koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #77 : Maj 24, 2011, 09:19:33 » |
|
A 00, prĂłbujesz mnie obraziĂŚ. WidaĂŚ, nie czytasz uwaÂżnie tego, co piszĂŞ. A to juÂż jest jawna manipulacja, wyrywanie z kontekstu.
PisaÂłem min, tak:
"MoÂże*informacje o tym, Âże w szpitalu po wypadku zatruto mu krew, skoro nie daÂł siĂŞ ubiĂŚ, nie sÂą aÂż takie wyssane z palca."
Poza tym jak pisa³em, s¹ ludzie , którzy widz¹ wiêcej, widz¹ energiê. I widzieli bia³¹ energiê papie¿a przed wypadkiem i pobytem w szpitalu i po, ale ju¿ jej nie by³o.... St¹d piszê o opuszczeniu œwiadomoœci, ( zreszt¹ to ich okreœlenie, nie moje) gdy¿ to jest jednoznaczne... To, ¿e Ty w to nie wierzysz, nie znaczy wcale, ¿e to nieprawda, bo dla mnie to prawda. Te¿ czasem widzê rzeczy nie z tych wymiarów, wiêc co dla Ciebie jest czczym wymys³em, plotk¹, k³amstwem, dla mnie jest rzeczywistoœci¹. Wiêc nie pyskuj i nie oskar¿aj.
Nie czytam nie tylko brukowców, ale nawet zwyczajnej codziennej prasy. W ogóle. Szkoda mi na to czasu zwyczajnie. Czytam tylko prasê i literaturê, prócz klasyki i porz¹dnej wspó³czesnej prozy i poezji, popularnonaukow¹. Nie posiadam te¿ ¿adnych kobiecych pism, nawet tych najwy¿szej klasy, gdy¿ dla mnie to jeden wielki ch³am i przy okazji te¿ plotkowanie, które zawsze by³o mi obce, tak jak mojej matce. Nie ogl¹dam ¿adnych TV-enów i tym podobnych plotkarskich stacji. Jedyny kana³ jaki mnie interesuje prócz Discovery, Historii, Nacional Geografic, to KULTURA i Kino Polskie, wyj¹tkowo Zone Europa, jeœli jest dobra klasyka akurat (np. Szekspir i to w najlepszym wykonaniu). Wiêc obra¿asz mnie bracie i to bardzo!!!
Jak masz tyle ikry, to daj g³os w temacie, o którym wspomnia³em. Co tu jeszcze w ogóle robisz po "œwiêtych" wywodach owego ksiêdza.? Interesuje mnie stanowisko katolików i co? Kicha! Nie macie nic rzeczowego do powiedzenia, w najbardziej zasadniczym temacie. Prócz prowokacji i pomówieù tam, gdzie jest to bezpieczne. Czyli tutaj akurat. DoœÌ jasno wyjaœni³em swoje stanowisko, i mam prawo tak myœleÌ, a TY nie uprawiaj zamordyzmu, ¿e mi nie wolno. Ca³y czas œci¹gasz z innych w ten sposób energiê. Taka tu Twoja rola, dlatego nie mo¿esz siê wypowiedzieÌ w bardzo istotnej kwestii. Bo, ¿eœ tak naprawdê chyba kiep i niewiele nawet pojmujesz z narzuconych Ci dogmatów.
Ustawiasz wszystkich inaczej myœl¹cych po k¹tach. Dziêki Tobie i Tobie podobnym, jestem tysi¹c razy bardziej sceptyczny do KK. Robisz bracie wraz z kolegami i kole¿ankami Twojego pokroju, bardzo KK pod górkê od lat ju¿ paru. Poprzez siebie demaskujesz ca³¹ tê instytucjê. Owszem, szanujê niektóre Twoje pogl¹dy, ale w ogólnoœci bilans wypada na poni¿ej zera.
Mój Ojciec jest ciut tylko m³odszy od papie¿a, prze¿y³ niewyobra¿alne piek³o jako dziecko Zamojszczyzny i nie posun¹³ siê tak w zdrowiu. Ma du¿¹ pasiekê. I nadal jest, choÌ z doskoku czynny zawodowo. Wiêc sam wiek nie t³umaczy stanu Jana Paw³a. Cz³owieka, który wci¹¿ by³ w tak znakomitej formie i nie przepracowywa³ siê fizycznie póŸniej. Nie walczy³ o byt czwórki dzieci. Mia³ du¿o na g³owie, ale i doskona³e warunki bytowe, by to realizowaÌ.
Uruchomi³em logikê w po³¹czeniu z informacjami, które dociera³y do mnie o papie¿u od lat wiêcej ni¿ kilkunastu, kiedyœ nawet recytowa³em dla niego "Pieœù na pieœniami"....znam pewne krêgi bardziej, ani¿eli s¹dzisz, wiêc pêdŸ bracie na drzewo, ku przemyœleniom od nowa kim naprawdê jesteœ, nim siê weŸmiesz za jednoznaczne oceny bliŸniego. A szabelkê fanatyzmu zakop do ziemi, bo Ci tylko szkodzi.
JeÂśli rzeczowo i w imiĂŞ prawdy wypowiesz siĂŞ w temacie o okultyÂźmie, to wtedy moÂże podejmĂŞ z TobÂą jakÂąkolwiek dyskusjĂŞ. A pĂłki co, braciszku Âżegnam i na nic Twoje dalsze, poniÂżej pasa prowokacje.
Amen!
Ps. * wytÂłuszczenie obecne.
Kahuna, poda³em informacjê o Obserwatorim nie z tego roku, jak wspomnia³em, zreszt¹ papie¿ od ³adnych kilku lat nie ¿yje, ale z tego, co pamiêtam posz³o na to wówczas mnóstwo pieniêdzy i by³o to obserwatorium najlepiej wyposa¿one na œwiecie. Czego jednak nie krytykujê, a wrêcz przeciwnie. Technika i nauka "id¹" wci¹¿ jak burza do przodu, a mo¿e obecny papie¿ ma inne priorytety. Co oznacza, ¿e masz racjê.
Pozdrawiam ciepÂło.
koliberek33
|