Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 30, 2025, 16:04:32

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pręgierz - czyli bany, ostrzeżenia, kary itp.  (Przeczytany 78277 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #50 : Listopad 03, 2010, 21:18:13 »

Darku ,poniewaÂż Swenter ewidentnie obraziÂł KiarĂŞ i nie ma zamiaru jej przeprosiĂŚ ,dostaje ode mnie  -1 pf za tĂŞ czĂŞÂśc wypowiedzi :

Proponujê Ci bezpieczny pokój w materacami i astraln¹ kawê Kiaro. Za³ó¿ koœcio³ bêdziemy Ciebie wyznawaÌ o wielka proroczko, zbudujemy Ci pomnik i bêdziemy ubieraÌ indygowe kiecki ¿eby Ci dobrze by³o. Mo¿e Ciê w nocy jakiœ Pan XYZ z astralu gwa³ci³ i CI siê pomyli³o ¿e to pies?

A nie zesraÂłaÂś siĂŞ ze strachu?

regulamin forum
- zwalczane bĂŞdÂą wszelkie przejawy chamstwa i obraÂżania uÂżytkownikĂłw. Posty stanowiÂące
  naruszenie czyjejÂś godnoÂści bĂŞdÂą sukcesywnie usuwane przez moderacjĂŞ. W wypadku wypowiedzi z
  uÂżyciem s³ów powszechnie uznanych za obraÂźliwe, autor zostanie ukarany ostrzeÂżeniem (-1pf).

Swenter ciekawi mnie jak ty byÂś zareagowaÂł na takie obrazliwe sÂłowa skierowane do ciebie ? Nie czyĂą drugiemu co tobie niemiÂłe,no chyba Âże lubisz byĂŚ obraÂżany.
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2010, 21:18:31 wysłane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #51 : Listopad 04, 2010, 23:14:46 »

Sventer  ZÂły

za:

Witaj krĂłliczku.

Ja odniosÂłem caÂłkiem inne wraÂżenie. Czy Tobie nie wydaje siĂŞ co najmniej dziwne macanie Kiary w nocy przez psiogÂłowych? MoÂże jeszcze Ty w to wierzysz. MyÂślĂŞ Âże jakby Kiara szukaÂła adwokata to by Ci daÂła znaĂŚ, natomiast jeÂśli uwaÂżasz Âże nie mam racji. TwĂłj problem.

Ja tam nie widzĂŞ problemĂłw - wolĂŞ wyzwania. UÂśmiech

SwojÂą drogÂą dÂługo tutaj urzĂŞdujesz?

-1pf,

bo:

- zwalczane bĂŞdÂą wszelkie przejawy chamstwa i obraÂżania uÂżytkownikĂłw. Posty stanowiÂące
  naruszenie czyjejÂś godnoÂści bĂŞdÂą sukcesywnie usuwane przez moderacjĂŞ. W wypadku wypowiedzi z
  uÂżyciem s³ów powszechnie uznanych za obraÂźliwe, autor zostanie ukarany ostrzeÂżeniem (-1pf).

A jeÂśli powĂłd dla ciebie niewystarczajÂący, to jeszcze za konsekwentne ignorowanie poprzednich ostrzeÂżeĂą i brak jakiejkolwiek skruchy (nikt ci nie zabrania mieĂŚ wÂłasnego zdania, wyraÂź je z kulturÂą albo zamilknij. JeÂśli nie bĂŞdziesz o tym pamiĂŞtaÂł, bĂŞdziemy przypominaĂŚ do skutku).

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #52 : Listopad 06, 2010, 12:44:41 »

Sventer, za:

Mrówko Kamilu jedŸ z systemem niech Cie poch³onie jesteœ jego bateryjk¹ - jesteœ doskona³ym przyk³adem "g³upiego nie myœl¹cego" Polaka. Za³ó¿ kaftan, a tego konia co masz w avatarze sprzedaj razem ze swoj¹ dusz¹ innym ludziom.

Rzygasz dalej niÂż widzisz. ZamĂłw sobie opakowanie apapu i zaÂżyj bo Twoje posty wyglÂądajÂą na bĂłl gÂłowy.

-1pf

bo:

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #53 : Listopad 06, 2010, 12:48:52 »

Sventer, za:

Suty CiĂŞ parzÂą czy czujesz dyskomfort psychiczny?

Chichot

SwojÂą drogÂą to forum przypomina trochĂŞ zoo ile maÂłp, bizonĂłw o dziwo nawet siĂŞ osÂły znalazÂły. Chichot

-1pf

Jako, Âże jestem tutaj moderatorem, a ty ostrzeÂżenia zdobywasz w zastraszajÂącym tempie informujĂŞ, Âże bĂŞdĂŞ wnioskowaÂła u administratora o szybszego bana dla ciebie. Darek niedawno przyznaÂł takiego Kamilowi. Jest to wiĂŞc caÂłkiem realna opcja. Ty wytrzeÂźwiejesz, my odsapniemy.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #54 : Listopad 06, 2010, 12:54:12 »

Sventer, za:

Wiesz imbecylu dobrze siĂŞ zastanĂłw zanim coÂś drugi raz napiszesz. A kretynem to jesteÂś Ty ze swojÂą rodzinÂą - jeÂśli jakÂąkolwiek masz.

Wiem wiĂŞcej niÂż Ci siĂŞ wydaje.
Jestem DDA - DorosÂłe Dzieci AlkoholikĂłw, wychowaÂłem siĂŞ w patologicznym Âśrodowisku jak to okreÂśla nasze prawo i nie byÂły to miÂłe lata. Moja matka zmarÂła nie dawno - bo siĂŞ zapiÂła na ÂśmierĂŚ, udusiÂła siĂŞ w nocy.

Sam nie pije lecz czasem ma siĂŞ pewne problemy z tym wszystkim tzn. "gorsze dni"(zaburzenia motywacyjne, emocjonalne). Na szczĂŞÂście mam bliskich mi ludzi, ktĂłrzy mnie wspierajÂą.

Co do Twojej osoby oœmieszasz siê z posta na post wypisuj¹c kolejne bzdury - nie masz pojêcia o ¿yciu i o tym co jest wa¿ne - brak Ci wzorca - brak instynktu samozachowawczego - jesteœ zmanipulowanym idiotom, który powinien ³ykn¹Ì porz¹dn¹ dawkê ¿ycia - taki wpierdol, który nauczy³ by Ciê ¿yÌ - Ciebie matka g³aska, pieœci³a i pewnie wszystko dostawa³eœ co chcia³eœ.

I do dodatku imbecylu zrozum wkoùcu ¿e Torton a ja to dwie ró¿ne osoby. Wspó³czujê Ci i Twojej rodzinie jak mo¿na takiego debila wychowaÌ?

-1pf

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #55 : Listopad 06, 2010, 12:56:02 »

Kamil, za:

Wiesz imbecylu dobrze siĂŞ zastanĂłw zanim coÂś drugi raz napiszesz. A kretynem to jesteÂś Ty ze swojÂą rodzinÂą - jeÂśli jakÂąkolwiek masz.

ZabolaÂło,prawda?
I bardzo dobrze,powtórzê ci to jeszcze raz-wzbudzasz litoœÌ i nic wiêcej.

Sam nie pije lecz czasem ma siĂŞ pewne problemy z tym wszystkim tzn. "gorsze dni"(zaburzenia motywacyjne, emocjonalne). Na szczĂŞÂście mam bliskich mi ludzi, ktĂłrzy mnie wspierajÂą.

Ju¿ dawno powinieneœ pójœÌ do psychiatry,
a wspiera to ciĂŞ chyba tylko twĂłj komputer,
a moÂże Âśpicie ze sobÂą?

Co do Twojej osoby oœmieszasz siê z posta na post wypisuj¹c kolejne bzdury - nie masz pojêcia o ¿yciu i o tym co jest wa¿ne - brak Ci wzorca - brak instynktu samozachowawczego - jesteœ zmanipulowanym idiotom, który powinien ³ykn¹Ì porz¹dn¹ dawkê ¿ycia - taki wpierdol, który nauczy³ by Ciê ¿yÌ - Ciebie matka g³aska, pieœci³a i pewnie wszystko dostawa³eœ co chcia³eœ.

Kto tutaj jest zmanipulowany przez Internet?
HĂŞ,kto Âłyka wszystko co piszÂą na jakiÂś paranormalnych-spiskowych stronach dla niemyÂślÂących fanatykĂłw?
TY>
I powiedziaÂłem ci juÂż coÂś,do kopalni,zarabiaĂŚ na swoje utrzymanie!
Wieczny studencie.....
Aha,i pozdrĂłw ode mnie swojÂą suniĂŞ.....

Ave771

-1pf

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #56 : Listopad 06, 2010, 13:17:19 »

Sventer, za:

A Ty jesteœ pospolitym kretynem - idiot¹ z g³ow¹ w piasku. Za³o¿ê siê ¿e ktoœ odcio³ dostêp do tlenu w Twoim inkubatorze dlatego jesteœ taki g³upi. Francuski piesku.

-1pf

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #57 : Listopad 06, 2010, 13:19:56 »

Kamil, za:

Widzisz Kamil, bo tak najogĂłlniej mĂłwiÂąc, to cierpienie jest niezbĂŞdne (albo tylko siĂŞ nam tak wydaje) do wzrostu jednostki. Gdy ona sama za dÂługo trwa w stagnacji, utknĂŞÂła na drodze.
WĂłwczas potrzebni sÂą dostarczyciele cierpienia. OczywiÂście w granicach zdrowego rozsÂądku, tylko jak to wywaÂżyĂŚ? Czyni to za nas karma/los. Naszym zadaniem jest zrozumieĂŚ to wszystko co nas spotyka i przetransformowaĂŚ energiĂŞ.
Nie mamy zbyt g³êbokiego wgl¹du w istotê rzeczy, tote¿ morderca jawi siê nam jako odhumanizowane monstrum. Pytanie, ile razy sami na przestrzeni wcieleù zabijaliœmy? A jednak idziemy do przodu.
Bardziej pÂłakaĂŚ naleÂżaÂłoby nad mordercÂą, niÂż jego ofiarÂą…

Nie no to juÂż jest przegiĂŞcie,
szlag mnie trafia jak czytam takie uduchowione bzdury,
wiesz co? Jesteœ jak¹œ star¹ wiedŸm¹ która nauczy³a siê obs³ugiwaÌ komputer na jakimœ kursie dla 70-latków, i na emeryturze zamiast spêdzaÌ czas z wnukami,to czytasz jakieœ chore ksi¹¿ki,i ogl¹dasz debilne filmy, które ca³kowicie wypra³y ci mózg.
Takim pisaniem obraÂżasz wiele osĂłb,nie ÂżyczĂŞ sobie tego!
WeÂź idÂź siĂŞ rozbierz i pobiegaj sobie trochĂŞ po mieÂście.

-1pf

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #58 : Listopad 06, 2010, 13:52:43 »

>Sventer<,
na ochÂłoniĂŞcie ban na 7 dni.  (przy stanie -7pf)

>Kami<, jak widaĂŚ nie wyciÂągn¹³eÂś wnioskĂłw z poprzedniego bana, wiĂŞc masz kolejny tydzieĂą na przemyÂślenia - ban na 7 dni  (przy stanie -9pf)
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2010, 21:20:52 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #59 : Listopad 23, 2010, 21:58:50 »

>Sventer<, za:

Cytat: Regulamin

-1pf

dotyczy tego postu:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3796.msg69598#msg69598

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #60 : Listopad 24, 2010, 09:42:25 »

>Sventer<, za:

- zakaz pisania nie na temat (OT – OffTopic). Notoryczne offtopowanie moÂże zakoĂączyĂŚ siĂŞ dla
   uÂżytkownika przyznaniem ostrzeÂżenia (-1pf)

i

- zakaz wielokrotnych powtĂłrzeĂą znakĂłw interpunkcyjnych, liter, cyfr i emotoikonek. JeÂżeli
  uÂżytkownik pomimo zwrĂłcenia mu uwagi, nadal bĂŞdzie naduÂżywaÂł w/w znakĂłw w swoich
  wypowiedziach, zostanie ukarany ostrzeÂżeniem (-1pf).

-1pf

Dotyczy tego posta:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5871.msg69601#msg69601

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #61 : Listopad 24, 2010, 10:15:47 »

>Sventer<, za:

-1pf

Dotyczy tego postu:
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1036.msg69604#msg69604

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #62 : Listopad 24, 2010, 10:20:08 »

.Sventer<, za:

-1pf

Dotyczy tego posta:
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1036.msg69621#msg69621

janusz

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 29

« Odpowiedz #63 : Listopad 24, 2010, 21:51:57 »

Wybacz Darku ale nie zdzier¿y³em i usun¹³em w/w posty do œmietnika.

Nie ma sprawy.
Darek  UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2010, 22:14:42 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #64 : Listopad 24, 2010, 22:16:06 »

>Sventer<, za:

-1pf

Dotyczy posta:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5994.0

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #65 : Grudzień 05, 2010, 22:11:46 »

>Kamil771<, za:

ostrzeÂżenie bez minusa

za tĂŞ wypowiedÂź:

Cytat: Kamil
I nie kÂłap juÂż tyle dziobem bezsensu bo stajesz siĂŞ ÂżenujÂący.

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2189.msg70113#msg70113

ByĂŚ moze nie byÂło CiĂŞ wĂłwczas jeszcze na naszym forum gdy wyÂłoniÂła siĂŞ sprawa takiego "odzwierzĂŞcego" zwracania siĂŞ do forumowiczĂłw, stÂąd oszczĂŞdzĂŞ Ci minusa. Jednak bardzo CiĂŞ proszĂŞ byÂś w przyszÂłoÂści pamiĂŞtaÂł o unikaniu takich zwrotĂłw w dyskusji.

janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #66 : Grudzień 10, 2010, 22:21:00 »

Kamil771,
zauwaÂżyÂłam, Âże w wielu swoich wypowiedziach dot. islamu piszesz o jego proroku "(m)ahomet" czy "mahcio".
UwaÂżam, Âże uÂżywanie tego typu zwrotĂłw moÂże stanowiĂŚ naruszenie regulaminu. Liczymy siĂŞ z uczuciami religijnymi ludzi wszystkich wyznaĂą.
Na razie to tylko ostrzeÂżenie. Szanuj innych jeÂśli chcesz, by inni szanowali ciebie.

EDIT:
Po g³êbszym przemyœleniu zmieni³am zdanie.

Kamil771, postem http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2189.1350#msg70480

zÂłamaÂłeÂś regulamin w punkcie:
- obraÂżajÂących inne narodowoÂści, rasy i religie (art. 194-196 i art. 257 Kodeksu karnego oraz art. 23
   Kodeksu cywilnego). Moderator winien zareagowaĂŚ przyznajÂąc uÂżytkownikowi -1pf.

i zgodnie z zapisem -1pf
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2010, 22:51:30 wysłane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #67 : Grudzień 10, 2010, 23:42:48 »

Kamil771,

za post http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=791.msg70507#msg70507
ktĂłrym zÂłamaÂłeÂś regulamin w punkcie:

-1pf

Wypowiedzi nie usuwam, bo zamierzam siĂŞ do niej ustosunkowaĂŚ.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #68 : Grudzień 12, 2010, 22:31:36 »

>Purattu<, za:

BezwzglĂŞdnie naleÂży pamiĂŞtaĂŚ, by nie publikowaĂŚ treÂści stanowiÂących naruszenie prawa, tj.:

- obraÂżajÂących inne narodowoÂści, rasy i religie (art. 194-196 i art. 257 Kodeksu karnego oraz art. 23
   Kodeksu cywilnego). Moderator winien zareagowaĂŚ przyznajÂąc uÂżytkownikowi -1pf.

-1pf

Dotyczy obrazka z postu zmodyfikowanego przez moderacjê forum - ze wzglêdu na jego treœÌ.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 12, 2010, 23:14:26 wysłane przez Dariusz » Zapisane

stolo

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 13

« Odpowiedz #69 : Grudzień 21, 2010, 09:09:46 »

GUCIO

przykro bo ÂświĂŞta ale regulamin obowiÂązuje wszystkich bez wyjÂątku:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=203.msg43957#msg43957

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=203.msg43957#msg43957

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3676.msg43695#msg43695

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3247.msg58366#msg58366

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2828.msg43716#msg43716

wielokrotne naruszenie regulaminu:

zwalczane bĂŞdÂą wszelkie przejawy chamstwa i obraÂżania uÂżytkownikĂłw.
Posty stanowiÂące
  naruszenie czyjejÂś godnoÂści bĂŞdÂą sukcesywnie usuwane przez
  moderacjĂŞ. W wypadku wypowiedzi z
  uÂżyciem s³ów powszechnie uznanych za obraÂźliwe, autor zostanie
  ukarany...

Nie mam ochoty bawiĂŚ siĂŞ w ujemne punkty. Niech ÂświĂŞta bĂŞdÂą czasem miÂłoÂści, radoÂści,... odpoczynku od forum (14 dni)

Admin

"Jutro to dziÂś, tyle Âże jutro"

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #70 : Grudzień 21, 2010, 09:22:10 »

>Kiara<, za:

- zakaz autoreklamy (umieszczania odnoÂśnikĂłw tudzieÂż banerĂłw do wÂłasnych stron) bez uprzedniej
  zgody administratora. Reklamy takie bĂŞdÂą usuwane przez administracjĂŞ forum.

Pomimo wczeÂśniejszych uwag w tej sprawie przemyciÂłaÂś adres do swojej strony za co otrzymujesz
-1pf

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #71 : Styczeń 04, 2011, 19:22:42 »

>Phioori<, za:

BezwzglĂŞdnie naleÂży pamiĂŞtaĂŚ, by nie publikowaĂŚ treÂści stanowiÂących naruszenie prawa, tj.:

Oba te punkty regulaminu zÂłamaÂłeÂś w tym poÂście:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=6141.msg71569#msg71569

StÂąd -1pf

>Phi<, to juÂż kolejny raz gdy posiÂłkujesz siĂŞ takimi zwrotami dlatego bardzo CiĂŞ proszĂŞ, byÂś dokÂładnie przemyÂślaÂł to co i jak chcesz napisaĂŚ bo zmusisz mnie do wystawienia Ci "urlopu".

EDYCJA:

oraz za tego posta (punkt regulaminu, ktĂłr tym postem zÂłamaÂłeÂś zmieÂściÂłem powÂżej):

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5210.msg71632#msg71632

-1pf

« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2011, 19:38:35 wysłane przez Dariusz » Zapisane

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #72 : Styczeń 06, 2011, 14:40:37 »

>Purattu<, zapewne zwroty "zajebisty" (jakim pozsÂłuÂżyÂłaÂś siĂŞ w tym wÂątku:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=71.msg71746#msg71746  ) sÂą modnymi dziÂś zwrotami, niemniej sÂą to wulgaryzmy, ktĂłrych stosowanie na naszym forum jest regulaminem zabronione.
Nie przyznam Ci teraz za to minusa, jednak pamiĂŞtaj o tej sugestii i nie stosuj wiĂŞcej takich i temu podobnych "modnych zwrotĂłw"

chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #73 : Styczeń 17, 2011, 20:12:37 »

Inteluminatis
Za ten post naruszajÂący regulamin forum dostajesz -1pf
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=6190.msg72293;topicseen#msg72293

Jezus Chrystus czyli BĂłg to kÂłamca stosujÂący psychomanipulacjĂŞ na ktĂłrej wybudowaÂł sektĂŞ - zwanÂą KoÂścioÂłem Katolickim.

chanell

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #74 : Styczeń 21, 2011, 20:14:57 »

>PHIROORI<, za naruszenie regulaminu w tym punkcie:

dotyczy tego postu:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=6206.0

a œciœlej filmiku jaki zamieœci³eœ w tym poœcie. W ujêciach od 9:15 widniej¹ zdjêcia wyœmiewaj¹ce Jezusa, a tym samym obra¿aj¹ce uczucia religijne osób nale¿¹cych do chrzeœcijaùstwa.
W tym œwietle nie do przyjêcia jest zamieszczanie takich odnoœników na naszym forum, a osoba która to czyni ponosi odpowiedzialnoœÌ za ich treœÌ.

Tak wiĂŞc  -1pf

« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2011, 20:18:49 wysłane przez Dariusz » Zapisane

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: