|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Styczeń 11, 2010, 14:24:38 » |
|
Uœciœli³bym: ... produkt który chciano wcisn¹Ì jako baleron...
Gdy rodzice czasami przygotowywali wĂŞdlinĂŞ na wÂłasne potrzeby to z 1 kg miĂŞsa [+ przyprawy, + solanka] otrzymywano finalnie okoÂło 0,7 kg szynki czy kieÂłbasy. Aktualnie w zakÂładach przetwĂłrczych jest normÂą otrzymywanie blisko 1,7-1,9 kg finalnego produktu. MyÂślĂŞ, Âże po wizycie z zakÂładach miĂŞsnych wiele osĂłb nie tknĂŞÂłoby niektĂłrych produktĂłw.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2010, 14:26:46 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #2 : Styczeń 11, 2010, 14:31:28 » |
|
Lepper o tym mówi³ na pocz¹tku swojej kariery, i nie tylko on.. oczywiœcie cena odzwierciedla jakoœÌ, choÌ sprzedawanie czekolady truskawkowej w której nie ma promila truskawki to czyste oszustwo
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Styczeń 11, 2010, 14:35:34 » |
|
Obejrzyj film, to nie miĂŞso...  Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 11, 2010, 14:38:41 » |
|
U nas przed swietami kg. karkowki z koscia kosztowalo 1.99 Euro w Realu. Ogolnie obecnie mieso jest tanie. Do kielbas jest dodawane mieso ze starych krow, to jest jakby wypelniacz. Dlatego kielbasa jesli jest tania, to mozna sobie pomyslec co tam sie znajduje.Mielone kurczaki razem z koscmi, to material dla Mc.Donalds i innych. Ludzie nie maja pojecia co jedza naprawde.
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 11, 2010, 14:42:41 » |
|
Rafaela ma racje ludzie nie wiedzÂą co jedzÂą i to nie dotyczy tylko miĂŞsa ale wszystkich produktĂłw gotowych. Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 11, 2010, 14:46:44 » |
|
pracowałem w zakładach wyrobów z drobiu w Anglii i nie wszystko bym zjadł,- podejrzewam że teraz wszędzie jest podobnie jeżeli chodzi o wyroby gotowe/przetworzone- które są mniej lub więcej oszukane, a to że ludzie patrzą na cenę z różnych powodów, a nie czytają składników to już nie wina producenta tak czy owak prawo w sumie pozwala na takie praktyki wytwórcom, a efekt można poczuć w sobie 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2010, 14:50:18 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 11, 2010, 15:18:55 » |
|
KiedyÂś w jednym z marketĂłw poczytaÂłem nieco opisĂłw skÂładu poszczegĂłlnych wĂŞdlin. RozwaliÂł mnie skÂład kieÂłbasy myÂśliwskiej: dziczyzna 3%, miĂŞso wieprzowe 60% ...
|
|
|
|
|
|
|
muszin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 11, 2010, 16:36:04 » |
|
Bo to Artequ byÂło miĂŞso z dzikiej Âświni
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 11, 2010, 16:53:37 » |
|
Wydaje mi siê,¿e kie³basa myœliwska ka¿dego producenta jest z wieprzowiny. Ona tylko tak po myœliwemu siê nazywa a sk³adnik g³ówny w chlewiku dorasta,nie w lesie. 
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Styczeń 11, 2010, 17:04:39 » |
|
Jak krowa jest ju¿ tak stara, ¿e mleka przestaje dawaÌ, wtedy zabija siê ja na miêso i to jemy. Ale najgorsze s¹ œwinie bo one zjadaja swoje odchody, a my je póŸniej zjadamy.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Styczeń 11, 2010, 17:09:08 » |
|
Chyba nikt z was nie obejrzaÂł filmu (tego na poczÂątku ), jak obejrzycie, to docenicie "ciĂŞÂżar" gatunkowy miĂŞsa... Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 11, 2010, 17:27:01 » |
|
Chyba nikt z was nie obejrza³ filmu (tego na pocz¹tku ), jak obejrzycie, to docenicie "ciê¿ar" gatunkowy miêsa... Pozdrawiam - Thotal  straszne, ale w kraju gdzie bezapelacyjnie wykonywana jest kara œmierci, gdzie ptaki znik³y prawie podczas rewolucji kulturalnej(bo ludzie z g³odu je wy³apali), w kraju gdzie pracujesz ca³¹ dobê za miseczkê ry¿u, w kraju w którym w pewnych miejscach jada siê nienarodzone dzieci i sprzedaje narz¹dy skazanych na œmierÌ.. czy mo¿na czegoœ oczekiwaÌ co ma zwi¹zek ze s³owem humanitarny??
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Styczeń 11, 2010, 17:27:38 » |
|
Rady nie daÂłem i wraÂżliwym odradzam.
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Styczeń 11, 2010, 17:46:32 » |
|
ten film pokazuje naszą ludzka wrażliwość, film pochodzi z Chin i co z tego jak we Francji zajadają się gęsia wątróbka ( widział ktoś jak to się robi żeby była taka tłusta?) w Europie kruczkami a wiecie ile jest ich na m2 i ile czasu trwa ich tucz? songo1970 nic nas nie usprawiedliwia nic, to że żyjemy w kraju w którym podobno jest długa tradycja hodowli i miłości do koni, a widział ktoś transport i chociażby jarmark? nie? to wybierzcie się tam czym prędzej a wtedy porozmawiamy o humanitaryzmie dla zwierząt.....
wszędzie jest tak samo, tylko my meczymy konie, krowy które nigdy nie widzą łąk a dają mleko, świnie gdzie w klatce maciora nigdy nie przewróci się na rugi bok, bo jest tak mała, tysiące skłębionych kurczaków, które gniją za życia bo ni mogą się ruszyć, szkoda że nie widzieliście ich zgniłych do kości nóg I TO W S Z Y S T K O ZGODNIE z PRAWEM
edit
czasem mi się tak wydaje, że nie było by to takie złe żeby ta cała NIBIRU walnęła w tę "piękną" planetę ale jak drapieżną i zakończyła kompromitację "wspaniałej" rasy gospodarzy.....
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2010, 17:53:38 wysłane przez wiki »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #15 : Styczeń 11, 2010, 18:46:47 » |
|
Thotal:) Ja juz podobny gdzieœ tu na forum zamieszcza³am,ale nie da³am rady ogl¹dn¹Ì do konca.Dla mnie to zbyt drastyczne i serce mi p¹ka.
ps; natomiast co do produktĂłw z miĂŞsa ,dostĂŞpnych w naszych sklepach mogĂŞ coÂś opowiedzieĂŚ,bo jestem w temacie .Nie mogĂŞ na forum publicznie powiedzieĂŚ ktĂłre marki majÂą najwiĂŞcej konserwantĂłw ,a ktĂłre nie,ale chĂŞtnie zrobiĂŞ to na PW oczywiÂście jak ktoÂś bĂŞdzie chciaÂł. MogĂŞ jednak na forum przestrzec Âżeby nie kupowaĂŚ wĂŞdlin pakowanych hermetycznie czyli vacum,zarĂłwno tych w plasterkach,jak i w kawaÂłkach.Najlepsze szynki to te ktĂłre dostawca dostarcza nie pakowane w foliĂŞ i szynki suche o szarym zabarwieniu.Im bardziej rĂłzowa i gÂłatka szynka tym wiĂŞcej ma konserwantĂłw.Podobnie jest z kieÂłbasami.Najlepsze sÂą te jasne ( nie dotyczy wiejskiej) im bardziej pomaraĂączowy kolor tym wiĂŞcej ma barwnika.
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #16 : Styczeń 11, 2010, 18:53:21 » |
|
ludzie(a mo¿e to portale organiczne- to by t³umaczy³o ich bezdusznoœÌ;-) w pogoni za zyskiem nie powstrzymaj¹ siê chyba przed niczym,- tak¿e Nibiru mo¿e nawet powinna zakoùczyÌ ten ¿a³osny spektakl ob³udy i chciwoœci..
|
|
|
|
|
|
|
gregtech
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Styczeń 11, 2010, 19:13:06 » |
|
Thotal dziêki za filmik. Przera¿aj¹ce. Kurw...... ja pier..... W 2012 powinien byÌ koniec œwiata i zg³adziÌ t¹ zaraze ludzk¹. Jestem przeciwnikiem jedzenia miêsa. Ludzie przyzwyczaili siê do tego, ¿e zwierzêta to rasa ni¿sza i trzeba j¹ jeœÌ. Okrutne. Mo¿e kiedyœ pojawi sie na Ziemii rasa wy¿sza i zacznie jeœÌ ludzi, na ¿ywo œci¹gaÌ z nich skóre. SZOK KONIECZNIE OGL¥DAJCIE !!!!!!!!!!!!! http://www.ptroa.co.il/petitionmovie/petition-English.php
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Styczeń 11, 2010, 19:18:43 » |
|
Tak, to jest okropne. Przed dwoma laty byla ogromna afera z psami. Szwajcaria skupuje psy, zabija i przerabia ,meso wedz , a tluszcz przerabia na smalec i sprzedaje za dobre pieniadze. Prawdopodobnie psi smalec jest bardzo leczniczy.Tak twierdza szwajcarzy.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #19 : Styczeń 11, 2010, 19:24:45 » |
|
moÂże jest jeszcze cieĂą nadzieji, bo jeszcze nieliczni w ogĂłle reagujÂą na tÂą rzeÂź, ale chyba nikt nie wie jak to powstrzymaĂŚ- tak wiĂŞc jest potrzebna jakaÂś interwencja z zewnÂątrz co/kto to bĂŞdzie to juÂż obojĂŞtne, ale tak dalej byĂŚ nie moÂże..
|
|
|
|
|
|
|
zochna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Styczeń 11, 2010, 19:49:18 » |
|
Serce pêka patrzeÌ jak bezradne i zale¿ne s¹ zwierzêta od nas "Ludzi" Niektórzy z nas to barbarzyùcy i nie powinni nazywaÌ siê ludzmi, bo nie maj¹ odrobimy serca i wspó³czucia. Smutny i tragiczny jest los wielu zwierz¹t,gdy natrafi¹ na takich "opiekunów". Ludzie mog¹ zwróciÌ siê o pomoc, zwierze takiej mo¿liwoœci nie ma.Musimy, ka¿dy w swoim œrodowisku, na ile to mo¿liwe, pomagaÌ naszym m³odszym braciom.
|
|
|
|
|
|
|
muszin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Styczeń 11, 2010, 20:39:07 » |
|
Dopiero teraz obejrza³em filmik ... takiej si³y nienawiœci ju¿ dawno nie doœwiadczy³em ..... mam ochotê zabijaÌ... co za dranie ?!?!??! dlaczego nie uœmierc¹ tych zwierz¹t przed zdzieraniem skóry!!!! czemu nie poka¿¹ tego w Faktach czy innych wiadomoœciach ?!!?!
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Styczeń 11, 2010, 20:50:29 » |
|
Bo to sie nie swieci. W sercach ludzkich jest duzo zla. Dobrych ,serdecznych pogodnych uczynnych nie ceni sie. Jednak w tej calej tragedji jest tez duzo ludzkiej tragedji. Ci ludzie nie maja zadnych szans i byc moze nigdy w tym zyciu szansy nie dostana. To jest polityka.
|
|
|
|
|
|
|
Agawa
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Styczeń 12, 2010, 12:38:25 » |
|
obejrza³am w ¿yciu kilka takich filmów, miêcha nie jem od 11 lat szkoda mi tych zwierzaków, najgorsze jest w³aœnie to, ¿e musz¹ cierpieÌ przez ca³e swoje krótkie ¿ycie ¿eby ich miêsko by³o potem kupione za grosze przez konsumenta, a niejednokrotnie póŸniej wyrzucone na œmietnik, bo za du¿o, ju¿ nieœwie¿e itd., ¿al... ostatnio te¿ czyta³am pewien artyku³ o wojskowych puszkach - produkt miêsny z 'd³ugoterminow¹' mielonk¹(granulki ze Szwecji), jakiœ 'zaradny' Polak kupi³ sporo ton tych puszek, bo Szwedom zbywa³o, oczywiœcie za grosze i sprzedawa³ jako d³ugo nie psuj¹cy siê pó³produkt miêsny dla przedszkoli, szpitali, do celów garma¿eryjnych itd., btw. ludzie chêtnie kupowali, a okaza³o siê ¿e to nie nadaje siê do spo¿ycia, bo data produkcji: 1981..., najgorsze ¿e punkt sanepidu podstêplowa³ dla goœcia papiery, ze wszystko jest ok. ...
inna ciekawostka, zauwaÂżyliÂście ile zawartoÂści soku(syropu) Âżurawinowego ze sklepu jest w soku Âżurawinowym? z 5% reszta to aronia i inne, komedia normalnie
|
|
|
|
|
|
|
muszin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Styczeń 12, 2010, 14:46:20 » |
|
Masakra ten film tak mi siĂŞ wryÂł w pamiĂŞĂŚ, Âże z 5 razy w nocy budziÂł mnie widok tego psa mrugajÂącego oczami ...
|
|
|
|
|
|
|
|