tom1ek
 GaduÂła
Punkty Forum (pf): 47
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #100 : Grudzień 08, 2008, 16:46:54 » |
|
no. cieszę się, że wreszcie piszesz spokojniej - bo wparowałeś na to forum z naprawdę wielkim "hukiem". Zgadzam się z tym co napisałeś. Pamiętam o twojej poprzedniej działalności dla PCH. Wiem, że PCH jest dla ciebie ważny - dla mnie też. Rozumiem jednak i akceptuję to, że nie jest on JEDYNĄ drogą w związku z rokiem 2012. Czy najskuteczniejszą? Niech każdy sam osądzi. Ja zaś (i Samuel w sesjach też) występuję na pewno przeciwko wszelkiemu fanatyzmowi, albo chociaż jego śladom - bo fanatyzm dla Projektu na pewno jest szkodliwy. Obrażanie przeciwników też nie jest dobrą metodą argumentacji i odstrasza od Projektu wszystkich, a wtedy obrażani przeciwnicy tylko "zacierają ręce" - i prowokują dalej. Cieszę się, że w życiu interesowałeś się ezoteryką szerzej. To bardzo dobrze.  Ja też interesuje się tymi sprawami od ok. 15 lat. Jest to przydatne, gdyż warto mieć szersze pole widzenia odnośnie tego typu rzeczy. pozdrowienia
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2008, 16:48:11 wysłane przez tom1ek »
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych 
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #101 : Grudzień 08, 2008, 16:53:13 » |
|
jednak ja nie podchodzĂŞ do PCH w sensie ezoterycznym a naukowym
Dlaczego wiêc tak wzbraniasz siê przed podaniem jakiegokolwiek NAUKOWEGO dowodu na s³usznoœÌ dzia³aù PCh?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #102 : Grudzień 08, 2008, 17:02:35 » |
|
..... jest energia pozytywna i negatywna ale to nie to samo co dobro i zÂło.. Kaplan
Energia nie jest ani "ani pozytywna ani negatywna", energia to energia. Jak mozna myslec iz prad jest " pozytywny lub negatywny"? On ma potecjal ,+ lub -. To ludzie tworza pozytyw i negatyw korzystajac z energii. Wowczas przyblizaja sobie ( poprzez zdarzenia) przestrzen , ktora jest blizsza ich osobowosci. W zaswiatach nie jest to wartosciowane, akceptowane sa na rowni odmiennosci osobowosci.
Kiara
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #103 : Grudzień 08, 2008, 17:12:31 » |
|
Tenebrael, odpowiadajÂąc na Twoje pytanie zacytujĂŞ Andrzeja WĂłjciekwicza sprzed roku albo dwĂłch do mnie "jak znajdziemy siĂŞ w Egipcie twoja wiedza moÂże siĂŞ przydaĂŚ w jakiÂś unikalny sposĂłb" odpowiadajÂąc dalej - naukowe dowody sÂą na gÂłebokoÂściplus / minus 30 metrĂłw pod tonami piasku, gdyby byÂły na wierzchu Zahi Hawass by to znalazÂł juÂż dawno temu (!) dlatego wÂłaÂśnie podchodzĂŞ naukowo - oglÂądaÂłeÂś Gwiezdne Wrota? po³¹czenie ezoteryki z naukÂą - wiele odcinkĂłw byÂło temu poÂświĂŞconych, uwaÂżam, Âże w Egipcie coÂś jest co udowodni w unikalny sposĂłb to WSZYSTKO, za jakiÂś czas siĂŞ tam wybieram ale dobiero "za piĂŞĂŚ dwunasta" jak to mawia Samuel - przed rokiem 2012 jak zostanie odkryte to co ma byĂŚ - chodzi o labirynt g³ównie, tam jest zapisana wiedza naszych przodkĂłw - Andrzej WĂłjcikiewicz ceni we mnie to, Âże zÂłotem jest dla mnie WIEDZA a nie bogactwa materialne - tacy ludzie sÂą tam potrzebni ponoĂŚ  pĂłki co zgromadziÂłem duÂżo informacji i analiz dotyczÂących CAÂŁEGO Projektu Cheops i GÂŁĂWNYCH CELĂW (patrzcie Publikacje Projektu - KsiĂŞga Cheopsa [to siĂŞ czyta a nie oglada]), tam siĂŞ tak wszystko zgadza, Âże nawet ja byÂłem w szoku, a zajmujĂŞ siĂŞ tym od dawna, kaÂżda analiza prowadziaÂła mnie do kolejnych rewelacji i majÂąc teraz "podsumowania" na miejscu w Egipcie bĂŞdĂŞ szukaĂŚ rozwiÂązania (muszĂŞ byĂŚ wolontariuszem z ramienia projektu, Âżeby siĂŞ tam swobodnie poruszaĂŚ i wiem o tym dobrze!) KapÂłan 718!
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #104 : Grudzień 08, 2008, 20:01:27 » |
|
JesteÂś niezwykle skromny KapÂłanie.
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #105 : Grudzień 08, 2008, 20:09:00 » |
|
... ... Natomiast Byt,ktory opanowal umysl p.Lucyny Lobos to zwykly oszust, dyletant w kazdej dziedzinie;i na dodatek, bandyta!Grozi,straszy nas Nibiru i zapewne z milosci opiekunczej do ludzi napadal na Slawe i o malo nie pozbawil jej zycia.Dyletant dlatego,ze nawet na proste pytania udziela pokretnych odpowiedzi lub czesto nie na temat a juz uklad i wielkosci planet w naszej galaktyce,to zenujaca u niego wiedza.Dlatego zeby nie obrazac prawdziwych Bogow bede w dalszej czesci nazywal go Body,od poczatkowych liter slow;Bandyta,Oszust,Dyletant. ... itd, itd. ...
Nikogo nie straszy, a informuje, ¿e dla wszystkich jest ratunek. Zapoznaj siê ze swoj¹ niedalek¹ ju¿ przysz³oœci¹. To tylko 25 sekund od 4:25 do 4:50 minuty niniejszego fragmentu filmu: http://www.youtube.com/watch?v=6J1VIhgpZd8- wspó³czujê Ci niezmiernie. Pozdrawiam. [/Dziekuje,wzajemnie!!! Te wszystkie" filmiki" znam na pamiec chomiku.
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #106 : Grudzień 08, 2008, 20:23:04 » |
|
JesteÂś niezwykle skromny KapÂłanie.
zapoznaj siê z moimi tekstami w dziale Publikacje Projektu a zrozumiesz sk¹d ta skromnoœÌ  pozdrawiam, Kap³an 718!
|
|
|
|
|
|
|
ramedlaw
Gość
|
 |
« Odpowiedz #107 : Grudzień 08, 2008, 21:59:16 » |
|
Skoro Enki nie odpowiada na pytania sprawdzaj¹ce to mo¿e podejœÌ go w taki oto sposób: ZadaÌ pytanie maj¹ce siê nijak do rzeczywistoœci: np. poprosiÌ o poradê w jakimœ problemie, którego nie ma albo spytaÌ kto stoi za zamachem terrorystycznym w Stuttgarcie ... Czy wiecie jaka by³aby odpowiedŸ?
To mĂłj pierwszy post. Mam nadziejĂŞ, Âże nie powtarzam po kimÂś.
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #108 : Grudzień 08, 2008, 22:05:25 » |
|
wiemy jaka dobrze - "zapraszam na sesjĂŞ prywatnÂą" bo publicznie siĂŞ tego nie ujawnia...
@edit - Samuela nie podejdziesz, byli lepsi co prĂłbowali a po za tym nie widzĂŞ powodu, Âżeby go podchodziĂŚ!
KapÂłan 718!
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2008, 22:07:51 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
ramedlaw
Gość
|
 |
« Odpowiedz #109 : Grudzień 08, 2008, 22:14:45 » |
|
Chodzi mi o to, Âże pytanie moÂże byĂŚ Âłatwe i standardowe - nie na sesjĂŞ osobistÂą. Ciekawi mnie czy Enki powinien wyczuĂŚ intencje zadajÂącego pytanie, czy moÂże nie jest na tyle potĂŞÂżny (daje siĂŞ nabieraĂŚ, ma ludzkie sÂłaboÂści)
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2008, 23:41:19 wysłane przez chanell »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #110 : Grudzień 08, 2008, 23:02:29 » |
|
wyczuwa i wtedy sp³awia delikwenta - poczytaj 90 sesji (kilka ostatnich nawet) a zobaczysz ile osób chcia³o go podejœÌ i jak siê to koùczy³o, jest na tyle potê¿ny, ¿e to nie przejdzie, powtarzam, ¿e nie ma sensu go podchodziÌ....
KapÂłan 718!
|
|
|
|
|
|
|
ramedlaw
Gość
|
 |
« Odpowiedz #111 : Grudzień 08, 2008, 23:14:01 » |
|
ByÂłbym pod duÂżym wraÂżeniem gdyby to wyczuÂł. Nie jestem wtajemniczony wiĂŞc nie wiem jak ludzie prĂłbowali - byÂłem tylko wczoraj na sesji we WrocÂławiu i nic takiego nie byÂło (byÂły inne prĂłby demaskowania  ) JeÂśli zadaÂłbym pytanie: jak mogĂŞ sprawiĂŚ by moja cĂłrka znowu chodziÂła ... a on powiedziaÂłby, Âże jestem maluczkim demaskatorem to kopara by mi opadÂła ...
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #112 : Grudzień 08, 2008, 23:19:32 » |
|
nie odpowiedziaÂł by tak - zaprosiÂł by na sesjĂŞ prywatnÂą i doradziÂł co zrobiĂŚ dokÂładnie bo on POMAGA a nie szkodzi!
KapÂłan 718!
|
|
|
|
|
|
|
ramedlaw
Gość
|
 |
« Odpowiedz #113 : Grudzień 08, 2008, 23:26:28 » |
|
no wiĂŞc nabiera siĂŞ, chyba siĂŞ nie rozumiemy
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #114 : Grudzień 08, 2008, 23:42:43 » |
|
Chodzi mi o to, Âże pytanie moÂże byĂŚ Âłatwe i standardowe - nie na sesjĂŞ osobistÂą. Ciekawi mnie czy Enki powinien wyczuĂŚ intencje zadajÂącego pytanie, czy moÂże nie jest na tyle potĂŞÂżny (daje siĂŞ nabieraĂŚ, ma ludzkie sÂłaboÂści)
Nie da siĂŞ nabraĂŚ ,wierz mi !!. ByÂłam swiadkiem na sympozjum w Kielcach.
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #115 : Grudzień 08, 2008, 23:43:20 » |
|
chyba siĂŞ nie zrozumiemy, ja jestem zwolennikiem Projektu Cheops i bojkotujĂŞ wÂątek Argumenty Przeciw En-Ki, co chyba widaĂŚ  KapÂłan 718!
|
|
|
|
|
|
|
ramedlaw
Gość
|
 |
« Odpowiedz #116 : Grudzień 08, 2008, 23:56:52 » |
|
Ja natomiast jestem zupeÂłnie neutralny. MoÂże nie doceniÂłem twojej odpowiedzi, moÂże chodziÂło ci o to, Âże jakie bym sobie nie wymyÂśliÂł pytanie (oderwane od rzeczywistoÂści) to i tak zaprosi na sesjĂŞ prywatnÂą.
Przyk³ad: Za³ó¿my, ¿e na poprzednich sesjach ju¿ 20 razy zdarzy³o siê, ¿e znalaz³ siê ktoœ(niekoniecznie ci¹gle ta sama osoba) kto zada³ pytanie "jak mogê sprawiÌ by moja córka znowu chodzi³a" (pytanie szczere, faktyczny problem córki) na co Enki dawa³ jakieœ rady (ewentualnie dodatkowo zaprasza³ na sesjê prywatn¹) Teraz ja idê na sesjê i zadajê takie pytanie podczas gdy nawet nie mam córki. Jak rozumiem Enki w tej sytuacji nie daje mi ¿adnych rad, jedynie zaproszenie na sesjê prywatn¹.
czy tak to wyglÂąda?
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #117 : Grudzień 09, 2008, 00:00:27 » |
|
NIE !!! Poprostu mĂłwi Âże to podchwytliwe pytanie i Âże ta osoba nie ma dobrych zamiarĂłw bo chce go sprawdziĂŚ.
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
ramedlaw
Gość
|
 |
« Odpowiedz #118 : Grudzień 09, 2008, 00:07:09 » |
|
byÂłbym pod wraÂżeniem
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #119 : Grudzień 09, 2008, 00:29:39 » |
|
to pĂłjdÂź i bÂądÂź, to proste - ale moÂżesz oberwac SÂŁOWNIE, Samuel potrafi byĂŚ ostry jak Âżyetka ale i Âłagodny jak baranek, taka cecha istot duchowych...
uwaÂżam, tak jak chanell - z resztÂą, to co uwaÂżam, nie ma wiĂŞkszego znaczenia - w sesjach to pojawiÂą siĂŞ setki razy i jest widoczne, zawsze Samuel widzi, Âże ktoÂś go chce sprawdziĂŚ i odpowiada tak jak pisaÂła chanell...
KapÂłan 718!
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #120 : Grudzień 09, 2008, 18:17:25 » |
|
Z jednej strony siĂŞ zgodzĂŞ, z drugiej - nie. ZgodzĂŞ siĂŞ, Âże takie prĂłby prowokacji siĂŞ zdarzajÂą, aczkolwiek raczej od razu widaĂŚ, Âże jest to prowokacja. Takie pytanie musiaÂłoby byĂŚ skonstruowane bardzo naturalnie, tak, by reakcja NIENATURALNA, nieprzewidywana byÂła tÂą wÂłaÂściwÂą. ZastanowiĂŞ siĂŞ nad takim. O tyle Âźle, Âże pytania sÂą segregowane, Âże nie moÂżna bezpoÂśrednio takiego zadaĂŚ. To stwarza powaÂżny problem. Aczkolwiek zadanie takiego pytania i odpowiedÂź na nie mogÂłaby wiele wyjaÂśniĂŚ (in plus lub in minus)
|
|
|
|
|
|
|
ramedlaw
Gość
|
 |
« Odpowiedz #121 : Grudzień 09, 2008, 19:30:30 » |
|
no w³aœnie trzeba by to dobrze obmyœliÌ, tak by zwyk³y cz³owiek siê na tym nie pozna³ Proponujê jednak szczegó³y techniczne zachowaÌ dla siebie ;-)
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #122 : Grudzień 09, 2008, 19:39:18 » |
|
Samuel wie ju¿ o waszej dyskusji na forum - wystarczy ¿e myœlicie o tym i juz, tak to dzia³a, jego mo¿liwoœci s¹ doœÌ du¿e bo nie jest zwyk³ym anio³kiem jakimœ, ale jest "Elohim" i nale¿y do rasy Œwietlistych - siódmy kr¹g nieba - najwy¿szy...
718!
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #123 : Grudzień 09, 2008, 20:03:01 » |
|
Siodmy krag nieba nie jest najwyzszy, dotyczy on tylko wzorca dla materii, dla tworzenia w materii jest najwyzszy. Jednak kregi duchowe pozamaterialne sa wyzsze. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #124 : Grudzień 09, 2008, 20:07:09 » |
|
dÂżizys! ja mĂłwiĂŞ o KRĂGACH NIEBA i SIĂDMY jest NAJWYÂŻSZY - jeÂśli wiesz co innego to gratuluje nie prawdziwej wiedzy, kaÂżdy okultysta wie ile jest i o tym siĂŞ nie dyskutuje bo fakty! jeÂśli zaÂś chodzi o inne krĂŞgi to jest ich wiĂŞcej ale krĂŞgĂłw nieba jest siedem i nic tego nie zmieni...
718!
|
|
|
|
|
|
|
|