Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #25 : Luty 15, 2011, 10:03:55 » |
|
Ja wiem i¿ zwierzêta tak samo jak ludzie posiadaj¹ dusze , myœlê iz nied³ugo stanie siê to normaln¹ wiedz¹ i nikogo nie bêdzie szokowaÌ taki fakt. Ale je¿eli dla kogokolwiek jest to nie do przyjêcia? Niech zostanie przy swojej wiedzy. Wszystko co jest w œwiecie fizycznym o¿ywione musi posiadaÌ energiê ¿ycia , my to nazywamy dusz¹ , lub jakomœ œwiadomoœci¹. Oczywiœcie jest to wi¹zka energii , jednak posiadaj¹ca œwiadomoœÌ na swoim poziomie. Roœliny te¿ j¹ posiadaj¹ nie tylko zwierzêta. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #26 : Luty 15, 2011, 11:32:38 » |
|
Równie¿ sk³aniam siê do tego, ze zwierzêta maj¹ duszê. Wielu z nas trudno jest siê pogodziÌ z t¹ myœl¹ w œwietle nauk ferowanych przez koœció³, ¿e tylko cz³owiek jest stworzony "na obraz i podobieùstwo Bo¿e". Tak wiêc podzielam (no mo¿e nie we wszystkich detalach  ) zdanie moich przedmówców, którzy te¿ tak uwa¿aj¹. Mam jednak ma³e "ale" do tej wypowiedzi >Kiary<: Wszystko co jest w œwiecie fizycznym o¿ywione musi posiadaÌ energiê ¿ycia , my to nazywamy dusz¹ , lub jakomœ œwiadomoœci¹. Zapomnia³eœ >Kiaro< o biorobotach.  Ale to ju¿ temat do innego w¹tku.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #27 : Luty 15, 2011, 12:35:01 » |
|
Nie wiem jak zwierzêta... w zasadzie nie wiem nawet czy ludzie maj¹ jak¹œ duszê - wszystko zale¿y od definicji duszy, o której mowa. Ale jedno wiem na pewno: STARE ¯ELAZKA maj¹ duszê!!!! 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #28 : Luty 15, 2011, 12:53:27 » |
|
"Wszystko co jest w Âświecie fizycznym oÂżywione musi posiadaĂŚ energiĂŞ Âżycia , my to nazywamy duszÂą , lub jakomÂś ÂświadomoÂściÂą. ZapomniaÂłeÂś >Kiaro< o biorobotach.  Ale to juÂż temat do innego wÂątku." Nie nie zapomniaÂłam one tez majÂą "duszĂŞ" przynajmniej jej energetycznÂą kopie , bez niej nie mogli by ÂżyĂŚ. Ale w ich wypadku to jest program naÂładowany energiom , zwyczajnie konkretny program. I tu rozwija siĂŞ temat co jest owÂą duszÂą a co nie jest niÂą? I jakie warunki speÂłniane w fizycznoÂści majÂą z niÂą zwiÂązek a nie z programem? Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2011, 21:15:07 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #29 : Luty 15, 2011, 13:03:35 » |
|
Ja wiem i¿ zwierzêta tak samo jak ludzie posiadaj¹ dusze , myœlê iz nied³ugo stanie siê to normaln¹ wiedz¹ i nikogo nie bêdzie szokowaÌ taki fakt. Ale je¿eli dla kogokolwiek jest to nie do przyjêcia? Niech zostanie przy swojej wiedzy. Wszystko co jest w œwiecie fizycznym o¿ywione musi posiadaÌ energiê ¿ycia , my to nazywamy dusz¹ , lub jakomœ œwiadomoœci¹. Oczywiœcie jest to wi¹zka energii , jednak posiadaj¹ca œwiadomoœÌ na swoim poziomie. Roœliny te¿ j¹ posiadaj¹ nie tylko zwierzêta. Kiara  Twoja nadzieja prawdopodobnie na zawsze ju¿ pozostanie nadziej¹, albowiem to, o czym mówimy nie le¿y w zakresie weryfikowalnej wiedzy, a wiary. A na ni¹ fizyczne dowody ciê¿ko jest zdobyÌ (patrz opisywane przeze mnie i Val Dee'ego badania). S¹ ludzie, którym wydaje siê, ¿e widz¹ "dusze" innych ludzi b¹dŸ zwierz¹t (i tak jak ty nazywaj¹ je energiami) - i w tych przypadkach w³aœnie tak bardzo liczy siê ich wiedza, od której zasobu zale¿y interpretacja wszystkiego, z czym maj¹ do czynienia. Natomiast generalizacja etymologiczna (któr¹ siê pos³u¿y³aœ) gdzie dusza w wielu jêzykach oznacza oddech, tchnienie (Boga) nasuwa jeszcze wiêcej k³opotliwych pytaù i problemów. To takie trochê filozoficzne podejœcie, by postawiÌ kropkê nad 'i' zamiast wielokropka za nim.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2011, 13:06:30 wysłane przez janneth »
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #30 : Luty 15, 2011, 14:21:04 » |
|
Ciekawe jest rĂłwnieÂż to, Âże sÂą ludzie, ktĂłrzy nie widzÂąc jakiejÂś rzeczy twierdzÂą (podpierajÂąc siĂŞ pseudo naukowymi, niczym nie popartymi dowodami) Âże tego nie ma  Czy niewidomy moÂże rozprawiaĂŚ o kolorach na podstawie jakiejkolwiek teorii? JeÂśli sÂą ludzie, ktĂłrzy twierdzÂą Âże czÂłowiek nie ma duszy, a swoje istnienie opierajÂą na cudzych doktrynach ("naukowych"), to moim zdaniem majÂą spore problemy w odbiorze rzeczywistoÂści. Nie chcĂŞ powiedzieĂŚ Âże sÂą nienormalni, ale rĂłwnieÂż nie mam dla nich innego okreÂślenia. MyÂślĂŞ Âże jak ktoÂś czegoÂś nie wie, to nie powinien siĂŞ wypowiadaĂŚ na temat, bo dyskusja staje siĂŞ ÂżaÂłosna. Chyba Âże robiÂą to celowo w imiĂŞ nie znanych mi powodĂłw, moÂże te powody sÂą na tyle tajne i poufne, Âże nie raczÂą powiedzieĂŚ po co to robiÂą  Pozdrawiam - ThotaL 
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #31 : Luty 15, 2011, 15:04:05 » |
|
Czy to brak odwagi wejœcia w bezpoœredni¹ dyskusjê nakazuje ci zwracaÌ siê bezosobowo? Temat jest o duszy zwierz¹t i jedynie do niej nawi¹zywa³am. Nigdzie nie napisa³am, ¿e cz³owiek równie¿ nie ma duszy. Wrêcz przeciwnie (patrz pierwsza strona). Ale niech ci bêdzie. Jestem nienormalna i mam ukryte powody, by opieraÌ siê na pseudonaukowych badaniach  (najpewniej jestem wspomnianym ju¿ wy¿ej biorobotem. A mo¿e dzia³am na czyjeœ zlecenie? Wys³anniczka tych, którzy d¹¿¹ do rozmydlenia postrzeganej rzeczywistoœci. Buuu- có¿ za paradoks!) 
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #32 : Luty 15, 2011, 17:37:14 » |
|
"CiaÂło jest duszÂą kobiety" - Nikos Kazantzakis.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #33 : Luty 15, 2011, 22:15:34 » |
|
Tak naprawdê wszystko co nas otacza i niesie w sobie ¿ycie mo¿e siê z nami komunikowaÌ. Ma t¹ mo¿liwoœÌ i kamieù i roœlina i zwierze. Problem polega na otworzeniu kana³ów ³¹cznoœci , na dostrojeniu w³asnego organizmu do mo¿liwoœci odbioru energii wysy³anej do nas przez œwiat przyrody. Jest sporo naukowców od dawna zajmuj¹cych siê tym zagadnieniem, poniek¹d warto wzbogacaÌ wiedzê o darach Stwórcy dla nas. Nawi¹zywaÌ z nimi kontakt by ¿yÌ nam by³o ³atwiej i przyjemniej. Other Voices - Inne G³osy 1/2 (Napisy PL) http://www.youtube.com/watch?v=Q9bYau5kUWoi jeszcze to proszê... http://www.youtube.com/watch?v=xMs7Onla6S8&feature=related
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2011, 22:30:45 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : Marzec 19, 2011, 14:31:37 » |
|
JAN, wstrz¹saj¹cy jest ten filmik. Ile¿ mi³oœci, troski i innych ludzkich uczuÌ w owym psie, który nie opuszcza towarzysza w niedoli i wzywa pomocy. Czasami brakuje tego u ludzi. Chocia¿ w ekstremalnych warunkach, z najwiêkszego z³oczyùcy potrafi wyjœÌ dobro. 
|
|
|
|
|
|
|
Betti
Gość
|
 |
« Odpowiedz #35 : Marzec 20, 2011, 13:01:14 » |
|
Tez to oglÂądaÂłam i pÂłakaÂłam
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #36 : Marzec 20, 2011, 15:31:00 » |
|
Tez to oglÂądaÂłam i pÂłakaÂłam
i ja teÂż ,ale pomyÂślcie 17 tysieczne miasto i pewnie w kaÂżdym domu pies lub inne zwierzĂŞ  12 tys ludzi nie odnaleziono......nie mogĂŞ o tym pisaĂŚ bo ryczĂŞ
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Betti
Gość
|
 |
« Odpowiedz #37 : Marzec 20, 2011, 16:51:10 » |
|
Mam nadzieje Âże moze wiĂŞkszoÂśc zwierzÂąt zdoÂłaÂła si wydostac ,uciec na czas przeciez wyczuwajÂą zagroÂżenie.
|
|
|
|
|
|
|
|