Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czerwiec 20, 2025, 14:28:05

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Dezinformacja w sprawie katastrofy SmoleĂąskiej  (Przeczytany 5062 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« : Styczeń 28, 2012, 10:54:48 »

DEZINFORMACJA jest jednym z ich najwaÂżniejszych orĂŞÂży, czyli o smoleĂąskiej WSI Potiomkinowskiej, ad ACTA

Na ten artyku³ trafi³am ca³kiem przypadkowo.Nie znam tej strony,nigdy jej wczeœniej nie czyta³am i nie wiem czy informacje tu przedstawiane s¹ prawdziwe.Nie s³ysza³am równie¿ wczeœniej o cz³owieku nazwiskiem, Alef Stern .Mo¿e ktoœ z was zna jego twórczoœÌ ? Oto ca³y artyku³ :

U Fiatowca w rozmowie „Bez Cenzury” Alef Stern podkreÂśla, Âże „wszyscy uwierzyli w przedstawienie smoleĂąskie, ktĂłre zostaÂło wykonane w stylu Dawida Coperfielda” czy feldmarszaÂłka Potiomkina. Ujawnia nowe fakty i zadaje pytanie.

Autor „Poli Laski”, „Ostatniego Lotu. Operacja K.” oraz „ZUKRYCIA” w szczerej do bĂłlu rozmowie z Fiatowcem twierdzi, Âże jego rolÂą jest pisanie i pomaganie ludziom w samodzielnym myÂśleniu, rozwoju i zmianie.

Fiatowiec: Ostatnie dni pokazujÂą, Âże w sprawie „SmoleĂąska” nie powiedziano jeszcze ostatniego sÂłowa. Czemu te wszystkie informacje dotyczÂące czarnych skrzynek, gen. BÂłasika wypÂływajÂą wÂłaÂśnie teraz?

Alef Stern:  Jak juÂż wielokrotnie mĂłwiÂłem w tej sprawie „sÂłowo ostateczne” nie zostanie powiedziane nigdy... w grudniu zapowiedziaÂłem, Âże wyjdÂą pewne sprawy ZUKRYCIA, bo po prostu zaczĂŞÂło siĂŞ opÂłacaĂŚ by wreszcie wyszÂły. FaÂłszywa narracja SmoleĂąska sypie siĂŞ. Bo jeÂśli coÂś od poczÂątku budujĂŞ siĂŞ na kÂłamstwie, dochodzi siĂŞ tylko do faÂłszywych wnioskĂłw.

Co do czarnych skrzynek i wszelkich zwiÂązanych z nimi nieprawidÂłowoÂściami, kopiowaniem, dogrywaniem treÂści, problemami z odczytem, to sÂą one z pewnoÂści kompilacjÂą nagraĂą z lotĂłw, ktĂłre samoloty „TU-154” odbywaÂły do SmoleĂąska w dniach 7 - 9 kwietnia 2010 roku. A to czy generaÂł BÂłasik byÂł w kabinie to juÂż czyste spekulacje, skoro kabiny samolotu nie odnaleziono w caÂłoÂści. Nie odnaleziono jej, bo podobno ulegÂła caÂłkowitemu zniszczeniu.

Faktem jest jednak, ¿e jest to najistotniejszy element, po którym mo¿na by³oby zidentyfikowaÌ samolot , który wedle oficjalnej i obowi¹zuj¹cej narracji œci¹³ brzozê, przewróci³ siê na plecki i rozsypa³ w drobny mak, ¿e nie by³o co zbieraÌ, mimo przekopania ziemi na 2 metry g³êbokoœci... By nikt nie móg³ udowodniÌ jak by³o naprawdê dlatego kabiny w Smoleùsku nie by³o.Skoro wiêc nie by³o w Smoleùsku kabiny to nie by³o tam te¿ gen. B³asika. Chyba, ¿e ktoœ naogl¹da³ siê filmów o niezniszczalnych, supermenach i batmanach...

Jak doskonale wiemy mundur generaÂła pozbawiony byÂł dystynkcji. Kiedy je zerwano? Czy wtedy, kiedy zmuszano pilotĂłw do nagraĂą? Kto wie, czy nagrania nie sÂą stworzone syntezatorami mowy? Jest wiele wÂątpliwoÂści co do skrzynek, nagraĂą , rejestratorĂłw lotu. ÂŻadne z parametrĂłw siĂŞ nie zgadzajÂą, a tysiÂące ludzi zajmuje siĂŞ tÂą sprawÂą bazujÂąc na podrzuconych faÂłszywych danych. WrĂŞcz sÂłyszĂŞ chichot mocodawcĂłw inscenizacji smoleĂąskiej.

PodkreÂślam raz jeszcze z ca³¹ mocÂą, biorÂąc odpowiedzialnoœÌ za sÂłowa, tzw. „katastrofa smoleĂąska” nie wydarzyÂła siĂŞ w SmoleĂąsku. W SmoleĂąsku wykonano inscenizacjĂŞ, przedstawienie dla „Gawiedzi”. PisaÂłem o tym od 2009 roku. Dlatego w mojej ksi¹¿ce Pola Laska, ktĂłra ukazaÂła siĂŞ w maju 2009 roku sÂą opisane 4 ró¿ne upadki samolotu. I dlatego w mojej ksi¹¿ce jest teÂż pokazane normalne lÂądowanie samolotu na innym lotnisku i to, Âże pasaÂżerowie wsiadajÂą w autobus i sÂą wywoÂżeni w nieznane. Co byÂło dalej moÂżemy sobie wyobraziĂŚ, bo Âżywi i cali do kraju nie wrĂłcili. Jeden z opisanych w ksi¹¿ce upadkĂłw samolotu spowodowany byÂł rĂłwnieÂż przez porwanie. Skala moÂżliwoÂści pokazuje jak wiele ró¿nych narracji w takiej sprawie moÂżna zbudowaĂŚ.

A sk¹d masz tak¹ pewnoœÌ, ¿e tak to w³aœnie wygl¹da³o? Czy¿byœ o czymœ wiêcej wiedzia³?

- Nie tylko ja o tym wiem. Wiele dokumentĂłw niedÂługo wyjdzie. I to nawet takich, ktĂłre nigdy nie byÂły w komputerach pod³¹czonych do sieci. SÂłuÂżbom wydaje siĂŞ, Âże sÂą bezpieczne, a okazuje siĂŞ, Âże na komputery jest siĂŞ Âłatwo wÂłamaĂŚ, a do dokumentĂłw  o najwyÂższym stopniu tajnoÂści teÂż. 

Od kilkunastu lat mam ró¿nych znajomych pracujÂących w zabezpieczeniach informatycznych bankĂłw nie tylko w Polsce, ale i na Âświecie. Co Ci ludzie potrafiÂą robiĂŚ z komputerami jest niesamowite. To nie sÂą hakerzy. To sÂą wirtuozi. NajczĂŞÂściej samoucy i zapaleĂący, ktĂłrzy poÂświĂŞcajÂą miesiÂące na rozwiÂązanie jakiegoÂś problemu. Nam jest trudno sobie wyobraziĂŚ, Âże sÂą ludzie , ktĂłrzy potrafiÂą miesiÂącami ÂślĂŞczeĂŚ nad problemem logicznym czy matematycznym i szukaĂŚ rozwiÂązania. Ale oni tacy wÂłaÂśnie sÂą – zdeterminowani na zÂłamanie kaÂżdego zabezpieczenia. I zazwyczaj im siĂŞ udaje. Bo po stronach rzÂądowych majÂą tylko informatykĂłw wyszkolonych na studiach lub na ogĂłlnie dostĂŞpnych szkoleniach. Ale to Âże ktoÂś wie jak wyglÂąda silnik, jak dziaÂła jak jest zbudowany nie czyni z niego mechanika.

Jeœli zaœ chodzi o mo¿liwoœci wyniesienia niepostrze¿enie dokumentów istniej¹cych tylko w formie papierowej, dziœ to nie stanowi ju¿ najmniejszego problemu. Malo kto wie, ¿e istnieje technologia pozwalaj¹ca kopiowaÌ dokumenty przyk³adaj¹c do nich czyste kartki. Cz³owiek wchodzi do pomieszczeù bezpiecznych, aby przejrzeÌ dokumenty wystarczy tylko, ¿e przy³o¿y do dokumentu na odpowiedni czas czyst¹ kartkê, która zachowuje pamiêÌ o skanowanym dokumencie, póŸniej tak¹ kartkê mo¿na zabraÌ i odczytaÌ dok³adny obraz dokumentu.

Wielu ludzi od samego poczÂątku dostarcza mi ró¿nych informacji - czêœÌ z nich to na pewno tzw. podpucha, by mnie oÂśmieszyĂŚ. Ale fakty sÂą takie, Âże 80% atakĂłw „hakerskich” to wejÂścia nieautoryzowane wejÂścia, o ktĂłrych uÂżytkownicy wcale nie wiedzÂą, bo celem hakera nie jest zniszczenie czy zablokowanie jakiegoÂś komputera czy danych tylko ich pozyskanie. Znam sporo osĂłb z tego Âśrodowiska, bo przygotowuje od paru lat ksi¹¿kĂŞ, ktĂłrej bohaterem jest wÂłaÂśnie tzw. „haker”.

Wiem o wielu sprawach, zresztÂą w zeszÂłym roku wiele spraw, o ktĂłrych rozmawialiÂśmy w naszych wywiadach, czy tych, o ktĂłrych pisaÂłem na blogu, czy w ksi¹¿kach siĂŞ potwierdziÂło. Wiele spraw ktĂłre zapisane sÂą w moich ksi¹¿kach dzieje siĂŞ wrĂŞcz na Âżywo. Ludzie caÂły czas do mnie piszÂą, Âże dziejÂą siĂŞ sprawy opisane w „Poli Lasce”. „Ostatni Lot” – tom I „Operacji K.” uwaÂżajÂą, za najlepszy scenariusz i analizĂŞ przyczyn wydarzeĂą 10 kwietnia 2010. Co wiĂŞcej uwaÂżajÂą wrĂŞcz, Âże musiaÂłem mieĂŚ dostĂŞp do wielu materia³ów i informacji, pojawiÂły siĂŞ nawet wypowiedzi, Âże jestem agentem. Ale czyim, nikt juÂż tego nie okreÂśliÂł. Chyba zabrakÂło wyobraÂźni. Bo ataki na poziomie, Âże jestem synem ubeka z WSI, sÂą po prostu  ÂżaÂłosne. To, co napisaÂłem w moich ksi¹¿kach, a szczegĂłlnie w tej, ktĂłrej caÂły nakÂład wraz z noÂśnikami elektronicznymi i dokumentacjÂą zostaÂł skradziony, a czĂŞÂściowo oddany przeze mnie pod wpÂływem gróŸb, czyli „Gdzie jest K.?” rzuca mocniejsze ÂświatÂło na te sprawy, ktĂłre wychodzÂą teraz na jaw.

By pokazaĂŚ wszystkim, Âże jesteÂśmy od poczÂątku manipulowaniu narracjÂą smoleĂąskÂą zadam publicznie pytanie, o sprawĂŞ o ktĂłrej nikt do tej pory nie wspominaÂł. Pytanie to kierujĂŞ do blogerĂłw Salonu24, Nowego Ekranu , oraz wszystkich innych, ktĂłrzy prowadzÂą tzw. „smoleĂąskie Âśledztwo”, do komisji Millera, ZespoÂłu Parlamentarnego Macierewicza i Pani gen. Anodiny szefowej MAK`u.

Jak bĂŞdzie brzmiaÂło to pytanie? Czego Ty jeszcze nie wiesz?

- Ka¿dy statek powietrzny jak i morski wyposa¿ony jest w radionadajnik ratowniczy, który w przypadku wypadku czy katastrofy uaktywnia siê automatycznie emituj¹c sygna³, który jest odbierany przez satelity. Satelity te analizuj¹ po³o¿enie, wspó³rzêdne miejsca katastrofy i wysy³aj¹ sygna³ na ziemie, gdzie jest odbierany przez centra odbioru sygna³ów satelitarnych. Nastêpnie sygna³ przekazywany jest do kraju, gdzie wydarzy³a siê katastrofa oraz do w³aœciciela statku powietrznego czyli kraju macierzystego. W naszym przypadku do Polski i do Rosji. Ka¿dy kraj ma centrum, które wysy³a wtedy s³u¿by ratownicze w to miejsce. W Polsce jest to Oœrodek Koordynacji Poszukiwaù Ratownictwa Lotniczego.

Pytanie brzmi - czy Tu154 M rz¹dowy samolot polskiego wojska wyemitowa³ sygna³ SOS, i o której godzinie oraz gdzie wtedy by³? Jakie by³y jego wspó³rzêdne. Czy Oœrodek Koordynacji Poszukiwaù Ratownictwa Lotniczego otrzyma³ taki sygna³ jeœli tak, to o której godzinie?

Faktycznie pytanie jest zasadne i ciekawe, ale nikt go do tej pory nie zadaÂł, przynajmniej ja o tym nie sÂłyszaÂłem. A wiĂŞc o co chodzi? Czy komisje o tym zapomniaÂły? Czy jest coÂś wiĂŞcej na rzeczy?

-  Wszyscy uwierzyli w „przedstawienie smoleĂąskie” wykonane w stylu Dawida Coperfielda, ktĂłry potrafiÂł sprawiĂŚ, Âże na oczach setek naocznych obserwatorĂłw i widzĂłw zgromadzonych przed telewizorami znikaÂła Statua WolnoÂści. Tyle, Âże to statua nie znikaÂła, tylko odwraca siĂŞ uwagĂŞ widzĂłw w bardzo prosty sposĂłb, przekrĂŞcajÂąc miejsca widowni o180 stopni i ka¿¹c jej wypatrywaĂŚ statuy w miejscu, w ktĂłrym jej nie ma.

W sprawie „SmoleĂąska” w taki wÂłaÂśnie sposĂłb odwrĂłcono uwagĂŞ widzĂłw przed telewizorami. Naocznym Âświadkom nie pozwolono dotrzeĂŚ na miejsce. Tym , ktĂłrym udaÂło siĂŞ dotrzeĂŚ pokazano przedstawienie pt. ”gaszenie kilku ton paliwa wodÂą ze straÂżackiej sikawki”. MaÂło tego pokazano nagrane wczeÂśniej w zupeÂłnie innym miejscu materiaÂły z katastrofy, wrzucono w internet tzw. film Koli, setki pozorowanych zdjĂŞĂŚ, na ktĂłrych, jak siĂŞ dokÂładnie przyjrzeĂŚ z rozklonowane postacie (a tak naprawdĂŞ nie rozklonowane tylko manekiny, przypominajÂące akcje MilicyjnÂą rodem z filmu „MiÂś” StanisÂława Barei, Rosjanie sÂą znani od setek lat z budowy tzw. wsi potiomkinowskich – czyli atrap, ktĂłre pokazuje siĂŞ zagranicznym goÂściom by wprowadziĂŚ ich w b³¹d i wywrzeĂŚ na nich odpowiednie wraÂżenie). Potem znaleziono karty kredytowe pasaÂżerĂłw samolotu, co wiĂŞcej wypÂłacono z nich w SmoleĂąsku pieniÂądze, wszystko po to, aby uprawdopodobniĂŚ wersje, Âże ta katastrofa siĂŞ wydarzyÂła, a co wiĂŞcej wydarzyÂła w SmoleĂąsku.

Przypomnij sobie – ludzie, ktĂłrzy byli na miejscu nic nie widzieli. Polscy piloci w JAK-u byli zamkniĂŞci, nakazano im zostaĂŚ w samolocie. Z polskich sÂłuÂżb nikt nie byÂł na miejscu. Reprezentanci polskich wÂładz, ci co byli nie zostali dopuszczeni na miejsce rzekomej „katastrofy”. Redaktor WiÂśniewski, tajemniczy kamerzysta, przyniĂłsÂł zmanipulowany film, ktĂłry nie wiadomo kiedy nagraÂł, czy 7, 8, 9 czy 10 kwietnia. Nawet Ci, ktĂłrzy mogli coÂś zauwaÂżyĂŚ byli tak przeraÂżeni informacjÂą, Âże zginĂŞÂło tyle osĂłb, w tak tragiczny sposĂłb, Âże logiczne myÂślenie im siĂŞ wy³¹czyÂło. Nawet Macierewicz wrĂłciÂł do kraju. Nawet Sasin. Wszyscy chcÂą ÂżyĂŚ. Ja wcale im siĂŞ nie dziwiĂŞ, bo Âżycie to najcenniejszy dar.

Jednak najwaÂżniejsza sprawa - akcja ratownicza byÂła przeprowadzona przez przygotowane do tej akcji sÂłuÂżby. MaÂło tego nikogo nie przewieziono do szpitala, odgrodzono teren, na ktĂłrym byÂły moÂże i jakieÂś ciaÂła – ale w Rosji to nie problem zaÂłatwiĂŚ odpowiedniÂą liczbĂŞ ciaÂł.- siĂŞ znajdowaÂły. PasaÂżerĂłw samolotu nie musiano nawet dowoziĂŚ na miejsce. WystarczyÂło dowieŸÌ prezydenta KaczyĂąskiego na wieczorne spotkanie Putin – Tusk.

Dlaczego Macierewicz gra w te ich gierki i nie ujawnia, Âże lÂądowania nie byÂło w SmoleĂąsku?

Có¿, jest to typowy casus ludzi, ktĂłrzy zaczynajÂą prowadziĂŚ jak¹œ grĂŞ, nie majÂąc nawet jej ÂświadomoÂści (Macierewicz doskonale wie jakÂą grĂŞ prowadzi),  majÂą jakiÂś polityczny interes, a w momencie rozpoczĂŞcia gry dostajÂą faÂłszywe dane wejÂściowe. Nie majÂąc innych chcÂąc nie chcÂąc muszÂą siĂŞ na nich oprzeĂŚ. Im dalej brnÂą w temat budujÂąc oparte na danych pierwotnych, nawet jak najbardziej prawdopodobne teorie, tym bardziej oddalajÂą siĂŞ od prawdziwej wersji. Co wiĂŞcej, coraz trudniej jest im to zauwaÂżyĂŚ, coraz trudniej siĂŞ zatrzymaĂŚ, cofn¹Ì, przyjrzeĂŚ tematowi i przyznaĂŚ do b³êdu. RyzykujÂą przecieÂż wÂłasnÂą reputacjĂŞ, karierĂŞ, pozycje zawodowÂą, politycznÂą i spoÂłecznÂą. Mocodawcy i organizatorzy wydarzeĂą 10 kwietnia 2010 roku doskonale to wiedzÂą.

PamiĂŞtaj, Âże 80 % dziaÂłaĂą sÂłuÂżb specjalnych nie opiera siĂŞ na tym, co znamy z filmĂłw o agencie 007, ale na metodycznej dezinformacji budowaniu przekonaĂą i przekazu komunikacyjnego. JeÂśli kiedykolwiek uczestniczyÂłeÂś w jakiÂś sprawach sÂądowych, lub znasz kogoÂś kto siĂŞ tym zajmuje, albo dochodzeniami prokuratorskimi czy policyjnymi, moÂże wiesz, Âże ludzie czĂŞsto przyjmujÂą narzuconÂą narracjĂŞ. CzĂŞsto jeÂśli jedna ze stron kÂłamie nawet w bÂłahych sprawach, druga przyjmuje tÂą grĂŞ by wykazaĂŚ ich kÂłamstwa, lub teÂż chcÂąc je wykorzystaĂŚ dla swojego interesu uznaje je za prawdĂŞ.

Istnieje ogromna w tej sprawie literatura kryminalistyczna oparta na doskonaÂłych badaniach psychologicznych i obserwacjach socjologicznych, zarĂłwno rosyjskich jak i amerykaĂąskich. Bywa, Âże nawet lekarz myli siĂŞ w swej pierwszej diagnozie, a potem przez miesiÂące inni lekarze bazujÂąc na jego b³êdzie  leczÂą dalej pacjenta na przypadÂłoœÌ  ktĂłrej nie ma lub szukajÂą innych symptomĂłw bo jakaÂś dolegliwoœÌ zostaÂła b³êdnie wyeliminowana. Czasem bywa, Âże komuÂś coÂś wytnÂą, bo ktoÂś siĂŞ pomyli. A jeÂśli dojdzie jeszcze do tego autorytet profesora, ordynatora, to maÂło kto zaprotestuje.

Reasumuj±c: b³±d na pocz±tku powoduje kolejne b³êdy. Tak jak w dominie, nawet naj³adniejsza konstrukcja, kiedy potr±cisz jedn± kostkê wali siê. A tu pierwsza KO¦Æ ca³ej uk³adanki zosta³a po³o¿ona fa³szywie. Ale nie ma siê co martwiæ, Macierewicz jako stary szczwany lis moim zdaniem prowadzi dwie gry i dwa dochodzenia. Jedno oficjalne, o którym informuje i drugie nieoficjalne, ¶ci¶le tajne i poufne , o którego wynikach wie bardzo ¶cis³e grono. Im dalej jest od prawdy oficjalnie, tym d³u¿ej jest bezpieczny i ¿ywy. Tak jak równie¿ reszta cz³onków jego zespo³u.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #1 : Styczeń 28, 2012, 10:58:20 »

ciÂąg dalszy artykuÂłu

Za³ó¿my, ¿e masz racjê. W takim razie co siê wydarzy³o w Smoleùsku? A raczej, gdzie zginê³a polska delegacja 10.04.2010 roku?

- To wszystko by³o w³aœnie w tej skradzionej i odebranej mi si³¹ ksi¹¿ce i nie chcê o tym mówiÌ - te¿ chcê ¿yÌ. Ale myœl¹, ¿e warto zadaÌ pytanie - skoro nie mamy ¿adnych dowodów materialnych z miejsca katastrofy, to dlaczego uwa¿amy, ¿e siê tam wydarzy³a?

A wiĂŞc odpowiadam - wÂłaÂśnie dlatego ich stamtÂąd nie mamy, by siĂŞ nie zorientowaĂŚ, Âże to wszystko inscenizacja, skupianie uwagi na SmoleĂąsku, na wraku samolotu, na wrzutkach typu film Koli, analizach tych filmĂłw. ZauwaÂż, Âże dochodzenie w tej sprawie zajĂŞÂło blogerom i internautom czas na prawie dwa lata, a w tym czasie inne waÂżne sprawy gospodarcze i geopolityczne zostaÂły dopiĂŞte. Moim zdaniem wojna trwa caÂły czas, a VI rozbiĂłr  Polski mamy juÂż za sobÂą.

W ksi¹¿ce „Pola Laska czyli upadek czwartej koÂści pospolitej rzeczy” piszĂŞ o tych VI rozbiorach, wystarczy znaleŸÌ odpowiedniÂą stronĂŞ odpowiedni rozdziaÂł. Pisze o kryzysie gospodarczym, ktĂłry wÂłaÂśnie za chwilĂŞ nas uderzy, piszĂŞ o kryzysie walutowym i monetarnym. NapisaÂłem rĂłwnieÂż o bogactwach polski o zÂłoÂżach ropy, gazu, wĂŞgla, pierwiastkĂłw ziem rzadkich, pierwiastkĂłw promieniotwĂłrczych i ogromnych zÂłoÂżach zÂłota oraz diamentĂłw. Co prawda poÂłoÂżonych doœÌ g³êboko pod powierzchniÂą ziemi. Ale dziÂś coraz bardziej zarĂłwno technologia to umoÂżliwia jak i pazernoœÌ miĂŞdzynarodowych korporacji by te zÂłoÂża wydobywaĂŚ jest coraz wiĂŞksza.

Polska, jak napisaÂłem w ksi¹¿ce i wielokrotnie podkreÂślaÂłem w wywiadach ma niebyle jaki posag. Nie wierzcie politykom, ktĂłrzy mĂłwiÂą , Âże „Polska to brzydka panna bez posagu.” Albo, Âże nic wartoÂściowego nie mamy. Mamy najwiĂŞksze zÂłoÂża wielu surowcĂłw. MieliÂśmy najwiĂŞksze zÂłoÂża siarki na Âświecie, spore zÂłoÂża uranu. W latach 1945 – 63 wyeksploatowane do 0 przez Rosjan.

Mamy najwiĂŞksze zÂłoÂża wĂŞgla w Europie. Czy rozumiecie teraz dlaczego nasze kopalnie sÂą zamykane. Dlaczego nie buduje siĂŞ u nas elektrowni a wokó³ nas buduje siĂŞ kilkanaÂście? MyÂślicie po co Niemcy budujÂą kilka elektrowni gazowych na koĂącu nitki Nord Stream? Komu ten prÂąd bĂŞdÂą sprzedawaĂŚ? Nie doœÌ, Âże juÂż za gaz pÂłacimy najwiĂŞcej w Europie to niedÂługo za prÂąd bĂŞdziemy pÂłaciĂŚ najwiĂŞcej. A myÂślisz, Âże po co Rosjanie budujÂą dwie elektrownie atomowe – jednÂą na BiaÂłorusi w pobliÂżu naszej granicy, a drugÂą w obwodzie kaliningradzkim? Po to, po co Niemcy budujÂą swoje. 

ZostaliÂśmy podzieleni na strefy wpÂływĂłw wschodu i zachodu, zresztÂą to nic nowego. Do tego zostaliÂśmy podzieleni wewnĂŞtrznie, tak jak nigdy do tej pory nie byliÂśmy podzieleni. Ratunkiem i jedynÂą szansÂą jest zjednoczyĂŚ siĂŞ przeciw wÂładzy, co niestety teÂż jest elementem scenariusza majÂącego doprowadziĂŚ do kolejnych duÂżych geopolitycznych zmian na Âświecie. Nawet nasze pozorne zjednoczenie jest reÂżyserowane. A wystarczyÂłoby obywatelskie nieposÂłuszeĂąstwo.

Wszyscy robiÂą zakupy – zapasy na miesiÂąc. Nie idÂą do roboty nie oglÂądajÂą telewizji. CzytajÂą ksi¹¿ki lub chodzÂą sobie na spacer. Nie uÂżywajÂą komunikacji , samochodĂłw , nie tankujÂą paliwa. Nic przez miesiÂąc nie kupujÂą. I nie pÂłacÂą podatku za ubiegÂły rok. Nie uÂżywajÂą bankomatĂłw bo maja zapas gotĂłwy. RzÂąd pada i jest zmuszony zmniejszyĂŚ administracjĂŞ. Do nowej wÂładzy nie dopuszcza siĂŞ byÂłych politykĂłw, ani czÂłonkĂłw ich rodzin. Jak rĂłwnieÂż pracownikĂłw administracji. Oj wiele by siĂŞ wtedy zmieniÂło.

To co mówisz o VI rozbiorze Polski jest przera¿aj¹ce. Twoja propozycja oporu obywatelskiego to piêkna wizja. WróÌmy jednak do Smoleùska. Mówisz o maskirowce na Siewiernym, ale jak to udowodniÌ? Z twojej wypowiedzi wynika, ¿e sprawa Smoleùska by³a zas³on¹ dymn¹. Czyli o co tak naprawdê chodzi³o?

- SpecjaliÂści od sÂłuÂżb wiedzÂą, co jest grane, a dziennikarze, opinia publiczna nie doceniajÂą tego co potrafiÂą zrobiĂŚ sÂłuÂżby specjalne. W „Ostatnim Locie I tomie Operacji K” napisaÂłem dokÂładnie o tym, Âże dezinformacja jest jednym z ich najwaÂżniejszych orĂŞÂży. Tworzenie informacji, podsuwanie faÂłszywych tropĂłw. W tej ksi¹¿ce zamieÂściÂłem kilka rozdzia³ów dotyczÂących metod dziaÂłania sÂłuÂżb, tworzenia informacji, wpÂływania na dziennikarzy i oÂśrodki informacyjne, werbowania agentĂłw wpÂływu oraz wykorzystywaniu zupeÂłnie nieÂświadomych agentĂłw wpÂływu. A wszystko to opiera siĂŞ na najwiĂŞkszym ludzkim grzechu – pró¿noÂści. DziÂś kaÂżdy chce zaistnieĂŚ, byĂŚ sÂławnym, znanym, widocznym, docenionym i bogatym. Starczy. To Âświetna poÂżywka dla ludzi , ktĂłrzy wiedzÂą jak i potrafiÂą to wykorzystaĂŚ.

Powtarzam stanowczo samolot z delegacjÂą lecÂącÂą na uroczystoÂści rocznicowe do Katynia w dniu 10 kwietnia 2010 roku wylÂądowaÂł, ale nie na lotnisku Siewiernym i na tym skoĂączmy ten temat. PrzecieÂż ja juÂż i tak za wiele powiedziaÂłem. W tym jak i w innych tematach.

Czemu dopiero akurat teraz wychodzÂą szczegó³y zwiÂązane ze „SmoleĂąskiem” i z jakiego powodu w tym samym czasie mamy sprawĂŞ ACTA? Czy to kolejna zasÂłona dymna, aby ludzie mieli siĂŞ czym zajmowaĂŚ?

- Wcale nie zdziwi mnie jak na czele protestu przeciwko ACTA stanie Palikot, albo w ostatniej chwili Donald Tusk. Wicher DolomitĂłw, Maczo z Piczu, Cwaniak z GdaĂąska nie robi niczego bez wynikĂłw badaĂą sondaÂżowych. Gdy tylko takie siĂŞ pojawiÂą zmieni front. SzczegĂłlnie, Âże Palikot w kaÂżdej chwili moÂże go wysadziĂŚ z siodÂła i jeÂśli to mu siĂŞ uda bĂŞdzie premierem. W tym roku bĂŞdziemy mieli wiele bajek, miĂŞdzy innymi tÂą, ktĂłrÂą zapowiedziaÂłem w 2009 roku w ksi¹¿ce „Pola Laska” bajkĂŞ o KOCIE co pali fajkĂŞ. KOCIE PALIKOCIE z joint-em w zÂłocie...".

Ad  ACTA to kolejna „smoleĂąska mgÂła”. Jak sami zauwaÂżyli Internauci ten dokument przepowiedziaÂłem w ksi¹¿ce „Pola Laska”. PamiĂŞtasz jak w zeszÂłym roku rozmawialiÂśmy o ustaleniach dotyczÂących regulacji Internetu, byÂła taka konferencja tajna, ktĂłra odbyÂła siĂŞ w Estonii? PamiĂŞtasz moÂże teÂż naszÂą rozmowĂŞ o tym jak zostaÂła przygotowana rewolucja w Hiszpanii? MĂłwiÂłem wtedy, Âże wszystko to jest napisane przez odpowiednie grupy badaczy, socjologĂłw, psychologĂłw, specĂłw od marketingu i PR. Powtarzam jeszcze raz, szykuje siĂŞ nam duÂża rewolucja w Europie, Afryce, Azji i USA, a ACTA jest jednym z elementĂłw kolejnej zasÂłony dymnej.

Moim zdaniem bardziej niebezpieczne jest to o czym pisaÂłem w „Poli Lasce”, a co siĂŞ wprowadza tylnymi drzwiami, czyli uprawnienia NIK-u np. w sprawie zbierania danych o naszym DNA, preferencjach seksualnych, czy pochodzeniu i religii. RzÂądy wszystkich krajĂłw realizujÂą program traktowania swych obywateli jak bydÂło hodowlane, ktĂłre ma swego pana numer i ma przynieœÌ okreÂślony oraz zaÂłoÂżony zysk, a po Âśmierci jego tzw. majÂątek ma byĂŚ mu odebrany (odwrĂłcona hipoteka). Chodzi w tej grze, o wprowadzenie jednej waluty jednego rzÂądu (Âświatowego), ale by do tego doszÂło trzeba ludziom pokazaĂŚ, Âże ich gÂłupie lokalne rzÂądy sÂą skorumpowane, wprowadzajÂą zÂłe prawo, doprowadzajÂą do kryzysu, a ich waluty sÂą sÂłabe. A jak to najlepiej zrobiĂŚ? Wystarczy ludzi przestraszyĂŚ, przeraziĂŚ, a potem im odpuÂściĂŚ i zgodzÂą siĂŞ na dalsze zabieranie wÂłasnoÂści oraz wolnoÂści.

Co siĂŞ jeszcze wydarzy w najbliÂższych latach?

- O tym porozmawiamy szerzej innym razem. Ale tak na szybko, to powiem tyle. W ciÂągu najbliÂższych 15 lat zobaczymy powstanie nowej waluty i dojdzie do zwiĂŞkszenia uprawnieĂą ONZ czy tworu, ktĂłry z niego powstanie. Co wiĂŞcej zobaczymy to, Âże kraje nie bĂŞdÂą miaÂły swych armii, (spĂłjrz co bĂŞdzie robiÂł w najbliÂższych miesiÂącach pentagon i Obama), bo bĂŞdÂą wynajmowaĂŚ armie prywatne, ktĂłrych wÂłaÂścicielami. BĂŞdÂą prywatne firmy, prywatne oddziaÂły wojskowe. Ich udziaÂłowcami bĂŞdÂą wielkie koncerny medialne, ktĂłrym nie bĂŞdzie opÂłacaÂło siĂŞ mĂłwiĂŚ o tym , Âże ich armie prowadzÂą jakieÂś dziaÂłania gdzieÂś w Âświecie.

JuÂż dziÂś media wprowadzajÂą ogromnÂą dezinformacjĂŞ. Na przykÂład w sprawie Iranu. Afganistanu czy Pakistanu. W tym roku wybieram siĂŞ na kilka tygodni do Iranu. Bo po moim pobycie przed laty w Pakistanie i przejazdem w Afganistanie wiem , Âże to normalne kraje z normalnym ludÂźmi. A jeÂśli chodzi o Iran, gdyby drogi i autostrady wyglÂądaÂły w Polsce tak jak w Iranie to byÂśmy naprawdĂŞ nie mieli powodĂłw do narzekania (oczywiÂście nie myÂślĂŞ tu o perskich bezdroÂżach).

Wracaj¹c do tematu, paùstwa narodowe bêd¹ sukcesywnie likwidowane, historia i pamiêÌ o starych czasach równie¿. To nie pierwszy system totalitarny który to robi, tak siê dziej na tej planecie przez tysi¹clecia i dlatego s¹ tacy ludzie na ziemi, zwykli ludzie jak ja, by to co siê dzieje powstrzymaÌ. Planeta ma w³asny system ochronny. Na szczêœcie jest nas wiêcej. I mimo tego, ¿e trwa wojna ta wojna, wojna która trwa przez tysi¹clecia to totalitaryzmom siê nie udaje ca³kowicie zapanowaÌ nad ca³¹ planet¹. Tym razem te¿ siê nie uda.

Moj¹ rol¹ jest pisanie i pomaganie ludziom w samodzielnym myœleniu, rozwoju i zmianie oraz w zrozumieniu czym jest mi³oœÌ (mi³osierdzie) taka jest moja droga. A jaka jest twoja? Wasza? Po co ¿yjecie? Po co wstajecie ka¿dego dnia? Jaki jest cel Waszego ¿ycia? Wiecie po co ¿yjecie?

DziĂŞkujĂŞ za rozmowĂŞ.

ALEF STERN rocznik 77. DebiutowaÂł w 2009 roku powieÂściÂą „Pola Laska”, ktĂłra wci¹¿ jest bestsellerem. Rok póŸniej powieœÌ byÂła nominowana do Nagrody Literackiej Angelus. W 2010 roku ukazaÂła siĂŞ jego kolejna powieœÌ „Ostatni Lot” – pierwszy tom trylogii „Operacja K.” Na poczÂątku 2011 roku miaÂła siĂŞ ukazaĂŚ kolejna powieœÌ z cyklu zatytuÂłowana „Gdzie jest KrzyÂś?”, ktĂłra niestety w tajemniczych okolicznoÂściach zaginĂŞÂła.  Znikn¹³  zarĂłwno nakÂład jak i noÂśniki z treÂściÂą ksi¹¿ki, rĂŞkopis oraz wszystkie notatki.  Na szczĂŞÂście autor namawiany przez swoich czytelnikĂłw i fanĂłw, co prawda niechĂŞtnie zabraÂł siĂŞ do pracy i tak powstaÂł kolejny, drugi tom „Operacji K.”  zatytuÂłowany „Gdzie jest X?”. Ksi¹¿ka ta ukaÂże siĂŞ na poczÂątku 2012 roku.  Dla wielbicieli ksi¹¿ki „Pola Laska” autor przygotowaÂł trzecie ekskluzywne wydanie tej powieÂści.  Ostatnio skoĂączyÂł pracĂŞ nad trzecim tomem trylogii „Operacja K”. , ktĂłra zatytuÂłowana bĂŞdzie „OrzeÂł czy Reszta”.

http://fiatowiec.nowyekran.pl/post/50019,dezinformacja-jest-jednym-z-ich-najwazniejszych-orezy-czyli-o-smolenskiej-wsi-potiomkinowskiej-ad-acta

W tej sprawie istnieje juÂż tyle teorii ,ale muszĂŞ przyznaĂŚ Âże ten artykuÂł daje do myÂślenia.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #2 : Luty 01, 2012, 09:02:06 »

http://alefstern.nowyekran.pl/post/36237,polski-nostradamus-alef-stern-zdemaskowany

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #3 : Luty 02, 2012, 21:26:01 »

Ale heca ! czyli to jakiÂś oszust ? Przyznam Âże nie sÂłyszaÂłam o nim wczeÂśniej

KsiĂŞga Koheleta 3,1
arteq
Gość
« Odpowiedz #4 : Luty 02, 2012, 21:34:59 »

Chanell, no jak tak moÂżesz. Zgodnie z aktualnie obowiÂązujÂącÂą poprawnoÂściÂą politycznÂą winnaÂś ograniczyĂŚ siĂŞ co najwyÂżej do "przekazywaÂł nie zawsze poprawne informacje'...
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #5 : Luty 03, 2012, 08:28:59 »

Ale heca ! czyli to jakiÂś oszust ? Przyznam Âże nie sÂłyszaÂłam o nim wczeÂśniej

to raczej postaÌ zmyœlona na potrzeby political-fiction/tych ksi¹¿ek,-
na których ktoœ przecie¿ zarabia, a ¿e teorie spiskowe sprzedaj¹ siê w kraju nad wis³¹ b.dobrze- wiêc, nie dziwi nic Mrugniêcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: