Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 20, 2025, 08:19:45

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: 4.0 Nassim Haramein - Ujawnienie Tajemnicy – PrzyszÂłoœÌ jest w Naszych RĂŞkach  (Przeczytany 26244 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Lucyna
Gość
« Odpowiedz #25 : Listopad 17, 2009, 05:19:29 »

Jestem pod wra¿eniem wyk³adów, choÌ drobne szczegó³y s¹ nieco naciagniete, ale ca³oœÌ super. Ciekawe czy bêd¹ jeszcze kontynuowane.
komandos040
Gość
« Odpowiedz #26 : Listopad 17, 2009, 09:22:14 »

Wiecie co? DuÂży uÂśmiech
CzyÂżby to byÂło to , co teraz skojarzyÂłem?
Urz¹dzenie które ma byÌ za³¹czone w piramidzie, czy to nie Arka?
Skoro wymiarami wÂłaÂśnie dokÂładnie pasuje.
WiĂŞc tam faraona nie bĂŞdzie -tylko to urzÂądzenie.
No chyba,Âże to jest inna piramida, do ktĂłrej miano by wsadziĂŚ Hufu.
I otworzyĂŚ portal wymiarowy.
Co wy na to? UÂśmiech
Pozdrawiam. Cool
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #27 : Listopad 17, 2009, 19:31:07 »

albo siĂŞ upieczemy jak w mikrofali, albo faktycznie wejdziemy w nowy wymiar i na nowy poziom energetyczny

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Gość
« Odpowiedz #28 : Listopad 17, 2009, 21:37:10 »

CzyÂżby to byÂło to , co teraz skojarzyÂłem?
Urz¹dzenie które ma byÌ za³¹czone w piramidzie, czy to nie Arka?

Czyli, Enki chce odkopaĂŚ rĂŞkoma aktywistĂłw PCh  ArkĂŞ Przymierza ?
Czy to znaczy, Âże znajduje siĂŞ ona tam, gdzie nikt by jej nie szukaÂł ( bo stamtÂąd zostaÂła ukradziona )  -czyli tuÂż przy Piramidzie ?
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #29 : Listopad 17, 2009, 21:48:04 »

coÂś mnie oÂświeciÂło ale najpierw muszĂŞ odszukaĂŚ to w sesjach - ponad 100 do przejrzenia - wtedy siĂŞ podzielĂŞ swoim odkryciem wraz z cytatem En-Kiego...

Nie daleko pada Nassim od PCh  DuÂży uÂśmiech

718'
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2009, 21:48:27 wysłane przez KapÂłan 718 » Zapisane
BoGu$
Gość
« Odpowiedz #30 : Listopad 18, 2009, 03:58:24 »

Czyli, Enki chce odkopaĂŚ rĂŞkoma aktywistĂłw PCh  ArkĂŞ Przymierza ?
Czy to znaczy, Âże znajduje siĂŞ ona tam, gdzie nikt by jej nie szukaÂł ( bo stamtÂąd zostaÂła ukradziona )  -czyli tuÂż przy Piramidzie ?

MrugniĂŞcie
Jest jeszcze inna alternatywa - a kto powiedziaÂł Âże Egipcjanie posiadali tylko jednÂą "ArkĂŞ"? UÂśmiech
MoÂże ta druga jest schowana gdzieÂś wÂłaÂśnie na terenie Wielkiego labiryntu....
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2009, 03:58:56 wysłane przez BoGu$ » Zapisane
Agawa
Gość
« Odpowiedz #31 : Listopad 18, 2009, 09:56:33 »

nie spodziewaÂłam sie w najwspanialszych snach, ze doczekam momentu, kiedy od jednego czÂłowieka dowiem sie tylu mÂądrych rzeczy, dziekujĂŞ Wam wszystkim i PCH, Âże rĂłwnieÂż swojÂą wiedzÂą 'wciÂągnĂŞliÂście' mnie w to forum, na swojej ÂścieÂżce poszukiwaĂą dotarÂłam tu, gdzie waÂżne info nadciÂągajÂą do mnie w expressowym tempie, szacuneczek moi drodzy Cool

co do Arki, mam wra¿enie ¿e nie odnajdziemy jej nigdzie na Ziemi, dopóki coœ siê nie wydarzy, ¿yjemy w przenikaj¹cych siê przez siebie ró¿nych rzeczywistoœciach i wymiarach, energia Arki potrzebuje idealnej kompilacji(czegoœ z czymœ), ¿eby siê uaktywniÌ, Biblia mówi, a Nassim t³umaczy, ¿e stanie siê to wtedy kiedy klejnot ¿ony faraona znajdzie sie w jej rekach, wierzê w to ¿e musz¹ zaistnieÌ pewne w³aœciwe zdarzenia dla stworzenia warunków, w których Arka mia³aby szanse znowu zaistnieÌ, jak Fenix, jak nasionko z którego w odpowiednich warunkach wyrasta roœlina
szukajmy a znajdziemy
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #32 : Listopad 18, 2009, 11:47:08 »

po prostu niesamowite,- zgadzam siĂŞ tu z AgawÂą

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Gość
« Odpowiedz #33 : Listopad 18, 2009, 12:10:36 »

(..) energia Arki potrzebuje idealnej kompilacji(czegoś z czymś), żeby się uaktywnić, Biblia mówi, a Nassim tłumaczy, że stanie się to wtedy kiedy klejnot żony faraona znajdzie sie w jej rekach, wierzę w to że muszą zaistnieć pewne właściwe zdarzenia dla stworzenia warunków, w których Arka miałaby szanse znowu zaistnieć, jak Fenix, jak nasionko z którego w odpowiednich warunkach wyrasta roślina
szukajmy a znajdziemy
Pięknie i mądrze napisane. Bardzo dobrze, że wspomniałaś o żonie faraona i klejnocie.
Ja to rozumiem tak :
1. idealna kompilacja czegoś z czymś -> kompliacja , związek, uczucie, milość
2. "faraon" , "żona" , "klejnot-> związek dwojga ( a może większej ilości ?) ludzi połączonych klejnotem czyli miłością.
3. "pewne szczególne warunki" = szczególny rezonans o częstotliwości 1,618

W takich warunkach Arka nie musi być wcale obecna fizycznie. Może inaczej - wejście Ziemi wraz z całym Układem Słonecznym w płaszczyznę Galaktyki, zanik heliosfery, ekspozycja na nieznane promieniowanie  to nic innego jak ZANURZENIE SIĘ w powiększonej fraktalnie "ARCE" wraz z całą Ziemią.
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2009, 12:12:00 wysłane przez east » Zapisane
Agawa
Gość
« Odpowiedz #34 : Listopad 18, 2009, 12:59:09 »

zaciekawiÂło mnie rĂłwnieÂż odkrycie domniemanego grobowca Jezusa,
gdzie istnieje wyrytych kilka imion osĂłb bĂŞdÂących wtedy razem z Nim
Nassim tez siĂŞ zastanawia co mogÂło znaczyĂŚ to, Âże byli oni wtedy wszyscy razem(znaczÂące postacie z Biblii),
intrygujÂący jez teÂż fakt miejsca narodzin Jezusa - w bardzo bliskiej odlegÂłoÂści od Arki
jaki miaÂła na Niego wpÂływ?z tego co zrozumiaÂłam nie raziÂła Go niszczycielskim promieniem(jak innych) tylko wzmacniaÂła
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #35 : Listopad 18, 2009, 13:06:04 »

zgodnie z jego teroi¹ dope³nionym uk³adem jest podwójna piramida- czyli po³¹czony pierwiastek mêski i ¿eùski i to jest chyba punkt wyjœcia, dla potwierdzenia tego jest taka bardzo stara legenda z dalekich po³udniowo-wsch. mórz o pocz¹tkach wszystkiego, a mianowicie:
zanim by³ czas, przestrzeù, i cokolwoek innego istnia³a potê¿na i przepe³niona mi³oœci¹ i szczêœciem istota, ale pewnej chwili zrozumia³a ¿e nie ma komu o tym szczêœciu powiedzieÌ i z kim siê t¹ mi³oœci¹ podzieliÌ,- wtedy stworzy³a "anio³y" na swe podobieùstwo, które potem podzieli³a na pó³- na kobiete i mê¿szczyzne aby szuka³y siê nawzajem poprzez wieki.

KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #36 : Listopad 18, 2009, 14:39:42 »

i tu WAM przyklasnê! Kiara pewnie te¿ U¶miech otó¿ w³a¶nie chodzi o MI£O¦Æ - mo¿e to w³a¶nie 11 przykazanie odnosi siê do tego uczucia, ale w sensie bezwarunkowym!

mo¿e w³a¶nie "odkry³em" jedenaste przykazanie - "MI£O¦Æ JEST PRAWEM. MI£O¦Æ POD£UG WOLI"

przykazañ jest 11, ostatnie ocenzurowano, ¿eby ludzko¶æ nie posz³a za daleko - komu¶ zale¿a³o ¿eby mieæ NAS - LUDZKO¦Æ pod swoimi rz±dami...

jak WAS czytam to aÂż mi siĂŞ chce ÂżyĂŚ!!!!!!!!!!

KOCHAM WAS WSZYSTKICH BRACIA I SIOSTRY

skupmy siĂŞ na MISTYCE / DUCHOWOÂŚCI "Arki Przymierza" a nie na MECHANICE / TECHNOLOGII

najpierw PRZYMIERZE a nastĂŞpnie ARKA, innej kolejnoÂści nie ma...

http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=446.new#new

KapÂłan 718'
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2009, 14:44:21 wysłane przez KapÂłan 718 » Zapisane
memphis
Gość
« Odpowiedz #37 : Listopad 18, 2009, 14:58:10 »

718 - Ty i stany, ktore Toba targaja - przemiany, ktorym sie poddajesz - aby ten dzisiejszy 718 sty pozostal z nami na dluzej  DuÂży uÂśmiech
Thotal
Gość
« Odpowiedz #38 : Listopad 18, 2009, 15:48:23 »

NajwaÂżniejsza jest HARMONIA duszy ciaÂła i umysÂłu, bez stabilnych podstaw nie ma Âżycia...

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #39 : Listopad 18, 2009, 18:45:03 »

Thotal wÂłaÂśnie . Harmonia , podstawa. Jaka harmonia ? Nie moÂżna odrzucaĂŚ lekkomyÂślnie Arki, bo pojawiÂła siĂŞ w tym ukÂładzie  W JAKIMÂŚ CELU, Âżeby nas czegoÂś nauczyĂŚ, wprowadziĂŚ jakiÂś waÂżny element, albo choĂŚby tylko ukazaĂŚ moÂżliwoÂści jakie posiadamy. Nie da siĂŞ teÂż odrzuciĂŚ caÂłkiem umysÂłu, albo zignorowaĂŚ potrzeb ciaÂła. Nie ma Âżycia bez duszy. Musi zaistnieĂŚ harmonia. Czym ona jest ?

Kap³anie o mistyce mo¿emy pisaÌ w nieskoùczonoœÌ , ka¿dy swoimi s³owami i mo¿emy nigdy do niczego nie dojœÌ. Chyba, ¿e mistyka spotka siê z technologi¹. I opis nabierze konkretów.
Bo jest pytanie o ÂświadomÂą harmoniĂŞ wszystkich tych elementĂłw. MiÂłoœÌ i wspó³odczuwanie, miÂłosierdzie, - czy mogÂą - i w jakich ewentualnie warunkach, staĂŚ siĂŞ  technologiÂą ?
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #40 : Listopad 18, 2009, 19:14:23 »

PiĂŞknie i mÂądrze napisane. Bardzo dobrze, Âże wspomniaÂłaÂś o Âżonie faraona i klejnocie.
Ja to rozumiem tak :
1. idealna kompilacja czegoœ z czymœ -> kompliacja , zwi¹zek, uczucie, miloœÌ
2. "faraon" , "¿ona" , "klejnot-> zwi¹zek dwojga ( a mo¿e wiêkszej iloœci ?) ludzi po³¹czonych klejnotem czyli mi³oœci¹.
3. "pewne szczegĂłlne warunki" = szczegĂłlny rezonans o czĂŞstotliwoÂści 1,618

W takich warunkach Arka nie musi byĂŚ wcale obecna fizycznie. MoÂże inaczej - wejÂście Ziemi wraz z caÂłym UkÂładem SÂłonecznym w pÂłaszczyznĂŞ Galaktyki, zanik heliosfery, ekspozycja na nieznane promieniowanie  to nic innego jak ZANURZENIE SIÊ w powiĂŞkszonej fraktalnie "ARCE" wraz z ca³¹ ZiemiÂą.
Witaj
Zgadzam sie z Twoja hipoteza ,ja mam takie same odczucia.Przez iles tysiecy lat ziemie dominowala energie meska, arka przymierza , jak sama nazwa wskazje to przymierze dwoch przeciwnosci a raczej ich polaczenie, ma to znaczenie oczywiscie symboliczne i wielowymiarowe odnoszace sie do wszystkiego i jak wspomiales do kobiety i mezczyzny. Klejnot w rekach zony faraona to -wiedza jaka niesie kobieta, to co bylo przez tysiace lat w nas tlumione , przeladowane....
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2009, 19:51:13 wysłane przez Dariusz » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #41 : Listopad 19, 2009, 23:25:37 »

skupmy siĂŞ na MISTYCE / DUCHOWOÂŚCI "Arki Przymierza" a nie na MECHANICE / TECHNOLOGII
w sumie to rozbawia mnie takie DZIELENIE Âświata, przez niektĂłrych.

(juz dawno miaÂłem o tym napisaĂŚ.. ale wybraÂłem popatrzeĂŚ jak to sie przenosi)

Jest wiele przesÂądĂłw nt. co jest naturalne, a co sztuczne.
Bo istnieje coÂś takiego jak technologia natury, jej mechanika.. i jest ona jak najbardziej Mistyczna i wynikajÂąca z Manifestacji Ducha.

WeÂźmy takie drzewa, trawy...
Myslisz, Âże nikt tego nie projektowaÂł?!
Albo "mechaniczne" czy "naturalne" cykle obrotu wokó³ sÂłoĂąca  DuÂży uÂśmiech UÂśmiech MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2009, 19:40:05 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Leszek
Gość
« Odpowiedz #42 : Listopad 20, 2009, 19:15:48 »

Nowe dziaÂłajce linki do 4.0 w formacie AVI

1. 4.0 Crossing the Event Horizon - Unlocking the Mystery - The Future is In Our Hands.part1.rar (400.00 MB)
http://www.przeklej.pl/plik/4_0_crossing_the_event_horizon_-_unlocking_the_mystery_-_the_future_is_in_our_hands_part1_rar-0005d54lbcql2j6
2. 4.0 Crossing the Event Horizon - Unlocking the Mystery - The Future is In Our Hands.part2.rar (235.72 MB)
http://www.przeklej.pl/plik/4_0_crossing_the_event_horizon_-_unlocking_the_mystery_-_the_future_is_in_our_hands_part2_rar-0005d62dgcql2j6
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #43 : Listopad 21, 2009, 18:11:38 »

cyt Nie skoĂączyÂłem oglÂądaĂŚ jeszcze caÂłej skÂładanki, ale juÂż jestem zachwycony sprowadzaniem do wspĂłlnych mianownikĂłw;

TETRARAMMATON - CZTERY GRAMY / ÂŚCIANY
Y H W H ( cztery litery symbolizuj±ce ? ) - GRAWITACJA - CIʯAR - SIA£A BOGA - CZWARTA GÊSTO¦Æ

no widzicie ja tez wczesniej utzsamialem grawitacje z Bogiem i caly czas staralem sie to wytlumaczyc..pozatym tez bardzo wazna jest w dzisiejszych czasach pieczec BoGA Zywego, tylko ktory alfabet jest wazniejszy hebrajski czy aramejski?
Strony: 1 [2] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: