Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 16, 2025, 07:49:09

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ksi¹¿ki ktĂłre warto przeczytaĂŚ.  (Przeczytany 156114 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #125 : Marzec 06, 2011, 12:01:23 »

>Thotal< w jednym z w¹tków napomkn¹³ o ksi¹¿ce dotycz¹cej naszego zdrowia:

Cytat: Thotal
Pisa³em wczeœniej o nowo przeczytanej ksi¹¿ce "Rewolucja zielonych koktajli" Victorii Boutenko...

Kobitka w 1988 roku wyjecha³a z ZSRR do USA, tam zachwyci³a siê kolorowym "jedzonkiem" w pude³kach odgrzewanym w super urz±dzeniu pod tytu³em MIKROFALÓWKA. W ci±gu zaledwie trzech lat jej szesnastoletnia córka nabawi³a siê ciê¿kiej alergicznej astmy, dwudziestoletni syn cukrzycy II stopnia, jej m±¿ powa¿nych zmian mia¿d¿ycowych, a ona problemów z systemem kr±¿enia.
DowiedziaÂła siĂŞ Âże sÂą to choroby NIEULECZALNE Smutny
ZaczĂŞÂła szukaĂŚ, prawdopodobnie na poczÂątku trafiÂła na metodĂŞ "GERSONA", potÂłukÂła mÂłotkiem mikrofalĂŞ, wyrzuciÂła wszystkie Âśmieci z lodĂłwki i zaczĂŞÂła nowe Âżycie. Jedzenie warzyw i owocĂłw teÂż nie satysfakcjonowaÂło jÂą do koĂąca i "wpadÂła" na pomysÂł, choĂŚ pomysÂł byÂł juÂż znany duÂżo wczeÂśniej na miksowanie w caÂłoÂści warzyw i owocĂłw. Rewolucja polega na doborze skÂładnikĂłw.
Jak twierdzi, WYLECZY£A CA£¡ RODZINÊ!!!
...

EDYCJA:

Cytat: songo
http://chomikuj.pl/tomala44/ebooks/Rudolf+Steiner/Jak+Osi*c4*85gn*c4*85*c4*87+Poznanie+Wy*c5*bcszych+*c5*9awiat*c3*b3w/Jak+Osi*c4*85gn*c4*85*c4*87+Poznanie+Wy*c5*bcszych+*c5*9awiat*c3*b3w,131565949.pdf

Ale to "Chomik" Nie mam tam konta i nie zamierzam zakÂładaĂŚ, czy zatem mĂłgÂłbyÂś mi jÂą przesÂłaĂŚ na pocztĂŞ?
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2011, 12:17:48 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #126 : Marzec 06, 2011, 12:09:58 »

Coœ znalaz³am , mo¿na zacz¹Ì tam.

http://www.ksiegozbiory.cba.pl/ksiegi.html

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
JACK
Gość
« Odpowiedz #127 : Marzec 06, 2011, 12:19:21 »

Zgodnie z zaleceniem Darka:

Rudolf Steiner:

"Jak osiÂągn¹Ì poznanie wyÂższych ÂświatĂłw"

Rewelacyjna moim zdaniem ksi¹¿ka, przewodnik rozwoju duchowego specjalnie dla bia³ych Europejczyków, o korzeniach chrzeœcijaùskich, takich jak my.

Warto czytaĂŚ kilka razy, co jakiÂś czas, dla przypomnienia podstaw.
Metoda sprawdzona i dopracowana.
Pozwala rozwijaĂŚ siĂŞ duchowo w normalnym Âżyciu.

http://chomikuj.pl/tomala44/ebooks/Rudolf+Steiner/Jak+Osi*c4*85gn*c4*85*c4*87+Poznanie+Wy*c5*bcszych+*c5*9awiat*c3*b3w/Jak+Osi*c4*85gn*c4*85*c4*87+Poznanie+Wy*c5*bcszych+*c5*9awiat*c3*b3w,131565949.pdf

i wersja papierowa , polecam:

"Jak osi¹gn¹Ì poznanie wy¿szych œwiatów"
http://www.wydawnictwogenesis.home.pl/sklep_1/product_info.php?cPath=27&products_id=56
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2011, 12:27:01 wysłane przez JACK » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #128 : Marzec 09, 2011, 20:50:21 »

By nie umknĂŞÂło potomnym MrugniĂŞcie:

Cytat: Janusz
Darku, du¿o mo¿na znaleŸÌ w ksi¹¿kach Laurence Gardnera Uœmiech
Sam Sitchin w swoich kronikach, takÂże wyjaÂśnia pochodzenie hebrajczykĂłw.
http://www.dobreksiazki.pl/b11122-wojna-nuklearna-sprzed-5-tysiecy-lat.htm
http://boberov.maszyna.pl/Kippin/gral/gral-ind.htm
https://publicdisorder.wordpress.com/2011/02/23/potomkowie-dawida-i-jezusa-laurence-gardner-e-book-2/

koliberek33
Gość
« Odpowiedz #129 : Czerwiec 01, 2011, 18:18:28 »

Dla zainteresowanych tematykÂą Lemurii polecam:

"Tajemnica najstarszej kultury na Ziemi" - Frank Josef.

"Zaginiony kontynent-Mu" James Churchward
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2011, 18:19:28 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #130 : Czerwiec 01, 2011, 22:32:01 »

koliberku 33  ( kochany  Zawstydzony  )
Czy masz te ksi¹¿ki w wersji elektronicznej ?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2011, 22:32:32 wysłane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #131 : Czerwiec 04, 2011, 11:43:16 »

Chanellko MiÂła.  UÂśmiech
Niestety, nie, ale posÂłaĂŚ pocztÂą normalnÂą mogĂŞ, jeÂśli wyrazisz takÂą ochotĂŞ. Natomiast mam "MisjĂŞ" w wersji elektronicznej.  To chyba jedna z najwaÂżniejszych lektur ostatnich czasĂłw.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2011, 11:43:52 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #132 : Czerwiec 05, 2011, 09:17:26 »

DziĂŞki koliberku miÂły  DuÂży uÂśmiech

SprĂłbujĂŞ jeszcze poszukaĂŚ,a jak nie znajdĂŞ to siĂŞ zgÂłoszĂŞ  DuÂży uÂśmiech MisjĂŞ juÂż "pochÂłonĂŞÂłam" ale wrĂłcĂŞ do niej jeszcze raz  MrugniĂŞcie

KsiĂŞga Koheleta 3,1
greta
Gość
« Odpowiedz #133 : Czerwiec 19, 2011, 10:32:29 »

Goraco polecam Wam ksiazke Carolyn Jess Cooke "Zawsze przy mnie stoj".
Jesst to miedzynarodowy bestseller przetlumaczony na kilkanascie jezykow.

Jest to ksiazka o tym,ze istnieje obok nas swiat,ktorego nie dostrzegamy.Ktos w kazdej sekundzie walczy o Twoja dusze.Zamknij oczy i poczuj dotyk Aniola.
Poruszajaca opowiesc o trudnych wyborach,przebaczaniu i nadziei.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #134 : Sierpień 12, 2011, 11:52:44 »

Administracja polskiej strony Davida Icke zaprasza do przeczytania pierwszej czĂŞÂści „Kronik Ziemii” autorstwa Roberta Morningsky’a.

Robert Morning Sky jest pó³ Apaczem, pó³ Hopi. Jako mÂłody indianin miaÂł z grupÂą rĂłwiesnikĂłw kontakt z Gwiezdnym Wojownikiem z Pleyad – „Terrra papers” to po³¹czenie wiedzy rdzennych mieszkaĂącĂłw Ameryki i opowieÂści napotkanego goÂścia z kosmosu. Ksi¹¿ka jest fascynujacym opisem naszej galaktycznej przeszÂłoÂści – walki imperium Syriusza z Orionem opisanej w naszej popkulturze przez film „Underworld”, sojuszu krĂłla Anu z Orionem i dzieje jego dzieci Enkiego i Enlila na Ziemii.

Ksi¹¿ka jest dostĂŞpna w postaci PDF za darmo  tutaj
http://www.wrzuc.to/T419pGgJEV.wt

« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2011, 11:52:57 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Gość
« Odpowiedz #135 : Sierpień 12, 2011, 12:46:25 »

DziĂŞki songo 1970 trochĂŞ tego poczytaÂłam i mam wraÂżenie iÂż kolejny ktoÂś zabawia siĂŞ kimÂś i przekazuje mu jakiÂś kogiel mogiel.
Tworzy ze strzĂŞpkĂłw informacji prawdziwych jakieÂś prze kolorowane mity. 
OczywiÂście w okreÂślonym celu , nic nie dzieje siĂŞ bez celu.

Zapewne czêœÌ ludzi rz¹dnych sensacji uwierzy a czêœÌ logicznie myœl¹cych i analizuj¹cych informacje g³êbiej siê zastanowi.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #136 : Sierpień 12, 2011, 23:10:21 »

Mój dobry znajomy wys³a³ mi wiadomoœÌ, ¿e czas porzuciÌ ksi¹¿ki przez innych ludzi pisane ,czas jest zacz¹Ì pisaÌ w³asne ksiêgi, tworzyÌ , wychodziÌ poza to ,co ju¿ zosta³o napisane.
Pomijaj¹c merytoryczne uzasadnienie tej opinii, zauwa¿am, ¿e wiedza dziœ dociera z tak wielu naraz Ÿróde³ w takim tempie, ¿e ka¿da ksi¹¿ka napisana (choÌby i aktualna w momencie pisania ) po jej wydaniu bêdzie przestarza³a. Dziœ wszystko dzieje siê du¿o szybciej, odnoszê wra¿enie, ¿e ksiêga pisze siê NAMI, my jesteœmy w niej pisz¹cymi i opisywanymi.
Polecam gor¹co staÌ siê wspó³pisz¹cym zamiast ci¹gle sczytywaÌ innych.
MoÂże to zabrzmiaÂło nazbyt zuchwale, moÂże arogancko ... jeÂśli tak ,to wybaczcie.

Niedawno przegl¹daj¹c ksi¹¿ki w Empiku stwierdzi³em ,¿e w nich nie ma niczego nowego, co by mnie zaskoczy³o. Ale jednoczeœnie s¹ ludzie, którzy w rzeczywistoœci odkrywaj¹ przede mn¹ niezwyk³y œwiat i zaskakuj¹ mnie w sposób, w jaki ksi¹¿ka nigdy tego by nie uczyni³a.
Linda
Gość
« Odpowiedz #137 : Sierpień 13, 2011, 07:12:40 »

UÂśmiech

Cytat: East
Niedawno przegl¹daj¹c ksi¹¿ki w Empiku stwierdzi³em ,¿e w nich nie ma niczego nowego, co by mnie zaskoczy³o. Ale jednoczeœnie s¹ ludzie, którzy w rzeczywistoœci odkrywaj¹ przede mn¹ niezwyk³y œwiat i zaskakuj¹ mnie w sposób, w jaki ksi¹¿ka nigdy tego by nie uczyni³a.

PozwolĂŞ sobie siĂŞ z TobÂą nie zgodziĂŚ..... UÂśmiech  MoÂże wÂłaÂśnie dlatego ,ze przeczytaÂłeÂś juÂż tyle ksiazek i masz takÂą wiedzĂŞ,moÂżesz pozwoliĂŚ sobie na tego typu stwierdzenia..... UÂśmiech

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #138 : Sierpień 13, 2011, 11:30:33 »

..tak jest east- jeszcze gorzej jest ze studentami,-
po ukoĂączeniu nauki, okazuje siĂŞ, Âże to czego siĂŞ uczyli jest juÂż zastÂąpione przez nowe opracowania,-
ale co tam studenci- ksi¹¿ki w gimnazjach zmieniaj¹ siê co rok..??
« Ostatnia zmiana: Sierpień 13, 2011, 11:43:56 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #139 : Sierpień 13, 2011, 11:42:32 »

Podzielam TwĂłj poglÂąd ,>east<.
Podobnie myÂślĂŞ, Âże czas skupiĂŚ siĂŞ nad tym co przed nami.
OsobiÂście nie pociÂągajÂą mnie juÂż wszelakie przekazy itp. pisania.  MrugniĂŞcie

Kiara
Gość
« Odpowiedz #140 : Sierpień 13, 2011, 14:52:30 »

PrzeczytaÂłam do koĂąca ksi¹¿kĂŞ zamieszczonÂą przez songo dalej twierdzĂŞ iÂż jest to niesamowity mix informacji , bardzo trudny do odczytania , a rzec  moÂżna praktycznie nie moÂżliwy dla tych osĂłb ktĂłrzy wiedzĂŞ swojÂą opierajÂą wy³¹cznie na innych przekazach zapisanych.

Trzeba spokojnie przeczytaĂŚ i zastanowiĂŚ siĂŞ nad ukrytymi podtekstowymi ukierunkowaniami czytajÂącego.

Nie mniej jednak sÂą dwie wiodÂące informacje o dwĂłch ziemskich rodach posiadajÂących "dwĂłch praojcĂłw" i dwie roÂżne linie doÂświadczeĂą rozwojowych. Z tym siĂŞ zgadzam.
Nie zgadzam siĂŞ iÂż droga duszy do ÂświatÂła jest zÂłym kierunkiem  i Âże nie powinna jej wybieraĂŚ po wyjÂściu z ciaÂła.

Oraz ciekawostki koĂącowe , ktĂłre informujÂą nas o ró¿nych manipulacjach  ludÂźmi na szerokÂą skalĂŞ.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 15, 2011, 08:37:22 wysłane przez Kiara » Zapisane
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #141 : Sierpień 15, 2011, 08:21:47 »

..tak jest east- jeszcze gorzej jest ze studentami,-
po ukoĂączeniu nauki, okazuje siĂŞ, Âże to czego siĂŞ uczyli jest juÂż zastÂąpione przez nowe opracowania,-
ale co tam studenci- ksi¹¿ki w gimnazjach zmieniaj¹ siê co rok..??

Niestety jest teÂż drugie dno zmiany podrĂŞcznikĂłw co roku. Chodzi o biznes, wymuszanie zakupu nowych podrĂŞcznikĂłw co roku i zmiany podrĂŞcznikĂłw na "lepsze", czyli od innego wydawcy.
KiedyÂś znajomy wydawca uÂżyÂł zwrotu: jest tylko jeden biznes, na ktĂłrym zarabia siĂŞ wiĂŞcej, niÂż na podrĂŞcznikach - narkotyki.

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #142 : Sierpień 15, 2011, 10:03:28 »

jest tylko jeden biznes, na ktĂłrym zarabia siĂŞ wiĂŞcej, niÂż na podrĂŞcznikach - narkotyki.

Przy czym jedno i drugie jest w naszych szkoÂłach bardzo powszechne... Oj, ta dzisiejsza mÂłodzieÂż  MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Sierpień 15, 2011, 10:03:54 wysłane przez krzysiek » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #143 : Sierpień 16, 2011, 10:49:30 »

Kiara
PrzeczytaÂłam do koĂąca ksi¹¿kĂŞ zamieszczonÂą przez songo dalej twierdzĂŞ iÂż jest to niesamowity mix informacji , bardzo trudny do odczytania , a rzec  moÂżna praktycznie nie moÂżliwy dla tych osĂłb ktĂłrzy wiedzĂŞ swojÂą opierajÂą wy³¹cznie na innych przekazach zapisanych.

Songo ,ja przeczytaÂłam kawaÂłek i siĂŞ znudziÂłam.JakoÂś nie wchodzi mi ta ksi¹¿ka  DuÂży uÂśmiech

KsiĂŞga Koheleta 3,1
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #144 : Sierpień 16, 2011, 11:18:01 »

Kiara

Songo ,ja przeczytaÂłam kawaÂłek i siĂŞ znudziÂłam.JakoÂś nie wchodzi mi ta ksi¹¿ka  DuÂży uÂśmiech

mi rĂłwnieÂż >chanell<, sorki,-
a wydawaÂła siĂŞ interesujÂąca z poczÂątku  Smutny

chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #145 : Sierpień 16, 2011, 11:21:21 »

Mam ciekawszÂą ,moÂże juÂż czytaÂłeÂś " Misja " mogĂŞ c ipodesÂłaĂŚ UÂśmiech

KsiĂŞga Koheleta 3,1
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #146 : Sierpień 16, 2011, 11:22:35 »

Mam ciekawszÂą ,moÂże juÂż czytaÂłeÂś " Misja " mogĂŞ c ipodesÂłaĂŚ UÂśmiech

pewnie, na emaliĂŞ DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2011, 11:22:51 wysłane przez songo1970 » Zapisane

Kiara
Gość
« Odpowiedz #147 : Sierpień 16, 2011, 12:10:43 »

Przeczytajcie sam¹ koùcówkê tej ksi¹¿ki , to warto naprawdê zrozumieÌ i zastanowiÌ siê nad tym co dzieje siê obok nas i dlaczego.

W sumie sÂą tam informacje wyjaÂśniajÂące wiele ale tak podane iÂż trudno je zrozumieĂŚ i  odnaleŸÌ w tym mixie.

Ten przekaz jest przekrĂŞtem , bo zmieniono w nim duÂżo danych podajÂąc inne i inaczej, ale...

Gdzieœ tak od 43 str. zaczyna siê informacja o u¿ywaniu przeciw nam technologii przeró¿nych i roli "krystalicznej koœci w mózgu" , szyszynki. Programowaniu naszej œwiadomoœci z u¿yciem wszystkiego co œiê da.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2011, 12:18:19 wysłane przez Kiara » Zapisane
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #148 : Sierpień 22, 2011, 19:39:16 »

Aloha !!!

Wojmus wyda³ 2-g¹ czêœÌ Galaktycznej Rodziny - 650 strony, ponoÌ jeszcze wiêkszy czad, ni¿ I.

Szczegó³y tutaj:

http://www.nieznany.pl/Galaktyczna-Rodzina-czyli-najwieksze-tajemnice-naszego-swiata-pbi-6292.html?zenid=db551f046e73731d6762094cfc5aedf8

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
greta
Gość
« Odpowiedz #149 : Wrzesień 06, 2011, 13:11:07 »

Jak pracuje medium?
28 cze, 07:14 James van Praagh / Studio Astropsychologii
Jak pracuje medium?

Kiedy rozpoczynam seans z klientami, informujĂŞ ich o drogach, jakimi wpuszczajÂą lĂŞki do swego umysÂłu i jak wpÂływajÂą one na ich ciaÂła, zdrowie, i ogĂłlnie rzecz ujmujÂąc, caÂłe Âżycie. JeÂśli to w peÂłni rozumiejÂą, uzyskujÂą dostĂŞp do ogromnej iloÂści twĂłrczych moÂżliwoÂści drzemiÂących w ich wnĂŞtrzach.

Jednym z najwiêkszych ludzkich lêków jest strach przed strat¹. Dla niektórych lêk ten oznacza niemo¿noœÌ osi¹gniêcia szczêœcia, dobroci czy wszelakiego dostatku. Ci, którzy zawsze mieli wszystko, czego zapragnêli, mog¹ w jakiœ sposób czuÌ, ¿e nie zas³uguj¹ na szczêœcie lub nie s¹ warci dobrobytu. Jeszcze inni nie mog¹ sobie nawet wyobraziÌ pe³ni ¿ycia i radoœci, poniewa¿ to zbyt piêkne, by by³o prawdziwe. S¹dz¹, ¿e zawsze coœ pójdzie nie tak i zazwyczaj tak te¿ siê staje. Czêsto mówiê moim klientom, by pamiêtali, ¿e jesteœmy zrodzeni ze Œwiat³oœci. Œwiat³oœÌ jest wszechogarniaj¹ca, zawsze twórcza i zawsze szczodra.

Wœród lêków zwi¹zanych ze strat¹ jest strach przed œmierci¹. Osobiœcie g³êboko wierzê (i tu muszê siê cofn¹Ì do zajêÌ z psychologii wg Freuda), ¿e nieœwiadome pragnienie oraz instynkt pozostania przy ¿yciu s¹ dla cz³owieka najsilniejsze. Wielu z nas w znacznej mierze kieruje siê w³asnym ego i nawet nie chce przyznaÌ, ¿e istnieje kres ¿ycia, dlatego tak boimy siê œmierci. Ta obawa bierze siê z faktu, ¿e œmierÌ to stan, nad którym nie mamy kontroli. ŒmierÌ jest absolutnie nieznana. Wykracza poza ludzkie zmys³y oraz racjonalne, logiczne myœlenie. Boimy siê nieznanego, poniewa¿ nie wiemy, czego oczekiwaÌ. Nie tylko nie wiemy, czego siê spodziewaÌ po œmierci, ale te¿ nie mamy pojêcia, do jakiego miejsca trafimy. To bardzo niefortunne, ¿e œmierÌ bêd¹ca ostatecznym rozdzia³em w historii naszego ¿ycia powoduje przepojone lêkiem myœlenie stale kszta³towane przez prymitywne spojrzenie na kwestie œmierci panuj¹ce w naszym spo³eczeùstwie, co jeszcze bardziej wzmacnia w ludziach poczucie strachu.

Nadal zdumiewa mnie fakt, Âże tak wielu ludzi wci¹¿ wierzy, Âże kiedy umieramy, przestajemy istnieĂŚ. CzujĂŞ, Âże moja praca ma sens, kiedy rozwiewam takie poglÂądy i otwieram ludzkie umysÂły na coÂś, co znajduje siĂŞ poza ich fizycznymi zmysÂłami. W chwili, gdy przekazujĂŞ komuÂś wiadomoœÌ z zaÂświatĂłw od bliskiej mu osoby, Âżycie tego czÂłowieka na zawsze ulega zmianie. Kiedy spoglÂądam wstecz na ubiegÂłe lata, ÂżaÂłujĂŞ, Âże nie uchwyciÂłem tych niesamowitych momentĂłw na taÂśmie video. Trudno jest zrelacjonowaĂŚ ludzkie reakcje sÂłowami – to nie to samo, co oglÂądanie ich na wÂłasne oczy. W tej ksi¹¿ce prĂłbujĂŞ podzieliĂŚ siĂŞ z wami tym uczuciem. Kiedy zostaje nawiÂązane po³¹czenie pomiĂŞdzy Âświatami – fizycznym oraz duchowym – ma miejsce caÂłkowicie zdumiewajÂące spotkanie.

To trochê niezrozumia³e, ¿e ludzie, którzy do mnie przychodz¹, s¹ zdenerwowani. To prawdopodobnie ich pierwsze doœwiadczenie ze spirytualizmem i nawet nie maj¹ go do czego porównaÌ, poza tym, co przeczytali w ksi¹¿kach lub widzieli na filmach czy w telewizji. Kiedy przeprowadzam seans z klientem, który jest nerwowy i wyraŸnie uprzedzony, muszê za ka¿dym razem ustalaÌ, ¿e duchy u¿ywaj¹ zarówno ich w³asnej energii, jak i mojej. T³umaczê im, ¿e energia jest niczym pr¹d elektryczny i je¿eli s¹ zdenerwowani, nerwowoœÌ ta jest wysy³ana jak fala pr¹du wzd³u¿ przewodów elektrycznych, a myœli te powróc¹ do mnie jako pl¹tanina nonsensów. Im bardziej s¹ spokojni, tym ³atwiej jest mi nawi¹zaÌ po³¹czenie i rozró¿niÌ myœli przesy³ane z zaœwiatów.

Fragment pochodzi z ksi¹¿ki "Rozmowy z niebem. Prawda o ¿yciu po œmierci" Jamesa Van Praagha. Wydawnictwo Studio Astropsychologii

Przeczytaj recenzjê ksi¹¿ki

Wszystko, co musisz wiedzieĂŚ o duchach
Autor: James van Praagh ÂŹrĂłdÂło: Studio Astropsychologii

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: