Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czerwiec 18, 2025, 12:39:35

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Rusofobia  (Przeczytany 4486 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« : Październik 05, 2010, 10:22:52 »

Temat to o nas wiĂŞc umieÂściÂłem go w dziale "POLSKA". Czym jest ta patologia, nie trzeba nikomu wyjaÂśniaĂŚ. ZachĂŞcam wiĂŞc do dysputy.
Najlepsza terapia na rusofobiĂŞ

Refleksje znad BajkaÂłu
Autor: szymon bachir      2010-10-01 14:32:58

Prawda i sprawiedliwoœÌ to dwie siostry z okrutnego ³o¿a rozpusty.

...

Polacy potrafiÂą tylko o niÂą walczyĂŚ, szumnie mĂłwiĂŚ i pisaĂŚ, a odzyskanÂą wolnoœÌ zamieniaĂŚ w kabaret kukieÂłkowy, wystawiajÂąc na poÂśmiewisko OjczyznĂŞ! Im wyÂżej w hierarchii spoÂłecznej, tym gÂłoÂśniej brzmiÂą sÂłowa o ojczyÂźnie, we wszystkich przypadkach poprawnej polszczyzny! Ale to tylko, ble ble! W krasomĂłwczych barwach mieni siĂŞ zamaskowana rzÂądza wÂładzy, kariera i patologiczne resentymenty. NaduÂżywane gÂłownie w wyborach do ¿³obĂłw rzÂądowych! A po wyborach, kowalskim pozostajÂą tylko gruszki na wierzbie. W ten sposĂłb, oszukujÂąc, jadÂą na ich plecach jak do raju! A kowalscy mimo to wierzÂą im,  wartoÂści swoje budujÂą nie na prawdzie, lecz romantycznych przekonaniach.

Takie budowanie jest gorszym wrogiem dla prawdy ni¿ k³amstwo! Przekona³em siê na w³asnej skórze, wa³czy³em z fantazj¹ u³aùsk¹, naœladuj¹c ojca. Na wolnoœÌ wróci³em po piêciu latach ogl¹dania skrawków nieba przez ¿elazne firanki. Kula z pepeszki w ramieniu przypomina, ¿e nie warto przelewaÌ swojej krwi za mity i gruszki na wierzbie.

Nie obraÂżam siĂŞ juÂż za: "spieprzaj dziadu", za upodlania starych, chorych i okaleczonych przez los, za niesprawiedliwe awanse i gÂłodowe emeryturki woÂłajÂące o pomstĂŞ do nieba! A wielkie odprawy wypÂłacane odchodzÂącym z rzÂądu, nagrody i rekompensaty "wybraĂącĂłw narodu" juÂż mnie  nie wkurzajÂą. Wpisano je w majestacie prawa do siatki plac "wyÂższego szczebla" dziĂŞki Kowalskim. Wszak oni, po obaleniu komuchĂłw, demokratycznie wybierajÂą wÂładzĂŞ z miÂłoÂściÂą bliÂźniego w sercu.

Podró¿ na SyberiĂŞ zalecam Rodakom, jako terapiĂŞ na rusofobiĂŞ, jak katar zaraÂża on nawet  MÂŁODYCH! Dygnitarze za pieniÂądze podatnikĂłw odbywajÂą pielgrzymki do miejsc ÂświĂŞtych, to powinni teÂż dotrzeĂŚ, gdzie byÂłem, do ukrytej wÂśrĂłd gĂłr polskiej wioski i usÂłyszeĂŚ od jej mieszkaĂącĂłw sÂłowa: "tu jest nasza Ojczyzna! Czasami, od wielkiego dzwonu zaglÂąda do nich pracownik konsulatu polskiego z Irkucka! MoÂże po takiej wycieczce resentymenty przestanÂą zalepiaĂŚ zdrowy rozsÂądek, a rekompensaty za utracony majÂątek dla kresowiakĂłw bĂŞdÂą rozpatrywane jak dla "pokrzywdzonego i biednego" koÂścioÂła katolickiego. Wielu jednak Âżyje znacznie biedniej niÂż najbiedniejszy koÂśció³ w Polsce.

W Irkucku te¿ jest koœció³, ...

http://interia360.pl/artykul/refleksje-znad-bajkalu,39197

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Październik 24, 2010, 18:30:42 »

Witaj Dariusz,
Czym jest ta patologia, nie trzeba nikomu wyjaÂśniaĂŚ.
ale cecha tej patologii jest to, ze z jednej strony lize sie zad wroga bedac w pogardzie u jego wlasciciela a z drugiej strony wierzy , ze to ambrozja. To trzeba wyjasnic!.  DuÂży uÂśmiech
pozdrawiam
Thotal
Gość
« Odpowiedz #2 : Październik 24, 2010, 21:43:02 »

SÂłowianie sÂą znakomitymi kompanami, majÂą otwarte serca i umysÂły...
Kto nas dzieli, czemu nie potrafimy znaleŸÌ wspólnego jêzyka?

OsobiÂście znam wielu Rosjan, nie mam problemĂłw z dogadaniem siĂŞ na tematy "Âżyciowe", schody zaczynajÂą siĂŞ, gdy prĂłbujĂŞ odkrĂŞciĂŚ zaprogramowane schematy medialnych manipulatorĂłw ZÂły
Ktoœ skrzêtnie buduje podzia³y i zniechêca jedne nacje drugim, mam nadziejê ¿e œwiadomoœÌ wzroœnie na tyle, ¿e ludzie ze sob¹ bêd¹ ¿yli w zgodzie, a politycy odpadn¹ jak strup po uci¹¿liwym pryszczu.

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Październik 25, 2010, 13:27:58 »

Witaj Thotal,
OsobiÂście znam wielu Rosjan, nie mam problemĂłw z dogadaniem siĂŞ na tematy "Âżyciowe"
osobiscie i ja znam wielu ale to nie rozwiazuje problemu. Czlowieczenstwo jak banka mydlana, latwo peka w podmuchach wiatru.
W obliczu realnego i virtualnego zagrozenia, nawet starzy "znajomi" staja sie w jednej chwili zacieklymi wrogami i nie ma co sie ludzic, ze z tymi czy z tamtymi bedzie inaczej.
Ktoœ skrzêtnie buduje podzia³y i zniechêca jedne nacje drugim, mam nadziejê ¿e œwiadomoœÌ wzroœnie na tyle, ¿e ludzie ze sob¹ bêd¹ ¿yli w zgodzie, a politycy odpadn¹ jak strup po uci¹¿liwym pryszczu.
problem jest taki, ze te pryszcze juz dawno sie wyobcowaly i egzystuja jako naturalne przebarwienia skory, pieprzyk czy piegi.
Wzrost swiadomosci jest dobry, bardzo dobry, wlasciwie nie ma nic lepszego co automatycznie kasuje takie "problemy" skorne.
pozdrawiam
ptak
Gość
« Odpowiedz #4 : Październik 25, 2010, 13:40:13 »

Cytat: acentaur
Czlowieczenstwo jak banka mydlana, latwo peka w podmuchach wiatru.

No z takÂą wizjÂą czÂłowieczeĂąstwa, daleko nie zajdziemy… zmieĂą acentaurze ÂświadomoœÌ…
Gdzie Twoja wiara w CzÂłowieka?

SkazÂą jest takÂże rusofobia i kaÂżda inna fobia…

Pozdrawiam  UÂśmiech
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Październik 25, 2010, 17:31:51 »

Witaj ptaku,
zmieĂą acentaurze ÂświadomoœÌ…
jestem w trakcie
Gdzie Twoja wiara w CzÂłowieka?
wizja czy raczej stan na dzis  a moja wiara w czlowieka to dwie pary butow. Moja wiara jest bardzo, bardzo gleboka. Obejmuje nawet tych z fobiami. Rzeklbym , obejmuje wiele wiecej.  UÂśmiech
Nawet ptasie krolestwo  DuÂży uÂśmiech
pozdrawiam
ptak
Gość
« Odpowiedz #6 : Październik 25, 2010, 18:07:36 »

Witaj acentaurze,
To dobrze, Âże posiadasz zapasowÂą parĂŞ butĂłw, bo zapowiadajÂą zimĂŞ ostrÂą i z silnymi wiatrami. 
Jest tylko maÂły problem, nie moÂżna nosiĂŚ dwu par obuwia jednoczeÂśnie, wiĂŞc spodziewaĂŚ siĂŞ moÂżna naprzemiennoÂści Twojej wiary i niewiary. 
Nie grozi to czasem schizofreniÂą? No i raczej nie majÂącÂą nic wspĂłlnego z wszelkim krĂłlestwem?  Chichot

Pozdrawiam dobrze zaopatrzonego w chodaki.  DuÂży uÂśmiech
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Październik 25, 2010, 18:33:38 »

Witaj ptaszku,
Jest tylko maÂły problem, nie moÂżna nosiĂŚ dwu par obuwia jednoczeÂśnie, wiĂŞc spodziewaĂŚ siĂŞ moÂżna naprzemiennoÂści Twojej wiary i niewiary. 
Nie grozi to czasem schizofreniÂą?
oczywiscie , ze grozi. To efekt uboczny uzywania dwu par obuwia jednoczesnie. Z realnymi butami
wykluczone, z tymi drugimi - normalne. Szczesliwie te chodaki sie rozlatuja.
Moja wiara? - zobaczymy.  UÂśmiech
pozdrawiam
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: