Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Lipiec 15, 2025, 04:11:43

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: SZYSZYNKA -Melanina i "Grzyb Wodny"  (Przeczytany 83031 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
east
Gość
« Odpowiedz #50 : Sierpień 25, 2011, 12:15:50 »

@songo
ciekawe tylko dlaczego w sesji- sama transformacja jest tak enigmatycznie nazwana "grzyb wodny"??, moÂże ktoÂś wie...

na IV poziomie takÂże u ludzi ktĂłrzy go osiÂągnÂą , wyksztaÂłci siĂŞ nowy rodzaj komĂłrek dziĂŞki czemu energia pochÂłaniana bĂŞdzie ze ÂświatÂła

Ja bym powiedzia³, ¿e nie tyle "nowy rodzaj komórek" ,choÌ i tego nie nale¿y wykluczyÌ, co wyjœcie na plan pierwszy takich aktywnoœci , które komórka teraz wykonuje "w tle". Mam na myœli fotonow¹ infostradê wewn¹trz po³¹czeù nerwowych. Cieniutka siateczka mikrotubul wygl¹da niczym grzybnia. Dlaczego wodna ? Poniewa¿ komórka to œrodowisko wodne. Woda w skali nano ma tak¹ ciekaw¹ w³aœciwoœÌ, ¿e przyjmuje uporz¹dkowan¹ strukturê.

Isoty IV poziomu regenerujÂą swoje siÂły nie przez sen lecz przez asymilacjĂŞ fotonowÂą

Obecnie my rĂłwnieÂż odÂżywiamy siĂŞ ÂświatÂłem ,ale nie bezpoÂśrednio. Zjadamy roÂśliny ( rĂłwnieÂż poÂśrednio przez zwierzĂŞta ) ,ktĂłre to roÂśliny pochÂłaniajÂą energiĂŞ sÂłonecznÂą i dopiero z nich uwalniamy energiĂŞ w procesie trawienia.

WyobraÂżam sobie, Âże energiĂŞ pozyskamy od razu z mikrotubul -  to one bĂŞdÂą "karmiĂŚ" komĂłrki. ÂŚwiadomoœÌ po prostu dostarczy tyle energii komĂłrkom ile bĂŞdzie potrzeba do prawidÂłowego funkcjonowania organizmu niejako "od wewnÂątrz".
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2011, 12:19:23 wysłane przez east » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #51 : Sierpień 25, 2011, 12:19:48 »

Sporo jest prawdziwych informacji w tym przekazie , ale jest ich ma³o i zasadnicza ró¿nica to ; i¿ nie mo¿na siê "przedostaÌ z fal¹" na IV a trzeba spe³niÌ warunki ¿eby móc tam ¿yÌ.
Takim warunkiem pierwszym jedynym i podstawowym jest osobisty poziom energetyczny , czyli poziom posiadanej wibracji , ktĂłra decyduje o kolejnym warunku transformacji ciaÂła dotychczasowego fizycznego w nowe ciaÂło rĂłwnieÂż fizyczne ale juÂż inne o innych predyspozycjach fizyczno energetycznych.

I tu kolejny warunek , Âżeby moÂżna byÂło dokonaĂŚ tej transformacji trzeba posiadaĂŚ energetyczne subtelne  ciaÂło , ciaÂło astralne. Bez tego caÂły ten proces nie moÂże zaistnieĂŚ. Kto jeszcze nie zbudowaÂł swojego ciaÂła astralnego ten nie weÂźmie udziaÂłu tu i teraz w tym procesie transformacji.BĂŞdzie musiaÂł odejœÌ do innej szkoÂły Âżycia na innej planecie i tam dokoĂączyĂŚ tworzenia by po zakoĂączonym dziele mĂłc wrĂłciĂŚ do IV wymiaru.

Dlaczego nie wszyscy na raz? Bo jak w ka¿dej szkole s¹ tacy co osi¹gaj¹ coœ szybciej i tacy co czyni¹ to wolniej. Nigdy wszystkie kwiaty na ³¹ce nie rozkwitaj¹ w identycznym czasie....

A co jest t¹ energi¹ daj¹c¹ mo¿liwoœÌ pójœcia w górê , ewoluowania?

Zawsze i nigdy inaczej jest to coraz bardziej subtelna energia miÂłoÂści , przeksztaÂłcajÂąca nasze ciaÂła na bardziej delikatny odbiĂłr , na wiĂŞkszÂą wraÂżliwoœÌ i na radoœÌ z myÂśli , s³ów i  czynĂłw dajÂących moÂżliwoœÌ  przez odczuwanie  przeÂżywania takich wraÂżeĂą.
Czyli wprowadzaj¹cych w szczêœcie , radoœÌ , harmoniê prowadz¹cych do mo¿liwoœci doznawania ekstazy.

Na tym polega zmiana systemu wartoÂści na cenieniu doznaĂŚ dobrych a odsuwaniu siĂŞ od tych , ktĂłre nas raniÂą sÂłowem i czynem.

Zatem ludzie ktĂłrzy tworzÂą wszystko co nie przynosi innym ludziom odczuĂŚ , doznaĂą , przeÂżywania dobra , radoÂści  i szczĂŞÂścia bĂŞdÂą musieli podj¹Ì sami decyzjĂŞ w jakim wymiarze chcÂą ÂżyĂŚ?

Bowiem III opiera siĂŞ na czĂŞÂściowej prawdzie , manipulacjach energiom, niepeÂłnej wiedzy i zadawania ludziom bĂłlu z premedytacjom , akceptacji roli ofiary oraz tworzeniu energii o barwie i czĂŞstotliwoÂści tych wartoÂści.

Wybieramy co jest nam bliskie osobiÂści , ale nie przez powiedzenie , ja wiem i chcĂŞ to co jest wartoÂściom IV wymiaru a przez nasze OBECNE CZYNY z ktĂłrych pÂłynie ENERGIA o okreÂślonej wibracji , to iÂż my osobiÂście tego nie widzimy ? Nie jest waÂżne , bowiem widzi to i ocenia nasz Duch -Energia niewcielona i StwĂłrca i to Oni podejmujÂą decyzjĂŞ , czy i kiedy?

Tak iÂż mĂłwienie czyjeÂś ja jestem rozwiniĂŞta duchowo  , a ty nie , lub odwrotnie nie jest  werdyktem miarodajnym. LiczÂą siĂŞ efekty czynĂłw , s³ów i myÂśli.
Bowiem co kaÂżdy z nas tworzy to zbierze on sam a nie ktoÂś za niego. I to kaÂżdy z nas sam otwiera sobie wrota miĂŞdzy wymiarowe do kolejnego wyÂższego wymiaru.

I tu jest miejsce na to co europejska tradycja nazywa GRAALEM  , osobisty "kielich" czyli CzÂłowiek napeÂłniony energiom , ktĂłra powoduje transformacje energetycznÂą naszego obecnego ciaÂła fizycznego w ciaÂło nowe teÂż fizyczne ró¿nie nazywane przez ró¿ne tradycje, czyli , zÂłote ciaÂło , Âświetliste , subatomowe itp....
 To jest przed nami wspó³czeÂśnie , stoimy krok juÂż maleĂąki przed tym aktem.

W³aœnie tego dokona³ ( mój ukochany idol) Jezus 2000 lat temu , ten akt jako mo¿liwoœÌ dla Ludzkoœci zapisa³ w polach morfogenetycznych , a obecnie dojrzeliœmy energetycznie jako gatunek Ludzki ¿eby go dokonaÌ ju¿ na skalê masow¹.

Tak wiĂŞc stanie siĂŞ!

I tu jest odpowiedz czy Jezus musi siĂŞ ponownie urodziĂŚ , reinkarnowaĂŚ  Âżeby byĂŚ na ziemi?
Nie! Absolutnie nie! Bo On nigdy nie umar³! Zmieni³ swoje cia³o fizyczne w którym siê urodzi³ na cia³o równie¿ fizyczne ale o innych ju¿ "parametrach fizycznoœci) , Jego mo¿liwoœÌ istnienia w tym ciele jest prawie nie ograniczona , bo ono ¿yje dziêki czystej energii mi³oœci otaczaj¹cej Go w wy¿szym ni¿ nasz wymiarze.

Jego ciaÂło nie podlega procesowi starzenia siĂŞ i niszczenia , jest On od dawna na ziemi , proces obniÂżania wibracji Jego ciaÂła by mĂłgÂł dostosowaĂŚ siĂŞ do tego wymiaru trwaÂł 2 lata. ZrobiÂł to z miÂłoÂści do CzÂłowieka by nam pomĂłc w tym bardzo trudnym momencie , pomĂłc a nie zrobiĂŚ coÂś za CzÂłowieka.

WidzieĂŚ Go mogÂą ci , ktĂłrzy juÂż potrafiÂą widzieĂŚ Âświat IV wymiaru , kontaktowaĂŚ siĂŞ z nim Ci z ktĂłrymi On podejmuje kontakty.

Ale w IV wymiarze bêd¹ mogli ju¿ wszyscy , bo bêdzie to naturalnoœÌ ¿ycia Ludzkiego.

KaÂżdy z nas musi sam dokonaĂŚ tego wysiÂłku ( jeÂżeli chce) by moc przekroczyĂŚ wymiar.

Energia i jeszcze raz energia ( jednak ca³y czas czyni¹ca dobro , wysoka czêstotliwoœÌ) jest wa¿na , ona to musi pop³yn¹Ì do szyszynki ( która jest bram¹ miêdzy wymiarow¹ i miêdzy czasow¹) by proces ten uruchomiÌ.
melanina i woda sÂą noÂśnikami biorÂącymi udziaÂł w tym procesie.

Nasza energia przeksztaÂłca wzorzec pentagramu w naszych pÂłynach ustrojowych , ktĂłry zgrywa siĂŞ z depozytem pierwotnym zapisanym w szyszynce dla wymiaru , ktĂłry przekraczamy , w tym wypadku IV i brama miĂŞdzy wymiarowa w nas siĂŞ otwiera ale tylko dla kaÂżdego kto tego dokona indywidualnie!
Bowiem juÂż od dawna jest to praca indywidualna dla siebie! Czyli sÂłuÂżenie sobie!

Gdy ktoÂś tworzy zÂło , bĂłl , cierpienie ,niepokĂłj , strach  ( nawet piszÂąc posty budzÂące takie uczucia) obniÂża poziom wibracji w sobie. Miast iœÌ naprzĂłd cofa siĂŞ , oddala od caÂłego procesu , sam siebie blokuje.
Ludzie s¹ czêsto bezmyœlni , nie zastanawiaj¹ siê nad tym i¿ tylko oni sami tworz¹ swój œwiat a póŸniej wini¹ za to wszystkich obok siebie.

Zatrzymaj siĂŞ na chwilĂŞ i pomyÂśl czÂłowieku ; czy to co robisz komuÂś chciaÂł byÂś by zrobiono Tobie?

JeÂżeli tak , to dÂługa jeszcze droga przed TobÂą do nauki , a jeÂżeli nie to zastanowiĂŞ w takim razie po co to robisz? I jak bardzo krzywdzisz sam siebie?

Nawet w ostatnim momencie , gdy Cz³owiek wykrzesa w z siebie widziane przez Stwórcê dobro i mi³oœÌ On poda mu rêkê ¿eby móg³ przekroczyÌ wymiar.

Warto , bo szyszynka siĂŞ otworzy wĂłwczas.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Tak east masz 100% racji dlatego jedzenie ma tak kolosalne znaczenie. Dlatego nie powinniœmy jeœÌ miêsa martwych zwierz¹t bo w nich praktycznie nie ma ju¿ energii œwiat³a.
Ta która jest nie przyczynia siê do naszego energetycznego rozwoju a utrzymuje przez jakiœ czas ( przez proces spalania) mo¿liwoœÌ naszego ¿ycia fizycznego. Ale w ca³okszta³cie procesu rozwojowego jest ciemn¹ gêst¹ energi¹ blokuj¹c¹ przep³yw œwiat³a w naszym organizmie , czyli blokuje nasz rozwój tak naprawdê.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2011, 12:25:19 wysłane przez Kiara » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #52 : Sierpień 25, 2011, 12:35:02 »

..ciekawe, w Âświetle tego wszystkiego,-
na paradox zakrawa fakt, Âże staniemy siĂŞ- takim ludzkim GMO DuÂży uÂśmiech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Gość
« Odpowiedz #53 : Sierpień 25, 2011, 12:41:59 »

czy ja wiem , czy paradoks ? wszystko jest wibracjÂą, energiÂą. Czas zabijania ( obojĂŞtnie -roÂśliny czy zwierzĂŞcia ) by ÂżyĂŚ siĂŞ koĂączy.

A modyfikacja to tylko zmiana rĂłl i funkcji tego ,co juÂż w nas istnieje. Wedle kwantowej biologii geny sÂą wtĂłrne, sÂą tylko chemicznym zapisem informacji, ktĂłra dociera z .. np mikrotubul , czyli de facto ze ÂświadomoÂści. Suma sumarum wszystkie gatunki sÂą modyfikowane genetycznie w ten sposĂłb MrugniĂŞcie
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #54 : Sierpień 25, 2011, 12:51:59 »

czy ja wiem , czy paradoks ? wszystko jest wibracjÂą, energiÂą. Czas zabijania ( obojĂŞtnie -roÂśliny czy zwierzĂŞcia ) by ÂżyĂŚ siĂŞ koĂączy.

A modyfikacja to tylko zmiana rĂłl i funkcji tego ,co juÂż w nas istnieje. Wedle kwantowej biologii geny sÂą wtĂłrne, sÂą tylko chemicznym zapisem informacji, ktĂłra dociera z .. np mikrotubul , czyli de facto ze ÂświadomoÂści. Suma sumarum wszystkie gatunki sÂą modyfikowane genetycznie w ten sposĂłb MrugniĂŞcie

to prawda, chodzi mi tylko o sytuacjĂŞ w czasie, kiedy prowadzimy protesty wobec GMO w rolnictwie,-
choÌ ma ono ca³kiem inny charakter- celowy, wprowadzany przez cz³owieka- sami mo¿emy ulec mutacji wywo³anej przez falê energi z g³êbi kosmosu.
To Âże org. mutujÂą/ewoluujÂą- to naturalny bieg rzeczy w przyrodzie, gorzej gdy jest on dokonywany z zewnÂątrz ekosystemu i burzy jego rĂłwnowagĂŞ dla partykularnych korzyÂści.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Gość
« Odpowiedz #55 : Sierpień 25, 2011, 12:55:49 »

Nie zupeÂłnie macie racje bo obecne GMO to projekt odchodzÂący od natury ( pierwotnego wzorca) blokujÂący go , oraz wszystkie moÂżliwoÂści w nim zawarte prowadzÂące do rozwoju.

PrzeksztaÂłcanie ciaÂła za pomocÂą energii to powrĂłt do pierwotnych moÂżliwoÂści zawartych w pierwotnym  wzorcu, to po drodze poznawanie miliardĂłw ewentualnoÂści w celu  uzyskania  wiedzy i doskonaÂłoÂści.

Inne kierunki z innym celami koùcowymi , bowiem w jednym siê zwiêksza iloœÌ œwiat³a i energii w drugim ogranicza , eliminuje.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #56 : Sierpień 25, 2011, 13:18:24 »

Posty od 41 bardziej mi pasujÂą do wÂątku: Dieta Praniczna.
Jakoœ nie mogê dostrzec zwi¹zku z melanin¹ i "grzybem wodnym", choÌ na si³ê wszystko mo¿na dostosowaÌ.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
east
Gość
« Odpowiedz #57 : Sierpień 25, 2011, 13:19:23 »

@Kiara
GMO to projekt odchodzÂący od natury
@songo
GMO w rolnictwie,-
choÌ ma ono ca³kiem inny charakter- celowy, wprowadzany przez cz³owieka- sami mo¿emy ulec mutacji wywo³anej przez falê energi z g³êbi kosmosu.
Tak, ironia, prawda ?
Wydaje siĂŞ, Âże przemianĂŞ wewnÂątrz nas wywoÂłuje fala energii z kosmosu. MoÂżliwe ,Âże umoÂżliwia przemianĂŞ, lecz to ,zdaje siĂŞ , nie jest takie proste przeÂłoÂżenie. Wg mnie to jest proces zÂłoÂżony. Nauka nie przypadkowo dotarÂła do sedna wÂłaÂśnie w tym czasie. To ,co byÂło w przeszÂłoÂści jasne dla mistykĂłw, czy szczegĂłlnych ludzi takich jak  Budda czy Jezus, dzisiaj przeÂłamuje stare dogmaty naukowe, a jutro bĂŞdzie oficjalnie wykÂładane na Uniwersytetach, stanie siĂŞ to powszechnÂą wiedzÂą  tym bardziej powszechnÂą, Âże z ÂłatwoÂściÂą bĂŞdzie moÂżna ÂżyĂŚ nowymi wartoÂściami. To z kolei spowoduje otwarcie nas samych ,nasze umysÂły, na nowe moÂżliwoÂści pÂłynÂące z nowej wiedzy. Synchronizacja stanie siĂŞ czymÂś naturalnym.

Jak zmieni siĂŞ ludzkie Âżycie, kiedy czÂłowiek nie bĂŞdzie juÂż zmuszony ÂżyĂŚ kosztem innych czy teÂż goniĂŚ za rzadkimi dobrami, bo wszystko stanie siĂŞ moÂżliwe i pod rĂŞkÂą ?
BĂŞdziemy niczym jogni odÂżywiajÂący siĂŞ "pranÂą". Kiedy ta wiedza oraz pierwszy przykÂład rozniosÂą  siĂŞ na caÂły Âświat zniknie g³ód na tej planecie.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #58 : Sierpień 25, 2011, 13:33:16 »

Jak zmieni siĂŞ ludzkie Âżycie, kiedy czÂłowiek nie bĂŞdzie juÂż zmuszony ÂżyĂŚ kosztem innych czy teÂż goniĂŚ za rzadkimi dobrami, bo wszystko stanie siĂŞ moÂżliwe i pod rĂŞkÂą ?
BĂŞdziemy niczym jogni odÂżywiajÂący siĂŞ "pranÂą". Kiedy ta wiedza oraz pierwszy przykÂład rozniosÂą  siĂŞ na caÂły Âświat zniknie g³ód na tej planecie.

to optymalne rozwiÂązanie dla wszystkich, nie tylko ludzi,-
caÂła fauna i flora odÂżyjÂą, a nie to nieszczĂŞsne GMO!

PS. fakt mo¿e lepiej przenieœÌ do innego w¹tku

Kiara
Gość
« Odpowiedz #59 : Sierpień 25, 2011, 14:22:59 »

Darek, proszĂŞ nie szukaj dziury w caÂłym , bo dyskusja krok po kroku tÂłumaczy bezpoÂśredni zwiÂązek energii i Âżycia oraz rozwoju CzÂłowieka.
Melanina jest noÂśnikiem energii , ktĂłra spowoduje zmiany i otworzy nam wejÂście do kolejnego wymiaru ,towarzyszy temu woda , oraz cala przeolbrzymia reakcja energetyczna.
I tu nie chodzi tylko o odÂżywianie siĂŞ pranÂą Âżeby ÂżyĂŚ a o uaktywnienie procesu w Ludzkim ciele.

Poszczególne elementy s¹ niezbêdne w nim , mo¿na je rozwa¿aÌ bez po³¹czenia i stanowi¹ wówczas materia³ do oddzielnego tematu , lub wyt³umaczyÌ ca³y szereg zwi¹zków oraz niezbêdnoœci w procesie.

Poniewa¿ wszyscy siê uczymy ³¹cz¹c te elementy wystêpuj¹ w tym temacie.

Po jakimœ czasie dojdziemy do wniosku i¿ wszystko , ca³y proces mo¿na zamkn¹Ì w kilkunastu zdaniach , bêdziemy wiedzieli jak zrobiÌ taki skrót czytelny dla wszystkich.
Ale obecnie potrzebne jest t³umaczenie poszczególnych etapów z wiedz¹ po³¹czeniow¹.

Kiedy ja miaÂłam przekazywanÂą wiedzĂŞ ( byÂło to kilkanaÂście lat temu) pojawiaÂły siĂŞ przede mnÂą iskierki w tempie bÂłyskawicznym , otwieraÂły jak orzech a w nich byÂły zawarte caÂłe kompleksowe informacje. W sekundĂŞ lub mniej je znaÂłam.
WiĂŞcej czasu zajmowaÂło mi zastanowienie siĂŞ nad myÂślÂą jak to zapamiĂŞtam niÂż przyswojenie caÂłego materiaÂłu. Ufffff.

Nie ten wymiar nie ta prêdkoœÌ. Obecnie nie jest mi ³atwo coœ wyt³umaczyÌ pomimo tej wiedzy.

CaÂły czas szukam czegoÂś z czym moÂżna porĂłwnywaĂŚ informacje , co jest lub moÂże byĂŚ czytelne i zrozumiale dla Ludzi.
W ten sposób krok po kroku staram siê inspirowaÌ do osobistych poszukiwaù , bo one daj¹ pewnoœÌ wiedzy.

MogĂŞ napisaĂŚ tÂą informacjĂŞ w kilku , lub kilkunastu zdaniach w zasadzie jest prosta , ale nie bĂŞdzie zaakceptowana dopĂłki ludzie nie poczujÂą iÂż dla nich jest ten proces zrozumiaÂły.
A do kaÂżdego przemawiajÂą trochĂŞ inne argumenty.

tak wiĂŞc "grzyb wodny " to reakcja  energetyczna w organizmie CzÂłowieka ( ale nie tylko) polegajÂąca na transformacji energii ognia i wody w coÂś zbliÂżonego do wodorowej pozwalajÂąca na przemianĂŞ sub komĂłrkowÂą naszej materii i otwierajÂąca nam  "bramy miĂŞdzy wymiarowe".
DziĂŞki niej moÂżemy staĂŚ siĂŞ kulÂą ÂświetlnÂą ( tworzenie MAR KA BA) i powrotnie zmieniĂŚ energie w materiĂŞ.

Ten stan MER KA BA jest naszym pojazdem miĂŞdzy wymiarowym zawsze kierowanym myÂślÂą naszej Energii.
Materializacja i de materializacja to nasze dzieÂła.

Jednak by to osi¹gn¹Ì trzeba zgromadziÌ w sobie odpowiedni potencja³ energetyczny do startu. Bez tego ani rusz.

Jak to uzyskaĂŚ?

Staramy siĂŞ wspĂłlnymi siÂłami przeÂłoÂżyĂŚ tÂą wiedzĂŞ na czytelnÂą w naszym pojĂŞciu informacjĂŞ.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2011, 14:23:34 wysłane przez Kiara » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #60 : Sierpień 25, 2011, 15:18:38 »

@Kiara
tak wiĂŞc "grzyb wodny " to reakcja  energetyczna w organizmie CzÂłowieka ( ale nie tylko) polegajÂąca na transformacji energii ognia i wody w coÂś zbliÂżonego do wodorowej pozwalajÂąca na przemianĂŞ sub komĂłrkowÂą naszej materii i otwierajÂąca nam  "bramy miĂŞdzy wymiarowe".
DziĂŞki niej moÂżemy staĂŚ siĂŞ kulÂą ÂświetlnÂą ( tworzenie MAR KA BA) i powrotnie zmieniĂŚ energie w materiĂŞ.

Jak zwa³ tak zwa³, mniejsza o te egzotyczne nazwy. Wg mojego stanu wiedzy tak ,to jest reakcja energetyczna pewnego rodzaju w której otwarcie "bramy miêdzywymiarowej" jest jakby swobodnym, dwukierunkowym przep³ywem œwiadomoœci i umys³u. Podniesienie wibracyjne umys³u do pe³ni mo¿liwoœci jakimi dysponuje kwantowa œwiadomoœÌ. Jeœli nie w 100% to chocia¿ o 20 %- 30% ,mo¿e wiêcej, tyle ile damy radê "udŸwign¹Ì".
Jak pisaÂłem na "grzyb wodny" wyglÂądajÂą mi mikrotubule, czyli fizyczny "noÂśnik" ÂświadomoÂści w ludzkim ciele. Rezonans  ÂświadomoÂści z umysÂłem jest wÂłaÂśnie owÂą  "bramÂą miĂŞdzywymiarowÂą" . W jaki sposĂłb moÂże siĂŞ to staĂŚ (staje) ?

Otó¿ pomiĂŞdzy ziemiÂą (przewodnikiem) ,a jonosferÂą (rozrzedzonÂą, gĂłrnÂą warstwÂą atmosfery -rĂłwnieÂż Âświetnym przewodnikiem ) znajduje siĂŞ sÂłabo przewodzÂąca prÂąd warstwa powietrza w ktĂłrej dochodzi do wyÂładowaĂą atmosferycznych (burze z piorunami ) wyzwalajÂącymi sÂłabe elektromagnetyczne fale Shumanna o czĂŞstotliwoÂści od 7 hz do 59,9 hz ( nie myliĂŚ z energiÂą pioruna ). Fale w tym niÂższym zakresie 7 - 8 hz majÂą dÂługoœÌ 40 tys km (jeden okres ). NieprzewodzÂące powietrze – izolator – zamkniĂŞte miĂŞdzy dwoma przewodnikami (ZiemiÂą i jonosferÂą) to kondensator kulisty. I podobnie jak inne znane elektronikom kondensatory ma swoje czĂŞstoÂści rezonansowe.

"Przypadkowo" takie same jak ludzkie mĂłzgi. W kaÂżdej sekundzie ZiemiĂŞ "nawiedza" okoÂło 100 takich wyÂładowaĂą ,ktĂłrych fale docierajÂą do ludzi na caÂłej Ziemi ( z powodu swojej dÂługoÂści ) i mogÂą byĂŚ noÂśnikiem  informacji ( podobnie jak fale radiowe ).

WartoœÌ czêstoœci rezonansowej Schumanna jest œciœle powi¹zana z aktywnoœci¹ S³oùca. W maksimum aktywnoœci jest wiêksza nawet o kilka procent ni¿ w latach s³abej aktywnoœci s³onecznej. W poprzednim minimum, w 1995 roku, wynosi³a 7,80 Hz; a w maksimum w 2001 roku ju¿ 8 Hz
MĂłwi doktor Andrzeja KuÂłak, szef grupy uczonych z Obserwatorium Astronomicznego Uniwersytetu JagielloĂąskiego, ktĂłrzy od blisko 15 lat w stacji koÂło Zatwarnicy, nad potokiem Hylaty, badajÂą zjawiska geofizyczne, mierzÂąc fale o ekstremalnie niskiej czĂŞstoÂści.

Jak wiemy  aktywnoœÌ SÂłoĂąca jest obecnie duÂża, nawet samo NASA "straszy" nas apogeum tej aktywnoÂści na 2012 r. Jak wysokiej ? Tego nie wiemy, ale fale Shumanna wzrastajÂą. DosÂłownie zatem wszystko co Âżyje zostanie przestrojone w ten naturalny sposĂłb.
Jednak by to osi¹gn¹Ì trzeba zgromadziÌ w sobie odpowiedni potencja³ energetyczny do startu. Bez tego ani rusz.
Jak to uzyskaĂŚ?

Po prostu nie przeszkadzaÌ siê dziaÌ ca³emu procesowi. S¹dzê ,¿e ³atwiej i bardziej ³agodnie mo¿na by znieœÌ "przejœcie miêdzywymiarowe " rozumiej¹c w jaki sposób funkcjonujemy w tym œwiecie i czym jest œwiadomoœÌ w nas samych.
Jest to nic innego jak wyraÂżenie mistycznej prawdy pt "POZNAJ SIEBIE" . Tutaj kaÂżdy robi to, co napisaÂła poniÂżej Kiara

Staramy siĂŞ wspĂłlnymi siÂłami przeÂłoÂżyĂŚ tÂą wiedzĂŞ na czytelnÂą w naszym pojĂŞciu informacjĂŞ.

dokonujÂąc tego na swĂłj sposĂłb w sobie znanym jĂŞzyku.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #61 : Sierpień 25, 2011, 16:23:58 »

jeszcze jeden fragment z art. o "7 poziomach gĂŞstoÂści"

"Wed³ug Kasjopean, nadchodz¹ prze³omowe czasy w dziejach ludzkoœci - w kierunku Ziemi zbli¿aj¹ siê meteoryty, a za nimi fala, zmieniaj¹ca rzeczywistoœÌ egzystencji z trzeciego do czwartego poziomu. Nie wiadomo, ilu ludzi prze¿yje proces transformacji."

.. i jeÂżeli traktowaĂŚ to serio- to bĂŞdzie to taki "wash & go"- czyli oczyszczenie z transformacjÂą naraz.

PS. ciekawe czy to o Elenin chodzi? MrugniĂŞcie

east
Gość
« Odpowiedz #62 : Sierpień 25, 2011, 16:42:06 »

Elenin oraz inne "kamyki"
Pewnie bĂŞdzie ich sporo.
Wysoka aktywnoœÌ S³oùca powoduje rozszerzenie siê termosfery, na szczêœcie. To bowiem w niej spalaj¹ siê meteoryty.

Z falami siĂŞ nie walczy, na falach siĂŞ surfuje , songo MrugniĂŞcie Kto bĂŞdzie walczyÂł z falÂą tego los kiepsko widzĂŞ raczej.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #63 : Sierpień 25, 2011, 16:52:36 »

Z falami siĂŞ nie walczy, na falach siĂŞ surfuje

nie mam deski, nie liczÂąc tej do prasowania DuÂży uÂśmiech

pozdr. Chichot

east
Gość
« Odpowiedz #64 : Sierpień 25, 2011, 16:55:37 »

na wÂłasnej klacie moÂżna teÂż MrugniĂŞcie
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #65 : Sierpień 25, 2011, 19:52:25 »

na wÂłasnej klacie moÂżna teÂż MrugniĂŞcie

MoÂżna, ale siĂŞ "dywan miÂłoÂści" zmechaci.  DuÂży uÂśmiech

A tak na powaÂżnie - dobrym uzupeÂłnieniem wÂątku sÂą ksi¹¿ki Drunvalo Melchizedeka "Pradawna Tajemnica Kwiatu ÂŻycia" tom I i II.  Tam jest duÂżo o szyszynce i wzbudzaniu kundalini - rĂłwnieÂż w powiÂązaniu ze ÂŚwiĂŞtÂą GeometriÂą, np.kundalini wznosi siĂŞ w ciele czÂłowieka po krzywej torusa.

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
Betti
Gość
« Odpowiedz #66 : Sierpień 25, 2011, 21:05:18 »

Atak ma marginesie  istnieje juz watek o szyszynce

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=845.0
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #67 : Sierpień 25, 2011, 21:15:34 »

Nie rozumiem, dlaczego wszyscy siĂŞ jÂąkajÂą: mĂłwi siĂŞ szynka, a nie szyszynka  DuÂży uÂśmiech
Thotal
Gość
« Odpowiedz #68 : Sierpień 25, 2011, 21:19:26 »

I atakujÂą na marginesach DuÂży uÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #69 : Sierpień 25, 2011, 21:31:17 »

Tak jakoÂś czujĂŞ od Was zrozumienie tematu . Na kwantowy sposĂłb MrugniĂŞcie na serio, nie Âżartuje
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #70 : Sierpień 26, 2011, 09:40:20 »

Atak ma marginesie  istnieje juz watek o szyszynce

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=845.0

WÂłaÂśnie.. nalezaÂłoby polaczyĂŚ te wÂątki,
gdyÂż przedmiot omĂłwienia (pomimo innej etykietki) - ten sam.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #71 : Sierpień 26, 2011, 12:11:30 »

Tak, podzielam wasze spostrze¿enie. Jetem za po³¹czeniem tych w¹tków.
MyÂślĂŞ, ze utworzono nowy, gdyÂż autor (tego tematu) zmieniÂł zdanie na temat tego narzÂądu, chyba prawidÂłowo zauwaÂżyÂłem.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #72 : Sierpień 26, 2011, 13:51:20 »

To jest przeniesione z tematu o szyszynce i dotyczy oglÂądu samej funkcji szyszynki.

"Szyszka  istotnie jest bardzo waÂżna,  w niej jest zdeponowana wiedza o nas , wiedza naszych wszystkich wcieleĂą, droga caÂłego naszego rozwoju. Ale... nie ona decyduje o tym rozwoju , ona deponuje wiedzĂŞ z ktĂłrej bĂŞdziemy mogli skorzystaĂŚ. Jest jak twardy dysk w komputerze ktĂłrego nie potrafimy jeszcze odczytywaĂŚ, nie potrafimy rĂłwnieÂż Âświadomie programowaĂŚ. Wpis dokonuje siĂŞ za pomocÂą przeÂżyĂŚ napeÂłnionych silÂą uczuĂŚ ( to specjalny kod Âświetlny StwĂłrcy) , dostĂŞp do korzystania z jej wiedzy mamy jeszcze  zablokowany.

On  ma siĂŞ odblokowywaĂŚ samoistnie ( na drodze rozwoju duchowego), gdy podnosi siĂŞ w nas wibracja.
ÂŻadna sztuczna metoda ( technika mentalna , medytacja ni nic takiego  nie uczyniÂą. ) Zrobi to tylko podnoszÂący siĂŞ nasz rozwĂłj indywidualny, napeÂłniamy siĂŞ energia wewnĂŞtrznie,ona podnoszÂąc siĂŞ w nas , poziom po poziomie zbliÂża siĂŞ do zdjĂŞcia zasÂłon z szyszynki. Na stepuje wonczas wewnĂŞtrzna iluminacja , rozÂświetlenie , bÂłysk , wĂłwczas stajemy siĂŞ oÂświeceni ( czyli ci ktĂłrymi nas tak straszÂą ILUMINACI)to my gdy dotrzemy do peÂłni wiedzy. Jednak nim siĂŞ to stanie , musimy osiÂągn¹Ì wibracje czakry serca, a tam nie ma logiki , rozwaÂżaĂą, wiedza.Tam sÂą UCZUCIA, INTUICJA.Gdy one wyznacza nam drogĂŞ , wĂłwczas otworzy siĂŞ przed nami wiedza szyszynki. Bardzo proste zabezpieczenie, bo kto Âżycie maluje uczuciem,ono wyznacza mu drogĂŞ, NIE SKRZYWDZI JUÂŻ  ,ANI SIEBIE  , ANI NIKOGO.

Jednak gdyby  np.szalony naukowiec , lub nie daj BoÂże Samuel otworzyÂł dostĂŞp do naszej szyszynki, jest w stanie wyzerowaĂŚ nasza wiedzĂŞ w nas ( stracimy caÂłkowicie osobowoœÌ, staniemy siĂŞ jak noworodki) wgra nam co tylko bĂŞdzie chciaÂł , a tym samym osiÂągnie peÂłna wÂładze nad nami.Staniemy siĂŞ super biologicznymi robotami.
Tak wiec bÂądÂźmy bardzo ostroÂżni z wszelkimi eksperymentami duchowymi z mĂłzgiem i szyszynka.
Na razie mamy na³o¿ony program , który jest dla nas obecnie wzorcem ¿ycia, wzorcem wszystkich zachowañ, nie jest trwa³y. Razem z przebiedowaniem ziemi zniknie, ten proces ju¿ siê rozpocz±³ ( NAZYWA SIÊ OCZYSZCZENIEM POL INFORMACYJNYCH WGRANYCH ZIEMI I LUDZIOM),poma³u zacznie wygasaæ stara wiedza,w ten sposób dokona siê przebudzenie ¶wiadomo¶ci ludzkiej.
Ale gdyby informacja zostaÂła wgrana w szyszynkĂŞ , wĂłwczas byÂło by bardzo zÂłe. Skasowany byÂł by rozwĂłj indywidualny kaÂżdego CzÂłowieka. ZaczynalibyÂśmy wszystko od zera, od pierwszego indywidualnego doÂświadczenia. WrĂłcili byÂśmy w jednej sekundzie do ÂświadomoÂści zbiorowej, ktĂłra zarzÂądza ktoÂś......

Kiara  UÂśmiech UÂśmiech"

MoÂżecie mi wyjaÂśniĂŚ o co wam tak naprawdĂŞ chodzi w tych dociekaniach?

Czy temat jabÂłko jest identyczny z tematem sady jabÂłkowe? Bo moim zdaniem nie pomimo iÂż w obydwu jabÂłko jest omawiane obszernie.
Tak samo temat  szyszynka nie jest identyczny z tematem melanina i grzyb wodny pomimo iÂż w obydwu wystĂŞpuje duÂża informacja o szyszynce. To juÂż wyjaÂśniaÂłam  w poprzednim poÂście.

Chcecie koniecznie do³¹czyÌ temat szyszynka do melaniny? to proszê bardzo bo jest to jeden z pod tematów melanina i grzyb wodny ale odwrotnie nie mo¿na tego zrobiÌ . Bo tak jak oko jest w temacie g³owa to g³owa nie jest tematem oka.

MoÂżna informacje na temat szyszynki zamieÂściĂŚ odzienie i taki temat zaistniaÂł trzy lata temu bez wiĂŞkszego zainteresowania do tej pory.

Ja siê odnios³am do zjawiska które ma zaistnieÌ a w którym jedn¹ z g³ównych ról gra szyszynka. w kontekœcie jej funkcji po³¹czonych z innym j¹ opisujê.

Sama szyszynka to dysk z zapisem wzorcĂłw zachowaĂą , pierwotnej wiedzy , pierwotnych wzorcĂłw.
Informacja z poprzedniego postu o szyszynce jest aktualna. Jednak dotyczy ona tylko szyszynki.

Ten temat zwiÂązany jest z procesem przemiany komĂłrkowej w ktĂłrym szyszynka staje siĂŞ bramÂą miĂŞdzy wymiarowÂą.

Ale czy siĂŞ stanie i w jakich warunkach to siĂŞ dzieje oraz jakie inne elementy biorÂą w tym udziaÂł i jak na siebie oddziaÂływajÂą kolejno , opisuje dopiero ten temat.

Szyszynka jest tylko elementem tego tematu jak pozostaÂłe elementy , meritum tematu jest proces , ktĂłry powoduje cykl zmian nazwanych grzybem wodnym.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2011, 13:59:21 wysłane przez Kiara » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #73 : Sierpień 26, 2011, 13:58:14 »

"SAMUEL:
 Kochani, wasza Planeta Ziemia, caÂły wszechÂświat ustawia siĂŞ dokÂładnie tak samo, jak miaÂło to miejsce przed zatoniĂŞciem Atlantydy. Wy, ludzie, robicie dokÂładnie to samo. Wszystkie kalendarze, wszystkie przepowiednie, ktĂłre teraz sÂą odkrywane majÂą wam uÂświadomiĂŚ co wy wÂłaÂściwie robicie. A my przychodzimy wam na pomoc, aby nie doszÂło do tego wszystkiego powtĂłrnie. Sabinka – gdy teraz powiem, Âże nic siĂŞ nie stanie, to nic siĂŞ nie zmieni w ludzkich sercach. Wy, ludzie sami… sami to wszystko rozpoczĂŞliÂście. I tak Sabinko – to wydarzenie bĂŞdzie miaÂło miejsce niedÂługo. SÂłucham."
http://www.projekt-cheops.com/plain.aspx?languageId=1&menuId=125&sectionId=635&cmd=
-to jednak nie chodzi tylko o tÂą transformacjĂŞ genetycznÂą...??
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2011, 13:58:58 wysłane przez songo1970 » Zapisane

Kiara
Gość
« Odpowiedz #74 : Sierpień 26, 2011, 14:31:35 »

Nie nie tylko o transformacje genetycznÂą a teÂż o powrĂłt do momentu zatrzymania rozwoju Ludzi i ziemi przez naÂłoÂżenie blokad i faÂłszywych wzorcĂłw , ktĂłre byÂły wmontowane w czasach Atlantydy.

To wielcy kapÂłani Atlantydy stworzyli te wszystkie ograniczenia , oni tworzyli klony ze skopiowanego DNA , oni byli twĂłrcami blokad astralnych i rozdzielenia Duszy na dwa aspekty "bliÂźniacze pÂłomienie".
WĂłwczas zablokowano szyszynkĂŞ , dostĂŞp ÂświatÂła do niej i naÂłoÂżono , po³¹czono CzÂłowieka z  polem energio informacyjnym.
Odebrano mu wiedzĂŞ o sobie.
Wprowadzono ziemiĂŞ na nowÂą trajektoriĂŞ z odchyleniem osi by nie mĂłgÂł popÂłyn¹Ì  strumieĂą ÂświatÂła i energii w 100% do jÂądra ziemi a tym samym daĂŚ jej 100% moc rozwojowÂą.

Oj duÂżo siĂŞ wĂłwczas staÂło bardzo duÂżo.

ÂŻeby mĂłc ewoluowaĂŚ musieliÂśmy siĂŞ cofn¹Ì do momentu wyjÂściowego tych zmian ( juÂż kiedyÂś o tym pisaÂłam w temacie przestawienia osi ziemi o 45 stopni do tyÂłu w kierunku pó³nocnym) czyli cofniĂŞcie wskazĂłwki zegara  na poÂłowie ĂŚwiartki miĂŞdzy dziewiÂątÂą a dwunastkom i trĂłjkom a szĂłstkom..

Bowiem jak siĂŞ wjedzie na nieprawidÂłowÂą drogĂŞ  jedno kierunkowÂą trzeba siĂŞ wycofaĂŚ do miejsca b³êdu.

To siĂŞ juÂż staÂło jakiÂś czas temu , jesteÂśmy w prawidÂłowym "korytarzu czasowym"  teraz d¹¿ymy juÂż do przekroczenia Bramy czasu , bramy miĂŞdzy wymiarowej.

KtoÂś straci , ktoÂś zyska..... jak zawsze. Jednak wygrajÂą Ludzie , juÂż wygrali!

transformacja genetyczna to przywrĂłcenie zablokowanych moÂżliwoÂści w DNA Ludzkim , bez niej caÂły ten proces by siĂŞ nie odbyÂł.

KaÂżda odblokowana czakra na ziemi to odblokowana rĂłwnieÂż czakra w Ludzkim ciele i otworzony dostĂŞp do wzorca "Gwiazdy Matki". Te wszystkie elementy muszÂą siĂŞ zsynchronizowaĂŚ. By mĂłgÂł nastÂąpiĂŚ kolejny proces z dodatkiem udziaÂłu energii sÂłonecznej , czyli nasz "grzyb wodny".

Jak to siĂŞ dzieje? to proste , gdy osobista energia pobudzi uÂśpionÂą kundalini , ona podnosi siĂŞ otwierajÂąc bramy kaÂżdej kolejnej czakry. Wzmacnia siĂŞ tÂą energiÂą w drodze do czakry serca , wĂłwczas osiÂąga 50% swojej mocy.
Gdy osi¹gnie t¹ moc w proces w³adcza siê Stwórc¹ ( po³¹czony zawsze "z³otym sznurem) z ka¿dym Ludzkim sercem nios¹cym w sobie Iskrê Stwórcz¹.

Przez ten "zÂłoty sznur" popÂłynie energia sÂłoĂąca uzupeÂłniajÂąca naszÂą moc w otworzeniu "bramy miĂŞdzy wymiarowej - szyszynki".
Cala zdeponowana w nas energia jest w pÂłynach ustrojowych , ta sÂłoneczna bĂŞdzie absorbowana przez melaninĂŞ.
Po³¹czone razem stworz¹ reakcjê podobn¹ do wodorowego wybuchu , który przemieni wodê w parê i w trakcie tego dzia³ania rozœwietli nasze cia³o zamieniaj¹c go w czyst¹ energiê na jakiœ czas a póŸniej ponownie w fizyczn¹ strukturê ale ju¿ o innych parametrach ni¿ to które posiadamy obecnie.

ÂŻaden sekret , raczej informacja ukrywana , chociaÂż we fragmentach znana.
To tak w bardzo wielkim skrĂłcie.

Mo¿e nied³ugo opiszê ten proces bardziej szczegó³owo , jak znajdê jako przyk³ad coœ bardziej czytelnego.

kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2011, 20:47:38 wysłane przez Kiara » Zapisane
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: