Imputujesz, ¿e algorytm "ja" (buduj¹cy a jak¿e, wznosi budynki, konstruuje komputery, auta , komórki itd ) , albo ogólniej - jakiœ Algorytm - buduje œwiadomoœÌ.
Zgodzê sie z Tob¹, ¿e algorytmy konkretyzuj¹ formy, lecz kompletn¹ pomy³k¹ jest to, i¿ algorytm zarz¹dza czymœ tak podstawowym, jak œwiadomoœÌ.
FAKT.
Niezbyt precyzyjnie siĂŞ niestety wyraziÂłem.
Chodzi³o mi oto, ¿e algorytmy poprzez formy buduj¹ œwiadomoœÌ, a nie ¿e bezpoœrednio tworz¹ œwiadomoœÌ, czy zarz¹dzaj¹ œwiadomoœci¹ - co s³usznie zauwa¿y³eœ.
PatrzÂąc w pewien okreÂślony sposĂłb moÂżna by powiedzieĂŚ, Âże wszystko jest algorytmem.
Ale, ... czy œwiadomoœÌ te¿ jest algorytmem, to na ten temat nie posiadam zdania i nie chcê opowiadaÌ g³upot, wiêc tylko powiem, ¿e nie mam pojêcia w jakie ramy uj¹Ì - œwiadomoœÌ.
Mistycy powiadali : œwiadomoœÌ nie jest tym, ani nie jest tamtym, nie jest taka, ani nie jest inna, nie posiada formy, kszta³tu i jest poza wszelkimi ograniczeniami.....
Na dzieĂą dzisiejszy moje zdanie jest takie samo.
St¹d uciekam od opini, tudzie¿ (naukowych), które chc¹ okreœliÌ œwiadomoœÌ czym jest lub w czym ona jest.