Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czerwiec 22, 2025, 19:07:05

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pogoda - zmiany, kataklizmy, anomalie - OstrzeÂżenia  (Przeczytany 5741 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« : Listopad 02, 2012, 13:37:28 »

i kolejny wykasowany wÂątek  Niezdecydowany

ciekawe do czego to wejÂście,-
do Agharty, czy Nowej Szwabii?  Cool

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Gość
« Odpowiedz #1 : Grudzień 27, 2012, 17:43:44 »

ProszĂŞ Was o sprawdzenie w Waszych lokalizacjach tego, co tutaj zauwaÂżyÂłem, a mianowicie .. pÂąki na drzewach. W wielu miejscach , rĂłwnieÂż w parku, na krzewach i maÂłych drzewkach wyksztaÂłciÂły siĂŞ zielone zawiÂązki liÂści. W Grudniu.

To anomalia raczej. O ile siĂŞ potwierdzi komuÂś jeszcze to prosze , dajcie znaĂŚ. MoÂże to byĂŚ wÂłaÂśnie namacalny znak zmian w przyrodzie. Zmian ku czemu ? Niech kaÂżdy odpowie na to pytanie sam.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #2 : Grudzień 27, 2012, 19:54:33 »

U mnie kwitn¹ mlecze stokrotki i okwieci³y siê kwiatami ró¿owymi drzewa , które kwit³y dopiero w lutym , tak pod koniec, ale te¿ zakwit³y na ¿ó³to krzewy.
Jak na FrancjĂŞ to teÂż trochĂŞ za wczeÂśnie, sÂłyszaÂłam teÂż w nocy przepiĂŞknie ÂśpiewajÂącego ptaka ze dwa dni temu, nie wiem co to za ptak , co Âśpiewa zimÂą w nocy?

Nie ÂśpiÂą jerze, drepczÂą sobie w nocy , pewnie oglÂądajÂą gwiazdy?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #3 : Grudzień 27, 2012, 20:28:41 »

Tutaj nie ma tego zjawiska. 5 dni temu byÂło -15, teraz +4.
W ubieg³ym roku w styczniu zakwit³a mi ma³a ró¿a i jeden krzak pigwowca. Ró¿a potem kwit³a normalnie na innych odrostach, a z pigwowca owoców nie mia³em, i 3 ga³¹zki pad³y - zmarz³y. Tylko krety czuj¹ siê wspaniale, niezale¿nie od warunków.

Edit: takie ptaki teÂż u nas nadajÂą, ale co dziwne, tylko  na sporych osiedlach i przed Âświtem, ale zwykle w marcu, moÂże koniec lutego, teraz jeszcze nie byÂły sÂłyszalne.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 27, 2012, 20:31:27 wysłane przez blueray21 » Zapisane

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
east
Gość
« Odpowiedz #4 : Grudzień 27, 2012, 21:36:42 »

SÂłuchajcie, z tego co siĂŞ rozeznaje to cykl wegetacyjny roÂślin , wiĂŞkszoÂści krzewĂłw i drzewek, nie zaleÂży tylko od temperatury, ale rĂłwnieÂż od stopnia nasÂłonecznienia ,czyli dÂługoÂści dnia. Drzewo to nie krzak doniczkowy, Âże jak postawisz przy parapecie to zakwitnie, a jak przy drzwiach to padnie.

Dwa lata temu widziaÂłem w Âśrodku zimy jak na terenie pewnej posesji wszystkie drzewka i krzewy wydawaÂły listki w trakcie mroÂźnego stycznia, chociaÂż dookoÂła na  innych posesjach nic takiego siĂŞ nie dziaÂło. OkazaÂło siĂŞ, Âże wzd³ó¿ tego domu pod chodnikiem przebiegaÂł kanaÂł z grubymi kablami elektrycznymi. Tam byÂł jakiÂś wĂŞzeÂł energetyczny pod ziemiÂą i widocznie pole elektromagnetyczne wpÂływaÂło jakoÂś na roÂśliny zaburzajÂąc im cykl wegetatywny.
TrochĂŞ wiĂŞcej o wpÂływie pĂłl magnetycznych na Âświat Âżywy tutaj :
http://www.bryk.pl/teksty/liceum/fizyka/oddzia%C5%82ywania_w_przyrodzie/19527-wp%C5%82yw_p%C3%B3l_magnetycznych_na_przyrod%C4%99.html

Mo¿e byÌ zatem i tak, ¿e to nie temperatura, ani przecie¿ d³ugoœÌ dnia, lecz zmienione pole elektromagnetyczne ma taki wp³yw na roœliny, a nawet mo¿na by podejrzewaÌ s³abe oddzia³ywanie rezonansów Schumanna.

MyÂśmy tak siĂŞ juÂż przyzwyczaili do wszelkich anomali, Âże kwitnienie pewnych gatunkĂłw zimÂą nie robi wraÂżenia, ale poczekajmy, bo tym razem caÂła przyroda moÂże zrobiĂŚ niespodziankĂŞ i bĂŞdzie wiosna w styczniu na caÂłego a na to chyba nikt nie jest przygotowany DuÂży uÂśmiech

Rok 2013 przywitamy na zielono ??
To by byÂło DuÂży uÂśmiech
Thotal
Gość
« Odpowiedz #5 : Grudzień 27, 2012, 21:55:55 »

Spod roztopionego Âśniegu pojawiÂło siĂŞ mnĂłstwo krecich kopcĂłw.
Krety wiedzÂą kiedy mogÂą sobie pozwoliĂŚ na spacery tuÂż pod powierzchniÂą ziemi, chyba w najbliÂższym czasie mrozĂłw nie bĂŞdzie. CzyÂżby koniec zimy? ja bym chciaÂł, bo opaÂł w te mrozy szybko zmieniaÂł stan skupienia MrugniĂŞcie

Pozdrawiam z poÂłudniowego Mazowsza- Thotal UÂśmiech
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #6 : Grudzień 27, 2012, 23:19:11 »

A na ÂŚlÂąsku aktualnie leje, jak z cebra i jest +5 stopni. Gdyby byÂło -5, to pewnie rano nie znalazÂłbym samochodu  DuÂży uÂśmiech
Krecich kopcĂłw teÂż bez liku, a i ptaki wiosenne teÂż niedawno sÂłyszaÂłem. Na wÂłasne oczy widziaÂłem szpaka, lecz uznaÂłem to za pomyÂłkĂŞ lub omam jakiÂś, ale teraz to juÂż nie jestem pewien, czy mi siĂŞ to tylko zwidziaÂło.

MuszĂŞ zajrzeĂŚ na mojÂą dziaÂłkĂŞ, gdzie nie byÂłem juÂż od 1,5 miesiÂąca i zobaczyĂŚ, co tam piszczy w trawie i forsycjach  CoÂś
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: