Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 19, 2025, 09:30:49

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Odp: Filmy  (Przeczytany 1527 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Enigma
Gość
« : Luty 04, 2010, 21:28:14 »

No aÂż siĂŞ prawie poryczaÂłam ze wzruszenia... jacy to ludzie potrafiÂą byĂŚ naiwni.
A to znacie?
Dobrymi chĂŞciami piekÂło jest wybrukowane

"Pod koniec tego okresu pokojowo przejmujemy stolice, Londyn i mam nadzieje innych krajĂłw na caÂłym Âświecie..."

JuÂż to widzĂŞ...

"Wejdziemy do Parlamentu, do Bia³ego Domu, do Pa³acu Buckingham, a ¿o³nierze wys³ani wys³ani aby nas cofn¹Ì, nie otworz¹ do nas ognia. Zobacz¹ co robimy i bêd¹ po naszej, ludzi stronie."

...naiwnoœÌ do kwadratu. Policja nie musi strzelaÌ, wystarczy ¿e rozpêdz¹ ho³otê polewaczkami i odpowiednim zadymieniem - a przywódców puczystów do paki.
Ja te¿ jestem cz³owiekiem a jeœli ktoœ niezaproszony spróbuje przekroczyÌ próg mojego domu, to dostanie z buta w najwra¿liwsz¹ czêœÌ swojego cia³a.

"UÂżyjemy sprzĂŞtu na miejscu, aby polepszyĂŚ egzystencje wielu ludzi ..."

KtĂłrego sprzĂŞtu, tego samego ktĂłry uÂżywany jest obecnie?

"..i wprowadzimy nowÂą ludzkÂą konstytucjĂŞ, ktĂłrej celem bĂŞdzie oÂświecenie i wolna wola wszystkich mĂŞÂżczyzn i kobiet, a nie tylko wielkich biznesĂłw i karier politykĂłw."

naiwnoœÌ do szeœcianu, tym bardziej ze dalej s³yszê:

"...poniewaÂż nie wiem jak napisaĂŚ konstytucjĂŞ ani jak rzÂądziĂŚ krajem"

To niech siê nauczy z rewolucji francuskiej - jak szybko po¿ar³a ona jej w³asnych twórców. ChoÌ te¿ byli pe³ni piêknych idea³ów i kompletnie bez doœwiadczenia w tej materii.

Leszku, ty nadal siĂŞ nie wyleczyÂłeÂś z zarazy: "zaprowadzamy pokojowo Âład na Âświecie, tylko nie odbierajcie nam pistoletĂłw?
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: