Ta sprawa jest jednym z Âżelaznych tematĂłw sporĂłw osĂłb zajmujÂących siĂŞ UFO na Âświecie, o czym mieliÂśmy siĂŞ wielokrotnie okazjĂŞ przekonaĂŚ. „To faÂłsz, to wszystko jest kÂłamstwem!” – krzyczÂą jedni na samo wspomnienie tego filmu ÂłapiÂąc siĂŞ za gÂłowĂŞ i uciekajÂąc wykrzykujÂąc wokó³ najgorsze obelgi.
OglÂądaÂłem ten ''Wywiad z obcym'' kilka razy.
Nikt z Nas nie moÂże, ani potwierdziĂŚ, ani obaliĂŚ, czy byÂł prawdziwy, czy nie, wiĂŞc jakiekolwiek sprzeczki nie majÂą najmniejszego sensu.
Jednak pragn¹³ bym zwróciÌ uwagê na przekaz, czyli co ''obcy powiedzia³''..? ..!
Obcy powiedziaÂł jednÂą niezwykle waÂżnÂą rzecz, ktĂłrÂą sobie z pewnoÂściÂą nie wymyÂśliÂł
VICTOR.Obcy powiedzia³, ¿e ludzkoœÌ pope³nia niesamowity b³¹d, poniewa¿ nie nauczyliœmy siê akceptacji. Dalej ... jak obcy wyjaœni³, panuje jedna zasada, a mianowicie, aby cokolwiek zrozumieÌ, wpierw trzeba to zaakceptowaÌ.
I padÂły takie sÂłowa - przed zrozumieniem czegokolwiek wpierw zawsze jest akceptacja.
TAK, DOKÂŁADNIE TAK.
Gdy popatrzymy na budowê swojej podœwiadomoœci, to podœwiadomoœÌ nie zna ¿adnych zaprzeczeù, dla niej nie istnieje - NIE. Istnieje tylko TAK.
Ale TAK, oznacza akceptacjĂŞ, ale nie oznacza jeszcze aprobaty !
W zwiÂązku z tym akceptacja oznacza fakt, Âże akceptujemy dlatego poniewaÂż chcemy zrozumieĂŚ, chcemy siĂŞ z tym Âświadomie zmierzyĂŚ, nie oznacza ona tym samym, abyÂśmy siĂŞ ze wszystkim mieli zgadzaĂŚ - mĂłwiÂąc TAK.
SpotkaÂłem na forach takie teksty gdzie ludzie pisali :
Biblia XXI w. powinna zawieraĂŚ jedno tylko sÂłowo -AKCEPTACJA.
AKCEPTACJA, to droga do zrozumienia, to droga do doÂświadczenia jakim by ono nie byÂło.
Ludzie, ktĂłrzy z gĂłry mĂłwiÂą NIE, czyli NIE AKCEPTUJÂĄ, stajÂą za wÂłasnÂą barykadÂą, w istocie jest to ucieczkowe zachowanie, tylko uciec nie ma gdzie i dokÂąd.
W istocie uciekajÂą przed samym sobÂą, poniewaÂż NIE AKCEPTUJÂĄ SIEBIE, wiĂŞc
NIE AKCEPTUJÂĄ innych.W istocie NIE, akceptujÂą tylko tego, czego NIE akceptujÂą w SOBIE.
Dlatego dla mnie stanowi to dowĂłd, Âże powiedziaÂł to ''obcy'', anie wymyÂśliÂł sobie tego na poczekaniu
VICTOR i tym samym mogĂŞ mieĂŚ powody sÂądziĂŚ, Âże ten wywiad jest prawdziwy.