east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #50 : Sierpień 25, 2011, 12:15:50 » |
|
@ songo
ciekawe tylko dlaczego w sesji- sama transformacja jest tak enigmatycznie nazwana "grzyb wodny"??, moÂże ktoÂś wie...
na IV poziomie tak¿e u ludzi którzy go osi¹gn¹ , wykszta³ci siê nowy rodzaj komórek dziêki czemu energia poch³aniana bêdzie ze œwiat³a Ja bym powiedzia³, ¿e nie tyle "nowy rodzaj komórek" ,choÌ i tego nie nale¿y wykluczyÌ, co wyjœcie na plan pierwszy takich aktywnoœci , które komórka teraz wykonuje "w tle". Mam na myœli fotonow¹ infostradê wewn¹trz po³¹czeù nerwowych. Cieniutka siateczka mikrotubul wygl¹da niczym grzybnia. Dlaczego wodna ? Poniewa¿ komórka to œrodowisko wodne. Woda w skali nano ma tak¹ ciekaw¹ w³aœciwoœÌ, ¿e przyjmuje uporz¹dkowan¹ strukturê. Isoty IV poziomu regeneruj¹ swoje si³y nie przez sen lecz przez asymilacjê fotonow¹ Obecnie my równie¿ od¿ywiamy siê œwiat³em ,ale nie bezpoœrednio. Zjadamy roœliny ( równie¿ poœrednio przez zwierzêta ) ,które to roœliny poch³aniaj¹ energiê s³oneczn¹ i dopiero z nich uwalniamy energiê w procesie trawienia. Wyobra¿am sobie, ¿e energiê pozyskamy od razu z mikrotubul - to one bêd¹ "karmiÌ" komórki. ŒwiadomoœÌ po prostu dostarczy tyle energii komórkom ile bêdzie potrzeba do prawid³owego funkcjonowania organizmu niejako "od wewn¹trz".
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2011, 12:19:23 wysłane przez east »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #51 : Sierpień 25, 2011, 12:19:48 » |
|
Sporo jest prawdziwych informacji w tym przekazie , ale jest ich ma³o i zasadnicza ró¿nica to ; i¿ nie mo¿na siê "przedostaÌ z fal¹" na IV a trzeba spe³niÌ warunki ¿eby móc tam ¿yÌ. Takim warunkiem pierwszym jedynym i podstawowym jest osobisty poziom energetyczny , czyli poziom posiadanej wibracji , która decyduje o kolejnym warunku transformacji cia³a dotychczasowego fizycznego w nowe cia³o równie¿ fizyczne ale ju¿ inne o innych predyspozycjach fizyczno energetycznych. I tu kolejny warunek , ¿eby mo¿na by³o dokonaÌ tej transformacji trzeba posiadaÌ energetyczne subtelne cia³o , cia³o astralne. Bez tego ca³y ten proces nie mo¿e zaistnieÌ. Kto jeszcze nie zbudowa³ swojego cia³a astralnego ten nie weŸmie udzia³u tu i teraz w tym procesie transformacji.Bêdzie musia³ odejœÌ do innej szko³y ¿ycia na innej planecie i tam dokoùczyÌ tworzenia by po zakoùczonym dziele móc wróciÌ do IV wymiaru. Dlaczego nie wszyscy na raz? Bo jak w ka¿dej szkole s¹ tacy co osi¹gaj¹ coœ szybciej i tacy co czyni¹ to wolniej. Nigdy wszystkie kwiaty na ³¹ce nie rozkwitaj¹ w identycznym czasie.... A co jest t¹ energi¹ daj¹c¹ mo¿liwoœÌ pójœcia w górê , ewoluowania? Zawsze i nigdy inaczej jest to coraz bardziej subtelna energia mi³oœci , przekszta³caj¹ca nasze cia³a na bardziej delikatny odbiór , na wiêksz¹ wra¿liwoœÌ i na radoœÌ z myœli , s³ów i czynów daj¹cych mo¿liwoœÌ przez odczuwanie prze¿ywania takich wra¿eù. Czyli wprowadzaj¹cych w szczêœcie , radoœÌ , harmoniê prowadz¹cych do mo¿liwoœci doznawania ekstazy. Na tym polega zmiana systemu wartoœci na cenieniu doznaÌ dobrych a odsuwaniu siê od tych , które nas rani¹ s³owem i czynem. Zatem ludzie którzy tworz¹ wszystko co nie przynosi innym ludziom odczuÌ , doznaù , prze¿ywania dobra , radoœci i szczêœcia bêd¹ musieli podj¹Ì sami decyzjê w jakim wymiarze chc¹ ¿yÌ?Bowiem III opiera siê na czêœciowej prawdzie , manipulacjach energiom, niepe³nej wiedzy i zadawania ludziom bólu z premedytacjom , akceptacji roli ofiary oraz tworzeniu energii o barwie i czêstotliwoœci tych wartoœci. Wybieramy co jest nam bliskie osobiœci , ale nie przez powiedzenie , ja wiem i chcê to co jest wartoœciom IV wymiaru a przez nasze OBECNE CZYNY z których p³ynie ENERGIA o okreœlonej wibracji , to i¿ my osobiœcie tego nie widzimy ? Nie jest wa¿ne , bowiem widzi to i ocenia nasz Duch -Energia niewcielona i Stwórca i to Oni podejmuj¹ decyzjê , czy i kiedy?
Tak i¿ mówienie czyjeœ ja jestem rozwiniêta duchowo , a ty nie , lub odwrotnie nie jest werdyktem miarodajnym. Licz¹ siê efekty czynów , s³ów i myœli. Bowiem co ka¿dy z nas tworzy to zbierze on sam a nie ktoœ za niego. I to ka¿dy z nas sam otwiera sobie wrota miêdzy wymiarowe do kolejnego wy¿szego wymiaru. I tu jest miejsce na to co europejska tradycja nazywa GRAALEM , osobisty "kielich" czyli Cz³owiek nape³niony energiom , która powoduje transformacje energetyczn¹ naszego obecnego cia³a fizycznego w cia³o nowe te¿ fizyczne ró¿nie nazywane przez ró¿ne tradycje, czyli , z³ote cia³o , œwietliste , subatomowe itp.... To jest przed nami wspó³czeœnie , stoimy krok ju¿ maleùki przed tym aktem. W³aœnie tego dokona³ ( mój ukochany idol) Jezus 2000 lat temu , ten akt jako mo¿liwoœÌ dla Ludzkoœci zapisa³ w polach morfogenetycznych , a obecnie dojrzeliœmy energetycznie jako gatunek Ludzki ¿eby go dokonaÌ ju¿ na skalê masow¹. Tak wiêc stanie siê! I tu jest odpowiedz czy Jezus musi siê ponownie urodziÌ , reinkarnowaÌ ¿eby byÌ na ziemi? Nie! Absolutnie nie! Bo On nigdy nie umar³! Zmieni³ swoje cia³o fizyczne w którym siê urodzi³ na cia³o równie¿ fizyczne ale o innych ju¿ "parametrach fizycznoœci) , Jego mo¿liwoœÌ istnienia w tym ciele jest prawie nie ograniczona , bo ono ¿yje dziêki czystej energii mi³oœci otaczaj¹cej Go w wy¿szym ni¿ nasz wymiarze. Jego cia³o nie podlega procesowi starzenia siê i niszczenia , jest On od dawna na ziemi , proces obni¿ania wibracji Jego cia³a by móg³ dostosowaÌ siê do tego wymiaru trwa³ 2 lata. Zrobi³ to z mi³oœci do Cz³owieka by nam pomóc w tym bardzo trudnym momencie , pomóc a nie zrobiÌ coœ za Cz³owieka. WidzieÌ Go mog¹ ci , którzy ju¿ potrafi¹ widzieÌ œwiat IV wymiaru , kontaktowaÌ siê z nim Ci z którymi On podejmuje kontakty. Ale w IV wymiarze bêd¹ mogli ju¿ wszyscy , bo bêdzie to naturalnoœÌ ¿ycia Ludzkiego. Ka¿dy z nas musi sam dokonaÌ tego wysi³ku ( je¿eli chce) by moc przekroczyÌ wymiar. Energia i jeszcze raz energia ( jednak ca³y czas czyni¹ca dobro , wysoka czêstotliwoœÌ) jest wa¿na , ona to musi pop³yn¹Ì do szyszynki ( która jest bram¹ miêdzy wymiarow¹ i miêdzy czasow¹) by proces ten uruchomiÌ. melanina i woda s¹ noœnikami bior¹cymi udzia³ w tym procesie. Nasza energia przekszta³ca wzorzec pentagramu w naszych p³ynach ustrojowych , który zgrywa siê z depozytem pierwotnym zapisanym w szyszynce dla wymiaru , który przekraczamy , w tym wypadku IV i brama miêdzy wymiarowa w nas siê otwiera ale tylko dla ka¿dego kto tego dokona indywidualnie! Bowiem ju¿ od dawna jest to praca indywidualna dla siebie! Czyli s³u¿enie sobie! Gdy ktoœ tworzy z³o , ból , cierpienie ,niepokój , strach ( nawet pisz¹c posty budz¹ce takie uczucia) obni¿a poziom wibracji w sobie. Miast iœÌ naprzód cofa siê , oddala od ca³ego procesu , sam siebie blokuje. Ludzie s¹ czêsto bezmyœlni , nie zastanawiaj¹ siê nad tym i¿ tylko oni sami tworz¹ swój œwiat a póŸniej wini¹ za to wszystkich obok siebie. Zatrzymaj siê na chwilê i pomyœl cz³owieku ; czy to co robisz komuœ chcia³ byœ by zrobiono Tobie? Je¿eli tak , to d³uga jeszcze droga przed Tob¹ do nauki , a je¿eli nie to zastanowiê w takim razie po co to robisz? I jak bardzo krzywdzisz sam siebie? Nawet w ostatnim momencie , gdy Cz³owiek wykrzesa w z siebie widziane przez Stwórcê dobro i mi³oœÌ On poda mu rêkê ¿eby móg³ przekroczyÌ wymiar. Warto , bo szyszynka siê otworzy wówczas. Kiara  ps. Tak east masz 100% racji dlatego jedzenie ma tak kolosalne znaczenie. Dlatego nie powinniœmy jeœÌ miêsa martwych zwierz¹t bo w nich praktycznie nie ma ju¿ energii œwiat³a. Ta która jest nie przyczynia siê do naszego energetycznego rozwoju a utrzymuje przez jakiœ czas ( przez proces spalania) mo¿liwoœÌ naszego ¿ycia fizycznego. Ale w ca³okszta³cie procesu rozwojowego jest ciemn¹ gêst¹ energi¹ blokuj¹c¹ przep³yw œwiat³a w naszym organizmie , czyli blokuje nasz rozwój tak naprawdê.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2011, 12:25:19 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #52 : Sierpień 25, 2011, 12:35:02 » |
|
..ciekawe, w Âświetle tego wszystkiego,- na paradox zakrawa fakt, Âże staniemy siĂŞ- takim ludzkim GMO 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #53 : Sierpień 25, 2011, 12:41:59 » |
|
czy ja wiem , czy paradoks ? wszystko jest wibracjÂą, energiÂą. Czas zabijania ( obojĂŞtnie -roÂśliny czy zwierzĂŞcia ) by ÂżyĂŚ siĂŞ koĂączy. A modyfikacja to tylko zmiana rĂłl i funkcji tego ,co juÂż w nas istnieje. Wedle kwantowej biologii geny sÂą wtĂłrne, sÂą tylko chemicznym zapisem informacji, ktĂłra dociera z .. np mikrotubul , czyli de facto ze ÂświadomoÂści. Suma sumarum wszystkie gatunki sÂą modyfikowane genetycznie w ten sposĂłb 
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #54 : Sierpień 25, 2011, 12:51:59 » |
|
czy ja wiem , czy paradoks ? wszystko jest wibracj¹, energi¹. Czas zabijania ( obojêtnie -roœliny czy zwierzêcia ) by ¿yÌ siê koùczy. A modyfikacja to tylko zmiana ról i funkcji tego ,co ju¿ w nas istnieje. Wedle kwantowej biologii geny s¹ wtórne, s¹ tylko chemicznym zapisem informacji, która dociera z .. np mikrotubul , czyli de facto ze œwiadomoœci. Suma sumarum wszystkie gatunki s¹ modyfikowane genetycznie w ten sposób  to prawda, chodzi mi tylko o sytuacjê w czasie, kiedy prowadzimy protesty wobec GMO w rolnictwie,- choÌ ma ono ca³kiem inny charakter- celowy, wprowadzany przez cz³owieka- sami mo¿emy ulec mutacji wywo³anej przez falê energi z g³êbi kosmosu. To ¿e org. mutuj¹/ewoluuj¹- to naturalny bieg rzeczy w przyrodzie, gorzej gdy jest on dokonywany z zewn¹trz ekosystemu i burzy jego równowagê dla partykularnych korzyœci.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #55 : Sierpień 25, 2011, 12:55:49 » |
|
Nie zupe³nie macie racje bo obecne GMO to projekt odchodz¹cy od natury ( pierwotnego wzorca) blokuj¹cy go , oraz wszystkie mo¿liwoœci w nim zawarte prowadz¹ce do rozwoju. Przekszta³canie cia³a za pomoc¹ energii to powrót do pierwotnych mo¿liwoœci zawartych w pierwotnym wzorcu, to po drodze poznawanie miliardów ewentualnoœci w celu uzyskania wiedzy i doskona³oœci. Inne kierunki z innym celami koùcowymi , bowiem w jednym siê zwiêksza iloœÌ œwiat³a i energii w drugim ogranicza , eliminuje. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #56 : Sierpień 25, 2011, 13:18:24 » |
|
Posty od 41 bardziej mi pasuj¹ do w¹tku: Dieta Praniczna. Jakoœ nie mogê dostrzec zwi¹zku z melanin¹ i "grzybem wodnym", choÌ na si³ê wszystko mo¿na dostosowaÌ.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #57 : Sierpień 25, 2011, 13:19:23 » |
|
@ Kiara
GMO to projekt odchodzÂący od natury @ songo
GMO w rolnictwie,- choÌ ma ono ca³kiem inny charakter- celowy, wprowadzany przez cz³owieka- sami mo¿emy ulec mutacji wywo³anej przez falê energi z g³êbi kosmosu.
Tak, ironia, prawda ? Wydaje siê, ¿e przemianê wewn¹trz nas wywo³uje fala energii z kosmosu. Mo¿liwe ,¿e umo¿liwia przemianê, lecz to ,zdaje siê , nie jest takie proste prze³o¿enie. Wg mnie to jest proces z³o¿ony. Nauka nie przypadkowo dotar³a do sedna w³aœnie w tym czasie. To ,co by³o w przesz³oœci jasne dla mistyków, czy szczególnych ludzi takich jak Budda czy Jezus, dzisiaj prze³amuje stare dogmaty naukowe, a jutro bêdzie oficjalnie wyk³adane na Uniwersytetach, stanie siê to powszechn¹ wiedz¹ tym bardziej powszechn¹, ¿e z ³atwoœci¹ bêdzie mo¿na ¿yÌ nowymi wartoœciami. To z kolei spowoduje otwarcie nas samych ,nasze umys³y, na nowe mo¿liwoœci p³yn¹ce z nowej wiedzy. Synchronizacja stanie siê czymœ naturalnym. Jak zmieni siê ludzkie ¿ycie, kiedy cz³owiek nie bêdzie ju¿ zmuszony ¿yÌ kosztem innych czy te¿ goniÌ za rzadkimi dobrami, bo wszystko stanie siê mo¿liwe i pod rêk¹ ? Bêdziemy niczym jogni od¿ywiaj¹cy siê "pran¹". Kiedy ta wiedza oraz pierwszy przyk³ad roznios¹ siê na ca³y œwiat zniknie g³ód na tej planecie.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #58 : Sierpień 25, 2011, 13:33:16 » |
|
Jak zmieni siê ludzkie ¿ycie, kiedy cz³owiek nie bêdzie ju¿ zmuszony ¿yÌ kosztem innych czy te¿ goniÌ za rzadkimi dobrami, bo wszystko stanie siê mo¿liwe i pod rêk¹ ? Bêdziemy niczym jogni od¿ywiaj¹cy siê "pran¹". Kiedy ta wiedza oraz pierwszy przyk³ad roznios¹ siê na ca³y œwiat zniknie g³ód na tej planecie.
to optymalne rozwi¹zanie dla wszystkich, nie tylko ludzi,- ca³a fauna i flora od¿yj¹, a nie to nieszczêsne GMO! PS. fakt mo¿e lepiej przenieœÌ do innego w¹tku
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #59 : Sierpień 25, 2011, 14:22:59 » |
|
Darek, proszê nie szukaj dziury w ca³ym , bo dyskusja krok po kroku t³umaczy bezpoœredni zwi¹zek energii i ¿ycia oraz rozwoju Cz³owieka. Melanina jest noœnikiem energii , która spowoduje zmiany i otworzy nam wejœcie do kolejnego wymiaru ,towarzyszy temu woda , oraz cala przeolbrzymia reakcja energetyczna. I tu nie chodzi tylko o od¿ywianie siê pran¹ ¿eby ¿yÌ a o uaktywnienie procesu w Ludzkim ciele. Poszczególne elementy s¹ niezbêdne w nim , mo¿na je rozwa¿aÌ bez po³¹czenia i stanowi¹ wówczas materia³ do oddzielnego tematu , lub wyt³umaczyÌ ca³y szereg zwi¹zków oraz niezbêdnoœci w procesie. Poniewa¿ wszyscy siê uczymy ³¹cz¹c te elementy wystêpuj¹ w tym temacie. Po jakimœ czasie dojdziemy do wniosku i¿ wszystko , ca³y proces mo¿na zamkn¹Ì w kilkunastu zdaniach , bêdziemy wiedzieli jak zrobiÌ taki skrót czytelny dla wszystkich. Ale obecnie potrzebne jest t³umaczenie poszczególnych etapów z wiedz¹ po³¹czeniow¹. Kiedy ja mia³am przekazywan¹ wiedzê ( by³o to kilkanaœcie lat temu) pojawia³y siê przede mn¹ iskierki w tempie b³yskawicznym , otwiera³y jak orzech a w nich by³y zawarte ca³e kompleksowe informacje. W sekundê lub mniej je zna³am. Wiêcej czasu zajmowa³o mi zastanowienie siê nad myœl¹ jak to zapamiêtam ni¿ przyswojenie ca³ego materia³u. Ufffff. Nie ten wymiar nie ta prêdkoœÌ. Obecnie nie jest mi ³atwo coœ wyt³umaczyÌ pomimo tej wiedzy. Ca³y czas szukam czegoœ z czym mo¿na porównywaÌ informacje , co jest lub mo¿e byÌ czytelne i zrozumiale dla Ludzi. W ten sposób krok po kroku staram siê inspirowaÌ do osobistych poszukiwaù , bo one daj¹ pewnoœÌ wiedzy. Mogê napisaÌ t¹ informacjê w kilku , lub kilkunastu zdaniach w zasadzie jest prosta , ale nie bêdzie zaakceptowana dopóki ludzie nie poczuj¹ i¿ dla nich jest ten proces zrozumia³y. A do ka¿dego przemawiaj¹ trochê inne argumenty. tak wiêc "grzyb wodny " to reakcja energetyczna w organizmie Cz³owieka ( ale nie tylko) polegaj¹ca na transformacji energii ognia i wody w coœ zbli¿onego do wodorowej pozwalaj¹ca na przemianê sub komórkow¹ naszej materii i otwieraj¹ca nam "bramy miêdzy wymiarowe". Dziêki niej mo¿emy staÌ siê kul¹ œwietln¹ ( tworzenie MAR KA BA) i powrotnie zmieniÌ energie w materiê. Ten stan MER KA BA jest naszym pojazdem miêdzy wymiarowym zawsze kierowanym myœl¹ naszej Energii. Materializacja i de materializacja to nasze dzie³a. Jednak by to osi¹gn¹Ì trzeba zgromadziÌ w sobie odpowiedni potencja³ energetyczny do startu. Bez tego ani rusz. Jak to uzyskaÌ? Staramy siê wspólnymi si³ami prze³o¿yÌ t¹ wiedzê na czyteln¹ w naszym pojêciu informacjê. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2011, 14:23:34 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #60 : Sierpień 25, 2011, 15:18:38 » |
|
@ Kiara
tak wiĂŞc "grzyb wodny " to reakcja energetyczna w organizmie CzÂłowieka ( ale nie tylko) polegajÂąca na transformacji energii ognia i wody w coÂś zbliÂżonego do wodorowej pozwalajÂąca na przemianĂŞ sub komĂłrkowÂą naszej materii i otwierajÂąca nam "bramy miĂŞdzy wymiarowe". DziĂŞki niej moÂżemy staĂŚ siĂŞ kulÂą ÂświetlnÂą ( tworzenie MAR KA BA) i powrotnie zmieniĂŚ energie w materiĂŞ. Jak zwaÂł tak zwaÂł, mniejsza o te egzotyczne nazwy. Wg mojego stanu wiedzy tak ,to jest reakcja energetyczna pewnego rodzaju w ktĂłrej otwarcie "bramy miĂŞdzywymiarowej" jest jakby swobodnym, dwukierunkowym przepÂływem ÂświadomoÂści i umysÂłu. Podniesienie wibracyjne umysÂłu do peÂłni moÂżliwoÂści jakimi dysponuje kwantowa ÂświadomoœÌ. JeÂśli nie w 100% to chociaÂż o 20 %- 30% ,moÂże wiĂŞcej, tyle ile damy radĂŞ "udÂźwign¹Ì". Jak pisaÂłem na "grzyb wodny" wyglÂądajÂą mi mikrotubule, czyli fizyczny "noÂśnik" ÂświadomoÂści w ludzkim ciele. Rezonans ÂświadomoÂści z umysÂłem jest wÂłaÂśnie owÂą "bramÂą miĂŞdzywymiarowÂą" . W jaki sposĂłb moÂże siĂŞ to staĂŚ (staje) ? Otó¿ pomiĂŞdzy ziemiÂą (przewodnikiem) ,a jonosferÂą (rozrzedzonÂą, gĂłrnÂą warstwÂą atmosfery -rĂłwnieÂż Âświetnym przewodnikiem ) znajduje siĂŞ sÂłabo przewodzÂąca prÂąd warstwa powietrza w ktĂłrej dochodzi do wyÂładowaĂą atmosferycznych (burze z piorunami ) wyzwalajÂącymi sÂłabe elektromagnetyczne fale Shumanna o czĂŞstotliwoÂści od 7 hz do 59,9 hz ( nie myliĂŚ z energiÂą pioruna ). Fale w tym niÂższym zakresie 7 - 8 hz majÂą dÂługoœÌ 40 tys km (jeden okres ). NieprzewodzÂące powietrze – izolator – zamkniĂŞte miĂŞdzy dwoma przewodnikami (ZiemiÂą i jonosferÂą) to kondensator kulisty. I podobnie jak inne znane elektronikom kondensatory ma swoje czĂŞstoÂści rezonansowe. "Przypadkowo" takie same jak ludzkie mĂłzgi. W kaÂżdej sekundzie ZiemiĂŞ "nawiedza" okoÂło 100 takich wyÂładowaĂą ,ktĂłrych fale docierajÂą do ludzi na caÂłej Ziemi ( z powodu swojej dÂługoÂści ) i mogÂą byĂŚ noÂśnikiem informacji ( podobnie jak fale radiowe ). WartoœÌ czĂŞstoÂści rezonansowej Schumanna jest ÂściÂśle powiÂązana z aktywnoÂściÂą SÂłoĂąca. W maksimum aktywnoÂści jest wiĂŞksza nawet o kilka procent niÂż w latach sÂłabej aktywnoÂści sÂłonecznej. W poprzednim minimum, w 1995 roku, wynosiÂła 7,80 Hz; a w maksimum w 2001 roku juÂż 8 HzMĂłwi doktor Andrzeja KuÂłak, szef grupy uczonych z Obserwatorium Astronomicznego Uniwersytetu JagielloĂąskiego, ktĂłrzy od blisko 15 lat w stacji koÂło Zatwarnicy, nad potokiem Hylaty, badajÂą zjawiska geofizyczne, mierzÂąc fale o ekstremalnie niskiej czĂŞstoÂści. Jak wiemy aktywnoœÌ SÂłoĂąca jest obecnie duÂża, nawet samo NASA "straszy" nas apogeum tej aktywnoÂści na 2012 r. Jak wysokiej ? Tego nie wiemy, ale fale Shumanna wzrastajÂą. DosÂłownie zatem wszystko co Âżyje zostanie przestrojone w ten naturalny sposĂłb. Jednak by to osiÂągn¹Ì trzeba zgromadziĂŚ w sobie odpowiedni potencjaÂł energetyczny do startu. Bez tego ani rusz. Jak to uzyskaĂŚ? Po prostu nie przeszkadzaĂŚ siĂŞ dziaĂŚ caÂłemu procesowi. SÂądzĂŞ ,Âże Âłatwiej i bardziej Âłagodnie moÂżna by znieœÌ "przejÂście miĂŞdzywymiarowe " rozumiejÂąc w jaki sposĂłb funkcjonujemy w tym Âświecie i czym jest ÂświadomoœÌ w nas samych. Jest to nic innego jak wyraÂżenie mistycznej prawdy pt "POZNAJ SIEBIE" . Tutaj kaÂżdy robi to, co napisaÂła poniÂżej Kiara
Staramy siĂŞ wspĂłlnymi siÂłami przeÂłoÂżyĂŚ tÂą wiedzĂŞ na czytelnÂą w naszym pojĂŞciu informacjĂŞ. dokonujÂąc tego na swĂłj sposĂłb w sobie znanym jĂŞzyku.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #61 : Sierpień 25, 2011, 16:23:58 » |
|
jeszcze jeden fragment z art. o "7 poziomach gêstoœci" "Wed³ug Kasjopean, nadchodz¹ prze³omowe czasy w dziejach ludzkoœci - w kierunku Ziemi zbli¿aj¹ siê meteoryty, a za nimi fala, zmieniaj¹ca rzeczywistoœÌ egzystencji z trzeciego do czwartego poziomu. Nie wiadomo, ilu ludzi prze¿yje proces transformacji." .. i je¿eli traktowaÌ to serio- to bêdzie to taki "wash & go"- czyli oczyszczenie z transformacj¹ naraz. PS. ciekawe czy to o Elenin chodzi? 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #62 : Sierpień 25, 2011, 16:42:06 » |
|
Elenin oraz inne "kamyki" Pewnie bêdzie ich sporo. Wysoka aktywnoœÌ S³oùca powoduje rozszerzenie siê termosfery, na szczêœcie. To bowiem w niej spalaj¹ siê meteoryty. Z falami siê nie walczy, na falach siê surfuje , songo  Kto bêdzie walczy³ z fal¹ tego los kiepsko widzê raczej.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #63 : Sierpień 25, 2011, 16:52:36 » |
|
Z falami siĂŞ nie walczy, na falach siĂŞ surfuje
nie mam deski, nie liczÂąc tej do prasowania  pozdr. 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #64 : Sierpień 25, 2011, 16:55:37 » |
|
na wÂłasnej klacie moÂżna teÂż 
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
 GawĂŞdziarz
Punkty Forum (pf): 2
|
 |
« Odpowiedz #65 : Sierpień 25, 2011, 19:52:25 » |
|
na w³asnej klacie mo¿na te¿  Mo¿na, ale siê "dywan mi³oœci" zmechaci.  A tak na powa¿nie - dobrym uzupe³nieniem w¹tku s¹ ksi¹¿ki Drunvalo Melchizedeka "Pradawna Tajemnica Kwiatu ¯ycia" tom I i II. Tam jest du¿o o szyszynce i wzbudzaniu kundalini - równie¿ w powi¹zaniu ze Œwiêt¹ Geometri¹, np.kundalini wznosi siê w ciele cz³owieka po krzywej torusa.
|
|
|
|
Pzdr barneyos  ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\" \"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
|
|
|
Betti
Gość
|
 |
« Odpowiedz #66 : Sierpień 25, 2011, 21:05:18 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #67 : Sierpień 25, 2011, 21:15:34 » |
|
Nie rozumiem, dlaczego wszyscy siĂŞ jÂąkajÂą: mĂłwi siĂŞ szynka, a nie szyszynka 
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #68 : Sierpień 25, 2011, 21:19:26 » |
|
I atakujÂą na marginesach 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #69 : Sierpień 25, 2011, 21:31:17 » |
|
Tak jakoÂś czujĂŞ od Was zrozumienie tematu . Na kwantowy sposĂłb  na serio, nie Âżartuje
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #70 : Sierpień 26, 2011, 09:40:20 » |
|
WÂłaÂśnie.. nalezaÂłoby polaczyĂŚ te wÂątki, gdyÂż przedmiot omĂłwienia (pomimo innej etykietki) - ten sam.
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #72 : Sierpień 26, 2011, 13:51:20 » |
|
To jest przeniesione z tematu o szyszynce i dotyczy ogl¹du samej funkcji szyszynki. "Szyszka istotnie jest bardzo wa¿na, w niej jest zdeponowana wiedza o nas , wiedza naszych wszystkich wcieleù, droga ca³ego naszego rozwoju. Ale... nie ona decyduje o tym rozwoju , ona deponuje wiedzê z której bêdziemy mogli skorzystaÌ. Jest jak twardy dysk w komputerze którego nie potrafimy jeszcze odczytywaÌ, nie potrafimy równie¿ œwiadomie programowaÌ. Wpis dokonuje siê za pomoc¹ prze¿yÌ nape³nionych sil¹ uczuÌ ( to specjalny kod œwietlny Stwórcy) , dostêp do korzystania z jej wiedzy mamy jeszcze zablokowany. On ma siê odblokowywaÌ samoistnie ( na drodze rozwoju duchowego), gdy podnosi siê w nas wibracja. ¯adna sztuczna metoda ( technika mentalna , medytacja ni nic takiego nie uczyni¹. ) Zrobi to tylko podnosz¹cy siê nasz rozwój indywidualny, nape³niamy siê energia wewnêtrznie,ona podnosz¹c siê w nas , poziom po poziomie zbli¿a siê do zdjêcia zas³on z szyszynki. Na stepuje wonczas wewnêtrzna iluminacja , rozœwietlenie , b³ysk , wówczas stajemy siê oœwieceni ( czyli ci którymi nas tak strasz¹ ILUMINACI)to my gdy dotrzemy do pe³ni wiedzy. Jednak nim siê to stanie , musimy osi¹gn¹Ì wibracje czakry serca, a tam nie ma logiki , rozwa¿aù, wiedza.Tam s¹ UCZUCIA, INTUICJA.Gdy one wyznacza nam drogê , wówczas otworzy siê przed nami wiedza szyszynki. Bardzo proste zabezpieczenie, bo kto ¿ycie maluje uczuciem,ono wyznacza mu drogê, NIE SKRZYWDZI JU¯ ,ANI SIEBIE , ANI NIKOGO. Jednak gdyby np.szalony naukowiec , lub nie daj Bo¿e Samuel otworzy³ dostêp do naszej szyszynki, jest w stanie wyzerowaÌ nasza wiedzê w nas ( stracimy ca³kowicie osobowoœÌ, staniemy siê jak noworodki) wgra nam co tylko bêdzie chcia³ , a tym samym osi¹gnie pe³na w³adze nad nami.Staniemy siê super biologicznymi robotami. Tak wiec b¹dŸmy bardzo ostro¿ni z wszelkimi eksperymentami duchowymi z mózgiem i szyszynka. Na razie mamy na³o¿ony program , który jest dla nas obecnie wzorcem ¿ycia, wzorcem wszystkich zachowaù, nie jest trwa³y. Razem z przebiedowaniem ziemi zniknie, ten proces ju¿ siê rozpocz¹³ ( NAZYWA SIà OCZYSZCZENIEM POL INFORMACYJNYCH WGRANYCH ZIEMI I LUDZIOM),poma³u zacznie wygasaÌ stara wiedza,w ten sposób dokona siê przebudzenie œwiadomoœci ludzkiej. Ale gdyby informacja zosta³a wgrana w szyszynkê , wówczas by³o by bardzo z³e. Skasowany by³ by rozwój indywidualny ka¿dego Cz³owieka. Zaczynalibyœmy wszystko od zera, od pierwszego indywidualnego doœwiadczenia. Wrócili byœmy w jednej sekundzie do œwiadomoœci zbiorowej, która zarz¹dza ktoœ...... Kiara  " Mo¿ecie mi wyjaœniÌ o co wam tak naprawdê chodzi w tych dociekaniach? Czy temat jab³ko jest identyczny z tematem sady jab³kowe? Bo moim zdaniem nie pomimo i¿ w obydwu jab³ko jest omawiane obszernie. Tak samo temat szyszynka nie jest identyczny z tematem melanina i grzyb wodny pomimo i¿ w obydwu wystêpuje du¿a informacja o szyszynce. To ju¿ wyjaœnia³am w poprzednim poœcie. Chcecie koniecznie do³¹czyÌ temat szyszynka do melaniny? to proszê bardzo bo jest to jeden z pod tematów melanina i grzyb wodny ale odwrotnie nie mo¿na tego zrobiÌ . Bo tak jak oko jest w temacie g³owa to g³owa nie jest tematem oka. Mo¿na informacje na temat szyszynki zamieœciÌ odzienie i taki temat zaistnia³ trzy lata temu bez wiêkszego zainteresowania do tej pory. Ja siê odnios³am do zjawiska które ma zaistnieÌ a w którym jedn¹ z g³ównych ról gra szyszynka. w kontekœcie jej funkcji po³¹czonych z innym j¹ opisujê. Sama szyszynka to dysk z zapisem wzorców zachowaù , pierwotnej wiedzy , pierwotnych wzorców. Informacja z poprzedniego postu o szyszynce jest aktualna. Jednak dotyczy ona tylko szyszynki. Ten temat zwi¹zany jest z procesem przemiany komórkowej w którym szyszynka staje siê bram¹ miêdzy wymiarow¹. Ale czy siê stanie i w jakich warunkach to siê dzieje oraz jakie inne elementy bior¹ w tym udzia³ i jak na siebie oddzia³ywaj¹ kolejno , opisuje dopiero ten temat. Szyszynka jest tylko elementem tego tematu jak pozosta³e elementy , meritum tematu jest proces , który powoduje cykl zmian nazwanych grzybem wodnym. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2011, 13:59:21 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #73 : Sierpień 26, 2011, 13:58:14 » |
|
"SAMUEL: Kochani, wasza Planeta Ziemia, caÂły wszechÂświat ustawia siĂŞ dokÂładnie tak samo, jak miaÂło to miejsce przed zatoniĂŞciem Atlantydy. Wy, ludzie, robicie dokÂładnie to samo. Wszystkie kalendarze, wszystkie przepowiednie, ktĂłre teraz sÂą odkrywane majÂą wam uÂświadomiĂŚ co wy wÂłaÂściwie robicie. A my przychodzimy wam na pomoc, aby nie doszÂło do tego wszystkiego powtĂłrnie. Sabinka – gdy teraz powiem, Âże nic siĂŞ nie stanie, to nic siĂŞ nie zmieni w ludzkich sercach. Wy, ludzie sami… sami to wszystko rozpoczĂŞliÂście. I tak Sabinko – to wydarzenie bĂŞdzie miaÂło miejsce niedÂługo. SÂłucham." http://www.projekt-cheops.com/plain.aspx?languageId=1&menuId=125§ionId=635&cmd=-to jednak nie chodzi tylko o tÂą transformacjĂŞ genetycznÂą...??
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2011, 13:58:58 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #74 : Sierpień 26, 2011, 14:31:35 » |
|
Nie nie tylko o transformacje genetyczn¹ a te¿ o powrót do momentu zatrzymania rozwoju Ludzi i ziemi przez na³o¿enie blokad i fa³szywych wzorców , które by³y wmontowane w czasach Atlantydy. To wielcy kap³ani Atlantydy stworzyli te wszystkie ograniczenia , oni tworzyli klony ze skopiowanego DNA , oni byli twórcami blokad astralnych i rozdzielenia Duszy na dwa aspekty "bliŸniacze p³omienie". Wówczas zablokowano szyszynkê , dostêp œwiat³a do niej i na³o¿ono , po³¹czono Cz³owieka z polem energio informacyjnym. Odebrano mu wiedzê o sobie. Wprowadzono ziemiê na now¹ trajektoriê z odchyleniem osi by nie móg³ pop³yn¹Ì strumieù œwiat³a i energii w 100% do j¹dra ziemi a tym samym daÌ jej 100% moc rozwojow¹. Oj du¿o siê wówczas sta³o bardzo du¿o. ¯eby móc ewoluowaÌ musieliœmy siê cofn¹Ì do momentu wyjœciowego tych zmian ( ju¿ kiedyœ o tym pisa³am w temacie przestawienia osi ziemi o 45 stopni do ty³u w kierunku pó³nocnym) czyli cofniêcie wskazówki zegara na po³owie Ìwiartki miêdzy dziewi¹t¹ a dwunastkom i trójkom a szóstkom.. Bowiem jak siê wjedzie na nieprawid³ow¹ drogê jedno kierunkow¹ trzeba siê wycofaÌ do miejsca b³êdu. To siê ju¿ sta³o jakiœ czas temu , jesteœmy w prawid³owym "korytarzu czasowym" teraz d¹¿ymy ju¿ do przekroczenia Bramy czasu , bramy miêdzy wymiarowej. Ktoœ straci , ktoœ zyska..... jak zawsze. Jednak wygraj¹ Ludzie , ju¿ wygrali! transformacja genetyczna to przywrócenie zablokowanych mo¿liwoœci w DNA Ludzkim , bez niej ca³y ten proces by siê nie odby³. Ka¿da odblokowana czakra na ziemi to odblokowana równie¿ czakra w Ludzkim ciele i otworzony dostêp do wzorca "Gwiazdy Matki". Te wszystkie elementy musz¹ siê zsynchronizowaÌ. By móg³ nast¹piÌ kolejny proces z dodatkiem udzia³u energii s³onecznej , czyli nasz "grzyb wodny". Jak to siê dzieje? to proste , gdy osobista energia pobudzi uœpion¹ kundalini , ona podnosi siê otwieraj¹c bramy ka¿dej kolejnej czakry. Wzmacnia siê t¹ energi¹ w drodze do czakry serca , wówczas osi¹ga 50% swojej mocy. Gdy osi¹gnie t¹ moc w proces w³adcza siê Stwórc¹ ( po³¹czony zawsze "z³otym sznurem) z ka¿dym Ludzkim sercem nios¹cym w sobie Iskrê Stwórcz¹. Przez ten "z³oty sznur" pop³ynie energia s³oùca uzupe³niaj¹ca nasz¹ moc w otworzeniu "bramy miêdzy wymiarowej - szyszynki". Cala zdeponowana w nas energia jest w p³ynach ustrojowych , ta s³oneczna bêdzie absorbowana przez melaninê. Po³¹czone razem stworz¹ reakcjê podobn¹ do wodorowego wybuchu , który przemieni wodê w parê i w trakcie tego dzia³ania rozœwietli nasze cia³o zamieniaj¹c go w czyst¹ energiê na jakiœ czas a póŸniej ponownie w fizyczn¹ strukturê ale ju¿ o innych parametrach ni¿ to które posiadamy obecnie. ¯aden sekret , raczej informacja ukrywana , chocia¿ we fragmentach znana. To tak w bardzo wielkim skrócie. Mo¿e nied³ugo opiszê ten proces bardziej szczegó³owo , jak znajdê jako przyk³ad coœ bardziej czytelnego. kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2011, 20:47:38 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
|