Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #50 : Grudzień 29, 2009, 21:48:59 » |
|
a z innej strony: po co jacyÂś kosmici mieli tworzyĂŚ potrzebnych im robotnikĂłw w tak sÂłabej fizycznie postaci jakÂą majÂą ludzie? gdybym miaÂł sobie zrobiĂŚ niewolnika-pracownika szukaÂłbym formy bliÂższej insektom
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #51 : Grudzień 29, 2009, 22:15:25 » |
|
"szataĂąsko naiwni"
ha , ha , haaaa , nie wszyscy , o nie , juz dawno nie. Ale ze wiekszosc tak , to prawda , niestety tak. Oczywiœcie, ¿e nie wszyscy, oni zdaj¹ sobie z tego sprawê, ze obecnie coraz wiêcej ludzi budzi siê, uodparnia na ich manipulacje, ale wci¹¿ jesteœmy jeszcze s³abi, choÌ idziemy w dobrym kierunku. Dla nich te¿ nie ma szatana, dlatego ironicznie u¿ywaj¹ tego okreœlenia, jak np. w podanym czytacie. Wymieniaj¹ go z ma³ej litery, jako wymys³ ludzki, natomiast Lucyfer, jak wnioskujê z ksi¹¿ki, jest rzeczywist¹ postaci¹ i jego wymieniaj¹ du¿¹ liter¹. Wiesz i Szatan i Lucyfer to Energie osobowosciowe , bardzo istotne w calym procesie rozwojowym , nie powinno sie lekcewazyc zadnej z nich. Tylko plan Szatana ( wiadomo juz to od dawna) nie zrealizuje sie , On i Jego nauka sa na pozycji przegranej w tej "batalji" o wladanie Ludzkoscia. Jest to bezpowrotna przegrana , ale dajaca mu mozliwosc ewolucji przez uczucia , ktore tak bardzo chcial zamknac w naukowych formulkach i wladac nimi. Nie da sie , zwyczajnie nie jest to mozliwe , milosc to wolnosc. Natomiast Lucyfer to energia milosci , wzorzec zycia , swiatlosc VENUS , GWIAZDA MATKA , to Ona zwyciezyla , wszystkie Istoty z tego i Tamtego Swiata wiedza to juz. Mysle ze tym jest spowodowane ( szacunkiem dla wygranej pieknej opcji) pisanie Jej imienia duza litera. Ladny gest szacunek dla "wroga" bo opcja Lucyfera wygrana , to porazka totalna Sil Ciemnosci. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2009, 22:17:59 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #52 : Grudzień 29, 2009, 23:00:26 » |
|
Wszystko fajnie - modyfikacje genetyczne, wszczepianie DNA, udoskonalanie maÂłpoludĂłw. Jest tylko jeden problem - dusza ludzka. TeÂż da siĂŞ jÂą stworzyĂŚ biologicznie lub biotechnicznie? No a moÂże wcale jej nie mamy, hĂŞ?
Tak jak ju¿ napisa³em, Si³y Ciemnoœci d¹¿y³y do utworzenia na Ziemi biorobota, humanoida, którego chcieli wykorzystywaÌ do dalszej ekspansji we wszechœwiecie. Plany pokrzy¿owali im Anunaki (œwiadomie czy nie, to ju¿ inna sprawa, choÌ na podstawie dotychczasowej mej wiedzy sk³aniam siê do wniosku, ¿e jednak nieœwiadomie), i to dziêki nim staliœmy siê ludŸmi, czyli istotami w które zaczê³y wcielaÌ siê dusze. Co zaœ tyczy wszczepiania genów, to nie takie wszczepienie, jak np. czipowanie. Z tego wszystkiego wynika, ze (pomijaj¹c sposób ucz³owieczenia) ich interwencja w nasze DNA odbywa siê poprzez zmiany w polu energomagnetycznym Ziemi, to jednak ju¿ sprawka tych ciemnych. Nie chcê siê jednak wym¹drzaÌ, bo nie znam siê na tym.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #53 : Grudzień 29, 2009, 23:30:46 » |
|
mi daje do myÂślenia Darku, Âże NAGLE (biorÂąc pod uwagĂŞ miliony lat ewolucji) staliÂśmy siĂŞ TAK BARDZO ROZUMNI i na dodatek z opcjÂą duchowego rozwoju !
718'
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #54 : Grudzień 30, 2009, 08:46:37 » |
|
Darek, nadal nie wyjasniÂłeÂś jakim sposobem nagle dusze zaczĂŞÂły siĂŞ wcielaĂŚ. Kto do tego doprowadziÂł i czy, a jeÂżeli wg. Ciebie tak - to jak grzebiÂąc w DNA mozna "stworzyĂŚ" duszĂŞ. Co to - budki dla ptakĂłw?
|
|
|
|
|
|
|
jeremiasz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #55 : Grudzień 30, 2009, 09:23:22 » |
|
Darek, nadal nie wyjasniÂłeÂś jakim sposobem nagle dusze zaczĂŞÂły siĂŞ wcielaĂŚ. Kto do tego doprowadziÂł i czy, a jeÂżeli wg. Ciebie tak - to jak grzebiÂąc w DNA mozna "stworzyĂŚ" duszĂŞ. Co to - budki dla ptakĂłw?
A dlaczego siĂŞ pytasz, skoro wcale nie chcesz siĂŞ dowiedzieĂŚ? pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2009, 09:23:36 wysłane przez jeremiasz »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #56 : Grudzień 30, 2009, 09:55:33 » |
|
Pytam bo wÂłaÂśnie oczekujĂŞ odpowiedzi ktĂłra miaÂłaby ewentulanie wypeÂłniĂŚ lukĂŞ w przedstawianej wizji. JeÂżeli jednak uwaÂżasz, Âże wiesz lepiej odem mnie co myslĂŞ i czego oczekujĂŞ... to moÂże maÂły teÂścik, wchodzisz?
|
|
|
|
|
|
|
jeremiasz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #57 : Grudzień 30, 2009, 10:08:06 » |
|
Pytam bo wÂłaÂśnie oczekujĂŞ odpowiedzi ktĂłra miaÂłaby ewentulanie wypeÂłniĂŚ lukĂŞ w przedstawianej wizji.
Nieprawda. PrzecieÂż juÂż znasz odpowiedÂź na te wszystkie pytania. JeÂżeli jednak uwaÂżasz, Âże wiesz lepiej odem mnie co myslĂŞ i czego oczekujĂŞ... to moÂże maÂły teÂścik, wchodzisz?
JakoÂś nie mam przyjemnoÂści. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #58 : Grudzień 30, 2009, 10:23:57 » |
|
Jeremiasz, tak jak myÂślaÂłem - uparcie twierdzisz, Âże wiesz lepiej co myÂślĂŞ, jednak uciekasz przed prĂłba weryfikacji swojej "wiedzy". JakieÂż to znamienne dla wszystkich ktĂłrzy "wiedzÂą lepiej". Taka forma ucieczki z prĂłbÂą pozostawienia uÂłudy, Âże pomimo wszystko masz racjĂŞ.
|
|
|
|
|
|
|
jeremiasz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #59 : Grudzień 30, 2009, 10:37:14 » |
|
Jeremiasz, tak jak myÂślaÂłem - uparcie twierdzisz, Âże wiesz lepiej co myÂślĂŞ, jednak uciekasz przed prĂłba weryfikacji swojej "wiedzy". JakieÂż to znamienne dla wszystkich ktĂłrzy "wiedzÂą lepiej". Taka forma ucieczki z prĂłbÂą pozostawienia uÂłudy, Âże pomimo wszystko masz racjĂŞ.
JeÂżeli uwaÂżasz, Âże w tych naszych dyskusjach chodzi o to aby ktoÂś miaÂł racjĂŞ, to moÂżesz sobie przyznaĂŚ wszystkie moÂżliwe punkty we wszystkich moÂżliwych dyskusjach. I uznaj juÂż teraz, Âże we wszystkich tych dyskusjach "masz racjĂŞ". Bo masz. Serio. Nie mĂłwiĂŞ tego aby siĂŞ naigrywaĂŚ. MĂłwiĂŞ caÂłkiem powaÂżnie, we wszystkich dyskusjach w ktĂłrych bierzesz udziaÂł - masz racjĂŞ.JeÂżeli chcesz usÂłyszeĂŚ, Âże nie mam racji. ProszĂŞ bardzo: NIE MAM RACJI Âżeby byÂło jasne - to co napisaÂłem traktujĂŞ bardzo serio. I wystarczy juÂż. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #60 : Grudzień 30, 2009, 11:06:31 » |
|
Ok, nie zrozumiaÂłes mnie do koĂąca bÂądÂź Âświadomie odwracasz kota ogonem. Nie wiem co w tym przypadku jest bliÂższe. WyraziÂłbym siĂŞ nieco precyzyjniej - dyskutujĂŞ bo: 1. jestem ciekaw zdania i opinii innych 2. prĂłba zrozumienia czyjegoÂś [innego] punktu widzenia rozwija 3. ta nieszczeÂśna "racja" - chodzi o prawdĂŞ, tak to bym okreÂśliÂł, bĂŞde wdziĂŞczny za powstrzymanie siĂŞod stwierdzenia w stylu "kaÂżdy ma prawdĂŞ dla siebie" 4. upewnianie siĂŞ w swoich przekonaniach lub teÂż przekonanie siĂŞ o ich mylnoÂści nieco poza "konkursem": 5. poznawanie psychiki ludzi, ich zachowaĂą, mechanizmĂłw obronnych jak tez i prĂłb manipulacji [nie wiem w jakim stopniu Âświadomych] i uodparnianie siĂŞ na nie - ale to juÂż bardziej zwiÂązane z bytnoÂściÂą na forum, a nie ÂściÂśle z udziaÂłem w dyskusji
Z mojej strony tak to wyglÂąda.
|
|
|
|
|
|
|
marek324
Gość
|
 |
« Odpowiedz #61 : Grudzień 30, 2009, 11:11:36 » |
|
Kiara: "Czas w ktorym zyjemy to EPOKA CIEMNOSCI , wladal nia ( bo juz dobiegla konca Jego jurydykcja) wlasnie Samuel - Enki , On nie bez podstawnie mowi o sobie; " jestem opiekunem Ziemi".... istotnie tak bylo. Owszem otrzymal Ziemie we wladanie na caly cykl okolo 26ooo lat. Ale on jej nie zwrocil , doprowadzil dwa razy do przebiegunowania , by mogla ponownie "opasc w dol" miast wyniesc sie z Ludzmi w IV wymiar. Manipulacje swiadomoscia ludzi doprowadzil do perfekcji , odwrocil cala wiedze , wprowadzil calkowite uzaleznienie od slowa pisanego i pieniadza. Wszystko to Jego dzielo."
Kiaro, moÂże Enki otrzymaÂł, moÂże nie otrzymaÂł. Nie ma na to Âżadnych racjonalnych dowodĂłw. Natomiast twierdzenie Âże duch, demon czy jak go tam zwaÂł doprowadziÂł do przebiegunowienia jest szczytem hipokryzji i ignorancji wobec nauki. Za zjawiska fizyczne i pochdne odpowiadajÂą prawa fizyki i pochodne. Nie mieszajmy w to zjawisk paranormalnych. Ponadto nie doprowadziÂł do zniewolenia umysÂłu czÂłowieka, uÂżaleÂżniÂł od sÂłowa pisanego i pieniÂądza, itd... CZÂŁOWIEK MA WOLNÂĄ WOLĂ! JeÂśli tak nie jest, to chyba powinienem ci wspó³czuĂŚ, bo to znaczy Âże nie masz kopletnie Âżadnego wpÂływu an to robisz, co mĂłwisz, kim jesteÂś itd... a to byÂłoby ÂżaÂłosne.
i co? zabrakÂło argumentĂłw? Na to wyglÂąda
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2009, 14:21:22 wysłane przez marek324 »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #62 : Grudzień 30, 2009, 15:04:17 » |
|
Oj >arteq<, onieœmielasz mnie i zarazem pochlebiasz mi, czy te¿ ³echczesz me ego.  Nie wiem czy zauwa¿y³eœ, ze w tym temacie staram siê zwróciÌ uwagê na pewne mechanizmy, opisane we wspomnianej ksi¹¿ce. Sprawa duszy, przynajmniej jak do tej pory nie jest w niej poruszana, za to istnieje ju¿ w¹tek w którym doœÌ obszernie m¹drzejsi ode mnie rozwijali to zagadnienie. Pokrótce wyjaœni³em jak moim zdaniem cz³owiek móg³ staÌ siê wehiku³em dla duszy. Mnie osobiœcie taki zarys wystarcza, nie mam najmniejszej potrzeby wnikaÌ w szczegó³y tej zawi³ej procedury. jeœli naprawdê Ciê to interesuje, to jest na naszym forum podanych mnóstwo Ÿróde³ z których uzupe³nisz tê wiedzê. Przynajmniej ja tak robiê, nie pytam innych co i jak sobie przedstawiaj¹, ale sam, dostêpnymi mi œrodkami siê edukujê. Oczywiœcie nie bêdziemy tu roztrz¹saÌ Twych pobudek, jakimi siê kierujesz zadaj¹c tego typu pytania. ;)D) Powodzenia w zdobywaniu wiedzy.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #63 : Grudzień 30, 2009, 21:19:13 » |
|
Nie czyta³em tej ksi¹¿ki. Jednak na bazie dyskusji zada³em otwarte pytanie. Wybacz ale nie zauwa¿y³em abyœ wyjaœni³ jak "za³adowano" duszê w ma³poluda o zmanipulowanym DNA. Pytam i zasiêgam opinii innych poniewa¿ moje pogl¹dy s¹ ca³kowicie odmienne - czy¿ to nie jedna z metod autoedukacji której brak mi sugerujesz? Darek wielokrotnie namawia³eœ do myœlenia, d¹¿enia do prawdy - i w tym Ciê popieram - a¿ tu nagle s³yszê: "ktoœ mi powiedzia³, ¿e tak jest i to mi wystarczy". Dziwne, szczególnie w œwietle, ¿e nie potrafisz w kilku s³owach wykazaÌ logicznie, ¿e ta "wiedza" nosi znamiona prawdziwej.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #64 : Grudzień 30, 2009, 22:21:34 » |
|
I kto to mówi...  Artqu, Ty...? Logicznie ROZUMUJ¥CY? Pytasz siê dlaczego Darek wierzy w g³upoty? A kto wierzy w g³upoty zapisane przez najwiêkszych manipulatorów, a kto oddaje swoj¹ wiarê oszustom jak nie TY? I z takim pytaniem, jako jeden z najbardziej naiwnych wyskakujesz do Darka? Wmówili Ci pokrêtn¹ rolê duszy, cia³o nazwali marnym py³em, a ca³oœÌ od poczêcia nazwali grzesznoœci¹. Wmówili Ci ¿e jesteœ NICZYM, ka¿¹ pokutowaÌ, poœciÌ i b³agaÌ o wybaczenie...no chyba, ¿e odpust (na jakiœ czas) za³atwi¹ odpowiednie datki. Arteq - naiwniak, wmawiaj¹cy ludziom poszukuj¹cym prawdy, brak logicznego myœlenia jest tylko potwierdzeniem ca³kowitego upadku doktryny któr¹ reprezentuje. Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #65 : Grudzień 30, 2009, 22:25:06 » |
|
Wybacz ale nie zauwa¿y³em abyœ wyjaœni³ jak "za³adowano" duszê w ma³poluda o zmanipulowanym DNA. No bo nie udziela³em instrukcji jak to uczyniono, myœlê ¿e nawt gdy znalaz³ siê ktoœ kto ³opatologicznie by mi to wyjaœni³, to i tak nie by³bym w stanie tego zrozumieÌ. Na tê chwilê, to "za wysokie progi na moje nogi. Napisa³em, ¿e moim zdaniem mo¿liwoœÌ wcielania siê w cia³o ludzkie na Ziemi, inne dusze otrzyma³y po ukszta³towaniu cz³owieka przez Anunaki. czy¿ to nie jedna z metod autoedukacji której brak mi sugerujesz? Wybacz mi jeœli gdzieœ coœ Ci zasugerowa³em  . Tak, masz racjê, jest to jedn¹ z metod, jednak wówczas spe³nia ona takie kryteria gdy chcemy coœ rzeczywiœcie omówiÌ (nie wa¿ne czy jest to potwierdzone naukowo, czy zdaniem niektórych jest wyssane z palca), a nie szukaÌ okazji do oceniania dyskutanta i tym samym napêdzania niezdrowej atmosfery. Darek wielokrotnie namawia³eœ do myœlenia, d¹¿enia do prawdy - i w tym Ciê popieram Dziêki wielkie, i podtrzymujê to w dalszym ci¹gu. - a¿ tu nagle s³yszê: "ktoœ mi powiedzia³, ¿e tak jest i to mi wystarczy" Oj >arteq< uszy siê myje a nie wietrzy.  To ¿art oczywiœcie. Tak powa¿niej, to Twoja interpretacja mojej wypowiedzi.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #66 : Grudzień 30, 2009, 22:36:13 » |
|
Thotal, wielokrotnie prosiÂłem o udowodnienie - Waszym zdaniem oczywistoÂści - nigdy tego nie uczyniliÂście. ProszĂŞ wskaÂż konkretnych oszustĂłw i manipulatorĂłw udowadniajÂąc im zarzucane dziaÂłania - wtedy porozmawiamy co jest faktem, a co jest wiarÂą, a co naiwnoÂściÂą. O zaletach postu sami mĂłwicie i propagujecie, o mocy i koniecznoÂści wybaczania - miÂłowania takÂże, o odpuÂście i pokucie - toÂż to Wasza karma. Hipokryzja w pierwszym sorcie.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #67 : Grudzień 30, 2009, 22:43:53 » |
|
Thotal, wielokrotnie prosiÂłem o udowodnienie - Waszym zdaniem oczywistoÂści - nigdy tego nie uczyniliÂście. ProszĂŞ wskaÂż konkretnych oszustĂłw i manipulatorĂłw udowadniajÂąc im zarzucane dziaÂłania - wtedy porozmawiamy co jest faktem, a co jest wiarÂą, a co naiwnoÂściÂą. O zaletach postu sami mĂłwicie i propagujecie, o mocy i koniecznoÂści wybaczania - miÂłowania takÂże, o odpuÂście i pokucie - toÂż to Wasza karma. Hipokryzja w pierwszym sorcie.
A moze to Ty arteq wskaz , udowodnij oczywistymi dowodami jakoms zadade KK w ktora kaze ta organizacja wierzyc ludziom . Przedstaw jakis zetelny dowod prawdy ,np. na istnienie Trojcy ( chociaz logiczny i potwierdzony dowodem) , albo na istnienie Boga w komunikantach, albo ze woda jest swieta po odprawieniu nad nia rytualu.. Masz jakis dowod? czy tylko razem za ta "sw. Swita " , kazdesz ludziom wierzyc w te brednie? Pokaz dowod ze po kupiniu odpustu czlowiek nie ma grzechu , ba pokaz dowod ze czlowiek posiada jakis grzech. A skoro nie masz takich dowodow to przestan opowiadac w koncu brednie. Ty sobie mozesz wierzyc w co tylko chcesz nawet ze od jutra zacznie sie lato , ale jak nie masz na to dowodu to nie wciskaj innym swoich wierzen. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2009, 22:46:11 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #68 : Grudzień 30, 2009, 22:52:11 » |
|
KK sprowadziÂło czÂłowieka do roli czÂłonka stada, ktĂłrym manipulujÂą kolejni pasterze  Ukryta wiedza i niechĂŞĂŚ do ukazania prawdy o WIELKOÂŚCI czÂłowieczeĂąstwa. KÂłamstwa na temat duchowoÂści i brak chĂŞci w propagowaniu rozwoju duchowego. MogĂŞ wymieniaĂŚ bez koĂąca, ale patrzysz i nie widzisz, sÂłuchasz i nie sÂłyszysz, jesteÂś jak zaprogramowany, nieczuÂły na prwdĂŞ. A Ty siĂŞ dziwisz, Âże ktoÂś nie daje Ci odpowiedzi, a jak myÂślisz dlaczego? Nie lubiĂŞ rozmawiaĂŚ ze ÂścianÂą - koniec! Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #69 : Grudzień 30, 2009, 23:09:33 » |
|
Kiaro - znowu jedna z Twoich metod: "to Ty udowodnij"... Thotal rzuci³ oskar¿enie o oszustwo i manipulacjê - dlatego poprosi³em o sprecyzowanie. Je¿eli ja zarzuca³em np. £obos b¹dŸ Tobie oszustwo - udowadnia³em to. W przeciwieùstwie do Ciebie nikomu w nic nie ka¿ê wierzyÌ. Nie prowadzê te¿ tutaj "naboru" do KK, chocia¿ sugerowa³aœ to zarzucaj¹c k³amliwie przynale¿noœÌ do "wyszkolonych bojówek". To Ty ci¹gle swoje wypociny ka¿esz uwa¿aÌ za prawdê, a gdy ktoœ oœmieli siê rzeczowo zaprzeczyÌ nazywasz go ograniczonym i niegotowym na tê "prawdê". Je¿eli ktoœ nie zgadza siê z moimi pogl¹dami nie wmawiam mu "niegotowoœci", nie uciekam przed dyskusj¹. Dowodem, a œciœlej argumentem na istnienie Trójcy mog¹ byÌ objawienia, dar charyzmatów przekazywany przez Ducha Œwiêtego, lecz jest to nadal dogmatem. Woda œwiêcona - jej trwa³oœÌ, reakcje na ni¹ ludzi opêtanych. Eucharystia: Cud eucharystyczny w Lanciano 700 Cud eucharystyczny w Bolsenie i Orvieto 1263 Cud eucharystyczny w Sienie 1330 Cud eucharystyczny w Sienie 1730 Cud eucharystyczny w Buenos Aires 1996 http://pl.wikipedia.org/wiki/Cud_eucharystyczny#Cud_eucharystyczny_w_Buenos_Aires_1996Ukrzy¿owanie Jezusa - np. stygmaty. BoskoœÌ Jezusa - liczne cuda i uzdrowienia Dowód na istnienie grzechu - relacje z opêtaù i zniewoleù. A jak kupuje siê aktualnie odpusty? Gdzie i kto je sprzedaje? Naiwnoœci¹ jest s¹dziÌ, ¿e mo¿na "kupiÌ" odpust... Co do jutra - to ma nast¹piÌ krach religii i wznowienie prac w Egipcie edit: Thotal, s³owa, s³owa, s³owa... A o oszustach cicho, tak niechêtnie bierzecie odpowiedzialnoœÌ za s³owa. RzuciÌ potwarz i niech sobie wisi... Myœlê, ¿e w wielu przypadkach nie s³ychaÌ odpowiedzi bo by³yby niewygodne, b¹dŸ nie potraficie podaÌ rzeczowo takowej.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2009, 23:21:23 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #70 : Grudzień 30, 2009, 23:21:13 » |
|
Zadne cudze objawienia nie sa na nic dowodem, Wiesz ja mialam wczoraj objawienia iz KK jest najwiekszym oszustem wszechczasow. ... Wierzysz w to? Jaki dowod ze sa jakies opetania i zniewolenia? Sa to choroby psychiczne ludzi nic wiecej , medycyna to tlumaczy. reszta to naiwna wiara tych , ktorzy chca wierzyc nic wiecej , nie ma zadnych dowodow na zadna swietosc zadnej eucharystji , nazewnictwo koscielne kawalka oplatka nic wiecej , nie ma zadnego dowodu na zadna moc w kawalku oplatka, umownosc ludzi chcacych tak wirzyc , bez zadnych dowodow. Bzdura wciskana strachem ludziom , ktorzy nie potrafili czytac i pisac. Juz o tych eucharystycznych cudach bylo niedawno bakteria , ktora wywoluje widok podobny do ciala ludzkiego , rezszta to nadinterpretacja ludzi , ktorzy chca propagowac klamstwa. Zadnych dowodow nie ma nawet na Boskosc Jezusa , ktora tak propaguje KK.Przedstaw chociaz jeden dowod. Czy masz? Pisac mozna do woli ile tylko sie chce. Wiec nie wciskaj tu wszystkim swojej jedynej prawdy bo nie istnieje ona w zadnym rzeczowym dowodzie. Wszystko to jest tylko wykorzystaniem cudzej naiwnosci w uwierzenie w cos co wmawiaja inni. Kiara  ps. We Francji sprzedawalo sie do niedawna odpusty , byc moze jeszcze sie to robi. Nieomylnosc Papierza nie powinna wydac zgody na takie bzdury i oszustwa.Po co byly ? dla zarabiania na nich pieniedzy przez kler. Jak na razie to mamy tylko mnustwo dowodow oszustw , kk i odpowiedzialnosci za krzywdzenie naiwnych wiernych. Taki jest prawdziwy obraz tej organizacji. Tak naprawde masz ZERO DOWODOW na swoje bzdurne i naiwne wmawianie ludziom swojej wiary , opierasz sie tylko na plotce i zasdzie ; ktos komus powiedzial... i ktos w to uwierzyl bez dowodow. To bylo dobre w wiekach ciemnych , ale juz nie teraz.
Najpierw DOWOD na istnienie jakiegos grzechu , a pozniej DOWOD ze ma to zwiazek z jakims opetaniem . I DOWOD ze jest jakies opetanie , a nie choroba psychiczna potwierdzona klinicznie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2009, 23:29:34 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #71 : Grudzień 30, 2009, 23:22:38 » |
|
Zadne cudze objawienia nie sa na nic dowodem, Wiesz ja mialam wczoraj objawienia iz KK jest najwiekszym oszustem wszechczasow. ... Wierzysz w to? Jaki dowod ze sa jakies opetania i zniewolenia? Sa to choroby psychiczne ludzi nic wiecej , medycyna to tlumaczy. reszta to naiwna wiara tych , ktorzy chca wierzyc nic wiecej , nie ma zadnych dowodow na zadna swietosc zadnej eucharystji , nazewnictwo koscielne kawalka oplatka nic wiecej , nie ma zadnego dowodu na zadna moc w kawalku oplatka, umownosc ludzi chcacych tak wirzyc , bez zadnych dowodow. Bzdura wciskana strachem ludziom , ktorzy nie potrafili czytac i pisac. Juz o tych eucharystycznych cudach bylo niedawno bakteria , ktora wywoluje widok podobny do ciala ludzkiego , rezszta to nadinterpretacja ludzi , ktorzy chca propagowac klamstwa. Zadnych dowodow nie ma nawet na Boskosc Jezusa , ktora tak propaguje KK.Przedstaw chociaz jeden dowod. Czy masz? Pisac mozna do woli ile tylko sie chce. Wiec nie wciskaj tu wszystkim swojej jedynej prawdy bo nie istnieje ona w zadnym rzeczowym dowodzie. Wszystko to jest tylko wykorzystaniem cudzej naiwnosci w uwierzenie w cos co wmawiaja inni. Kiara  medycyna rĂłwnieÂż tÂłumaczy Twoje "objawienia" "wĂŞdrĂłwki astralne" i inne ezoteryczne brednie  zgadzasz siĂŞ?
|
|
|
|
|
|
|
Elzbieta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #72 : Grudzień 30, 2009, 23:30:49 » |
|
Val Dee oraz arteq prosze poczytajcie http://legaba.6te.net/fakty.htmA nastepnie prosze wypowiedzcie sie.Nawet jako zazarci "katolicy" nie bedziecie w stanie mi powiedziec, ze nie otworzylo to waszych oczu.Nie smie powiedziec o sercu.Czy Wy naprawde nic nie widzicie i nic nie rozumiecie? Czy tylko udajecie.Uwazacie sie za ludzi madrych i na poziomie.Dlatego prosze poczytajcie i odniescie sie do tego.To sa fakty z Historii - Ela
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2009, 23:31:10 wysłane przez Elzbieta »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #73 : Grudzień 30, 2009, 23:32:44 » |
|
Zadne cudze objawienia nie sa na nic dowodem, Wiesz ja mialam wczoraj objawienia iz KK jest najwiekszym oszustem wszechczasow. ... Wierzysz w to? Nie wierzê w wiêkszoœÌ Twoich zapewnieù z powodu, ¿e wielokrotnie okazywa³y siê k³amstwem. Mam wobec tego prawo aby domniemywaÌ, ¿e w pozosta³ych przypadkach takze s¹ k³amstwami - powo³ujesz siê na to samo Ÿród³o. Juz o tych eucharystycznych cudach bylo niedawno bakteria , ktora wywoluje widok podobny do ciala ludzkiego , rezszta to nadinterpretacja ludzi , ktorzy chca propagowac klamstwa. Nie manipuluj. To by³ domniemany cud - i to w ustach dziennikarzy i 718 na tym forum. Wska¿ mi gdzie i kiedy KRK stwierdzi³, ¿e by³ to cud. Co wiêcej - wyraŸnie twierdzi³, ¿e trwaj¹ badania i do czasu ich zakoùczenia mówienie o cudzie jest b³edem. Zadnych dowodow nie ma nawet na Boskosc Jezusa , ktora tak propaguje KK.Przedstaw chociaz jeden dowod. Czy masz? . Liczne cuda i uzdrowienia ludzi którzy do niego siê modlili. Prosze siê tutaj nie zas³aniaÌ autosugesti¹ i przekonaniem o w³asnej "boskoœci" poniewa¿ z relacji wielu osób wynika, ¿e modl¹c siê do Jezusa przyznawali siê do w³asnej u³omnoœci... Dowodem na ukrzyzowanie moga byÌ stygmaty, np. o. Pio Pisac mozna do woli ile tylko sie chce. Wiec nie wciskaj wszytustkim swojej jedynej prawdy bo nie istnieje ona za w zadnym rzeczowym dowodzie.Wszystko to jest tylko wykorzystaniem cudzej naiwnosci w uwierzenie w cos co wmawiaja inni. Chyba pomyli³ Ci siê adresat - wyslij maila o tej treœci do siebie. Co do "pisaÌ mozna do woli" i "nie wciskaj wszytustkim swojej jedynej prawdy bo nie istnieje ona za w zadnym rzeczowym dowodzie" doskonale o tym wiem, bo Ty robisz to nieustannie. Dlatego proszê ci¹gle o argumenty. I dlaczego ci¹gle odwracasz kota ogonem - zaczynasz mnie atakowaÌ i mi kazaÌ udowadniaÌ swoje pogl¹dy [w które nikomu nie ka¿ê wierzyÌ, nie przedstawiam ich ajko jedyn¹ prawdziw¹ wiedzê] zamiast sama wywi¹zaÌ siê w pierwszej kolejnoœci z tego gdy zosta³aœ o to poproszona. Kiaro, to ¿enuj¹ce odwracanie uwagi naprawdê nie dzia³a.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #74 : Grudzień 30, 2009, 23:33:42 » |
|
No i swietnie , przynajmnie ja nie twierdze ze mam na cos priorytet i nikomu pod grozba nie kaze w nic wierzyc. Moje wolne "fantazje" mozna czytac z przymruzeniem oka dla rozrywki , bez placeia mi za nic. Od dzisiaj bede pisala iz "snilo mi sie tak"..... Ale napewno nie nazwe siebie nieomylnym wybrancem Boga , ktory cokolwiek mowi w Jego imieniu. ha, ha ha... dowodem na ukrzyrzowanie stygmaty? Stygmaty sa dowodem na rane krwawiaca w miejscach jej wystepowania niczym wiecej. Przypuszczac i domniemac mozna wszystko co sie tylko chce , ale DOWODU IZ STYGMATY SA DOWODEM NA UKRZYZOWANIE JEZUSA NIE MA I NIE BYLO!!! Brednie , ktore wymyslili sobie ludzie zeby w cos wierzyc nic wiecej.
Nie ma zadnych dowodow iz jakie kolwiek uzdrowienia sa cudem! Jest to tylko naiwnosc i niewiedza w prawdziwa przyczyne uzdrowien. Przedstaw konkretny dowod a nie cudza wiar w cokolwiek , bo to NIE JEST ZADEN DOWOD!Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2009, 23:41:30 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
|