BRAIN
Gość
|
 |
« Odpowiedz #25 : Luty 06, 2009, 10:36:01 » |
|
Tak s³ysza³em o dysleksji to bardzo modny w dzisiejszych czasach temat. Na pewno jej nie negujê natomiast nie wiem czy posiadanie matury jest wyznacznikiem czy ktoœ potrafi sensownie napisaÌ trzy zdania na krzy¿. Mi zarzucacie ¿e negujê ró¿ne Wasze teorie natomiast ja móg³bym postawiÌ tak samo zarzuty dla Was... Nieznajomy pierwszy raz coœ pisze na forum ... nie znacie faceta ... a po trzech zdaniach wydajecie tak¿e swoje OS¥DY cyt. Kiara budzisz siê duchowo cyt Tene To co siê z Tob¹ dzieje to normalne pierwsze objawy uaktywnienia wewnêtrznych mocy B³yskawiczny os¹d! Po kilku zdaniach. No ale tego ju¿ nie zauwa¿acie prawda? DoœÌ czêsto w ró¿nych innych w¹tkach podpieracie swoje teorie intuicj¹ (szczególnie wyznawcy Pch jeœli w dyskusji zostan¹ zapêdzeni w tzw. kozi róg)... ale ciekawe jak byœcie zareagowali jakbym powiedzia³ ¿e moja intuicja mi od razu powiedzia³a ¿e ta historia dcziona to prowokacja a wielu z Was to naiwniacy.... co by siê sta³o? pewnie od razu kolejne oburzenie i wyzwiska od debilów w moj¹ stronê prawda...? Nie zwracam siê tu osobiœcie do Ciebie Lucyna bo nic do Ciebie nie mam BTW o dysleksji ... Moja przyjació³ka która jest nauczycielk¹ w gimnazjum jakiœ czas temu mi opowiada³a, ¿e jest teraz tzw moda na za³atwienie dziecku papierka ¿e jest dyslektykiem. Podobno w niektórych klasach u niej wychodzi ¿e 1/3 dzieci to dyslektycy.
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #26 : Luty 06, 2009, 10:42:53 » |
|
BTW o dysleksji ... Moja przyjació³ka która jest nauczycielk¹ w gimnazjum jakiœ czas temu mi opowiada³a, ¿e jest teraz tzw moda na za³atwienie dziecku papierka ¿e jest dyslektykiem. Podobno w niektórych klasach u niej wychodzi ¿e 1/3 dzieci to dyslektycy. Oczywiœcie tak jest, ale s¹ te¿ ludzie którzy na prawdê s¹ tacy. Ja nie wiem kim jest i czy prowokuje czy nie, dlatego siê nie odzywa³am. Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
 |
« Odpowiedz #27 : Luty 06, 2009, 10:43:12 » |
|
Błyskawiczny osąd! Po kilku zdaniach. No ale tego już nie zauważacie prawda? Ty też go błyskawicznie osądziłeś! BTW o dysleksji ... Moja przyjaciółka która jest nauczycielką w gimnazjum jakiś czas temu mi opowiadała, że jest teraz tzw moda na załatwienie dziecku papierka że jest dyslektykiem. Podobno w niektórych klasach u niej wychodzi że 1/3 dzieci to dyslektycy. Wiem, że jest taka moda, ale jakiś odsetek uczniów ma prawdziwą dysleksję. Mój brat, podobnie jak brat wiki, również ją ma (jest dobrze po 30.), a chodził do szkół, kiedy jeszcze o tej przypadłości się nie słyszało...
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2009, 10:43:49 wysłane przez Lucyna D. »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #28 : Luty 06, 2009, 10:47:25 » |
|
Nauczycielce oczywiÂście jest to nie na rĂŞkĂŞ, bo do tej pory 1/3 klasy mogÂła traktowaĂŚ jak debili, a teraz musi siĂŞ liczyĂŚ z opiniÂą biegÂłych... Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #29 : Luty 06, 2009, 10:51:32 » |
|
Tak s³ysza³em o dysleksji to bardzo modny w dzisiejszych czasach temat. Na pewno jej nie negujê natomiast nie wiem czy posiadanie matury jest wyznacznikiem czy ktoœ potrafi sensownie napisaÌ trzy zdania na krzy¿. A to juz d³uu¿sza historia  ) NapisaÌ, przepisaÌ, przymkn¹Ì oko co to za ró¿nica, liczy siê wynik koùcowy  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #30 : Luty 06, 2009, 10:56:23 » |
|
BRAIN - no tu masz racjĂŞ, dlatego lekko naprostujĂŞ - to, co ten czÂłowiek opisaÂł wyglÂąda jak typowe objawy tego typu poczÂątkĂłw. Ale masz oczywiÂście racjĂŞ, Âże to jest jedynie jedna z opcji, wcale nie koniecznie jedyna czy pewna. Dlatego siĂŞ poprawiam i chylĂŞ czoÂła - zapĂŞdziÂłem siĂŞ.
|
|
|
|
|
|
|
BRAIN
Gość
|
 |
« Odpowiedz #31 : Luty 06, 2009, 10:58:15 » |
|
OczywiÂście tak jest, ale sÂą teÂż ludzie ktĂłrzy na prawdĂŞ sÂą tacy.
Ja nie wiem kim jest i czy prowokuje czy nie, dlatego siĂŞ nie odzywaÂłam.
Tak masz caÂłkowitÂą racjĂŞ dlatego w poÂście powyÂżej napisaÂłem Âże nie negujĂŞ tej choroby Ty teÂż go bÂłyskawicznie osÂądziÂłeÂś!
OczywiÂście masz racjĂŞ i zauwaÂż jaka jest reakcja... od razu wielkie halo i "zlinczowanie mnie" i uznanie za debila... ale tych co osÂądzajÂą wg innych swoich teorii to juÂż nie wolno tykaĂŚ. Czemu tak jest? Bo forum o zjawiskach paranormalnych to i wszystko co siĂŞ nasunie trzeba od razu podczepiaĂŚ pod nadnaturalne zjawiska i stany  Napiszesz Âże CiĂŞ brzuch boli i ÂśniÂł Ci siĂŞ cmentarz -> odpiszÂą zaraz Âże urodzisz antychrysta ktĂłry zniszczy Âświat Napiszesz Âże masz kaca -> odpiszÂą Âże to dlatego Âże Âświat siĂŞ budzi przed 2012, mentalna blokada zostaje powoli neutralizowana i dlatego "Âłeb CiĂŞ napiernicza" Napiszesz Âże nic Ci nie jest i czujesz siĂŞ Âświetnie -> odpiszÂą Âże to dlatego Âże wibracje Naszej planety siĂŞ zmieniÂły na lepsze i dlatego czujesz siĂŞ super, wzrosÂło Twoje uduchowienie itd I zawsze najlepszy tekst ktĂłry nie rozbawia <TU SÂĄ JAKIEÂŚ TEORIE KTĂRE PODCZEPIAMY POD ZJAWISKO...> a poniÂżej TO JUÂŻ SIĂ DZIEJE! NA PRAWDE   OczywiÂście przykÂłady powyÂżej sÂą nieco ironiczne ale ukazujÂą w jaki sposĂłb spora czêœÌ osĂłb OSÂĄDZA ... gdzie jak juÂż kiedyÂś wspomniaÂłem nie ma tam miejsca na sÂłowa "MOIM ZDANIEM JEST <TAK I TAK>" jest tylko <DZIEJE SIE TAK I TAK BO...> Pozdrawiam rĂłwnieÂż
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2009, 11:01:06 wysłane przez BRAIN »
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #32 : Luty 06, 2009, 11:11:49 » |
|
Wiesz moim zdaniem i trzeźwe spojżenie jest potrzebne, dlatego lubie czytac posty Artqa, nie żebym od razu sie z nim całkowicie zgdzała... broń boże haha.... ale lubie jak ktoś przedstawia drugą stronę medalu.. taka rownowaga jest mile widziana  Pozdrawiam  )
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2009, 11:12:13 wysłane przez wiki »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #33 : Luty 06, 2009, 11:54:27 » |
|
wiki ja tez jestem takim samym przypadkiem jak Twoj brat , moze ciut mniej drastycznym ale takim samym. Natomiast nasz dczion to bardzo inteligetyn i wrazliwy facet, z wielkim poczuciem humoru. Zostawil mi tyle informacji o sobie ,mozna je z latwoscia odczytywac. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2009, 11:59:42 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : Luty 06, 2009, 12:02:51 » |
|
BRAIN, ludzie piszÂą tak, jak czujÂą i rozumujÂą, Ty teÂż masz prawo do swojego odczuwania, ale ja nie widzĂŞ, by CiĂŞ tu linczowali, to juÂż Twoja nadinterpretacja. ZresztÂą, tu wÂłaÂśnie jest klasyczny przykÂład dziaÂłania lustra: naskakujesz na dcziona, nic o nim nie wiedzÂąc (jak inni), Âże niby sobie gÂłupie Âżarty robi, udaje debila etc. A kiedy ludzie odbierajÂą dcziona inaczej niÂż Ty, sam siĂŞ czujesz zaatakowany. A tymczasem nikt CiĂŞ nie atakuje, kaÂżdy pisze zgodnie w wÂłasnÂą wiedzÂą ÂżyciowÂą.
|
|
|
|
|
|
|
BRAIN
Gość
|
 |
« Odpowiedz #35 : Luty 06, 2009, 12:37:46 » |
|
Wybacz ale jeÂśli uwaÂżasz Âże nazwanie kogoÂś kiepskim prowokatorem i wykazanie Âże powinien popracowaĂŚ nad ortografiÂą jest dla Ciebie rĂłwnoznaczne z epitetem Âże jestem debilem to nie zgadzam siĂŞ z TobÂą.
|
|
|
|
|
|
|
dczion
Gość
|
 |
« Odpowiedz #36 : Luty 06, 2009, 13:51:43 » |
|
Czytajac wasze wypowiedzi troche sie rozbawilem, juz mi zdecydowanie lepiej emocje opadly , po tym jak na pw napisalem do Kiara i czekam na jej odpowiedz pierwszy raz powiedzialem co mysle choc to jeszcze nie wszystko, myslcie o mnie co chcecie to tylko domysly bo mnie i tak nie znacie, z jednej strony chcial bym wam opowiedziec historie swojego zycia a z drugie to jest forum a raczej nie chce dzielic sie przykrosciami i radosciami swojego zycia. na wszystko zawsze staram sie patrzec sercem i rozumem choc jest to bardzo trudne bo ulegam wplywom zewnetrznego swiata. kocham milosc jezeli mozna tak powiedziec i wszystko co prawdziwe oraz poszukuje prawdy. ta energia to nowosc dla mnie narazie ja wstrzymuje musze sobie poukladac wlasne mysli. P.S. do Brain trafiles w czuly punkt i wiele razy zmieniam tresc swoich opisow bo nie wiem jak cos napisac przez to nie moge calkowicie wyrazic swich uczuc boje sie krytyki takie moje pietno moze to choroba nigdy sie nie badalem a z czasem nauczyciele sie przyzwyczaili dostawalem dwie oceny za bledy i tekst. Mature zdalem wieczorowo sam zdalem nie kupilem a po, 2 lata Politechniki Czestochowskiej Zarzadzanie i Inzynieria Produkcji sytuacja finansowa zmusila mnie do wyjazdu z kraju potem sciagnolem Nazeczona Mame i Siostre. Przyznaje mam duze braki edukacyjne ale to prywatna historia. Co do Canabis to tez dluga historia ale czuje ze to koniec nie dlatego ze wy czy ze to narkotyk. ale czesc mnie mowi ze jestem czescia projektu Cheopsa i musze miec czysty umysl a ganda oglupia i obniza poziom IQ.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #37 : Luty 06, 2009, 15:03:51 » |
|
Pozdrawiam wszystkich debilów i chamów, mam nadziejê ¿e jeszcze jacyœ inni oprócz mnie tu s¹ je¿eli poprawi Ci to humor - to s¹. Sam wielokrotnie na tym forum zostawa³em debilem, chamem, ignorantem - i popatrz ¿yjê, mam siê dosyÌ dobrze i nawet nie boli ;] ale czesc mnie mowi ze jestem czescia projektu Cheopsa i musze miec czysty umysl a ganda oglupia i obniza poziom IQ. Dczion, w œwietle dotychczasowych wydarzeù, a szczególnie tych ostatnich, np sesja 94 - to raczej nie jest powód do dumy... Dczion, pamiêtasz moze kto za "Twoich" czasów na PCz by³ dziekanem tego wydzia³u? Ze swojej strony widzê to tak: proponowa³bym aby Dczion na samym pocz¹tku uda³ siê do specjalisty psychologa ew. psychiatry aby wyeliminowaÌ ewentualnoœÌ choroby. Je¿eli to o czym mówi jest prawdziwe, to nie ma czego sie obawiaÌ - nie zabior¹ mu tego, zd¹¿y to "porozwijaÌ". [jak widzê nawet Thotal ju¿ nic nie ma przeciwko specjalistom] Odnoœnie dysleksji - zastanawia mnie nag³y "wysyp" tego zjawiska. Nie pamiêtam aby w podstawówce by³a chociaz jedna osoba która mia³aby takie problemy, w szkole œredniej z kilku klas nikogo te¿ nie zna³em. Nie negujê tego zjawiska, lecz gdy ktoœ ma œwiadomoœÌ tej przypad³oœci i zale¿y mu na poprawnoœci, mo¿e wkleiÌ tekst do word-a i zlikwiduje czêœÌ b³êdów [sam tak robiê gdy nie jestem pewien pisowni danego s³owa]. edit: aha, jeszcze to nieszczêœne ocenianie. Wszyscy na tym forum oceniamy, wiêc nie ma co zas³aniaÌ siê i wybielaÌ, ¿e tak nie jest - nie b¹dŸmy k³amliwi. S¹ ró¿ne nasilenia tej czynnoœci u ró¿nych osób, lecz wszyscy to robimy. Idê o zak³ad, ¿e potrafiê to wykazaÌ u ka¿dej osoby.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2009, 15:20:54 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
BRAIN
Gość
|
 |
« Odpowiedz #38 : Luty 06, 2009, 15:11:13 » |
|
Ok ja siĂŞ juÂż nie bĂŞdĂŞ wtrÂącaÂł w Twoje prywatne sprawy wiĂŞc bez obawy...i jeÂśli Âźle CiĂŞ oceniÂłem to przepraszam... powodzenia w ratowaniu Âświata.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #39 : Luty 06, 2009, 15:28:49 » |
|
Arteq, jak znajdĂŞ dobrego specjalistĂŞ na wytÂłumaczenie Twojej ciÂągÂłej negacji wszystkiego dookoÂła, to teÂż siĂŞ nim "podeprĂŞ". Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
BRAIN
Gość
|
 |
« Odpowiedz #40 : Luty 06, 2009, 16:20:03 » |
|
je¿eli poprawi Ci to humor - to s¹. Sam wielokrotnie na tym forum zostawa³em debilem, chamem, ignorantem - i popatrz ¿yjê, mam siê dosyÌ dobrze i nawet nie boli ;] Wiêc pozostaje mi siê te¿ do tego przyzwyczaiÌ. Witaj w klubie! Odnoœnie dysleksji - zastanawia mnie nag³y "wysyp" tego zjawiska. Nie pamiêtam aby w podstawówce by³a chociaz jedna osoba która mia³aby takie problemy, w szkole œredniej z kilku klas nikogo te¿ nie zna³em. Nie negujê tego zjawiska, lecz gdy ktoœ ma œwiadomoœÌ tej przypad³oœci i zale¿y mu na poprawnoœci, mo¿e wkleiÌ tekst do word-a i zlikwiduje czêœÌ b³êdów [sam tak robiê gdy nie jestem pewien pisowni danego s³owa].
DokÂładnie, wÂłaÂśnie to sugerowaÂłem, Âże jest to modne teraz aby sobie zaÂłatwiĂŚ papierek na dysleksje. ByĂŚ moÂże w przyszÂłoÂści bĂŞdÂą dawaĂŚ zaÂświadczenia Âże kursant na prawo jazdy nie jest w stanie zapamiĂŞtaĂŚ wszystkich znakĂłw drogowych z powodu zaburzeĂą X i bĂŞdzie on usprawiedliwiony 
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #41 : Luty 06, 2009, 19:01:25 » |
|
Du¿o mnie ominê³o. Po pierwsze przepraszam za tego debila, to by³o nie potrzebne. Wybacz. Chcia³em po prostu powiedzieÌ Ci ¿e dczion nie jest trollem internetowym jak go nazwa³eœ. Wiêc wyhamuj. Uwa¿asz siê za jakiegoœ mistera jêzyka polskiego? Czy co?(zapraszam na forum polonistyczne m¹dralo) To i¿ ktoœ ma problem z pisaniem to jego sprawa. I Ty nic na to nie poradzisz. Wiesz BRAIN w³aœnie przywita³eœ w bardzo nie mi³y sposób dcziona. BRAIN, ludzie pisz¹ tak, jak czuj¹ i rozumuj¹, Ty te¿ masz prawo do swojego odczuwania, ale ja nie widzê, by Ciê tu linczowali, to ju¿ Twoja nadinterpretacja. Zreszt¹, tu w³aœnie jest klasyczny przyk³ad dzia³ania lustra: naskakujesz na dcziona, nic o nim nie wiedz¹c (jak inni), ¿e niby sobie g³upie ¿arty robi, udaje debila etc. A kiedy ludzie odbieraj¹ dcziona inaczej ni¿ Ty, sam siê czujesz zaatakowany. A tymczasem nikt Ciê nie atakuje, ka¿dy pisze zgodnie w w³asn¹ wiedz¹ ¿yciow¹. Popieram bo taka jest prawda. Odnoœnie dysleksji - zastanawia mnie nag³y "wysyp" tego zjawiska. Nie pamiêtam aby w podstawówce by³a chociaz jedna osoba która mia³aby takie problemy, w szkole œredniej z kilku klas nikogo te¿ nie zna³em. Nie negujê tego zjawiska, lecz gdy ktoœ ma œwiadomoœÌ tej przypad³oœci i zale¿y mu na poprawnoœci, mo¿e wkleiÌ tekst do word-a i zlikwiduje czêœÌ b³êdów [sam tak robiê gdy nie jestem pewien pisowni danego s³owa]. Ty to Ty. On to On. Mo¿e nie jest tak oœwiecony jak Ty i nie wpad³ na to. dczion je¿eli chcesz ze mn¹ tak¿e mo¿esz o tym porozmawiaÌ. I nie s³uchaj s³ów BRAINA bo to co on pisze to tylko krytyka(nie konstruktywna). Nie ma siê czego uczepiÌ to uczepi³ siê twojej piœmiennoœci. Ze swojej strony widzê to tak: proponowa³bym aby Dczion na samym pocz¹tku uda³ siê do specjalisty psychologa ew. psychiatry aby wyeliminowaÌ ewentualnoœÌ choroby. Je¿eli to o czym mówi jest prawdziwe, to nie ma czego sie obawiaÌ - nie zabior¹ mu tego, zd¹¿y to "porozwijaÌ". [jak widzê nawet Thotal ju¿ nic nie ma przeciwko specjalistom] A ja mówiê ¿e to z³a rada. Ju¿ pisa³em o tym na forum. Pójdziesz do psychiatry/lekarza jak wolisz. On na podstawie jakiœ "poszlak" które mog¹ byÌ mylne stwierdzi ¿e masz chorobê X. Opowie Ci jakie objawy ma choroba a ty jak g³upi zaczniesz w to wierzyÌ. I wiesz co siê stanie? Baaa... nagle po tygodniu zdasz sobie sprawê ¿e masz wszystkie objawy tej choroby. I nie uwa¿am siê za wszechwiedz¹cego i nie omylnego bo na pewno zaraz padnie w moj¹ stronê takie zdanie. Ka¿dy ma rozum i sam wybierze to co jest dla niego dobre. Pozdrawiam Mora EDIT: Dok³adnie, w³aœnie to sugerowa³em, ¿e jest to modne teraz aby sobie za³atwiÌ papierek na dysleksje. ByÌ mo¿e w przysz³oœci bêd¹ dawaÌ zaœwiadczenia ¿e kursant na prawo jazdy nie jest w stanie zapamiêtaÌ wszystkich znaków drogowych z powodu zaburzeù X i bêdzie on usprawiedliwiony Mrugniêcie Robi³eœ tak?
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2009, 19:02:24 wysłane przez Mora »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #42 : Luty 06, 2009, 19:08:40 » |
|
Thotal, aleÂż nie wszystko i nie ciÂągÂła. A wytÂłumaczenia sam podajĂŞ - zaraz po "negacji".
Mora, mo¿e pójœÌ do 2 czy 3 je¿eli sprawa jest powa¿na czy te¿ diagnoza wyda mu siê mylna. I o jakich poszlakach mówisz? Wszak Dczion tam bêdzie i to on bêdzie rozmawia³, a nie my w jego imieniu.
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #43 : Luty 06, 2009, 19:19:32 » |
|
Co uwaÂżasz za sprawĂŞ powaÂżnÂą? ChorobĂŞ psychicznÂą? KtĂłrej on niema?
EDIT: WiĂŞc kilka % uÂżytkownikĂłw na tym forum jest chore psychiczne. Bo co po doÂświadczajÂą zjawisk paranormalnych?
I ja teÂż siĂŞ do tego grona zaliczam widzÂąc aurĂŞ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2009, 19:21:24 wysłane przez Mora »
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #44 : Luty 06, 2009, 19:23:16 » |
|
Mora, spokojnie, bo czujĂŞ Âże juÂż CiĂŞ rusza. 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #45 : Luty 06, 2009, 19:35:48 » |
|
EDIT: WiĂŞc kilka % uÂżytkownikĂłw na tym forum jest chore psychiczne. Bo co po doÂświadczajÂą zjawisk paranormalnych?
Sprawa jest powa¿na, bo - jak sam przyzna³ - gubi siê w tym wszystkim i zaczyna go to przerastaÌ. Moj¹ propozycj¹ jest aby ewentualnie wykluczyÌ jako powód tego zmiany zdrowotne. JE¯ELI s¹ to zmiany zdrowotne, to im wczeœniej zareaguje tym lepiej, je¿eli natomiast nie s¹ - nic nie traci, wtedy spokojnie mo¿e dzia³aÌ. Czy pewna ostro¿noœÌ [w powa¿nej sytuacji] jest niewskazana? Mora, zapytam Ciebie o coœ i tym razem nie ma w tym z³osliwoœci. Jak uwa¿asz, czy osoba wymyœlaj¹ca sobie kontakty "paranormalne" i próbuj¹c przekonaÌ o ich prawdziwoœci i du¿ej wartoœci, ba k³óc¹ca siê z innymi, którzy jej niedowierzaj¹ ma jakieœ problemy ze sob¹, czy te¿ wszystko jest w idealnym porz¹dku? Czy jest osob¹ stabiln¹ psychologicznie czy te¿ jednak coœ zgrzyta? Otó¿ moja propozycja w opisanym przypadku spowodowa³aby zdemaskowanie jej i rozmowa z psychologiem mog³aby jej wyjaœniÌ czego potrzebuje - czyli pomóc siê odnaleŸÌ - a chyba o to chodzi.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #46 : Luty 06, 2009, 19:42:12 » |
|
Co do pójœcia do psychiatry/psychologa - nie polecam. Chyba, ¿e ma siê otwarty umys³ i jest siê w stanie oddzieliÌ od diagnozy - przyj¹Ì to jako: "Tak mo¿e byÌ, ale s¹ te¿ inne mo¿liwoœci". Nie dlatego, ¿e uwa¿am psychologów za manipulatorów czy z³o wcielone. Po prostu ka¿dy interpretuje dane zjawiska wed³ug w³asnego systemu - dla psychologa tym systemem klasyfikacji jest wiedza czysto naukowa, psychologiczna, która nie uwzglêdnia istnienia zjawisk paranormalnych. Z kolei dla zdeklarowanego ezotery by³yby to nieomylnie oznaki zwi¹zane z czymœ w tej dziedzinie.
Co wiêc bym poleca³? Jeœli ju¿ udawaÌ siê do jakiegoœ specjalisty, to najlepiej do np bioenergoterapeuty, czy kogoœ lecz¹cego kolorami. Mo¿e nie s¹ to idealne dziedziny do tych problemów, jednak ³¹cz¹ klasyczn¹ naukê ze sprawami parapsychologicznymi. Oni zapewne udzieliliby najbardziej "neutralnej" rady.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #47 : Luty 06, 2009, 19:46:58 » |
|
Czyli nadal moja propozycja jest aktualna, z tym, ¿e ja proponowa³em inn¹ kolejnoœÌ. OK, niech w takim razie uda siê do obu. Bêdzie mia³ pe³ny ogl¹d. Nadmiar wiedzy nie szkodzi.
|
|
|
|
|
|
|
dczion
Gość
|
 |
« Odpowiedz #48 : Luty 06, 2009, 19:52:59 » |
|
myslalem ze problem mojej pisowni sie zakonczyl, a to forum jest bardziej tolerancyjne na ulomnosci i mysli ludzkie. nie wszyscy sa szczerzy. wiec powiem to za was. jak analfabeta moze uratowac swiat ale byl by to wstyd. co do psychiatry to myslalem o tym ale co mam mu powiedziec ze prawdopodobnie w 2012 bedzie koniec swiata a piramide zbudowali kosmici i kaza do siebie mowic "PRZYJACIELU" a ja moze jestem kluczem tej zagadki . pewno kaze mi dosiebie mowic przyjacielu i czasami pozwoli sie przytulic. mam nadzieje ze jak bysmy zyli w sredniowieczu to nie zostal bym spalony za herezje. co do przyjaciul jak pisalem wczesniej ur. 22/01/80 na ostatnich moich urodzinach 100lat spiewalo mi ponad 20 przyjaciul i nie wszyscy mogli byc z powodu pracy . co to sa za imprezki nie da sie opisac czasami trwaja 3 dni tak caly weekend a na nie jedne urodziny obojetnie czyje niekturzy przychodza ze spiworami i jest taka atmosfera a zreszta nie lubie sie tlumaczyc tylko winni tak robia. wracam do pracy juz po przerwie
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #49 : Luty 06, 2009, 19:55:16 » |
|
Sprawa jest powaÂżna, bo - jak sam przyznaÂł - gubi siĂŞ w tym wszystkim i zaczyna go to przerastaĂŚ. MojÂą propozycjÂą jest aby ewentualnie wykluczyĂŚ jako powĂłd tego zmiany zdrowotne. JEÂŻELI sÂą to zmiany zdrowotne, to im wczeÂśniej zareaguje tym lepiej, jeÂżeli natomiast nie sÂą - nic nie traci, wtedy spokojnie moÂże dziaÂłaĂŚ. Czy pewna ostroÂżnoœÌ [w powaÂżnej sytuacji] jest niewskazana? WiĂŞc tak chyba nie zrozumiaÂłeÂś mojego postu. Polecam jeszcze raz przeczytaĂŚ i dodam iÂż JEÂŻELI dczion ma teraz jakieÂś stany zaÂłamania psychiki z powodu jakiÂś problemĂłw to jest PODATNY na sugestiĂŞ innych. Wiem to po sobie. WiĂŞc jeszcze raz proszĂŞ przeczytaj mojego wczeÂśniejszego posta. Psycholog mu jedynie zaszkodzi i tyle bĂŞdzie mieĂŚ z Âżycia. WMAWIANIE i NAKÂŁANIANIE DO WIZYTY U PSYCHOLOGA TO, TO JAK WYSÂŁANIE KOGOÂŚ NA PRANIE MĂZGU. Takie jest moje zdanie i tego bĂŞdĂŞ siĂŞ trzymaÂł. Pozdro Mora
|
|
|
|
|
|
|
|