Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 28, 2025, 20:09:33

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy zwierzeta maja dusze?  (Przeczytany 25335 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #25 : Luty 15, 2011, 10:03:55 »

Ja wiem iÂż zwierzĂŞta tak samo jak ludzie posiadajÂą dusze , myÂślĂŞ iz niedÂługo stanie siĂŞ to normalnÂą wiedzÂą i nikogo nie bĂŞdzie szokowaĂŚ taki fakt.

Ale jeÂżeli dla kogokolwiek jest to nie do przyjĂŞcia? Niech zostanie przy swojej wiedzy.

Wszystko co jest w Âświecie fizycznym oÂżywione musi posiadaĂŚ energiĂŞ Âżycia , my to nazywamy duszÂą , lub jakomÂś ÂświadomoÂściÂą.
Oczywiœcie jest to wi¹zka energii , jednak posiadaj¹ca œwiadomoœÌ na swoim poziomie.
RoÂśliny teÂż jÂą posiadajÂą nie tylko zwierzĂŞta.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Luty 15, 2011, 11:32:38 »

RĂłwnieÂż skÂłaniam siĂŞ do tego, ze zwierzĂŞta majÂą duszĂŞ. Wielu z nas trudno jest siĂŞ pogodziĂŚ z tÂą myÂślÂą w Âświetle nauk ferowanych przez koÂśció³, Âże tylko czÂłowiek jest stworzony "na obraz i podobieĂąstwo BoÂże". Tak wiĂŞc podzielam (no moÂże nie we wszystkich detalach  MrugniĂŞcie) zdanie moich przedmĂłwcĂłw, ktĂłrzy teÂż tak uwaÂżajÂą.

Mam jednak maÂłe "ale" do tej wypowiedzi >Kiary<:

Cytat: Kiara
Wszystko co jest w Âświecie fizycznym oÂżywione musi posiadaĂŚ energiĂŞ Âżycia , my to nazywamy duszÂą , lub jakomÂś ÂświadomoÂściÂą.

ZapomniaÂłeÂś >Kiaro< o biorobotach. MrugniĂŞcie DuÂży uÂśmiech

Ale to juÂż temat do innego wÂątku.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #27 : Luty 15, 2011, 12:35:01 »

Nie wiem jak zwierzêta... w zasadzie nie wiem nawet czy ludzie maj¹ jak¹œ duszê - wszystko zale¿y od definicji duszy, o której mowa.

Ale jedno wiem na pewno:

STARE ÂŻELAZKA majÂą duszĂŞ!!!!

MrugniĂŞcie
Kiara
Gość
« Odpowiedz #28 : Luty 15, 2011, 12:53:27 »

"Wszystko co jest w Âświecie fizycznym oÂżywione musi posiadaĂŚ energiĂŞ Âżycia , my to nazywamy duszÂą , lub jakomÂś ÂświadomoÂściÂą.

Cytat: Darek
ZapomniaÂłeÂś >Kiaro< o biorobotach.  DuÂży uÂśmiech

Ale to juÂż temat do innego wÂątku."

Nie nie zapomniaÂłam one tez majÂą "duszĂŞ" przynajmniej jej energetycznÂą kopie , bez niej nie mogli by ÂżyĂŚ.
Ale w ich wypadku to jest program naÂładowany energiom , zwyczajnie konkretny program.

I tu rozwija siĂŞ temat co jest owÂą duszÂą a co nie jest niÂą? I jakie warunki speÂłniane w fizycznoÂści majÂą z niÂą zwiÂązek a nie z programem?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2011, 21:15:07 wysłane przez Dariusz » Zapisane
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #29 : Luty 15, 2011, 13:03:35 »

Ja wiem iÂż zwierzĂŞta tak samo jak ludzie posiadajÂą dusze , myÂślĂŞ iz niedÂługo stanie siĂŞ to normalnÂą wiedzÂą i nikogo nie bĂŞdzie szokowaĂŚ taki fakt.

Ale jeÂżeli dla kogokolwiek jest to nie do przyjĂŞcia? Niech zostanie przy swojej wiedzy.

Oczywiœcie jest to wi¹zka energii , jednak posiadaj¹ca œwiadomoœÌ na swoim poziomie.
RoÂśliny teÂż jÂą posiadajÂą nie tylko zwierzĂŞta.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

Twoja nadzieja prawdopodobnie na zawsze juÂż pozostanie nadziejÂą, albowiem to, o czym mĂłwimy nie leÂży w zakresie weryfikowalnej wiedzy, a wiary. A na niÂą fizyczne dowody ciĂŞÂżko jest zdobyĂŚ (patrz opisywane przeze mnie i Val Dee'ego badania).
SÂą ludzie, ktĂłrym wydaje siĂŞ, Âże widzÂą "dusze" innych ludzi bÂądÂź zwierzÂąt (i tak jak ty nazywajÂą je energiami) - i w tych przypadkach wÂłaÂśnie tak bardzo liczy siĂŞ ich wiedza, od ktĂłrej zasobu zaleÂży interpretacja wszystkiego, z czym majÂą do czynienia.
Natomiast generalizacja etymologiczna (ktĂłrÂą siĂŞ posÂłuÂżyÂłaÂś) gdzie dusza w wielu jĂŞzykach oznacza oddech, tchnienie (Boga) nasuwa jeszcze wiĂŞcej kÂłopotliwych pytaĂą i problemĂłw. To takie trochĂŞ filozoficzne podejÂście, by postawiĂŚ kropkĂŞ nad 'i' zamiast wielokropka za nim.
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2011, 13:06:30 wysłane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Thotal
Gość
« Odpowiedz #30 : Luty 15, 2011, 14:21:04 »

Ciekawe jest rĂłwnieÂż to, Âże sÂą ludzie, ktĂłrzy nie widzÂąc jakiejÂś rzeczy twierdzÂą (podpierajÂąc siĂŞ pseudo naukowymi, niczym nie popartymi dowodami) Âże tego nie ma CoÂś
Czy niewidomy moÂże rozprawiaĂŚ o kolorach na podstawie jakiejkolwiek teorii?
JeÂśli sÂą ludzie, ktĂłrzy twierdzÂą Âże czÂłowiek nie ma duszy, a swoje istnienie opierajÂą na cudzych doktrynach ("naukowych"), to moim zdaniem majÂą spore problemy w odbiorze rzeczywistoÂści. Nie chcĂŞ powiedzieĂŚ Âże sÂą nienormalni, ale rĂłwnieÂż nie mam dla nich innego okreÂślenia.
MyÂślĂŞ Âże jak ktoÂś czegoÂś nie wie, to nie powinien siĂŞ wypowiadaĂŚ na temat, bo dyskusja staje siĂŞ ÂżaÂłosna.
Chyba Âże robiÂą to celowo w imiĂŞ nie znanych mi powodĂłw, moÂże te powody sÂą na tyle tajne i poufne, Âże nie raczÂą powiedzieĂŚ po co to robiÂą Szok

Pozdrawiam - ThotaL UÂśmiech
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #31 : Luty 15, 2011, 15:04:05 »

Czy to brak odwagi wejœcia w bezpoœredni¹ dyskusjê nakazuje ci zwracaÌ siê bezosobowo? Temat jest o duszy zwierz¹t i jedynie do niej nawi¹zywa³am. Nigdzie nie napisa³am, ¿e cz³owiek równie¿ nie ma duszy. Wrêcz przeciwnie (patrz pierwsza strona). Ale niech ci bêdzie. Jestem nienormalna i mam ukryte powody, by opieraÌ siê na pseudonaukowych badaniach Mrugniêcie (najpewniej jestem wspomnianym ju¿ wy¿ej biorobotem. A mo¿e dzia³am na czyjeœ zlecenie? Wys³anniczka tych, którzy d¹¿¹ do rozmydlenia postrzeganej rzeczywistoœci. Buuu- có¿ za paradoks!) Z politowaniem

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Leszek
Gość
« Odpowiedz #32 : Luty 15, 2011, 17:37:14 »

"CiaÂło jest duszÂą kobiety" - Nikos Kazantzakis.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #33 : Luty 15, 2011, 22:15:34 »

Tak naprawdĂŞ wszystko co nas otacza i niesie w sobie Âżycie moÂże siĂŞ z nami komunikowaĂŚ.
Ma t¹ mo¿liwoœÌ i kamieù i roœlina i zwierze. Problem polega na otworzeniu kana³ów ³¹cznoœci , na dostrojeniu w³asnego organizmu do mo¿liwoœci odbioru energii wysy³anej do nas przez œwiat przyrody.

Jest sporo naukowcĂłw od dawna zajmujÂących siĂŞ tym zagadnieniem, poniekÂąd warto wzbogacaĂŚ wiedzĂŞ o darach StwĂłrcy dla nas.
NawiÂązywaĂŚ z nimi kontakt by ÂżyĂŚ nam byÂło Âłatwiej i przyjemniej.

Other Voices - Inne GÂłosy 1/2 (Napisy PL)

http://www.youtube.com/watch?v=Q9bYau5kUWo

i jeszcze to proszĂŞ...

http://www.youtube.com/watch?v=xMs7Onla6S8&feature=related
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2011, 22:30:45 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #34 : Marzec 19, 2011, 14:31:37 »

JAN, wstrzÂąsajÂący jest ten filmik.
IleÂż miÂłoÂści, troski i innych ludzkich uczuĂŚ w owym psie, ktĂłry nie opuszcza towarzysza w niedoli i wzywa pomocy.
Czasami brakuje tego u ludzi. ChociaÂż w ekstremalnych warunkach, z najwiĂŞkszego zÂłoczyĂący potrafi wyjœÌ dobro.  UÂśmiech
Betti
Gość
« Odpowiedz #35 : Marzec 20, 2011, 13:01:14 »

Tez to oglÂądaÂłam i pÂłakaÂłam
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #36 : Marzec 20, 2011, 15:31:00 »

Tez to oglÂądaÂłam i pÂłakaÂłam

i ja teÂż ,ale pomyÂślcie 17 tysieczne miasto i pewnie w kaÂżdym domu pies lub inne zwierzĂŞ Smutny Smutny 12 tys ludzi nie odnaleziono......nie mogĂŞ o tym  pisaĂŚ bo ryczĂŞ

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Betti
Gość
« Odpowiedz #37 : Marzec 20, 2011, 16:51:10 »

Mam nadzieje Âże moze wiĂŞkszoÂśc zwierzÂąt zdoÂłaÂła si wydostac ,uciec na czas przeciez wyczuwajÂą zagroÂżenie.
Strony: 1 [2] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: