Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czerwiec 25, 2025, 19:34:21

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: PomysÂł: forumowy wypad na ÂŚlê¿ê  (Przeczytany 5910 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Tenebrael
Gość
« : Luty 26, 2011, 17:16:35 »

Witam wszystkich po kolejnej nieobecnoÂści (praca magisterska, uczelnia, te sprawy).

Piszê nieco z marszu, bo wpad³ mi pomys³. Mianowicie szuka³em info do magisterki, i "dziwnym trafem" natrafi³em ponownie na Œlê¿ê - mniejsza o to, jak i w jakim kontekœcie. Tak czy owak, owo natrafienie kolejny raz wzbudzi³o we mnie znajome uczucie wobec tego miejsca, jak i innych pogaùskich miejsc kultu. I myœl: "Damn, czas tam wreszcie pojechaÌ!".

Ale do meritum. W jakiejœ bli¿szej przysz³oœci planujê wybraÌ siê na Œlê¿ê. Pomyœla³em, ¿e skoro jesteœmy tu na forum od kupy czasu, mo¿e warto by³oby zorganizowaÌ nieformaln¹, luŸn¹ wyprawê na Œlê¿ê? Mniejsza o to, kto PCH ufa, a kto nie, jakby nie patrzeÌ Œlê¿a jest pewnego rodzaju zal¹¿kiem ca³ej sprawy, w dodatku niesamowitym miejscem w Polsce. Mo¿e wiêc po tych paru latach wspólnego "u¿erania" siê ze sob¹ na forum, ciekawym pomys³em by³aby taka wspólna wycieczka do "punktu zero"?

Jeœli chodzi o termin, planowa³em wypad wiosn¹ (kwiecieù-maj), lub latem (lipiec-sierpieù). Niestety, PTTK na Œlê¿y jest zamkniête do odwo³ania, wiêc najlepsz¹ baz¹ wypadow¹ by³by Wroc³aw, z którego, z tego co mi wiadomo, mo¿na na Œlê¿ê doœÌ komfortowo dojechaÌ. W dodatku, we Wrocku znajduje siê zupe³nie niedrogi i œwietnie usytuowany dom wycieczkowy (jakieœ 10 min drogi od dworca PKS), który by³by idealny na nocleg.

Có¿, propozycja zosta³a rzucona. Czekam na odzew (tudzie¿ jego brak Jêzyk). Bardzo bym prosi³ jakiegoœ uczynnego moderatora o wrzucenie tego posta w jakieœ widoczne miejsce, bo szczerze, to nie wiedzia³em, gdzie by go sensownie umieœciÌ.

PS. Jak na razie caÂły pomysÂł jest w fazie kieÂłkujÂącej idei. Wszelkie detale, terminy itd do ustalenia, zaleÂżnie od tego ilu chĂŞtnych by byÂło.

Pozdrowienia UÂśmiech
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #1 : Luty 26, 2011, 18:27:08 »

Witaj!
Ja uwazam ze pomysl jest super. Wybierajac termin spotkania nalezy brac pod uwage pogode, tak wiec pozna wiosna  lub lato. Mysle ze Janusz
bedzie osoba bardzo kompetentna , on napewno pomoze i doradzi w calej tej sprawie.

Pozdrawiam serdecznie. Rafaela
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #2 : Luty 26, 2011, 21:07:47 »

Te¿ stawiam na póŸn¹ wiosnê lub lato. Jedynie odpadam w okolicach czerwca, bo mam obronê wtedy. Aha, i jakby siê zebra³a grupka, jak ustalimy ewqwentualny termin i bêdzie siê zbli¿a³, to trzeba wczeœniej porezerwowaÌ miejsca do spania, bo z doœwiadczenia wiem, ¿e we Wrocku bywa z tym krucho (w sensie, trzeba co najmniej ze 2-3 tyg wczeœniej za³atwiaÌ).
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #3 : Luty 27, 2011, 10:42:31 »

Jestem za UÂśmiech juÂż dawno temu podaÂłam taki pomysÂł,ale nikt wtedy nie zareagowaÂł.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
janusz

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 29

« Odpowiedz #4 : Luty 27, 2011, 18:45:48 »

PomysÂł dobry. UÂśmiech
W SobĂłtce sÂą ciekawe oferty.
http://www.dompielgrzymasobotka.pl/index.html blisko dworca autobusowego
http://wiezyca.pttk.pl/cennik.htm najtaniej, niedaleko od centrum miasta.

Mo¿na znale¿Ì kwatery w samym centrum masywu.
http://meteor.turystyka.pl/podmodrzewiami-sulistrowiczki,sulistrowiczki.html
http://www.sulistrowice.eu/cennik.html
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Luty 27, 2011, 19:09:58 »

Hej, a moÂże w okresie ÂświÂąt?
KaÂżdy ma wĂłwczas czas wolny, a rodzinne ÂświĂŞta na ÂŚlĂŞÂży to i oryginalne i poÂżyteczne.
I tradycja utrzymana i choĂŚ raz nieco odmiennie.
PiszĂŞ o tym okresie, bo chyba wĂłwczas bĂŞdĂŞ na tej gĂłrce. DuÂży uÂśmiech

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #6 : Luty 27, 2011, 20:17:05 »

U mnie ÂświĂŞta niestety odpadajÂą. Braciak przyjeÂżdÂża z UK, a potem ja jadĂŞ do niego. W dodatku niebezpiecznie blisko mojego przewidywanego terminu obrony Smutny StÂąd jeÂśli o mnie idzie, to raczej teÂż wakacje. Ewentualnie (aczkolwiek to zaleÂży, kiedy dokÂładnie bĂŞdĂŞ mieĂŚ obronĂŞ) w przesilenie letnie?
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: