DziĂŞki >Kahuna<,
zauwaÂż jednak, Âże zaznaczyÂłem iÂż nie pamiĂŞtam miejsca i cytowaÂłem z pamiĂŞci (wiem, Âże jest taki zwrot, a nie pamiĂŞtam jego dokÂładnego brzmienia), podkreÂślajÂąc to:
Podoba mi siĂŞ jedno zdanie Biblii, nie wiem gdzie jest zapisane - chyba ewangelie - ale brzmi mniej wiĂŞcej tak:
"To co w oczach ludzkich mÂądre dla Boga jest gÂłupotÂą, a to co dla ludzi gÂłupie dla Boga jest mÂądroÂściÂą".
Ale tak, masz racjĂŞ, mogÂło to tak zabrzmieĂŚ, choĂŚ nie to byÂło moim zamiarem.
Logika istnieje tylko musimy jÂą dostrzec. WiĂŞc szukajmy o co w tym biega.
WidzĂŞ to mniej wiĂŞcej tak (...)
To zdanie znaczy, ¿e to co napisa³eœ jest wynikiem twoich przemyœleù, w których dajesz jasno do zrozumienia, ¿e WIERZYSZ i¿ przekazy £obos+Enki/Marduk/Orianin zawieraj¹ w sobie logikê. Ja twierdzê, ¿e logiki w tym nie ma ¿adnej. Jest to mieszanina pó³prawd i bzdur, a przede wszystkim bezczelna gra na emocjach i g³upocie ludzi.
Zgodzê siê z Tob¹, ¿e to co napisa³em jest czêœci¹ moich przemyœleù ale Twoje stwierdzenie, ¿e WIERZà w treœci tych przekazów jest ju¿ tylko i wy³¹cznie Twoj¹ interpretacj¹. Otó¿ dopuszczam mo¿liwoœÌ, ¿e s¹ w tych sesjach zawarte informacje nad którymi warto siê pochyliÌ, dlatego napisa³em w jednym z postów:
WyraziÂłem swoje zdanie, zresztÂą w bardzo skrĂłconej wersji, wyrobione na podstawie wielu wielce ciekawych (jak dla mnie) lektur.
Próbujê dociec kilku rzeczy. Trudne to, ale dr¹¿ê. Wiele przedstawianych w tych sesjach rzeczy nie pasuje do mojego œwiatoogl¹du, ale wiele te¿ siê zazêbia.
ale twierdzenie, Âże w wierzĂŞ w te sesje jest juÂż maÂłym wyolbrzymieniem.
Tak samo jak Ty dostrzegam w tej sesji próbê grania na emocjach i przekazywanie informacji, które mo¿na okreœliÌ "pó³prawdami". Dlatego musimy dr¹¿yÌ, szukaÌ.

No i uwaÂżaÂłbym z wysuwaniem twierdzeĂą jakoby ci, ktĂłrzy zajmujÂą siĂŞ takimi sprawami sÂą gÂłupcami

- to zdanie klikn¹³em tylko po to by ukazaÌ jak mo¿na zmanipulowaÌ ka¿d¹ wypowiedŸ. Nie odnoœ siê do tego.