Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 20, 2025, 04:49:42

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Religijny beszamel...  (Przeczytany 4074 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Sventer
Gość
« : Kwiecień 04, 2011, 23:03:18 »

o zwojach z Qumran byÂł tu gdzieÂś temat, ja bym jednak do tego jakieÂś wagi specjalnej nie przywiÂązywaÂł. Nawet jeÂśli katolicy uÂświadomieni zostanÂą o Jezusie "inaczej" to nic to nie zmieni. Dalej bĂŞdÂą tacy jacy sÂą a byĂŚ moÂże powstanie kolejny kilkudziesiĂŞtno tysiĂŞczny odÂłam ChrzeÂścijaĂąastwa...

Tym samym kolejna g³upia religi¹ mami¹ca o datki itd. Ignorancja, Religie, Banki i ca³y system paùstwo tworz¹ jedno nie ma siê nic z tego. Gdzieœ tu kiedyœ o tym pisa³em. Po za tym ka¿da religia na ziemi ma wspólny punkt tylko inna treœÌ za ka¿dym razem jednak ten sam system potem lekko ktoœ to przebudowa³ na jednego Boga kiedyœ by³o mnóstwo bogów widocznie siê ³atwowiernym znudzi³o.

D¿izas o ile istnia³ pewnie przewraca siê grobie patrz¹c na "Chrzeœcijan". Ale có¿ zrobiÌ gdy ludzie czegoœ nie potrafi¹ wyjaœniÌ to musz¹ rzucaÌ Bogami na lewo i na prawo...

A myÂślĂŞ Âże lepszÂą drogÂą poznania jest nauka jest fascynujÂąca, sprawdzalna, doÂświadczalna ma tyle cech Âże jeÂśli np: ja coÂś odkryje i ktoÂś zrobi to samo co ja to dziĂŞki temu mamy 100% Âże to coÂś na prawdĂŞ istnieje itd. Nauka jest fascynujÂąca natomiast religia niesie ze sobÂą ciemnogrĂłd umysÂłu.

Wiara w Jezusa itd. po co wam? Nie wiem czy wy nie czujecie siĂŞ na tyle silni aby ÂżyĂŚ wÂłasnÂą wolÂą? Zwalacie all(wszystko) na Boga(a bo tak CI jest przeznaczone itd.)(to jego wola boÂża). GĂłwno prawda czÂłowieku. A moÂże boicie siĂŞ paru wersetĂłw tysiÂące razy przez zmienianych przez kapÂłanĂłw.
A moÂże wynika to wszystko z niewiedzy?

Jak kto woli ale takich JezusĂłw jest peÂłno i takÂże tutaj na forum...

W sumie rzadko siê wypowiadam tu bo mo¿na do g³owy dostaÌ czytaj¹ce te pseudo informacje wypowiedzi itd. Chcecie traÌcie czas sobie na bo¿ku ja wolê zaj¹Ì siê czymœ innym. Ale to ju¿ nie d³ugo bêdzie ¿eby cokolwiek robiÌ ludzi obudŸcie siê w koùcu bo nie ma czasu na walkê ze sob¹ z innymi ludŸmi ani tez na to aby zastanawiaÌ siê nad tym jak jest Bóg, jaki mo¿e byÌ i czy wg. istnieje. ¯yjemy w czasach gdzie jest coraz ciê¿ej ludziom. 2 miliardy istnieù na tej planecie maj¹ problemy z podstawowymi potrzebami higien¹ itd.
Analfabeci dookoÂła itd. mamy 3 wojnĂŞ ÂświatowÂą rocznie w kaÂżdym z paĂąstwa z powodu morderstwo chorĂłb. itd. umiera setki tysiĂŞcy ludzi. A bĂŞdzie jeszcze gorzej, jak myÂślicie dlaczego rosnÂą wydatki na NFZ itd.? z powodu coraz wiecej chorych. MoÂże gdyby pÂłacili lekarzom za wyleczenie pacjenta byÂłoby lepiej bo tak to tylko pÂłaca im za "leczenie" a nie wyleczenie.

Kolejna wojna nas czeka i tak w kó³ko z roku na rok wiêcej. A planeta tego nie wytrzymuje odp³aca nam siê bo przyroda jak i ca³y wszechœwiat dzia³aj¹ w symbiozie albo równowaga albo œmierÌ.

JuÂż o tym wielu pisaÂło mn.in Wasz Jezus, Budda, wszyscy dosÂłownie wszyscy ale Wy tego nie widziecie nie widzicie pewnych spraw. StaroÂżytni ludzi i zamierzchÂłe cywilizacje prĂłbowaÂły ostrzec nas przed idiotyzmem ludzkim poÂżadaniem wiĂŞcej i wiĂŞcej. Teraz siĂŞ wybijamy gorzej niÂż zwierzĂŞta wiĂŞc nie fandzolcie mi o wolnej woli bo siĂŞ Âśmieszne zaczyna robiĂŚ. Wy jÂą macie ale nie korzystacie.

za 50 lat nie bêdzie ¿ycia a elity uczyni¹ z resztek ludzi po¿ywkê dla siebie i tak w kó³eczko. WyobraŸcie sobie ze za jakieœ 10 lat bêdzie coraz wiêkszy problem z ¿ywnoœci¹ ceny w górê ¿ywnoœci coraz mniej bo ziemia ju¿ sie nie nadaje do uprawy w wielu regionach nasze p³uca ziemi jak lasy tropikalne wypalamy przez co zabijamy nasz¹ faunê i florê odpowiedzialn¹ za coœ co daje nam ¿ycie TLEN.

ja juz nie mogĂŞ czytaĂŚ tych bzdet o religiach po prostu szum sie robi i nie da siĂŞ ja nie wiem gdzie wy macie rozum schowany? Chcecie sie bac kogos/boga/kota/ mamy itd. bĂłjcie ale potem nie gadajcie "ja nic nie zrobiÂłem". KaÂżdy przejaw manifestacji bardziej lub mniej jawny jak choĂŚby nie gÂłosowanie daje coÂś wiĂŞcej bo itak Twoj glos sie nie liczy.

Zamiast zastanawiaĂŚ siĂŞ nad Jezusem zastanĂłwcie siĂŞ nad sobÂą swoim Âżyciem i Âżyciem swoich dzieci. Co przez ta gÂłupote zostawiacie nam mÂłodszym ludziom? mamy po was sprzÂątaĂŚ? BojĂŞ siĂŞ sytuacji w ktĂłrej juz nie bĂŞdzie kto miaÂł tego sprzÂątaĂŚ. Ropa siĂŞ koĂączy najcenniejszy surowiec na Âświecie bo ktoÂś kiedyÂś tam zapomniaÂł powiedziec "ej to nie jest odnawialne" i karuzela sie kreci. WiĂŞc do stu piorĂłnĂłw obudÂźcie siĂŞ w koĂącu, niby tacy tu mi kiedyÂś truli ze starszy to mÂądrzej Âże bardziej doÂświadczony itd. ale jakoÂś tego w czynach nie widze a sÂłowa maja takei znaczenie choby zadne.

Osobiœcie mam doœÌ tego systemu monetarnego jest tak bez sensowny i bez celowy. Zamiast robiÌ coœ dla kogoœ ja od swoich bliskich itd. znajomych s³ysze wszêdzie kasê znam jedn¹ osob¹ tylko co robi od czasu do czasu coœ za nic dla innych. Sam te¿ od czasu do czasu robie cos dla innych za nic a szczególnie coœ dla pasji.

Za to nie widze tego u wielu. slyszĂŞ teksty "skoro tam pracujesz to powinieneÂś dostawac kase". No gÂłowa boli wszĂŞdzie pieniÂądze. UwiĂŞzienie mozemy byĂŚ w ciele ale nigdy w umyÂśle..

A tera paa dobranoc...
pheasant
Gość
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 07, 2011, 13:43:14 »

PozwĂłl Âże doradzĂŞ Ci jednÂą rzecz Sventer. Zapominasz czasem o znakach interpunkcyjnych, takich jak przecinek, myÂślnik, kropka itd.
Nie mĂłwi Âże ja jestem jakimÂś ekspertem od tego, ale przynajmniej siĂŞ staram.
W kaÂżdym razie duÂżo Âłatwiej byÂłoby czytaĂŚ TwojÂą wypowiedÂź, a tak jest niestety trudno i to bardzo.

W sumie rzadko siĂŞ wypowiadam tu bo moÂżna do gÂłowy dostaĂŚ czytajÂące te pseudo informacje wypowiedzi itd.
O kogo Ci chodzi w tym zdaniu Sventer. Jeœli bys tak napisa³ na forum dla katolików tylko to bym zrozumia³a, a tak to nie wiem do kogo mam to odnieœÌ??? Ja jestem na tym forum od 2 tyg. tylko.

W sumie rzadko siê wypowiadam tu bo mo¿na do g³owy dostaÌ czytaj¹ce te pseudo informacje wypowiedzi itd. Chcecie traÌcie czas sobie na bo¿ku ja wolê zaj¹Ì siê czymœ innym. Ale to ju¿ nie d³ugo bêdzie ¿eby cokolwiek robiÌ ludzi obudŸcie siê w koùcu bo nie ma czasu na walkê ze sob¹ z innymi ludŸmi ani tez na to aby zastanawiaÌ siê nad tym jak jest Bóg, jaki mo¿e byÌ i czy wg. istnieje. ¯yjemy w czasach gdzie jest coraz ciê¿ej ludziom. 2 miliardy istnieù na tej planecie maj¹ problemy z podstawowymi potrzebami higien¹ itd.
Analfabeci dookoÂła itd. mamy 3 wojnĂŞ ÂświatowÂą rocznie w kaÂżdym z paĂąstwa z powodu morderstwo chorĂłb. itd. umiera setki tysiĂŞcy ludzi. A bĂŞdzie jeszcze gorzej, jak myÂślicie dlaczego rosnÂą wydatki na NFZ itd.? z powodu coraz wiecej chorych. MoÂże gdyby pÂłacili lekarzom za wyleczenie pacjenta byÂłoby lepiej bo tak to tylko pÂłaca im za "leczenie" a nie wyleczenie.
OgĂłlnie ta caÂła wypowiedÂź bardzo mÂądra tylko to jedno zdanie na poczÂątku.

A planeta tego nie wytrzymuje.
No wÂłaÂśnie co my na tym forum robimy dla naszej planety?CoÂś MoÂże mnie ktoÂś uÂświadomiĂŚ???
Ja na przykÂład sortuje Âśmieci. Papier, szkÂło, plastik itd.

KurczĂŞ ogĂłlnie przyznaje Âże bardzo mÂądra ta Twoja Sventer wypowiedÂź. OprĂłcz oczywiÂście fragmentĂłw obwiniajÂących religiĂŞ. Niestety jak siĂŞ nie ma do kogo przyczepiĂŚ to zawsze przyczepiajÂą siĂŞ do chrzeÂścijan. I mamy teraz przykÂłady:
Syria, Libia, Egipt
To tylko 3 z wielu paĂąstw gdzie przeÂśladujÂą chrzeÂścijan niestety PÂłacz

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 07, 2011, 14:06:31 wysłane przez pheasant » Zapisane
pheasant
Gość
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 08, 2011, 11:46:16 »

Rafaela rozumiem, zauwa¿y³am to. Niestety masz racjê. Ale Sventer tego nie rozumie, ¿e to nie Koœció³ jest winny temu wszystkiego. Jak ju¿ zauwa¿y³am wczeœniej jak nie ma do kogo siê przyczepiÌ to zawsze jest Koœció³ winny.
1.Ale to nie Koœció³ podwy¿sza podatki.
2.To nie KoÂśció³ zamyka zakÂłady pracy (np cukrownie, przez co cukier taki drogi) 
Mieliœmy przecie¿ cukrownie ale UE kaza³a zamkn¹Ì. A nasi kochani politycy pos³uchali.
3.To nie Koœció³ reformowa³ system edukacji, który produkuje w efekcie samych bezrobotnych.
4.To nie wina KoÂścioÂła Âże sÂłuÂżba zdrowia jest jaka jest i Âże lekarze nie zrobiÂą nic jak nie dasz im ÂłapĂłwki.
5.To nie wina KoÂścioÂła Âże UE narzuca nam prawa i normy co mamy robic w efekcie spowalniajÂąc rozwĂłj naszej gospodarki. Bo jak Polska jest na 20 miejscu w rozwoju gospodarczym w UE to im wystarczy.
6.To nie Koœció³ stworzy³ ZUS i system emerytalny.
7.To nie wina KoÂścioÂła Âże mÂłodzi ludzie emigrowali na ZachĂłd za pracÂą. I Âże spoÂłeczeĂąstwo Polskie siĂŞ staÂżeje i mamy ujemny przyrost naturalny.
Takich przykÂładĂłw moÂżnaby mnoÂżyĂŚ, ale jak coÂś to zawsze wina KoÂścioÂła.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2011, 11:47:38 wysłane przez pheasant » Zapisane
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 08, 2011, 12:26:05 »

pheasant , Kazde pokolenie mialo cos do odrobienia. My rodzice mamy obowiazek wychowac nasze
dzieci tak, aby byli godnymi ludzi w zyciu. Na to trzeba zapracowac, a nie tylko nazekac. Kiedy bylismy w wieku Sventera to walczylismy o wyuczenie sie zawodu, swiat widzielismy innymi oczami, wiedzielismy co znaczy nauka. Nie zawszwe moglismy byc tez zadowolonymi mlodymi ludzmi, bo po zakonczeniu szkoly tez bylo trudno o prace. Zylismy mase lat za zelazna kurtyna. Dzisiaj kurtyny nie ma, swoj los kazdy ma w swoich rekach i zamiast nazekac, nalezy zaczac cos robic, aby bylo lepiej.
Dzieki wojnom religijnym mase ludzi poszlo juz do ziemi tez w naszych czasach , a i dalej gina.
Mlodzi ludzie sa nakrecani przeciwko innym, to jest bez sensu.
Mozna by duzo jeszcze opowiadac i napewno kazdy  bedzie mial swoja  racje. Jestem przekonana , ze co wysylamy innym, to dostajem podwojna ilosc spowrotem. Tak wiec studjujmy swoje przekonania, dyskutujmy,
ale na poziomie czlowieka inteligentnego.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2011, 12:27:31 wysłane przez Rafaela » Zapisane
pheasant
Gość
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 08, 2011, 12:28:43 »

Zgadzam siĂŞ z TobÂą Rafaela. To teÂż jest waÂżny punkt w tej dyskusji.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 10, 2011, 19:31:29 »

Posty odnosz¹ce siê do osoby >Sventera< usun¹³em.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: