Witam wszystkich po kolejnej nieobecnoÂści (praca magisterska, uczelnia, te sprawy).
Piszê nieco z marszu, bo wpad³ mi pomys³. Mianowicie szuka³em info do magisterki, i "dziwnym trafem" natrafi³em ponownie na Œlê¿ê - mniejsza o to, jak i w jakim kontekœcie. Tak czy owak, owo natrafienie kolejny raz wzbudzi³o we mnie znajome uczucie wobec tego miejsca, jak i innych pogaùskich miejsc kultu. I myœl: "Damn, czas tam wreszcie pojechaÌ!".
Ale do meritum. W jakiejœ bli¿szej przysz³oœci planujê wybraÌ siê na Œlê¿ê. Pomyœla³em, ¿e skoro jesteœmy tu na forum od kupy czasu, mo¿e warto by³oby zorganizowaÌ nieformaln¹, luŸn¹ wyprawê na Œlê¿ê? Mniejsza o to, kto PCH ufa, a kto nie, jakby nie patrzeÌ Œlê¿a jest pewnego rodzaju zal¹¿kiem ca³ej sprawy, w dodatku niesamowitym miejscem w Polsce. Mo¿e wiêc po tych paru latach wspólnego "u¿erania" siê ze sob¹ na forum, ciekawym pomys³em by³aby taka wspólna wycieczka do "punktu zero"?
Jeœli chodzi o termin, planowa³em wypad wiosn¹ (kwiecieù-maj), lub latem (lipiec-sierpieù). Niestety, PTTK na Œlê¿y jest zamkniête do odwo³ania, wiêc najlepsz¹ baz¹ wypadow¹ by³by Wroc³aw, z którego, z tego co mi wiadomo, mo¿na na Œlê¿ê doœÌ komfortowo dojechaÌ. W dodatku, we Wrocku znajduje siê zupe³nie niedrogi i œwietnie usytuowany dom wycieczkowy (jakieœ 10 min drogi od dworca PKS), który by³by idealny na nocleg.
Có¿, propozycja zosta³a rzucona. Czekam na odzew (tudzie¿ jego brak

). Bardzo bym prosiÂł jakiegoÂś uczynnego moderatora o wrzucenie tego posta w jakieÂś widoczne miejsce, bo szczerze, to nie wiedziaÂłem, gdzie by go sensownie umieÂściĂŚ.
PS. Jak na razie caÂły pomysÂł jest w fazie kieÂłkujÂącej idei. Wszelkie detale, terminy itd do ustalenia, zaleÂżnie od tego ilu chĂŞtnych by byÂło.
Pozdrowienia