Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 26, 2025, 04:30:09

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ZA PIÊÆ ...... DWUNASTA......  (Przeczytany 35521 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kiara
Gość
« : Listopad 03, 2012, 12:14:15 »

ZaÂłoÂżyÂłam ten wÂątek do wpisywania zauwaÂżonych przez nas zmian  na ziemi i w naszym Âżyciu, jakie sÂą , co dzieje siĂŞ innego, nowego?
czy zauwaÂżyliÂście inne reakcje domowych zwierzÂąt, a moÂże dzieci, czy osĂłb starszych?

PrzecieÂż sÂą juÂż widoczne zmiany , my tylko przechodzimy obok nich uwaÂżajÂąc iÂż to naturalne teraz.

zapraszam do wpisywania swoich spostrzeÂżeĂą.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
chlebo
Gość
« Odpowiedz #1 : Listopad 03, 2012, 18:13:34 »

ZnikÂły zÂłe sny
MĂłj pies jest niesamowicie spokojny, chyba medytuje..
Przeczucie o dobrych zmianach, to powiedziaÂłem parĂŞ dni temu w domu...
Wewn¹trz siê wiêcej dzieje Uœmiech niekoniecznie przyjemnego im g³êbiej tym piêkniej..
Podziel siĂŞ tym co widziaÂłaÂś UÂśmiech

Kate
Gość
« Odpowiedz #2 : Listopad 03, 2012, 19:24:28 »

Za 5 12, hej!
A ja ostatnio serwuje po angielskojezycznych, a tam 12 i 24 (czy godzina zero) inaczej jest pisana°°

Albo a.m. albo p.m.

I na tym polega sciemka na rzutowaniu. 3D jest jednym i jedynym /wg Euklidesa!!!/

A CZWARTY wymiar tworzy ... fantazja!

Chichot
east
Gość
« Odpowiedz #3 : Listopad 03, 2012, 20:52:55 »

MĂłj pies jest niesamowicie spokojny, chyba medytuje..
Faktycznie Du¿y uœmiech ... psy medytuj¹, a to znak, ¿e œwiadomoœÌ ewoluuje Chichot

Tutaj zaÂś przemiany dziejÂą siĂŞ  w kontaktach miĂŞdzyludzkich. OdnajdujÂą siĂŞ rozsypane po Âświecie po³ówki ........... ( bĂŞdzie na powrĂłt literek MrugniĂŞcie ) ... ale powaÂżnie, wielu znajomych rezonuje i to siĂŞ niesie dalej, lawinowo ... wczeÂśniej nie byÂło to postrzegane ...
Kate
Gość
« Odpowiedz #4 : Listopad 03, 2012, 21:30:04 »

Wg moich marzen i zyczen w glebi ducha, to chcialabym, aby zapanowal spokoj, wolna wola, aby bylo szczescie, aby kazdy mial ochrone i nie musial sie bac, aby juz wiecej nie bylo eksperymentow na zywych organizmach, aby KAZDY mogl wybierac SWIADOMIE!

//Bez obciazania SUMIENIA// Buziak
east
Gość
« Odpowiedz #5 : Listopad 04, 2012, 07:51:41 »

Kate, ale tu nie ma co chcieÌ. W koùcu, jeœli transformacja trwa, to siê po prostu objawi , albo inaczej - tak¹ rzeczywistoœÌ zobaczysz.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #6 : Listopad 04, 2012, 09:35:03 »

ZauwaÂżyÂłam Âże co raz wiĂŞcej ludzi mĂłwi o bezwarunkowej miÂłoÂści ,staje siĂŞ bardziej wraÂżliwych na cierpienie ludzi i zwierzÂąt  ,ale teÂż wielu ludzi jest bardzo rozdraÂżnionych i szybko wpada w zÂłoœÌ.  JeÂśli chodzi o mnie to jestem spokojniejsza i bardziej wyciszona ,ale pisk w uszach mam wiĂŞkszy i czasem mnie to draÂżni.                     

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #7 : Listopad 04, 2012, 10:01:03 »

Chanell, to jest wyraÂźny efekt zapowiadanego wzrostu polaryzacji, inni powiedzÂą Âże rozdzielania, ale to moim zdaniem nie do koĂąca to jest prawdÂą, bo wyraÂźnie moÂżna zaobserwowaĂŚ zmienne nastroje, nawet ci co generalnie mĂłwiÂą o miÂłoÂści majÂą wpadki, ciemne chwile, choĂŚ wczeÂśniej byli bardziej opanowani.
Czyli mamy jakby dwa zjawiska - utwierdzanie siê w swoich przekonaniach, dochodz¹ce do skrajnoœci na obydwu koùcach, zgodne z wiêkszoœci¹ "przepowiedni" oraz chwilowe wp³ywy energii ró¿nej maœci, które te¿ s¹ ³atwiej zauwa¿alne.
To chyba dlatego, ¿e rzeczywiœcie poprawia siê "czu³oœÌ" naszych zmys³ów, czyli wra¿liwoœÌ i wiêcej zauwa¿amy, te¿ zgodnie z zapowiedziami.
Co do szumu, a raczej pisku to dotyczy sporej czêœci populacji, powiedzmy od "œredniego" wieku i przyczyny le¿¹ poza kiedyœ medycznie przywo³ywanym nadciœnieniem.
East, lepiej chcieÌ, bo jak siê objawi to czego nie chcesz, bêdzie problem. Nie wiem, jak to jest z tymi, których nie ma, ale nie przypuszczam ¿eby nie Ja chcia³o znaleŸÌ siê w "piekle", wiêc chyba to czego nie ma, te¿ ma jakieœ preferencje.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
east
Gość
« Odpowiedz #8 : Listopad 04, 2012, 10:44:50 »

bo wyraÂźnie moÂżna zaobserwowaĂŚ zmienne nastroje, nawet ci co generalnie mĂłwiÂą o miÂłoÂści majÂą wpadki, ciemne chwile, choĂŚ wczeÂśniej byli bardziej opanowani.
Rzecz w tym , aby te hu¶tawki OBSERWOWAÆ .
SiÂła z jakÂą wystĂŞpujÂą naprzemiennie nastroje pokazuje coÂś jeszcze. To, ze  dzieje siĂŞ to jakby poza nami. CzÂłowiek nie ma na to wpÂływu bo nawet nie przyszÂłoby mu do gÂłowy zareagowaĂŚ tak zmiennie i tak szybko popadaĂŚ ze skrajnoÂści w skrajnoœÌ. Nie ma sensu szukaĂŚ w tym winy swojej, bo to przychodzi spoza czÂłowieka.

Tak jakby wszystkie siÂły na raz uparÂły siĂŞ zamanifestowaĂŚ , jakby w koĂącu nic ich nie wiĂŞziÂło. One majÂą zamiar przej¹Ì ludzkiego avatara , a robiÂą to wciÂągajÂąc JA w wir nastroju. Zanim jednak zd¹¿ysz weĂą popaœÌ juÂż pojawia siĂŞ kolejny huragan i rozbija w proch poprzednie, dopiero co nawiÂązane utoÂżsamienie.

Obserwacja tychÂże zjawisk , duÂżo gwaÂłtowniejszych i szybszych niÂż moÂżesz na nie zareagowaĂŚ, Âświadczy o tym, Âże NIE JESTEÂŚ NIMI. Stan wycofanej obserwacji pozwala dostrzec to czym wÂściekle szarpiÂą nastroje w nas samych ( w tym, co uwaÂżamy za siebie).
Kiedy to juÂż widaĂŚ przychodzi olÂśnienie i rozpoznanie dzieje siĂŞ samo. To co szarpie nigdy nie byÂło MNÂĄ.

To zbija z pantaÂłyku. Ale mimo to gdzieÂś w Âśrodku jest spokĂłj, pewnoœÌ i zaufanie, na ktĂłre szalejÂące wichry nastrojĂłw nie majÂą wpÂływu chyba, Âże bĂŞdÂą napieraĂŚ wystarczajÂąco dÂługo i natarczywie. I  wtedy nagle skÂądÂś przychodzi przeciwny wiatr i sytuacja siĂŞ zmienia.

Rozchwianie jest charakterystycznÂą cechÂą PrzejÂścia. Z pozornego chaosu ( bo JA nie ogarnia) wyÂłania siĂŞ oczywisty porzÂądek.

Co do szumu, a raczej pisku to dotyczy sporej czêœci populacji, powiedzmy od "œredniego" wieku i przyczyny le¿¹ poza kiedyœ medycznie przywo³ywanym nadciœnieniem.
Tak to rĂłwnieÂż siĂŞ da zauwaÂżyĂŚ tutaj, ale nie ma  identyfikacji z tym, Âże to MNIE siĂŞ dzieje na zÂłoœÌ czy tam na dobre. Po prostu zauwaÂżenie faktu. Nic wiĂŞcej nie potrzeba. Jest jakiÂś sygnaÂł.

East, lepiej chcieĂŚ, bo jak siĂŞ objawi to czego nie chcesz, bĂŞdzie problem.
D¹¿enie ku czemuœ nie gwarantuje CI pojawienie siê tego ,czego nie chcesz. Przeciwnie, zaraz zadzia³a prawo oporu i problem pojawi siê tak czy inaczej pomimo CHCENIA . To jest w³aœnie charakterystyczna cecha tych czasów, ¿e wiej¹ce wichry przynosz¹ reakcje na akcje. Bia³e objawia siê na tle czarnego, a teraz dzieje siê to z wiêksz¹ czêstotliwoœci¹ i moc¹.
Pojawienie siê sytuacji w której rozpoznajesz PROBLEM nieod³¹cznie wzmacnia jak¹œ konkretn¹ postawê JA . Ono zaœ przyci¹ga owe silne "wichry wojny".
Nie wiem, jak to jest z tymi, których nie ma, ale nie przypuszczam ¿eby nie Ja chcia³o znaleŸÌ siê w "piekle", wiêc chyba to czego nie ma, te¿ ma jakieœ preferencje.
W"nie-ja" nie ma chcenia czy nie chcenia. Rozpoznanie uwalnia od szarpaniny, a w wyniku tego w naturalny sposób pojawia siê Spokój w którym da siê odkryÌ jeszcze g³êbsz¹ Moc, któr¹ jest Mi³oœÌ. Jest to mi³oœÌ faktycznie wyra¿aj¹ca siê poprzez relacje z Istnieniem w jakiejœ innej formie" równie¿ j¹ postrzegaj¹c¹ w ten sam sposób. To pojawia siê samo. Rezonans Du¿y uœmiech
Nie ma w tym chcenia bÂądÂź nie chcenia, nikt tego nie wywoÂłaÂł.TO dzieje siĂŞ samo.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #9 : Listopad 04, 2012, 11:23:52 »

East, nasze pogl¹dy nieco siê ró¿ni¹ i niech tak zostanie. To co ty nazywasz samodziejstwem dla mnie jest wy¿szym porz¹dkiem rzeczy. Ty uwa¿asz, ¿e siê dzieje i nie masz na to wp³ywu, a ja odwrotnie, ¿e mam (jakiœ) wp³yw.
Przyjêcie twojej "filozofii" oznacza³oby dla mnie brak jakiejkolwiek motywacji, tylko po³o¿yÌ siê poczekaÌ, samo przyjdzie, samo siê zrobi. Problem w tym, ¿e samo nie chce. Bo to ja mam wp³yw na to co siê dla mnie dzieje. Je¿eli chcê siê wyspaÌ œcielê ³ó¿ko, a nie walê siê na pod³odze. Wiêc mam bezpoœredni wp³yw na moje samopoczucie. I nie tylko.
Wiêc wolê oczekiwaÌ czegoœ, co chcê aby mnie spotka³o, ni¿ biernie czekaÌ. Przy takiej postawie ca³e ziemskie doœwiadczenie zwane ¿yciem nie mia³oby sensu, a gwarancji nie masz nigdy, ale masz szansê, ¿e lepiej wyœpisz siê w ³ó¿ku ni¿ na pod³odze.
Ze swojej strony nie bĂŞdĂŞ juÂż dyskutowaÂł na ten temat, bo szkoda mi czasu. Nie mam zamiaru negowaĂŚ twoich rozpoznaĂą, przedstawiam tylko swoje.

Kate
Gość
« Odpowiedz #10 : Listopad 04, 2012, 12:10:12 »

chanell - jesli piszesz prawde o pisku w uszach, to napisz do mnie na priv poradze Ci cos na to.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #11 : Listopad 04, 2012, 12:23:16 »

Dodam do tego co pisze szacowny blu, Âże ciekawi mnie osobiÂście czy braciak ma wpÂływ na porzÂądek w swoim pokoju czy nie DuÂży uÂśmiech
Bo hm zostawiaĂŚ wszystko przypadkowi jest hm wygodne DuÂży uÂśmiech
Tak jak zganiaĂŚ wszystko na przypadek oczywiÂście moim skromnym zdaniem DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
hiacynt
Gość
« Odpowiedz #12 : Listopad 04, 2012, 13:04:21 »

ZauwaÂżyÂłem Âże temperatura sporĂłw na forum wyraÂźnie spada...:-)
Coraz spokojniejsi....?
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #13 : Listopad 04, 2012, 13:06:11 »

Nie, chyba nie, dÂługi weekend, waÂżne ÂświĂŞto.

songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #14 : Listopad 04, 2012, 13:13:15 »

..2 poÂłowa Listopada ma dopiero "daĂŚ popaliĂŚ",-
Mars z Neptunem bĂŞdÂą rzÂądziĂŚ, albo jakoÂś tak.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Gość
« Odpowiedz #15 : Listopad 04, 2012, 13:35:51 »

hiacynt

ZauwaÂżyÂłem Âże temperatura sporĂłw na forum wyraÂźnie spada...:-)
Coraz spokojniejsi....?
Tak, moim zdaniem to jeden z waÂżniejszych objawĂłw "za piĂŞĂŚ dwunasta..." ludzie koncentrujÂą siĂŞ bardziej na swoim wnĂŞtrzu , nie dajÂą siĂŞ juÂż tak Âłatwo prowokowaĂŚ do roÂżnych rzeczy wyciÂągajÂących z nich energiĂŞ, ogĂłlnie sÂą silniejsi energetycznie i bardziej tolerancyjni. Ich pola auryczne sÂą bardziej Âświetliste i bardziej spĂłjne  nie ma w nich juz "dziur", ludzie maja wyÂższa ÂświadomoœÌ i wiĂŞcej rzeczy akceptujÂą , przechodzÂąc obok nich ze zrozumieniem.

Zwierzêta tez tak reaguj¹ widza i czuj¹ wiêcej , szukaj¹ wiêkszej fizycznej bliskoœci ze swoimi ludzkimi przyjació³mi s¹ spokojniejsze , ale chc¹ kontaktu fizycznego, przytulenie , g³askanie. Moim zdaniem koduj¹ w sobie po³¹czenie ¿eby ponownie byÌ blisko tych których darz¹ uczuciem i zaufaniem.
Dotyk fizyczny  kaÂżdemu z nas przekazuje energiĂŞ dotykajÂącego, przyciÂąga nas coraz bardziej pozytyw , bo on wzmacnia , zarĂłwno Ludzi jak i zwierzĂŞta.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. To dzisiaj miaÂło siĂŞ coÂś wydarzyĂŚ nadzwyczajnego, 4 listopada? czy mi siĂŞ zdawaÂło?
ZwiĂŞkszajÂą siĂŞ ataki energetyczne Haarp w trakcie snu szczegulnie w noce z piÂątku na sobotĂŞ i soboty na niedzielĂŞ , o tym mĂłwi mi mnĂłstwo znajomych
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 13:39:01 wysłane przez Kiara » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #16 : Listopad 04, 2012, 13:46:37 »

Dodam do tego co pisze szacowny blu, Âże ciekawi mnie osobiÂście czy braciak ma wpÂływ na porzÂądek w swoim pokoju czy nie DuÂży uÂśmiech

BaÂłagan - a na przeciwlegÂłym kraĂącu PorzÂądek . Nie ma tego, kto wybiera, ale jest uzewnĂŞtrznianie w dziaÂłaniu przychodzÂących odczuĂŚ. JeÂśli pojawi siĂŞ myÂśl "co za baÂłagan" to reakcjÂą jest porzÂądkowanie baÂłaganu.
Cia³o domaga siê wygodnego ³ó¿ka wiêc potrzeba siê realizuje.
CaÂły wic polega na tym, Âże tam gdzie zwykle czÂłowiek widzi dziaÂłanie intencjonalne tam sÂą po prostu reakcje i dziaÂłania wykonawcze na podstawie bodÂźcĂłw.
G³ód - zaspokojenie g³odu.
zmĂŞczenie -sen.
Nie ma potrzeby tego ROBIÆ, bo te rzeczy siê same realizuj±.

Bo hm zostawiaĂŚ wszystko przypadkowi jest hm wygodne DuÂży uÂśmiech

W 99,9999 % przypadkĂłw w Âżyciu przypadkĂłw nie ma DuÂży uÂśmiech.

Nic nie dzieje siĂŞ przypadkowo wiĂŞc nie ma teÂż potrzeby ZOSTAWIAÆ cokolwiek przypadkowi.
Ów 0,00001% to wÂłaÂśnie dziaÂłanie intencjonalne z iluzorycznego JA, ktĂłre  twierdzi, Âże "porzÂądkuje" rzeczywistoœÌ ( podczas gdy ta siĂŞ sama o siebie troszczy).
arteq
Gość
« Odpowiedz #17 : Listopad 04, 2012, 13:51:59 »

SkÂąd taka a nie inna statystyka?
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #18 : Listopad 04, 2012, 13:53:32 »

4-go listopada, Sananda i ci. którzy s³u¿¹, coœ mia³o nas doprowadziÌ do zrozumienia (czego?), dla Ameryki to jeszcze parê godzin, ale myœlê, ¿e sztorm bêdzie tym, co mia³o daÌ zrozumienie. Tom Kenyon dziœ globalnie medytuje z dŸwiêkiem.
WiĂŞcej zapowiedzi nie pamiĂŞtam.

Kiara
Gość
« Odpowiedz #19 : Listopad 04, 2012, 13:57:44 »

A, tak coÂś miaÂło byĂŚ objawione tak iÂż nie bĂŞdzie Âżadnych watpliwoÂści, ogĂłlnie dostĂŞpne fizycznie dla wszystkich , widzialne i sÂłyszane, chyba to to.....
To mamy jeszcze trochê czasu, ale ja nie ³¹czê z t¹ dat¹ niczego globalnego i niczego fizycznie potwierdzonego œwiatowo.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #20 : Listopad 04, 2012, 17:18:16 »

Z rozpoznania, ktĂłre tu jest doÂświadczeniem DuÂży uÂśmiech
Nie z umysÂłu.
Nie z przemyÂśleĂą, ani z kombinowania , ani z Âżadnych mundrych ksiÂąg o 2 tys letniej tradycji ....  i co dziwniejsze, artku, nikt tego nie ogÂłosiÂł z "ambony" hahahaha .... o zgrozo Chichot

A jednak ... przesÂłanki ku temu pÂłynÂą zewszÂąd. Z obserwacji , z Natury , nawet z osiÂągniĂŞĂŚ nauki.

ptak
Gość
« Odpowiedz #21 : Listopad 04, 2012, 17:23:14 »

East, jesteÂś sawantem?   MrugniĂŞcie
arteq
Gość
« Odpowiedz #22 : Listopad 04, 2012, 17:31:54 »

Z rozpoznania, ktĂłre tu jest doÂświadczeniem DuÂży uÂśmiech
Nie z umysÂłu.
Nie z przemyÂśleĂą, ani z kombinowania , ani z Âżadnych mundrych ksiÂąg o 2 tys letniej tradycji ....  i co dziwniejsze, artku, nikt tego nie ogÂłosiÂł z "ambony" hahahaha .... o zgrozo Chichot
A jednak ... przesÂłanki ku temu pÂłynÂą zewszÂąd. Z obserwacji , z Natury , nawet z osiÂągniĂŞĂŚ nauki.
WyÂśmiewasz niektĂłre z namacalnych ÂźrĂłdeÂł na ktĂłrych mogÂą czĂŞsciowo bazowaĂŚ inni ale sam... jednoczeÂśnie bazujesz na czymÂś znacznie bardziej ulotnym i uznaniowym... Dziwna argumentacja.
east
Gość
« Odpowiedz #23 : Listopad 04, 2012, 18:58:17 »

dziwna bo nie z umysÂłu  ... zaprawdĂŞ powiadam Ci  ... trudno to poj¹Ì hahahahah ....
arteq
Gość
« Odpowiedz #24 : Listopad 04, 2012, 19:03:48 »

dziwna bo nie z umysÂłu  ... zaprawdĂŞ powiadam Ci  ... trudno to poj¹Ì hahahahah ....

yyy...
nie z umysÂłu...
nie z umysÂłu...
...
czyli bezmyÂślna?

:]
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 19:03:58 wysłane przez arteq » Zapisane
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: