Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #50 : Listopad 05, 2012, 14:53:21 » |
|
Oczywiœcie, Kiaro, ka¿dy ma prawo do swoich pogl¹dów. Ju¿ raz zarzuci³aœ publicznie Artqowi, ¿e jest agentem. Bez dowodów. Teraz, nazwa³aœ go trollem i agentem w domyœle. I tylko dlatego, ¿e Arteq w swojej zasadniczoœci wytkn¹³ Ci pomy³ki. ¯¹dasz dowodów, sama ich nie dostarczaj¹c na w³asne zarzuty przeciw Artqowi. Twoja sprawa, Twoja duchowoœÌ. Ale inni te¿ maj¹ oczy. I tyle. Pa  Pobaw siê Ptaku swoimi klockami sama... mnie w te Twoje rozprawki nie wci¹gniesz, juz od dawna te Twoje prymitywne gierki na mnie nie dzia³aj¹. Dodawszy do niego fakt i¿ ty oczywiœcie wiesz lepiej ode mnie co ja mam w moich myœlach! Jak coœ mi zarzucasz wprost i¿ powiedzia³am to... czy tamto.... to poproszê dowody a nie jakieœ kolejne blablanie.....  Czy teraz Tobie energii brakuje szukasz sponsora? Ja nie! Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 14:55:52 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #51 : Listopad 05, 2012, 15:05:38 » |
|
DziĂŞkujĂŞ Kiaro, energii mam wystarczajÂąco i na pewno Twojej mi nie trzeba. MoÂże Tobie jej brakuje? Widzisz, teraz ze mnie prĂłbujesz zrobiĂŚ wampira energetycznego, tylko dlatego, Âże mam odwagĂŞ pisaĂŚ co widzĂŞ. Có¿, typowe… sama sobie wystawiasz Âświadectwo. Zaprzeczysz, Âże nazwaÂłaÂś Artqa agentem i trollem?  Dowody sÂą i to twarde. 
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #52 : Listopad 05, 2012, 16:09:21 » |
|
Nie Kate, nie lustrujê ciebie, ani nikogo innego, nie mam na to ochoty nawet, a zreszt¹ s¹ tu inni, co siê zajmuj¹ sprawami osobistymi, g³ównie poza swoimi. Ja czasami zauwa¿am jak¹œ lukê i albo piszê ci wprost, albo naprowadzam, ale nie bierz tego osobiœcie, nigdy nie mia³em zamiaru bawiÌ siê w czyjegoœ nauczyciela. Takich tu mamy wielu, nawet niektórzy deklaruj¹ swoich mistrzów. Najdziwniejsze jest to, ¿e "myœl¹, mow¹ i uczynkiem" zupe³nie nie przypominaj¹ tych¿e mistrzów i nie naœladuj¹ ich samych, ani ich nauk. Ale "dla ka¿dego..." w/g naszego kolegi. Lustratorów te¿ mamy tak du¿o, ¿e ka¿dy nastêpny jest zbêdny. Szanowne Panie, gdy poparzy³em na t¹ dyskusjê, to zgodnie z definicjami powy¿ej widzê, ¿e trolowanie niesamowicie spowszechnia³o. Efekt jest taki, ¿e temat jak zwykle siê rozmywa, do czego tym postem te¿ siê przyczyniam.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #53 : Listopad 05, 2012, 16:28:33 » |
|
Ale bez problemu mogê zalaÌ to forum postami z ró¿nych nicków i IP.
IP jakie widzi choÌby ten portal to IP z lokalnego nadajnika przydzielonego przez g³ównego Hosta, a nie Twoje w³asne IP, które przydziela Ci serwer DHCP. A tego IP nie zmienisz ! Bo jest to IP pomiêdzy brama nadajnika, a g³ównym Hostem Providera. Jak nie wierzysz, to niech Darek zablokuje na chwilkê Twoje IP jakie widzi ze strony loguj¹cego siê blueray21 i spróbuj wejœÌ na forum.... Tylko w³aœnie jakie IP widzi Darek ? Wiêc od razu powiem, ¿e Darek nie widzi Twojego, mojego, lub kogokolwiek innego prywatnego IP. Moje prywtane IP przydzielone przez lokalnego Hosta na moim komputerze jest z koùcówk¹ 22.22. Ale Darek nie widzi tego IP. Widzi inne ? Pytanie jakie ? Wiêc nie da siê (jak piszesz) zalaÌ forum ró¿nymi IP, bo o IP NIE TY decydujesz !
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 16:38:12 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #54 : Listopad 05, 2012, 16:58:31 » |
|
Astre, chodzi o IP w sieci internet, a nie lokalne, intranet itp., Darek widzi to IP, moÂże byĂŚ staÂłe tak jak moje, albo codziennie inne jeÂśli uÂżywasz ADSL np. Neostrady, ale zawsze jest i fakt moÂżna zablokowaĂŚ. Ale gdy zalogujĂŞ siĂŞ na forum przez anonimowy proxy serwer, to zostanie przyklejony adres tego serwera, albo jeszcze czĂŞÂściej adres "pusty" i za kaÂżdym razem inny i nikt nie ma szans zidentyfikowaĂŚ ÂźrĂłdÂła czyli mojego prawdziwego IP.
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #55 : Listopad 05, 2012, 17:27:20 » |
|
za kaÂżdym razem inny i nikt nie ma szans zidentyfikowaĂŚ ÂźrĂłdÂła czyli mojego prawdziwego IP.
To w takim razie powiedz mi jak to jest ? Dam przyk³ad niedawno z ¿ycia wziêty ? Na jednym z forów, w którym te¿ uczestniczy³em by³a wojna i Admin zablokowa³ kilkanaœcie adresów IP miêdzy innymi mój. I nie mog³em siê na tym forum zalogowaÌ ze swojego kompa, nie mog³em z kompa s¹siada, ani innych znajomych w moim mieœcie. Nie mog³em te¿ zalogowaÌ siê z kompa znajomego, który mieszka ok. 10km od mojej miejscowoœci. Ale, mog³a siê zalogowaÌ moja córka, która mieszka w Krakowie - 180 km odemnie... Pytanie proste jak drut ? Jakie IP ''widzia³o'' forum skoro nie mog³em siê zalogowaÌ ze swojego kompa, ani komuterów znajomych w moim mieœcie i pobliskim mieœcie, ale mog³a zalogowaÌ siê moja córa ? Rozmawia³em z siecowcami i blebi¹, ¿e to niemo¿liwe ? Tylko jak niemo¿liwe, skoro sam to sprawdzi³em. Wniosek prosty- sieciowcy/fachowcy figê wiedz¹. I ka¿dy gada co wie, a nie co w rzeczywistoœci jest ! Wiêc pytanie wci¹¿ to samo ? Jakie do cholery IP w koùcu widzi forum ? Skoro logowa³em siê z ró¿nych komputerów i nawet z kompa znajomego w pobliskim mieœcie i siê nie zalogowa³em, bo pojawia³ sie komunikat, ¿e : Twój adres IP zosta³ zablokowany i skontaktuj siê administratorem.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 17:50:39 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #56 : Listopad 05, 2012, 17:32:26 » |
|
Astre, jest to prostsze niÂż myÂślisz. IP sobie a login... sobie. Kumunikat to tylko wywoÂływane zdanie, a nie ÂścisÂły opis rzeczywistej sytuacji. Gdybys z kompa znajomego zaÂłoÂżyÂł nowy profil bez trudu mĂłgÂłbyÂś "zajrzeĂŚ" na forum...
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #57 : Listopad 05, 2012, 17:39:43 » |
|
Astre, jest to prostsze niÂż myÂślisz. IP sobie a login... sobie. Kumunikat to tylko wywoÂływane zdanie, a nie ÂścisÂły opis rzeczywistej sytuacji. Gdybys z kompa znajomego zaÂłoÂżyÂł nowy profil bez trudu mĂłgÂłbyÂś "zajrzeĂŚ" na forum...
Nie jestem tego pewien ? Astre, jest to prostsze niÂż myÂślisz. IP sobie a login... sobie. Kumunikat to tylko wywoÂływane zdanie, a nie ÂścisÂły opis rzeczywistej sytuacji. Gdybys z kompa znajomego zaÂłoÂżyÂł nowy profil bez trudu mĂłgÂłbyÂś "zajrzeĂŚ" na forum...
Ale, dlaczego bez problemu zalogowaÂła siĂŞ moja cĂłrka mieszkajÂąca w Krakowie i w moim imieniu wysÂłaÂła do Admina zapytanie, bo ja w Âżaden sposĂłb nie mĂłgÂłem tego zrobiĂŚ ? Co to ? KrakĂłw posiada jakieÂś inne technologie obsÂługi sieci, czy co?, bo juÂż naprawdĂŞ tego nie rozumiem ?...!
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #58 : Listopad 05, 2012, 17:43:54 » |
|
To mo¿e byÌ doœÌ proste, admin zablokowa³ strefê, czyli jak¹œ pocz¹tkow¹ czêœÌ adresu. Prawdopodobnie nikt z twoich okolic nie uczestniczy³ w tym forum, albo te¿ mia³ byÌ blokowany jeœli by³ ktoœ (chocia¿ jak widzê to teraz, niekoniecznie, bo potrzebny jest do kompletu login i has³o). W ten sposób pozbawi³ ciê mo¿liwoœci logowania z ca³ej strefy adresów przyporz¹dkowanych twojej lokalizacji. Gdybyœ spróbowa³ siê zalogowaÌ przez anonimowy serwer proksy to zrobi³byœ to bez problemu, o ile nie zablokowa³ nicka, a nie zablokowa³, skoro córka mog³a siê zalogowaÌ.
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #59 : Listopad 05, 2012, 17:46:07 » |
|
To mo¿e byÌ doœÌ proste, admin zablokowa³ strefê, czyli jak¹œ pocz¹tkow¹ czêœÌ adresu. Prawdopodobnie nikt z twoich okolic nie uczestniczy³ w tym forum, albo te¿ mia³ byÌ blokowany jeœli by³ ktoœ (chocia¿ jak widzê to teraz, niekoniecznie, bo potrzebny jest do kompletu login i has³o). W ten sposób pozbawi³ ciê mo¿liwoœci logowania z ca³ej strefy adresów przyporz¹dkowanych twojej lokalizacji. Gdybyœ spróbowa³ siê zalogowaÌ przez anonimowy serwer proksy to zrobi³byœ to bez problemu, o ile nie zablokowa³ nicka, a nie zablokowa³, skoro córka mog³a siê zalogowaÌ.
Te¿ tak myœlê, ¿e by³ taki cwany i zablokowa³ ca³¹ okoliczna strefê adresów IP, bo innego wyjaœnienia nie mo¿na wogóle znaleŸÌ.
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #60 : Listopad 05, 2012, 17:51:35 » |
|
To mo¿liwe, wstawiasz w blokadê pocz¹tkow¹ czêœÌ i dalej gwiazdki dla zapewnienia sta³ej d³ugoœci. Tak to dzia³a.
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
 GawĂŞdziarz
Punkty Forum (pf): 2
|
 |
« Odpowiedz #61 : Listopad 05, 2012, 18:27:07 » |
|
ukrywanie IP - potwierdzam - łatwizna i nie do wykrycia dodatkowo - można smykać przez zdalny pulpit - trochę trudniejsze i wymaga kompana, który umożliwi korzystanie z jego kompa oraz z ... jego odpowiedzialności, bo wszystko potem będzie na niego (polecam poczytać o VNC i jego różnych odmianach) http://pl.wikipedia.org/wiki/Virtual_Network_Computing
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 18:27:48 wysłane przez barneyos »
|
|
Pzdr barneyos  ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\" \"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #62 : Listopad 05, 2012, 18:31:31 » |
|
jeszcze jedna sprawa, jeœli komputer jest pod³¹czony poprzez router, mo¿na namierzyÌ tylko router miejscowo,- a docelowy komp. mo¿e byÌ na Wi-fi zupe³nie gdzie indziej.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #63 : Listopad 05, 2012, 18:40:19 » |
|
No dobrze, ale nadal nie wiemy kto jest tym/tymi agentami, bo dla potrzeb zapytania zakÂładam, Âże Kiara nie kÂłamaÂła...
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #64 : Listopad 05, 2012, 21:09:16 » |
|
bluNie Kate, nie lustrujê ciebie, ani nikogo innego, nie mam na to ochoty nawet, a zreszt¹ s¹ tu inni, co siê zajmuj¹ sprawami osobistymi, g³ównie poza swoimi. No, skoro tak OTRZYMASZ to UPRAGNIONE  rozgrzeszenie. Co do faktow, to o jakiej Elzbiecie mowa.  Bo pamietam z czasow FL, ze szybciutko po miom wstapieniu (wtedy) na to forum tu, otrzymalam post od Elzbiety, ktora prosila o ... moj- email... (sorry!, ale taka prawda). Podalam lekkomyslnie. Do dzis nie wiem, czemu az tyle spamu tam laduje. P.S. Nie winie nikogo, ale pokazuje DROGE (jak zawsze!)
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 21:10:18 wysłane przez Kate »
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #65 : Listopad 05, 2012, 21:22:58 » |
|
Kate, takie lokalne rozgrzeszenie, to tylko Âłechtanie ego, ale na tym przeglÂądzie Âżycia w zaÂświatach to juÂż nie dziaÂła i niestety nie da siĂŞ nic "zaÂłatwiĂŚ". Tam jeszcze korupcji nie wymyÂślili. Co do ElÂżbiety, jedna z wiĂŞkszych zadym, aktualnie esencja powielona - szkoda czasu, nie ta energia.
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #66 : Listopad 05, 2012, 21:57:48 » |
|
bluCo do ElÂżbiety, jedna z wiĂŞkszych zadym, aktualnie esencja powielona - szkoda czasu, nie ta energia.  Nic nie wiem oprocz tego, ze "ktos" wyludzil w sposob PODSTEPNY moj e-mail (ten stary od FL). Czyli jaka latwa przyneta tu byla FL. ... I dziwicie sie, ze ... odeszla...
|
|
|
|
|
|
|
Elzbieta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #67 : Listopad 05, 2012, 21:59:13 » |
|
Kate: Zagladam tu tylko poczytac.Jednak nic sie tu nie zmienilo - obwinianie, naskakiwanie i tak dalej.Odnosnie tego co Napisalam do Fair Lady : Punkty Forum (pf): 0 WiadomoÂści: 206 Zobacz profil Email Prywatna wiadomoœÌ (Online) (Bez tematu) « WysÂłane do: GoœÌ : KwiecieĂą 28, 2012, 23:10:51 » Odpowiedz cytujÂąc | Odpowiedz | Usun¹Ì tĂŞ wiadomoœÌ Jak sie masz Fair Lady: Jezeli jest taka mozliwos - bardzo Cie poprosze skontaktuj sie ze mna. Milusiego dzionka - Ela Odp: (Bez tematu) « WysÂłane do: GoœÌ : KwiecieĂą 29, 2012, 13:18:30 » Odpowiedz cytujÂąc | Odpowiedz | Usun¹Ì tĂŞ wiadomoœÌ Dzien doberek: Bardzo Ci dziekuje.Moj email adres to: esztuka0437@gmail.comWracam juz do pracy od poniedzialku.Pracuje na popoludniowa zmiane.Bardzo prosze nie denerwuj sie jezeli odpowiedzi beda pozniejsze.Roznica z Polska jest 6 godzin, Serdecznie pozdrawiam - Ela (Bez tematu) « WysÂłane do: GoœÌ : KwiecieĂą 29, 2012, 22:37:59 » Odpowiedz cytujÂąc | Odpowiedz | Usun¹Ì tĂŞ wiadomoœÌ Droga Fair Lady: Chcialabym Cie zapytac na temat numenorogli.Czy orjetujesz sie w temacie.Jezeli tak to byla bym bardzo zainteresowana, oczywiscie, jezeli bedziesz chciala sie ta wiedza ze Mna podzielic. Bardzo Dziekuje.Milusiego dzionka - Ela Nie prosilam nikogo o email adres jak widac powyzej. Nastepnie blueray21 "Co do ElÂżbiety, jedna z wiĂŞkszych zadym, aktualnie esencja powielona - szkoda czasu, nie ta energia." Bardzo Cie poprosze nie wypowiadaj sie na moj temat nie znajac mnie.A jezeli znasz tylko z opowiesci Krolowej Matki to bardzo prosze zachowaj swoje osady dla siebie. Z powazaniem - Elzbieta
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #68 : Listopad 05, 2012, 22:01:51 » |
|
Czy korzystajÂąc ElÂżbieto z okazji moÂżesz/raczysz odpowiedzieĂŚ na moje jedno zapytanie - czy na wspĂłlnej wycieczce do Egiptu, orientujesz siĂŞ czy Kiara sama pÂłaciÂła za wyjazd?
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #69 : Listopad 05, 2012, 22:03:12 » |
|
Bzdury! Robie niekonwencjonalne notatki, i wlasnie ten email Elzbiety, brzmial (wtedy) zupelnie inaczej.  Ale to nie sprawa MOJEGO sumienia. Elu. edit: Az dziw birze, ze w formie Terminatora(cb) melduje sie ... glos z zzaswiatow, czy inny?? P.S. a TY blu ganiles mnie za robienie wydrukow! Reka reke myje.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 22:05:35 wysłane przez Kate »
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #70 : Listopad 05, 2012, 22:04:10 » |
|
El¿bieto, nie oceniam ciebie daleko mi do tego, tylko energiê wydarzenia, znajomoœÌ nie ma tu nic do rzeczy, drugiej strony te¿ nie znam.
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #71 : Listopad 05, 2012, 22:06:54 » |
|
Ale za zaproszenie na dzialke koliberka dziekowales. To jak to jest z tym ... chceniem°°
|
|
|
|
|
|
|
Elzbieta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #72 : Listopad 05, 2012, 22:24:23 » |
|
Kate Ja to skopiowalam z moich wiadmosci tu z forum.Admin moze to sprawdzic, dlatego prosze nie osadzaj.Tak dokladnie napisalam.Nie skopiowalam tylko tego co TY napisalas do Mnie Milusiego dzionka. arteq: w odpowiedzi na Twoje pytanie, odpowiedz brzmi Nie Kiara za siebie nie placila.Wyjazd zostal Jej oplacony. To wszystko pozdrawiam - Ela
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #73 : Listopad 05, 2012, 22:38:08 » |
|
Pierwsza sprawa Twoje informacje s¹ absolutnie nieprawdziwe nastêpny raz je serwujesz wszystkim , a druga sprawa kto wam da³ prawo ingerowania w moj¹ prywatnoœÌ i w moje finanse? Jakim prawem rozpowszechniacie po raz kolejny te k³amstwa? Co siejecie to zbieracie i niech was nie dziwi¹ te "zbiory"... pretensje do siebie. Mo¿e nale¿y ten tekst przypomnieÌ dla opamiêtania siê co niektórych osób. Walka z "mow¹ nienawiœci" w internecie: Prokuratura ma wytyczneProkurator generalny Andrzej Seremet podpisa³ wytyczne dla prokuratorów w sprawie œcigania "mowy nienawiœci" w internecie. Poinformowa³ o tym on sam podczas poniedzia³kowej konferencji pt. "Mowa nienawiœci w internecie: jak z ni¹ walczyÌ?", zorganizowanej w Warszawie przez Helsiùsk¹ Fundacjê Praw Cz³owieka. Takie wytyczne zapowiedzia³ Seremet ju¿ latem br., po adresowanym m.in. do niego apelu "Tygodnika Powszechnego". By³a w nim mowa o ¿¹daniu "podjêcia dzia³aù, a tak¿e inicjatyw ustawowych, które definitywnie po³o¿¹ kres poczuciu ca³kowitej bezkarnoœci czy wrêcz faktycznego przyzwolenia ze strony instytucji paùstwa na to, by w polskim internecie pos³ugiwano siê jêzykiem nienawiœci rasowej i wyznaniowej, jêzykiem oszczerstw i pomówieù".Podczas konferencji Seremet powiedzia³, ¿e wytyczne - które maj¹ byÌ og³oszone na stronie Prokuratury Generalnej w internecie - maj¹ m.in. dopomóc osobom pomówionym lub znies³awionym w sieci z motywów rasowych, narodowoœciowych, religijnych. Podkreœli³, ¿e anonimowoœÌ w sieci niektórzy b³êdnie uto¿samiaj¹ z bezkarnoœci¹. Doda³, ¿e do œcigania takich czynów nie potrzeba ¿adnych nowych przepisów, a problem le¿y w praktyce dzia³aù prokuratury. Seremet zapewni³, ¿e wyeliminowano ju¿ przypadki umorzeù œledztw lub odmowy ich wszczynania z powodu tzw. znikomej szkodliwoœci czynu. - W pierwszej po³owie br. nie by³o ani jednego takiego przypadku - doda³. W tym czasie polskie prokuratury prowadzi³y 262 œledztwa o takie czyny; cztery z nich zakoùczy³o siê aktami oskar¿enia. S¹ te¿ nowe œledztwa. Od trzech tygodni Prokuratura Rejonowa Warszawa-Mokotów prowadzi postêpowanie ws. nawo³ywania do waœni na tle narodowoœciowym i pochwalania faszyzmu na forum internetowym dziennika "Fakt" - poda³a Prokuratura Okrêgowa w Warszawie. Wpisy te odnosi³y siê do walki z antysemityzmem w sieci, jak¹ niektórym portalom wypowiedzia³ szef MSZ Rados³aw Sikorski. Latem warszawska prokuratura okrêgowa umorzy³a œledztwo z jego doniesienia, uznaj¹c, ¿e on sam mo¿e œcigaÌ autorów antysemickich wpisów (minister odwo³uje siê). W czasie konferencji prof. prawa Ewa £êtowska podkreœla³a, ¿e nie trzeba zmieniaÌ prawa by zastopowaÌ "mowê nienawiœci" w sieci. - Chodzi o poprawienie praktyki prokuratury z wygodnej na niewygodn¹ - doda³a. Wed³ug niej "prokuraturze siê nie chce, bo jej tak wygodniej, a statystyki mo¿na wype³niÌ pijanymi rowerzystami". Administratorzy portali nie ponosz¹ dziœ odpowiedzialnoœci za bezprawne wpisy, jeœli siê o nich wczeœniej nie dowiedzieli - przypomnia³ radca prawny Grzegorz Wanio. Doda³, ¿e czêœÌ portali usuwa takie wpisy w kilka godzin po zg³oszeniu nadu¿ycia, ale s¹ takie, które czyni¹ to nawet po kilku miesi¹cach. Podkreœli³, ¿e oddzielnym problemem dla pomówionego w sieci s¹ trudnoœci w ustaleniu danych osobowych oszczercy. Konferencjê zorganizowano we wspó³pracy z zak³adami praw cz³owieka wydzia³u prawa UW i UMCS oraz Stowarzyszeniem Otwarta Rzeczpospolita. http://spoleczenstwo.newsweek.pl/walka-z--mowa-nienawisci--w-internecie--prokuratura-ma-wytyczne,97790,1,1.html Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 23:12:09 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #74 : Listopad 05, 2012, 22:42:56 » |
|
Kiara, wspomina³a coœ o oczernianiu i za¿¹da³a dowodów, proszê - masz go Songo powy¿ej. W kwestii innych "fantów" - prezentów by³ przekazany laptop - zamieœci³em stosowny post. To chyba wyczerpuje znamiona dowodów których ¿¹daliœcie - w zwi¹zku z tym wnoszê o wycofanie siê z poprzedniej decyzji.
|
|
|
|
|
|
|
|