Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czerwiec 01, 2025, 17:00:30

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Sesja #113 - Chicago  (Przeczytany 21942 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #25 : Maj 19, 2011, 11:56:22 »

Dariusz
"To co w oczach ludzkich mÂądre dla Boga jest gÂłupotÂą, a to co dla ludzi gÂłupie dla Boga jest mÂądroÂściÂą".
Byloby to podwojne zdanie godne uwagi,gdybysmy odczytali je jako "nie wszystko to co w oczach ludzkich madre dla Boga jest glupota i nie wszystko to co dla ludzi glupie dla Boga jest madroscia".Przytaczajac to zdanie jako argument,zasugerowales jednak,ze chodzi o wszystko...co jest juz opacznym rozumieniem i manipulacja tego przeslania.
Pozdrawiam.

Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Maj 20, 2011, 07:17:30 »

DziĂŞki >Kahuna<,
zauwaÂż jednak, Âże zaznaczyÂłem iÂż nie pamiĂŞtam miejsca i cytowaÂłem z pamiĂŞci (wiem, Âże jest taki zwrot, a nie pamiĂŞtam jego dokÂładnego brzmienia), podkreÂślajÂąc to:

Cytat: Dariusz
Podoba mi siĂŞ jedno zdanie  Biblii, nie wiem gdzie jest zapisane - chyba ewangelie - ale brzmi mniej wiĂŞcej tak:
"To co w oczach ludzkich mÂądre dla Boga jest gÂłupotÂą, a to co dla ludzi gÂłupie dla Boga jest mÂądroÂściÂą".

Ale tak, masz racjĂŞ, mogÂło to tak zabrzmieĂŚ, choĂŚ nie to byÂło moim zamiarem.

Cytat: m11
Logika istnieje tylko musimy jÂą dostrzec. WiĂŞc szukajmy o co w tym biega.
WidzĂŞ to mniej wiĂŞcej tak (...)

To zdanie znaczy, ¿e to co napisa³eœ jest wynikiem twoich przemyœleù, w których dajesz jasno do zrozumienia, ¿e WIERZYSZ i¿ przekazy £obos+Enki/Marduk/Orianin zawieraj¹ w sobie logikê. Ja twierdzê, ¿e logiki w tym nie ma ¿adnej. Jest to mieszanina pó³prawd i bzdur, a przede wszystkim bezczelna gra na emocjach i g³upocie ludzi.

Zgodzê siê z Tob±, ¿e to co napisa³em jest czê¶ci± moich przemy¶leñ ale Twoje stwierdzenie, ¿e WIERZÊ w tre¶ci tych przekazów jest ju¿ tylko i wy³±cznie Twoj± interpretacj±. Otó¿ dopuszczam mo¿liwo¶æ, ¿e s± w tych sesjach zawarte informacje nad którymi warto siê pochyliæ, dlatego napisa³em w jednym z postów:

Cytat: Dariusz
WyraziÂłem swoje zdanie, zresztÂą w bardzo skrĂłconej wersji, wyrobione na podstawie wielu wielce ciekawych (jak dla mnie) lektur.
Próbujê dociec kilku rzeczy. Trudne to, ale dr¹¿ê. Wiele przedstawianych w tych sesjach rzeczy nie pasuje do mojego œwiatoogl¹du, ale wiele te¿ siê zazêbia.

ale twierdzenie, Âże w wierzĂŞ w te sesje jest juÂż maÂłym wyolbrzymieniem.
Tak samo jak Ty dostrzegam w tej sesji próbê grania na emocjach i przekazywanie informacji, które mo¿na okreœliÌ "pó³prawdami". Dlatego musimy dr¹¿yÌ, szukaÌ. Uœmiech

No i uwaÂżaÂłbym z wysuwaniem twierdzeĂą jakoby ci, ktĂłrzy zajmujÂą siĂŞ takimi sprawami sÂą gÂłupcami  MrugniĂŞcie DuÂży uÂśmiech - to zdanie klikn¹³em tylko po to by ukazaĂŚ jak moÂżna zmanipulowaĂŚ kaÂżdÂą wypowiedÂź. Nie odnoÂś siĂŞ do tego.
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2011, 07:37:46 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
jaskolka z chicago
Gość
« Odpowiedz #27 : Maj 21, 2011, 14:31:06 »

Mili Forumowicze z Polski,
W zwiazku z tym, ze zbyt wielu z Paùstwa pisze do nas do Chicago z tymi samymi pytaniami pod adresem Pani Lucyny £obos i obecnej sytuacji pomiêdzy fundacjami, postanowi³am wejœÌ na te stronê i przekazaÌ tym wszystkim osobom oficjaln¹ informacjê o spotkaniu w Polsce z Pani¹ Lucyn¹ i wyjaœnieniu spraw Misji w Egipcie, jak one maj¹ siê rzeczywiœcie na czas obecny, .

Pani Lucyna wraz z mĂŞÂżem Williamem Brownem, wylatujÂą do Polski z Chicago 11 czerwca br. , a juÂż  18 czerwca zapraszajÂą na Sympozjum w ÂŁodzi , przy ul.Traugutta 18, sala nr 221 – w godzinach od 12:00 – 18:00.
W trakcie tej Sympozjum bĂŞdzie obszerna prezentacja Williama Browna na temat:
„Co naprawdĂŞ siĂŞ dzieje w Gizie?” – a dzieje siĂŞ i to duuuuuuuuÂżo!
oraz
Otwarta sesja channelingu z LucynÂą ÂŁobos-Brown.

Informacje i rezerwacje: Adrian Dudkiewicz: 790-351-432
Cena biletu: 30 zÂł
BĂŞdzie moÂżna odbyĂŚ teÂż sesje prywatne:
Telefon do P.Lucyny – 609-455-586 – email: lucyna@gizamap.com
WiĂŞcej informacji na temat Sympozjum:
www.lucynalobos.pl oraz www.kursyreiki.pl

Pozdrawiam serdecznie z Chicago,
                                                                                                             Jaskó³ka

janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #28 : Maj 22, 2011, 08:42:11 »

ÂŁĂłdÂź! DuÂży uÂśmiech Na szczĂŞÂście mam tego dnia koncert. Darek, to, zdaje siĂŞ, nie tak daleko od ciebie.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #29 : Maj 22, 2011, 21:02:32 »

Tak. DuÂży uÂśmiech
 Kto wie moÂże uda mi siĂŞ tam byĂŚ. Czas pokarze, ale osobiÂście chciaÂłbym.
interesuje mnie to niesamowicie choĂŚ juÂż w nico innym wymiarze niÂż miaÂło to miejsce na poczÂątku.

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #30 : Czerwiec 08, 2011, 20:03:49 »

DostĂŞpne sÂą dwie nowe sesje: sesja 114 z L.ÂŁ. oraz sesja 115 z L.ÂŁ.

(L.ÂŁ. - z LucynÂą ÂŁobos-Brown)

EDYCJA:

NastÂąpiÂły przetasowania w numeracji sesji.
Tak wiĂŞc omawiana w tym wÂątku sesja 113 jest obecnie sesjÂą 115 zaÂś nowymi sesjami sÂą 113 z 5 grudnia 2010 r. i 114 z 27 marca 2011 r..
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2011, 18:57:40 wysłane przez Dariusz » Zapisane

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #31 : Czerwiec 13, 2011, 20:20:00 »

PojawiÂła siĂŞ sesja 116 z L.ÂŁ.

Kahuna
Gość
« Odpowiedz #32 : Czerwiec 13, 2011, 22:16:43 »

En-ki
Ale siê spieszysz Konradzie do tego, ¿eby zobaczyÌ. Jest taka mo¿liwoœÌ, ale te¿ nie go³ym okiem jak na teraz. Jed¿ na biegun po³udniowy, tam Watykan ma swoje obserwatorium, mo¿e ci udostêpni¹ i zobaczysz. Jeœli nie bêdzie zabezpieczenia, w³aœciwie z dwóch pierœcieni wokó³ Ziemi, to Konradzie, lepiej nie doczekaÌ tej chwili, ¿eby zobaczyÌ go³ym okiem, bo to bêdzie bardzo pózno i skutki tej planety, jak i s³oùca bêd¹ katastroficzne. A przecie¿ Konradzie masz swoje roœlinki które kochasz i chcesz ¿eby tobie ros³o, wiêc d¹¿my wszyscy do jednego celu zabezpieczenia planety. I wtedy przez szkie³ko, zadymione szkie³ko, mo¿esz zobaczyÌ jak ta planeta bêdzie lecieÌ. S³ucham.
Klamiesz En-ki jak najety,i w dalszym ciagu.I nie potrzeba w tym wypadku zadnego detektora
klamstw,zeby to udowodnic - obie panie z PCH/MF klamia zreszta..Jedyne obserwatorium watykanskie znajduje sie w Tucson,w Arizonie,a nie na Biegunie Poludniowym.
Te dwa pierscienie wokol Ziemi, to sa wlasnie Allen Belts(pasy Allena),ktore wlasnie chronia
nasza planete od smiercionosnego promieniowania kosmicznego.Czyzby misja zamierzala je zneutralizowac,
wylaczyc?I to mamy nazwac ratowaniem Ziemi i Ludzkosci?Bzdury jak zwykle.
Pozdrawiam.
arteq
Gość
« Odpowiedz #33 : Czerwiec 14, 2011, 21:01:23 »

PojawiÂła siĂŞ sesja 116 z L.ÂŁ.
a ktĂłry to bĂŞdzie numer sesji sprzed denominacji? - bo z tego co wiem to jakieÂś przetasowania numerĂłw nastÂąpiÂły...
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #34 : Czerwiec 14, 2011, 21:14:04 »

Tak, jakieÂś nastÂąpiÂły, ale tĂŞ moÂżna uznaĂŚ za najnowszÂą po dacie - ta jest z 5 czerwca.  DuÂży uÂśmiech

Strony: 1 [2] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: