Zachęcała bym bardzo na przeczytanie tego fragmentu z uwagą i ze zrozumieniem.
JAN – Dziękuję. Mam pytanie odnośnie sesji z Grażyną, która była przez skype, gdzie była mowa o „znaku życia”. Proszę o wyjaśnienie, czy a dobrze zrozumiałem, że „parasol”, czyli „znak życia” zostanie przedłużony na rok 13-sty?
ENKI – Nie. Źle zrozumiałeś, albo zostało źle przepisane. Nie mogę ja Enki, ani mój Brat wchodzić w kompetencje samego Boga, bo to ON zlecił dać tą ochronę do końca roku. Potem – też powiedział – z końcem tego roku zostają zamknięte. Nie ma odwołania. Powiedziałem natomiast coś innego – bo parasoli, owszem, nie będzie – natomiast nie wiem jakie wytyczne będą przekazane przez Boga, bo na sto procent, ci którzy sobie na to zasłużyli, ochronę dostaną. Co to będzie? – jeszcze nie wiem. Nie zawsze dyrekcja daje informacje z góry, dopiero potrafią stawiać przed faktem dokonanym, więc i my musimy zaczekać, właśnie odnośnie tej ochrony, następnej ochrony. Czy to będzie parasol, Janie nie wiem. Może to będzie parasol – może tak, ale prawdopodobnie nie – bo przecież wchodzicie w 13-sty rok, zaczynacie wchodzić w 4 Wymiar, także i wasze umysły zaczną już inaczej funkcjonować, więc cierpliwie zaczekaj – to już zostało zaledwie kilka dni. Wtedy poczujesz na sobie tą nową energię, a jak będzie już trzeba, to dostaniesz ta informacje odnosnie tego zabezpieczenia następnego. Bo wiadomo, że 13-sty rok to wcale nie będzie Eldorado na Ziemi, tak jak sobie tego niektórzy życzą. To będzie jeszcze takie starcie ludzkich umysłów z nową rzeczywistością – i dopiero się będzie działo. Bo wielu nie będzie chciało zaakceptować tego nowego czasu. Ale to już o tym będziemy rozmawiać po nowym roku. Słucham ciebie dalej.
http://www.lucynalobos.pl/session/read/146/sesja-146Czy proces zaczął się w dniach podanych wcześniej, czyli 12/21, zaczął się w dniach 13/20 grudnia i trwa jego kontynuacja. Jednak jest to proces , który w finale zmieni całkowicie wszystko co istnieje. Od tej daty 20 grudnia 2012 naprawdę nic już nie będzie jak było i nie ma możliwości powrotu do poprzedniego paradygmatu. Nie udało się włączyć 12/21 jesteśmy w 13/20 są to drgania pola magnetycznego ziemi połączone z kodem drgań Gwiazdy Matki- naszego DNA a, nie jak planowano z Saturnem. To jest pierwotny kod życia naszego DNA, który rozpoczął przestrajanie wszystkich organizmów do powrotu do kodu życia z momentu zasiania życia w materii.
Do czego można wizualnie porównać ten proces? Np. do gotowania wody w garnku, data 13/20 .. to zapalenie ognia pod garnkiem ( ognia o określonej temperaturze, powiedzmy 13/20, która wywoła proces o określonych skutkach parowania w określonym czasie, ustawiając w cząsteczkach wody planowany wzór) , teraz odbywa się podgrzewanie wody z doprowadzeniem jej do wrzenia i odparowania , czyli zmiany stanu skupienia, co oznacza dokładnie zmianę wymiaru.
Dla fizyczności o określonych parametrach , a szczególnie toku myślenia ,akceptacja zmian jest procesem myślowym. W przestrzeni energetycznej w czasie bez czasu on juz się dokonał, istniejemy w nowej wersji wyjściowej.
Teraz odbywa się tylko mentalna akceptacja tych zmian rozłożona na fizyczne przemiany, bowiem gotowanie wody i odparowanie wszystkich jej cząstek to proces fizyczny, nie wszystkie cząstki odparują w tym samym czasie, chociaż te , które biorą udział w zdarzeniu wcześniej czy później odparują, bez obawy stanie się tak.
Ja zwracałam uwagę na czas po roku 2012, pisałam iż zmiany zaczną się od 2013 , te bardziej dostrzegalne, ( byłam wyśmiana) ale też nie wiem dokładnie jak to ma wyglądać, bo nigdy jeszcze coś takiego się nie wydarzyło.
Skupienie tak ogromne uwagi na datach 12/21 grudnia miało je naładować energetycznie i uruchomić przejście na ziemie w 5 "wymiarze"! Co w rzeczywistości znaczyło 5 ziemie czyli 5 opcje III wymiaru!
Czyli do kolejnej wersji bardziej nowoczesnego naszego wiezienia .... możemy sobie tylko pogratulować, że do tego nie doszło!
Bo byli byśmy nieruchomymi ( o zainstalowaniu naszej Energii świadomościowej w nowym ciele nieruchomo podłączonym do komputera sterującego wizjami holograficznymi życia już pisałam) producentami energii dla systemu. Jak nowoczesna bardzo fabryka z podłączonymi do mózgu holograficznymi filmami , które przeżywali byśmy jako nasze życia tworząc energię emocjonalną o określonym potencjale na zamówienie.
Bajka? Dla jednych tak dla innych nie.... skupienie maksymalne naszej uwagi na dacie miało dać dwa skutki , jeden przeniesienie naszej energii życia w paradygmat 12/21 a, drugi awaryjny, rozczarowanie , zawód , brak wiary, rezygnację, a co, za tym idzie dostawę jeszcze jednej wielkiej porcji energii dla bezpowrotnie odchodzących naszych dotychczasowych władców, którzy muszą zaakceptować swoją porażkę, albo wychodzą z naszego paradygmatu, albo zmieniają swoje role, o czym w tej i innej sesji mówi Enki.
Nie ma 5 wymiaru/ 5 ziemi, nie ma i nie będzie i nic, ale to nic nie dały żadne działania , ni CERN, ni zablokowanie energetyczne Wierzy Światła. W sumie cieszę się bardzo że jest to proces , który zaistnieje "łagodnie" ( dużo bardziej łagodnie w porównaniu do natychmiastowego przejścia), bo nie udał się plan ciemnej strony!!
Ich fiasko jest naszym sukcesem, wszystko przed nami, pozostało im jeszcze kila dni tego roku na pozbieranie swoich zabawek i zmianę rol.
Jak spokojnie i logicznie przeanalizujemy zdarzenia i bez emocji, to zrozumiemy iż czas na zegarze istnienia zmienia się po osiągnięciu 12-tej.
Pełny obrót wskazówek czasu, to przejście poza 12-kę, a nie robienie czegoś za 15-scie dwunasta. Przecież paradygmat 12/21, to tak, jak ustawienie wskazówek zegara na dwunastce i dwudziestej pierwszej czyli dziewiątce, co w sumie daje za 15 -scie dwunasta. Gdybyśmy weszli w ten paradygmat cofnęli byśmy się ponownie do kolejnej wersji dotychczasowej opcji III wymiaru. Czyli zatrzymali byśmy się na za 15 dwunasta i znowu to samo do powtórki.....

i td... itp.. w nowych szatach.....
Co daje nam paradygmat 13/20? Kod startowy drgań / wibracji DNA ( o tym pisałam powyżej), ale tez wyjaśnia czas, powiedziała bym pełnego uruchomienia nowego procesu, jak to odczytać?
Wrócimy do zegara, bo wiadomo już że chodzi o rok 20
13 , a ustawienie wskazówek pokazuje nam prawie precyzyjny czas, czyli 20 po trzynastej inaczej
pierwsza dwadzieścia , a jedynka to początek! ( Szczerze mówiąc wszystko bardzo precyzyjnie można odczytać ustawiając nasz kalendarz 12 miesięczny na tarczy 12 godzin zegara) dzielimy dobę ( 24 godziny) na godziny i sekundy, komu potrzebna większa precyzja niech robi bardziej precyzyjny odczyt.
Zatem mamy już rok 13 ( albo pierwszy początkowy nowego cyklu), miesiąc ( dwadzieścia po pierwszej, to również 4) wychodzi nam czwarty miesiąc czyli kwiecień, ten odczyt jest w cyklu rocznym. W mniejszym, miesięcznym cyklu można to odczytać jako zegarowa 13-ta , to inaczej 1 czyli pierwszy miesiąc i 20-ka to dni tego miesiąca inaczej 20 styczeń.
To tylko wstępny i nie pełny odczyt, można go rozwinąć, nie mniej jednak 20 styczeń jest zdecydowanie zaznaczony jako cykliczne zdarzenie po 13 grudnia 2012.
Jeżeli wrócimy do starych przekazów i teraz przeczytamy je bez emocji, to można zauważyć wiele odnośników kierujących naszą uwagę na procesy , które nie są z natychmiastowym skokiem wszystkich zmian.
Jednak moc emocji , która nam towarzyszyła odwracała naszą uwagę od tych informacji kierując ją w inną stronę.
To nic, mamy kolejną wspaniałą lekcję z której i tak wyszliśmy zwycięsko, bo liczy się finalny efekt, który mamy jeszcze przed sobą, oraz nasze podniesienie wibracji , które pozwoliło nam podejść do tematu bez nerwów i z wielką lekkością. To jest nasz olbrzymi sukces.
Opowiem co widziałam jak połączyłam się z datą 22 grudnia rano.. widziałam dwóch mężczyzn zupełnie współczesnych , na głowach mieli peruwiańskie czapeczki i na normalne koszule założone jakieś wdzianka jak kolorowy materiał z rożnymi wzorami ( coś takiego peruwiańskiego) współczesne garniturowe spodnie i buty .
Stali przed dużym stołem i układali na nim z małych glinianych tabliczek duży obraz , jakiś wzór, wszystko im się rozleciało ( jak by nastąpiło trzęsienie ziemi) brakowało im tych puzzelków glinianych, szukali ich, ale nie mieli. Nie mogli nic ułożyć brakowało cząstek, byli źli , poddenerwowani, niezadowoleni i bardzo zdziwieni.
Co robili ci panowie? Jak na mój ogląd układali nowy kalendarz majów na najbliższe 26 tys lat, ale wedle swojego paradygmatu czyli 21/12. Nie wyszło im, bo Europa go zmieniła na 13/20 , zmieniła się częstotliwość drgań pola magnetycznego ziemi pojawiły się nowe zdarzenia , ktorych oni nie zaprogramowali w swojej wersji, zatem brakowało części przyszłości( rozwaliła się całą ich układanka), zabrakło im tabliczek z przyszłością dotyczącą
Całkowitej Wolności Człowieka i MIŁOŚCI BEZWARUNKOWEJNie jesteśmy już uwięzieni w ich kodzie przeszłości z nową wersją oprogramowania dla 5 opcji III wymiaru !!!!!
Chociaż tego jeszcze nie zauważamy ( ze względu na długo manipulowany umysł) jesteśmy wolni , teraz zajdzie zmiana, ona już zachodzi , dlatego nasze reakcje na pozorny brak zmian są tak sympatyczne u większości.
Mili moi
kocham was całym sercem JESTEŚCIE WIELCY!!!! daliśmy radę, udało się!!!!Pomału zaczniemy zauważać zmiany, najpierw niewielkie, a coraz szybciej większe, nasz umysł uwalnia się od dotychczasowych zestrojeń z 12/21.
Wracając do 13 wiadomo iż energia napływająca do czakr ( zbiorów informacji) napełnia je sobą i dwie wirujące półkole, przednia i tylna ( od podstawy) łączą się ze sobą tworząc kulę.
Od dołu czyli od 1. czakry podstawy zaczyna się proces napełniania energią , która płynie od góry do dołu. gdy pierwsza czakra jest kulą wchodzi w 2. czakrę która podlega identycznemu procesowi i tak po kolei aż do 7 czakry, ten proces dotyczy materii, każdej materii . Gdy wszystkie 12 czakr w postaci kul wejdą w siebie ( jak matrioszki) zarówno te dotyczące materii i te ponad materialne łączymy się z naszą Matrycą nad przestrzenną czyli 13 czakrą tworząc
JEDNIE inaczej JAM JEST, to jest proces całkowitego cyklu czyli to co ja nazywam "odparowaniem wody" i zmianą wymiaru. Nie można dokonać go w paradygmacie 12/ 21
to był wielki podstęp , który miał cofnąć nasz proces rozwojowy do kolejnego powtórzenia III wymiaru w innej wersji. Na nasze szczęście to nie udało się! Ale jak tworzy się w tym procesie
MER KA BA?Otóż pod stopami mamy "dysk" wirującą czakrę jedną połówkę ósmej czakry, a nad głową ( aureola.....

) mamy drugą połowę tej czakry drugi dysk. Kiedy dyski 7 czakr materialnych ustawionych w pionie osiągną najwyższy poziom wibracji zespolą się jedna w drugiej ze sobą i stworzą kulę, lub jak ktoś woli wcześniejszy pąk kwiatu lotosu , albo małą piramidę, stworzą wewnętrzną część
MER KA BA. Następnie zaczyna pracować dolna część 8 czakry ( ta pod stopami) łączy się z czakrą ( aureolą nad głową ) tworząca dużą kulę , w której zamykane jest 7 czakr materialnych w postaci jednej wirującej kuli. Czakrę 8 nazywamy też dużą piramidą lub rozchylonymi płatkami kwiatu lotosu, ale też połówkami ósemki ( różne jest nazewnictwo dla części tego procesu).
Czakra 8 poza materialna ( zarówno dolna jak i górna
zawsze zapisywana jest w postaci ÓSEMKI -8 czyli pionowym ustawieniu, a nie nieskończoności czyli poziomym ustawieniu. poziomy obieg energii dotyczy
wyłącznie czakr materialnych , czyli 7 czakr w ciałach Ludzkich . Czakry materialne w kodzie pierwotnego stworzenia wirują w rytmie 20 czakra pozamaterialna wiruje w rytmie 13, czyli żeby rozpocząć cały proces przemiany energetycznej trzeba dostroić swoje czakry do rytmu wirowania 13/20 , to jest początkowy etap procesu.
Zatem uruchomienie
MER KA BA to synchronizacja z kodem stworzenia 13/20, nie ma innej drogi opuszczenia paradygmatu IV wersji III wymiaru.Kod wibracyjny 12/21 był podstępem , bo z tą wibracją nie osiągnęli byśmy ponownie mocy do przekroczenia wymiaru. Nasza
MER KA BA nie osiągnęła by wystarczającej wibracji do startu i przejścia w IV wymiar.
To był już ostatni podstęp , który udało nam się ominąć, jesteśmy wolni!
Przed nami naprawdę bardzo dużo ciekawych rzeczy, które będą dla sceptykowi niezmiernie trudne do akceptacji, czas oczyszczenia wszelakiego i odsłony prawdy zacznie się od 2013.
Ale nie ma się co martwić damy radę, daliśmy do tej pory damy i dalej!
Ja jestem prze szczęśliwa! Wszystko przed nami.
Kiara

edit.
Wyjaśnię ( bo już wiem iż nie dla wszystkich jest zrozumiałe) dlaczego 21/12 odczytujemy jako za 15 dwunasta , a 20/13 jako 20 po 13 ( pierwszej).
Otóż kierunek obrotu wiru strony minusowej ciemnej jest odwrotny do ruchu wskazówek zegara, zatem od punktu "0" -12 w dół , co daje za 15 dwunasta. Natomiast kierunek obrotu wirowego opcji plusowej - jasnej jest zgodny z obrotem wskazówek zegara czyli daje to początek nowemu cyklowi 1 i pierwszą dwadzieścia w odczycie.
Odczyt , jego sposób jest zależny od wiedzy o opcji która je używa, ale też trzeba zrozumieć cel użycia na podstawie wiedzy bardziej perspektywicznej o całokształcie tematu.