Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #525 : Październik 19, 2009, 21:10:19 » |
|
Ehh... marnujcie dalej, marnujcie... ..zobaczymy jak siê nagonka rozwija Uœmiech)) .. Twoja sugestia jest b³êdna, nie obchodzi mnie to co myœlisz na tematy ró¿ne. Interesuje mnie i¿ jest tutaj prowadzony systematyczny spam przez kilka osób. mam coœ do Kiary, Dariusza, Stolo - LUBIà ICH!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Du¿y uœmiech
dawaÌ nagonkê, no czekam! obróÌmy ten temat o 180 stopni Uœmiech
Ciebie te¿ PHI lubiê za to, ¿e zaczynasz dr¹¿yÌ tam gdzie inni koùcz¹...
718' Przyk³ad spamu, post nie wnosz¹cy nic do dyskusji prócz kolejnych 19 wykrzykników Kap³ana 718. Mora, to nie tak. Temat rzeczywiœcie s³u¿y, daje mo¿liwoœÌ przejrzenia siê w lustrze i przynajmniej zastanowienia siê nad sob¹. Jest to miejsce konfrontacji z w³asnymi niedoskona³oœciami, tym cenniejsze, ¿e ¿ywe, poœród emocji i uczuÌ. Tak emocje, a niech wszyscy wal¹ równo co nie? Takie rzeczy powinno za³atwiaÌ siê na PW. Masz co do mnie? Napisz a chêtnie porozmawiam a nie wywlekaj tego na forum bo przez to stajemy siê gorsi a nie lepsi. K³ótnia do niczego nie prowadzi a ten w¹tek to jedna wielka k³ótnia. Rozmowa mo¿e wiele pomóc ale rozmowa prywatna bez osób trzecich które tylko patrz¹ i myœl¹ "A co by tu napisaÌ aby zdobyÌ kolejnego posta". Czy jak w realu pok³ócisz siê z kimœ bliskim to wywlekasz to na ca³¹ rodzinê, znajomych, przyjació³? Czy mo¿e wolisz za³atwiÌ to w cztery oczy. Jak myœlisz co jest zdrowsze? Wed³ug mnie zdrowsze jest rozmawianie w cztery oczy bez osób trzecich. Nie raz tak mia³em i¿ wola³em unikn¹Ì rozmowa z kilkoma osobami i wola³em za³atwiÌ to na osobnoœci(efekt lepszy). 718, kiedyœ ju¿ napisano, ¿e nale¿ê do jakiœ bojówek kk i przys³ano mnie tutaj - niestety ju¿ nie potrafiono przytoczyÌ jakiœ sensownych dowodów, ba - ¿adnych dowodów, jak rozumiem Ty nimi dysponujesz. Wiêc œmia³o - czekam na ich ujawnienie. To samo tyczy inkwizytora - wska¿ mi proszê gdzie kogoœ przymuszam aby zosta³ katolikiem? Gdzie komukolwiek gro¿ê? Lubiê ludzi dociekliwych, sam staram siê takim byÌ - ale zaraz podnosicie larum gdy to czyniê - szczególnie w tedy gdy dotyczy to Waszych teorii.
Co do Twojego "oj ja wiem" to wielokrotnie zarzekasz siê, ¿e coœ wiesz, ¿e coœ widzisz. PóŸniej udowadnia Ci siê, ¿e najzwyczajniej k³amiesz - np. ostatnia sytuacja z "chamem". Tak samo jak teraz z wys³annikiem i inkwizytorem. Ale spokojnie, dam Ci szansê udowodniÌ te stwierdzenia. Arteq nie obraŸ siê ale to skoro uwa¿asz ¿e zosta³eœ Ÿle potraktowany za³atw to z Kap³anem 718 na osobnoœci ewentualnie dodatkowo z adminem. Wywlekaj¹c to tutaj sprawiasz ¿e ka¿dy ma okazje do ciepn¹Ì swoje parê groszy do k³ótni a potem to ju¿ do punktu kulminacyjnego nie daleko droga. Powinniœmy siê staraÌ ¿yÌ w zgodzie i nie powinno byÌ tak i¿ cz³owiek cz³owiekowi wilkiem. Na litoœÌ bosk¹ nie jesteœmy na wojnie! Wiêc ponawiam swój apel który ju¿ kiedyœ pad³ w tym temacie. Zamkn¹Ì a najlepiej skasowaÌ i dziêkuje za uwagê. 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #526 : Październik 19, 2009, 21:18:41 » |
|
WiĂŞc ponawiam swĂłj apel ktĂłry juÂż kiedyÂś padÂł w tym temacie.
Zamkn¹Ì a najlepiej skasowaÌ i dziêkuje za uwagê. Nie ma takiej mo¿liwoœci, przynajmniej na tê chwilê. Raz ju¿ zamkniêto ten w¹tek i natychmiast w innych zaczêto ba³aganiÌ, a dziêki temu ¿e tu mog¹ siê wywnêtrzniÌ niektórzy to ogólnie panuje jako taki ³ad.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #527 : Październik 19, 2009, 21:22:35 » |
|
Dariuszu ale to nic nie daje. MoÂże i to wszystko sobie leje fajnie jak siĂŞ komu podoba ale to nic nie naprawia. Skuteczniejsze byÂłoby gdyby osoby ktĂłre baÂłaganiÂą byÂły natychmiastowo karane ostrzeÂżeniami(Na chwilĂŞ obecnÂą minusowymi PF) bo tak to nic to nie poprawi.
UÂżytkownicy po czasie nauczyli by siĂŞ Âżeby prowadziĂŚ takie dyskusje na PW(WyszÂło by to na zdrowe wszystkim)
Ale jak wolisz ja tylko daÂłem propozycje skoro ona nie odpowiada to trudno... Piszcie sobie dalej.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #528 : Październik 19, 2009, 21:44:31 » |
|
K³ótnia do niczego nie prowadzi a ten wÂątek to jedna wielka k³ótnia. K³ótnie sÂą jak pĂŞkajÂące wrzody … Czy sÂą potrzebne? Widocznie sÂą, skoro nie daje siĂŞ ich unikn¹Ì. Po ostrej fazie wyrzucania z siebie emocjonalnego brudu, przychodzi czas na rozmowĂŞ cywilizowanÂą. To oznaka zdrowienia …  OczywiÂście, nie wszyscy muszÂą od razu wyzdrowieĂŚ. Wi¹¿e siĂŞ to z umiejĂŞtnoÂściÂą rozpoznania w sobie b³êdnych programĂłw … i ich eliminacjÂą … Skuteczniejsze byÂłoby gdyby osoby ktĂłre baÂłaganiÂą byÂły natychmiastowo karane ostrzeÂżeniami(Na chwilĂŞ obecnÂą minusowymi PF) bo tak to nic to nie poprawi. Zamordyzm niczego nie rozwiÂązuje, to element systemu, zabijajÂący wszelkÂą indywidualnoœÌ i spontanicznoœÌ. DoœÌ mieliÂśmy na przestrzeni dziejĂłw przykÂładĂłw z bardzo opÂłakanymi skutkami. Ludziom potrzeba trochĂŞ wolnej przestrzeni do swobodnych lotĂłw. Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #529 : Październik 19, 2009, 21:46:29 » |
|
Ptak ja swoje, Ty swoje koĂączĂŞ dyskusjĂŞ.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #530 : Październik 19, 2009, 21:48:40 » |
|
Ale jak wolisz ja tylko daÂłem propozycje skoro ona nie odpowiada to trudno... Piszcie sobie dalej. I tak trzymaj. Pozdrawiam.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #531 : Październik 20, 2009, 03:13:27 » |
|
Darku, myœlê ¿e Torton ma doskona³y pomys³, a jego realizacja wbrew pozorom nie by³aby taka trudna. Wedle regulaminu ¿aden u¿ytkownik nie mo¿e siê zachowywaÌ nieuprzejmie i wulgarnie wobec drugiego. Ca³y ten temat od samego pocz¹tku ³amie ten regulamin. Jestem za zamkniêciem tego tematu na dobre. IloœÌ odwiedzin œwiadczy wy³¹cznie o niskim poziomie intelektualnym u¿ytkowników forum oraz o bezradnoœci administracji wobec ich nieodpowiedniego zachowania. To jest kpina. Temat nale¿y zamkn¹Ì i przenieœÌ. Ka¿dy nastêpny z k³ótniami, zaczepkami, pyskówkami i wyzwiskami do kosza. Jak siê usunie jeden, drugi, trzeci i nastêpny, to w koùcu wszyscy krzykacze dojrz¹ w³asn¹ bezsilnoœÌ i naucz¹ siê nieco kultury. Sam napisa³eœ, ¿e to siê ju¿ zbyt daleko posunê³o. To siê tak daleko posuwa za ka¿dym postem tutaj napisanym. Wstyd!
A jeœli ju¿ mowa o sprawiedliwoœci. Nie mo¿na w kó³ko komuœ pob³a¿aÌ i w kó³ko prywatnie prosiÌ, by kogoœ przeprosi³. Winowajca powinien ponieœÌ konsekwencje za swoje czyny. Co z tego, ¿e przeprosi (namówiony do tego przez swoich ulubieùców) je¿eli nastêpnego dnia zrobi to samo? Jak¹ z tego naukê wyniesie? Czy nie tak¹ w³aœnie, ¿e mo¿na najpierw bezkarnie siê na innym wy¿yÌ, a potem siê od niechcenia przeprosi i ju¿ po sprawie? Albo jesteœmy tu od trzymania porz¹dku albo bêdziemy w kó³ko wszystkich nawo³ywali do mi³oœci i wybaczania, co nijak ma siê do rzeczywistoœci, gdy szczere nie jest i poprawy nie wró¿y. Ten temat naucza nas bezkarnoœci, pozwalamy sobie na wiele bo nie bêdzie to offtopem. Albo pozwalamy wszystkim bezkarnie sobie folgowaÌ albo wszystkich za to równo karzemy albo usuwamy ten temat i nie mamy ¿adnego dylematu.
Darku, wiem Âże starasz siĂŞ byĂŚ dla wszystkich dobry... JesteÂś bardzo pozytywnym czÂłowiekiem i za to wszyscy CiĂŞ tu szanujÂą. Nikomu nie przytkniesz, nikogo sÂłowem nie skrzywdzisz. Ale nie moÂżemy na to wszytko wiecznie przymykaĂŚ oczu i pozwalaĂŚ innym szydziĂŚ z nas samych. Nie mnie jednÂą prosiÂłeÂś o powstrzymanie siĂŞ od czegoÂś, innych prosisz o przepraszanie. Nie musiaÂłbyÂś tego robiĂŚ, gdyby takie tematy jak ten nie prowokowaÂły do tego typu nagannych zachowaĂą.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 20, 2009, 03:24:51 wysłane przez janneth »
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #532 : Październik 20, 2009, 05:45:08 » |
|
Darku, myœlê ¿e Torton ma doskona³y pomys³, a jego realizacja wbrew pozorom nie by³aby taka trudna. Wedle regulaminu ¿aden u¿ytkownik nie mo¿e siê zachowywaÌ nieuprzejmie i wulgarnie wobec drugiego. Ca³y ten temat od samego pocz¹tku ³amie ten regulamin. Jestem za zamkniêciem tego tematu na dobre. IloœÌ odwiedzin œwiadczy wy³¹cznie o niskim poziomie intelektualnym u¿ytkowników forum oraz o bezradnoœci administracji wobec ich nieodpowiedniego zachowania. To jest kpina. Temat nale¿y zamkn¹Ì i przenieœÌ. Ka¿dy nastêpny z k³ótniami, zaczepkami, pyskówkami i wyzwiskami do kosza. Jak siê usunie jeden, drugi, trzeci i nastêpny, to w koùcu wszyscy krzykacze dojrz¹ w³asn¹ bezsilnoœÌ i naucz¹ siê nieco kultury. Sam napisa³eœ, ¿e to siê ju¿ zbyt daleko posunê³o. To siê tak daleko posuwa za ka¿dym postem tutaj napisanym. Wstyd!
A jeœli ju¿ mowa o sprawiedliwoœci. Nie mo¿na w kó³ko komuœ pob³a¿aÌ i w kó³ko prywatnie prosiÌ, by kogoœ przeprosi³. Winowajca powinien ponieœÌ konsekwencje za swoje czyny. Co z tego, ¿e przeprosi (namówiony do tego przez swoich ulubieùców) je¿eli nastêpnego dnia zrobi to samo? Jak¹ z tego naukê wyniesie? Czy nie tak¹ w³aœnie, ¿e mo¿na najpierw bezkarnie siê na innym wy¿yÌ, a potem siê od niechcenia przeprosi i ju¿ po sprawie? Albo jesteœmy tu od trzymania porz¹dku albo bêdziemy w kó³ko wszystkich nawo³ywali do mi³oœci i wybaczania, co nijak ma siê do rzeczywistoœci, gdy szczere nie jest i poprawy nie wró¿y. Ten temat naucza nas bezkarnoœci, pozwalamy sobie na wiele bo nie bêdzie to offtopem. Albo pozwalamy wszystkim bezkarnie sobie folgowaÌ albo wszystkich za to równo karzemy albo usuwamy ten temat i nie mamy ¿adnego dylematu.
Darku, wiem Âże starasz siĂŞ byĂŚ dla wszystkich dobry... JesteÂś bardzo pozytywnym czÂłowiekiem i za to wszyscy CiĂŞ tu szanujÂą. Nikomu nie przytkniesz, nikogo sÂłowem nie skrzywdzisz. Ale nie moÂżemy na to wszytko wiecznie przymykaĂŚ oczu i pozwalaĂŚ innym szydziĂŚ z nas samych. Nie mnie jednÂą prosiÂłeÂś o powstrzymanie siĂŞ od czegoÂś, innych prosisz o przepraszanie. Nie musiaÂłbyÂś tego robiĂŚ, gdyby takie tematy jak ten nie prowokowaÂły do tego typu nagannych zachowaĂą.
Oj, jak Ty lubisz rzÂądziĂŚ, ale i na szczzĂŞÂście, niestety nie jesteÂś adminem. He he.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 20, 2009, 05:45:47 wysłane przez komandos040 »
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #533 : Październik 20, 2009, 07:46:12 » |
|
Przepraszam KapÂłana 
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #534 : Październik 20, 2009, 12:30:05 » |
|
Komandos, z³o¿y³am Darkowi propozycjê. Gdybym tak bardzo lubi³a rz¹dziÌ jak Ci siê wydaje, to zamiast innych o zdanie pytaÌ, temat bym zamknê³a. Widzê, ¿e masz jakieœ olbrzymie nieuzasadnione pretensje do mnie, œmia³o - wylej z siebie t¹ ¿ó³Ì. Mo¿e to ostatnie chwile, kiedy masz okazjê to zrobiÌ w tym temacie.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #535 : Październik 20, 2009, 13:36:15 » |
|
Komandos, z³o¿y³am Darkowi propozycjê. Gdybym tak bardzo lubi³a rz¹dziÌ jak Ci siê wydaje, to zamiast innych o zdanie pytaÌ, temat bym zamknê³a. Widzê, ¿e masz jakieœ olbrzymie nieuzasadnione pretensje do mnie, œmia³o - wylej z siebie t¹ ¿ó³Ì. Mo¿e to ostatnie chwile, kiedy masz okazjê to zrobiÌ w tym temacie.
Wiesz co? daruj sobie te insynuacje. Poprostu linia moder- admin - ciÂągnie do takiej praktyki. Bez urazy. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #536 : Październik 20, 2009, 15:54:28 » |
|
Kochani, mysle ze zostalo juz wszystko powiedziane, teraz jest czas na przemyslenie i zastanowienie sie co dalej. Zaczepki i przepychanki nie maja przyszlosci. Jak was czytaja obcy ludzie, to naprawde moga sie przestraszyc co to za forum. Czytajac te wszystkie wiadomosci dostalam mysli ze cala praca roznych ludzi poszla w bloto, nie ma ani slowa pozytywnego, ciagle podchody na temat ludzi ktorzy tu daja swoj wlasny czas i swoja wiedze. Wszyscy staramy sie aby byly rozne tematy, aby kazdy znalazl cos dla siebie, sa mozliwosci wymiany informacji, nauczenia sie ale jest pare osob ktore niewiele buduja /to znaczy nie zakladaja prawie zadnych nowych tematow/ tylko sukcesywnie obserwuja gdzie mozna kogos przydybac i dolozyc. Taka postawa naszych niektorych forumowiczuw niestety ale nie jest pozytywna raczej robi wiele szkody, i zniecheca do dalszej pracy tu na forum. Chcem tez wam wszystkim powiedziec, ze to forum nie ma na celu okreslanie charakterow naszych kolegow. Jesli ktos ma jakies problemy personalne, to prosze sprawy zalatwiac na prywat. Jesli ktos ma jakis problem w zwiazku z moja wypowiedzia, prosze pisac do mnie na prywat. napewno wszystkim odpowiem. Pamietajcie, nie ma ludzi zlych, niem ma jednej prawdy i nikt nie ma prawa oceniac czesto bezpodstawnie innych. Tolerancja i wyrozumialosc powinna byc na tym forum na pierwszym miejscu. Prosze o przmyslenie i rozpoczecie nowych tematow na forum, wprowadzcie nowe zycie . Dziekuje Rafaela
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 20, 2009, 15:56:41 wysłane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #537 : Październik 20, 2009, 16:04:57 » |
|
Popieram Rafaelo.  Mora juÂż przedstawiÂł propozycjĂŞ nowego regulaminu. RĂłwnieÂż popieram. MoÂżna ÂżyĂŚ i egzystowaĂŚ w zgodzie na tym forum i w spoÂłeczeĂąstwie. Pozdrawiam. 
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #538 : Październik 20, 2009, 16:25:00 » |
|
nie moÂżna i nie popieram, DARIUSZ jest adminem a tamten regulamin nie obowiÂązuje, dotarÂło juÂż do WSZYSTKICH?!
musi byĂŚ miejsce, Âżeby spuÂściĂŚ z siebie parĂŞ... tyle
718'
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #539 : Październik 20, 2009, 17:54:27 » |
|
Kap³anie  z ca³ym szacunkiem, jak chcesz spuœciÌ z siebie parê to powinieneœ robic to na PW  Rafaela ma racjê to forum nie jest przeznaczone do k³ótni ,dopóki Darek nie zamieœci nowego regulaminu to ten dalej obowi¹zuje.To tak jak z ustawami w sejmie. Pozdrawiam 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 20, 2009, 17:54:44 wysłane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #540 : Październik 20, 2009, 18:37:09 » |
|
Mam pytanie do Dariusza, jako nowego admina. Dlaczego pozwala siê Hansowi Olo na zamykanie tematu, który s³u¿yÌ mia³ ca³ej spo³ecznoœci forum?Mowa o temacie PHIRIOORI, który za³o¿ony zosta³, by wy³owiÌ porozrzucane po forum w¹tki, do dalszej ich rozbudowy i omówienia. http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3870.0Uzasadnienie celowoœci za³o¿enia w¹tku zosta³o czytelnie przedstawione przez autora. Uwa¿am, ¿e tematy poruszane przez PHIRIOORI s¹ na tyle wa¿kie, i¿ zas³uguj¹ na szczególn¹ uwagê i ciesz¹ siê du¿ym zainteresowaniem. G³osy krytyki s¹ g³osami osób nie rozumiej¹cych poruszanych kwestii. Nie znaczy to, ¿e osoby takie maj¹ œci¹gaÌ w dó³ poziom forum, b¹dŸ co b¹dŸ ezoteryczne. Czy zalew przedruków z prasy ma byÌ norm¹? A tematom ambitnym nale¿y ukrêcaÌ ³eb, przez osobiste uprzedzenia moderatora? Mam nadziejê Dariuszu, ¿e jako Administrator, przywrócisz zamkniêty temat, bo brak jest logicznych i merytorycznych powodów jego zamkniêcia. Czy Hans Olo konsultowa³ siê z Tob¹ w tej sprawie? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #541 : Październik 20, 2009, 18:56:54 » |
|
Ciesze sie bardzo ze nareszcie dochodzimy do porozumienia. Kaplanie, ty tez masz racje, ze potrzebujemy nowy regulamin, nad tym przeciesz juz pracujecie. Jednak pomysli, czy naprawde potrzebujemy tu na forum ciagle nieporozumienia. Musimy rozpoczac razem z nowym regulaminem , nowy pozadek ustanowic. Musimy wszyscy nad tym pracowac, aby nie dochodzilo do dyskusji ktore nie prowadza do nikad, a gromadza sie i tworza takie zapieczone sytuacje ze nie wiem czy perszing by to rozbil. Ja widze i inni tez widza ze ty 718 bardzo sie zmieniles na pozytywne, sa tez tacy ktorzy inaczej widza, i niech sobie widza. Uwazam ze jesli ktos ma cos do kogos, to moze zalatwic to w sposob, ze nie wszyscy musza brac w tym udzial. Odwiedzajac inne fora, takich sytuacji sie nie spotyka, a jesli to sprawa jest roztrzygana przez wladze ktore maja do tego uprawnienie. Jest nas naprawde niewiele osob na forum ktore sa aktywne, zakladaja nowe tematy, wlanczaja sie pozytywnie jesli sie cos dzieje i to wszystko jest dobrze. Wszyscy znamy sie calkiem dobrze i wiemy co kogo interesuje, w jaki sposob mozna kogos zdenerwowac, ale sa tez osoby ktore doceniaja i pielegnuja prace swoich kolegow i kolezanek, naprawde tak jest tez. Tak wiec jeszcze raz prosze o zakonczenie wasni, jesli ktos komus bardzo ciezko lezy na watrobie, to prosze taka osobe omijac i zakonczyc te nieprzyjemne klotnie. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i zycze przyjemnej , zdrowej atmosfery na forum. "Masz cos do mnie, to napisz mi na prywat." - niech to obowiazuje od tego momentu. Rafaela
|
|
|
|
|
|
|
Linda
Gość
|
 |
« Odpowiedz #542 : Październik 20, 2009, 20:34:55 » |
|
 Ten w¹tek jest potrzebny dla ludzi WIEDZ¥CYCH ,nie dla tych PRAKTYKUJ¥CYCH. Ile tu cudownych prawd siê pojawi³o typu "Ja to inny TY","Wszyscy jesteœmy Jednoœci¹".Po moich krótkich obserwacjach mogê powiedzieÌ,¿e nie odczuwacie swojej duchowosci,ne czujecie wiezi z ¿adnym innym cz³owiekiem.Popisujecie siê wiedza ale kiedy przychodzi wprowadziÌ ja w zycie to pojawia sie problem i watek "masz coœ do mnie" staje sie niezbêdny.Zaspokajacie swoje w³asne potrzeby, pokazuj¹c jak¹ macie wiedzê.Po co ta wiedza jak praktyka tak szwankuje. Kosmos jest przepe³niony rozumnym istnieniem a my jestesmy jego czêœci¹.Dochodz¹ do g³osu teorie,które burz¹ nasz œwiatopogl¹d.Jednak Wy tylko o tym piszecie bardzo chêtnie w jednym w¹tku,by potem w nastepnym sobie zaprzeczaÌ... Je¿eli wierzycie ,ze jestescie ogniwem tego wielkiego ³aùcucha,to niezbedne s¹ prawa moralne,które moze s¹ trudne do przestrzegania ,ale konieczne do wzrostu. Mo¿e lepiej nie wiedzieÌ tak du¿o,uczyÌ siê wolniej ale to co wiemy wprowadzaÌ w ¿ycie.Jezeli tak nie jest, to mo¿e energia ,która ciê zasila pochodzi z niew³aœÌiwej strony.Energia ,któr¹ dostajesz z dobrego ¿ród³a nie moze s³u¿yÌ przeciwko drugiemu cz³owiekowi, jezeli oczywiœcie wierzysz ,¿e stanowimy JEDNOSC.Kto zasila nas energi¹ ,któr¹ pozytkujemy na z³oœci ,l¿enie i wyzwiska? Kontakt ze swiatem duchowym to wed³ug mnie ci¹g³a walka ale z samy sob¹. A tu na forum obowiazuje jedna zasada"Ktoœ musi przegraÌ by ktoœ móg³ wygraÌ".Nie wykorzystujemy informacji ,które nam dano i nie sprawdzamy doswiadczajac czy to w³asciwa wiedza. Je¿eli wierzycie we wszystko o czy mówi Nassim Haramein,to wiecie ,ze nie jestesmy odrebnymi czastkami,ale stanowimy czêsc ca³osci.Dlatego te informacje przekazywane przez inne osoby nie pozostaja bez wp³ywu na nas,na nasze zachowanie i kondycje psychiczn¹.Przepraszam wszystkich ale wkurza mnie bardzo ta sprzecznosc pomiedzy g³oszonymi prawdami ,a wykorzystywaniem ich w zyciu.Tym ,którzy naprawde chca podjac wysi³ek poszerzenia swiadomosci ten watek nie jest potrzebny. 
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #543 : Październik 20, 2009, 20:51:11 » |
|
Tak Linda, masz racje. Ja juz dawno zauwazylam ze to co sie dzieje nie ma nic wspolnego z rozwojem duchowym. Jest to bardzo smutne, ale prawdziwe. Mysle ze czas wziasc sobie do serca niektore spostrzezenia i zaczac sie nareszcie zastanawiac nad swoimi decyzjami i wypowiedziami. Mamy budowac, nie rujnowac.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #544 : Październik 20, 2009, 21:16:35 » |
|
Ten w¹tek (jak i wszystko inne w ¿yciu), to tylko doœwiadczenie dla tych, którzy potrzebuj¹ akurat takiej konfrontacji z innymi. Ka¿de doœwiadczenie czemuœ s³u¿y. Cz³owiek, to istota rozumna ale przede wszystkim psychiczna. Emocje i uczucia wyzwalane w zderzeniu ze œwiatem zewnêtrznym przek³adaj¹ siê na wiedzê wewnêtrzn¹. Ka¿dy potrzebuje innych doœwiadczeù, by wznieœÌ siê wy¿ej. Dla niektórych pewien rodzaj doœwiadczeù jest ju¿ niepotrzebny, nie powód to jednak by deprecjonowaÌ i os¹dzaÌ tych, którym jest to jeszcze potrzebne. Co do energii, to jest jedna. Ró¿ne s¹ tylko intencje jej u¿ycia. I to ró¿nicuje wibracje. 
|
|
|
|
|
|
|
Linda
Gość
|
 |
« Odpowiedz #545 : Październik 20, 2009, 21:55:20 » |
|
 Cz³owiek, to istota rozumna ale przede wszystkim psychiczna. Emocje i uczucia wyzwalane w zderzeniu ze œwiatem zewnêtrznym przek³adaj¹ siê na wiedzê wewnêtrzn¹. Ka¿dy potrzebuje innych doœwiadczeù, by wznieœÌ siê wy¿ej Tu akurat mam na mysli ludzi ,którzy maj¹ sie za lepszych i próbuj¹ innym wyznaczaÌ kierunki myœlenia,sami natomiast nie zamierzaja sie do tych zasad stosowaÌ... Co do energii, to jest jedna. Ró¿ne s¹ tylko intencje jej u¿ycia. I to ró¿nicuje wibracje. Myœlê ,ze masz racjê...Ale czy cz³owiek ,który postepuje zle nie zmienia swojej energetyki i doprowadza j¹ do wibracji tworz¹cej ciemna stronê ? Czy cz³owiek taki nie tworzy wokó³ siebie otoczenia ,ktore przyciaga choroby,otacza siê nieciekawymi ludzmi. Wywy¿sza sie i ma pozosta³y œwiat w pogardzie.Widzê ,ze tacy ludzie tez potrafi¹ podporzadkowac sobie innych i zamkn¹c im droge do rozwoju.Warto wiec zwracaÌ na to uwagê  Edit:Myœle,ze jednak bezpieczniej wyniesc sie z tego w¹tku...on sam w sobie jest juz energetycznie obciazony.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 20, 2009, 22:05:34 wysłane przez Linda »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #546 : Październik 20, 2009, 22:07:01 » |
|
DARIUSZ jest adminem a tamten regulamin nie obowi¹zuje, dotar³o ju¿ do WSZYSTKICH?! To nie pierwszy raz kiedy solennie zapewniasz nas o czymœ co nie jest prawd¹. I to nie pierwszy raz kiedy jest Ci to udowadniane: Drodzy wspó³forumowicze, fantazja was ponosi. Zasugerowa³em jedynie, ze jeœli mi siê uda przeforsowaÌ tê ideê, to znikn¹ pf-y. [...] Zarzucacie innym, ze nie umiej¹ czytaÌ, ze s¹ podatni na wp³ywy/sugestie itp. a sami tak siê zachowujecie.[...] Wiêc wyjaœniê raz na "amen". Tak, jestem nieœcis³y w tej materii, ale w jednym jestem nad wyraz konsekwentny:
Zrobiê co w mojej mocy, by zlikwidowaÌ punktowanie, nie regulamin jako ca³oœÌ. Póki ten istnieje, bêdê stosowa³ w pewnym stopniu te "chore" oceny, jednak bardziej na plus ni¿ na minus. 718, czy teraz wreszcie do Ciebie "DOTAR£O"? Czy w koùcu skoùczysz z tym oœlim [bezpodstawnym, zajad³ym] uporem?
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #547 : Październik 20, 2009, 22:36:44 » |
|
Tu akurat mam na mysli ludzi ,ktĂłrzy majÂą sie za lepszych i prĂłbujÂą innym wyznaczaĂŚ kierunki myÂślenia,sami natomiast nie zamierzaja sie do tych zasad stosowaĂŚ... Nic nam do cudzych wyborĂłw, nawet jeÂżeli ci „inni” majÂą siĂŞ za lepszych i prĂłbujÂą wyznaczaĂŚ kierunki myÂślenia, sami nie stosujÂąc siĂŞ do zasad. Czy chciaÂłabyÂś narzuciĂŚ im by stosowali siĂŞ? Albo zmienili zasady? MoÂżna tylko zmieniaĂŚ siebie. Dalej, to juÂż ingerencja i manipulacja. Zamykanie tematu, ktĂłry Âżyje, bo jest taka potrzeba niektĂłrych, to takÂże ingerencja, narzucenie wÂłasnego zdania. RozwiÂązanie siÂłowe. Z konsekwencjami, bo te sÂą zawsze … MyÂślĂŞ ,ze masz racjĂŞ...Ale czy czÂłowiek ,ktĂłry postepuje zle nie zmienia swojej energetyki i doprowadza jÂą do wibracji tworzÂącej ciemna stronĂŞ ? Czy czÂłowiek taki nie tworzy wokó³ siebie otoczenia ,ktore przyciaga choroby,otacza siĂŞ nieciekawymi ludzmi. WywyÂższa sie i ma pozostaÂły Âświat w pogardzie.WidzĂŞ ,ze tacy ludzie tez potrafiÂą podporzadkowac sobie innych i zamknÂąc im droge do rozwoju.Warto wiec zwracaĂŚ na to uwagĂŞ Nie sÂądzĂŞ, by ktoÂś mĂłgÂł komuÂś zamkn¹Ì drogĂŞ do rozwoju. To, Âże akurat nastĂŞpuje w danym czasie podporzÂądkowanie, wynika z wyboru obu stron. NajczĂŞÂściej nie uÂświadamianego. „Gra w Âżycie” toczy siĂŞ na niÂższych poziomach, wyÂżej jest rozumienie i wzrastanie. Nie zawsze teÂż ciemna strona faktycznie niÂą jest. To nasze ograniczone widzenie i rozumienie zazwyczaj przydaje jej ciemnoÂści. 
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #548 : Październik 20, 2009, 22:52:45 » |
|
Tu akurat mam na mysli ludzi ,ktĂłrzy majÂą sie za lepszych i prĂłbujÂą innym wyznaczaĂŚ kierunki myÂślenia,sami natomiast nie zamierzaja sie do tych zasad stosowaĂŚ
Lindo  Tu chyba chodzi o to, Âże inni mogÂą uwaÂżaĂŚ siĂŞ za lepszych gorszych, oÂświeconych, tylko, Âże w tym momencie pytanie, a gdzie jest Twoje zdanie. PapieÂż teÂż uwaÂża siĂŞ za jaÂśnieoÂświeconego i gÂłosi ex cathedra prawdy ÂświĂŞte, ostateczne i niepodwaÂżalne, ale czy ja mam coÂś z tym wspĂłlnego ? To ja dycyduje o odbiorze i decyduje co z tym zrobiĂŞ. Dlatego waÂżne jest mieĂŚ swoje zdanie.MoÂże ono byĂŚ sÂłuszne lub niesÂłuszne, ale ono jest Twoje, jest wynikiem Twoich doÂświadczeĂą, a nie cudzych.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 20, 2009, 22:53:45 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #549 : Październik 24, 2009, 19:21:35 » |
|
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1357.msg46126#msg46126To s¹ s³owa Mory. Cz³owieku jeszcze nie tak dawno wszystkich tutaj przeprasza³eœ,odchodzi³eœ,¿egna³eœ siê,nastêpnie znowu przychodzi³eœ,by po chwili z p³aczem po raz kolejny odejœÌ. I ty masz czelnoœÌ tak wyra¿aÌ siê o forumowiczach którzy maj¹ jakieœ zasady w przeciwieùstwie do Ciebie...? Wiesz co to jest honor? Rafaelo dlaczego nie zareagowa³aœ na post Mory? Piszesz o szacunku do drugiego cz³owieka,,czy znalaz³aœ w wypowiedzi Mory szacunek do drugiego cz³owieka? Piszesz o mi³oœci,czy znalaz³aœ w wypowiedzi Mory przejawy mi³oœci do drugiego cz³owieka>? Piszesz,ze jesteœ neutralna,tak wygl¹da twoja neutralnoœÌ? Nie jesteœ prawdziwa,ca³y czas udajesz... 771
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 24, 2009, 19:24:00 wysłane przez kamil771 »
|
|
|
|
|
|