Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 29, 2025, 09:57:06

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Komputer - jak to zrobiĂŚ?  (Przeczytany 128278 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #75 : Wrzesień 12, 2010, 17:08:46 »

Wielkie dziĂŞki >songo<.
Sam to scalaÂłem i nie pamiĂŞtaÂłem o tej informacji, choĂŚ z drugiej strony przypomnienie siĂŞ przyda.  DuÂży uÂśmiech

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Torton
Gość
« Odpowiedz #76 : Wrzesień 16, 2010, 19:36:07 »

UstrugaÂłem sam.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2010, 19:36:35 wysłane przez Torton » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #77 : Październik 13, 2010, 17:56:28 »

dla wszystkich mi³oœników obserwacji nieba- doœÌ œwie¿y soft
"Stellarium to darmowe, otwarte komputerowe planetarium. DziĂŞki niemu moÂżna oglÂądaĂŚ realistyczne niebo w 3D, zupeÂłnie tak, jakby patrzeĂŚ goÂłym okiem, przez lornetkĂŞ lub teleskop.
U¿ywany jest do projekcji w planetariach. Ustaw wspó³rzêdne i ruszaj!"
http://www.stellarium.org/pl/

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #78 : Listopad 11, 2010, 14:01:16 »

Mam pytanko.
Operator/dostawca internetu zmieniÂł jakieÂś tam ustawienia stÂąd rĂłwnieÂż zmieniÂł siĂŞ IP mego kompa - choĂŚ to moÂże maÂło istotne, ale dziĂŞki temu zauwaÂżyÂłem, ze ktoÂś niepo¿¹dany uÂżywa mĂłj adres IP. Z tego adresu korzystajÂą dwa komputery, oba moje, ale dziÂś pod³¹czyÂł siĂŞ ktoÂś jeszcze. Ja byÂłem zalogowany na forum natomiast drugi komputer, choĂŚ rĂłwnieÂż buszowaÂł w sieci to nie wchodziÂł na nasze forum, a mimo to ktoÂś z mojego IP przeglÂądaÂł profil jednego z uÂżytkownikĂłw naszego forum.  Szok
Jak pozbyĂŚ siĂŞ tego "przyjaciela", pasoÂżyta, intruza?

purattu
Gość
« Odpowiedz #79 : Listopad 11, 2010, 14:52:07 »

nie wiem czego probowales ja zrobilabym takie domino:

dostawca netu jak nie odpowie to:
pytanie do tak zwanych "technicznych"  u twojego operatora jak nie dadza rady to
piszesz oficjalne pismo w ktorym przedstawiasz sytuacje i prosisz o umowienie na wizyte domowa takiego technika
dzwonisz do kogos z reala kto sie zna na takich duperelach a jak sie nie zna to
on dzwoni do reszty swoich znajomych MrugniĂŞcie jak nie dadza rady to
szukasz (ja nie znam wiec musisz zaczac myszkowac i wymyslac w glowie) nazwy
specjalistycznych forow (to jest wazne nie jednego forum tylko wszystkich dostepnych) i tam sledzisz post za postem az znajdziesz odpowiedz lub jako gosc wbijasz pytanie
co jeszcze?? sa takie serwisy naprawy/tuningu komputerow czasem mozna trafic na zapalenca albo zlota raczke
ale tez musisz poszukac gdzie sa potem zadzwonic a najlepiej pojsc i z mety zapytac - na pewno cos ci powiedza albo podpowiedza...
podejdz do tego jak lekarz "zrob wszystko co bedzie w twojej mocy" i bedzie git MrugniĂŞcie
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #80 : Listopad 11, 2010, 15:37:08 »

DuÂży uÂśmiech
Tak, masz racjĂŞ, to nie przyszÂło mi do gÂłowy.
Znam takiego "magika od komputerĂłw", ktĂłry niekiedy pomaga mi co nie co naprawiĂŚ.
SprĂłbujĂŞ.  DuÂży uÂśmiech

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #81 : Grudzień 08, 2010, 12:02:14 »

>Koliberek<, pozwolĂŞ sobie powtĂłrzyĂŚ za radÂą >songo< byÂś zainstalowaÂł Google Chrome:

http://www.google.pl/aclk?sa=l&ai=CJCby32X_TLDCMoKTOoW84LEMsMy38wGQv5uDF-ajmIonCAAQAVDu75L2BWDpzMOFzBqgAaawg_YDyAEBqgQST9DB_h57KHkF0OQ63FDUcVRa&sig=AGiWqtxxz0by6lqA_mUdk4-gMG76dAi8CA&adurl=http://www.Google.pl/chrome/%3Finstalldataindex%3Dnosearch%26hl%3Dpl%26brand%3DCHMB%26utm_campaign%3Dpl%26utm_source%3Dpl-ha-emea-pl-sk%26utm_medium%3Dha

lub z tej strony:

http://www.google.pl/search?aq=f&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=gogle+chrome

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #82 : Grudzień 08, 2010, 12:27:22 »

Cytat: Koliberek
Songo, dziĂŞki za podpowiedÂź, ale wczeÂśniej wszystko graÂło i te maÂłe obrazki mi siĂŞ wyÂświetlaÂły.

Takie "dziwy" i mnie niekiedy siê zdarzaj¹, g³ównie dlatego, ¿e z tego samego kompa korzysta mój syn, z t¹ ró¿nic¹, ze dla niego jest to urz¹dzenie do gier. Œci¹ga tego do bólu i nieraz coœ spowoduje przyblokowanie czegoœ tam. Zazwyczaj w takich sytuacjach wystarczy, ze uruchomiê opcjê "napraw i usuù b³êdy" i pomaga.

Kiara
Gość
« Odpowiedz #83 : Grudzień 08, 2010, 14:08:41 »

Darek ja taka sytuacje jak Ty mam na codzien juz od bardzo dawna , wiem o tym i wiem tez kto to robi.

Nie interesuje mnie juz cos czego i tak nie mam mozliwosci zmienic ( przynajmniej na razie), wyjscie jest jedno.

To czego nie chcial bys zeby poznali nieproszeni nie puszczaj przez siec. I ja tak robie. Tak wiec to co moga czytac przegladac jest w moich plikach.
I to wszystko.

Mysle ze tak naprawde nie ma 100% zabezpieczen dla hakerow nie ma sie czym ludzic.

Jednak pamietaj ze kazdy zbierze to co sieje oni tez.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #84 : Grudzień 09, 2010, 15:19:14 »

Ja z kolei bardziej polecam Firefoxa. Moim zdaniem prostszy w obsÂłudze, o wiele bardziej konfigurowalny (dziĂŞki add-on'om). Chrome wyglÂąda tak... biednie, pusto. Dla mnie przynajmniej.

Ale to moja subiektywna opinia, oczywiÂście UÂśmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #85 : Grudzień 09, 2010, 21:12:34 »

TydzieĂą temu usun¹³em Firefoxa, bo bardzo siĂŞ zamulaÂł, pomimo ciÂągÂłych aktualizacji. Fakt, jest czytelniejszy ale sÂłabszy od "Chrome'a". To oczywiÂście moje zdanie.  MrugniĂŞcie DuÂży uÂśmiech

m11
Gość
« Odpowiedz #86 : Grudzień 09, 2010, 21:32:16 »

KaÂżdemu wg potrzeb. W razie zamulania siĂŞ Firefox'a warto skorzystaĂŚ z porad np: http://www.hotfix.pl/przyspieszanie-pracy-firefox-3-5-a154.htm

m11
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #87 : Grudzień 09, 2010, 21:45:27 »

Elo !!!

Mam Firefoxa 3.6.12 obecnie i nie narzekam. ZresztÂą uÂżywam go od zawsze. Nie mam Âżadnych kÂłopotĂłw, Âśmiga super szybko, ale mam poinstalowane dobre dodatki, szczegĂłlnie od zabezpieczeĂą.

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #88 : Grudzień 09, 2010, 21:51:47 »

Cytat: barneyos
ale mam poinstalowane dobre dodatki, szczegĂłlnie od zabezpieczeĂą.

A podzielisz siĂŞ z nami tymi dodatkami i zabezpieczeniami?   DuÂży uÂśmiech MrugniĂŞcie DuÂży uÂśmiech

krzysiek
Gość
« Odpowiedz #89 : Grudzień 09, 2010, 23:35:13 »

Najlepszym zabezpieczeniem jest brak prÂądu  DuÂży uÂśmiech
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #90 : Grudzień 10, 2010, 08:23:36 »

Elo !!!!

OczywiÂście, Âże siĂŞ podzielĂŞ - oto one. DostĂŞp z menu NarzĂŞdzia->dodatki->Rozszerzenia lub ze strony https://addons.mozilla.org/pl/firefox/ (wybierajcie polecana lub najczĂŞÂściej pobierane)

Fasterfox - przyspiesza dziaÂłanie

NO SCRIPT - blokuje wszystkie skrypty na stronie do czasu Twojej zgody

WOT - Web of trust - ka¿da otwierana strona (równie¿ w listingu gogle) otrzymuje czerwone ¿ó³te lub zielone œwiate³ko ze wzglêdu na poziom zufania
http://www.mywot.com/pl

Flasgot - >dodatek do Flashgeta (szybkie ÂściÂąganie plikĂłw)

IE TAB PLUS - dodatek pozwalajÂący na pracĂŞ w trybie Internet Explorera - niektĂłre strony chodzÂą tylko pod IE

Java Console - instalacja javy

imtranslator - tÂłumacz

Easy YT downloader - pozwala ÂściÂągaĂŚ filmy z YT jak. mp4 .flv itp

YouTube to mp3 -> ÂściÂąga z YT do .mp3

Dodatkowo zalecam w³¹czenie rêcznego potwierdzania ciasteczek.

Udanej instalacji !

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #91 : Grudzień 10, 2010, 08:36:23 »

os. używam Opery- ma wszystko- pocztę, torrenty, wyłączanie reklam, ale dla początkujących najbardziej przyjazny jest Chrome,-
choć ostatnio korzystam też z FF. ze względu na "toratora" DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2010, 07:32:07 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #92 : Styczeń 07, 2011, 19:43:22 »

Cytat: koliberek
Slilver, a jakÂżeÂś  TY te literki tak pogoniÂł, toÂż urzeczony tym jestem i jaki szczĂŞÂśliwy do tego!

To doœÌ proste, wciskasz 7 kwadracik zamieszczony nad okienkiem dialogowym 9w tej samej linii, w której umieszczone s¹ (wyt³uszczenie [/b] i kurysywa [/i]) i wpisujesz odpowiedni tekst.
Powodzenia. DuÂży uÂśmiech

P.s.
UkoÂśniki wstawiÂłem dlatego by mi nie wytÂłuÂściÂło i nie wykurysywowaÂło tekstu.

EDYCJA:

Cytat: ptak
Ps. Silver, jak mnie wkleiÂłeÂś?

StrzaÂłkÂą najeÂżdÂżasz na swĂłj obrazek/awatar i klikasz prawym myszki, nastĂŞpnie klikasz, juÂż lewym myszki "koiuj adres obrazka" lub "kopiuj adres URL", a nastĂŞpnie wklejasz na forum za pomocÂą [img].
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2011, 11:46:15 wysłane przez Dariusz » Zapisane

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #93 : Styczeń 27, 2011, 10:02:31 »

coÂś siĂŞ chyba zmieniÂło z kodami umieszczania filmikĂłw z U-tube, i teraz jest problem z wklejeniem ich w postach??

Kahuna
Gość
« Odpowiedz #94 : Styczeń 27, 2011, 10:40:57 »

Nasz forumowy "edytor"jest juz starawy i nieprzystosowany do kopiowania nowych kodow z YT.Przy kopiowaniu filmikow jest lub powinna byc opcja "uzyj starego kodu",zaznacz ja przed kopiowaniem i dopiero kopiuj do naszego "edytora".Mam nadzieje,ze pomoglem,songo 1970.Daj znac czy dziala.
Pozdrawiam.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #95 : Styczeń 27, 2011, 10:47:53 »

Nasz forumowy "edytor"jest juz starawy i nieprzystosowany do kopiowania nowych kodow z YT.Przy kopiowaniu filmikow jest lub powinna byc opcja "uzyj starego kodu",zaznacz ja przed kopiowaniem i dopiero kopiuj do naszego "edytora".Mam nadzieje,ze pomoglem,songo 1970.Daj znac czy dziala.
Pozdrawiam.

Chichot -tak zgadza siĂŞ i dziaÂła
wielkie dziĂŞki Kahuna

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #96 : Luty 22, 2011, 20:37:25 »

coÂś siĂŞ dziwnego porobiÂło(byĂŚ moÂże tylko u mnie)= strona wydÂłuÂżyÂła- chyba dwukrotnie siĂŞ pomimo braku postĂłw w tej pustej czĂŞÂści??

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #97 : Luty 22, 2011, 20:45:01 »

A w ktĂłrym miejscu?
U mnie nie zauwaÂżyÂłem nic takiego.

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #98 : Luty 22, 2011, 20:59:08 »

to tylko u mnie- sprawdziÂłem na drugim kompie i jest Ok,
moÂże jakiÂś Vir. MrugniĂŞcie

ptak
Gość
« Odpowiedz #99 : Luty 22, 2011, 21:25:03 »

U mnie rĂłwnieÂż jest wydÂłuÂżona strona i mam problemy z logowaniem siĂŞ.
Pojawiaj¹ siê komunikaty o b³êdnym haœle lub by podaÌ u¿ytkownika, choÌ wszystko robiê poprawnie.
Dopiero po paru powtĂłrzeniach udaje siĂŞ zalogowaĂŚ.
CoÂś jest nie tak. 
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: