Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czerwiec 22, 2025, 01:27:46

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Polacy dysputujÂą o znaku odcietej Âświadomosci | ZdjĂŞcie KrzyÂża w sejmie  (Przeczytany 30385 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #50 : Październik 28, 2011, 13:53:00 »

east,
Hola, moment. Po kiego grzyba mam rozró¿niaÌ która wiara jest PRAWDZIWA a która nie ? Ka¿da jest prawdziwa dla jej wyznawcy. Zrozumienie tego¿ wyklucza os¹d. I niczego juz nie musisz.
w materii musisz wszystko badac i probowac, w ten sposob zbierasz doÂświadczenia a te prowadzÂą do zrozumienia. I musisz Âżyc tak jak zrozumiaÂłeÂś. A to pociÂąga za sobÂą wybĂłr, mniej lub bardziej udany. Kiepskich wyborĂłw lepiej nie powtarzac. SÂądzic jeszcze gorzej.
Roli jako moÂżliwoÂści wyboru, czy roli zdeterminowanej bo narzuconej okreÂślonym sposobem "zrozumienia Âświata" ?
east, wy nie jestescie bĂłg, wiec oczywiÂście wybierasz tak jak rozumiesz  DuÂży uÂśmiech
WiĂŞc to nie kwestia pychy tylko przyczynowoÂści skutkowej w ramach wÂłasnej konstrukcji ÂświatopoglÂądowej.
ta pycha dopiero przestaje pychÂą byc, gdy zrozumiesz jej przyczynĂŞ
I tutaj zgoda do pewnego momentu UÂśmiech . "Cykle" majÂą swojÂą czĂŞstotliwoÂści vel wibracje dlatego nazywam je wahadÂłami. To wÂłaÂśnie sÂą "cykliÂści"
a niech Ci bĂŞdzie
Moje wÂątpliwoÂści budzi to na ile sÂą to byty o indywidualnym, samodzielnych charakterze , a na ile i czy w ogĂłle, sÂą sterowane przez Jedno ÂŹrĂłdÂło.
wszyscy siedzimy na jednym ruszcie w piekle i Âżadnych recept nie mamy, a jeÂśli ktoÂś jednak z takÂą przychodzi, to jest to pracownik tej krainy. Taki to los, albo oÂświecenie albo ciĂŞÂżka praca, no i czasem sumienie pomoÂże.

PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #51 : Styczeń 16, 2012, 15:00:24 »

W cyklach kaÂżdy tkwi po uszy i tego nic nie zmieni, wiry, torusy, ciÂągle powtarzajÂące siĂŞ sytuacje, te same natrĂŞtne myÂśli, powtarzajÂące siĂŞ choroby, te same skojarzenia, te same wybory w podobnych sytuacjach, ulubione rzeczy, kolory... to wszystko sÂą cykle zdarzeĂą czy pracy ducha. I to ma zasilanie z jednego ÂźrĂłdÂła.

Tylko nasza pycha i zaÂślepienie faÂłszywa wiara nie pozwala zauwazyĂŚ tych powtarzajÂących sie  sytuacji i ktĂłrych nie moÂżemy rozwiÂązaĂŚ. Niestety ciÂągle jeszcze skupiamy siĂŞ na drugo i trzeciorzĂŞdnch czynnikach, nasz oglÂąd jest wci¹¿ powierzchowny, wci¹¿ dekoracja przesÂłania sens.
Nazwij rzeczy po imieniu bo rozpÂływam siĂŞ w domysÂłach.
Co jest faÂłszywÂą wiarÂą ,pychÂą i zaÂślepieniem ?
Dla mnie to sÂą :walka o krzyÂże wieszane gdzie siĂŞ da bez skÂładu i Âładu -> zaÂślepienie
PychÂą jest walczyĂŚ tam gdzie potrzeba dialogu.
FaÂłszywa wiara to rzucanie oszczerstw na innych w imiĂŞ wÂłasnej wiary.
A wszystko to  drugo i trzeciorzĂŞdne  czynniki z ktĂłrych cieszÂą siĂŞ "cykliÂści" MrugniĂŞcie

PychÂą jest walczyĂŚ tam gdzie potrzeba dialogu.
Byle siĂŞ nie uwikÂłaĂŚ w dialogi z maszynÂą ktĂłra wykonuje i tak z gĂłry zaprogramowane operacje mogÂące sprawiaĂŚ wraÂżenie rozmĂłwcy.
Mam kolezanke ktĂłra chciala uczÂłowieczaĂŚ komputer. Taki malobitowy nawet.
..i co siĂŞ staÂło: Siedziala przed tym komputerem siedziala.. i !
Z kim siĂŞ zadajesz - takim siĂŞ stajesz.
Owszem  ..mozesz zmienic oprogramowanie, konfiguracjĂŞ - ale to wci¹¿ tylko maszynka.

Cytat: East
Natomiast tutaj mam jeszcze w¹tpliwoœci, chocia¿ optujê bardziej w kierunku tego co napisa³eœ. Wszystko jest przejawem "pracy ducha" choÌ czêsto na takich poziomach, których nie ogarniamy wiêc nazywamy to co siê dzieje "przypadkiem", albo te¿ tworzymy byty-wahad³a ,którym nadajemy osobowoœÌ typu "egregor".
to dziaÂła bardzo prosto.

Moje wÂątpliwoÂści budzi to na ile sÂą to byty o indywidualnym, samodzielnych charakterze , a na ile i czy w ogĂłle, sÂą sterowane przez Jedno ÂŹrĂłdÂło.
wszyscy siedzimy na jednym ruszcie w piekle i Âżadnych recept nie mamy, a jeÂśli ktoÂś jednak z takÂą przychodzi, to jest to pracownik tej krainy. Taki to los, albo oÂświecenie albo ciĂŞÂżka praca, no i czasem sumienie pomoÂże.

Zastanawia mnie twoja ostatnia konkluzja... z receptÂą na niemanie recept.
z receptÂą na definiowanie tego, co z receptÂą przychodzi. MoÂżna rĂłznie oto rozumieĂŚ.

Suma sumarum oswiecenie bywa rĂłwnieÂż pewnym sloganem wokĂłl ktĂłrego wiele naleciaÂłoÂści funkcjonuje.. no i nie omija pracy (niekoniecznie ciĂŞzkiej ale konsekwentnej)

Co rozumiesz poprzez definicjĂŞ "jedno ÂźrĂłdÂło" east?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 16, 2012, 15:07:27 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #52 : Styczeń 16, 2012, 15:47:12 »

@PHI
Co rozumiesz poprzez definicjĂŞ "jedno ÂźrĂłdÂło" east?

Dobre pytanie.
Rozumiem przez to holograficznÂą konstrukcjĂŞ obejmujÂącÂą kaÂżdy poziom, wszystko.
Przy czym stopieĂą skomplikowania tego hologramu przewyÂższa moje rozumienie go, choĂŚ mam nadziejĂŞ, Âże sÂłowo "hologram" oddaje jego naturĂŞ.

Otó¿ nie jest to jakieÂś  skoncentrowane w ktĂłrymÂś miejscu ( na przykÂład jako "StwĂłrca" - jaki? ) ÂźrĂłdÂło.
Ono jest TUTAJ , wszĂŞdzie, tylko nam siĂŞ wydaje, iÂż istnieje w stanie rozproszenia. I potem ktoÂś, gdzieÂś na swĂłj sposĂłb dociera , poprzez swoje indywidualne poznanie, i mĂłwi "jam jest syn boÂży, nie ma innej drogi do Ojca niÂż przeze mnie" i reszta idzie za nim , jego wizerunkiem, naukÂą, drogÂą. Och, to na pewno musi byĂŚ dobre wejÂście. IdÂą i wierzÂą StwĂłrcy siedzÂącemu gdzieÂś na tronie w niebiesiech.
Moim zdaniem tacy ludzie odwracajÂą siĂŞ od wskazanej drogi traktujÂąc wskazania zbyt literalnie.
ÂŹrĂłdÂło jest tam, gdzie teraz jesteÂś Ty.
MoÂżesz siĂŞ doĂą dostroiĂŚ poprzez przestrojenie siebie. Koncentrujesz inne poziomy energetyczne co oznacza, Âże Ty i ja i kaÂżdy indywidualnie, jest takim jakby ÂświatÂłem lasera, poruszajÂącym siĂŞ wewnÂątrz struktury holograficznej. Rodzaj Twoich wibracji wydobywa zapisany w hologramie przekaz rezonujÂący z Twoimi wibracjami.

Innymi sÂłowy to my siĂŞ przesuwamy w ÂźrĂłdlanym strumieniu. Tyle, Âże jest to holograficzny strumieĂą. Im g³êbiej weĂą wnikniemy, tym wiĂŞcej spĂłjnoÂści i harmonicznoÂści. TrochĂŞ tak, jak z pÂływaniem w rzece . Na powierzchni sÂą fale, g³êbiej odczuwasz prÂądy wodne, najg³êbiej jest jednorodny spokĂłj. W tym porĂłwnaniu my jesteÂśmy molekuÂłami wody wcale od rzeki jako takiej  nie oddzielonymi UÂśmiech

PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #53 : Styczeń 16, 2012, 16:00:02 »

Im g³êbiej weĂą wnikniemy, tym wiĂŞcej spĂłjnoÂści i harmonicznoÂści. TrochĂŞ tak, jak z pÂływaniem w rzece . Na powierzchni sÂą fale, g³êbiej odczuwasz prÂądy wodne, najg³êbiej jest jednorodny spokĂłj. W tym porĂłwnaniu my jesteÂśmy molekuÂłami wody wcale od rzeki jako takiej  nie oddzielonymi

MrugniĂŞcie czyli skÂąd te byty?

east
Gość
« Odpowiedz #54 : Styczeń 16, 2012, 16:34:18 »

z wirowania ? z zawirowaĂą  fal, z implozji UÂśmiech ... zupeÂłnie tak jak w tej rzece UÂśmiech quanta rhei
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #55 : Styczeń 17, 2012, 00:58:32 »

z wirowania ? z zawirowaĂą  fal, z implozji UÂśmiech ... zupeÂłnie tak jak w tej rzece UÂśmiech quanta rhei

no dobra - ale to jest takie sobietÂłumaczenie - wymowka,
bo CiĂŞ spytam.. skÂąd te zawirowania?

MrugniĂŞcie

..moim zdaniem wszystko z nieuwagi. Nie-U-waÂżnoÂści.

Poprostu.

Przez chwilĂŞ spojrzysz nie na to co trzeba nie tak dlugo jak trzeba, albo bĂŞdziesz gadaĂŚ z kimÂś godzine zamiast 23minuty, albo pomyslisz krzywo
..lub nie doÂśc krzywo (w sensie Âże zbyt prosto miast lobem)..
Albo sie odezwiesz gdzy trza milczeĂŚ
lub tez przemilczysz, gdy wlaœnie naleza³oby zaj¹Ì g³os Mrugniêcie

a byty rosnÂą jak grzyby po deszczu.
panta rei 

rĂłwnie szybko pochÂłania je z morza od ChÂłaĂą.
DuÂży uÂśmiech)))

Strony: 1 2 [3] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: