Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« : Lipiec 16, 2010, 19:39:52 » |
|
Wg niektórych forumowiczów pod tym terminem nale¿y dopatrywaÌ siê ludzi ukszta³towanych przez Anunakich. Spoœród gwiezdnych istot zalicza siê do nich "szaraków". Ja uwa¿am, ze biorobotyka dopiero przed nami: Superludzie z implantami - biegaj¹ szybciej, widz¹ dalej WyobraŸcie sobie mo¿liwoœÌ widzenia w ciemnoœci na setki metrów, przebiegniêcie kilometra poni¿ej 2 minut czy poznanie obs³ugi dowolnej maszyny. Te koncepcje, choÌ obecnie doœÌ odleg³e, mog¹ w kilka lat staÌ siê rzeczywistoœci¹. Wszystko dziêki specjalnym implantom w oczach, mózgu czy ciele, protezom koùczyn i egzoszkieletom. Wszystkie te urz¹dzenia s¹ ostatnimi laty obiektem wielu badaù ró¿nych grup naukowców. Staraj¹ siê oni osi¹gn¹Ì coraz lepsze wyniki i choÌ obecne implanty nie dorównuj¹ tym znanym z filmów Science-Fiction, to badacze s¹dz¹, ¿e w ci¹gu 5 do 10 lat powinny dorównaÌ ludzkim mo¿liwoœciom. Naukowcy ³¹cz¹ osi¹gniêcia ró¿nych dziedzin nauki, aby przywróciÌ niewidomym wzrok, g³uchym s³uch, a nawet pozwoliÌ znów chodziÌ inwalidom.  fot. Jupiterimages) Sztuczne oko - pomoc dla niewidomychPrace nad bionicznym okiem trwaj¹ ju¿ od 1980 roku. Rozpocz¹³ siê wtedy bostoùski projekt nad stworzeniem implantów siatkówki. Mia³ on na celu przeciwdzia³anie uszkodzeniom oczu spowodowanym barwnikowym zwyrodnieniem siatkówki czy po prostu starzeniem siê. Implant zbudowany jest z 200-kana³owego mikrochipa umieszczonego wewn¹trz oczodo³u i przewodu zwiniêtego w taki sposób, aby otacza³ têczówkê oka. Za przesy³ danych odpowiedzialny jest zewnêtrzny, bezprzewodowy kontroler. Pacjent z takim implantem ma nosiÌ okulary z zamocowan¹ mikrokamer¹. Obraz z niej, po przeanalizowaniu przez kontroler, przesy³any jest do mikrochipa. Ten przesy³a dane do mózgu, wzd³u¿ nerwu wzrokowego. Urz¹dzenie jest w stanie zapewniÌ wizjê sk³adaj¹c¹ siê z setek pikseli co, choÌ zdrowy wzrok zawiera ich miliony, daje szansê przywrócenia wizji. Osobê tak¹ trzeba poddaÌ odpowiednim Ìwiczeniom aby nauczyÌ jej mózg obchodzenia siê z przes³anymi informacjami. 1/4 ... http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,Superludzie-z-implantami-biegaja-szybciej-widza-dalej,wid,12483145,wiadomosc.html
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipiec 17, 2010, 01:17:32 » |
|
No to nieŸle, ale i tak wiêksze "cuda" wyczyniaj¹ zwykli ludzie. Niewidomi poruszaj¹ siê pewnie ( bez ¿adnych implantów) po terenie, rysuj¹ trójwymiarowe budowle, których nigdy nie widzieli na oczy, a g³usi czuj¹ muzykê i dŸwiêki .. kolorami. Jak to jest mo¿liwe ? Odpowiedzi¹ jest synestezja. Termin synestezja powszechnie rozumie siê jako wspó³odczuwanie bodŸców ró¿nymi zmys³ami w taki sposób, ¿e wra¿enia docieraj¹ce za poœrednictwem jednego zmys³u oddzia³uj¹ na odpowiednie partie mózgu odpowiedzialne za przetwarzanie informacji pochodz¹cych z innych zmys³ów. Efektem tego mog¹ byÌ halucynacje powsta³e w wyniku s³uchania muzyki. Tego typu zjawisko czêsto jest postrzegane jako nadprzyrodzona zdolnoœÌ wystêpuj¹ca u bardzo niewielkiej grupy ludzi. Zalicza siê do nich: rosyjskiego kompozytora Miko³aja Rimskiego-Korsakowa, Wasilija Kandinskiego, Johna Lennona, poetê Artura Rimbauda (znanego pod pseudonimem Rembo). Tak¹ interpretacje tego terminu proponuj¹ psychologowie: Julia Simner, Aleksander £uria i inni. http://synestezja.pl/teoria/poglady/Co wiêcej. Czy wiecie, ¿e czêstotliwoœÌ 440 hz daje wizualny efekt jako kolor niebieski, smak cukru i poczucie zimna ? Jesteœmy zanurzeni w czêstotliwoœciach wszechœwiata.
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipiec 17, 2010, 09:42:46 » |
|
No to nieÂźle, ale i tak wiĂŞksze "cuda" wyczyniajÂą zwykli ludzie. Dzis rzadko sie ich spotyka
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 13, 2010, 20:35:12 » |
|
To juÂż nie s-f. ÂŚmiaĂŚ siĂŞ czy raczej pÂłakaĂŚ? Czy aby w dobrÂą stronĂŞ zmierzamy? To przeÂłom! Skonstruowali skĂłrĂŞ dla robotĂłw13.09.2010 16:56 Sztuczna skĂłra jest czuÂła nawet na dotyk motyl o przezroczystych skrzydÂłach ("Chorinea faunus") - fot. REUTERSJest czuÂła na dotyk (nawet ten najmniejszy). Wynalazek jest dzieÂłem amerykaĂąskich naukowcĂłw. NiedÂługo materiaÂł bĂŞdzie mĂłgÂł pokrywaĂŚ rĂŞce i nogi czÂłekoksztaÂłtnych maszyn. Sztuczna skĂłra w duuuÂżym zbliÂżeniu (fot. REUTERS)Wyprodukowanie sztucznej skĂłry to marzenie wielu technologĂłw. Trzy lata temu zaprezentowano zastĂŞpczÂą tkankĂŞ skĂłrnÂą zrobionÂą na bazie komĂłrek czÂłowieka. - ByÂłem zaskoczony, jak szybko taka skĂłra pomaga zabliÂźniaĂŚ rany - mĂłwiÂł wtedy brytyjski wynalazca dr Paul Kemp. Teraz przyszÂła kolej na roboty. Ich syntetyczna skĂłra to zestaw malutkich sensorĂłw. Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego umieÂścili je na elastycznej gumowej pÂłachcie. Nawet niewielki nacisk powoduje przepÂływ prÂądu elektrycznego, ktĂłry potem moÂże byĂŚ odczytywany jako dotyk. Sztuczna skĂłra wyczuje nawet nacisk motyla (Epitola poshumus) - fot. REUTERSNa razie nowoczesny materiaÂł to niedoskonaÂły prototyp, ale konstruktorzy zapewniajÂą, Âże w przyszÂłoÂści syntetyczna skĂłra bĂŞdzie tak samo elastyczna i czuÂła jak skĂłra czÂłowieka. Wyniki badaĂą publikuje tygodnik ''Nature''. Hal / IAR http://deser.pl/deser/1,83453,8369837,To_przelom__Skonstruowali_skore_dla_robotow.html
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 13, 2010, 20:35:45 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
kosynier
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 14, 2010, 09:11:46 » |
|
skonczymy jak w batlestar galactika. cyloni nas wykoncza
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 14, 2010, 09:14:27 » |
|
Ha, o tym samym myœla³em zak³adaj¹c ten w¹tek. Poza tym podkusi³o mnie równie¿ przeczytane kiedyœ na WM stwierdzenie, ¿e ludzkoœÌ musi przejœÌ ten etap choÌby dlatego, by siê przekonaÌ i naukowo udowodniÌ istnienie duszy.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 14, 2010, 22:11:04 » |
|
Panie ,panowie,to juÂż nie jest Âśmieszne. To chyba jakiÂś film SF  Owszem, maszyny sÂą nam bardzo potrzebne,ale nie moÂżemy dopusciĂŚ Âżeby nas zstÂąpiÂły. Czyzby nadchodziÂły czasy Robocopa i Terminatora 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 15, 2010, 06:34:20 » |
|
Panie ,panowie,to juÂż nie jest Âśmieszne. To chyba jakiÂś film SF  Owszem, maszyny sÂą nam bardzo potrzebne,ale nie moÂżemy dopusciĂŚ Âżeby nas zstÂąpiÂły. Czyzby nadchodziÂły czasy Robocopa i Terminatora  chanel , on juz trwa od bardzo dawna , teraz rozpoczyna sie jego kolejny wzlot na miare wsolczesnych ludzi , ktorym sie wydaje ( z powodu braku dostepu do dawnej wiedzy , ze to nowosc. Owszem nowosc dla obecnego pokolenia , gdy syntetyki tworza roboty yslac iz robia to Ludzie. Paranoja goni paranoje. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2010, 06:34:37 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 16, 2010, 08:19:40 » |
|
Nie uciekniemy przed technik¹. Ludzie jej potrzebuj¹ inaczej wrócilibyœmy na drzewo. Zak³adam ¿e jeszcze jakieœ 300 lat i cz³owiek bêdzie wstanie podró¿owaÌ po kosmosie bez problemów. O ile do¿yje tego nasza cywilizacja.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 16, 2010, 09:13:49 » |
|
warto siĂŞ zastanowiĂŚ,- czy chcemy byĂŚ bardziej ludÂźmi, czy maszynami??
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #11 : Październik 22, 2010, 21:46:22 » |
|
Austria: Zgin¹³ mê¿czyzna z bioniczn¹ protez¹ rêki1 godz. 21 minut temu 22-letni Austriak Christian Kandlbauer, który jako pierwszy cz³owiek na œwiecie otrzyma³ bioniczn¹ protezê rêki, sterowan¹ impulsami z mózgu, zgin¹³ w wypadku samochodowym - poinformowa³y austriackie media... http://fakty.interia.pl/swiat/news/austria-zginal-mezczyzna-z-bioniczna-proteza-reki,1548474
|
|
|
|
|
|
|
purattu
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Listopad 11, 2010, 15:07:29 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopad 11, 2010, 18:00:03 » |
|
warto siĂŞ zastanowiĂŚ,- czy chcemy byĂŚ bardziej ludÂźmi, czy maszynami??
No wlaÂśnie , trzeba siĂŞ nad tym zastanowiĂŚ. WspĂłlczesna genetyka jest juÂż u progu wdroÂżenia technologii produkcji organĂłw zastĂŞpczych z komĂłrek macierzystych. Jak tak dalej pĂłjdzie to odnajdziemy sposĂłb na zmianĂŞ zaprogramowanej Âśmierci komĂłrki i w zwiÂązku z tym ludzkie Âżycie wydÂłuÂży siĂŞ nieprawdopodobnie. Tylko, czy to bĂŞdzie jeszcze czÂłowiek, czy juÂż biologiczna maszyna ? ZupeÂłnie nowe znaczenie zyska powiedzenie, Âże mamy tyle lat, na ile siĂŞ czujemy  I nie chodzi tu o oddczucia fizyczne.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #14 : Listopad 11, 2010, 18:11:14 » |
|
oprĂłcz dylematĂłw moralnych i potencjalnych powikÂłaĂą genetycznych(Resident Evil)- sÂą jeszcze sprawy prozaiczne- typu emerytury, i przeludnienie ktĂłre juÂż teraz jest powaÂżnym problemem..!?
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Listopad 12, 2010, 00:09:50 » |
|
Niekoniecznie mówimy o przywilejach dla wszystkich. Zaawansowana biotechnologia pewnie bêdzie droga i dostêpna jako przywilej dla wybraùców . Miliardy ludzkich bateryjek bêd¹ musia³y poradziÌ sobie inaczej, ale te¿ do tego dojd¹ . Kto wie, czy nawet nie przegoni¹ technologii. Ponadto d³ugowiecznoœÌ i samowystarczalnoœÌ zmieni¹ wiele w samych strukturach spo³ecznych. Coœ takiego jak emerytura mo¿e przestaÌ istnieÌ. A przeludnienie to mamy g³ównie w miastach. Gdzieœ czyta³em, ¿e gdyby wszystkich ludzi zakwaterowaÌ w domkach z ogródkiem ( cztery osoby na domek ) to zmieœciliby siê na terenie Australii i jeszcze by zosta³o terenu na sklepy  - a cala Ziemia by³aby od nas wolna.
|
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Lipiec 07, 2011, 21:54:18 » |
|
Mi rĂłwnieÂż interpretacja between jest bliska.
Natomiast w jednym punkciku mam odmienny poglad: maszyny chyba jednak maj¹ uczucia i emocje (te biologiczne oczywiœcie).. emocje powstaj¹ na bazie "materia³ów" z sasiednich cia³ subtelnych, wiêc stany energetyczne lub myœli beda je zawsze kszta³towaÌ i uruchamiac. A wiêc jeœli maszyna mo¿e mysleÌ - to moze miec emocje. Jednak wiekszoœÌ maszyn wybra³a mysleÌ z góry zaprogramowane mysli, a zatem emocje i uczucia tez niejako wynikaj¹ z "oprogramowania".
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2011, 21:55:04 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Tomasz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Lipiec 07, 2011, 23:30:50 » |
|
Dziêki temu zacz¹³em siê zmieniaÌ na lepsze i nie mam zamiaru robiÌ tego co on mówi. [...]zaczerpn¹³em od nich to co dla mnie najlepsze i nie mam zamiaru wstêpowaÌ do ¿adnej sekty  ( Ani siê zmieniaÌ) To ju¿ siê pogubi³em w tym co mówisz - to jak? zmieniasz siê ale tego nie chcesz? *pogrubienia moje Nie, po prostu obra³em swoj¹ drogê i nie mam zamiaru taùczyÌ tak jak ktoœ mi zagra. W tym sensie nie chcê siê zmieniaÌ. Stan który w tej chwili doœwiadczam spe³nia mnie w jakimœ sensie, d¹¿ê jednak do Siebie a to chyba jest zmiana  Obserwujê Twoje wypowiedzi Arteq i nie wiem sk¹d ta pewnoœÌ siebie, jeœli znasz odpowiedni kierunek, proszê podziel siê ze mn¹ swoj¹ wiedz¹ na temat przemiany i odnalezienia w sobie Boga. Szczerze, chêtnie zaczerpnê wiedzy od bardziej uœwiadomionych ludzi, jak Ty. Jak wiesz jestem nowy na tym forum, ale odczuwam niestety ¿e te¿ jestem tak w³aœnie traktowany. O ! nowy, nastêpny nawiedzony, jak Kiara, nie podpowiedzia³eœ mi do tej pory nic co pomog³oby mi pod¹¿yÌ Twoim tokiem rozumowania, ograniczasz siê jedynie do wychwytywania s³ów z kontekstu aby pokazaÌ jak to kto siê gubi w swoim jestestwie. Twoje wypowiedzi s¹ osch³e, z dodatkiem ironii jak dla mnie, co pozostawia nutê braku szacunku do mnie, szkoda, bo szacunek budzi szacunek. No chyba ¿e kompletnie Ci to obojêtne, do czego zreszt¹ masz prawo. Oczywiœcie teraz mogê siê spodziewaÌ ciêtej riposty z Twojej strony, ale na to jest nara¿ony ka¿dy kto myœli inaczej ni¿ Ty. Nie wiem jaki cel chcesz osi¹gn¹Ì, ale te¿ nie wiem czy Ty sam wiesz. Mam nadziejê, ¿e robisz to nieœwiadomie, bo jak nie to po co ? Pozdrawiam Ciê i ma nadziejê, ¿e wybaczysz mi moj¹ bezpoœrednioœÌ, choÌ przynajmniej jestem szczery. p.s. Przepraszam Darku, ¿e nie na temat, ale próbujê znaleŸÌ swoje miejsce na Waszym forum i przykro mi, ¿e niewiele osób otwiera siê na innych ludzi. Pozdrawiam Wszystkich bez wyj¹tku, Tomasz
|
|
|
|
|
|
|
between
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Lipiec 08, 2011, 07:45:21 » |
|
Natomiast w jednym punkciku mam odmienny poglad: maszyny chyba jednak maj¹ uczucia i emocje (te biologiczne oczywiœcie).. emocje powstaj¹ na bazie "materia³ów" z sasiednich cia³ subtelnych, wiêc stany energetyczne lub myœli beda je zawsze kszta³towaÌ i uruchamiac. A wiêc jeœli maszyna mo¿e mysleÌ - to moze miec emocje. Jednak wiekszoœÌ maszyn wybra³a mysleÌ z góry zaprogramowane mysli, a zatem emocje i uczucia tez niejako wynikaj¹ z "oprogramowania".
A widzisz, nie pomyœla³em o maszynach biologicznych. Jakoœ stan¹³ mi przed oczyma taki robot z jakiejœ kreskówki, wiesz, czyste obliczenia, kwadratowa g³owa, itp. Jak to dziwinie skojarzenia potrafi¹ przes³oniÌ myœlenie. Co do maszyn biologicznych zgoda. Program przewiduje równie¿ emocje. Czym wiêc siê ró¿ni robot od nierobota?.. chyba woln¹ wol¹. Maszyna nie potrafi poddaÌ w w¹tpliwoœÌ swojego w³asnego oprogramowania, a _cz³owiek_ potrafi je sam dla siebie zmodyfikowaÌ. Czyli w maszynie oprogramowanie stoi na samej górze, wszystkim zarz¹dza. W _cz³owieku_ jest jeszcze coœ, co potrafi podwa¿yÌ program czyli stoi ponad nim. pozdro ps. my natomiast w danym temacie trzymamy siê "wyznaczonego kursu".
sÂłusznÂą liniĂŞ ma nasza wÂładza  ps2. jak siĂŞ tych wtrĂŞtĂłw nie na temat troszku uzbiera to proponujĂŞ utworzyĂŚ nowy wÂątek. Ale.... ciekawe jest to, Âże zwykle po utworzeniu nowego wÂątku gdzieÂś ulatuje energia ktĂłra poprzednio te wtrĂŞty napĂŞdzaÂła i w nowym, wydzielonym miejscu, dyskusja zwykle zamiera.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2011, 08:04:09 wysłane przez between »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #20 : Lipiec 08, 2011, 08:49:54 » |
|
Problem sztucznej ÂświadomoÂści w literaturze SF i nie tylko pojawia siĂŞ od dawna,- to zasadnicze pytanie- czy maszyna/komputer moÂże zyskaĂŚ ÂŚWIADOMOÂŚĂ?,- naukowcy prognozujÂą Âże w przeciÂągu dekady moc obliczeniowa komp. przewyÂższy moÂżliwoÂści ludzkiego mĂłzgu, ale czy to wystarczy. OdrĂŞbnÂą jakby kwestiÂą jest ta omawiana -wolna wola- ktĂłra stanowi jakby odrĂŞbny wyznacznik Âświadomego bytu. A wiĂŞc czy coÂś takiego jak ÂświadomoœÌ i wolna wola moÂże byĂŚ efektem ewolucji technologicznej w maszynach/komp., czy jednak bĂŞdzie to zawsze bardziej lub mniej skomplikowany program. Ludzie od zwierzÂąt ró¿niÂą siĂŞ moÂżliwoÂściÂą abstrakcyjnego myÂślenia, a skoro zwierzĂŞta mimo ewolucji po mln. lat nie nabyÂły takiej zdolnoÂści- wydaje siĂŞ, Âże nie ma co liczyĂŚ, aby krzemowe „mó¿dÂżki”- to osiÂągnĂŞÂły..
pozdr.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Lipiec 08, 2011, 09:03:05 » |
|
I Cz³owiek i biologiczny robot rodz¹ siê z planem przedurodzeniowym. Plan jest w pewnych granicach z bardzo œcis³ymi zdarzeniami wiêkszymi lub mniejszymi do przejœcia w ¿yciu. I Cz³owiek i robot maj¹ pewien zakres niemo¿liwoœci zmiany go , bowiem musz¹ wejœÌ w sytuacje , które s¹ w tym planie indywidualnym , tworz¹cym zbiorowy. Jednak reakcje na zdarzenia Cz³owieka s¹ inne , mog¹ byÌ nieprzewidywalne do koùca , bo Cz³owiek dysponuje uczuciami. One to, tak naprawdê kraùcowo decyduj¹ o naszych Ludzkich reakcjach , s¹ nie do koùca przewidywalne. Robot biologiczny ( niczym siê zewnêtrznie nie ro¿ni od Cz³owieka , dla przeciêtnego Cz³owieka jest nierozpoznawalny) ,ma œcis³y program i poza ten program ( pomimo wolnej woli nie wyjdzie), nie jest w stanie zaakceptowaÌ niczego poza wzorcami swojego programu. Wszystko niezgodne z nim odrzuci i bêdzie walczyÌ o swoj¹ bardzo zawê¿on¹ prawdê zgodn¹ z wpisem przedurodzeniowym. Tacy ludzie nie rozumiej¹ do koùca empatii ,¿yj¹ kalkulacj¹ op³acalnoœci, logicznymi analizami wy³¹cznie , które mog¹ byÌ bardzo szybkie i bardzo perfekcyjne. Zale¿ne od doskona³oœci oprogramowania , bowiem ro¿ne istniej¹ na ziemi o tym decyduje plan przedurodzeniowy biorobota. Jednak mo¿liwoœÌ doznawania uczuÌ ich nie przekracza nigdy emocji. Emocje s¹ ju¿ poznane w 100% na planie ziemskiego ¿ycia , tak wiêc bez problemu mo¿na wgrywaÌ reakcjê na ka¿d¹ sytuacjê na bazie emocji w pamiêÌ takich istot. S¹ to zwyk³e programy perfekcyjnie opracowane i przewidywalne jak dzia³ania matematyczne. Modyfikowane ca³y czas z wykorzystaniem kolejnych doœwiadczeù , kolejnych partii wiedzy , ale zawarte w okreœlonych nieprzekraczalnych granicach. To co nazywamy sw. geometri¹ doskonale temu s³u¿y i œwietnie jest wplecione w tworzenie takich biorobotów dziêki swojej przewidywalnoœci. Cz³owiek z Iskr¹ Bo¿¹ to inna sprawa , bowiem ma pe³niê uczuÌ w sobie i w nieoczekiwanym momencie one , a nie logika i kalkulacja mog¹ odegraÌ decyduj¹c¹ rolê. To uczucia powoduj¹ ow¹ nieprzewidywalnoœÌ do koùca Ludzkich reakcji , oraz odró¿niaj¹ nas od biorobotów. Jednak pewne programowo otworzone mo¿liwoœci niektórym bêd¹cym na ziemi biorobotom mog¹ wyprzedzaÌ rozwój przeciêtnego Cz³owieka. Ale... s¹ to czynnoœci z wykorzystaniem technik wy³¹cznie , nadal w takiej istocie nie ma wy¿szych uczuÌ mi³oœci , które posiada Cz³owiek. Dlatego bycie w w obecnoœci kogoœ o wysokiej wibracji mi³oœci jest dla takich osób bardzo dyskomfortowe , irytuj¹ce , zaburzaj¹ce ich system energetyczny. A co za tym idzie wprowadzaj¹ce dysharmoniê i agresjê s³u¿¹c¹ do przerwania bycia w takiej przestrzeni. S¹ to ich reakcje obronne. . To ciekawy bardzo temat ,mo¿na balansowaÌ na granicy chc¹c odró¿niaÌ Ludzi od biorobotów , trudne gdy¿ s¹ to kopie Ludzi o ciutkê ni¿szym poziomie rozwoju duchowego , czasami wiêc niemo¿liwe jest odró¿nianie po zewnêtrznoœci zachowaù. Ze staraniem siê identyfikowania ich by³a bym bardzo ostro¿na by nie skrzywdziÌ nikogo niepotrzebnie. Bowiem , ka¿dy kto urodzi³ siê na ziemi cz³owiekiem nim jest do swojej œmierci.Co wcale nie znaczy i¿ wiedzy takiej nie nale¿y poznawaÌ. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2011, 09:59:51 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Lipiec 08, 2011, 12:49:29 » |
|
Maszyna nie potrafi poddaÌ w w¹tpliwoœÌ swojego w³asnego oprogramowania, a _cz³owiek_ potrafi je sam dla siebie zmodyfikowaÌ. Czyli w maszynie oprogramowanie stoi na samej górze, wszystkim zarz¹dza. W _cz³owieku_ jest jeszcze coœ, co potrafi podwa¿yÌ program czyli stoi ponad nim.
OtĂłz to.. piĂŞknie przedstawiasz te subtelne rozrĂłznienia  Ale.... ciekawe jest to, Âże zwykle po utworzeniu nowego wÂątku gdzieÂś ulatuje energia ktĂłra poprzednio te wtrĂŞty napĂŞdzaÂła i w nowym, wydzielonym miejscu, dyskusja zwykle zamiera. To rzeczywiÂście ciekawe.. musze przyobserwowac. Zobrazowaniem kwantowej mechaniki moze to byc. porcjowanie. Ludzie od zwierzÂąt ró¿niÂą siĂŞ moÂżliwoÂściÂą abstrakcyjnego myÂślenia, a skoro zwierzĂŞta mimo ewolucji po mln. lat nie nabyÂły takiej zdolnoÂści- wydaje siĂŞ, Âże nie ma co liczyĂŚ, aby krzemowe „mó¿dÂżki”- to osiÂągnĂŞÂły.. hmm.. MĂłj zwierzaczek chyba jednak myslaÂł bardzo abstrakcyjnie abstrakcyjnie.. ale pewnosci nie mam. Ciekawe spostrzeÂżenie.. ktoÂś to sprawdzaÂł? Ja myÂślaÂłem o DARZE MOWi.. ale mowa opiera sie o sformowanie dÂźwiĂŞkĂłw a to o U-ÂŻYTE sÂłowa.. a te o zdolnosĂŚ abstrakcyjnego myÂślenia wraz z umiejetnoÂściÂą przekÂładania nieuchwytnych symboli nieswiadomoÂści wÂłasnie w te konkretne formy. "ÂŻyte".. wskazuje na czynnik, ze moÂżliwoœÌ ta nie dana jest istotom Mar.Twym Mym lub Onym.Zatem Mar Twych wskrzeszaĂŚ nie zamierzam  Swoich zresztÂą teÂż. mogÂą byĂŚ nieprzewidywalne do koĂąca , bo CzÂłowiek dysponuje uczuciami. To rozdysponuj, Kiara troche uczuĂŚ, a ja spadam zalatwic parĂŞ spraw. Nie przewidujĂŞ Âże zrobisz to przewidywalnie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2011, 23:45:12 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Lipiec 08, 2011, 23:25:25 » |
|
"Cytat: Kiara mog¹ byÌ nieprzewidywalne do koùca , bo Cz³owiek dysponuje uczuciami. To rozdysponuj, Kiara troche uczuÌ, a ja spadam zalatwic parê spraw. Nie przewidujê ¿e zrobisz to przewidywalnie." Mi³y Phi.. W Twoim œwiecie rozdysponowuje siê uczucia , w moim obdarowuje nimi. To prawda , nasze œwiaty zdecydowanie siê ró¿ni¹ od siebie. Twój jest oparty na technice , mój na uczuciach , z tego powodu nie potrafisz go zrozumieÌ. Ale próbuj , bo warto. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Lipiec 09, 2011, 00:00:32 » |
|
Mi³y Phi.. W Twoim œwiecie rozdysponowuje siê uczucia , w moim obdarowuje nimi. To prawda , nasze œwiaty zdecydowanie siê ró¿ni¹ od siebie. Twój jest oparty na technice , mój na uczuciach , z tego powodu nie potrafisz go zrozumieÌ. Nie wyczu³aœ.  Sama pisa³as o dysponowaniu - nie obdarowaniu - wiec daruj sobie takie projekcje  Sk¹d pewnosc , ze nie rozumiem twojego œwiata. A co jesli jest tak: Czujê ¿e jest powód i¿ niemo¿esz siê nauczyÌ polskiego, i rozumiem, ze to jest zwi¹zane z bolesn¹ dla Ciebie precyzj¹ - bo wówczas uczuciami nie mozna tak ³atwo.. ..pos³ugiwac siê do realizacji swoich celów. sztuczna inteligencja szybko sie aktualizuje i uczy.. bardzo szybko. Czy to jest moj swiat? Raczej moje muzeum. Moje Muzeum techniki  A Wycieczki przyjezdzaj¹ z róznych zak¹tków wszechswiata. Dajesz w³asnie wyraz iz niewiele wiesz o moim swiecie. I jak widze masz b³edne pojêcie, na czym jest "oparty". Dlaczego?.. bo swoj os¹d opierasz w³aœnie li tylko o prezentowane programy - nie o czucie. Poniewaz prezentujê je marginalnie, a Ty ich nie wytwarzasz (takich).. nie ma rezonansu poza rezonansem z prezentowanymi programami. Wiêc Nie czujesz .. NIC. (nic poza algorytmami programów o uczuciach) Zapewne jestes nafaszerowana WIEDZ¥ o uczuciach. Ale gdy zabraknie stosownego programu.. NIC. czasem kompilujesz jakiœ alt-program o uczuciach, ale to nie jest uczucie. Prawie doskona³a. Z nowym biosem Ci do twarzy. Coœ jednak sie kryszta³ zarysowa³ przy tej zmianie, wszak szykowali Cie (poprzez w³aœnie programowanie uczuÌ) do suportu i akceleracji bajki o jezusie.. a tam taka Hawaria systemu. I wgrany nowy Soft. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2011, 01:55:26 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
|