ramer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #125 : Luty 04, 2011, 09:01:07 » |
|
Tak siê ma, kiedy siê mieszka w pobli¿u lotniska w Balicach. Na mnie spadaj¹ "opryski" z pobliskich Pyrzowic  Krzysiu ja mieszkam prawie ko³o Wieliczki (ok.5km) a od lotniska dzieli mnie jakieœ 30 km  ,ale to nie s¹ normalne smugi.Przygl¹dnij siê jak równolegle biegn¹.Mam wiêcej zdjêÌ,ale przecie¿ nie bêdê tu wszystkich zamieszczaÌ. Pewnie mieszkasz w pasie podejœcia do l¹dowania, a je¿eli nie to na 100% mieszkasz w korytarzu gdzie lataj¹ samoloty, a je¿eli nie to najwidoczniej ze wzglêdu na z³¹ pogodê korytarz ten zosta³ chwilowo przesuniêty ;-) Jakieœ wyt³umaczenie siê znajdzie ;-)
|
|
|
|
|
|
|
Sventer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #126 : Luty 04, 2011, 15:47:34 » |
|
Wierzycie we wszystko co Wam podsunÂą. ZwykÂłe smugi kondensacyjne.
|
|
|
|
|
|
|
|
greta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #128 : Luty 04, 2011, 16:01:55 » |
|
Sventer ma swoje poglady i nalezy mu sie za to szacunek!
A smugi? No coz nie sa dla niego. Amen.
|
|
|
|
|
|
|
Sventer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #129 : Luty 04, 2011, 18:18:08 » |
|
WedÂług Twojego rozumowania jeÂśli nie zobaczĂŞ tego filmu, nie zrozumiem w czym rzecz? WystarczajÂąco naczytaÂłem siĂŞ i naoglÂądaÂłem zdjĂŞĂŚ tych niby Chemitriali Âżeby stwierdziĂŚ Âże, jesteÂś Ty i jak inne osoby w to wierzÂące w fanaberii spoÂłecznej. Nikt nas nie pryska - jeÂśli dalej mi nie wierzycie, pokaÂżcie mi fabrykĂŞ gdzie to niby produkujÂą setki ton tej chemii, jeÂśli natomiast twierdzicie Âże to z paliwem jest to powiem Wam Âże nie ma prawa to lataĂŚ. Faktem jest Âże smugi kondensacyjne szkodzÂą gĂłrnym warstwom atmosfery i dokÂładnie nie wiemy nawet w dzisiejszych czasach jakie to ma skutki - ale twierdzenie Âże ktoÂś nas na masowÂą skalĂŞ pryska to paranoja.
|
|
|
|
|
|
|
acentaur
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 12
Email
|
 |
« Odpowiedz #130 : Luty 04, 2011, 18:47:21 » |
|
Witaj Sventer, Faktem jest ¿e smugi kondensacyjne szkodz¹ górnym warstwom atmosfery i dok³adnie nie wiemy nawet w dzisiejszych czasach jakie to ma skutki - ale twierdzenie ¿e ktoœ nas na masow¹ skalê pryska to paranoja. paranoja ca³kiem niez³a i banalnie latwa do udowodnienia. Chocia¿by s³awetne winnice we Francji, od lat masowo uzywaja œrodków regulacji pogody, od rakiet a¿ po samoloty. Dzia³a to od lat. No, ale dopiero prawdziwa rewelacja znajduje siê , no gdzie, jak nie u wschodnich s¹siadów. W Moskwie od kilkudziesieciu lat dzia³a Instytut regulacji Pogody ze specjalnymi prawami. Bodaj¿e posiada aktualnie 4 Tu-154 i jakieœ mniejsze. W Moskwie panuje specyficzny mikroklimat bo glówny gieroj lubi sloùce. Wiêc te cztery samoloty rzygaja regularnie chemikaliami mniejszym gierojom na ³by. Ogl¹da³em reporta¿ TV, w którym dyrektor tego instytutu zaplakiwa³ siê, ¿e brak funduszy, wsparcia wiêc nie mo¿e eksperymentowaÌ tak jak to robi³ przed laty, za panowania czerwonych carów. Posiada³ wtedy bowiem ca³¹ flotê samolotów i robi³ cuda na ca³ym terenie swojego ukochanego kraju a nie tylko w rejonie Moskwy. Chyba nie trzeba dodawaÌ, ¿e zainteresowania wojska obejmuj¹ tak¿e i sterowanie pogod¹. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #131 : Luty 06, 2011, 23:18:01 » |
|
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #132 : Luty 15, 2011, 23:14:53 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2011, 23:16:17 wysłane przez chanell »
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #133 : Luty 16, 2011, 09:29:15 » |
|
Moim zdaniem, od chmur. TĂŞcza powstaje na skutek rozszczepienia ÂświatÂła w drobinkach wody - w chmurach, chmurkach i chmureczkach, a tam takie wÂłaÂśnie byÂły. Bo ta tĂŞczuchna nie powstaÂła w smugach po samolocie, a w chmurce nad nimi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2011, 09:37:44 wysłane przez Dariusz »
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #134 : Luty 16, 2011, 21:29:10 » |
|
Moim zdaniem, od chmur. TĂŞcza powstaje na skutek rozszczepienia ÂświatÂła w drobinkach wody - w chmurach, chmurkach i chmureczkach, a tam takie wÂłaÂśnie byÂły. Bo ta tĂŞczuchna nie powstaÂła w smugach po samolocie, a w chmurce nad nimi.
SĂŞk w tym Darku Âże, tam nie byÂło chmury tylko smugi, zaÂś sÂłoĂące odbija siĂŞ w rozpylonym aluminium. ChoĂŚ ja tam widzĂŞ coÂś na ksztaÂłt spodka ,ale moÂże to moja wyobraÂźnia 
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #135 : Luty 16, 2011, 22:21:17 » |
|
Ja z kolei wci¹¿ tam dostrzegam, cienk¹ bardzo, ale warstewkê chmurek. Te grubsze s¹ pod smugami, zaœ te cieniutkie nad i one tworz¹ taki w³aœnie zaokr¹glony kszta³cik, który moze coœ przypominaÌ, ale chyba na tym siê to koùczy.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #136 : Luty 16, 2011, 22:28:18 » |
|
Robi³am dzisiaj zdjecia nieba na Krakowem ( chodzi³o mi o smugi chemiczne ) i przy okazji spostrzeg³am leciutk¹ têczê odbijaj¹c¹ siê ......no w³aœnie od czego ? Kto mi odpowie ?  Chanell, Ty nie rób zdjêÌ tylko weŸ pozbieraj wodê z ró¿nych oddalonych od siebie miejsc np. z ka³u¿ i daj t¹ wodê do przebadania... I niech Ci powiedz¹ ile jest w tej wodzie zwi¹zków aluminium, czy innych toksycznych zwi¹zków.A wtedy bêdziesz wiedzieÌ ju¿ na 100 % co jest grane?
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2011, 22:28:32 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #137 : Luty 16, 2011, 22:38:33 » |
|
Silver œliczny kwiatuszku  bardzo lubiê robiÌ zdjêcia nieba ,nie tylko dla smug chemicznych ,ale mam nadziejê strzeliÌ fotê UFO  Co do badaù ,to niestety kosztowna inwestycja na któr¹ po prostu mnie nie staÌ. Przecie¿ ogólnie wiadomo jaki jest sk³ad mieszanek ,które s¹ rozpylane na naszym niebie a nawet wiadomo w jakim celu one s¹ rozpylane.G³ównym sk³adnikiem jest aluminium ,które to ma nas uchroniÌ od szkodliwego promieniowania ultrafioletowego.
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #138 : Luty 16, 2011, 22:43:50 » |
|
List otwarty do szefa MON ws. chemtrails Opublikowano: 02.02.2011 | Kategorie: Aktywizm
List otwarty do Ministra Obrony Narodowej RP w sprawie trwaÂłych smug, pozostawianych przez samoloty, latajÂące w polskiej przestrzeni powietrznej.
Szanowny Panie Ministrze!
Od kilku lat, na naszym niebie obserwujemy, na terenie caÂłej Polski, powstawanie swoistych „sztucznych chmur”. PojawiajÂą siĂŞ one w wyniku tego, Âże wiele samolotĂłw zostawia za sobÂą smugi, ktĂłre stopniowo siĂŞ rozszerzajÂą i rozrzedzajÂą, tworzÂąc na niebie, przez wiele godzin, intensywnÂą zawiesinĂŞ, w duÂżym stopniu zasÂłaniajÂącÂą sÂłoĂące. Czasami, caÂłe obszary nad naszymi miastami, pokryte sÂą tego typu „sztucznymi chmurami”. Skala tego zjawiska jest tak duÂża, Âże w zasadzie wielu ludzi uwaÂża, Âże bez ich wiedzy i jakiegokolwiek umocowania prawnego, dochodzi do modyfikowania pogody. Jak bowiem oceniĂŚ dziaÂłania, zaburzajÂące wyglÂąd naszego nieba, uksztaÂłtowany tysiÂące lat temu? Zjawisko to ma miejsce rĂłwnieÂż w wielu innych krajach Âświata.
My, polscy obywatele, zwracamy siê do Pana, jako osoby reprezentuj¹cej konstytucyjny organ w³adzy Rzeczpospolitej Polskiej, w którego gestii jest ostateczna odpowiedzialnoœÌ za ruch powietrzny w naszym kraju, o udzielenie nam odpowiedzi na nastêpuj¹ce, zasadnicze dla nas pytania:
- Co jest powodem zostawiania, przez du¿¹ czêœÌ lataj¹cych w naszej przestrzeni powietrznej samolotów œladów, które na wiele godzin zmieniaj¹ obraz niebosk³onu?
- Czy tych oblotĂłw dokonujÂą polskie, czy zagraniczne samoloty?
- Czy powodem powstawania tych trwaÂłych smug jest jakiÂś rodzaj paliwa? JeÂżeli tak, to jaki jest jego skÂład i jakie atesty dopuszczajÂą jego uÂżywanie?
- Czy prowadzono badania, na temat wpÂływu tego rodzaju oparĂłw, utrzymujÂących siĂŞ w powietrzu, na stan Âśrodowiska naturalnego i zdrowia ludzi?
- Czy moÂże Pan podaĂŚ podstawĂŞ prawnÂą, do tak dalekiej ingerencji w Âśrodowisko naturalne w naszym kraju?
JeÂżeli te Âślady i „sztuczne chmury” nie sÂą wynikiem stosowania jakiegoÂś rodzaju paliwa, to w takim razie czy nie sÂą one efektem spryskiwania naszego nieba jakimÂś rodzajem ÂśrodkĂłw chemicznych? JeÂśli tak, to co to sÂą za Âśrodki i czemu ma sÂłuÂżyĂŚ ta gigantyczna akcja i jaka miaÂłaby byĂŚ podstawa prawna tego typu dziaÂłania?
Szanowny Panie Ministrze!
Bez wzglĂŞdu na to, co jest powodem powstawania, w przestrzeni powietrznej Rzeczpospolitej Polskiej, tego typu „sztucznej zawiesiny”, niniejszym domagamy siĂŞ natychmiastowego przerwania tej sprzecznej, wedÂług nas, z prawem praktyki. JednoczeÂśnie domagamy siĂŞ caÂłkowitego ujawnienia prawdy w tej sprawie i zapowiadamy ewentualne podjĂŞcie krokĂłw prawnych, zwiÂązanych z pociÂągniĂŞciem do odpowiedzialnoÂści osĂłb, winnych tego skandalicznego procederu.
Kliknij TUTAJ, Âżeby poprzeĂŚ list.
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #139 : Luty 16, 2011, 22:44:52 » |
|
bardzo lubiĂŞ robiĂŚ zdjĂŞcia nieba ,nie tylko dla smug chemicznych ,ale mam nadziejĂŞ strzeliĂŚ fotĂŞ UFO  Co do badaĂą ,to niestety kosztowna inwestycja na ktĂłrÂą po prostu mnie nie staĂŚ. A skÂąd wiesz, Âże to kosztowna inwestycja ?..! ChoĂŚby to nawet miaÂło kosztowaĂŚ 100 zÂł, to znowu aÂż tak duÂżo ? UFO peÂłno na ''niebie'' , setki, tysiÂące przelatuje dziennie nad TwojÂą gÂłowÂą...
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #140 : Luty 18, 2011, 18:54:05 » |
|
SĂŞk w tym Darku Âże, tam nie byÂło chmury tylko smugi, zaÂś sÂłoĂące odbija siĂŞ w rozpylonym aluminium. WÂłaÂśnie. SÂłoĂące (ÂświatÂło) w drobinach aluminium moÂże siĂŞ odbijaĂŚ, a nie rozszczepiaĂŚ. Rozszczepienie a tym samym efekt tĂŞczy nastĂŞpuje w drobinach... wody/lodu ktĂłre dziaÂłajÂą jak pryzmat.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #141 : Luty 20, 2011, 23:35:52 » |
|
Sêk w tym Darku ¿e, tam nie by³o chmury tylko smugi, zaœ s³oùce odbija siê w rozpylonym aluminium. W³aœnie. S³oùce (œwiat³o) w drobinach aluminium mo¿e siê odbijaÌ, a nie rozszczepiaÌ. Rozszczepienie a tym samym efekt têczy nastêpuje w drobinach... wody/lodu które dzia³aj¹ jak pryzmat. Arteq ,to co na tym zdjêciu widzisz? Zastanawia³am siê nad czymœ.Otó¿ wyobraŸmy sobie ¿e to np.maskuj¹cy siê metaliczny pojazd,czy w takim razie jest to mo¿liwe ze odbijaj¹ siê w nim promienie s³oneczne i st¹d ta têczowa mgie³ka? Zaznaczê jeszcze ¿e zjawisko by³o widoczne "go³ym okiem "
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
greta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #142 : Marzec 03, 2011, 18:36:59 » |
|
Skopiowalam z innego forum.Przeczytajcie,bardzo wazne.====================================== Chemtrails – dowody zbrodni przeciwko ludziom. Tylko ludzie o bardzo zÂłej woli albo gÂłupcy mogÂą jeszcze zaprzeczaĂŚ istnieniu geoinÂżynierii, w zakresie tworzenia „persistant contrails”, albo jak kto woli „chemtrails”. ONZ miaÂłoby uchwaliĂŚ ustawĂŞ zakazujÂącÂą stosowania tego, co nie istnieje? Zakazali, poniewaÂż technologia ta okazaÂła siĂŞ byĂŚ bardzo szkodliwa dla Âśrodowisku naturalnego, w tym dla czÂłowieka. Angielski parlament miaÂłby szczegó³owo raportowaĂŚ „science fiction”? Dowody na istnienie chemtrails i na ich szkodliwoœÌ sÂą nie do podwaÂżenia! Ci co zezwolili na rozpylanie ÂśrodkĂłw chemicznych nad naszymi gÂłowami, bez naszej wiedzy i zgody, popeÂłnili zbrodniĂŞ przeciwko wÂłasnym rodakom. Skala skaÂżenia nie jest nikomu znana, ale jego skutki zaczynajÂą juÂż byĂŚ odczuwalne. W celu ochrony naszego zdrowia i zdrowia naszych dzieci, powinniÂśmy ¿¹daĂŚ ujawnienia wszelkich informacji na ww. temat, przeprowadzenia niezaleÂżnych badaĂą i analiz oraz ukarania winnych tej zbrodni. Spieszmy siĂŞ bo czas nagli… UCHWAÂŁA ONZ W zeszÂłym tygodniu, rada ONZ zÂłoÂżona z przedstawicieli 193 paĂąstw, na konwencji „Zachowania bioró¿norodnoÂści” w Nagoya, w Japonii, ustaliÂła moratorium na dziaÂłania geoinÂżynieryjne, w zakresie rozpylanie czÂąstek w atmosferze, ktĂłre to dziaÂłania w ramach walki z globalnym ociepleniem, miaÂły za zadanie pochÂłanianie CO2 oraz odbijanie w kosmos promieni sÂłonecznych (promienie ultrafioletowe). Inaczej mĂłwiÂąc na posiedzeniu ONZ, w ktĂłrym uczestniczyÂło polskie przedstawicielstwo, polskiego rzÂądu, uchwalono zakaz rozpylania zwiÂązkĂłw do atmosfery, tworzÂących przez naukowcĂłw zwany „persistant contrail”, a co my nazywamy „chemtrail”. Uchwa³ê tÂą podjĂŞto w 2 lata po uchwaleniu moratorium na podobne dziaÂłania na powierzchni oceanĂłw, ktĂłre doprowadziÂły do duÂżych skaÂżeĂą w g³êbiach oceanĂłw. TakÂże rozpylanie zwiÂązkĂłw chemicznych do atmosfery okazaÂło siĂŞ bardzo szkodliwe w skutkach dla Âśrodowiska biologicznego na ziemi i maÂło skuteczne w walce z bÂądÂź co bÂądÂź wyimaginowanym wrogiem, przyczyniajÂącym siĂŞ rzekomo do globalnego ocieplenia – CO2 (dwutlenkiem wĂŞgla). DOWODY Na miĂŞdzynarodowym sympozjum w Ghent, w Belgii Ghent (28-30 maj 2010), zebrani tam naukowcy oÂświadczyli, iÂż program geoinÂżynieryjny w zakresie rozpylania zwiÂązkĂłw chemicznych do atmosfery jest juÂż od lat w peÂłni operacyjny i ma on juÂż swojÂą 60 letniÂą historiĂŞ. W naszym artykule „Zjawisko chemtrails nie jest teoriÂą…” opublikowaliÂśmy oficjalne raporty naukowcĂłw amerykaĂąskich z roku 1997, opisujÂące w detalach technologie, zastosowanie i niskie koszty masowego rozpylania ÂśrodkĂłw chemicznych do wyÂższych partii atmosfery. Naukowcy ci doradzali natychmiastowe wdroÂżenie tych technologii do walki z globalnym ociepleniem. Angielski parlament, a dokÂładnie to jego „Komitet ds. Nauki i Technologii” sporzÂądziÂł podobne raporty, z tym Âże opisujÂą one nie tyle plany co konkretnie podjĂŞte juÂż dziaÂłania. W sekcji 27 raportu czytamy: „Od 1977 r. chmury i techniki ochrony Âśrodowiska zostaÂły poddane regulacjom miĂŞdzynarodowym. W 1977 r. paĂąstwa podpisaÂły „Konwencja o zakazie modyfikacji Âśrodowiska” (ENMOD). Traktat, jak rĂłwnieÂż zakaz stosowania technik modyfikacji Âśrodowiska w trudnych okolicznoÂściach, popiera stosowanie modyfikacji pogody do celĂłw celĂłw pokojowych. Zasad ENMOD potwierdzono w Ramowej Konwencji ds. Zmian Klimatu (UNFCCC) oraz w 1992 r. podczas Szczytu Ziemi w Rio de Janeiro. Dr Lee zauwaÂżyÂł, Âże wiĂŞkszoœÌ technik objĂŞtych traktatem ENMOD byÂła „bardzo spekulacyjna”, na przykÂład dotyczyÂły wywoÂływania trzĂŞsieĂą ziemi lub tsunami, ktĂłre znacznie przekracza moÂżliwoÂści wspó³czesnych technologii, ale technologia dotyczÂąca chmur byÂła czĂŞsto stosowana.” Tylko powyÂższy tekst mĂłwi juÂż o bĂŞdÂącej w czĂŞstym uÂżyciu technologii „tworzenia chmur”! Polecamy przeczytanie caÂłego raportu ( http://www.globalnaswiadomosc.com/Report_HOC_221.pdf), ktĂłry nawet najbardziej zajadÂłym niedowiarkom nie pozostawia Âżadnego miejsca na zwÂątpienie. W swojej uchwale, ze wzglĂŞdu na ogĂłlnoÂświatowy zakres tego typu dziaÂłaĂą geoinÂżynieryjnych, ONZ nakazaÂło angielskiemu parlamentowi zaprzestanie kontroli i prac nad tym tematem oraz pozostawienie tego w gestii ONZ. Czego nam jeszcze trzeba? PowyÂższy raport opisuje ze szczegó³ami zjawisko, ktĂłre juÂż od dÂłuÂższego czasu widzimy nad naszymi gÂłowami. ONZ orzekÂło o wysokiej szkodliwoÂści tych dziaÂłaĂą na Âśrodowisko biologiczne, wiĂŞc w tym i na czÂłowieka. JesteÂśmy od dÂłuÂższego czasu truci. Nikt siĂŞ nas nie pytaÂł o zdanie i zgodĂŞ. Nikt nie przedstawiÂł nam rzetelnych badaĂą i analiz. Czy nikogo nie obchodzi juÂż nasze Âżycie i zdrowie? Nawet nas samych? Nasz rzÂąd nie mĂłgÂł nie wiedzieĂŚ o tych dziaÂłaniach. To przecieÂż jego przedstawiciele dopiero co podpisali siĂŞ pod ww. moratorium ONZ. PowinniÂśmy za¿¹daĂŚ przeprowadzenia jawnego dochodzenia w tej sprawie (pod nadzorem publicznym) oraz ¿¹daĂŚ ukarania winnych tej zbrodni. Zdradzieccy politycy i kÂłamliwe media juÂż wystarczajÂąco dÂługo nas oszukiwali. DoœÌ tego! Nie czekajmy aÂż bĂŞdzie za póŸno! Bardzo prosimy o przekazanie linka do tego artykuÂłu do jak najwiĂŞkszej liczby znajomych! Autorstwo i ÂźrĂłdÂło: Globalna ÂŚwiadomoœÌ BIBLIOGRAFIA 1. http://foodfreedom.wordpress.com/2010/10/28/un-votes-to-ban-chemtrails/2. http://coto2.wordpress.com/2010/07/28/case-orange-60-years-of-geoengineering-goes-into-hyperdrive-as-%E2%80%98plan-b%E2%80%99/3. http://failinggracefully.com/?p=11684. http://www.globalnaswiadomosc.com/raporttellerachemtrail.htmScaliÂłem posty DarekI pozwolÂłem sobie na zmianĂŞ kolejnoœÌ. WytÂłuszczenie, to rĂłwnieÂż ja. Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2011, 19:37:44 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
ramer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #143 : Marzec 04, 2011, 12:58:12 » |
|
UCHWAÂŁA ONZ
W zeszÂłym tygodniu, rada ONZ zÂłoÂżona z przedstawicieli 193 paĂąstw, na konwencji „Zachowania bioró¿norodnoÂści” w Nagoya, w Japonii, ustaliÂła moratorium na dziaÂłania geoinÂżynieryjne, w zakresie rozpylanie czÂąstek w atmosferze, ktĂłre to dziaÂłania w ramach walki z globalnym ociepleniem, miaÂły za zadanie pochÂłanianie CO2 oraz odbijanie w kosmos promieni sÂłonecznych (promienie ultrafioletowe).
Inaczej mĂłwiÂąc na posiedzeniu ONZ, w ktĂłrym uczestniczyÂło polskie przedstawicielstwo, polskiego rzÂądu, uchwalono zakaz rozpylania zwiÂązkĂłw do atmosfery, tworzÂących przez naukowcĂłw zwany „persistant contrail”, a co my nazywamy „chemtrail”.
Czyli co ? Nie bĂŞdÂą juÂż rozpylaĂŚ ? Nie bĂŞdzie juÂż "chmur" na niebie ?
|
|
|
|
|
|
|
greta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #144 : Marzec 04, 2011, 13:06:44 » |
|
wg.mnie zawsze jakas furtka sie znajdzie do dzialania tej morderczej dla ludzi inwazji z nieba.
|
|
|
|
|
|
|
ramer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #145 : Marzec 09, 2011, 09:09:25 » |
|
U mnie od 3 dni niebo piêkne, a samoloty lataj¹  Oby tylko nie zapeszyÌ 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2011, 09:11:02 wysłane przez ramer »
|
|
|
|
|
greta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #146 : Marzec 09, 2011, 09:18:37 » |
|
Wiesz,ja od pewnego czasu zaobserwowalam tez piekne niebo,zadnych smug.Nie wiem czy to na zawsze?
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #147 : Marzec 10, 2011, 10:57:06 » |
|
U mnie byÂło 2 dni spokoju,ale wczoraj juÂż nie  Po poÂłudniu caÂłe niebo pokryÂła jakby pajĂŞczynka ,a dzisiaj juz peÂłne zachmurzenie i pada Âśnieg 
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Linda
Gość
|
 |
« Odpowiedz #148 : Czerwiec 18, 2011, 06:27:20 » |
|
Co oni u licha rozpylajÂą?Michael Murphy jest dziennikarzem, filmowcem, aktywistÂą politycznym dziaÂłajÂącym w rejonie Los Angeles. Jest on takÂże kooproducentem filmu dokumentalnego pt. „What in the World are They Spraying?” („Co oni u licha rozpylajÂą?”). ZnalazÂłem na YT wersjĂŞ tego filmu z polskimi napisami i pĂłki jeszcze tam wisi, zachĂŞcam wszystkich do jego obejrzenia. Murphy nie ma wÂątpliwoÂści, Âże od wielu lat prowadzi siĂŞ eksperymenty z modyfikacjÂą pogody. Pierwsze doÂświadczenia przeprowadzono ponad 100 lat temu. W celach wojskowych na masowÂą skalĂŞ modyfikacje meteorologiczne zastosowano podczas wojny w Wietnamie. Aby zak³óciĂŚ wietnamskie linie komunikacyjne wywoÂłano w sposĂłb sztuczny deszcz i na tzw. Szlak Ho Chi Minha spadÂło prawie 4 metry deszczu w ciÂągu godziny (!). DziÂś proces ten powaÂżnie udoskonalono a manipulacje pogodowe sprawiajÂą, Âże mamy do czynienia z najdziwniejszymi anomaliami. Anomalie te produkowane sÂą czĂŞsto na zamĂłwienie korporacji. Aby wywoÂłaĂŚ deszcz, rozpyla siĂŞ w chmurach jodek srebra, „suchy lĂłd” czyli zamroÂżony dwutlenek wĂŞgla a czasem wystarczy skroplony propan. Te zwiÂązki chemiczne nie zostaÂły jednak znalezione w smugach chemicznych, ktĂłre zawierajÂą w sobie skÂładnik znacznie groÂźniejszy – aluminium. Aluminium jest materiaÂłem niezwykle lekkim i jest przy tym doskonaÂłym przewodnikiem. Jest bardzo prawdopodobne, Âże smugi chemiczne rozpylane na niebie sÂą zwiÂązane z systemem HAARP, ktĂłry odbija emitowane przez siebie fale elektromegnetyczne od jonosfery i przenosi w dowolne miejsce na ziemi. American Association for the Advancement of Science przyznaÂło, Âże za pomocÂą HAARP-a jest wstanie podgrzaĂŚ kilka kilometrow kwadratowych nieba dziĂŞki czÂąsteczkom metalu dryfujÂącym w powietrzu. DziĂŞki takiemu dziaÂłaniu HAARP jest w stanie stworzyĂŚ miejsce o ekstremalnie niskim lub wysokim ciÂśnieniu i dziĂŞki temu wywoÂłaĂŚ potĂŞÂżny sztorm. Ostatnie silne deszcze i powĂłdÂź w rejonie Mississippi i Missouri byly poprzedzone intensywnym rozpylaniem smug chemicznych. Pytanie wiĂŞc brzmi – czy takie rozpylanie w powietrzu rozmaitych zwiÂązkĂłw chemicznych jest niebezpieczne dla zdrowia? W filmie „What in the World are They spraying?” moÂżna posÂłuchaĂŚ wywiadĂłw z lekarzami, ktĂłrzy jednogÂłoÂśnie uznajÂą rozpylany tlenek aluminium za substancjĂŞ toksycznÂą. Na dodatek metal ten akumuluje siĂŞ z czasem i dziÂś w wielu miejscach jego pozom w glebie jest bardzo wysoki. To z toksycznymi wÂłaÂściwoÂściami tego metalu kojarzy siĂŞ chorobĂŞ Alzheimera. IloœÌ zachorowaĂą na tÂą chorobĂŞ wzrosÂła w USA w ostatnich 10 latach o kilkaset procent. Aluminium jest takÂże katalizatorem innych chorĂłb o podÂłoÂżu neurologicznym, g³ównie dlatego, Âże odkÂłada siĂŞ w ludzkim organiÂźmie i obniÂża jego odpornoœÌ. CzĂŞÂściÂą skÂładowÂą smug chemicznych jest bar, ktĂłrego wysoki poziom w organiÂźmie moÂżna stwierdziĂŚ podczas badania krwi. W wielu przypadkach jest to poziom tysiÂąc razy wiĂŞkszy od normalnego. Bar rĂłwnieÂż obniÂża odpornoœÌ a takÂże sprzyja podwyÂższonemu ciÂśnieniu krwi. ZaczĂŞto prowadziĂŚ statystyki, ktĂłre pokazujÂą, Âże podczas rozpylania smug chemicznych roÂśnie nagle liczba atakĂłw serca i pogotowipogotowie ratunkowe ma peÂłne rĂŞce roboty. TakÂże choroby ukÂładu oddechowego przesunĂŞÂły siĂŞ z miejsca 8-go listy najczĂŞstszych przyczyn Âśmierci na 3-cie. Innym skÂładnikiem smug chemicznych jest stront, ktĂłry powoduje karcynogenezĂŞ komĂłrki wywoÂłujÂąc choroby nowotworowe. Ludzie ktĂłrzy uwaÂżajÂą, Âże sÂą zatruci (przez oddychanie) zawartoÂściÂą smug chemicznych powinni zrobiĂŚ sobie badania krwi lub wÂłosĂłw na obecnoœÌ wymienionych wyÂżej pierwiastkĂłw. JeÂżeli ich poziom okaÂże siĂŞ wysoki, konieczna jest terapia chelatacyjna. Film „What in the World are They spraying?” jest dokumentem pokazujÂącym rozmaite aspekty dziaÂłania smug chemicznych. Film zaczyna siĂŞ od sceny podczas spotkania w American Association for the Advancement of Science, gdzie mĂłwi siĂŞ wprost o rozpylaniu w powietrzu dziesiÂątkĂłw ton aluminiowego pyÂłu, ktĂłry miaÂłby uchroniĂŚ ziemiĂŞ przed skutkami globalnego ocieplenia. Naukowcy szczerze wierzyli, Âże robiÂąc to ratujÂą naszÂą planetĂŞ (!). Jednak badania gleby przeprowadzone przez farmerĂłw wykazaÂły, Âże opadajÂące smugi chemiczne zaczĂŞÂły zmieniaĂŚ jej odczyn, uniemoÂżliwiajÂąc uprawianie wielu gatunkĂłw roÂślin i drastycznie obniÂżajÂąc plony. W glebie znaleziono ogromne iloÂści aluminium, baru i strontu. Jedynym sposobem, aby te metale dostaÂły siĂŞ do gleby, sÂą zanieczyszczenia przemysÂłowe, ale nawet wĂłwczas ich poziom byÂłby niewielki. Tymczasem w glebie znaleziono szokujÂące iloÂści aluminium ÂświadczÂące o tym, Âże pochodzÂą one z rozpylanych smug chemicznych. Zazwyczaj w glebie znajduje siĂŞ 2-7 czÂąsteczek tego metalu na miliard. Na kalifornijskich polach znaleziono 61 tys. czÂąsteczek na miliard (!), co wystarczy aby zniszczyĂŚ glebĂŞ. W tym samym czasie elektrownie sÂłoneczne, generujÂące prÂąd elektryczny w Kalifornii, zanotowaÂły ponad60% spadek produkcji energii elektrycznej w wyniku braku odpowiedniego nasÂłonecznienia. To, Âże nie widaĂŚ smug chemicznych nad gÂłowÂą wcale nie oznacza, Âże jesteÂśmy wolni od ich wpÂływu. Lekkie czÂąsteczki aluminium potrafiÂą wĂŞdrowaĂŚ w powietrzu tysiÂące kilometrĂłw, unoszone prÂądami powietrznymi i zatruwaĂŚ rejony teoretycznie wolne od aerozoli. W tym samym czasie rzÂądy niemalÂże wszystkich krajĂłw uwaÂżajÂą, Âże smugi chemiczne sÂą wy³¹cznie wytworem wyobraÂźni teoretykĂłw konspiracji. Tymczasem rozpylanie smug chemicznych ma miejsce nad kaÂżdym krajem nale¿¹cym do NATO a takÂże nad innymi obszarami globu. Wolne od smug chemicznych sÂą niektĂłre kraje poÂłudniowoamerykaĂąskie i Kenia w Afryce. rawdopodobnie celem rozpylania smug jest zablokowanie dostĂŞpu promieni sÂłonecznych do naszej planety i mimo, Âże caÂły projekt wydaje sie byĂŚ zbyt duÂży, aby mĂłgÂł zostaĂŚ zrealizowany, to flotylla latajÂących cystern, zdolnych do rozpylania aerozoli stale roÂśnie. Ostatnie zamĂłwienie Pentagonu to 380 takich samolotow zamĂłwionych w firmie Boeing. Tak wiĂŞc nic nie wskazuje, aby rozpylanie zostaÂło w najbliÂższym czasie powstrzymane. http://nowaatlantyda.com/2011/06/16/co-oni-u-licha-rozpylaja/
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
 GawĂŞdziarz
Punkty Forum (pf): 2
|
 |
« Odpowiedz #149 : Czerwiec 18, 2011, 08:14:08 » |
|
Nad Poznaniem gĂŞsto i czĂŞsto, chociaÂżby wczoraj 17.06 po poÂłudniu. JuÂż nawet zdjĂŞĂŚ nie robiĂŞ. PokazywaÂłem to znajomemu laikowi i tÂłumaczyÂłem o co kaman.
A w nocy padaÂł deszczyk - zaplanowane / zaprogramowane czy sama natura siĂŞ odezwaÂła ?- tego siĂŞ chyba nie dowiemy.
|
|
|
|
Pzdr barneyos  ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\" \"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
|
|
|
|