Kiara
Gość
|
 |
« : Listopad 03, 2012, 12:14:15 » |
|
ZaÂłoÂżyÂłam ten wÂątek do wpisywania zauwaÂżonych przez nas zmian na ziemi i w naszym Âżyciu, jakie sÂą , co dzieje siĂŞ innego, nowego? czy zauwaÂżyliÂście inne reakcje domowych zwierzÂąt, a moÂże dzieci, czy osĂłb starszych? PrzecieÂż sÂą juÂż widoczne zmiany , my tylko przechodzimy obok nich uwaÂżajÂąc iÂż to naturalne teraz. zapraszam do wpisywania swoich spostrzeÂżeĂą. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
chlebo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopad 03, 2012, 18:13:34 » |
|
Znik³y z³e sny Mój pies jest niesamowicie spokojny, chyba medytuje.. Przeczucie o dobrych zmianach, to powiedzia³em parê dni temu w domu... Wewn¹trz siê wiêcej dzieje  niekoniecznie przyjemnego im g³êbiej tym piêkniej.. Podziel siê tym co widzia³aœ 
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopad 03, 2012, 19:24:28 » |
|
Za 5 12, hej! A ja ostatnio serwuje po angielskojezycznych, a tam 12 i 24 (czy godzina zero) inaczej jest pisana°° Albo a.m. albo p.m. I na tym polega sciemka na rzutowaniu. 3D jest jednym i jedynym /wg Euklidesa!!!/ A CZWARTY wymiar tworzy ... fantazja! 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 03, 2012, 20:52:55 » |
|
MĂłj pies jest niesamowicie spokojny, chyba medytuje..
Faktycznie  ... psy medytuj¹, a to znak, ¿e œwiadomoœÌ ewoluuje  Tutaj zaœ przemiany dziej¹ siê w kontaktach miêdzyludzkich. Odnajduj¹ siê rozsypane po œwiecie po³ówki ........... ( bêdzie na powrót literek  ) ... ale powa¿nie, wielu znajomych rezonuje i to siê niesie dalej, lawinowo ... wczeœniej nie by³o to postrzegane ...
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopad 03, 2012, 21:30:04 » |
|
Wg moich marzen i zyczen w glebi ducha, to chcialabym, aby zapanowal spokoj, wolna wola, aby bylo szczescie, aby kazdy mial ochrone i nie musial sie bac, aby juz wiecej nie bylo eksperymentow na zywych organizmach, aby KAZDY mogl wybierac SWIADOMIE! //Bez obciazania SUMIENIA// 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopad 04, 2012, 07:51:41 » |
|
Kate, ale tu nie ma co chcieÌ. W koùcu, jeœli transformacja trwa, to siê po prostu objawi , albo inaczej - tak¹ rzeczywistoœÌ zobaczysz.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopad 04, 2012, 09:35:03 » |
|
Zauwa¿y³am ¿e co raz wiêcej ludzi mówi o bezwarunkowej mi³oœci ,staje siê bardziej wra¿liwych na cierpienie ludzi i zwierz¹t ,ale te¿ wielu ludzi jest bardzo rozdra¿nionych i szybko wpada w z³oœÌ. Jeœli chodzi o mnie to jestem spokojniejsza i bardziej wyciszona ,ale pisk w uszach mam wiêkszy i czasem mnie to dra¿ni.
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopad 04, 2012, 10:01:03 » |
|
Chanell, to jest wyraŸny efekt zapowiadanego wzrostu polaryzacji, inni powiedz¹ ¿e rozdzielania, ale to moim zdaniem nie do koùca to jest prawd¹, bo wyraŸnie mo¿na zaobserwowaÌ zmienne nastroje, nawet ci co generalnie mówi¹ o mi³oœci maj¹ wpadki, ciemne chwile, choÌ wczeœniej byli bardziej opanowani. Czyli mamy jakby dwa zjawiska - utwierdzanie siê w swoich przekonaniach, dochodz¹ce do skrajnoœci na obydwu koùcach, zgodne z wiêkszoœci¹ "przepowiedni" oraz chwilowe wp³ywy energii ró¿nej maœci, które te¿ s¹ ³atwiej zauwa¿alne. To chyba dlatego, ¿e rzeczywiœcie poprawia siê "czu³oœÌ" naszych zmys³ów, czyli wra¿liwoœÌ i wiêcej zauwa¿amy, te¿ zgodnie z zapowiedziami. Co do szumu, a raczej pisku to dotyczy sporej czêœci populacji, powiedzmy od "œredniego" wieku i przyczyny le¿¹ poza kiedyœ medycznie przywo³ywanym nadciœnieniem. East, lepiej chcieÌ, bo jak siê objawi to czego nie chcesz, bêdzie problem. Nie wiem, jak to jest z tymi, których nie ma, ale nie przypuszczam ¿eby nie Ja chcia³o znaleŸÌ siê w "piekle", wiêc chyba to czego nie ma, te¿ ma jakieœ preferencje.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 04, 2012, 10:44:50 » |
|
bo wyraŸnie mo¿na zaobserwowaÌ zmienne nastroje, nawet ci co generalnie mówi¹ o mi³oœci maj¹ wpadki, ciemne chwile, choÌ wczeœniej byli bardziej opanowani. Rzecz w tym , aby te huœtawki OBSERWOWAà . Si³a z jak¹ wystêpuj¹ naprzemiennie nastroje pokazuje coœ jeszcze. To, ze dzieje siê to jakby poza nami. Cz³owiek nie ma na to wp³ywu bo nawet nie przysz³oby mu do g³owy zareagowaÌ tak zmiennie i tak szybko popadaÌ ze skrajnoœci w skrajnoœÌ. Nie ma sensu szukaÌ w tym winy swojej, bo to przychodzi spoza cz³owieka. Tak jakby wszystkie si³y na raz upar³y siê zamanifestowaÌ , jakby w koùcu nic ich nie wiêzi³o. One maj¹ zamiar przej¹Ì ludzkiego avatara , a robi¹ to wci¹gaj¹c JA w wir nastroju. Zanim jednak zd¹¿ysz weù popaœÌ ju¿ pojawia siê kolejny huragan i rozbija w proch poprzednie, dopiero co nawi¹zane uto¿samienie. Obserwacja tych¿e zjawisk , du¿o gwa³towniejszych i szybszych ni¿ mo¿esz na nie zareagowaÌ, œwiadczy o tym, ¿e NIE JESTEŒ NIMI. Stan wycofanej obserwacji pozwala dostrzec to czym wœciekle szarpi¹ nastroje w nas samych ( w tym, co uwa¿amy za siebie). Kiedy to ju¿ widaÌ przychodzi olœnienie i rozpoznanie dzieje siê samo. To co szarpie nigdy nie by³o MN¥. To zbija z panta³yku. Ale mimo to gdzieœ w œrodku jest spokój, pewnoœÌ i zaufanie, na które szalej¹ce wichry nastrojów nie maj¹ wp³ywu chyba, ¿e bêd¹ napieraÌ wystarczaj¹co d³ugo i natarczywie. I wtedy nagle sk¹dœ przychodzi przeciwny wiatr i sytuacja siê zmienia. Rozchwianie jest charakterystyczn¹ cech¹ Przejœcia. Z pozornego chaosu ( bo JA nie ogarnia) wy³ania siê oczywisty porz¹dek. Co do szumu, a raczej pisku to dotyczy sporej czêœci populacji, powiedzmy od "œredniego" wieku i przyczyny le¿¹ poza kiedyœ medycznie przywo³ywanym nadciœnieniem.
Tak to równie¿ siê da zauwa¿yÌ tutaj, ale nie ma identyfikacji z tym, ¿e to MNIE siê dzieje na z³oœÌ czy tam na dobre. Po prostu zauwa¿enie faktu. Nic wiêcej nie potrzeba. Jest jakiœ sygna³. East, lepiej chcieÌ, bo jak siê objawi to czego nie chcesz, bêdzie problem.
D¹¿enie ku czemuœ nie gwarantuje CI pojawienie siê tego ,czego nie chcesz. Przeciwnie, zaraz zadzia³a prawo oporu i problem pojawi siê tak czy inaczej pomimo CHCENIA . To jest w³aœnie charakterystyczna cecha tych czasów, ¿e wiej¹ce wichry przynosz¹ reakcje na akcje. Bia³e objawia siê na tle czarnego, a teraz dzieje siê to z wiêksz¹ czêstotliwoœci¹ i moc¹. Pojawienie siê sytuacji w której rozpoznajesz PROBLEM nieod³¹cznie wzmacnia jak¹œ konkretn¹ postawê JA . Ono zaœ przyci¹ga owe silne "wichry wojny". Nie wiem, jak to jest z tymi, których nie ma, ale nie przypuszczam ¿eby nie Ja chcia³o znaleŸÌ siê w "piekle", wiêc chyba to czego nie ma, te¿ ma jakieœ preferencje.
W"nie-ja" nie ma chcenia czy nie chcenia. Rozpoznanie uwalnia od szarpaniny, a w wyniku tego w naturalny sposób pojawia siê Spokój w którym da siê odkryÌ jeszcze g³êbsz¹ Moc, któr¹ jest Mi³oœÌ. Jest to mi³oœÌ faktycznie wyra¿aj¹ca siê poprzez relacje z Istnieniem w jakiejœ innej formie" równie¿ j¹ postrzegaj¹c¹ w ten sam sposób. To pojawia siê samo. Rezonans Nie ma w tym chcenia b¹dŸ nie chcenia, nikt tego nie wywo³a³.TO dzieje siê samo.
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 04, 2012, 11:23:52 » |
|
East, nasze pogl¹dy nieco siê ró¿ni¹ i niech tak zostanie. To co ty nazywasz samodziejstwem dla mnie jest wy¿szym porz¹dkiem rzeczy. Ty uwa¿asz, ¿e siê dzieje i nie masz na to wp³ywu, a ja odwrotnie, ¿e mam (jakiœ) wp³yw. Przyjêcie twojej "filozofii" oznacza³oby dla mnie brak jakiejkolwiek motywacji, tylko po³o¿yÌ siê poczekaÌ, samo przyjdzie, samo siê zrobi. Problem w tym, ¿e samo nie chce. Bo to ja mam wp³yw na to co siê dla mnie dzieje. Je¿eli chcê siê wyspaÌ œcielê ³ó¿ko, a nie walê siê na pod³odze. Wiêc mam bezpoœredni wp³yw na moje samopoczucie. I nie tylko. Wiêc wolê oczekiwaÌ czegoœ, co chcê aby mnie spotka³o, ni¿ biernie czekaÌ. Przy takiej postawie ca³e ziemskie doœwiadczenie zwane ¿yciem nie mia³oby sensu, a gwarancji nie masz nigdy, ale masz szansê, ¿e lepiej wyœpisz siê w ³ó¿ku ni¿ na pod³odze. Ze swojej strony nie bêdê ju¿ dyskutowa³ na ten temat, bo szkoda mi czasu. Nie mam zamiaru negowaÌ twoich rozpoznaù, przedstawiam tylko swoje.
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 04, 2012, 12:10:12 » |
|
chanell - jesli piszesz prawde o pisku w uszach, to napisz do mnie na priv poradze Ci cos na to.
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopad 04, 2012, 12:23:16 » |
|
Dodam do tego co pisze szacowny blu, Âże ciekawi mnie osobiÂście czy braciak ma wpÂływ na porzÂądek w swoim pokoju czy nie  Bo hm zostawiaĂŚ wszystko przypadkowi jest hm wygodne  Tak jak zganiaĂŚ wszystko na przypadek oczywiÂście moim skromnym zdaniem  to pa 
|
|
|
|
|
|
|
hiacynt
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Listopad 04, 2012, 13:04:21 » |
|
ZauwaÂżyÂłem Âże temperatura sporĂłw na forum wyraÂźnie spada...:-) Coraz spokojniejsi....?
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopad 04, 2012, 13:06:11 » |
|
Nie, chyba nie, dÂługi weekend, waÂżne ÂświĂŞto.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #14 : Listopad 04, 2012, 13:13:15 » |
|
..2 poÂłowa Listopada ma dopiero "daĂŚ popaliĂŚ",- Mars z Neptunem bĂŞdÂą rzÂądziĂŚ, albo jakoÂś tak.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Listopad 04, 2012, 13:35:51 » |
|
hiacyntZauwa¿y³em ¿e temperatura sporów na forum wyraŸnie spada...:-) Coraz spokojniejsi....? Tak, moim zdaniem to jeden z wa¿niejszych objawów "za piêÌ dwunasta..." ludzie koncentruj¹ siê bardziej na swoim wnêtrzu , nie daj¹ siê ju¿ tak ³atwo prowokowaÌ do ro¿nych rzeczy wyci¹gaj¹cych z nich energiê, ogólnie s¹ silniejsi energetycznie i bardziej tolerancyjni. Ich pola auryczne s¹ bardziej œwietliste i bardziej spójne nie ma w nich juz "dziur", ludzie maja wy¿sza œwiadomoœÌ i wiêcej rzeczy akceptuj¹ , przechodz¹c obok nich ze zrozumieniem. Zwierzêta tez tak reaguj¹ widza i czuj¹ wiêcej , szukaj¹ wiêkszej fizycznej bliskoœci ze swoimi ludzkimi przyjació³mi s¹ spokojniejsze , ale chc¹ kontaktu fizycznego, przytulenie , g³askanie. Moim zdaniem koduj¹ w sobie po³¹czenie ¿eby ponownie byÌ blisko tych których darz¹ uczuciem i zaufaniem. Dotyk fizyczny ka¿demu z nas przekazuje energiê dotykaj¹cego, przyci¹ga nas coraz bardziej pozytyw , bo on wzmacnia , zarówno Ludzi jak i zwierzêta. Kiara  ps. To dzisiaj mia³o siê coœ wydarzyÌ nadzwyczajnego, 4 listopada? czy mi siê zdawa³o? Zwiêkszaj¹ siê ataki energetyczne Haarp w trakcie snu szczegulnie w noce z pi¹tku na sobotê i soboty na niedzielê , o tym mówi mi mnóstwo znajomych
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 13:39:01 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Listopad 04, 2012, 13:46:37 » |
|
Dodam do tego co pisze szacowny blu, Âże ciekawi mnie osobiÂście czy braciak ma wpÂływ na porzÂądek w swoim pokoju czy nie BaÂłagan - a na przeciwlegÂłym kraĂącu PorzÂądek . Nie ma tego, kto wybiera, ale jest uzewnĂŞtrznianie w dziaÂłaniu przychodzÂących odczuĂŚ. JeÂśli pojawi siĂŞ myÂśl "co za baÂłagan" to reakcjÂą jest porzÂądkowanie baÂłaganu. CiaÂło domaga siĂŞ wygodnego ³ó¿ka wiĂŞc potrzeba siĂŞ realizuje. CaÂły wic polega na tym, Âże tam gdzie zwykle czÂłowiek widzi dziaÂłanie intencjonalne tam sÂą po prostu reakcje i dziaÂłania wykonawcze na podstawie bodÂźcĂłw. G³ód - zaspokojenie gÂłodu. zmĂŞczenie -sen. Nie ma potrzeby tego ROBIĂ, bo te rzeczy siĂŞ same realizujÂą. Bo hm zostawiaĂŚ wszystko przypadkowi jest hm wygodne  W 99,9999 % przypadkĂłw w Âżyciu przypadkĂłw nie ma  . Nic nie dzieje siĂŞ przypadkowo wiĂŞc nie ma teÂż potrzeby ZOSTAWIAĂ cokolwiek przypadkowi. Ăw 0,00001% to wÂłaÂśnie dziaÂłanie intencjonalne z iluzorycznego JA, ktĂłre twierdzi, Âże "porzÂądkuje" rzeczywistoœÌ ( podczas gdy ta siĂŞ sama o siebie troszczy).
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Listopad 04, 2012, 13:51:59 » |
|
SkÂąd taka a nie inna statystyka?
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #18 : Listopad 04, 2012, 13:53:32 » |
|
4-go listopada, Sananda i ci. którzy s³u¿¹, coœ mia³o nas doprowadziÌ do zrozumienia (czego?), dla Ameryki to jeszcze parê godzin, ale myœlê, ¿e sztorm bêdzie tym, co mia³o daÌ zrozumienie. Tom Kenyon dziœ globalnie medytuje z dŸwiêkiem. Wiêcej zapowiedzi nie pamiêtam.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Listopad 04, 2012, 13:57:44 » |
|
A, tak coœ mia³o byÌ objawione tak i¿ nie bêdzie ¿adnych watpliwoœci, ogólnie dostêpne fizycznie dla wszystkich , widzialne i s³yszane, chyba to to..... To mamy jeszcze trochê czasu, ale ja nie ³¹czê z t¹ dat¹ niczego globalnego i niczego fizycznie potwierdzonego œwiatowo. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Listopad 04, 2012, 17:18:16 » |
|
Z rozpoznania, ktĂłre tu jest doÂświadczeniem  Nie z umysÂłu. Nie z przemyÂśleĂą, ani z kombinowania , ani z Âżadnych mundrych ksiÂąg o 2 tys letniej tradycji .... i co dziwniejsze, artku, nikt tego nie ogÂłosiÂł z "ambony" hahahaha .... o zgrozo  A jednak ... przesÂłanki ku temu pÂłynÂą zewszÂąd. Z obserwacji , z Natury , nawet z osiÂągniĂŞĂŚ nauki.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Listopad 04, 2012, 17:23:14 » |
|
East, jesteÂś sawantem?
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Listopad 04, 2012, 17:31:54 » |
|
Z rozpoznania, ktĂłre tu jest doÂświadczeniem  Nie z umysÂłu. Nie z przemyÂśleĂą, ani z kombinowania , ani z Âżadnych mundrych ksiÂąg o 2 tys letniej tradycji .... i co dziwniejsze, artku, nikt tego nie ogÂłosiÂł z "ambony" hahahaha .... o zgrozo  A jednak ... przesÂłanki ku temu pÂłynÂą zewszÂąd. Z obserwacji , z Natury , nawet z osiÂągniĂŞĂŚ nauki. WyÂśmiewasz niektĂłre z namacalnych ÂźrĂłdeÂł na ktĂłrych mogÂą czĂŞsciowo bazowaĂŚ inni ale sam... jednoczeÂśnie bazujesz na czymÂś znacznie bardziej ulotnym i uznaniowym... Dziwna argumentacja.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Listopad 04, 2012, 18:58:17 » |
|
dziwna bo nie z umys³u ... zaprawdê powiadam Ci ... trudno to poj¹Ì hahahahah ....
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Listopad 04, 2012, 19:03:48 » |
|
dziwna bo nie z umys³u ... zaprawdê powiadam Ci ... trudno to poj¹Ì hahahahah .... yyy... nie z umys³u... nie z umys³u... ... czyli bezmyœlna? :]
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 19:03:58 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
|