Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 21, 2025, 13:13:37

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 4 5 6 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Nowa strona Projektu.  (Przeczytany 77248 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
maj46x
Gość
« : Wrzesień 19, 2008, 11:29:00 »

Za jakiœ czas pojawi siê zupe³nie nowa strona g³ówna Projektu Cheops.
PoniÂżej przedstawiam jej wstĂŞpny wyglÂąd.Komentarze mile widziane.

Nie jestem twórc¹ tej strony, jednak komantarze przeka¿ê odpowiedniej osobie Uœmiech

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2008, 11:35:19 wysłane przez maj46x » Zapisane
Joel
Gość
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 19, 2008, 11:33:34 »

Logo mi przypadlo do gustu, jest naprawde fajne i ten motyw hieroglifow po bokach - cudo. Tylko ten niebieski panel po prawej... Jakby nie co psul klimat, ale nie ma co narzekac, zycze powodzenia w dokanczaniu prac !

Pozdrawiam,
Joel.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2008, 11:35:43 wysłane przez Joel » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 19, 2008, 13:03:25 »

Ladna , ladniejsza od poprzedniej, moze na dole ciut za duzo jednej barwy mozna dozucic jakis motyw lub napisy , albo takie gwiazdki jak na boku.
Ogolnie bardzo dobra, gratulacje.
Kiara UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2008, 14:19:17 wysłane przez Kiara » Zapisane
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 19, 2008, 13:06:15 »

Witam.
MAJ46x, strona b, fajna, najwaÂżniejsze Âże czytelna.

Ps. Czemu nie chcesz administrowaĂŚ, czy moderowaĂŚ? CoÂś MrugniĂŞcie

Witaj Joel-u.
Mora
Gość
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 19, 2008, 13:09:24 »

No nawet fajne, jak dla mnie moÂże byĂŚ DuÂży uÂśmiech
Septerra
Gość
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 19, 2008, 14:30:31 »

Amatorszczyzna pachnie..
maj46x
Gość
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 19, 2008, 14:44:48 »

Amatorszczyzna pachnie..

Strona powstaje prawie od ROKU - co wi¹¿e siê z pisaniem skomplikowanego kodu ( nie jakiœ tam html...mo¿e JohnyVodka siê wypowie w tej kwestii lapiej)
PS. Dariusz - jest dwĂłch AdminĂłw:) Ja chyba swoje zrobiÂłem juÂż od 3 lat na starym forum:)Niech inni teÂż siĂŞ w to ,,pobawiÂą'' UÂśmiech idĂŞ dalej UÂśmiech Pozdrowienia
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2008, 14:51:09 wysłane przez maj46x » Zapisane
Mora
Gość
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 19, 2008, 14:56:00 »

Rok? stron siĂŞ nie robi rok to w czym to robiÂący pisze Szok
JohnyVodka
Gość
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 19, 2008, 15:14:27 »

Witam wszystkich,

to co widzicie to jest przygotowany layout nowo powstaj¹cej strony, który zosta³ zatwierdzony przez zarz¹d fundacji. Co siê z tym wi¹¿e - na jego podstawie zostanie zbudowany portal!!!

Jak zapewne wiecie, na stronie zawsze niusy b¹dŸ sesje pojawia³y siê z pewnym opóŸnieniem. Wynika³o to z tego, ¿e dodawan¹ treœÌ trzeba by³o przerobiÌ na kod html i w odpowiednim miejscu na serwerze j¹ dorzuciÌ. Pamiêtajcie, ¿e nikt z fundacji nie ma o html'u zielonego pojêcia - a obecny sajt to "pure html"!!!
Dla wiêkszoœci z was menagery zarz¹dzania treœci¹ tzw. CMS to ¿adna nowoœÌ, ale dla fundacji tak.

Na pewno co po niektĂłrzy (ci bystrzejsi MrugniĂŞcie ) zauwaÂżyli DropDownList z napisem: "choose your language"

OznaczaĂŚ to moÂże jedno: statycznÂą liczbĂŞ jĂŞzykĂłw - bÂądÂź dynamicznÂą UÂśmiech OdpowiedÂź jest nastĂŞpujÂąca: jeÂżeli trzeba dodaĂŚ nowy jĂŞzyk, to nie ma z tym najmniejszego problemu!!!

I tu tak naprawdĂŞ tkwi siÂła nowo powstajÂącego portalu!!!

Amatorszczyzna pachnie..

ejj.. wÂąchaÂłem swĂłj monitor - ale nic nie czuje Chichot

a tak na powaÂżnie, to wyglÂąd moÂże ci sie niepodobaĂŚ - bo to indywidualna sprawa. JeÂżeli przedstawiony przeze mnie powyÂższy opis funkcjonalnoÂści nie przemawia do ciebie, to znaczy, Âże nie znasz takiego pojecia jak Globalization MrugniĂŞcie
JohnyVodka
Gość
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 19, 2008, 15:17:56 »

Rok? stron siĂŞ nie robi rok to w czym to robiÂący pisze Szok

10miesiecy z duÂżymi przerwami JĂŞzyk, a tak na powaÂżnie wszystko ruszyÂło od kwietnia.

JeÂżeli pytasz o technologie to w .Net Framework.
Stanley
Gość
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 19, 2008, 18:38:35 »

Za jakiœ czas pojawi siê zupe³nie nowa strona g³ówna Projektu Cheops.
PoniÂżej przedstawiam jej wstĂŞpny wyglÂąd.Komentarze mile widziane.

Nie jestem twórc¹ tej strony, jednak komantarze przeka¿ê odpowiedniej osobie Uœmiech

Witaj >Maj46x<
Wg mnie bardzo ³adna. Mam tylko jedn¹ sugestiê - czy móg³byœ przekazaÌ jej twórcom, by w sesjach zadawane pytania by³y wyró¿nione "boldem"?
- Nie chodzi o jakiœ rodzaj szukania, ale o to, ¿e du¿o ³atwiej rozumie siê kontekst odpowiedzi, kiedy w³aœciwie zrozumie siê pytanie, z czym - z tego co zd¹¿y³em siê zorientowaÌ - wielu "wojowników mroku" ma nieprawdopodobne problemy. Dziêki i Pozdrawiam.
Enigma
Gość
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 19, 2008, 19:51:02 »

Ja mam takie gÂłupie pytanie, czy ten layout jest dla strony projektu-cheops czy missionpharaoh? Pytam bo przyzwyczaiÂłam sie do strony polskojezycznej i melodyjki wstepu

Edit> kolorki i obrazki bardzo mi sie podoba
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2008, 22:53:21 wysłane przez Enigma » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #12 : Wrzesień 19, 2008, 21:29:38 »

Logo mi przypadlo do gustu, jest naprawde fajne i ten motyw hieroglifow po bokach - cudo. Tylko ten niebieski panel po prawej... Jakby nie co psul klimat, ale nie ma co narzekac, zycze powodzenia w dokanczaniu prac !

Pozdrawiam,
Joel.
WÂłaÂśnie !! trochĂŞ ten niebiski psuje wyglÂąd,ale nawet podoba mi siĂŞ UÂśmiech choĂŚ juÂż przyzwyyczaiÂłam siĂŞ do starej wersji,zwÂłaszcza migajacych gwiazd z Oriona

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
tom1ek

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 47

yeah! ;)

« Odpowiedz #13 : Wrzesień 19, 2008, 22:14:55 »

jak dla mnie super!

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
Specu
Gość
« Odpowiedz #14 : Wrzesień 20, 2008, 13:31:54 »

Amatorszczyzna pachnie..

Strona powstaje prawie od ROKU - co wi¹¿e siê z pisaniem skomplikowanego kodu ( nie jakiœ tam html...mo¿e JohnyVodka siê wypowie w tej kwestii lapiej)

Nie to Âżebym sie czepiaÂł ale stronka jest robiona na lay-oucie sciagnietym z neta, wiec jedyne czasochÂłonne rzeczy w tym wszystkim to zrobienie bannera. Obecna strona projektu jakos bardziej mi sie podoba ale skoro ta ma byc bardziej funkcjonalna to lepiej ja zmienic.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2008, 13:32:22 wysłane przez Specu » Zapisane
feniks
Gość
« Odpowiedz #15 : Wrzesień 20, 2008, 22:29:38 »

...

Nie wiem co powiedzieĂŚ. Wiem, Âże ludzie lubiÂą otrzymywaĂŚ komplementy, ale inteligentny czÂłowiek potrafi rĂłwnieÂż napisaĂŚ krytykĂŞ konstruktywnÂą.

Moim zdaniem PCH w internecie staje siĂŞ coraz gorszy. Z forum to juÂż od poczÂątku byÂł niewypaÂł. JeÂśli robi siĂŞ coÂś powaÂżnie to nie wykorzystuje siĂŞ do tego fora.pl, teraz nie bĂŞdĂŞ wymieniaÂł z jakich powodĂłw bo nie o tym dyskutujemy, ale jest ich wiele.

Stawianie forum na darmowefora.pl? Przyznaje, Âże nigdy o tym nie sÂłyszaÂłem, ale jako praktyk na pierwszy rzut widzĂŞ, Âże to kolejny niewypaÂł...

Po 1. Nowe, a wiêc marka niesprawdzona i bardzo niepewna w dodatku ze wzglêdu na ich wizerunek. Teraz jest stabilnie i bez reklam, aby zdobyÌ jak najwiêcej koz³ów ofiarnych, a za rok ich obs³ugiwanych for wzroœnie, sprzêt zostanie obci¹¿any, reklamy wam zostan¹ narzucone, a wy zaczniecie marzyÌ o powrocie na fora.pl i opluwaÌ te przenosiny.

Po 2. PozycjonujÂą siĂŞ za pomocÂą systemu wymiany linkĂłw... Chyba wiĂŞcej komentowaĂŚ nie muszĂŞ... Nie robi to dobrego wraÂżenia przy tego typu usÂługach. Osoby wtajemniczone i znajÂące siĂŞ na profesjonalnym pozycjonowaniu wiedzÂą o czym mĂłwiĂŞ.

Po 3. MaÂło odpowiedzialne, poÂłowa linkĂłw na ich stronie nie dziaÂła. Jak moÂżna korzystaĂŚ z usÂług dosÂłownie No Name... Gdzie Kontakt i dziaÂł przedstawiajÂący ich ofertĂŞ?

Po 4. Nie zauwa¿y³em nigdzie wzmianki o dostêpie do FTP oraz bazy danych. Jeœli jest dostêp to ok, w razie czego za rok, gdy sami siê przekonacie, ¿e to niewypa³ bêdzie mo¿liwoœÌ przeniesienia na nowy porz¹dny serwer. Jeœli nie ma, to brak mi s³ów.

Moim zdaniem takie zachowanie ze strony administratora jest NIEPOWA¯NE, lekcewa¿¹ce i z brakiem szacunku dla osób korzystaj¹cych z poprzedniego forum.

Jest to caÂłkowite oÂśmieszanie PCH.

To wszystko wywoÂłuje u mnie wraÂżenie tylko jednego celu admina - chĂŞĂŚ wÂładzy i wzbudzeniu szacunku u innych z powodu rangi.

Nie uwa¿am, ¿e przenosiny (jeœli mo¿na to tak nazwaÌ) to z³y pomys³ bo powinny byÌ wykonane ju¿ du¿o wczeœniej, ale jak siê coœ robi to przez osobê, która ma w tym jakieœ doœwiadczenie, a nie której ledwo internet pod³¹czyli, ale za to mia³a tak¹ mo¿liwoœÌ i chcia³a siê wykazaÌ.

Layout strony?
Bardziej przejrzyste jest tylko menu. Od reszty moÂżna dostaĂŚ oczoplÂąsu i jak ja bĂŞdĂŞ miaÂł na takiej stronie czytaĂŚ sesje to po prostu podziĂŞkujĂŞ i zaraz zamknĂŞ okno.
£atwo rozró¿niæ pracê osoby do¶wiadczonej, nawet je¶li ma byæ wykonana w prostym stylu, a pracê osoby, która ma Photoshop'a od 5 miesiêcy i przygotowuje taki layout nie dlatego, ¿e tak chcia³a, ale dlatego, ¿e lepszego nie potrafi...TO WIDAÆ GO£YM OKIEM!

Dodatkowo mam nadzieje, Âże strona bĂŞdzie pod 1024 juÂż z porzÂądnie przyciĂŞtym tÂłem, a nie tak jak layout to pokazuje pod co najmniej 1280, gdyÂż 1024 nadal jest uwaÂżany za standard z powodu duÂżej liczby osĂłb korzystajÂących z takiej rozdzielczoÂści.

Moje pierwsze wraÂżenia i myÂśli?
Gdy wszedÂłem na forum "o jezu!"
Gdy zobaczyÂłem layout "o mĂłj wielki jezu!"

JeÂśli PCh jest odbierany powaÂżnie to ÂżyczĂŞ powodzenia w ponownych zmianach i zarzÂądzania nim w sieci rĂłwnieÂż przez powaÂżne i doÂświadczone osoby,

Pozdrawiam,
Feniks

P.S. To moja osobista opinia. Nikogo nie zmuszam do wykazywania tych samych zdaĂą.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2008, 22:58:54 wysłane przez feniks » Zapisane
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #16 : Wrzesień 20, 2008, 23:04:50 »

CzeœÌ Fenix.
Dawno CiĂŞ nie bylo.
Nie jesteÂśmy specjalistami w te klocki, wiĂŞc pomijajÂąc te fachowe zagadnienia, na pierwszy rzut oka, dla nas amatorĂłw jest to caÂłkiem przyzwoite forum.
Miejmy nadzieje, Âże nie spelniÂą siĂŞ Twoje pesemistyczne przewidywania.
ZaglÂądaj do nas czĂŞÂściej.
Pozdrawiam.
Septerra
Gość
« Odpowiedz #17 : Wrzesień 20, 2008, 23:20:12 »

Amatorszczyzna pachnie..

Strona powstaje prawie od ROKU
Od roku!?!?!? W szkole sredniej na informatyce sie robilo podobne w 3 godziny, nie zartuje (oczywiscie nie wliczam pisania tekstow, jesli o to chodzi to brawa za tlumaczenie i takie tam).
Chyba pobiliscie rekord guinessa, z tym czasem. Kicz Smutny
Loukas
Gość
« Odpowiedz #18 : Wrzesień 21, 2008, 00:35:33 »

Zgadzam siê co do forum - wykupienie w³asnego serwera to naprawdê niewielki koszt i wydatek w skali rocznej. 70 z³? Co to za problem dla fundacji. Zyskuje siê pewnoœÌ, szybkoœÌ i przede wszystkim ci¹g³y dostêp do danych, co pozwala unikn¹Ì sytuacji, w której przenosiny koùcz¹ siê rozpoczynaniem od zera. No i samemu mo¿na dobraÌ skrypt...
Aryjski_Tradycjonalista
Gość
« Odpowiedz #19 : Wrzesień 21, 2008, 08:24:30 »

Strona wygl¹da bajecznie, tylko ten agresywny b³êkit bym zastapi³ czymœ w stylu gwiezdnej mg³awicy: http://images.google.com/images?um=1&hl=pl&client=opera&rls=pl&q=mg%C5%82awica&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w Co o tym myœlicie ?
JohnyVodka
Gość
« Odpowiedz #20 : Wrzesień 21, 2008, 14:09:02 »

Amatorszczyzna pachnie..

Strona powstaje prawie od ROKU
Od roku!?!?!? W szkole sredniej na informatyce sie robilo podobne w 3 godziny, nie zartuje (oczywiscie nie wliczam pisania tekstow, jesli o to chodzi to brawa za tlumaczenie i takie tam).
Chyba pobiliscie rekord guinessa, z tym czasem. Kicz Smutny

Cytat: JovnyVodka
10miesiecy z duÂżymi przerwami, a tak na powaÂżnie wszystko ruszyÂło od kwietnia.
JeÂżeli pytasz o technologie to w .Net Framework.

przygotowanie grafiki: 4tygodnie. w tym czasie grafik przygotowaÂł kilka wersji layout'u, zarzÂąd fundacji wybraÂł jednÂą z nich.

przygotowanie html: 1tydzieĂą.

przygotowanie kodu w .net: 8+tygodni. w tym czasie programista przygotowa³ panel administracyjny oraz niezbêdne biblioteki dla wielojêzycznego portalu. Pamiêtaj, ¿e mo¿esz dodawaÌ dowoln¹ iloœÌ jêzyków, a na stronie jak zmienisz jêzyk, to wszystkie texty musz¹ siê logicznie zmieniÌ! To nie s¹ trzy godzinki pisania kodu - uwierz mi..
Obecnie dwĂłch pierwszych dÂżentelmenĂłw zakoĂączyÂło swojÂą pracĂŞ, teraz programista "podpina" strony html pod swĂłj przygotowany wczeÂśniej kod.

Niebawem mo¿na sie spodziewaÌ pierwszej wersji testowej. Wtedy ka¿dy bêdzie móg³ siê wykazaÌ i pomóc w testowaniu Mrugniêcie mam nadziejê, ¿e krytyka bêdzie równie¿ silna wobec bug'ów, które uda wam sie znaleŸÌ Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2008, 15:34:16 wysłane przez JohnyVodka » Zapisane
feniks
Gość
« Odpowiedz #21 : Wrzesień 21, 2008, 19:02:12 »

przygotowanie grafiki: 4tygodnie. w tym czasie grafik przygotowaÂł kilka wersji layout'u, zarzÂąd fundacji wybraÂł jednÂą z nich.
Grafik? MoÂżna poznaĂŚ jego doÂświadczenie? OczywiÂście niezmyÂślone...

Przygotowanie bogatego w efekty layouta zajmuje 1-2 dni.

Przygotowanie tak prostego layouta zajmuje mniej niÂż 3 godz...

Zabawê z grafik¹ zacz¹³em kilka lat temu, ale przez ostatni rok zaj¹³em siê ni¹ bardziej powa¿nie. Nie uwa¿am siê za specjalistê, ale robi³em ju¿ nie jeden layout, widzia³em równie¿ wiele gotowych layutów przez osoby naprawdê w ró¿nym stopniu zaawansowania.

Sam czĂŞsto proszĂŞ znajomych o krytykĂŞ, za ktĂłrÂą sporĂŞ firmy pÂłacÂą spore pieniÂądze specjalistÂą.

Ja potrafiĂŞ byĂŚ obiektywny, nawet do swoich prac i oceniaĂŚ stan rzeczy taki jaki jest w rzeczywistoÂści, a nie taki, aby komuÂś rzuciĂŚ komplement, czy kogoÂś obraziĂŚ krytykÂą bezpodstawnÂą.

To da³o mi doœwiadczenie w rozpoznawaniu umiejêtnoœci innych grafików. Oczywiœcie, wiele ludzi lubi œwie¿oœÌ. ZmiennoœÌ jest czêœci¹ ¿ycia cz³owieka. ZobaczyÌ PCH w nowej wersji nie jeden by chcia³, a w tym równie¿ ja, ale to spore wyzwanie dla ludzi odpowiednich.

MuszĂŞ jednak wykazaĂŚ przykrÂą prawdĂŞ jaka siĂŞ nasuwa. WidaĂŚ, jest to robione przez osoby, ktĂłre chcÂą to zrobiĂŚ, ale nie powiedziaÂłbym, Âże ze sporym zapaÂłem i tutaj koĂączÂą siĂŞ pochwaÂły. Wszystkie te osoby posiadajÂą niestety BARDZO niskie doÂświadczenie w tym co robiÂą, Âżeby nie powiedzieĂŚ MARNE.

Apelujê o to, aby nowy layout nie by³ wdr¹¿any. Jeœli zostanie to ¿egnam siê z t¹ stron¹...

Tu nie chodzi o t³o, tu chodzi o ca³oœÌ. WidaÌ, ¿e zosta³ wykonana BARDZO s³abo, wrêcz nagannie, a¿ dziw, ¿e ochota na zmiany tak niektórym przyÌmi³a oczy, ¿e jesteœcie gotów na wszystko i tak bardzo obojêtni.

Moja ocena layoutu to surowe 2/10. Nie wiem, kto go przygotowaÂł, ale na pewno nie byÂła to osoba doÂświadczona, a jeÂśli zrobiÂła inne wersji to, aÂż strach o nie zapytaĂŚ bo wiem, Âże bĂŞdÂą wykonane na tym samym poziomie.

Aktualny wyglÂąd strony jest o wiele bardziej estetyczny, tematyczny, przyjemny i czytelny.
Zmiany sÂą tu nie na miejscu, dlatego...

WSTRZYMAJCIE SIÊ, póki jeszcze nie zosta³o to wdr±¿ono i pozostawcie wszystko tak jak jest teraz, albo je¶li chcecie pozostaæ przy od¶wie¿aniu to za³atwcie do tego kogo¶ z wiêkszym do¶wiadczeniem bo zniszczycie wszystko...

OtwĂłrzcie oczy!

Nie mam nic wiĂŞcej do dodania.

Pozdrawiam,
Feniks
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2008, 19:09:34 wysłane przez feniks » Zapisane
Mora
Gość
« Odpowiedz #22 : Wrzesień 21, 2008, 19:07:45 »

TrochĂŞ luzu przecieÂż wyglÂąd strony nie jest aÂż tak waÂżny a liczy siĂŞ treœÌ  jedynÂą wadÂą jest tÂło te gwiazdki mi przypominajÂą tÂło jakiejÂś strony dla dzieci, kurde kto tam wejdzie to se pomyÂśli Âże to strona o ÂświĂŞtach... ale reszta jest spoko i wreszcie bĂŞdÂą jĂŞzyki dziĂŞki czemu strona zyska wiĂŞkszy rozgÂłos w swych dziaÂłaniach.
feniks
Gość
« Odpowiedz #23 : Wrzesień 21, 2008, 19:28:26 »

TrochĂŞ luzu przecieÂż wyglÂąd strony nie jest aÂż tak waÂżny
To, ¿e ksi¹¿kê nie ocenia siê po ok³adce wie nie jeden, ale nawet ok³adka jest czêœci¹ oceny ogólnej.

Czy sam Projekt Cheops odbierany jest jak Âświetna rozrywka? Czy ludzie, ktĂłrzy go prowadzÂą oraz ludzie, ktĂłrzy wydali nie jeden pieniÂądz na jego istnienie majÂą z nim do czynienia bo chcÂą siĂŞ zabawiĂŚ?

Nie? To dlaczego wymagasz od innych takiego podejÂścia?
UwaÂżam, Âże jest to powaÂżna sprawa. PCH od samego poczÂątku byÂł tworzy z najwyÂższÂą powagÂą.

Wbrew temu co myÂślisz - wyglÂąd strony jest BARDZO waÂżny.

Strona to wizytĂłwka tego projektu. Strona go reprezentuje i nadaje mu charakter.
Wszystko co jest zwiÂązane z projektem powinno byĂŚ odbierane na takim samym poziomie powagi.

JeÂśli zmiany nie sÂą konieczne to teÂż one w Âżadnym wypadku nie powinny byĂŚ wprowadzone.
Jeœli jednak s¹ koniecznoœci¹ to nie powinno pomijaÌ siê powagi sytuacji. Robienie takich rzeczy wi¹¿e siê ze spor¹ odpowiedzialnoœci¹.

i wreszcie bĂŞdÂą jĂŞzyki dziĂŞki czemu strona zyska wiĂŞkszy rozgÂłos w swych dziaÂłaniach.
Jedna zmiana na stronie potrafi zwiĂŞkszyĂŚ korzyÂści o 300%, ale rĂłwnieÂż jedna drobna zmiana potrafi korzyÂści zaniÂżyĂŚ o 400%. PamiĂŞtaj, Âże to dziaÂła w obie strony.

DziaÂłanie strony, a jej wyglÂąd to czĂŞsto dwie odrĂŞbne sprawy. Wprowadzenie jĂŞzykĂłw w Âżadnym wypadku nie musi pokrywaĂŚ siĂŞ ze zmianÂą wyglÂądu.

JeÂśli komuÂś jest niewygodnie to zachĂŞcam do wprowadzenia strony opartej na systemie CMS.

Aktualne przygotowania to zupe³ny niewypa³ i nie piszê tego, aby kogoœ poni¿yÌ, ale po to, aby pomóc - inaczej moja egzystencja tutaj nie mia³a by sensu i proszê podejœÌ powa¿nie do tego co pisze, jak do tego co aktualnie jest robione.

PCH to nie zabawa, a zmienianie go na gorsze mu nie pomoÂże.

Pozdrawiam,
Feniks
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2008, 20:01:17 wysłane przez feniks » Zapisane
Septerra
Gość
« Odpowiedz #24 : Wrzesień 21, 2008, 22:25:14 »

Aktualny wyglÂąd strony jest o wiele bardziej estetyczny, tematyczny, przyjemny i czytelny.

^ feniks ma racje
Strony: [1] 2 3 4 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: