Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Lipiec 06, 2025, 21:34:33

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Prezydecka para spocznie na Wawelu  (Przeczytany 17329 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
wiki
Gość
« Odpowiedz #25 : Kwiecień 14, 2010, 16:39:17 »

Czy myœlicie,¿e panu prezydentowi Kaczyùskiemu zale¿a³o by na tym,¿eby spocz¹Ì na Wawelu?
Decyzja zapadÂła,i powinniÂście to uszanowaĂŚ,to nie jest czas na takie dyskusje,dajcie juÂż spokĂłj...

teÂż tak uwaÂżam

Pozdrawiam UÂśmiech
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #26 : Kwiecień 14, 2010, 18:07:19 »

W caÂłej rozciÂągÂłoÂści popieram opinie Kiary i Kamila. Jednego nie moÂżna zarzuciĂŚ KaczyĂąskim, to karierowiczostwa. Nasz prezydent nie byÂł zbyt "polityczny", gdyÂż byÂł nadto szczery, uÂłaĂąski i prawdziwy. MiaÂł za to wielu wrogĂłw. Ale intencje jego byÂły jak najlepsze. Obaj z bratem sÂą autorami reform, o ktĂłrych gro spoÂłeczeĂąstwa nie ma zielonego pojĂŞcia, mimo Âże drukowano je obszernie. Tak juÂż jest w mentalnoÂści, Âże wytyka siĂŞ co zÂłe, a co dobre tak trudno zauwaÂżyĂŚ.

Szkoda jedynie, iÂż nie umieliÂśmy wybaczyĂŚ, Âże pasterz w postaci koÂścioÂła katolickiego nie przywiĂłdÂł do tego  Prezydenta i caÂłego aktywu rzÂądzÂącego, jak teÂż pojedynczego obywatela, co jest istotnym b³êdem w kaÂżdej polityce  jak i w Âżyciu codziennym. Szkoda, Âże wci¹¿ czuliÂśmy siĂŞ ciemiĂŞÂżeni,  wiecznymi ofiarami zaborĂłw etc. Jasne, to zniewolenie narodu, ale gdy RuÂś Halicka i Czerwona byÂła polska, nikt z PolakĂłw nie mĂłwiÂł o zaborze...

PamiĂŞtajmy, Âże wszystko dziaÂła w dwie strony. Ustawiczne oskarÂżanie brata, nie prowadzi do niczego. Gwoli przypomnienia powiem, iÂż za zbrodniĂŞ katyĂąskÂą najbardziej odpowiedzialny byÂł ÂŁawrentij Beria, podobnie jak Stalin, z pochodzenia Gruzin(moÂże dlatego Gruzini trzy dni obchodzÂą ÂżaÂłobĂŞ, z powodu podÂświadomej pamiĂŞci i odpowiedzialnoÂści???) O wczeÂśniejsze zbrodnie oskarÂża siĂŞ takÂże DzierÂżyĂąskiego ( choĂŚ niektĂłrzy go rehabilitujÂą), Polaka, albo teÂż i ÂŻyda, bo i takie sÂą opinie o jego pochodzeniu. Na wszystko naleÂży spojrzeĂŚ nie tylko z odlegÂłej perspektywy historycznej, ale i metafizycznej takÂże. Wtedy nic nie bĂŞdzie takie jednoznacze i nie trzeba bĂŞdzie pÂłaciĂŚ tak wysokiej ceny.

Niemniej, na tym planie, prezydent Kaczyùski, to autentyczny wojownik o prawo i sprawiedliwoœÌ. I w tym znaczeniu to rycerz porównywalny do Wo³odyjowskiego, czy Pi³sudskiego. G³owa paùstwa, godniejsza od wielu, wielu królów splamionych zbrodni¹, trucicielstwem i intryg¹. Czy te¿ zdrad¹ najbli¿szych. Jego przyk³adne ¿ycie osobiste jest najlepszym œwiadectwem, a tak¿e aktywny udzia³ w najwa¿niejszych zdarzeniach dotycz¹cych przemian w naszym kraju. Czy to ma³o, by spocz¹Ì na Wawelu?

Krakusi, to bardzo zmkniĂŞta enklawa, cechujÂąca siĂŞ swoistÂą megalomaniÂą. NadajÂąca sobie znaczenie blichtrem zmurszaÂłej, acz dostojnej przeszÂłoÂści. MoÂże pora przeÂłamaĂŚ te przykre schematy i podziaÂły?

Od siebie dodam, iÂż to symbol koĂączÂącej siĂŞ epoki, gdzie dominowaÂły kody typu: patriotyzm, rodzina, religia  etc...To przeÂłom ku Nowej Epoce, gdzie wszystko jest JEDNIÂĄ. Gdzie nie ma miejsca na Âżadne kompleksy, zawiÂści i podziaÂły. Na Wawelu zaczĂŞÂła siĂŞ polskoœÌ w najwyÂższym wydaniu i tam niech znajdzie swĂłj piĂŞkny finaÂł.

Z serdecznym pozdrowieniem.

koliberek33.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2010, 10:51:09 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #27 : Kwiecień 14, 2010, 18:40:03 »

Witaj songo1970,
PIS sam doprowadziÂł do sytuacji Âże wielu woli zagÂłosowaĂŚ na kozĂŞ niÂż na nich
moim zdaniem trzeba popatrzec troche z roznych perspektyw, na cos wiecej niz dorazne korzysci
i obiecanki. Kazdy byl swiadomy w jakiej sytuacji Kaczynscy doszli do wladzy i kim byl i jest przeciwnik.
Ale po wyborach o tym natychmiast zapomniano i wyciagnieto rece po reklamowki i dlugopisy.
Pierwsze rozbiory Polski tez nie odbyly sie od razu. Przygotowania trwaly latami, postepujaca demilitaryzacja, zniszczenie gospodarki i polskiej mysli. Tak jak i teraz. Wtedy otworza sie niektorym
klapki ale to juz bedzie inna gra. A moze tylko bedzie stac na energiczne pokrecenie palcem w bucie.
Niewazne jak to sie bedzie nazywalo i jakie fantastyczne swieta beda swietowane. PAN bedzie
nikomu neznany.
Witaj east
Tymczasem jest odwrotnie -  to Oni ( kogokolwiek sobie zechcesz  podstawiĂŚ  pod "onych" graczy ) sÂą marionetkami ÂŚwiadomoÂści
dobrze ze to tak widzisz, jeszcze lepiej to przetworzyc na konkrety. Wierz mi, czasu jest niewiele.
Tak dlugo jak materia jest sprzezona ze swiadomoscia, musisz o tym pamietac aby materia miala
coraz lepsza jakosc. Teraz masz byc moze nieco na to wplyw. Lecz gdy wejdzie standartowy
pakiet zywieniowy, standartowe procedury wlasciwych zachowan, najwlasciwsza doza kultury
powszechnej...... to byc moze ostatnim wysilkiem umyslowym zostanie modlitwa, aby te wszystkie
standartowe "dobra" do konca zycia otrzymywac.
pozdrawiam
komandos040
Gość
« Odpowiedz #28 : Kwiecień 14, 2010, 18:54:53 »

@koliberek33. Zgadzam siĂŞ dokÂładnie z TobÂą.UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #29 : Kwiecień 14, 2010, 20:41:08 »

Od siebie dodam, iÂż to symbol koĂączÂącej siĂŞ epoki, gdzie dominowaÂły kody typu: patriotyzm, rodzina, religia  etc...To przeÂłom ku Nowej Epoce, gdzie wszystko jest JEDNIÂĄ. Gdzie nie ma miejsca na Âżadne kompleksy, zawiÂści i podziaÂły. Na Wawelu zaczĂŞÂła siĂŞ polskoœÌ w najwyÂższym wydaniu i tam niech znajdzie swĂłj piĂŞkny finaÂł.
CoÂś jest na rzeczy w tym co piszesz koliberku i to wiĂŞcej, niÂż na rzeczy.
Nie pamiêtam w którym miejscu , ale gdzie¶ tu na forum Kiara równie¿ pisa³a , i¿ Polska bêdzie ja¶nia³a od wielkich energii , i to dos³ownie energii ZA¦WIATÓW. Tak rzekomo przekazali jej My¶liciele. Ta energia przemieni wielu , st±d wyjdzie sygna³ na ca³y ¦wiat - o ile dobrze oddajê sens tego, co przekazywali My¶liciele.
I teraz zestawmy sobie inne fakty .
1) Wawel jest wĂŞzÂłem , chyba 10 ciu, najwaÂżniejszych  linii geomantycznych na ÂŚwiecie . Przez to ³¹czy silnie PolskĂŞ z caÂłym Âświatem. Jest to jeden ze Âświatowych "wĂŞz³ów informacyjnych" .
2) Nasz Prezydent jest ju¿ w zaœwiatach, a Jego brat uczyni³ wszystko, aby Lech spocz¹³ na Wawelu w Krakowie
3) Na KrakĂłw jako miejsce szczegĂłlne wskazywaÂł nasz PapieÂż JP IIgi
Oto fragment homilii Jana PawÂła II, sÂłowa, ktĂłre wygÂłosiÂł w czasie konsekracji bazyliki na krakowskich  ÂŁagiewnikach 17 Sierpnia 2002
roku: "Dlatego dziœ w tym sanktuarium chcê dokonaÌ uroczystego aktu zawierzenia œwiata Bo¿emu mi³osierdziu. Czyniê to z gor¹cym pragnieniem, aby orêdzie o mi³osiernej mi³oœci Boga, które tutaj zosta³o og³oszone za poœrednictwem Siostry Faustyny, dotar³o do wszystkich mieszkaùców ziemi i nape³nia³o ich serca nadziej¹. Niech to przes³anie rozchodzi siê z tego miejsca na ca³¹ nasz¹ umi³owan¹ Ojczyznê i na ca³y œwiat. Niech siê spe³nia zobowi¹zuj¹ca obietnica Pana Jezusa, ¿e ST¥D ma wyjœÌ ISKRA , która przygotuje œwiat na ostateczne Jego przyjœcie; (por. Dzienniczek, 1732). St¹d, czyli z Krakowa ..
4) Faktycznie , istnieje przepowiednia, ktĂłra przedstawia PolskĂŞ jako Kraj z ktĂłrego zacznie siĂŞ przemiana Âświata. W gdyĂąskim koÂściele NajÂświĂŞtszej Marii Panny na ulicy ÂŚwiĂŞtojaĂąskiej jest tablica z inskrypcjÂą – cytatem z bÂłogosÂławionej siostry Faustyny. „ Z Polski wyjdzie iskra, ktĂłra przygotuje Âświat na ostateczne moje przyjÂście” - zapowiedziaÂł Chrystus Faustynie.
Fakt mniej ezoteryczny :
4) Bardzo wiele osobistoÂści przyjedzie w Niedziele do Krakowa by zÂłoÂżyĂŚ kondolencje i poÂżegnaĂŚ naszego Prezydenta, a w tym m.in :
Z informacji uzyskanych z MSZ wynika, Âże na czele delegacji rosyjskiej stanie prezydent  Dmitrij Miedwiediew, czeskiej - prezydent Vaclav Klaus, gruziĂąskiej - prezydent Micheil Saakaszwili, buÂłgarskiej - prezydent Georgi Pyrwanow, Âłotewskiej - prezydent Valdis Zatlers, rumuĂąskiej - prezydent Traian Basescu, sÂłowackiej - prezydent Ivan Gasparovicz, sÂłoweĂąskiej - prezydent Danilo Turk, ukraiĂąskiej - prezydent Wiktor Janukowycz, tureckiej - prezydent Abdullah Gul, albaĂąskiej -prezydent Bamir Topi, chorwackiej - prezydent Ivo JosipoviĂŚ.

LitwĂŞ reprezentowaĂŚ bĂŞdÂą prezydent Daria Grybauskaite i premier Andrius Kubilis, MacedoniĂŞ - prezydent Gjorge Ivanov, MoÂłdawiĂŞ - peÂłniÂący obowiÂązki prezydenta Mihai Ghimpu, KanadĂŞ - premier Stephen Harper.

Delegacji australijskiej przewodniczyÂł bĂŞdzie gubernator generalny Quentin Bryce, chiĂąskiej - minister transportu LI Shenglin; Indie reprezentowaĂŚ bĂŞdzie minister spraw zagranicznych S.M. Krishna, Iran - wiceminister spraw zagranicznych Ali Ahani, Kosowo - prezydent Fatmir Sedjiu, NowÂą ZelandiĂŞ - gubernator generalny Anand Satyand, PalestynĂŞ - specjalny przedstawiciel prezydenta Mahmouda Abbasa Nabil Shaath, Zakon MaltaĂąski - Wielki Kanclerz Zakonu Jean Pierre Mazery, a Zjednoczone Emiraty Arabskie - minister kultury Abdul Rahman Mohammed bin Nasser Al Owaais.

AngolĂŞ reprezentowaĂŚ bĂŞdzie ambasador Lizeth Nawanga Satumbo Pena, Jemen - ambasador Ali Aqlana, KoreĂŞ PÂłd. - premier Chung Un-chan, MalezjĂŞ - ambasador Rosmidah Zahid, WybrzeÂże KoÂści SÂłoniowej - ambasador Leon Houdja Kacoli Adom.

Do MSZ jeszcze nie dotarÂło potwierdzenie udziaÂłu przywĂłdcĂłw, ktĂłrzy oficjalnie zadeklarowali uczestnictwo w niedzielnym pogrzebie Marii i Lecha KaczyĂąskich; wÂśrĂłd nich sÂą m.in.: prezydent StanĂłw Zjednoczonych Barack Obama, prezydent Francji Nicolas Sarkozy, kanclerz Niemiec Angela Merkel, szef NATO Anders Fogh Rasmussen, przewodniczÂący Rady Europejskiej Herman Van Rompuy, przewodniczÂący Komisji Europejskiej Jose Manuel Barroso.

Ÿód³o http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Ksiaze-Karol-Obama-Merkel---kto-jeszcze-na-pogrzebie,wid,12172524,wiadomosc.html

Czy wyjadÂą stamtÂąd przemienieni ÂświatÂłem z zaÂświatĂłw ?

Wszelkie przepowiednie nale¿y traktowaÌ z wielk¹ ostro¿noœci¹, ale teraz jest im bli¿ej do rzeczywistoœci ni¿ wtedy, kiedy ludzie wyœmiewali bo wydawa³y siê niedorzeczne, ale tu siê wiele dziwnych zbiegów okolicznoœci ³¹czy w JEDNO.

Tak, jak i my siê ³¹czymy w tych chwilach ..

Co o tym sÂądzicie ?
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #30 : Kwiecień 14, 2010, 20:45:09 »

ok east masz racje, a co do pochowania pary prezydenckiej na wawelu skoro jest demokracja niech sie wypowie sejm i poslowie PO (skoro to jest tak bardzo razace) - bo umyja od tego rece a ludziom nie  bedzie sie podobalo ze zostali tam pochowani...
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #31 : Kwiecień 14, 2010, 21:21:50 »

Witam wszystkich,
no prosze jakie to proste. Wystarczy poczekac te 2000 lat az iskra wyjdzie z kraju x, dnia y i o godzinie xx. Wiec po co ten Bog sie tyle meczyl nad Biblia i tyle set stron nagryzmolil?. Przeciez
w zupelnosci wystarczyla by jedna kartka. A tak trzeba bylo te ksiege kupowac bo inni tez kupowali,
trzeba bylo czytac i udawac ze sie rozumie, bo bylo sie wstyd przyznac , ze jednak z tego
sie nic nie kapowalo. Chociaz nie , byl jeden sukces. Przeciez po zdeszyfrowaniu mamy wreszcie te
date.  DuÂży uÂśmiech  i teraz tylko czekac.
pozdrawiam
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #32 : Kwiecień 23, 2010, 00:13:29 »

Kiedy usÂłyszaÂłam Âże para przydencka zostanie pochowana  na Wawelu ,byÂłam zbulwersowana.Zreszta wyraziÂłam to w moim pierwszym poscie.Jednak zmieniÂłam zdanie , po tym jak oglÂądaÂłam uroczystoÂści pogrzebowe  w Krakowie. Teraz wiem Âże Wawel to odpowiednie dla nich miejsce.Wybieram siĂŞ do krypty ,ale dopiero jak przejdÂą pierwsze tÂłumy ludzi.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #33 : Kwiecień 23, 2010, 04:13:56 »

ktoÂś z dostojnikĂłw KRK wypowiedziaÂł siĂŞ Âże A.L.K. w otwartym miejscu np. na PowÂązkach byÂłby naraÂżony na ataki swoich wrogĂłw nawet po Âśmierci-
dlatego taka decyzja miĂŞdzy innymi.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
kamil771
Gość
« Odpowiedz #34 : Kwiecień 23, 2010, 20:37:47 »

ktoÂś z dostojnikĂłw KRK wypowiedziaÂł siĂŞ Âże A.L.K. w otwartym miejscu np. na PowÂązkach byÂłby naraÂżony na ataki swoich wrogĂłw nawet po Âśmierci-
dlatego taka decyzja miĂŞdzy innymi.

Na jakie ataki?
CoÂś ci siĂŞ chyba przyÂśniÂło.
A decyzja jest tak normalna i oczywista,Âże nie ma nawet o czym mĂłwiĂŚ.
Torton
Gość
« Odpowiedz #35 : Sierpień 24, 2010, 12:19:37 »

Nie byÂło mnie na forum kiedy ten wÂątek powstaÂł ale chciaÂłem wypowiedzieĂŚ swoje zdanie na ten temat. MoÂże ktoÂś podzieli Moje poglÂądy.

Czy to ma znaczenie gdzie kogoÂś pochowamy? Czy w Âżyciu nie macie wystarczajÂącej iloÂści problemĂłw aby zastanawiaĂŚ siĂŞ nad takim czymÂś? Ja na przykÂład, mam zamiar sporzÂądziĂŚ testament w ktĂłrych bĂŞdzie zapisane iÂż chcĂŞ aby Moje zwÂłoki zostaÂły spalone. Nie chcĂŞ mieĂŚ pochĂłwka i tyle w tym temacie prywatnoÂści.

Czy poczulibyÂście siĂŞ lepsi gdyby pochowano parĂŞ prezydenckÂą w Warszawie? Co to zmienia? Ja po prostu nie rozumiem tego oszoÂłomu spoÂłecznego, choĂŚby ta afera z krzyÂżem. Dziecinada majÂąca jeden cel

ODWRÓCIÆ UWAGÊ OD WA¯NYCH SPRAW - chodzi o ¶ledztwo Smoleñskie.

Jak moÂżna siĂŞ oburzyĂŚ iÂż pochowajÂą kogoÂś tam albo tam? ÂŚmieszne. Co Wam do tego? To leÂży w woli najbliÂższej rodziny, osĂłb zmarÂłego i czy na siĂŞ to podoba czy nie powinniÂśmy to uszanowaĂŚ.
east
Gość
« Odpowiedz #36 : Sierpień 24, 2010, 12:26:31 »

Torton, a jakby mojÂą wolÂą byÂło byĂŚ pochowanym na Wawelu  ? Pewnie by mi odmĂłwiono, bo niczym szczegĂłlnym siĂŞ nie zasÂłuÂżyÂłem dla Kraju. Lech KaczyĂąski byÂł funkcjonariuszem paĂąstwowym. Zgin¹³ tragicznie. Kropka. Nawet nie wiadomo czy jego wolÂą byÂło, aby byĂŚ pochowanym na Wawelu. To co zrobiono jest sprawÂą politycznÂą z inicjatywy brata.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #37 : Sierpień 24, 2010, 12:29:02 »

pewnie masz trochĂŞ racji Torton w tym co piszesz,-
tak wiĂŞc sprawa meczetu na Ground 0 jest teÂż odwracaniem uwagi spoÂł. amer. od waÂżniejszych spraw- bowiem miejsca na postawienie ÂświÂątyni muzuÂłmaĂąskiej w N.Y. jest wystarczajÂąco duÂżo, a nie w miejscu ktĂłre jest wÂłaÂściwie cmentarzem tys. ludzi.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Torton
Gość
« Odpowiedz #38 : Sierpień 24, 2010, 12:33:41 »

Dla mnie nie ma znaczenia kto i gdzie spoczywa. Dla mnie liczÂą siĂŞ ludzie i choĂŚby CiĂŞ pochowali na gĂłrze zÂłota dla nie to nie bĂŞdzie miaÂło znaczenia.

Masz racjê Songo, media chwytaj¹ has³o i siê zaczyna. Tak samo z krzy¿em, ostatnio s³ucha³em TVP INFO gdzie wypowiada³ siê reprezentant tych spod krzy¿a, œmieszne to by³o dla mnie. Powiedzia³ ¿e reprezentuje znaczn¹ czêœÌ spo³eczeùstwa? Ja zapytam jak¹? To chyba nie t¹ m¹drzejsz¹? A zmanipulowan¹ w ca³oœci sytuacj¹.

Nie maj¹ znaczenia pobocznego w¹tki poniewa¿ maj¹ one na celu odwrócenie uwagi od sedna sprawy i kropka. Lepiej siê zastanówcie co siê tak naprawdê sta³o pod Smoleùskiem. Mo¿na w necie znaleŸÌ bia³¹ ksiêgê i wiele innych ciekawych informacji, które pokazuj¹ jak to wszystko "chodzi"
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #39 : Sierpień 24, 2010, 12:34:26 »

Oczywiscie masz racje ze rodzina miala tez glos. Ja jak dotad tez sie nie wypowiadalam na ten temat. Osobiscie uwazam ze wszystkie zwloki
ofiar katastrofy lacznie z prezydentem i jego malzonka powinny byc pochowane na Powaskach, na jednym obszarze i opatrzone odpowiednia
tablica, gdzie powinny byc podane nazwiska wszystkich ofiar z tej katastrofy. Uwazam ze rodziny powinny decydowac o tym czy ich zmarly
zostanie pochowany na Powazkach razem z innymi, czy rodzina zabierze go , i zostanie pochowany przez rodzine.
Mozna dlugo dyskutowac o sposobie pochowania, ale to jest sprawa bardzo osobista i nie nalezy ingerowac a pozostawic temat spelnieniu zyczenia i
ostatniej poslugi  rodzinie.
Strony: 1 [2] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: