t0m3k12
Gość
|
 |
« : Styczeń 31, 2009, 16:44:18 » |
|
ZnalazÂłem bardzo ciekawy filmik o znaku bestii, ktory juz jest pieczetowany na naszym swiecie. To co byÂło w apokalipsie napisane zaczyna siĂŞ speÂłniac, przy czarnym wielkim przywodca http://www.youtube.com/watch?v=1Y79Byr3im0
|
|
|
|
|
|
|
|
Cysio91
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Styczeń 31, 2009, 18:38:01 » |
|
już wcześniej było pisane ( między innymi przeze mnie oraz przez innych użytkowników) że chip może być znakiem bestii opisanym w Apokalipsie
Z chęcią przyjrzę się tej sprawie ( ponieważ nie dotyczy PCH więc zbadam sprawę , obejrzę dokładnie filmiki jak skończy się mecz Manchesteru i wystawię swoją opinie w tej sprawie )
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2009, 11:12:07 wysłane przez Cysio91 »
|
|
|
|
|
Baltazar
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Styczeń 31, 2009, 19:34:25 » |
|
Sesja nr 82
Barbara: Czy kiedy siĂŞ nas zmusza, lub nasze dzieci - do wyraÂżenia zgody na wszczepienie sobie "chipa" – czy musimy wyraÂżaĂŚ na to zgodĂŞ?
Istota Duchowa: Chcesz byĂŚ niewolnikiem tego ugrupowania? Nikt ciĂŞ nie zmusi do tego, Âżeby byĂŚ "zachipowanym". To ugrupowanie, ktĂłremu juÂż siĂŞ zaczyna paliĂŚ grunt pod nogami, i wymyka siĂŞ wiele spraw spod kontroli, chce mieĂŚ nad wami kontrolĂŞ! Czy wiecie, jak mĂłwiÂą o ogĂłle ludzkoÂści? Masa, masa ludzka, ktĂłrÂą trzeba "zdziesiÂątkowaĂŚ!". "Chipy" nie majÂą nic wspĂłlnego z dawaniem Znaku ÂŻycia – i uwierzcie, uwierzcie mi tutaj dzisiaj – nikt was nie zmusi – bo raz, czasu maÂło pozostaÂło – a kiedy opĂłr ludzkoÂści bĂŞdzie wielki, nie bĂŞdÂą w stanie was kontrolowaĂŚ poprzez wszczepianie wam chipĂłw.
GÂłowa do gĂłry ! Chipa mamy to gdzieÂś ...
|
|
|
|
|
|
|
Cysio91
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 31, 2009, 20:24:04 » |
|
Sesja nr 82
Barbara: Czy kiedy siĂŞ nas zmusza, lub nasze dzieci - do wyraÂżenia zgody na wszczepienie sobie "chipa" – czy musimy wyraÂżaĂŚ na to zgodĂŞ?
Istota Duchowa: Chcesz byĂŚ niewolnikiem tego ugrupowania? Nikt ciĂŞ nie zmusi do tego, Âżeby byĂŚ "zachipowanym". To ugrupowanie, ktĂłremu juÂż siĂŞ zaczyna paliĂŚ grunt pod nogami, i wymyka siĂŞ wiele spraw spod kontroli, chce mieĂŚ nad wami kontrolĂŞ! Czy wiecie, jak mĂłwiÂą o ogĂłle ludzkoÂści? Masa, masa ludzka, ktĂłrÂą trzeba "zdziesiÂątkowaĂŚ!". "Chipy" nie majÂą nic wspĂłlnego z dawaniem Znaku ÂŻycia – i uwierzcie, uwierzcie mi tutaj dzisiaj – nikt was nie zmusi – bo raz, czasu maÂło pozostaÂło – a kiedy opĂłr ludzkoÂści bĂŞdzie wielki, nie bĂŞdÂą w stanie was kontrolowaĂŚ poprzez wszczepianie wam chipĂłw.
GÂłowa do gĂłry ! Chipa mamy to gdzieÂś ...
bo tak w sesji powiedziano to juÂż jesteÂś pewien Âże nie bĂŞdÂą chipy tak ??
|
|
|
|
|
|
|
Baltazar
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 31, 2009, 21:11:12 » |
|
Tylko karty chipowe bĂŞdÂą jedynym sposobem kupiĂŚ i nie sprzedasz niczego.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2009, 21:30:40 wysłane przez Baltazar »
|
|
|
|
|
t0m3k12
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 31, 2009, 22:14:21 » |
|
Wszystkie chipy w ludziach beda oparte na elektronice(szatan), potem hiperaktywnosc sloneczna(bog) wygra nad elektronika przeladowujac cala siec elektroniczna wraz ze wszystkimi satelitami wyslanymi przez czlowieka tworzac 1000 lat panowania dobra(boga). Wiadomo, ze co 11 lat jest max aktywnosc sloneczna. W 1988 roku zostaly przez tÂą aktywnosc domy pozbawione pradu w wyniku wysiadniecia transformatorow przez przeciazenie sieci.
|
|
|
|
|
|
|
kkk2116
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 01, 2009, 00:26:55 » |
|
Wszystkie chipy w ludziach beda oparte na elektronice(szatan), potem hiperaktywnosc sloneczna(bog) wygra nad elektronika przeladowujac cala siec elektroniczna wraz ze wszystkimi satelitami wyslanymi przez czlowieka tworzac 1000 lat panowania dobra(boga). Wiadomo, ze co 11 lat jest max aktywnosc sloneczna. W 1988 roku zostaly przez tÂą aktywnosc domy pozbawione pradu w wyniku wysiadniecia transformatorow przez przeciazenie sieci.
to wg tej teori by znaczylo, ze apokalipsa sie zdarza co 11 lat? hmm co do znaku bestii, nie zupelnie wiadomo, czy dok³adnie o to mo¿e chodziÌ... Ale to niewykluczone. W sumie ju¿ teraz - mamy spory obrót bezgotówkowy - jesteœmy bardzo zale¿ni od banków. Mog¹ zrobiÌ cz³owiekowi ziazi jednym klikniêciem. A w przypadku czipów - jeœli wszystkie dane bêd¹ wpisane w chip, to cz³owiek bedzie wy³¹czony ze spo³eczeùstwa jednym klikniêciem. Nic nie kupi, nie za³atwi sprawy w urzêdzie. Natomiast zwróci³abym uwagê, ¿e na pewno pojawi¹ sie jacyœ hakerzy, którzy bêd¹ te chipy crackowaÌ. TAk jak w "raport mniejszoœci" przeszczepiano sobie oczy... zawsze jest jakieœ podziemie... jakiœ ruch kontra...
|
|
|
|
|
|
|
Nebulitos
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 01, 2009, 05:17:25 » |
|
Masz komĂłrkĂŞ to masz juÂż chipa teraz pomyÂśl, jak Âłatwo kupiÂłeÂś, dostaÂłeÂś komĂłrkĂŞ i siĂŞ do niej przyzwyczaiÂłeÂś... tak samo nie uznasz chipa jako zÂły i bĂŞdzie ci przydatny. Dlatego czekajÂą z zachipowaniem jak juÂż chip bĂŞdzie sprawÂą tak normalnÂą jak oddychanie.
Tak samo jak z wejÂściem do samolotu po 11 wrzeÂśnia zrobili. Trzeba staĂŚ po 10h. Jednak sprawa zniknie gdy dasz sobie chipa i bez kontroli odrazu wskakujesz do samolotu w 3 sek. Ile ludzi bĂŞdzie tak chciaÂło... zresztÂą od pracodawcy i innych osĂłb jesteÂśmy zaleÂżni wiĂŞc oni na nas to wymuszÂą, a jak nie to w Biblii jest napisane papa nie bĂŞdziesz mĂłgÂł normalnie ÂżyĂŚ... wiĂŞc co to za Âżycie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2009, 05:20:45 wysłane przez Nebulitos »
|
|
|
|
|
Baltazar
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 01, 2009, 09:03:43 » |
|
US army ma nowy gadÂżet uwaga na insekty! Zdalnie sterowane Âżywe owady Naukowcom z uniwersytetu Berkley udaÂło siĂŞ przej¹Ì kontrolĂŞ nad lotem ÂżukĂłw jelonkĂłw. JuÂż wczeÂśniej dokonano podobnego wyczynu z udziaÂłem innych owadĂłw, jednak po raz pierwszy sterowanie odbywaÂło siĂŞ bezprzewodowo. Jak tego dokonano? Do mĂłzgu oraz miĂŞÂśni owada przytwierdzono 6 elektrod, zaÂś do „plecĂłw” 1,3g moduÂł radiowy oraz bateriĂŞ. Lot jelonka byÂł kontrolowany za pomocÂą laptopa. Dlaczego akurat jelonki? Z powodu swojej „ÂładownoÂści” ÂŻuk tego gatunku jest w stanie lataĂŚ z Âładunkiem wa¿¹cym 3g – 1,3g kontroler oraz 1,7 sensory. Trudno teÂż o bardziej spektakularny wybĂłr, co przyznali sami naukowcy tÂłumaczÂąc, Âże jelonki sÂą „cool”. Badania byÂły finansowane przez amerykaĂąskÂą wojskowÂą agencjĂŞ DARPA. Na tej podstawie moÂżna wysnuĂŚ wnioski, do jakich celĂłw posÂłu¿¹ owady. WÂładze uniwersytetu zapewniajÂą jednak, Âże wynalazek moÂże znaleŸÌ takÂże pokojowe zastosowanie. Np. wysyÂłanie owadĂłw w miejsca zbyt ciasne lub niebezpieczne dla ludzi. W przyszÂłoÂści naukowcy chcÂą wykorzystaĂŚ naturalne sensory owadĂłw np. oczy oraz zrezygnowaĂŚ z baterii, a korzystaĂŚ z energii wytwarzanej przez same owady podczas przemiany materii. Pomimo wÂątpliwoÂści natury moralnej amerykaĂąscy badacze uwaÂżajÂą, Âże cyborgi pomagajÂące ludziom powinny i bĂŞdÂą powstawaĂŚ. Co Wy o tym sÂądzicie? Wprawdzie cyber-jelonki nie marzÂą raczej o elektrycznych owcach, ale na nich siĂŞ przecieÂż nie skoĂączy. http://gadzetomania.pl/2009/01/29/zdalnie-sterowane-zywe-owady/Skoro naukowcy potrafiÂą zniewoliĂŚ zwierzĂŞta to ludzi teÂż. Pan Jezus powiedziaÂł: „MĂłj ludu! Wielu ma kÂłopoty ze zrozumieniem ukrywania siĂŞ w jaskiniach. ObjaÂśniĂŞ wam to. Nigdy nie znaliÂście potĂŞgi Antychrysta. WidzieliÂście opĂŞtanych, lecz nikt nigdy jeszcze nie widziaÂł czÂłowieka kompletnie sterowanego przez Szatana.
|
|
|
|
|
|
|
Cysio91
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Luty 01, 2009, 11:52:29 » |
|
Z chĂŞciÂą przyjrzĂŞ siĂŞ tej sprawie ( poniewaÂż nie dotyczy PCH wiĂŞc zbadam sprawĂŞ , obejrzĂŞ dokÂładnie filmiki jak skoĂączy siĂŞ mecz Manchesteru i wystawiĂŞ swojÂą opinie w tej sprawie )
Tak jak obiecaÂłem wystawiĂŞ swojÂą opinie w tej sprawie ,,On teÂż sprawia Âże wszyscy mali i wielce , bogaci i biedni , wolni i niewolnicy otrzymujÂą znamiĂŞ na swojej prawej rĂŞce albo na czole i nikt nie moÂże sprzedawaĂŚ ani kupywaĂŚ jeÂśli nie ma znamienia zwierzĂŞcia lub liczby jej imienia'' - taki jest cytat z Apokalipsy Âśw Jana Có¿ on moÂże znaczyĂŚ ?? Wszyscy ludzie bez wzglĂŞdu na wiek , na stan finansowy , na pozycjĂŞ spoÂłecznÂą ( czyli i dzieci i mÂłodzieÂż i doroÂśli , i bezdomni i biedni i normalnie zarabiajÂący i bogaci oraz ludzie wolni oraz wiĂŞÂźniowie ) otrzymajÂą pewien znak na rĂŞce albo na czole i bez tego znaku nikt nie kupi ani nic nie sprzeda poniewaÂż nie ma znaku zwierzĂŞcia lub liczby jego imienia Czym jest chip Jest to urzÂądzenie wielkoÂści ziarna ryÂżu ktĂłre jest montowane na nas podskĂłrnie. Na chipie jest wszystko zapisane ( gdzie mieszkasz twoje dane , oraz twĂłj stan konta , bĂŞdziesz numerem w chipie ). Przez chip bĂŞdziesz kupywaĂŚ i sprzedawaĂŚ Opis chipa i jego zastosowanie wg mnie idealnie pasuje do cytatu Apokalipsy ---------------------------------------------------------------------------------- ,,A trzeci AnioÂł (..) JeÂśli ktoÂś odda pokÂłon zwierzĂŞciu ,posÂągowi i przyjmie jego znamiĂŞ bĂŞdzie piĂŚ wino gniewu BoÂżego i bĂŞdzie mĂŞczony w ogniu i siarce wobec ÂświĂŞtych, anio³ów i Baranka (..) dym ich mĂŞki unosiĂŚ siĂŞ bĂŞdzie na wieki i nie majÂą wytchnienia ci ktĂłrzy oddali pokÂłon zwierzĂŞciu i przyjĂŞli znamiĂŞ jego imienia. '' - cytat z Apokalipcy Tutaj wyraÂźnie jest przestroga dla tych ktĂłrzy przyjmÂą znak zwierzĂŞcia ; szatana i jakie sÂą konsekwencjĂŞ przyjĂŞcia jego znaku - bĂŞdzie wzglĂŞdem Biblii potĂŞpiony oraz zerwie przymierzĂŞ z Bogiem bĂŞdÂąc jednoczeÂśnie sÂługÂą i zwolennikiem szatana - a tacy koĂączÂą w piekle ---------------------------------------------------------------------------------- ,, I tu oka¿ê siĂŞ wytrwanie ÂświĂŞtych ktĂłrzy przestrzegajÂą przykazania Boga i wiarĂŞ Jezusa'' - Apokalipsa Âśw Jana Nic dodaĂŚ nic uj¹Ì - bĂŞdzie wiadomo kto przestrzega przykazania Boga i wiarĂŞ Jezusa - bĂŞdzie widaĂŚ kto tak naprawdĂŞ wierzy w Boga i przestrzega jego nauk jak i jest z Bogiem i chcĂŞ byĂŚ w KrĂłlestwie Niebieskim razem z Bogiem , Jezusem i innymi ÂświĂŞtymi ----------------------------------------------------------------------------------------- ,,(..) I widziaÂłem duszĂŞ tych ktĂłrzy zostali ÂściĂŞci za skÂładanie Âświadectwo o Jezusie i gÂłosili SÂłowo BoÂże oraz tych ktĂłrzy nie oddali pokÂłonu zwierzĂŞciu i nie przyjĂŞli jego znamienia. Ci oÂżyli i panowali z Chrystusem(..) Inni umarli nie oÂżyli. To jest pierwsze zmartwychwstanie ''- Apokalipsa Z tego moÂżna zrozumieĂŚ Âże za nieprzyjĂŞcie znaku zwierzĂŞcia i gÂłoszenie nauki Jezusa itp zostali skazani na ÂśmierĂŚ. Za tÂą mĂŞczeĂąskÂą ÂśmierĂŚ w imiĂŞ Jezusa , za nieprzyjĂŞcie znaku szatana zostanie siĂŞ w niebie nagrodzonym gdyÂż byliÂśmy do koĂąca z Bogiem zgodnie z jego naukÂą i nie wstÂąpiliÂśmy w szeregi zÂła ---------------------------------------------------------------------------- Baltazar najpierw byÂły psy. Przetestowano na psie czy taki pomysÂł moÂże wypaliĂŚ. Wiesz jak to argumentowali? Ze jak zachipujÂą to ich ukochany pies siĂŞ nigdy nie zgubi bo zawsze go namierzÂą. Ludzie sÂą przyzwyczajeni do swoich psĂłw bardzo ich lubiÂą i zwiÂązani sÂą z nimi dlatego tak duÂżo chĂŞtnych byÂło na tego chipa. PowiodÂło siĂŞ to teraz wwalajÂą chipy na dowody osobiste - w Polsce teÂż takie siĂŞ pojawiÂą. A ostateczny pla to w ludzi - zresztÂą juÂż sÂą miejsca gdzie je wstawiajÂą ----------------------------------------------------------------------------- Pan Jezus powiedziaÂł: „MĂłj ludu! Wielu ma kÂłopoty ze zrozumieniem ukrywania siĂŞ w jaskiniach. ObjaÂśniĂŞ wam to. Nigdy nie znaliÂście potĂŞgi Antychrysta. WidzieliÂście opĂŞtanych, lecz nikt nigdy jeszcze nie widziaÂł czÂłowieka kompletnie sterowanego przez Szatana.
Sterowani prze co ?? Tu pasuje chip ; nie doÂśc Âże nic bez niego siĂŞ nie kupi nie sprzeda to jeszcze namierzani jesteÂśmy i ci co sterujÂą tymi chipami znaĂŚ bĂŞdÂą kaÂżdy nas ruch WNIOSEK - Wg mnie chipy pasowaÂłby do tej wizji ; jeÂśli wszystko bĂŞdzie zmierzaĂŚ w takim kierunku Âże wizje te bĂŞdÂą siĂŞ potwierdzaĂŚ nie dam wszczepiĂŚ tego chipa
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Luty 01, 2009, 22:33:15 » |
|
A ja mam jedno pytanie... Wszyscy tak krzycz¹ na te chipy, ze to zniewolenie, ¿e to kajdany etc. Zastanawia³em siê nad ca³a spraw¹, i szczerze, jak tak siê g³êbiej przyjrza³em, to pojawi³o mi siê pytanie: "W zasadzie czemu niby kajdany? Czego nie bêdê móg³ robiÌ z chipem, co mogê bez niego?". Przecie¿ w sklepie i tak wyk³adam kasê albo p³acê kart¹... wiêc co za ró¿nica, ¿e to bêdzie z chipa sz³o? Nawet wygodniej. Namierzanie... Ale przecie¿ to zaszkodzi tylko tym, którzy maj¹ jakieœ ciemne interesy, mi tam jedno, czy jakaœ maszyna bêdzie wiedzieÌ, gdzie jestem, czy nie. A nawet lepiej, bo proœciej bêdzie œcigaÌ przestêpców... Poza tym, s³ysza³em, ¿e chipy maj¹ stale monitorowaÌ nasz stan zdrowia (ciœnienie, poziom hormonów etc). Niektórzy mówi¹, ¿e to Ÿle, bo paùstwo bêdzie wszystko o nas wiedzia³o. Ale w sumie... jak nagle dostanê zawa³u, bêd¹c sam w parku, od razu bêdzie mog³a przyjechaÌ karetka, a nie nad ranem, kiedy ktoœ znajdzie zimnego trupa.
PodsumowujÂąc, zastanawiam siĂŞ, dlaczego chip miaÂłby byĂŚ kajdanami? MoÂżliwe, Âże sÂą jakieÂś argumenty rozsÂądne na to - dlatego pytam Was o zdanie, jak to widzicie.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 01, 2009, 22:47:25 » |
|
Tenebrael, to zaleÂży kto bedzie ustalaÂł zasady i kto jakie czyny bĂŞdzie nazywaÂł przestĂŞpczymi, tudzieÂż kto bĂŞdzie decydowaÂł czy pomĂłc Ci podczas zawaÂłu czy teÂż nie...
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Luty 01, 2009, 22:55:12 » |
|
Tenebrael, to zaleÂży kto bedzie ustalaÂł zasady i kto jakie czyny bĂŞdzie nazywaÂł przestĂŞpczymi, tudzieÂż kto bĂŞdzie decydowaÂł czy pomĂłc Ci podczas zawaÂłu czy teÂż nie...
No masz tu racjĂŞ, chociaÂż... wiesz, moim zdaniem z chipami jest tak samo, jak z np ustrojem politycznym. KAÂŻDY jest dobry (tak, nawet absolutyzm!), o ile jest dobrze pomyÂślany i sprawiedliwie urzÂądzony. Tak wiĂŞc same chipy nie sÂą zÂłe ni dobre, ale ludzie tym administrujÂący. RĂłwnie dobrze moÂżna by wprowadziĂŚ patrole policyjne na kaÂżdym rogu. Czy byÂłoby to zÂłe? ZaleÂżnie od tego, jakie wytyczne takie patrole by miaÂły. StÂąd nieco dziwi mnie dawanie ChipĂłw jako przykÂładu ostatecznego zniewolenia.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Luty 01, 2009, 23:00:05 » |
|
W takim razie wska¿ mi ustrój/paùstwo które nie odesz³o od idea³ów i nie wykorzystywa³o zdobyczy techniki dla swoich przyziemnych celów.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Luty 01, 2009, 23:05:38 » |
|
W takim razie wska¿ mi ustrój/paùstwo które nie odesz³o od idea³ów i nie wykorzystywa³o zdobyczy techniki dla swoich przyziemnych celów.
Arteq - dobrze powiedziane, ale teraz ja zadam pytanie - a wska¿ mi paùstwo, które ca³kowicie odesz³o od swoich idea³ów i od pocz¹tku do koùca wykjorzystywa³o ka¿d¹ zdobycz techniki do przyziemnych celów. Nie ma ani takiego, ani takiego przyk³adu. Wszystko plasuje siê gdzieœ po œrodku. Z chipami jest podobnie. Z jednej strony mog¹ s³u¿yÌ szybkiej pomocy lekarskiej, ³atwiejszym zakupom czy szybkiemu odnajdywaniu porwanych/zaginionych ludzi, z drugiej - patrzeniu, kto siê z kim gdzie spotyka, co kupuje, albo te¿, przez celowe dzia³anie, opóŸnianie wys³ania pomocy lekarskiej tylko dlatego, ze obywatel, któremu jest potrzebna, nazywa siê Lechu K, którego wielu ludzi (mo¿e ³¹cznie z operatorem systemu) niezbyt lubi. Tak wiêc chodzi mi o to, ¿e chipy nie bêd¹, moim zdaniem, ani dobre, ani z³e - bêd¹ mia³y i zalety, i wady.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Luty 01, 2009, 23:12:13 » |
|
Wed³ug mnie s¹ zbyt du¿¹ pokus¹ do kontroli. Tym bardziej, ¿e to odejœcie "poœrodku" o którym piszesz to stanowczo zbyt du¿o aby daÌ do rêki tak¹ broù.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Luty 01, 2009, 23:39:29 » |
|
JuÂż dzisiejsze relacje PaĂąstwo - Obywatel daje wiele do myÂślenia. Jak myÂślisz jaka wÂładza oparÂła by siĂŞ podniesieniu podatkĂłw swoim obywatelom, ktĂłrzy nie mieliby moÂżliwoÂści protestu? JeÂśli dzisiaj, pÂłacÂąc podatki, inne haracze, ukryte i jawne jaÂłmuÂżny, PaĂąstwo ociÂąga siĂŞ z zaspakajaniem podstawowych potrzeb (zdrowie, bezpieczeĂąstwo, opieka spoÂłeczna), to jakie bezpieczeĂąstwo bĂŞdzie siĂŞ chciaÂło zapewniĂŚ tym, ktĂłrych siĂŞ caÂłkowicie zniewoli? Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Luty 02, 2009, 00:12:01 » |
|
Gdyby czipy byly niezbedne dla rozwoju i zycia Czlowieka, w naszym organizmie byly by od poczatku stworzenia.Skoro ich nie ma, to znaczy ze sa zbedne.A jezeli ktos wbrew naturze chce je wmontowac Czlowiekowi , znaczy to ze chce nad nim przejac wladze.Jak bedzie wladal? to juz inna sprawa, jednak celem jest wladza nad Ludzmi. Jak komus odpowiada bycie niweolnikiem wladcy, to niech sie czipuje. Ja tego nie zrobie, i mowie temu, NIE!, NIE! ,NIE! Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Nebulitos
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Luty 02, 2009, 05:48:44 » |
|
No w³aœnie tu nie chodzi o to, ¿e bêd¹ nas œledziÌ czy bêdziemy zniewoleni tu chodzi o nas samych. Je¿eli przyjmiemy chipa i œwiadomie siê na niego zdecydujemy to oznacza, ¿e akceptujemy taki œwiat, taki system i nie traktujemy swojego ¿ycia jako rozwój tylko w sensie materialnym i imperialistycznym - liczy siê iloœÌ, a nie jakoœÌ. Chodzi o przekonania. Jest to tak jak z tym jak siê jest lekarzem i siê ma jeden respirator, a dwoje osób na niego czeka. Któr¹ wybraÌ? Jakaœ selekcja itd... otórz nie, wybieramy obojêtnie któr¹, my nie jesteœmy Bogiem, ¿e mo¿emy decydowaÌ. Wybieramy obojêtnie, któr¹ i nie liczy siê to ''komu'' pomagamy tylko, ¿e ''chcemy'' z ca³ego serca pomóc.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Luty 02, 2009, 07:32:19 » |
|
Powiem szczerze - mnie chip by tak bardzo nie przeszkadza³. W zasadzie jedyne zwi¹zane z nim niedogodnoœci by³yby typu niemo¿liwoœÌ jechania autobusem bez biletu, kiedy siê w³aœnie skoùczy³a wa¿noœÌ karty miejskiej albo nie palenie w miejscu, gdzie to jest zabronione (np w pociagowej toalecie  ). Ani by nie poznawa³ moich myœli, ani nie pods³uchiwa³ tego, o czym mówiê, czy co czytam, co robiê. Nie wiem wiêc, w czym mia³by mnie tak bardzo ograniczaÌ. Warto pamiêtaÌ, ¿e chip, o którym mowa, to nie narzêdzie do kompleksowej inwigilacji, z pods³uchem, kamerk¹ etc. Mo¿e w pewnych drobnych okolicznoœciach by ogranicza³, ale te¿ raczej bym go tak nie demonizowa³.
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Luty 02, 2009, 20:36:21 » |
|
Jak komus odpowiada bycie niweolnikiem wladcy, to niech sie czipuje. Ja tego nie zrobie, i mowie temu, NIE!, NIE! ,NIE! Kiara  To zdradÂź, jak zamierzasz sie przed tym uchroniĂŚ? ;-) Obecnie w Polsce jest obowiÂązek posiadania dowodu osobistego. Nie wiem, co grozi za jego nieposiadanie, ale zarĂŞczam, Âże ma siĂŞ wtedy kupĂŞ problemĂłw (chyba Âże jest siĂŞ cudzoziemcem z kartÂą pobytu).
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Luty 02, 2009, 20:42:46 » |
|
Lucus opowiadam sie przeciw czipowaniu podskornemu, temu mowie,NIE! Nie pozwole sobie wszczepic czipa, to wystarczy. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 02, 2009, 20:58:36 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Luty 02, 2009, 20:55:31 » |
|
Jak zwykle jasna i precyzyjna odpowiedÂź, brawo. No ale zapewne jak zwykle siĂŞ czepiam.
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Luty 02, 2009, 21:04:54 » |
|
Lucus opowiadam sie przeciw czipowaniu podskornemu, temu mowie,NIE! Nie pozwole sobie wszczepic czipa, to wystarczy. Kiara  Kiaruœ, ja te¿ siê opowiadam przeciw czipowaniu. Ale co zrobimy, jak, powiedzmy, w 2010 r. UE ka¿e wcieliÌ w ¿ycie jak¹œ tam dryrektywê nakazuj¹c¹ czipowanie? Mo¿e wyemigrujemy gdzieœ? 
|
|
|
|
|
|
|
|