Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 21, 2025, 19:12:46

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: MIÊSO  (Przeczytany 17382 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Thotal
Gość
« : Styczeń 11, 2010, 14:17:03 »

Przed ÂświĂŞtami baleron w Tesco kosztowaÂł 9.99zÂł/kg... czyÂżby z Chin?

http://www.ptroa.co.il/petitionmovie/petition-English.php

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #1 : Styczeń 11, 2010, 14:24:38 »

Uœciœli³bym: ... produkt który chciano wcisn¹Ì jako baleron...

Gdy rodzice czasami przygotowywali wĂŞdlinĂŞ na wÂłasne potrzeby to z 1 kg miĂŞsa [+ przyprawy, + solanka] otrzymywano finalnie okoÂło 0,7 kg szynki czy kieÂłbasy. Aktualnie w zakÂładach przetwĂłrczych jest normÂą otrzymywanie blisko 1,7-1,9 kg finalnego produktu. MyÂślĂŞ, Âże po wizycie z zakÂładach miĂŞsnych wiele osĂłb nie tknĂŞÂłoby niektĂłrych produktĂłw.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2010, 14:26:46 wysłane przez arteq » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #2 : Styczeń 11, 2010, 14:31:28 »

Lepper o tym mĂłwiÂł na poczÂątku swojej kariery, i nie tylko on..
oczywiœcie cena odzwierciedla jakoœÌ, choÌ sprzedawanie czekolady truskawkowej w której nie ma promila truskawki to czyste oszustwo

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Thotal
Gość
« Odpowiedz #3 : Styczeń 11, 2010, 14:35:34 »

Obejrzyj film, to nie miĂŞso... PÂłacz

Rafaela
Gość
« Odpowiedz #4 : Styczeń 11, 2010, 14:38:41 »

U nas przed swietami kg. karkowki z koscia kosztowalo 1.99 Euro w Realu. Ogolnie obecnie mieso jest tanie.
Do kielbas jest dodawane mieso ze starych krow, to jest jakby wypelniacz. Dlatego kielbasa jesli jest tania, to mozna sobie pomyslec co tam sie znajduje.Mielone kurczaki razem z koscmi, to material dla Mc.Donalds i innych.
Ludzie nie maja pojecia co jedza naprawde.
wiki
Gość
« Odpowiedz #5 : Styczeń 11, 2010, 14:42:41 »

Rafaela ma racje ludzie nie wiedzÂą co jedzÂą i to nie dotyczy tylko miĂŞsa ale wszystkich produktĂłw gotowych.

Pozdrawiam UÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #6 : Styczeń 11, 2010, 14:46:44 »

pracowałem w zakładach wyrobów z drobiu w Anglii i nie wszystko bym zjadł,- podejrzewam że teraz wszędzie jest podobnie jeżeli chodzi o wyroby gotowe/przetworzone- które są mniej lub więcej oszukane, a to że ludzie patrzą na cenę z różnych powodów, a nie czytają składników to już nie wina producenta
tak czy owak prawo w sumie pozwala na takie praktyki wytwórcom, a efekt można poczuć w sobie DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2010, 14:50:18 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
arteq
Gość
« Odpowiedz #7 : Styczeń 11, 2010, 15:18:55 »

KiedyÂś w jednym z marketĂłw poczytaÂłem nieco opisĂłw skÂładu poszczegĂłlnych wĂŞdlin. RozwaliÂł mnie skÂład kieÂłbasy myÂśliwskiej: dziczyzna 3%, miĂŞso wieprzowe 60% ...
muszin
Gość
« Odpowiedz #8 : Styczeń 11, 2010, 16:36:04 »

Bo to Artequ byÂło miĂŞso z dzikiej Âświni Chichot
kot
Gość
« Odpowiedz #9 : Styczeń 11, 2010, 16:53:37 »

Wydaje mi siĂŞ,Âże kieÂłbasa myÂśliwska kaÂżdego producenta jest z wieprzowiny.

Ona tylko tak po myœliwemu siê nazywa a sk³adnik g³ówny w chlewiku dorasta,nie w lesie. Uœmiech Uœmiech
Lucyna
Gość
« Odpowiedz #10 : Styczeń 11, 2010, 17:04:39 »

Jak krowa jest ju¿ tak stara, ¿e mleka przestaje dawaÌ, wtedy zabija siê ja na miêso i to jemy. Ale najgorsze s¹ œwinie bo one zjadaja swoje odchody, a my je póŸniej zjadamy.
Thotal
Gość
« Odpowiedz #11 : Styczeń 11, 2010, 17:09:08 »

Chyba nikt z was nie obejrzaÂł filmu (tego na poczÂątku ), jak obejrzycie, to docenicie "ciĂŞÂżar" gatunkowy miĂŞsa...

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #12 : Styczeń 11, 2010, 17:27:01 »

Chyba nikt z was nie obejrzaÂł filmu (tego na poczÂątku ), jak obejrzycie, to docenicie "ciĂŞÂżar" gatunkowy miĂŞsa...

straszne, ale w kraju gdzie bezapelacyjnie wykonywana jest kara œmierci, gdzie ptaki znik³y prawie podczas rewolucji kulturalnej(bo ludzie z g³odu je wy³apali), w kraju gdzie pracujesz ca³¹ dobê za miseczkê ry¿u, w kraju w którym w pewnych miejscach jada siê nienarodzone dzieci i sprzedaje narz¹dy skazanych na œmierÌ..
czy moÂżna czegoÂś oczekiwaĂŚ co ma zwiÂązek ze sÂłowem humanitarny??

kot
Gość
« Odpowiedz #13 : Styczeń 11, 2010, 17:27:38 »

Rady nie daÂłem i wraÂżliwym odradzam.
wiki
Gość
« Odpowiedz #14 : Styczeń 11, 2010, 17:46:32 »

ten film pokazuje naszą ludzka wrażliwość, film pochodzi z Chin i co z tego jak we Francji zajadają się gęsia wątróbka ( widział ktoś jak to się robi żeby była taka tłusta?) w Europie kruczkami a wiecie ile jest ich na m2 i ile czasu trwa ich tucz?
songo1970 nic nas nie usprawiedliwia nic, to że żyjemy w kraju w którym podobno jest długa tradycja hodowli i miłości do koni, a widział ktoś transport i chociażby jarmark? nie? to wybierzcie się tam czym prędzej a wtedy porozmawiamy o humanitaryzmie dla zwierząt.....

wszędzie jest tak samo, tylko my meczymy konie, krowy które nigdy nie widzą łąk a dają mleko, świnie gdzie w klatce maciora nigdy nie przewróci się na rugi bok, bo jest tak mała, tysiące skłębionych kurczaków, które gniją za życia bo ni mogą się ruszyć, szkoda że nie widzieliście ich zgniłych do kości nóg  I  TO    W S Z Y S T K O    ZGODNIE z PRAWEM 

edit

czasem mi się tak wydaje, że nie było by to takie złe żeby ta cała NIBIRU walnęła w tę "piękną" planetę ale jak drapieżną i zakończyła kompromitację "wspaniałej" rasy gospodarzy.....
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2010, 17:53:38 wysłane przez wiki » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #15 : Styczeń 11, 2010, 18:46:47 »

Thotal:) Ja juz podobny gdzieœ tu na forum zamieszcza³am,ale nie da³am rady ogl¹dn¹Ì do konca.Dla mnie to zbyt drastyczne i serce mi p¹ka.

ps; natomiast co do produktĂłw z miĂŞsa ,dostĂŞpnych w naszych sklepach mogĂŞ coÂś opowiedzieĂŚ,bo jestem w temacie .Nie mogĂŞ na forum publicznie powiedzieĂŚ ktĂłre marki majÂą najwiĂŞcej konserwantĂłw ,a ktĂłre nie,ale chĂŞtnie zrobiĂŞ to na PW oczywiÂście jak ktoÂś bĂŞdzie chciaÂł.
MogĂŞ jednak na forum przestrzec Âżeby nie kupowaĂŚ wĂŞdlin pakowanych hermetycznie czyli vacum,zarĂłwno tych w plasterkach,jak i  w kawaÂłkach.Najlepsze szynki to te ktĂłre dostawca dostarcza nie pakowane w foliĂŞ i szynki suche o szarym zabarwieniu.Im bardziej rĂłzowa i gÂłatka szynka tym wiĂŞcej ma konserwantĂłw.Podobnie jest z kieÂłbasami.Najlepsze sÂą te jasne ( nie dotyczy wiejskiej) im bardziej pomaraĂączowy kolor tym wiĂŞcej ma barwnika.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #16 : Styczeń 11, 2010, 18:53:21 »

ludzie(a mo¿e to portale organiczne- to by t³umaczy³o ich bezdusznoœÌ;-) w pogoni za zyskiem nie powstrzymaj¹ siê chyba przed niczym,- tak¿e Nibiru mo¿e nawet powinna zakoùczyÌ ten ¿a³osny spektakl ob³udy i chciwoœci..

gregtech
Gość
« Odpowiedz #17 : Styczeń 11, 2010, 19:13:06 »

Thotal dziĂŞki za filmik. PrzeraÂżajÂące. Kurw...... ja pier..... W 2012 powinien byĂŚ koniec Âświata i zgÂładziĂŚ tÂą zaraze ludzkÂą.

Jestem przeciwnikiem jedzenia miêsa. Ludzie przyzwyczaili siê do tego, ¿e zwierzêta to rasa ni¿sza i trzeba j¹ jeœÌ. Okrutne. Mo¿e kiedyœ pojawi sie na Ziemii rasa wy¿sza i zacznie jeœÌ ludzi, na ¿ywo œci¹gaÌ z nich skóre. SZOK

KONIECZNIE OGLÂĄDAJCIE !!!!!!!!!!!!!

http://www.ptroa.co.il/petitionmovie/petition-English.php
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #18 : Styczeń 11, 2010, 19:18:43 »

Tak, to jest okropne. Przed dwoma laty byla ogromna afera z psami. Szwajcaria skupuje psy, zabija i przerabia ,meso wedz , a tluszcz przerabia na smalec i sprzedaje za dobre pieniadze. Prawdopodobnie  psi smalec jest bardzo leczniczy.Tak twierdza szwajcarzy.

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #19 : Styczeń 11, 2010, 19:24:45 »

moÂże jest jeszcze cieĂą nadzieji, bo jeszcze nieliczni w ogĂłle reagujÂą na tÂą rzeÂź, ale chyba nikt nie wie jak to powstrzymaĂŚ-
tak wiĂŞc jest potrzebna jakaÂś interwencja z zewnÂątrz
co/kto to bĂŞdzie to juÂż obojĂŞtne, ale tak dalej byĂŚ nie moÂże..

zochna
Gość
« Odpowiedz #20 : Styczeń 11, 2010, 19:49:18 »

Serce pĂŞka patrzeĂŚ jak bezradne i zaleÂżne sÂą zwierzĂŞta od nas "Ludzi"
Niektórzy z nas to barbarzyùcy i nie powinni nazywaÌ siê ludzmi, bo nie maj¹ odrobimy serca i wspó³czucia. Smutny i tragiczny jest los wielu zwierz¹t,gdy natrafi¹ na takich "opiekunów".
Ludzie mogÂą zwrĂłciĂŚ siĂŞ o pomoc, zwierze takiej moÂżliwoÂści nie ma.Musimy, kaÂżdy w swoim Âśrodowisku, na ile to moÂżliwe, pomagaĂŚ naszym mÂłodszym braciom.
muszin
Gość
« Odpowiedz #21 : Styczeń 11, 2010, 20:39:07 »

Dopiero teraz obejrza³em filmik ... takiej si³y nienawiœci ju¿ dawno nie doœwiadczy³em ..... mam ochotê zabijaÌ... co za dranie ?!?!??! dlaczego nie uœmierc¹ tych zwierz¹t przed zdzieraniem skóry!!!! czemu nie poka¿¹ tego w Faktach czy innych wiadomoœciach ?!!?!
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #22 : Styczeń 11, 2010, 20:50:29 »

Bo to sie nie swieci.
W sercach ludzkich jest duzo zla. Dobrych ,serdecznych pogodnych uczynnych nie ceni sie. Jednak w tej
calej tragedji jest tez duzo ludzkiej tragedji. Ci ludzie nie maja zadnych szans i byc moze nigdy w tym zyciu szansy nie dostana. To jest polityka.
Agawa
Gość
« Odpowiedz #23 : Styczeń 12, 2010, 12:38:25 »

obejrzaÂłam w Âżyciu kilka takich filmĂłw, miĂŞcha nie jem od 11 lat
szkoda mi tych zwierzakĂłw, najgorsze jest wÂłaÂśnie to, Âże muszÂą cierpieĂŚ przez caÂłe swoje krĂłtkie Âżycie
¿eby ich miêsko by³o potem kupione za grosze przez konsumenta, a niejednokrotnie póŸniej wyrzucone na œmietnik, bo za du¿o, ju¿ nieœwie¿e itd., ¿al...
ostatnio teÂż czytaÂłam pewien artykuÂł o wojskowych puszkach - produkt miĂŞsny z 'dÂługoterminowÂą' mielonkÂą(granulki  ze Szwecji), jakiÂś 'zaradny' Polak kupiÂł sporo ton tych puszek, bo Szwedom zbywaÂło, oczywiÂście za grosze i sprzedawaÂł jako dÂługo nie psujÂący siĂŞ pó³produkt miĂŞsny dla przedszkoli, szpitali, do celĂłw garmaÂżeryjnych itd., btw. ludzie chĂŞtnie kupowali, a okazaÂło siĂŞ Âże to nie nadaje siĂŞ do spoÂżycia, bo data produkcji: 1981..., najgorsze Âże punkt sanepidu podstĂŞplowaÂł dla goÂścia papiery, ze wszystko jest ok. ...

inna ciekawostka, zauwaÂżyliÂście ile zawartoÂści soku(syropu) Âżurawinowego ze sklepu jest w soku Âżurawinowym? z 5% reszta to aronia i inne, komedia normalnie
muszin
Gość
« Odpowiedz #24 : Styczeń 12, 2010, 14:46:20 »

Masakra ten film tak mi siĂŞ wryÂł w pamiĂŞĂŚ, Âże z 5 razy w nocy budziÂł mnie widok tego psa mrugajÂącego oczami ...
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: