PozwĂłl Âże doradzĂŞ Ci jednÂą rzecz Sventer. Zapominasz czasem o znakach interpunkcyjnych, takich jak przecinek, myÂślnik, kropka itd.
Nie mĂłwi Âże ja jestem jakimÂś ekspertem od tego, ale przynajmniej siĂŞ staram.
W kaÂżdym razie duÂżo Âłatwiej byÂłoby czytaĂŚ TwojÂą wypowiedÂź, a tak jest niestety trudno i to bardzo.
W sumie rzadko siĂŞ wypowiadam tu bo moÂżna do gÂłowy dostaĂŚ czytajÂące te pseudo informacje wypowiedzi itd.
O kogo Ci chodzi w tym zdaniu Sventer. Jeœli bys tak napisa³ na forum dla katolików tylko to bym zrozumia³a, a tak to nie wiem do kogo mam to odnieœÌ??? Ja jestem na tym forum od 2 tyg. tylko.
W sumie rzadko siê wypowiadam tu bo mo¿na do g³owy dostaÌ czytaj¹ce te pseudo informacje wypowiedzi itd. Chcecie traÌcie czas sobie na bo¿ku ja wolê zaj¹Ì siê czymœ innym. Ale to ju¿ nie d³ugo bêdzie ¿eby cokolwiek robiÌ ludzi obudŸcie siê w koùcu bo nie ma czasu na walkê ze sob¹ z innymi ludŸmi ani tez na to aby zastanawiaÌ siê nad tym jak jest Bóg, jaki mo¿e byÌ i czy wg. istnieje. ¯yjemy w czasach gdzie jest coraz ciê¿ej ludziom. 2 miliardy istnieù na tej planecie maj¹ problemy z podstawowymi potrzebami higien¹ itd.
Analfabeci dookoÂła itd. mamy 3 wojnĂŞ ÂświatowÂą rocznie w kaÂżdym z paĂąstwa z powodu morderstwo chorĂłb. itd. umiera setki tysiĂŞcy ludzi. A bĂŞdzie jeszcze gorzej, jak myÂślicie dlaczego rosnÂą wydatki na NFZ itd.? z powodu coraz wiecej chorych. MoÂże gdyby pÂłacili lekarzom za wyleczenie pacjenta byÂłoby lepiej bo tak to tylko pÂłaca im za "leczenie" a nie wyleczenie.
OgĂłlnie ta caÂła wypowiedÂź bardzo mÂądra tylko to jedno zdanie na poczÂątku.
A planeta tego nie wytrzymuje.
No wÂłaÂśnie co my na tym forum robimy dla naszej planety?

MoÂże mnie ktoÂś uÂświadomiĂŚ???
Ja na przykÂład sortuje Âśmieci. Papier, szkÂło, plastik itd.
KurczĂŞ ogĂłlnie przyznaje Âże bardzo mÂądra ta Twoja
Sventer wypowiedÂź. OprĂłcz oczywiÂście fragmentĂłw obwiniajÂących religiĂŞ. Niestety jak siĂŞ nie ma do kogo przyczepiĂŚ to zawsze przyczepiajÂą siĂŞ do chrzeÂścijan. I mamy teraz przykÂłady:
Syria, Libia, Egipt
To tylko 3 z wielu paĂąstw gdzie przeÂśladujÂą chrzeÂścijan niestety