Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 23, 2025, 10:50:43

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Bioroboty - bioludzie - biomaszyny  (Przeczytany 115812 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« : Lipiec 16, 2010, 19:39:52 »

Wg niektĂłrych forumowiczĂłw pod tym terminem naleÂży dopatrywaĂŚ siĂŞ ludzi uksztaÂłtowanych przez Anunakich. SpoÂśrĂłd gwiezdnych istot zalicza siĂŞ do nich "szarakĂłw".
Ja uwaÂżam, ze biorobotyka dopiero przed nami:

Superludzie z implantami - biegajÂą szybciej, widzÂą dalej

WyobraŸcie sobie mo¿liwoœÌ widzenia w ciemnoœci na setki metrów, przebiegniêcie kilometra poni¿ej 2 minut czy poznanie obs³ugi dowolnej maszyny. Te koncepcje, choÌ obecnie doœÌ odleg³e, mog¹ w kilka lat staÌ siê rzeczywistoœci¹. Wszystko dziêki specjalnym implantom w oczach, mózgu czy ciele, protezom koùczyn i egzoszkieletom.

Wszystkie te urzÂądzenia sÂą ostatnimi laty obiektem wielu badaĂą ró¿nych grup naukowcĂłw. StarajÂą siĂŞ oni osiÂągn¹Ì coraz lepsze wyniki i choĂŚ obecne implanty nie dorĂłwnujÂą tym znanym z filmĂłw  Science-Fiction, to badacze sÂądzÂą, Âże w ciÂągu 5 do 10 lat powinny dorĂłwnaĂŚ ludzkim moÂżliwoÂściom. Naukowcy ³¹czÂą osiÂągniĂŞcia ró¿nych dziedzin nauki, aby przywrĂłciĂŚ niewidomym wzrok, gÂłuchym sÂłuch, a nawet pozwoliĂŚ znĂłw chodziĂŚ inwalidom.

fot. Jupiterimages)

Sztuczne oko - pomoc dla niewidomych

Prace nad bionicznym okiem trwaj¹ ju¿ od 1980 roku. Rozpocz¹³ siê wtedy bostoùski projekt nad stworzeniem implantów siatkówki. Mia³ on na celu przeciwdzia³anie uszkodzeniom oczu spowodowanym barwnikowym zwyrodnieniem siatkówki czy po prostu starzeniem siê. Implant zbudowany jest z 200-kana³owego mikrochipa umieszczonego wewn¹trz oczodo³u i przewodu zwiniêtego w taki sposób, aby otacza³ têczówkê oka. Za przesy³ danych odpowiedzialny jest zewnêtrzny, bezprzewodowy kontroler.

Pacjent z takim implantem ma nosiĂŚ okulary z zamocowanÂą mikrokamerÂą. Obraz z niej, po przeanalizowaniu przez kontroler, przesyÂłany jest do mikrochipa. Ten przesyÂła dane do mĂłzgu, wzdÂłuÂż nerwu wzrokowego. UrzÂądzenie jest w stanie zapewniĂŚ wizjĂŞ skÂładajÂącÂą siĂŞ z setek pikseli co, choĂŚ zdrowy wzrok zawiera ich miliony, daje szansĂŞ przywrĂłcenia wizji. OsobĂŞ takÂą trzeba poddaĂŚ odpowiednim ĂŚwiczeniom aby nauczyĂŚ jej mĂłzg obchodzenia siĂŞ z przesÂłanymi informacjami.

1/4

...

http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,Superludzie-z-implantami-biegaja-szybciej-widza-dalej,wid,12483145,wiadomosc.html

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
east
Gość
« Odpowiedz #1 : Lipiec 17, 2010, 01:17:32 »

No to nieÂźle, ale i tak wiĂŞksze "cuda" wyczyniajÂą zwykli ludzie. Niewidomi poruszajÂą siĂŞ pewnie ( bez Âżadnych implantĂłw) po terenie, rysujÂą trĂłjwymiarowe budowle, ktĂłrych nigdy nie widzieli na oczy, a gÂłusi czujÂą muzykĂŞ i dÂźwiĂŞki .. kolorami.
Jak to jest moÂżliwe ? OdpowiedziÂą jest synestezja.
Termin synestezja powszechnie rozumie siê jako wspó³odczuwanie bodŸców ró¿nymi zmys³ami w taki sposób, ¿e wra¿enia docieraj¹ce za poœrednictwem jednego zmys³u oddzia³uj¹ na odpowiednie partie mózgu odpowiedzialne za przetwarzanie informacji pochodz¹cych z innych zmys³ów. Efektem tego mog¹ byÌ halucynacje powsta³e w wyniku s³uchania muzyki. Tego typu zjawisko czêsto jest postrzegane jako nadprzyrodzona zdolnoœÌ wystêpuj¹ca u bardzo niewielkiej grupy ludzi. Zalicza siê do nich: rosyjskiego kompozytora Miko³aja Rimskiego-Korsakowa, Wasilija Kandinskiego, Johna Lennona, poetê Artura Rimbauda (znanego pod pseudonimem Rembo). Tak¹ interpretacje tego terminu proponuj¹ psychologowie: Julia Simner, Aleksander £uria i inni.
http://synestezja.pl/teoria/poglady/
Co wiĂŞcej.
Czy wiecie, Âże czĂŞstotliwoœÌ  440 hz daje wizualny efekt jako kolor niebieski, smak cukru i poczucie zimna ?
JesteÂśmy zanurzeni w czĂŞstotliwoÂściach wszechÂświata.
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #2 : Lipiec 17, 2010, 09:42:46 »

No to nieÂźle, ale i tak wiĂŞksze "cuda" wyczyniajÂą zwykli ludzie.
Dzis rzadko sie ich spotyka
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 13, 2010, 20:35:12 »

To juÂż nie s-f.
ÂŚmiaĂŚ siĂŞ czy raczej pÂłakaĂŚ? Czy aby w dobrÂą stronĂŞ zmierzamy?

To przeÂłom! Skonstruowali skĂłrĂŞ dla robotĂłw
13.09.2010  16:56

Sztuczna skĂłra jest czuÂła nawet na dotyk motyl o przezroczystych skrzydÂłach ("Chorinea faunus") - fot. REUTERS

Jest czuÂła na dotyk (nawet ten najmniejszy).

Wynalazek jest dzieÂłem amerykaĂąskich naukowcĂłw. NiedÂługo materiaÂł bĂŞdzie mĂłgÂł pokrywaĂŚ rĂŞce i nogi czÂłekoksztaÂłtnych maszyn.

Sztuczna skĂłra w duuuÂżym zbliÂżeniu (fot. REUTERS)

Wyprodukowanie sztucznej skĂłry to marzenie wielu technologĂłw. Trzy lata temu zaprezentowano zastĂŞpczÂą tkankĂŞ skĂłrnÂą zrobionÂą na bazie komĂłrek czÂłowieka. - ByÂłem zaskoczony, jak szybko taka skĂłra pomaga zabliÂźniaĂŚ rany - mĂłwiÂł wtedy brytyjski wynalazca dr Paul Kemp.

Teraz przyszÂła kolej na roboty. Ich syntetyczna skĂłra to zestaw malutkich sensorĂłw. Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego umieÂścili je na elastycznej gumowej pÂłachcie. Nawet niewielki nacisk powoduje przepÂływ prÂądu elektrycznego, ktĂłry potem moÂże byĂŚ odczytywany jako dotyk.

Sztuczna skĂłra wyczuje nawet nacisk motyla (Epitola poshumus) - fot. REUTERS

Na razie nowoczesny materiaÂł to niedoskonaÂły prototyp, ale konstruktorzy zapewniajÂą, Âże w przyszÂłoÂści syntetyczna skĂłra bĂŞdzie tak samo elastyczna i czuÂła jak skĂłra czÂłowieka. Wyniki badaĂą publikuje tygodnik ''Nature''.

Hal / IAR

http://deser.pl/deser/1,83453,8369837,To_przelom__Skonstruowali_skore_dla_robotow.html

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 13, 2010, 20:35:45 wysłane przez Dariusz » Zapisane

kosynier
Gość
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 14, 2010, 09:11:46 »

skonczymy jak w batlestar galactika. cyloni nas wykoncza
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 14, 2010, 09:14:27 »

Ha, o tym samym myÂślaÂłem zakÂładajÂąc ten wÂątek.
Poza tym podkusi³o mnie równie¿ przeczytane kiedyœ na WM stwierdzenie, ¿e ludzkoœÌ musi przejœÌ ten etap choÌby dlatego, by siê przekonaÌ i naukowo udowodniÌ istnienie duszy.

chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 14, 2010, 22:11:04 »

Panie ,panowie,to juÂż nie jest Âśmieszne. To chyba  jakiÂś film SF   Szok Szok  Owszem, maszyny sÂą nam bardzo potrzebne,ale nie moÂżemy dopusciĂŚ Âżeby nas zstÂąpiÂły. Czyzby nadchodziÂły czasy Robocopa i Terminatora CoÂś

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Kiara
Gość
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 15, 2010, 06:34:20 »

Panie ,panowie,to juÂż nie jest Âśmieszne. To chyba  jakiÂś film SF   Szok Szok  Owszem, maszyny sÂą nam bardzo potrzebne,ale nie moÂżemy dopusciĂŚ Âżeby nas zstÂąpiÂły. Czyzby nadchodziÂły czasy Robocopa i Terminatora CoÂś

chanel , on juz trwa od bardzo dawna , teraz rozpoczyna sie jego kolejny wzlot na miare wsolczesnych ludzi , ktorym sie wydaje ( z powodu braku dostepu do dawnej wiedzy , ze to nowosc.

Owszem nowosc dla obecnego pokolenia , gdy syntetyki tworza roboty yslac iz robia to Ludzie.
Paranoja goni paranoje.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2010, 06:34:37 wysłane przez Kiara » Zapisane
Torton
Gość
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 16, 2010, 08:19:40 »

Nie uciekniemy przed technikÂą. Ludzie jej potrzebujÂą inaczej wrĂłcilibyÂśmy na drzewo.
Zak³adam ¿e jeszcze jakieœ 300 lat i cz³owiek bêdzie wstanie podró¿owaÌ po kosmosie bez problemów. O ile do¿yje tego nasza cywilizacja.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #9 : Wrzesień 16, 2010, 09:13:49 »

warto siĂŞ zastanowiĂŚ,-
czy chcemy byĂŚ bardziej ludÂźmi, czy maszynami??

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 16, 2010, 19:02:35 »

Posty o manipulacji nami przez bogĂłw i sposobie wyzwolenia siĂŞ z tych schematĂłw przeniosÂłem tu:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=58.0

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Październik 22, 2010, 21:46:22 »

Austria: Zgin¹³ mê¿czyzna z bioniczn¹ protez¹ rêki
1 godz. 21 minut temu   

22-letni Austriak Christian Kandlbauer, który jako pierwszy cz³owiek na œwiecie otrzyma³ bioniczn¹ protezê rêki, sterowan¹ impulsami z mózgu, zgin¹³ w wypadku samochodowym - poinformowa³y austriackie media.

..

http://fakty.interia.pl/swiat/news/austria-zginal-mezczyzna-z-bioniczna-proteza-reki,1548474

purattu
Gość
« Odpowiedz #12 : Listopad 11, 2010, 15:07:29 »

http://www.youtube.com/watch?v=UOIpRZnFNtk&feature=related 

http://www.youtube.com/watch?v=9q4qwLknKag

http://www.youtube.com/watch?v=CyIHzCsbA_w&feature=related

po jednym dniu z tymi trzema wyzej wyladowalabym chyba w psychiatryku..

east
Gość
« Odpowiedz #13 : Listopad 11, 2010, 18:00:03 »

warto siĂŞ zastanowiĂŚ,-
czy chcemy byĂŚ bardziej ludÂźmi, czy maszynami??
No wlaÂśnie , trzeba siĂŞ nad tym zastanowiĂŚ.
WspĂłlczesna genetyka jest juÂż u progu wdroÂżenia technologii produkcji organĂłw zastĂŞpczych z komĂłrek macierzystych.
Jak tak dalej pĂłjdzie to odnajdziemy sposĂłb na zmianĂŞ zaprogramowanej Âśmierci komĂłrki i w zwiÂązku z tym ludzkie Âżycie wydÂłuÂży siĂŞ nieprawdopodobnie. Tylko, czy to bĂŞdzie jeszcze czÂłowiek, czy juÂż biologiczna maszyna ?
ZupeÂłnie nowe znaczenie zyska powiedzenie, Âże mamy tyle lat, na ile siĂŞ czujemy  MrugniĂŞcie I nie chodzi tu o oddczucia fizyczne.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #14 : Listopad 11, 2010, 18:11:14 »

oprĂłcz dylematĂłw moralnych i potencjalnych powikÂłaĂą genetycznych(Resident Evil)- sÂą jeszcze sprawy prozaiczne- typu emerytury, i przeludnienie ktĂłre juÂż teraz jest powaÂżnym problemem..!?

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Gość
« Odpowiedz #15 : Listopad 12, 2010, 00:09:50 »

Niekoniecznie mówimy o przywilejach dla wszystkich. Zaawansowana biotechnologia pewnie bêdzie droga i dostêpna jako przywilej dla wybraùców . Miliardy ludzkich bateryjek bêd¹ musia³y poradziÌ sobie inaczej, ale te¿ do tego dojd¹ . Kto wie, czy nawet nie przegoni¹ technologii. Ponadto d³ugowiecznoœÌ i samowystarczalnoœÌ zmieni¹ wiele w samych strukturach spo³ecznych. Coœ takiego jak emerytura mo¿e przestaÌ istnieÌ.
A przeludnienie to mamy g³ównie w miastach. GdzieÂś czytaÂłem, Âże gdyby wszystkich ludzi zakwaterowaĂŚ w domkach z ogrĂłdkiem  ( cztery osoby na domek ) to zmieÂściliby siĂŞ na terenie Australii i jeszcze by zostaÂło terenu na sklepy MrugniĂŞcie - a cala Ziemia byÂłaby od nas wolna.
purattu
Gość
« Odpowiedz #16 : Listopad 12, 2010, 08:41:26 »

east niedawno wyhodowali...watrobe
http://rebelya.pl/discussion/10632/sie-udalo-wyhodowano-miniwatrobe-jest-nadzieja-i-nowa-perspektywa/?Focus=284417

http://wyborcza.pl/1,75476,8596780,Naukowcy_wyhodowali_ludzka_watrobe.html

najbardziej zdradzieckie dla nas ludzi jest to ze mamy mysli za pomoca ktorych przesuwamy granice stare/nowe naturalne/sztuczne nieosiagalne/mozliwe to ja juz wole byc slash-em po srodku Smutny

PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #17 : Lipiec 07, 2011, 21:54:18 »

Mi rĂłwnieÂż interpretacja between jest bliska.

Natomiast w jednym punkciku mam odmienny poglad: maszyny chyba jednak maj¹ uczucia i emocje (te biologiczne oczywiœcie).. emocje powstaj¹ na bazie "materia³ów" z sasiednich cia³ subtelnych, wiêc stany energetyczne lub myœli beda je zawsze kszta³towaÌ i uruchamiac.
A wiĂŞc jeÂśli maszyna moÂże mysleĂŚ - to moze miec emocje.
Jednak wiekszoœÌ maszyn wybra³a mysleÌ z góry zaprogramowane mysli, a zatem emocje i uczucia tez niejako wynikaj¹ z "oprogramowania".

« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2011, 21:55:04 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Tomasz
Gość
« Odpowiedz #18 : Lipiec 07, 2011, 23:30:50 »

Dziêki temu zacz¹³em siê zmieniaÌ na lepsze i nie mam zamiaru robiÌ tego co on mówi.
[...]zaczerpn¹³em od nich to co dla mnie najlepsze i nie mam zamiaru wstêpowaÌ do ¿adnej sekty Mrugniêcie (Ani siê zmieniaÌ) Mrugniêcie
To juÂż siĂŞ pogubiÂłem w tym co mĂłwisz - to jak? zmieniasz siĂŞ ale tego nie chcesz?

*pogrubienia moje

Nie, po prostu obraÂłem swojÂą drogĂŞ i nie mam zamiaru taĂączyĂŚ tak jak ktoÂś mi zagra. W tym sensie nie chcĂŞ siĂŞ zmieniaĂŚ.
Stan który w tej chwili doœwiadczam spe³nia mnie w jakimœ sensie, d¹¿ê jednak do Siebie a to chyba jest zmiana Uœmiech

Obserwujê Twoje wypowiedzi Arteq i nie wiem sk¹d ta pewnoœÌ siebie, jeœli znasz odpowiedni kierunek, proszê podziel siê ze mn¹ swoj¹ wiedz¹ na temat przemiany i odnalezienia w sobie Boga. Szczerze, chêtnie zaczerpnê wiedzy od bardziej uœwiadomionych ludzi, jak Ty. Jak wiesz jestem nowy na tym forum, ale odczuwam niestety ¿e te¿ jestem tak w³aœnie traktowany. O ! nowy, nastêpny nawiedzony, jak Kiara, nie podpowiedzia³eœ mi do tej pory nic co pomog³oby mi pod¹¿yÌ Twoim tokiem rozumowania, ograniczasz siê jedynie do wychwytywania s³ów z kontekstu aby pokazaÌ jak to kto siê gubi w swoim jestestwie.
Twoje wypowiedzi s¹ osch³e, z dodatkiem ironii jak dla mnie, co pozostawia nutê braku szacunku do mnie, szkoda, bo szacunek budzi szacunek. No chyba ¿e kompletnie Ci to obojêtne, do czego zreszt¹ masz prawo. Oczywiœcie teraz mogê siê spodziewaÌ ciêtej riposty z Twojej strony, ale na to jest nara¿ony ka¿dy kto myœli inaczej ni¿ Ty. Nie wiem jaki cel chcesz osi¹gn¹Ì, ale te¿ nie wiem czy Ty sam wiesz. Mam nadziejê, ¿e robisz to nieœwiadomie, bo jak nie to po co ? Pozdrawiam Ciê i ma nadziejê, ¿e wybaczysz mi moj¹ bezpoœrednioœÌ, choÌ przynajmniej jestem szczery.

p.s.
Przepraszam Darku, ¿e nie na temat, ale próbujê znaleŸÌ swoje miejsce na Waszym forum i przykro mi, ¿e niewiele osób otwiera siê na innych ludzi.
Pozdrawiam Wszystkich bez wyjÂątku,
Tomasz
between
Gość
« Odpowiedz #19 : Lipiec 08, 2011, 07:45:21 »

Natomiast w jednym punkciku mam odmienny poglad: maszyny chyba jednak maj¹ uczucia i emocje (te biologiczne oczywiœcie).. emocje powstaj¹ na bazie "materia³ów" z sasiednich cia³ subtelnych, wiêc stany energetyczne lub myœli beda je zawsze kszta³towaÌ i uruchamiac.
A wiĂŞc jeÂśli maszyna moÂże mysleĂŚ - to moze miec emocje.
Jednak wiekszoœÌ maszyn wybra³a mysleÌ z góry zaprogramowane mysli, a zatem emocje i uczucia tez niejako wynikaj¹ z "oprogramowania".
A widzisz, nie pomyœla³em o maszynach biologicznych. Jakoœ stan¹³ mi przed oczyma taki robot z jakiejœ kreskówki, wiesz, czyste obliczenia, kwadratowa g³owa, itp. Jak to dziwinie skojarzenia potrafi¹ przes³oniÌ myœlenie.
Co do maszyn biologicznych zgoda.  Program przewiduje rĂłwnieÂż emocje.
Czym wiêc siê ró¿ni robot od nierobota?.. chyba woln¹ wol¹.
Maszyna nie potrafi poddaÌ w w¹tpliwoœÌ swojego w³asnego oprogramowania, a _cz³owiek_ potrafi je sam dla siebie zmodyfikowaÌ. Czyli w maszynie oprogramowanie stoi na samej górze, wszystkim zarz¹dza.
W _czÂłowieku_ jest jeszcze coÂś, co potrafi podwaÂżyĂŚ program czyli stoi ponad nim.

pozdro

ps.
my natomiast w danym temacie trzymamy siĂŞ "wyznaczonego kursu".
sÂłusznÂą liniĂŞ ma nasza wÂładza MrugniĂŞcie

ps2.
jak siĂŞ tych wtrĂŞtĂłw nie na temat troszku uzbiera to proponujĂŞ utworzyĂŚ nowy wÂątek.
Ale.... ciekawe jest to, Âże zwykle po utworzeniu nowego wÂątku gdzieÂś ulatuje energia ktĂłra poprzednio te wtrĂŞty napĂŞdzaÂła i w nowym, wydzielonym miejscu, dyskusja zwykle zamiera.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2011, 08:04:09 wysłane przez between » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #20 : Lipiec 08, 2011, 08:49:54 »

Problem sztucznej ÂświadomoÂści w literaturze SF i nie tylko pojawia siĂŞ od dawna,-
to zasadnicze pytanie- czy maszyna/komputer mo¿e zyskaæ ¦WIADOMO¦Æ?,-
naukowcy prognozujÂą Âże w przeciÂągu dekady moc obliczeniowa komp. przewyÂższy moÂżliwoÂści ludzkiego mĂłzgu, ale czy to wystarczy. OdrĂŞbnÂą jakby kwestiÂą jest ta omawiana -wolna wola-
ktĂłra stanowi jakby odrĂŞbny wyznacznik Âświadomego bytu.
A wiêc czy coœ takiego jak œwiadomoœÌ i wolna wola mo¿e byÌ efektem ewolucji technologicznej w maszynach/komp., czy jednak bêdzie to zawsze bardziej lub mniej skomplikowany program.
Ludzie od zwierzÂąt ró¿niÂą siĂŞ moÂżliwoÂściÂą abstrakcyjnego myÂślenia, a skoro zwierzĂŞta mimo ewolucji po mln. lat nie nabyÂły takiej zdolnoÂści- wydaje siĂŞ, Âże nie ma co liczyĂŚ, aby krzemowe „mó¿dÂżki”- to osiÂągnĂŞÂły..

pozdr.

Kiara
Gość
« Odpowiedz #21 : Lipiec 08, 2011, 09:03:05 »

I CzÂłowiek i biologiczny robot rodzÂą siĂŞ z planem przedurodzeniowym. Plan jest w pewnych granicach z bardzo ÂścisÂłymi zdarzeniami wiĂŞkszymi lub mniejszymi do przejÂścia w Âżyciu.

I Cz³owiek i robot maj¹ pewien zakres niemo¿liwoœci zmiany go , bowiem musz¹ wejœÌ w sytuacje , które s¹ w tym planie indywidualnym , tworz¹cym zbiorowy.

Jednak reakcje na zdarzenia CzÂłowieka sÂą inne , mogÂą byĂŚ nieprzewidywalne do koĂąca , bo CzÂłowiek dysponuje uczuciami.
One to, tak naprawdĂŞ  kraĂącowo decydujÂą o naszych Ludzkich reakcjach , sÂą nie do koĂąca przewidywalne.

Robot biologiczny (  niczym siĂŞ zewnĂŞtrznie nie roÂżni od CzÂłowieka , dla przeciĂŞtnego CzÂłowieka jest nierozpoznawalny) ,ma ÂścisÂły program i poza ten program ( pomimo wolnej woli nie wyjdzie), nie jest w stanie zaakceptowaĂŚ niczego poza wzorcami swojego programu.
Wszystko niezgodne  z nim odrzuci i bĂŞdzie walczyĂŚ o swojÂą bardzo zawĂŞÂżonÂą prawdĂŞ zgodnÂą z wpisem przedurodzeniowym.

Tacy ludzie nie rozumiej¹ do koùca empatii ,¿yj¹ kalkulacj¹ op³acalnoœci, logicznymi analizami wy³¹cznie , które mog¹ byÌ bardzo szybkie i bardzo perfekcyjne. Zale¿ne od doskona³oœci oprogramowania , bowiem ro¿ne istniej¹ na ziemi o tym decyduje plan przedurodzeniowy biorobota.
Jednak moÂżliwoœÌ doznawania uczuĂŚ ich  nie przekracza nigdy emocji.  Emocje sÂą juÂż poznane w 100% na planie ziemskiego Âżycia , tak wiĂŞc bez problemu moÂżna wgrywaĂŚ reakcjĂŞ na kaÂżdÂą sytuacjĂŞ na bazie emocji  w pamiĂŞĂŚ takich istot.

SÂą to zwykÂłe programy perfekcyjnie opracowane i przewidywalne jak dziaÂłania matematyczne.
Modyfikowane caÂły czas z wykorzystaniem kolejnych doÂświadczeĂą , kolejnych partii wiedzy , ale zawarte w okreÂślonych nieprzekraczalnych granicach.
To co nazywamy sw. geometriÂą doskonale temu sÂłuÂży i Âświetnie jest wplecione w tworzenie takich biorobotĂłw dziĂŞki swojej przewidywalnoÂści.

CzÂłowiek z IskrÂą Bo¿¹ to inna sprawa , bowiem ma peÂłniĂŞ uczuĂŚ w sobie i w nieoczekiwanym momencie one , a nie logika i kalkulacja mogÂą odegraĂŚ decydujÂącÂą rolĂŞ. To uczucia  powodujÂą owÂą nieprzewidywalnoœÌ do koĂąca Ludzkich reakcji  , oraz odró¿niajÂą  nas od biorobotĂłw.

Jednak pewne programowo otworzone moÂżliwoÂści niektĂłrym bĂŞdÂącym na ziemi biorobotom mogÂą wyprzedzaĂŚ rozwĂłj przeciĂŞtnego CzÂłowieka.
Ale... sÂą to czynnoÂści  z wykorzystaniem technik wy³¹cznie , nadal w takiej istocie nie ma  wyÂższych uczuĂŚ miÂłoÂści , ktĂłre posiada CzÂłowiek.
Dlatego bycie w w obecnoÂści kogoÂś o wysokiej wibracji miÂłoÂści jest dla takich osĂłb bardzo dyskomfortowe , irytujÂące , zaburzajÂące  ich  system energetyczny. A co za tym idzie wprowadzajÂące dysharmoniĂŞ  i agresjĂŞ sÂłu¿¹cÂą do przerwania bycia w takiej przestrzeni. SÂą to ich reakcje obronne. .

To ciekawy bardzo temat ,mo¿na balansowaÌ na granicy chc¹c odró¿niaÌ Ludzi od biorobotów , trudne gdy¿ s¹ to kopie Ludzi o ciutkê ni¿szym poziomie rozwoju duchowego , czasami wiêc niemo¿liwe jest odró¿nianie po zewnêtrznoœci zachowaù.
Ze staraniem siĂŞ identyfikowania ich  byÂła bym bardzo ostroÂżna by nie skrzywdziĂŚ nikogo niepotrzebnie.

Bowiem , kaÂżdy kto urodziÂł siĂŞ na ziemi czÂłowiekiem nim jest do swojej Âśmierci.

Co  wcale nie znaczy iÂż wiedzy  takiej  nie naleÂży poznawaĂŚ.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2011, 09:59:51 wysłane przez Kiara » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #22 : Lipiec 08, 2011, 12:49:29 »

Cytat: BETWEEN
Maszyna nie potrafi poddaÌ w w¹tpliwoœÌ swojego w³asnego oprogramowania, a _cz³owiek_ potrafi je sam dla siebie zmodyfikowaÌ. Czyli w maszynie oprogramowanie stoi na samej górze, wszystkim zarz¹dza.
W _czÂłowieku_ jest jeszcze coÂś, co potrafi podwaÂżyĂŚ program czyli stoi ponad nim.
OtĂłz to.. piĂŞknie przedstawiasz te subtelne rozrĂłznienia MrugniĂŞcie

Ale.... ciekawe jest to, Âże zwykle po utworzeniu nowego wÂątku gdzieÂś ulatuje energia ktĂłra poprzednio te wtrĂŞty napĂŞdzaÂła i w nowym, wydzielonym miejscu, dyskusja zwykle zamiera.
To rzeczywiÂście ciekawe.. musze przyobserwowac.
Zobrazowaniem kwantowej mechaniki moze to byc.
porcjowanie.

Cytat: songo70
Ludzie od zwierzÂąt ró¿niÂą siĂŞ moÂżliwoÂściÂą abstrakcyjnego myÂślenia, a skoro zwierzĂŞta mimo ewolucji po mln. lat nie nabyÂły takiej zdolnoÂści- wydaje siĂŞ, Âże nie ma co liczyĂŚ, aby krzemowe „mó¿dÂżki”- to osiÂągnĂŞÂły..
hmm.. MĂłj zwierzaczek chyba jednak myslaÂł bardzo abstrakcyjnie abstrakcyjnie..
ale pewnosci nie mam.
Ciekawe spostrzeÂżenie.. ktoÂś to sprawdzaÂł?

Ja myÂślaÂłem o DARZE MOWi.. ale mowa opiera sie o sformowanie dÂźwiĂŞkĂłw a to
o U-ÂŻYTE sÂłowa..
a te o zdolnosĂŚ abstrakcyjnego myÂślenia wraz z umiejetnoÂściÂą przekÂładania nieuchwytnych symboli nieswiadomoÂści wÂłasnie w te konkretne formy.

"¯yte".. wskazuje na czynnik, ze mo¿liwoœÌ ta nie dana jest istotom Mar.Twym Mym lub Onym.

Zatem Mar Twych wskrzeszaĂŚ nie zamierzam MrugniĂŞcie Swoich zresztÂą teÂż.

Cytat: Kiara
mogÂą byĂŚ nieprzewidywalne do koĂąca , bo CzÂłowiek dysponuje uczuciami.
To rozdysponuj, Kiara troche uczuĂŚ, a ja spadam zalatwic parĂŞ spraw.
Nie przewidujĂŞ Âże zrobisz to przewidywalnie.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2011, 23:45:12 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #23 : Lipiec 08, 2011, 23:25:25 »

"Cytat: Kiara
mogÂą byĂŚ nieprzewidywalne do koĂąca , bo CzÂłowiek dysponuje uczuciami.
To rozdysponuj, Kiara troche uczuĂŚ, a ja spadam zalatwic parĂŞ spraw.
Nie przewidujĂŞ Âże zrobisz to przewidywalnie."

MiÂły Phi..
W Twoim œwiecie rozdysponowuje siê uczucia , w moim obdarowuje nimi. To prawda , nasze œwiaty zdecydowanie siê ró¿ni¹ od siebie.
TwĂłj jest oparty na technice , mĂłj na uczuciach , z tego powodu nie potrafisz go zrozumieĂŚ.
Ale prĂłbuj , bo warto.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #24 : Lipiec 09, 2011, 00:00:32 »

MiÂły Phi..
W Twoim œwiecie rozdysponowuje siê uczucia , w moim obdarowuje nimi. To prawda , nasze œwiaty zdecydowanie siê ró¿ni¹ od siebie.
TwĂłj jest oparty na technice , mĂłj na uczuciach , z tego powodu nie potrafisz go zrozumieĂŚ.
Nie wyczuÂłaÂś.
 Szok
Sama pisaÂłas o dysponowaniu - nie obdarowaniu - wiec daruj sobie takie projekcje MrugniĂŞcie

SkÂąd pewnosc , ze nie rozumiem twojego Âświata.

A co jesli jest tak:

CzujĂŞ Âże jest powĂłd iÂż niemoÂżesz siĂŞ nauczyĂŚ polskiego,
i rozumiem, ze to jest zwiÂązane z bolesnÂą dla Ciebie precyzjÂą - bo wĂłwczas uczuciami nie mozna tak Âłatwo..
..posÂługiwac siĂŞ do realizacji swoich celĂłw.

sztuczna inteligencja szybko sie aktualizuje i uczy.. bardzo szybko.

Czy to jest moj swiat? Raczej moje muzeum. Moje Muzeum techniki MrugniĂŞcie A Wycieczki przyjezdzajÂą z rĂłznych zakÂątkĂłw wszechswiata.

Dajesz wÂłasnie wyraz iz niewiele wiesz o moim swiecie. I jak widze masz bÂłedne pojĂŞcie, na czym jest "oparty". Dlaczego?.. bo swoj osÂąd opierasz wÂłaÂśnie li tylko o prezentowane programy - nie o czucie.
Poniewaz prezentujĂŞ je marginalnie, a Ty ich nie wytwarzasz (takich).. nie ma rezonansu poza rezonansem z prezentowanymi programami.
WiĂŞc Nie czujesz .. NIC. (nic poza algorytmami programĂłw o uczuciach)
Zapewne jestes nafaszerowana WIEDZÂĄ o uczuciach.
Ale gdy zabraknie stosownego programu.. NIC.

czasem kompilujesz jakiÂś alt-program o uczuciach, ale to nie jest uczucie.

Prawie doskonaÂła.
Z nowym biosem Ci do twarzy. CoÂś jednak sie krysztaÂł zarysowaÂł przy tej zmianie,
wszak szykowali Cie (poprzez wÂłaÂśnie programowanie uczuĂŚ) do suportu i akceleracji bajki o jezusie.. a tam taka Hawaria systemu. I wgrany nowy Soft. MrugniĂŞcie

« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2011, 01:55:26 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: