Leszek
Gość
|
 |
« : Luty 13, 2010, 19:33:04 » |
|
Ancient Aliens - StaroÂżytni Astronauci [Napisy PL] Co jeÂśli Âżycie na Ziemi zaczĂŞÂło siĂŞ w innej galaktyce ? Miliony ludzi zaakceptowaÂły teorie, Âże inteligentne stworzenia odwiedziÂły Zimie tysiÂące lat temu, a prymitywni ludzie czcili ich jak bogĂłw. IstniejÂą tajemnicze monumenty takie jak Stonehenge, Wyspy Wielkanocne, Tikal, czy Teotihuacan. CzyÂżby to pozostaÂłoÂści po staroÂżytnych obcych ? Od niewyjaÂśnionych super budowli, do wiedzy na temat systemu sÂłonecznego, matematyki a nawet moÂżliwoÂści wytwarzania prÂądu, film ukazuje (teoretyczne) dowody na wpÂływ "super-ludzi" w staroÂżytnoÂści na wczesne cywilizacje. Jest to dochodzenie w teorii, w ktĂłrÂą niektĂłrzy nie mogÂą uwierzyĂŚ, lecz wielu uwaÂża, Âże nie moÂże byĂŚ ignorowana. Bo nie moÂże 
|
|
|
|
|
|
|
Betti
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 14, 2010, 11:04:44 » |
|
A co jesli wszystkie dowody mamy przed nosem ale nie potrafimy tego zobaczyc ,bo patrzymy nie pod tym kontm co trzeba? Jestesmy w jakis sposob ograniczeni.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2010, 11:06:06 wysłane przez Betti »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 14, 2010, 11:30:54 » |
|
do dziœ mam drugie wydanie "Wspomnienia z przysz³oœci..."75' E.v D., i pamiêtam jak¹ sensacj¹ w tamtych latach by³a ta pozycja(obowi¹zkowa- niewiele wiêcej wtedy na Polskim rynku siê ukaza³o)- i dzisiaj ogl¹daj¹c te materia³y mam takie wra¿enie przypomnienia wczeœniej znanych mi opinii. Wiele "sensacji" ze w/w ksi¹¿ki w czasie ostatnich trzech dekad obalono lub wyt³umaczono, ale wiele te¿ pozosta³o nadal nie wyjaœnionych, a w miêdzy czasie pojawi³y siê nowe artefakty i odkrycia. Dziœ wiem jedno- mimo usilnych prób œwiat nauki nie potrafi wyt³umaczyÌ(bez udzia³u si³ zewnêtrznych) wielu pozosta³oœci z zamierzch³ej historii cz³owieka, i zaprzeczanie mo¿liwoœci ingerencji obcych cywilizacji w przesz³oœci jest podyktowane strachem przed ujawnieniem niewygodnych faktów burz¹cych wykreowany obraz œwiata. Pozdr. 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Luty 14, 2010, 11:56:15 » |
|
Moim zdaniem Betti , ograniczamy siĂŞ sami, a ÂściÂślej mĂłwiÂąc - nasze ego nas ogranicza. Ono uÂżywa nas, a nie my uÂżywamy jego. PrzykÂładem na to jest to, o czym we filmie byÂła mowa. Ludzie wymyÂślajÂą przedziwne , nielogiczne historyjki, aby uzasadniĂŚ istnienie bardzo starych rzeczy, ktĂłrych nie powinno byĂŚ wedÂług oficjalnej historii Âświata, jakÂą siĂŞ przyjmuje. W odlegÂłych czasach sprzed tysiĂŞcy lat zakÂłada siĂŞ , Âże ludzie nie mogli dysponowaĂŚ technologiÂą, ktĂłra pozwalaÂła idealnie obrabiaĂŚ i transportowaĂŚ kilkuset tonowe gÂłazy. A jednak one sÂą , istniejÂą i sÂą baaardzo stare. Jak niemi Âświadkowie Moai z Wyspy Wielkanocnej. NaleÂżaÂłoby zmieniĂŚ oficjalnÂą historiĂŞ, ale to nie takie proste, gdyÂż w Âślad za tym zmieniĂŚ siĂŞ moÂże wszystko. Ja czekam tylko aÂż Daeniken wypowie siĂŞ na temat KsiĂŞÂżyca 
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 14, 2010, 12:17:12 » |
|
east  Wiesz o czymÂś o czym on wie  Jesli tak to podziel siĂŞ tym z nami w wÂątku o KsiĂŞzycu 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 14, 2010, 23:24:36 » |
|
Na temat Ksiê¿yca jest tu w¹tek na forum http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=410.100 i tam da³em z siebie wszystko , co wiem Oprócz ksi¹¿ki Butlera i Knighta "Kto zbudowa³ Ksiê¿yc" jest jeszcze kontrowersyjny film pt Moon Raising na YT z polskimi napisami. pozdro
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #6 : Luty 15, 2010, 06:24:12 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2010, 06:26:29 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Agawa
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 15, 2010, 17:17:09 » |
|
w³aœnie wczoraj urz¹dzi³am sobie sesje z tym filmem, btw. bardzo ciekawy, poruszaj¹cy konkretne sprawy, a mianowicie von Dainiken nieprzerwanie od kilkudziestu lat stara siê uœwiadomiÌ ludziom pewne istniej¹ce, niezaprzeczalne fakty: tysi¹ce lat temu istnia³a technologia na wysokim poziomie i BASTA(sk¹d, od kogo, czyja?-nie wiadomo, ale by³a)! s¹ na to dowody, JEST ICH NAPRAWDà SPORO. Do dziœ irytuj¹ mnie wypowiedzi naukowców na temat wiedzy i umiejêtnoœci staro¿ytnych: nie mieli, nie umieli, nie znali, nie byli tak rozwiniêci, niech ci sami naukowcy wyjaœni¹ w takim razie istnienie prostych linii, pasów w górach, wzorów geometrycznych i konstrukcji idealnie do siebie pasuj¹cych wyrytych w materiale, który jest w stanie przeci¹Ì tylko diament (np.) niestety ale jesteœmy, my tak zwana masa ignorowani przez oficjaln¹ naukê, wydaje im siê ¿e ludzie ³ykn¹ ka¿dy kit, na szczêœcie tak nie jest i na szczêœcie jest internet 
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 21, 2010, 17:11:30 » |
|
Do dziœ irytuj¹ mnie wypowiedzi naukowców na temat wiedzy i umiejêtnoœci staro¿ytnych: nie mieli, nie umieli, nie znali, nie byli tak rozwiniêci, Nie denerwuj siê  Odpowiedz sobie na pytanie, sk¹d ci "naukowcy" siê wziêli.. A DOK£ADNIEJ: CO TO jest, a CO TO nie jest. Ale tu trzebaby obaliÌ kolejny mit o chrzeœcijaùskiej edukacji. Ale w taki sposób, by nie naruszyÌ sprawiedliwosci jednostek, które w tym opakowaniu robi³y swoje. Czyli sprawa jak zwykle komplikuje siê na Kwancie rozdzielczoœci, zdolnosci odró¿niania, na szczegó³ach i generalizowaniu, oraz formu³owaiu myœli przez pryzmat pojêc i wyrazaniu ich przy u¿yciu jêzyka.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2010, 17:32:46 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Agawa
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 22, 2010, 16:25:41 » |
|
tak wiem PhirioorI :], nie denerwujĂŞ siĂŞ tak mocno olewam wyroki niektĂłrych mÂądraliĂąskich, sÂłucham jednak uwaÂżnie tych, powiedzmy, o bardziej otwartych horyzontach, to niewielki jednak nadal procent w porĂłwnaniu z resztÂą i czasem irytuje mnie przekazywanie Âświatu, jak wyroczniĂŞ, nieprawdziwych, lub nie do koĂąca zbadanych, zdeformowanych, albo wrĂŞcz zakÂłamanych informacji
ale tylko czasem btw: a analiza to moje drugie imiĂŞ xD
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2010, 16:26:41 wysłane przez Agawa »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Luty 22, 2010, 19:12:37 » |
|
ale tylko czasem btw: a analiza to moje drugie imiĂŞ xD jedno w dwa vs dwa w jedno
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2010, 19:13:48 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Agawa
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Luty 22, 2010, 19:25:21 » |
|
chodzi Ci o to Âże procent nie ma znaczenia w tym przypadku?
edit: teraz bardziej czaje ocb ;]
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2010, 19:26:51 wysłane przez Agawa »
|
|
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 29
|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 24, 2012, 20:53:01 » |
|
Zakazana archeologia, czego nam jeszcze nie pokazujÂą?
|
|
|
|
|
|
|
|