Akademii Obrony Narodowej. ZresztÂą, gdybym nie skoĂączyÂła akademii nigdy nie zrobiÂłabym tej transmisji i naraziÂła telewizjĂŞ na wielkie niebezpieczeĂąstwo. Teraz wÂłaÂśnie minister Stasiak pytaÂł mnie o sprawy chronienia przekazu medialnego tam w Katyniu. PowiedziaÂłam mu wszystko co mĂłwiÂło mi moje doÂświadczenie; na co naleÂży zwracaĂŚ uwagĂŞ. Czego siĂŞ strzec. I wtedy teÂż odwaÂżnie zasugerowaÂłam, Âżeby prezydent polejechaÂł z wdowami katyĂąskimi pociÂągiem. ByÂłby to najbezpieczniejszy Âśrodek transportu. Po drugie, media mogÂłyby zobaczyĂŚ prezydenta, najwaÂżniejszego czÂłowieka w paĂąstwie, ktĂłry zauwaÂżyÂł wdowy, sieroty katyĂąskie. Prezydenta, ktĂłry byÂłby z nimi. Do tego pani Maria KaczyĂąska, cudowny czÂłowiek, ktĂłry miaÂł wspaniaÂły kontakt z ludÂźmi starymi… Prezydent siĂŞ zgodziÂł. DostaÂłam informacjĂŞ, Âże prezydent podchwyciÂł ten pomysÂł, Âże pojedzie z wdowami i sierotami katyĂąskimi pociÂągiem. ZaczĂŞliÂśmy myÂśleĂŚ, Âżeby wysÂłaĂŚ na bie¿¹co informacje z satelity z tej podró¿y prezydenta pociÂągiem do Katynia. Potem przyszÂła wiadomoœÌ, Âże tak go obsiedli, Âże jest decyzja, Âże poleci, a te wdowy pojadÂą same. PomyÂślaÂłam sobie, kolejny prezydent, ktĂłry nie doceniÂł wdĂłw i dzieci katyĂąskich. KtoÂś mu to odradziÂł. KtoÂś mu to odebraÂł… Ciekawe dlaczego?…

Jest Pani doktorantkÂą Akademii Obrony Narodowej – Podyplomowego Studium Operacyjno-Strategicznego. UkoĂączyÂła Pani elitarne szkolenia NATO. Jak Pani ocenia fakt, Âże sÂłuÂżby specjalne dopuÂściÂły do lotu jednym samolotem prezydenta, politykĂłw, generalicji Wojska Polskiego i wielu najwaÂżniejszych osĂłb w paĂąstwie?

Odpowiadam: to niemoÂżliwe, Âżeby do takiej sytuacji dopuÂściĂŚ. Na rozum zwykÂłej absolwentki Akademii Obrony Narodowej, wiem, Âże to na logikĂŞ nie jest moÂżliwe. JeÂśli ktoÂś myÂślaÂł nad przygotowaniem tego lotu, a zapewne myÂśleli ró¿ni ludzie, to ktoÂś myÂślaÂł, Âżeby staÂło siĂŞ tak jak siĂŞ staÂło. Nie widzĂŞ innego wyjaÂśnienia. KomuÂś zaleÂżaÂło, Âżeby tak siĂŞ staÂło. Szef sztabu… dowĂłdcy… niemoÂżliwe. KtoÂś nad tym myÂślaÂł. Nie jesteÂśmy paĂąstwem gÂłupkĂłw. Nie jesteÂśmy teÂż wojskiem ciemniakĂłw. Mamy sÂłuÂżby specjalne i mamy Biuro BezpieczeĂąstwa Narodowego. Mamy genera³ów z prawdziwego zdarzenia z nominacji natowskich. Nie jest moÂżliwe, Âżeby taka gÂłupota zawÂładnĂŞÂła wszystkimi i Âżeby doszÂło do wysÂłania najwaÂżniejszych w paĂąstwie osĂłb jednym samolotem.

ZnaÂła Pani wiele osĂłb z listy pasaÂżerĂłw tragicznie zmarÂłych w wypadku samolotu Tupolew. Czy serce pomieÂściĂŚ moÂże tyle strat na raz, w jednym momencie?

W sercu wszystko siĂŞ moÂże zmieÂściĂŚ. Tam jest caÂła miÂłoœÌ do Polski. Ale w gÂłowie to mi siĂŞ wszystko nie mieÂści (pÂłacz). ÂŻeby mieĂŚ takich wspaniaÂłych ludzi i ich nie chroniĂŚ… to kim my jesteÂśmy? To jakÂą my mamy policje, BOR, sÂłuÂżby?

W chwili napÂływania informacji o tragedii byÂła Pani w studio telewizyjnym, aby komentowaĂŚ zaplanowane wczeÂśniej uroczystoÂści w Katyniu. To byÂło chyba najtrudniejsze studio telewizyjne w Pani Âżyciu…

To byÂła najprawdopodobniej moja najciĂŞÂższa prĂłba dziennikarska, Âżeby siĂŞ opanowaĂŚ; Âżeby sprostaĂŚ. Kiedy wchodziÂłam do studia ukÂładaÂłam sobie w gÂłowie ile trzeba mĂłwiĂŚ o ksiĂŞdzu Peszkowskim, kapelanie Rodzin KatyĂąskich. ChciaÂłam, Âżeby o nim usÂłyszeli Polacy. ChciaÂłam, Âżeby dotarÂło do ludzi, Âże apel pojednania i przebaczenia miaÂł miejsce 15 lat temu, a nie podczas Âśrodowego spotkania Tuska i Putina. A o tej Âśrodzie premiera Tuska mogĂŞ powiedzieĂŚ, Âże to byÂła czarna Âśroda. Nie byÂło ani jednego Âświadka Katynia. Nie wspomniano o ksiĂŞdzu Peszkowskim nawet sÂłowem. A kiedy w czasie antenowym byÂły wolne chwile i moje ekipy dobijaÂły siĂŞ, aby puÂściĂŚ materiaÂł przygotowany o orĂŞdziu ksiĂŞdza Peszkowskiego do narodu polskiego wygÂłoszonym w kwietniu 1995 roku, do wszystkich politykĂłw, do wszystkich dowĂłdcĂłw, do caÂłego narodu, to z telewizji przychodziÂła odpowiedÂź, Âże nie. A ciekawe dlaczego? CzyÂżby ksiÂądz Peszkowski miaÂł odebraĂŚ splendory Âśrodowego wydarzenia? Dzisiaj chciaÂłam o tym mĂłwiĂŚ w studio telewizyjnym.

Politycy, zwÂłaszcza Prawa i Sprawiedliwosci, generalicja WP, duchowni, prezes IPN, prezes PKO, naukowcy, dyplomaci… kwiat polskiego Narodu zgin¹³ w Katyniu – moÂżna powiedzieĂŚ – po raz drugi. Co dalej z PolskÂą?

Popatrzmy chociaÂż tylko na Janusza KurtykĂŞ, na pana prezesa IPN. PrzecieÂż to byÂł mÂłody czÂłowiek, ktĂłry poÂłowĂŞ swojego Âżycia dorastaÂł do swej roli politycznej, wybitnej, wyjÂątkowej, trudnej. Te 20 lat mÂłodoÂści, to poÂłowa jego Âżycia. OdtworzyĂŚ takiego drugiego czÂłowieka tego formatu, to kolejne 40 lat. I moÂże znowu o to chodziÂło… PrzecieÂż teraz finalizujÂą siĂŞ Âśledztwa IPN. Finalizuje siĂŞ sprawa zachowania istoty IPN, czy w ogĂłle istnienia Instytutu. NajwiĂŞksze Âśledztwo IPN to Âśledztwo dotyczÂące zabĂłjstwa ksiĂŞdza Jerzego PopieÂłuszki i zabĂłjstw dziesiÂątek innych ksiĂŞÂży. ByÂło przecieÂż komando, ktĂłre mordowaÂło ksiĂŞÂży. MieliÂśmy nadziejĂŞ, Âże to Âśledztwo zostanie skoĂączone przed beatyfikacja ksiĂŞdza Jerzego. Ale nie ma prezesa Kurtki… Czy to przypadek? 2 wrzeÂśnia 1999 roku wyszÂłam ze szpitala w Aninie, gdzie leÂżaÂł ciĂŞÂżko chory ksiÂądz Peszkowski. Nie wiadomo byÂło czy przeÂżyje. ZnalazÂłam siĂŞ w takim miejscu, gdzie fetowano sukcesy pana Komorowskiego. MiaÂł swoje ÂświĂŞto. I tam spotkaÂłam oficera UrzĂŞdu Ochrony PaĂąstwa. Nie powiem czy mĂŞÂżczyznĂŞ czy kobietĂŞ. Ten oficer UOP wzi¹³ mnie na sÂłowo i zapytaÂł: “To jak ten TwĂłj ksiÂądz? ÂŻyje jeszcze?” PowiedziaÂłam mu, Âże martwimy siĂŞ bardzo czy przeÂżyje do rana. UsÂłyszaÂłam wtedy coÂś strasznego. Oficer UOP powiedziaÂł: “Niech zdycha. Niech zdycha ten czarny, co nam tylko przeszkadza”. Nigdy tych s³ów nie zapomnĂŞ. Oficer UOP… 99 rok… WiĂŞc jakÂą my mamy wolnÂą PolskĂŞ? JakÂą my mamy wolnÂą PolskĂŞ, kiedy teraz ich wszystkich juÂż nie ma?

DziĂŞkujĂŞ Pani za rozmowĂŞ

RozmawiaÂł Robert Wit Wyrostkiewic z
http://www.globalnaswiadomosc.com/zawiodlywszystkiesluzb.htm
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2010, 15:26:30 wysłane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Lucyna
Gość
« Odpowiedz #61 : Kwiecień 12, 2010, 15:59:58 »

To rozjaœnia sprawê, ostre s³owa mia³y paœÌ z ust prezydenta. Zobaczcie sami:

http://wiadomosci.onet.pl/2153709,11,slowa__ktore_nie_padly_w_katyniu_swiat_mial_sie_nie_dowiedziec,item.html

Nie wiem co o tym myÂśleĂŚ, ale teraz trochĂŞ to wyjaÂśnia co mogÂło siĂŞ tam wydarzyĂŚ.

JakieÂż tam ostre sÂłowa? Jednynie przypomnienie historii, ktĂłra aktualnie jest dobrze znana. Có¿ moÂżna by powiedzieĂŚ, Âże dobrze siĂŞ staÂło jak siĂŞ staÂło? Jedynie przypominanie tego faktu i utrzymaniu w miĂŞdzynarodowej pamiĂŞci moÂże ustrzec przed ponownÂą ÂżeÂźniÂą nie tylko na narodzie polskim ale na wszystkich narodach uwikÂłanych w konflikty. Przy tej okazji naleÂżaÂło by przypomnieĂŚ  rĂłwnieÂż takie sytuacje z innych czĂŞÂści Âświata gdzie dochodzi do masowych morderstw aby przestrzec ludzkoœÌ w przyszÂłoÂści. Tylko edukacja i uswiadamianie poprzez historiĂŞ pomoÂże ludziom w zrozumieniu zÂła jakie czasami czyniÂą, aby siĂŞ to nie powtĂłrzyÂło.
komandos040
Gość
« Odpowiedz #62 : Kwiecień 12, 2010, 17:14:52 »

Jestem ciekaw, jakie pytania padnÂą w czerwcu, na kolejnej sesji 105 do EN-Kiego.
Pytania odnoÂśnie tych sobotnich wydarzeĂą o 9 rano.Tej koszmarnej katastrofy!
Pozdrawiam. Cool
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2010, 17:15:33 wysłane przez komandos040 » Zapisane
muszin
Gość
« Odpowiedz #63 : Kwiecień 12, 2010, 18:06:52 »

http://www.mmwroclaw.pl/8828/2010/4/12/nostradamus-nie-przepowiedzial-katastrofy-w-smolensku?category=news

MĂłwiliÂśmy chyba o tych przepowiedniach Jackowskiego  UÂśmiech Warto  przeczytaĂŚ i oglÂądn¹Ì dla przestrogi przed ÂłatwowiernoÂściÂą ale ostatnie filmiki sÂą ciekawe MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2010, 18:12:21 wysłane przez muszin » Zapisane
Nebulitos
Gość
« Odpowiedz #64 : Kwiecień 12, 2010, 19:26:36 »

A jak powiem, ¿e jednak s¹ przepowiednie i to ju¿ od bardz odawna które tycz¹ siê tej katastrofy. Jest napisane, ¿e przy koùcu czasów Warszawa stanie siê miejscem spotkaù wielu osobistoœcie tego œwiata na których zawi¹¿¹ siê prze³omowe traktaty. Tak bêdzie teraz na sobotnim spotkaniu wielu przywódców tego œwiata. Wiêc sprawdza siê. Ma te¿ byÌ z³¹czenie Polski z Ukrain¹ kiedy niewiadomo.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #65 : Kwiecień 12, 2010, 19:29:44 »

tak- Jackowski jak sam twierdzi nie jest specjalistom od przepowiadania przyszłości, ale od odnajdywania zaginionych- często zmarłych osób,-
ich los jest już domknięty, a przyszłość jest niepewna choć w pewnych punktach zwrotnych historii już zapisana.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2010, 19:40:45 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
poufne
Gość
« Odpowiedz #66 : Kwiecień 12, 2010, 20:45:03 »

"Z ma³ego kraju w œrodku Europy wyjdzie iskra, która ogranie p³omieniem zmian ca³y œwiat i zmieni go na lepsze" M.S. Mam nadziejê, ¿e Polacy bêd¹ mieli si³ê i odwagê ¿eby zjednoczyÌ siê ju¿ na zawsze i chwyciÌ za d³où przyjaŸni, która jest wystawiana w nasz¹ stronê z Rosji i innych stron œwiata.
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #67 : Kwiecień 12, 2010, 23:07:31 »

Polska to nie znĂłw taki maÂły kraj... wÂłaÂściwie jeden z najwiĂŞkszych w tej czĂŞÂści Europy...
poufne
Gość
« Odpowiedz #68 : Kwiecień 13, 2010, 02:33:22 »

W odniesieniu do bardziej dokÂładnych przepowiedni innych wizjonerĂłw naleÂży wnioskowaĂŚ, Âże najprawdopodobniej chodzi o PolskĂŞ... http://www.projekt-cheops.com/plain.aspx?languageId=1&menuId=44&sectionId=77&cmd=
wiki
Gość
« Odpowiedz #69 : Kwiecień 13, 2010, 07:09:37 »

a mnie Âśmieszy, Âże po katastrofie nagle tyle osĂłb wiedziaÂło, tylko czemu nikt dzieĂą przed tragediÂą nic nie mĂłwiÂł? cisza..... i ciÂągÂłe dopasowywanie do wydarzeĂą przepowiedni jest godne politowania......

Dajcie spokĂłj Nostradamusowi, jego przypowiastko do wszystkiego pasujÂą.....

Czy naprawdê ludzie ci¹gle musz¹ mieÌ poczucie, ¿e ¿yj¹ przy koùcu czasów? tak mówi zwykle ka¿de pokolenie. Czy ludziom potrzebne jest to wyró¿nienie? a mo¿e to nadaje sens im ¿yciu?

Tragedie zdarzaÂły siĂŞ i bĂŞdÂą siĂŞ zdarzaĂŚ nie tylko u nas ( np. Haiti, tsunami z 2004 i tak dalej) nie oznacza to Âże to jest koniec czasĂłw, tylko koniec Âżycia duÂżej liczby osĂłb na raz.

Wspó³czuÌ nale¿y teraz przede wszystkim rodzinom tych ludzi, poniewa¿ bêd¹ musia³y iœÌ przez ¿ycie teraz same bez nagle zmar³ych bliskich, a to jest trudne.....

Pozdrawiam
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #70 : Kwiecień 13, 2010, 08:56:59 »

nie można być aż tak łatwowiernym, ale ignorancja też działa przeciwko nam,
warto mieć na względzie te przepowiednie:
http://kodczasu.ronus.pl/forum/viewtopic.php?t=902&sid=7d15d69b6ac3dbf780f4898ef5b5f552
http://www.vismaya-maitreya.pl/rok_2012_przepowiednie_dotyczace_iii_wojny_swiatowej_cz8.html
http://www.obnie.info/Joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=821:3-tajemnica-fatimska-tekst&catid=95:kosciol-wiara&Itemid=27
- to już nie Nostradamus który pasuje do wszystkiego, ale różne źródła pokrywające się w swych przekazach

Pozdrawiam UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2010, 10:38:51 wysłane przez songo1970 » Zapisane

Val Dee
Gość
« Odpowiedz #71 : Kwiecień 13, 2010, 09:07:29 »

Pod tym trzecim artykuÂłem znalazÂłem ciekawy komentarz:
"Gdyby gÂłupota umiaÂła lataĂŚ - autor tego tekstu mĂłgÂłby zastÂąpiĂŚ Concorde...."

Z czym zresztÂą siĂŞ caÂłkowicie zgadzam UÂśmiech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #72 : Kwiecień 13, 2010, 09:30:08 »

Do katastrofy nie miaÂło prawa dojœÌ !  Kto tak naprawdĂŞ zawiniÂł ? 

Tak, jak wiêkszoœci¹ rodaków w Polsce i za granic¹, wiadomoœÌ o katastrofie w Smoleùsku i œmierci pary prezydenckiej oraz tylu znanych i wybitnych Polaków, wstrz¹snê³a nami do g³êbi. Nie obesz³o siê bez ³ez i d³ugiej chwili zadumy.

Najpierw by³o wiêc niedowierzanie i zwyk³y szok. Potem, powoli zacz¹³ docieraÌ do nas fakt, i¿ sta³o siê coœ niesamowitego, niewyobra¿alnego - coœ co nie powinno siê nigdy wydarzyÌ i mo¿e mieÌ daleko id¹ce konsekwencje dla Polski i byÌ mo¿e te¿ dla ca³ego œwiata.

No w³aœnie - nie powinno siê by³o wydarzyÌ a jednak siê wydarzy³o... Bardzo szybko zakie³kowa³y w nas, jak i u wielu Polaków pytania: Dlaczego ? Jak do tego w ogóle mog³o dojœÌ ?

Od razu zwróciliœmy uwagê na to, ¿e informacje podawane przez media s¹ jakby jednostronne, bardzo ubogie, a co najgorsze - czêsto sprzeczne i nielogiczne. Relacje z wypadku ra¿¹co odbiega³y od tych, które pamiêtaliœmy z innych, wczeœniejszych katastrof. CzêœÌ z tych relacji mo¿na by przypisaÌ chaosowi jaki towarzyszy³ pierwszym godzinom po wypadku, ale nie wszystkie. Sporo z nich wskazywa³o wyraŸnie, i¿ od samego poczatku próbuje siê narzuciÌ jedn¹ tylko wersjê zdarzeù, a to mog³o by znaczyÌ ¿e by³a ona wczeœniej pieczo³owicie przygotowana.

DoœÌ ju¿ s³u¿alczoœci i fa³szu g³ównych mediów, których zachowanie siêga absurdu, powtarzaj¹cych w kó³ko te same opinie i ujêcia (jakby inne nie istnia³y), przekrêcaj¹cych wypowiedzi (tylko te, które nie s³u¿¹ oficjalnej wersji) i pokazuj¹cych g³ównych polityków w œwietle chwa³y (tych ¿yj¹cych), tak jakby nasza polityka zawsze by³a œwietlana i tylko wewnêtrzne k³ótnie mia³y by byÌ jedynym problemem polskiej sceny politycznej.

Od samego pocz¹tku próbuje siê zwaliÌ winê na nie¿yj¹cego pilota- œp. Pana Arkadiusza Protasiuka, najwy¿szej klasy pilota, który nie mo¿e siê ju¿ broniÌ. Czyni siê tak, nie licz¹c siê z konsekwencjami dla jego rodziny i wbrew nawo³ywaniom do uczczenia pamiêci WSZYSTKICH, którzy tragicznie zginêli. Rosyjskie i polskie media, podaj¹c w pierwszych godzinach liczbê ofiar nie wspomina³y prawie w ogóle o za³odze samolotu, tak jakby byli oni ludŸmi gorszej kategorii. Najwy¿szy czas abyœmy zwrócili uwagê na brutalnoœÌ i zwyk³¹ bezmyœlnoœÌ, tak polityków jak i mediów i wstawili siê za tym cz³owiekiem. Najwy¿szy czas uhonorowaÌ za³ogê samolotu i funkcjonariuszy BOR na równi z innymi ofiarami. Oni te¿ zginêli na s³u¿bie.

Poni¿ej postaramy siê wyjaœniÌ Wam na czym te wszystkie ró¿nice i sprzecznoœci, a nawet i k³amstwa polega³y. Poka¿emy Wam na czym polegaj¹ przekrêty w tej sprawie:

Ju¿ w kilkadziesi¹t minut po katastrofie media informuj¹, i¿ by³ to wypadek, którego najbardziej prawdopodobn¹ przyczyn¹ by³ b³¹d i upór pilota, decyduj¹cego siê na l¹dowanie przy bardzo z³ych warunkach atmosferycznych.
Jest to o tyle dziwne, Âże we wszystkich innych przypadkach NIGDY nie podawano tego typu informacji, a wrĂŞcz odwrotne. Standardowo podawano informacje typu: "przyczyny wypadku bada powoÂłana do tego specjalna komisja....  i ew. dodawano iÂż na razie nic nie wskazuje na zamach...." itd.

W tym przypadku postÂąpiono jednak inaczej. Od razu oÂświadczono, iÂż pilot mimo trudnych warunkĂłw, nie sÂłuchajÂąc siĂŞ rad, czy wrĂŞcz nakazĂłw wieÂży kontrolnej aby poleciaÂł na inne lotnisko, uparÂł siĂŞ Âże wylÂąduje i podchodziÂł do lÂądowania aÂż  4 razy, aby w koĂącu roztrzaskaĂŚ maszynĂŞ tuz przed pÂłytÂą lotniska.

Informacje te okazaÂły siĂŞ w caÂłoÂści nieprawdÂą.

JEDNAK NIE POGODA

Zaledwie o godz. 8 rano lÂądowaÂł tam samolot z dziennikarzami polskimi i byÂło tam tylko zamglenie, a samo lÂądowanie odbywaÂło siĂŞ bez zak³óceĂą. Film  polskiego montaÂżysty (link tutaj), ktĂłry zostaÂł nagrany w kilkanaÂście minut po katastrofie udowadnia, iÂż widocznoœÌ w tym czasie byÂła na tyle dobra, aby pilot mĂłgÂł dostrzec swĂłj niebezpiecznie niski puÂłap duÂżo wczeÂśniej, niÂż tylko kilka, czy nawet kilkanaÂście metrĂłw nad ziemiÂą. To byÂł  doÂświadczony pilot, jeden z najlepszych i na pewno wiedziaÂł jak (majÂąc sprawna maszynĂŞ)  w takich sytuacjach postĂŞpowaĂŚ. Mimo to leciaÂł tak nisko, Âże zahaczyÂł o drzewa. CzyÂżby mgÂła zgĂŞstniaÂła tak bardzo zaledwie na kilkadziesiÂąt minut ?

Kontroler lotĂłw wyraÂźnie stwierdza, iÂż informowaÂł polskich pilotĂłw o pogarszajÂących siĂŞ warunkach pogodowych (link poniÂżej). WypowiedÂź ta jest bardzo znamienna ! Warunki pogodowe zaczĂŞÂły siĂŞ nagle pogarszaĂŚ, aby tuz po wypadku znĂłw siĂŞ poprawiĂŚ ?

JEDNAK NIE BÂŁÂĄD PILOTAÂŻU

Jeszcze bardziej zaskakujÂący jest fakt, iÂż samolot, na tak niskiej wysokoÂści, byÂł przechylony na skrzydÂło. IstniejÂą odpowiednie procedury lÂądowania, ktĂłre kategorycznie zabraniajÂą wykonywania tego typu manewrĂłw podczas lÂądowania i Âżaden doÂświadczony pilot takiego b³êdu nie popeÂłni. Pilot na tej wysokoÂści musiaÂł widzieĂŚ drzewa i nie prĂłbowaÂł by skrĂŞciĂŚ aby dolecieĂŚ do pasa, jak to niektĂłrzy sugerujÂą, tylko prĂłbowaÂł by poderwaĂŚ maszynĂŞ do gĂłry, aby podejœÌ do lÂądowania ponownie. Jedynym wytÂłumaczeniem tak dziwnego ruchu maszyny moÂże byĂŚ tylko awaria systemĂłw sterujÂących lub mechaniczna awaria lotki samolotu. Jak pilot mĂłgÂł siĂŞ znaleŸÌ z boku pasa ? Piloci lÂądujÂą czĂŞsto w nocy i podczas gĂŞstej mgÂły i takie rzeczy siĂŞ po prostu im nie przydarzajÂą. 

Inna sprawa to sam samolot. Angielska Wikipedia podaje (link tutaj): "Capable of departing and arriving on unpaved and gravel airfields, it often operates in the extreme Arctic conditions of Russia's northern territories, where airports can be very basic." KrĂłtko mĂłwiÂąc samolot ten zdolny jest lÂądowaĂŚ prawie wszĂŞdzie, nawet w najbardziej ekstremalnych warunkach i na ubogo wyposaÂżonych lotniskach. MoÂże spokojnie wysÂłuÂżyĂŚ 40 000 godzin ! Prezydencki samolot miaÂł wysÂłuÂżone ledwie 5000 godzin i dopiero co przechodziÂł gruntowny remont w Rosji (sic !).

JEDNAK NIE UPÓR PILOTA

Oficjalnie podano w mediach (za oœwiadczeniem strony rosyjskiej (!), ¿e pilot odrzuci³ nakaz lotu do Moskwy lub Miùska i upar³ siê l¹dowaÌ w Smoleùsku. Prawda okazuje siê inna. Kontroler z wie¿y lotów w Smoleùsku oœwiadczy³ i¿ na jakiœ czas (minuty) przed katastrofa utraci³ ³¹cznoœÌ z za³og¹ samolotu (zapis video - link tutaj). Do tego czasu pilot poinformowa³ go tylko, i¿ podejmie próbê l¹dowania i sprawdzi czy jest to mo¿liwe. Nastêpnie komunikacja zanik³a i za³oga nie reagowa³a ju¿ na wezwania wie¿y kontroli lotów !

Kontroler lotów sugerowa³, ze za³oga mogla nie znaæ jêz. rosyjskiego zbyt dobrze, czemu zaprzecza by³y dowódca 36. Specjalnego Pu³ku Lotnictwa Transportowego p³k Tomasz Pietrzak. Poza tym, z wypowiedzi kontrolera lotów nie wynika aby samolot podchodzi³ do l±dowania wielokrotnie. Wrêcz wprost kontroler potwierdza, i¿ chcieli RAZ SPRÓBOWAÆ i w przypadku nie udanej próby udaæ siê na inne lotnisko.

Sugeruje siĂŞ, Âże caÂła zaÂłoga zajĂŞta byÂła obsÂługa urzÂądzeĂą i nie miaÂła czasu na rozmowĂŞ, co jest zwykÂłym absurdem. Dodatkowo okazuje siĂŞ, iÂż nie byÂło Âżadnego nakazu ! Podajemy za ONET.PL (link tutaj): "Zapis rozmĂłw zarejestrowanych na czarnych skrzynkach prezydenckiego samolotu, ktĂłry rozbiÂł siĂŞ w sobotĂŞ, potwierdza, Âże zaÂłoga otrzymaÂła ostrzeÂżenie o zÂłych warunkach atmosferycznych panujÂących na smoleĂąskim lotnisku. PoinformowaÂł o tym wicepremier Rosji Siergiej Iwanow." Okazuje siĂŞ, Âże zaÂłoga samolotu otrzymaÂła jedynie ostrzeÂżenie (ani sÂłowa o jakimkolwiek nakazie) o panujÂących warunkach ! W ostatnich minutach lotu komunikacja po prostu zanikÂła, co w pierwszym momencie potraktowano jako zignorowanie nawoÂłujÂącej zaÂłogĂŞ wieÂży kontrolnej.

Mamy wyraŸne wskazówki, i¿ w ostatnich minutach lotu z samolotem dzia³o siê coœ dziwnego. Komunikacja zanik³a a sam samolot najprawdopodobniej straci³ sterownoœÌ.

SKUTKI KATASTROFY NIE ADEKWATNE

Podchodz¹c do l¹dowania, samolot lecia³ z prêdkoœci¹ nie wiêksza ni¿ troszkê ponad 200 km na godzinê ( a mo¿liwe jest ze du¿o mniejsz¹) i spad³ z wysokoœci zaledwie kilku metrów. TU 154 jest wrêcz znany z niskiej prêdkoœci podchodzenia do l¹dowania. Jest samolotem bardzo wytrzyma³ym i z chêci¹ do niedawna u¿ywanym w trudnych warunkach i do trudnych zadaù (patrz link wy¿ej: Wikipedia). Miejsce katastrofy jest doœÌ s³abo zadrzewione, w wiêkszoœci w¹t³ymi drzewkami (patrz film z miejsca katastrofy). Taki samolot, wa¿¹cy wiele ton i posiadaj¹cy solidn¹ konstrukcjê, powinien je œci¹Ì jak zapa³ki, a nie rozlecieÌ siê na kawa³ki. Œwiadkowie relacjonuj¹ s³abiutki wybuch a po¿ar by³ nik³y i b³yskawicznie ugaszony. Tego typu l¹dowanie, nawet kiedy samolot by przekozio³kowa³, nie mia³o prawa rozerwaÌ cia³, praktycznie WSZYSTKICH ofiar na strzêpy !

Co zatem spowodowaÂło, ze ciaÂła ofiar BYÂŁY JEDNAK ROZERWANE na strzĂŞpy i tylko 25 z nich moÂżna byÂło do teraz zidentyfikowaĂŚ (link tutaj) ?  Tylko potĂŞÂżny wybuch bezpoÂśrednio nakierowany na kabinĂŞ mĂłgÂł wywoÂłaĂŚ taki efekt.  Wybuchu takiego jednak nie stwierdzono !

PODSUMUJMY TO WSZYSTKO:

Polskie sÂłuÂżby odpowiedzialne za bezpieczeĂąstwo gÂłowy PaĂąstwa i osĂłb prominentnych zaniedbaÂły podstawowe procedury bezpieczeĂąstwa, dopuszczajÂąc do przecieku listy pasaÂżerĂłw, na kilka dni przed zaplanowanym lotem, oraz dopuszczajÂąc do lotu tak wielu, tak waÂżnych osobistoÂści w jednym samolocie, co nie jest praktykowane nigdzie na Âświecie.

Jak mog³o do tego dojœÌ ?

Rosjanie od samego poczÂątku grajÂą na 2 fronty. Rosyjscy generaÂłowie i media wydajÂą oÂświadczenia obwiniajÂące polskÂą stronĂŞ o wypadek (zaÂłogĂŞ samolotu), wyraÂźnie  przy tym sugerujÂąc iÂż Prezydent KaczyĂąski mĂłgÂł siĂŞ do tego przyczyniĂŚ, a jednoczeÂśnie Putin i Miedwiediew wyraÂżajÂą na wszelaki sposĂłb wspó³czucie dla narodu polskiego.

Prawie wszystkie twierdzenia Rosjan padaj¹. Za³oga samolotu wcale nie by³a taka uparta, warunki pogodowe wcale nie uzasadniaj¹ przyczyn katastrofy i jest mocno w¹tpliwe aby piloci w tym przypadku pope³nili b³êdy w pilota¿u. Samolot spe³nia³ tak¿e wszelkie wymagania do l¹dowania w tych warunkach.

Okazuje siĂŞ teÂż,  iÂż okolicznoÂści katastrofy nie uzasadniajÂą jej skutkĂłw !

JednoczeÂśnie Rosjanie udostĂŞpniajÂą tylko wybrane materiaÂły video *bardzo ubogie) nie dopuszczajÂąc nikogo z reporterĂłw do miejsca katastrofy. PosuwajÂą siĂŞ nawet dalej, aresztujÂąc polskiego dziennikarza i konfiskujÂąc sprzĂŞt dziennikarski. Jest to w takich przypadkach rzecz niespotykana w Âświecie i kwalifikuje siĂŞ do miana miĂŞdzynarodowego skandalu. PoseÂł PIS - pan Artur GĂłrski, okreÂśliÂł to mianem " naÂłoÂżenia caÂłkowitego embarga na  wszelkie informacje o wypadku" (link tutaj). PoseÂł GĂłrski okreÂśliÂł to wprost: "Rosjanie mataczÂą !"

Jakie sÂą motywy rosyjskich wÂładz ?

Polskie media w sposĂłb caÂłkowicie bezmyÂślny lub celowy (?) powielajÂą oskarÂżenia Rosjan, traktujÂąc je w praktyce jak fakty. PozwalajÂą na jednostronnoœÌ i nie odwaÂżajÂą siĂŞ poruszaĂŚ niejasnych kwestii. PozwalajÂą szargaĂŚ imiona wspaniaÂłych pilotĂłw,  kwiatu polskiego lotnictwa. PoÂśrednio pozwalajÂą szargaĂŚ dobre imiĂŞ zmarÂłego tragicznie Prezydenta, nie przeciwstawiajÂąc siĂŞ sugestiom iÂż mĂłgÂł on przyczyniĂŚ siĂŞ do katastrofy.

Przez cala sobotĂŞ i niedziele puszczano praktycznie te same zdjecia i krotki zapis filmowy z miejsca wypadku, powtarzajÂąc w kolko te same argumenty, przedstawione wczeÂśniej przez wÂładze rosyjskie: wielokrotne podchodzenie do lÂądowania (wÂątpliwe), upĂłr pilotĂłw (nie prawda), i tragiczne warunki pogodowe (wÂątpliwe, a co najmniej dziwne).

Zachowanie mediĂłw przypominaÂło socjotechniczny zabieg, majÂący na celu wmĂłwienie obywatelom polskim tylko jeden moÂżliwy scenariusz. WyglÂądaÂło to bardziej na dobrze zorganizowanÂą manipulacje, niÂż rzetelne relacje.

Podamy Wam przykÂład takiej manipulacji:

Portal Onet podaje (link tutaj):

http://img168.imageshack.us/img168/3804/kontrolermowionet.jpg

W rzeczywistoÂści, kontroler stwierdza jedynie, Âże nie wie dlaczego piloci nie reagowali  na jego wezwania, wyraÂźnie stwierdza Âże tego nie wie i podaje przypuszczenie, Âże piloci TU 154, byĂŚ moÂże nie znali jĂŞzyka rosyjskiego. 

Nie przeszkadza to jednak Portalowi ONET napisaÌ (patrz u góry): "Na pytanie, dlaczego piloci nie podali tej informacji, mówi, ¿e "s³abo znali jêzyk rosyjski". Przypominamy, ¿e pog³oska ta zosta³a kategorycznie zdementowana (tekst wy¿ej). ONET nawet zatytu³owa³ ten artyku³ znamiennie: "Kontroler Lotu: Piloci s³abo znali liczby po rosyjsku". Niby drobna zmiana, ale wyraŸnie zmieniaj¹ca przypuszczenie na pewnoœÌ. Mo¿na przypuszczaÌ, i¿ by³a to czêœÌ akcji upewniania spo³eczeùstwa co do winy pilotów, a tak naprawdê to odwracania uwagi od prawdziwie znacz¹cych faktów. Z pilotów zrobiono koz³y ofiarne i najprawdopodobniej, kiedy cala sprawa przycichnie, w jakiœ sposób zwróci siê im, choÌ czêœciowo honor. Nie uda siê jednak zwróciÌ cierpienia z tego powodu ich rodzinom !

Pytamy ponownie:
Dlaczego w tak ra¿¹cy sposób dopuszczono do naruszenia nawet podstawowych zasad bezpieczeùstwa ?
Dlaczego wokó³ tej katastrofy jest tyle ra¿¹cych niejasnoÂści ? 
Dlaczego rosyjskie wÂładze zachowujÂą siĂŞ w tak dwuznaczny sposĂłb ? 
Dlaczego polskie media s¹ tak ra¿¹co jednostronne ?

Co tak naprawdĂŞ siĂŞ wydarzyÂło w sobotni ranek, w SmoleĂąsku ?

JeÂśli oficjalne, dotychczas podane przez wÂładze argumenty nie sÂą choĂŚ w czĂŞÂści prawdziwe, a wydajÂą siĂŞ nie byĂŚ, to co doprowadziÂło samolot prezydencki do katastrofy ?

Miejmy nadziejĂŞ, ze doczekamy siĂŞ odpowiedzi na te pytania, poniewaÂż nasza nieznajomoœÌ prawdy moÂże doprowadziĂŚ do jeszcze bardziej katastrofalnych skutkĂłw, choĂŚ i te sÂą juÂż wrĂŞcz niewyobraÂżalne. 
http://www.globalnaswiadomosc.com/smolenskktozawiodl.htm

Podobny artykuÂł: http://zezorro.blogspot.com/

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
wiki
Gość
« Odpowiedz #73 : Kwiecień 13, 2010, 09:51:39 »

Co tak naprawdĂŞ siĂŞ wydarzyÂło w sobotni ranek, w SmoleĂąsku ?

poczekajmy na oficjalny raport

denerwuj¹ mnie te wszystkie teorie spiskowe wokó³ katastrofy, po co podsycaÌ nienawiœÌ do Rosjan? czemu to ma s³u¿yÌ? dlaczego ludzie nie chc¹ czy nie potrafi¹ chwile poczekaÌ bez spekulacji? bez oskar¿ania? opamiêtajmy siê na chwile............

media po prostu mĂłwi to co wiedziaÂły lub domyÂślaÂły siĂŞ.........
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #74 : Kwiecień 13, 2010, 13:07:28 »

no tak jasne nagle wszyscy sa zzaangazowani w spisek, tam gdzie sa spiski ludzie ich nie zauwazaja gdzie ich nie ma doszukuja sie ich....tu chodzi o cos innego (pomijajac mgle i blad pilota ktory byl, moze sam podjal taka decyzje) wszystko sie na siebie nalozylo,..teraz bedzie wiecej tego typu zdarzen, bo wszystkie zle decyzje beda sie odrazu manifestowaly...to mimo wszystko szansa dla polski na oczyszczenie sie i przygotowanie sie na przejscie w inny wymiar, to i tak sie stanie tylko moze byc bardzo bolesne...ludzie od tych wszystkich zdarzen zaczna kompletnie szalec jezeli sie nie zjednocza i nie zaczna kierowac sie sercem i pomagac sobie...bedzie slablo pole magnetyczne, a aktywnosc slonca bedzie coraz wieksza to bedzie mialo wplyw na ludzi...zobaczymy co dalej jak widac zaloba nie trwala dlugo pieniadze sa wazniejsze...

http://www.hotmoney.pl/artykul/media-koniec-zaloby-narodowej-wracaja-reklamy-12910

ja np nie zycze sobie reklam wg mnie to forma czarnej magii wywieranie wplywu na kogos w okreslonym celu...zobaczymy jak to sie wszystko znowu zacznie krecic po pogrzebach...

czy zyjemy w czasach ostatecznych tak wiki zyjemy od 2000 lat, kalendarz majow, kalendarz z dendery wskazuje dokladnie date tej zmiany, czy to mozliwe ze 2 rozne cywilizacje podaja ta sama date? pozatym skad mieli taka wiedze...

- wzmagajace sie erupcje wulkanow

http://news.astronet.pl/news.cgi?1643

http://www.kosmonauta.net/flights-unmanned/sun-unmanned/1045-2010-01-31-slonce

http://wyborcza.pl/1,75476,2707353.html

http://gielda.pszczelarz.info/giniecie-pszczol.htm

- ja gwiazdozbior oriona widzial w tym roku juz pod koniec sierpnia co wydaje sie nie mozliwe...a zwiazstuje ze ten czas juz jest bardzo blisko..

itd...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2010, 13:18:07 wysłane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: