Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 31, 2025, 02:12:30

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kody SiÂł CiemnoÂści  (Przeczytany 82800 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
arteq
Gość
« Odpowiedz #75 : Grudzień 30, 2009, 23:52:14 »

Kiaro, nigdy nie oczekiwaÂłem od Ciebie niczego wiĂŞcej niÂż prostego stwierdzenia: "wedÂług mnie [...]" zamiast przekazywania wÂłasnych spostrzeÂżeĂą i opinii jako "jedynej prawdy".

El¿bieto, info w podanym linku [takze w wersji rozszerzonej] wielokrotnie by³o podawane na tym forum - dlatego jest mi znane. Wypowiada³em siê na ten temat, ale powtórzê w skrócie - w historii chrzeœcijaùstwa i jego czêœci - katolicyzmu - by³y, s¹ [i niestety podejrzewam, ¿e bêd¹] uchybienia i czyny zas³uguj¹ce na potêpienie i wstyd. Zapewniam, ze autentycznie i szczerze wstydzê siê za wiele rzeczy, pomimo, ¿e nie bra³em w nich udzia³u i zachowania takowe s¹ mi ca³kowicie obce. Niestety - ze wzglêdu na to, ¿e uwa¿am siê za katolika - cieù ich k³adzie siê tak¿e i na mnie. Koœció³ to tak¿e ludzie ze swoimi s³aboœciami i u³omnoœciami, b³êdami. Zgadzam siê, ¿e szczególnie duchowni powinni œwieciÌ przyk³adem i wykazywaÌ siê wiêksz¹ moralnoœci¹ i etyk¹. Nie zamierzam wielu rzeczy negowaÌ czy tez zaprzeczaÌ - bo najzwyczajniej sk³ama³bym. Uwa¿am, ¿e KK musi siê zmieniÌ, oczyœciÌ, wróciÌ do korzeni - nie ma innej opcji. Sam równie¿ - w miarê moich mo¿liwoœci - o to walczê i do tego d¹¿ê.
Na temat prawdziwoÂści niektĂłrych z podanych w linku informacji moglibyÂśmy podyskutowaĂŚ, ale nie o to w tej chwili chodzi. WedÂług wiary katolikĂłw szatan ciÂągle walczy z koÂścioÂłem jako swoim najwiĂŞkszym wrogiem. Zgodnie z objawieniami i proroctwami ma w nim swoich "ludzi", ktĂłrzy sÂą wedÂług mnie jak ognisko gnicia. Obawiam siĂŞ, Âże KK - jak tez kaÂżda inna religia - nigdy nie bĂŞdzie nieskazitelnie czysty, ze wzglĂŞdu na czynnik ludzki. OsobiÂście uwaÂżam, Âże KK - jako instytucja - powinien wykazywaĂŚ siĂŞ duÂżo wiĂŞkszÂą pokorÂą. Na szczĂŞÂście fundamenty/podstawy ma bardzo dobre - nauki Jezusa. Jest tez bardzo duzo ludzi - Âświeckich i duchownych - z prawdziwÂą, ÂżywÂą wiarÂą.
Tak ja to widzĂŞ.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #76 : Grudzień 31, 2009, 00:04:07 »

Twoje kajania sie arteq nie ma zadnego zwiazku z moim poprzednim postem.
Nie masz , i nikt  nie ma ZADNEGO DOWODU na potwierdzenie zalozen tworzacych organizacje KK za prawdziwe.
Wszystko to sa wymysly ludzi , bez daznych , ale to zadnych fizycznych dowodow. Utworzone tylko i wylacznie w celu wladania i czerpania korzysci z innych ludzi na wskutek strachu.
Nakaz i zakaz stanowia PODSTAWE wymuszania posluszenstwa w stosunku do dogmatu , ktory NIE MA DAZNYCH PODSTAW NI NAUKOWYCH NI DOWODOWYCH.
Taka jest prawda o KK.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Przedstaw jaki kolwiek DOWOD na istnienie Szatana.
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #77 : Grudzień 31, 2009, 00:09:29 »

Val Dee oraz arteq prosze poczytajcie
http://legaba.6te.net/fakty.htm
A nastepnie prosze wypowiedzcie sie.Nawet jako zazarci "katolicy" nie bedziecie w stanie mi powiedziec, ze nie otworzylo to waszych oczu.Nie smie powiedziec o sercu.Czy Wy naprawde nic nie widzicie i nic nie rozumiecie? Czy tylko udajecie.Uwazacie sie za ludzi madrych i na poziomie.Dlatego prosze poczytajcie i odniescie sie do tego.To sa fakty z Historii - Ela

jako student filozofii odebraÂłem odpowiednie wyksztaÂłcenie i powyÂższe fakty nie sÂą dla mnie tajemnicÂą

p.s. dlaczego nazywasz mnie "katolikiem"?
arteq
Gość
« Odpowiedz #78 : Grudzień 31, 2009, 00:31:38 »

Oczywiœcie, ¿e nie maj¹ ¿adnego zwi¹zku z Twoim poprzednim postem, nawet mi to przez chwilê na myœl nie przysz³o - a ktoœ twierdzi, ¿e ma? Jak widaÌ nienawiœÌ naprawdê Ciê zaœlepia. OdpowiedŸ wyraŸnie skierowa³em do El¿biety na jej zapytanie - zwracaj¹c siê do niej po imieniu/nicku.

Stygmaty sÂą faktem, FIZYCZNYM. Cudowne uzdrowienia po modlitwach skierowanych do Jezusa - rĂłwnieÂż FIZYCZNE uzdrowienia. TrĂłjca - dogmat - uczciwie to przyznaÂłem, dla mnie poparty licznymi, logicznymi argumentami i poszlakami. Eucharystia - wskazaÂłem Ci rĂłwnieÂż fakty, FIZYCZNE. JeÂżeli nie dostrzegasz/nie chcesz dostrzec ich fizycznoÂści - nie jestem w stanie Ci doraÂźnie pomĂłc.

Co do szatana - opĂŞtania. np. Analizy Michael, nagrania z egzorcyzmĂłw - wypowiedzi zÂłych duchĂłw i naukowa analiza tychÂże - np. caÂłoÂściowe pokrycie skali. Jak rozumiem Twoje wÂłasne sÂłowa nie sÂą dla Ciebie samej dowodem? Rozbawiasz mnie i zaskakujesz oskarÂżajÂąc sama siebie o kÂłamstwa:
Przedstaw jaki kolwiek DOWOD na istnienie Szatana.
Wiesz i Szatan i Lucyfer to Energie osobowosciowe , bardzo istotne w calym procesie rozwojowym , nie powinno sie lekcewazyc zadnej z nich.
Tak to bywa gdy siĂŞ nie panuje nad wÂłasnymi kÂłamstwami czy tez daje siĂŞ oÂślepiĂŚ nienawiÂści. Kiaro, w jaki Âświetle stawia to Ciebie... Jak moÂżesz staraĂŚ siĂŞ uchodziĂŚ za powaÂżnÂą?

Dogmat - jak sama nazwa wskazuje - nie ma dowodĂłw naukowych.

Kiaro, zapewniam CiĂŞ, Âże na mnie jako na katoliku nikt niczego nie wymusza i nie usiÂłuje straszyĂŚ. Raz byÂła taka prĂłba - zakoĂączyÂła siĂŞ fiaskiem i nigdy nie byÂła ponawiana.

edit: nie, jednak nie zaskakujesz, to byÂło do przewidzenia...
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2009, 00:32:39 wysłane przez arteq » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #79 : Grudzień 31, 2009, 00:44:55 »

Nie ma i nie bylo zadnego DOWODU na to ze stygmaty maja zwiazek z domniemanym ukrzyzowaniem Jezusa , zwyczjnie NIE MA TAKICH DOWODOW . Sa to domniemania i przypuszczenia oraz wiara iz ma to jakikolwiek zwiazek z domniemanym ukrzyzowaniem.
Nie ma rowniez zadnego dowodu na ukrzyzowanie Jezusa , nie ma rowniez dowodu iz Jezus zyl na ziemi jako Czlowiek , zwyczjnie NIE MA!
Jest to wiara i naiwnosc wymuszona strachem przed kara Boska.
Jezeli masz jaki kolwiek DOWOD to PRZEDSTAW GO.

Przestan w koncu bredzic , nie ma ZADNEGO DOWODU NA ISTNIENIE TROJCY SWIETEJ, NIE MA!.Nie opowiadaj zadnych bzdur , albo przedstaw konkretny dowod.

Nie ma zadnego dowodu na zadne "cudowne uzdrowienia za sprawa Jezusa , czy innej tak zwanej swietej osoby. Jest tylko wiara w to, masz dowod to przedstaw go ze doonal tego np. Jezus.

Nie ma zadnych dowodow iz oplatek na wskutek modlitw stal sie cialem Jezusa , NIE MA TAKICH DOWODOW ZADNYCH, jest tylko wiara tych , ktorzy chca w to wierzyc , wiec nie wmawiaj nikomu iz to co Ty mowisz w imieniu KK jest niepodwazalna prawda , bo tak nie jest.
Ta religja istnieje dla ludzi , ktorzy chca wierzyc w takie dogmaty  , ktore zwiazku z prawda nie maja zadnego , bo nie istnieja na to zadne dowody.

Wrecz przeciwnie istnieja zapisy ( np. Zwoje z nad Morza Martwego, ktore tlumacza jak symbolika zostala wykorzystana przez KK jako doslownosc dla stworzenia owych dogmatow i calej religji).

Przedstawa jaki kolwiek dowod na istnienie zlych dochow ( skoro podwazasz istnienie Samuela , swiadczy to,  o Twojej zaklamanej dwulicowosci), przeciez nie ma Samuela , to wymysl P.Lucyny.

Ja pisze o straszeniu od wiekow wyznawcow religji KK , wprowadzaniem jej ogniem i mieczem na nowe tereny i wymuszaniu wiary przez mieszkancow terenow na ktorej ona sie pojawia.
Takie sa fakty, a pozniej do straszenia sluzy Dekalog , pieklo i wszelkie kary Boskie za "grzechy" , ktorych istnienia nie potrafisz udowodnic.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
komandos040
Gość
« Odpowiedz #80 : Grudzień 31, 2009, 09:18:16 »

Fakt, to EGO- to nic innego jak nasz osobisty agent ciemnoÂści.
Nie dajmy siĂŞ zmanipulowaĂŚ tym ciemnym typkom! UÂśmiech

Teraz dokÂładnie wiadomo co jest 5.
EN-Ki wÂłaÂśnie leÂży i kwiczy, Âże musi jednak pozostaĂŚ w tym III -m wymiarze. DuÂży uÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #81 : Grudzień 31, 2009, 09:58:50 »

Kiaro, przedstawiÂłem Ci fakty, namacalne - Ty jednak w amoku nie chcesz uznaĂŚ ich fizycznoÂści. Miotasz, rzucasz siĂŞ, pokrzykujesz. UdowodniÂłem Ci, Âże w tym chorym zwidzie raczysz nawet zaprzeczaĂŚ sama sobie - jak taka osoba moÂże cokolwiek do siebie dopuÂściĂŚ. Jak ktos jest w stanie udowodniĂŚ Ci cokolwiek skoro TWOJE WÂŁASNE SÂŁOWA sÂą dla CIEBIE SAMEJ kÂłamstwem i niewiarygodne?

Do tego przeinaczasz ciĂŞgle i manipulujesz moimi sÂłowami, poniewaÂż:
1. W sprawie TrĂłjcy przedstawiÂłem poszlaki, pewne argumenty a nie dowody, przyznajÂąc jednoczeÂśnie, Âże jest to dogmat. Czego nie rozumiesz? Co oznacza sÂłowo dogmat?
2. W sprawie ÂŁobos-samcia od zawsze mĂłwiÂłem i nadal potwierdzam to samo stanowisko:
- nie wiem czy samcio istnieje czy nie, lecz jestem pewien i udowodniÂłem to, Âże w przypadku gdyby istniaÂł to nie jest tym/taki jakim przedstawia go ÂŁobos
- istnieje mo¿liwoœÌ, ¿e to chore zwidy £obos, sk³aniam siê jednak ku temu, ¿e £obos zosta³a conajmniej zniewolona przez z³ego ducha
Takie stanowisko nie ma nic wspĂłlnego z dwulicowoÂściÂą.

Ty mĂłwisz - istniejÂą zwoje znad morza martwego, ja mĂłwiĂŞ istnieje Biblia z NT... Ty w celu dopasowania tych zapisĂłw stosujesz "nakÂładkĂŞ" w postaci kodu peszerowego...
Dzisiaj pĂłjdĂŞ zakopaĂŚ w ogrĂłdku Asterixa i Obelixa - kiedyÂś jakaÂś kobieta bĂŞdzie siĂŞ uopieraÂła, Âże istniaÂła wioska GalĂłw ktĂłrzy dziĂŞki magicznemu napojowi stawiali opĂłr Rzymowi... No albo chociaÂż Pana Tadeusza - wtedy ktoÂś bĂŞdzie upieraÂł siĂŞ, Âże historycznÂą postaciÂą jest Jacek Spolica alias Robak...

Owszem, dowodami na uzdrowienie przez Jezusa sÂą Âświadectwa zostawiane np. na Jasnej GĂłrze, wraz historiÂą choroby i z komentarzami lekarzy... OczywiÂście sÂłyszaÂłem na tym forum, Âże czÂłowiek jest w stanie sam uzdrowiĂŚ siebie i innych - tylko jakoÂś autorzy nie chcieli tego udowodniĂŚ, ja podajĂŞ dowody na poparcie moich tez. Pomimo tego mi zarzuca siĂŞ brak wiarygodnoÂści.
komandos040
Gość
« Odpowiedz #82 : Grudzień 31, 2009, 10:11:06 »

Arteq, patrz uwaÂżnie co siĂŞ obecnie wydarzy.
Te fakty ,manipulacji od III go wieku s¹ tego niezbitym dowodem- g³ównych interesów materialnych
klechostanu, oraz ich ludzkich kaÂźni - dla usuniĂŞcia niewygodnych, ktĂłrzy by Im bruÂździli w interesach aÂż do czasĂłw obecnych.
Czy Ty tego nie widzisz?
To oni sami sÂą drogami ciemnoÂści i wystĂŞpku.
ÂŻaÂłujĂŞ tylko ,Âże mieszajÂą w to Boga, bo oni nie sÂą Jego godni.
Ale od wiekĂłw to oni rzÂądzÂą.
Na szczĂŞÂście idÂą czasy , ktĂłre ich mroczne wystĂŞpki i czyny wypÂływajÂą na ÂświatÂło dzienne.
Wiedz,Âże sam jestem katolikiem i mam bierzmowanie.
Pozdrawiam. UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2009, 10:14:04 wysłane przez komandos040 » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #83 : Grudzień 31, 2009, 11:05:34 »

WidzĂŞ i ubolewam. JednoczeÂśnie uwaÂżam, Âże to bardzo dobrze, Âże wszelkie wystĂŞpki wychodzÂą na jaw - to jest konieczne do oczyszczenia siĂŞ KK. ZauwaÂżam tez wiele wspaniaÂłych osĂłb wÂśrĂłd duchownych, Âżyjacych prawdziwÂą, ÂżywiÂą wiarÂą i prawdÂą.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #84 : Grudzień 31, 2009, 12:10:14 »

arteq oskarzasz o zwidy innych a sam na nich opierasz swoje twierdzenia , przedstaw DOWOD ze to Jezus na Jasnej Gorze uzdrowil kogokolwiek DOWOD , a nie domniemania i naiwne przypuszczenia i chec wiary ze tak bylo.
Masz  Ty albo ktokolwiek DOWOD NA TO? , bzdura wymyslona ,brak wiedzy  i manipulacja swiadomoscia wiernych tej bzdurze przez KK.
Dowod moze istiec tylko na to ze ktos byl chory a jest zdrowy i nic wiecej a , jak zostal uzdrowiony i przez kogo? Nie ma takich dowodow naukowych.

Mowisz ze nie ma zadnego dowodu na Trojce KK? No to ludziom KK w glowach miesza falszem wymyslonym dla wladzy , bo nie ma takiej TROJCY w jednej osobie TROJCA TO TROJE , PRAWDA? A TROJCA W JEDNI TO JEDNIA PODZIELONA NA TRZY PO 1/3 czyli nadal JEDNIA A NIE TROJCA chyba matematyka to potwierdza.
Ale oczywiscie manipulasja i zastraszanie KK jest tak silne ze czlowiek ze strachu jest w stanie uwierzyc we wszystko co mu wmowia ci okrutni ludzie.

W sprawie religji KK NIE PRZEDSTAWILES ZADNYCH DOWODOW NA NIC , co najwyzej nieudolne usilowanie manipulacji za pomoca wypisywanych zdur.
Nie masz i nikt nie ma zadnych dowodow;

1. Na istnienie grzechu.
2.Na swietosc wody swieconej
3.Na Trojce ze jest wedlug opisu
4.Na istnienie ciala Jezusa w oplatku
5.Na odpuszczenie grzechow przez ksiezy
6.Na istnienie piekla , ktorym straszy sie wiernych
7.Na swiete pochodzenie stygmatow
I na wiele innych rzeczy , ktore KK nazywa dowodami na prawde swojego kosciola

Jest to  zbior naiwnosci wmawianych wiernym w celu podpozadkowania sobie ich , dla czerpania z nich wszelakich korzysci. A kto to robi i w jakim celu? Kto wlada tymi ludzmi , ktorzy opowiadaja innym takie brednie?
ROBIA TO SILY CIEMNOSCI.
Normalnie myslacy ludzie odkryli to juz dawno , gdyz dowodem na to sa wszystkie nieprawosci KK , ktore od wiekow sa publiczne.
DOBRO , niE NISZCZY , NIE MALTERTUJE , NIE ZABIJA , NIE WYMUSZA , NIE KLAMIE I NIE WYKORZYSTUJE NIEWIEDZY LUDZKIEJ, NIE MANIPULUJE JEJ SWIADOMOSCIA , I NIE STRASZY NICZYM.

PORA TO ZROZUMIEC I NIE WMAWIAC LUDZIOM IZ TE CECHY  ,  KTORE SA UDZIALEM KK REPREZETUJE DOBRO.

Wspolczesni ludzie to nie idjoci , juz nie daja sie tak bezczelnie robic w "konia"

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #85 : Grudzień 31, 2009, 12:15:22 »

a propos uzdrowieĂą:
http://www.poradnikzdrowie.pl/psychologia/dusza/wiara-czyni-cuda_36535.html

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #86 : Grudzień 31, 2009, 12:39:38 »

NIE MA ÂŻADNEGO DOWODU NA ISTNIENIE JEZUSA CHRYSTUSA - ÂŻADNEGO!

jest natomiast wiele na istnienie wtajemniczonych gnostykĂłw oraz NAMACALNE dowody na osadĂŞ Qumran i autentyczne Zwoje z nad Morza Martwego - liczy siĂŞ przekaz a nie osoba...

pisaÂłem 718 razy co oznaczajÂą GRECKIE sÂłowa IESOUS CHRiSTOS (to nie jest imiĂŞ i nazwisko tak jak "jan kowalski" lecz bardziej coÂś jak "Benedykt XVI" - jasno napisaÂłem?!), nie napiszĂŞ wiĂŞc caÂłoÂści po raz 719...

KapÂłan
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #87 : Grudzień 31, 2009, 16:55:21 »

tak jak nie ma zadnego dowodu ze istnieje Bog, szatan, czy cokolwiek innego... jednak jezeli sie wierzy ze cos istnieje to nie ma innej drogi niz ta ktora on wskazal - tz milosc:)
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #88 : Grudzień 31, 2009, 18:05:18 »

TytuÂłem sprostowania:
w jednym z postów da³em siê wpuœciÌ w maliny i postawi³em na jednej linii Krom'a z Si³ami Ciemnoœci. Kiedyœ, z pó³tora roku temu czyta³em o Krom'ie na stronie http://www.sm.fki.pl/ , ale wylecia³o mi z g³owy kto i co jest co. Teraz po przeczytaniu do koùca Kodu Si³ Ciemnoœci olœni³o mnie, ¿e Krom nie ma nic wspólnego z tymi si³ami. Krom to Wielkie Centralne S³oùce, o którym równie¿ wspominaj¹ ci od negatywizmów, jednak jest neutralny. Nie trzyma ¿adnej ze stron, ni z³ych, ni dobrych. Na mój gust jest On czymœ na wzór jakby najwy¿szego Boga. To ON czyli WCS pozwoli³ na zaistnienie wszechœwiata dualnego, sam jednak jest zupe³nie neutralny.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #89 : Grudzień 31, 2009, 18:10:22 »

TytuÂłem sprostowania:
w jednym z postów da³em siê wpuœciÌ w maliny i postawi³em na jednej linii Krom'a z Si³ami Ciemnoœci. Kiedyœ, z pó³tora roku temu czyta³em o Krom'ie na stronie http://www.sm.fki.pl/ , ale wylecia³o mi z g³owy kto i co jest co. Teraz po przeczytaniu do koùca Kodu Si³ Ciemnoœci olœni³o mnie, ¿e Krom nie ma nic wspólnego z tymi si³ami. Krom to Wielkie Centralne S³oùce, o którym równie¿ wspominaj¹ ci od negatywizmów, jednak jest neutralny. Nie trzyma ¿adnej ze stron, ni z³ych, ni dobrych. Na mój gust jest On czymœ na wzór jakby najwy¿szego Boga. To ON czyli WCS pozwoli³ na zaistnienie wszechœwiata dualnego, sam jednak jest zupe³nie neutralny.

Zeby stwierdzic czym jest Krom i jaka pelni funkcje naprawde trzeba przynajmniej przeczytac jakoms z ksiazek. Nie Darku , Krom nie jest neutralny , posiada swoj bardzo jawny program , oraz interes. Jest nim zgromadzenie jak najwiekszej ilosci Swiadomosci w ramach wlasnego istnienia , bez nich on nie bedzie istnial.

Jest to caly czas walka o pola swiadomosci , o zwiekszanie mocy swojej pprzez zespolone wladanie nimi. A czy nazwe do kontaktu z czlowiekiem  przybierze Krom czy cos innego? To naprawde nie jest wazne.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2009, 18:12:17 wysłane przez Kiara » Zapisane
sarah54
Gość
« Odpowiedz #90 : Grudzień 31, 2009, 18:11:31 »

SprawdÂżmy, jak dzieli nas jĂŞzyk...
Dlaczego Krom a nie StwĂłrca Wszechrzeczy, lub Pleroma, albo chociaÂż JHVH???
arteq
Gość
« Odpowiedz #91 : Grudzień 31, 2009, 19:27:05 »

Zapraszam do CzĂŞstochowy i proszĂŞ zapoznaĂŚ siĂŞ z kronikami Kiaro, a dopiero potem sprĂłbowaĂŚ napisaĂŚ, Âże sÂą to brednie. SÂą rĂłwnieÂż dowody na to, Âże modlili siĂŞ czÂłonkowie rodziny chorego, a on ozdrowiaÂł na drugim koĂącu Polski. Modlili siĂŞ przez wstawiennictwo do Chrystusa. Skoro jest skutek to musi byĂŚ przyczyna. Ludzie zwracali siĂŞ personalnie w modlitwach do Jezusa. Jak myÂślisz, wy-mysliciele uzdrowili kogoÂś?
Co do eucharystii - jeszcze raz odsyÂłam do podanych wczeÂśniej linkĂłw... WytÂłumacz opisane zjawiska naukowo, wtedy udowodnisz wszystkim, Âże cudĂłw nie byÂło. ÂŚlepe zaprzeczanie faktom nic nie da.

AleÂż siĂŞ miotasz i pokrzykujesz. Niestety nic Ci to nie da. Wypowiedziane przez Ciebie kÂłamstwa pozostanÂą kÂłamstwami, a brak wiarygodnoÂści takÂże pozostaje.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #92 : Grudzień 31, 2009, 19:37:11 »

SprawdÂżmy, jak dzieli nas jĂŞzyk...
Dlaczego Krom a nie StwĂłrca Wszechrzeczy, lub Pleroma, albo chociaÂż JHVH???

Taki podzia³ nie koniecznie musi byÌ wynikiem niezrozumienia. Swego czasu wyczyta³em gdzieœ(niestety nie pamiêtam ju¿ gdzie), a póŸniej równie¿ w sesjach natkn¹³em siê na to, ¿e wœród Bogów tez istnieje hierarchia. Na sesji prywatnej u p. Lucyny zapyta³em o to i En-Ki wyjaœni³ mi ¿e najwy¿szy jest Jehowa, jednak mniemam i¿ jest wielu innych Bogów. Kto wie czy nie jest to tak, ze ka¿da galaktyka ma swojego Boga. Niemniej jednak Jehowa i Krom zaliczaj¹ siê do tych najwy¿szych. Chyba, bo to tylko moje mizerne kancypowanie.

sarah54
Gość
« Odpowiedz #93 : Grudzień 31, 2009, 19:42:47 »

Arteq- w jednym z numerĂłw Nieznanego Âświata byÂł podany przykÂład profesora , ktĂłry przygotowaÂł swoich asystentĂłw i studentĂłw do leczenia na odlegÂłoœÌ bez wiedzy chorego. ByÂło kilka przypadkĂłw potwierdzonych, jako wyniki badaĂą, Âżeby nie byÂło. Jednak w duÂżej mierze  w grupie "uzrawiaczy" naukowych liczyÂła siĂŞ empatia, wspó³odczuwanie i wÂłaÂściwa motywacja. "Strzykaczem" byÂła wiara w dowody naukowe profesora.
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #94 : Grudzień 31, 2009, 19:46:27 »

no wlasnie to wiara uzdrawia...i wiara czyni cuda..sam Jahszuah (zbawienie jest u Jah:) nie mowil ze to on uzdrawia...ale ze to uzdrawia wiara tych co w niego wierza a on jest przekaznikiem kogos wiekszego, no wlasnie zalezy wo co sie wiezy i jak
sarah54
Gość
« Odpowiedz #95 : Grudzień 31, 2009, 19:49:09 »

...i zaleÂży od uzdrowionego, co dalej zrobi z tym darem ozdrowienia ZÂły
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #96 : Listopad 01, 2010, 13:09:14 »

No dobra, dobierzmy siĂŞ "do skĂłry'  MrugniĂŞcie KROM'owi  DuÂży uÂśmiech i chwilowo umieœÌmy go poÂśrĂłd "SiÂł CiemnoÂści".

Cytat: Kiara
Darek , ze KROM to materialna cywilizacja to juz chyba wiesz?  Posiadajaca statki kosmiczne , ingderujaca w swiat materialny.

No wÂłaÂśnie, czy to materialna cywilizacja?
W Twym przekonaniu tak jest, ja natomiast nie do koĂąca zgodziÂłbym siĂŞ z takim postrzeganiem.
Za³ó¿my, ¿e jest tak jak piszesz, choÌ coœ we mnie "krzyczy", ¿e nijak tak nie mo¿e byÌ, to co w tym dziwnego, ¿e posiadaj¹ jak¹œ flotê kosmiczn¹.
Wszak zwolennicy strony "ÂświatÂła" rĂłwnieÂż takowa siĂŞ posÂługujÂą, no chyba Âże w Twoim mniemaniu "ÂświatÂło" to tylko istoty duchowe, niematerialne, ktĂłrym zbĂŞdne jest posÂługiwanie siĂŞ technologiÂą? MrugniĂŞcie

W jakim celu?

W takim samym w jakim "ÂśwetliÂści" posÂługujÂą siĂŞ swojÂą. KaÂżdy z nich chce coÂś dla siebie ugraĂŚ. Ot i caÂła tajemnica. DuÂży uÂśmiech

A ze przekazuja rozne informacje o sobie , a to normalne  wszak ; "kazda sroka swoj ogonek chwali..."

Bardzo celne spostrzeÂżenie, z ktĂłrym zgadzam siĂŞ w 110%. MrugniĂŞcie

Centralne slonce w stosunku do czego?

IHVH , to wladza nad  czterema zywiolami , przez ktore sie tworzy, czy przez KROM sie tworzy?

Dla mnie nie jest to tak jednoznaczne, jak dla Ciebie. UwaÂżam, Âże naleÂży to dokÂładnie (na miarĂŞ naszych moÂżliwoÂści) wyjaÂśniĂŚ.
Wg mnie zawĂŞÂżasz postrzeganie niektĂłrych aspektĂłw do widzenia Âświata oczami "myÂślicieli". To swego rodzaju "upoÂśledzenie" - nie obraÂź siĂŞ, nie piszĂŞ tego personalnie i nie w celu dogryzienia Ci.
Zauwa¿y³em jednak, ¿e nawet g³ówna prekursorka "myœlicieli" E. Nowalska inaczej to kreuje niŸli Ty. Jednak to zupe³nie inny temat. Uœmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2010, 13:20:45 wysłane przez Dariusz » Zapisane

Kiara
Gość
« Odpowiedz #97 : Listopad 01, 2010, 14:41:28 »

"Centralne slonce w stosunku do czego?

IHVH , to wladza nad  czterema zywiolami , przez ktore sie tworzy, czy przez KROM sie tworzy?

Dla mnie nie jest to tak jednoznaczne, jak dla Ciebie. UwaÂżam, Âże naleÂży to dokÂładnie (na miarĂŞ naszych moÂżliwoÂści) wyjaÂśniĂŚ.
Wg mnie zawĂŞÂżasz postrzeganie niektĂłrych aspektĂłw do widzenia Âświata oczami "myÂślicieli". To swego rodzaju "upoÂśledzenie" - nie obraÂź siĂŞ, nie piszĂŞ tego personalnie i nie w celu dogryzienia Ci.
Zauwa¿y³em jednak, ¿e nawet g³ówna prekursorka "myœlicieli" E. Nowalska inaczej to kreuje niŸli Ty. Jednak to zupe³nie inny temat. Uœmiech"
Darek.

Czy mogl bys to bardziej jasno wytlumaczyc , bo niezbyt dobrze zrozumialam , a co za tym idzie nie moge dyskutowac.

Nie wiem jaki poglad na ten temat ma Nowalska , bo z nia nie dyskutowalam o nim. Natomiast wiem ( bo bralam udzial w spotkaniach  w ktorych pojawialy sie energie ciemnosci) jaka jest ich pozycja w stosunku do Energii Myslicielskich.

Zadne z Energii w swiecie Energii  nie sa degradowane w znaczeniu ich wartosci jako Energii , ani dyskryminowane za osobisty obraz ( jasny czy ciemny) , bo w Zaswiatach glowna wartoscia jest wolnostojenstwo.

Jednak Ziemia i rozwoj ludzkosci posiada droge  rozwojowa w gore , do jasnosci , ciepla dobra , ktore sa skladowymi milosci bezwarunkowej. Kto droge ta blokuje usilujac odwrocic wartosci , oraz zawladnac przestrzenia energii dla ktorych te wartosci stanowia priorytet. Okreslany jest przez nas w naszym jezyku sila zla.

Sily zla maja prawo istniec , maja prawo do swojej przestrzeni (w swoim  systemie wartosci ) maja rowniez prawo do czynienia zla dla wlasnego tak pojmowanego dobra.

Ale ci , ktorzy wybrali inny system wartosci niz oni maja prawo nim zyc i przezen sie rozwijac i wzrastac. Dlatego istnieja ludzie jak ja , ktorzy odkrywaja te sprzecznosci , oraz manipulacje sluzace udaremnieniu zawladniecia Ludzkoscia za pomoca podstepu.

I nic w tym zlego nie ma.
Kazdy wybierze dla siebie przestrzen  ktora jest mu blizsza , czyli jasnosci lub ciemnosci. Ale swiadomie z pelnia wiedzy o tm a nie przez ciagla manipulacje informacja.

Wolna wola jest akceptowana na 110 % , a jest ona tylko wowczas wolna gdy nie jest poddana iluzji prawdy.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
pheasant
Gość
« Odpowiedz #98 : Marzec 29, 2011, 12:32:55 »

Autor Ramaathis - Mam
Wbrew pozorom bardzo ciekawa ksi¹¿ka.
Przekaz oczywiœcie chanelingowy (choÌ to mój wniosek). Ksi¹¿ka przedstawia z "pierwszej rêki" informacje od tych, którym przypina siê ³atkê diab³ów, szatanów i demonów. Na bazie porozumienia, jakie zawarli z si³ami œwiat³a, przedstawiaj¹ swoje sposoby manipulowania cywilizacjami, równie¿ nami.
W pierwszym rozdziale wyjaœniaj¹ w jakim celu przekazuj¹ te informacje, wspominaj¹ o ró¿nych sposobach manipulowania ludŸmi, choÌ jeszcze nie wymieniaj¹ ich z nazwy, poza jednym: RELIGIA - to ich ulubiony sposób manipulowania masami, oczywiœcie nie jedyny.
Kto czytaÂł, nich siĂŞ wypowie, kto zaÂś nie miaÂł tej moÂżliwoÂści to serdecznie polecam.

Dariusz a nie pomyÂślaÂłeÂś, Âże wÂłaÂśnie to o czym piszesz to jest manipulacja ZÂłego, ktĂłry chce Ci wmanipulowaĂŚ Âże on nie jest DiabÂłem, a Religia to manipulacja, ÂżebyÂś myÂślaÂł, Âże on jest ZÂły, a tak na prawde wcale nie jest???
ZastanĂłw siĂŞ. Wszystko to moÂże byĂŚ znacznie prostrze niÂż nam siĂŞ wydaje.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #99 : Marzec 30, 2011, 12:02:55 »

Post >Grety< przeniosÂłem do Przekazy, chanelingi, kontakty

Cytat: Pheasant
Dariusz a nie pomyÂślaÂłeÂś, Âże wÂłaÂśnie to o czym piszesz to jest manipulacja ZÂłego, ktĂłry chce Ci wmanipulowaĂŚ Âże on nie jest DiabÂłem, a Religia to manipulacja, ÂżebyÂś myÂślaÂł, Âże on jest ZÂły, a tak na prawde wcale nie jest???
ZastanĂłw siĂŞ. Wszystko to moÂże byĂŚ znacznie prostrze niÂż nam siĂŞ wydaje.

"Kto puka temu otworzÂą,
kto szuka ten znajduje ...".

Rzecz¹ ludzk¹ jest pytaÌ, szukaÌ. Wci¹¿ to czyniê i im wiêcej siê dowiadujê tym ciekawiej siê robi. Niekiedy "drzwi" same siê otwieraj¹. Du¿y uœmiech Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2011, 12:07:40 wysłane przez Dariusz » Zapisane

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: